Na vlado prispela sumljiva pošiljka, v celoti zaprta Gregorčičeva ulica

Datum:

V vladno palačo je zjutraj prispela pisemska pošiljka s sumljivim prahom. Ena oseba je bila v karanteni, Gregorčičeva ulica pa je bila v celoti zaprta. 

Danes okrog 8.40 ure je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o prejemu pisemske pošiljke v vložišču državnega organa na Gregorčičevi ulici v Ljubljani, iz katere se je vsul neznan prah. Policisti so nemudoma pričeli izvajati vse potrebne ukrepe in aktivnosti, ki so predpisane za takšne primere (zavarovanje kraja ter
sodelovanje z ostalimi službami – gasilci, delavci veterinarske fakultete), so sporočili iz PU Ljubljana.

Pisemska pošiljka s sumljivo vsebino je bila poslana na Inštitut za mikrobiologijo in parazitologijo na Veterinarski fakulteti, kjer je bila opravljena analiza. V času aktivnosti prostori objekta niso bili evakuirani. Oseba, ki je bila v stiku s pisemsko ovojnico, je bila do zaključka analize v karanteni, Gregorčičeva ulica pa je bila zaradi aktivnosti policistov in ostalih služb zaprta približno 3 ure.

Snov ni bila nevarna
Na podlagi opravljene analize sumljive snovi, je bilo ugotovljeno, da ta ni nevarna za zdravje in življenje ljudi. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smislu preiskave okoliščin kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, o ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

N. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Tito in partizani so kolaborirali celo z SS in gestapom

Josip Broz in njegovi podrepniki so med drugo svetovno...

Propad socialnega dialoga

Ekonomsko-socialni svet (ESS) je bil ustanovljen 25. aprila 1994,...

CDU se odmika od osovražene politike Angele Merkel

Nemška krščanskodemokratska stranka (CDU) si prizadeva znova pridobiti oblast....

[Video] Prazne predvolilne obljube Golobove vlade

Na začetku oddaje Kdo vam laže? se je Boris...