Luka Koper odnesla stolček Marku Jazbecu

Datum:

Predsednik uprave Slovenskega državnega holdinga (SDH) Marko Jazbec se bo z nadzornim svetom SDH dogovoril za sporazumni odhod s položaja, so sporočili iz SDH. Odločitev je prišla v javnost ravno na dan poteka skupščine Luke Koper, na kateri naj bi na predlog SDH zamenjali tri nadzornike, kar je povzročilo vročo kri na Obali.

Marko Jazbec je v izjavi za medije poudaril, da je bila odločitev o zamenjavi treh nadzornikov sprejeta strokovno in odgovorno, kar je s svojim sklepom potrdil tudi nadzorni svet SDH.

“Vendar pa sem se ob vsem tem dogajanju in današnjih blokadah delovanja Luke Koper odločil, da se bom z nadzornim svetom SDH dogovoril za sporazumen odhod iz uprave,” je zapisal.

Ob tem je dodal, da “gre za načelnost in zvestobo vrednotam, v katere trdno verjame in na podlagi katerih deluje”. Kot pravi, verjame in upa v to, da bo njegovemu nasledniku v SDH uspelo te vrednote uveljavljati še naprej. Želi pa si tudi, da bi SDH-ju uspelo zagotoviti, da politika in zasebni interesi v Luki Koper ne bodo prevladovali.

Le nekaj minut po najavi Jazbečevega odhoda pa se je v javnosti pojavila vest, da je Slovenski državni holding z dnevnega reda današnje skupščine Luke Koper umaknil predlog za menjavo nadzornikov.

N. K., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Prekršek za izmaličen obraz, obsodba za nekaj besed proti prvorazredni

"Zanimivo, da je fizični napad na nekoga lahko tudi...

Migrantsko nasilje vse pogostejše na ulicah Ljubljane

Aprila novo posilstvo v Ljubljani, gre spet za migrante?...

Bo “prešuštvo” s Pfizerjem ustavilo Von der Leynovo?

V zadnjem času je v javnosti močno odmevala "romanca"...