Dušan Merc proti “butcem”

dr. Vinko Gorenak (Foto: STA)

Dušana Merca širša slovenska javnost pozna kot ravnatelja Osnovne šole Prule, sam pa ga poznam že okoli 40 let. Spoznala sva se tam nekje leta 1978 ali kako leto kasneje, ko sem bil vzgojitelj v policijski šoli v Tacnu, on pa je tam poučeval slovenski jezik. Najina pota so se potem razšla, jaz sem nadaljeval kariero v policiji in politiki, on pa v šolstvu. Sva se pa tu in tam srečala, a to je bilo hudo redko.

Širša javnost ga pozna zlasti skozi njegove javne nastope v medijih, kjer je bil vedno direkten in neposreden in nikoli nikogar ni pretirano hvalil, prej obratno. Tudi zato si je verjetno nakopal veliko kritikov. To, da je sedaj v pokoju, niti nisem vedel, a je pričakovano.

Pa na kratko obnovimo njegovo najnovejšo zgodbo. Leta 2013, tik pred koncem šolskega leta, so imeli njegovi devetošolci športni dan. Tam sta dva učenca spolno napadla dve dekleti. Ko je to izvedel Dušan Merc, je učencema prepovedal vstop v šolo. No, pouka tako ali tako niso več imeli, prevzeti je bilo potrebno le še spričevala. Nedvoumno dejstvo je, da je Dušan Merc s svojo odločitvijo zaščitil deklici, ki sta bili žrtvi dveh napadalcev. Toda?

Ne boste verjeli, našel se je šolski inšpektor, ki je Dušana Merca ovadil za kaznivo dejanje nevestnega dela v službi, saj naj bi omenjenima učencema kršil pravico do izobraževanja. Kakšnega pa, saj bi morala le še prevzeti spričevali?

Nekdanji ravnatelj Osnovne šole Prule Dušan Merc (Foto: STA)

Do tu vse lepo in prav, človek bi rekel, “nek butasti inšpektor” pač, ovadba bo tako ali tako padla. Pa ni. Našla se je še “butasta tožilka”, ki je zoper Merca vložila obtožni predlog. No, človek bi se nekoliko razjezil in rekel, ja zaboga, pa menda bo sodišče primer zaključilo prvi dan in zavrnilo “butastega inšpektorja in tožilko”. Pa se tudi to ni zgodilo. Našel se je še “butasti sodnik ali sodnica” in sojenje Dušanu Mercu se je začelo in se bo nadaljevalo. Kako se bo končalo v Sloveniji, niti ne vem, vem pa, da na ESČP eventualne obsodilne sodbe Dušana Merca nikoli ne bodo potrdili.

Kaj pa predstojniki vseh “butcev”? Jernej Pikalo, šolski minister, predstojnik “butastega inšpektorja”, je tiho. Pravosodna ministrica Andreja Katič, iste politične prepričanosti kot njen šolski minister, je tiho.  Kaj več kot ponavljanja starega, zlajnanega in netočnega stavka, da odprtih sodnih primerov ne komentirata, niti ni pričakovati.

Drago Šketa, predstojnik “butaste tožilke”, formalnih pristojnosti za ukrepanje res nima, čakam pa, kdaj bo zahteval spremembo zakona, ki bi mu dal večje pristojnosti v takih primerih. Kmalu bosta minili dve leti od njegovega imenovanja, pa take spremembe še ni zahteval. Kot da mu tako stanje ustreza. Tudi Damijan Florjančič, predsednik vrhovnega sodišča, pod pristojnost čigar sodi “butasti sodnik ali sodnica“, ki postopek vodi, je tiho. Pa smo tam, vsi “butasti” delajo neumnosti naprej, vsi njihovi šefi pa so mirno tiho.

Za pripravo tega prispevka namenoma sploh nisem iskal imen vseh “butastih” in jih ne poznam, čeprav bi nekatera imena lahko našel, toda ne gre za ta imena, gre za sistem, v kakršnem živimo. Kaj lahko pa bi se našel še kak “butasti”, ki bi ovadil tudi mene.

Pa naj mi še kdo reče, da živimo v pravni državi in da naš tožilsko-sodni sistem deluje. Seveda deluje, ampak kako – to je vprašanje.

dr. Vinko Gorenak

 • Peter

  Kaj lahko pričakuješ od države, v kateri se inšpektorji spravijo nad otroke, ki prodajajo svoje izdelke na dobrodelnem sejmu in jim težijo, da ne plačujejo davka?
  Marsikaj, no.

  • O’Brien

   Pravosodje in šolstvo vodi SD – vse jasno.

 • Peter

  Sicer pa je, baje, Merc deklariran podpornik levičarjev. Glede na to, da so v levih rokah in ministrstvo za šolstvo, policija, tožilstvo in sodstvo…
  Tov Merc, vam da to kaj misliti, no?

  • tomnidari

   Kaj pa na bi mu dalo za mislit?

  • Mojca pokraculja

   Pišuka v čigavih rokah je pa “butl” inšpekcija ?

   • Peter

    Aja, pudabu napisat…

    • Mojca pokraculja

     Ta glavni “butl” pa FDV-obramboslovec pedagogike !

 • xla

  vsaj v tem se strinjam

 • karpelec

  V Butalah tudi sodni sistem ne more delovati drugače, kot na butast način.

 • Joško

  Misli,da bi morali Slovenijo preimenovati v Butale!

 • rrrrr

  Spoštovani dr. Gorenak, spodobi se in pravično je, da se oglašate v bran pogumnemu dejanju g. Merca izpred petih let . Ni pa mi znano, da bi se na teh straneh kdaj oglasil v v bran krivično zaprtemu strankarskemu kolegu dr. Noviču, niti ne v bran krivično obtoženemu dr.Strehovcu. Ali ju na monster procesu ne mučijo prav taki ,,butasti policaji, inšpektorji tožilci in sodniki” ?
  Nekoč prej ste se oglasili tudi v bran tožilski iustitutki, Blanki Bašić Žgajnar, hčerki vaše sodelavke (kot ste nam zaupali), ko je ta NAMERNO zavozila pregon proti Jankoviću in balkanskim dilerjem , ter skoraj hkrati, spet NAMERNO, vztrajala pri obtožnici brez enega samega dokaza proti ,,morilcu pod mus”, dr. Noviču. Je tudi ona ,,butasta tožilka” ali pa spretno dirigirana?
  G. Merc je storil prav, da je odločno zaščitil dekleti.In prav je, da ga branite….. Ali s tem ,brez pridržka ne branite tudi drugačnega g. Merca, tistega, ki je dvakrat pred županskimi volitvami podprl kriminalca Jankovića (nazadnje letos) in da mu je slednji v zahvalo prav letos podelil nagrado mesta LJubljana ?!? (kriminilca za župana lahko podpre le povsem nerazsoden človek ali učiteljček, ki mu ravnateljska plača ne zadošča). Dvomim, da tega ne veste, kot tudi to, da bo g. Merca ,,sodila” županova oboževalka, sodnica Erčuljeva. To je tista, ki javno razglaša, da ,,naš Zoki pa res neki ma”? Predstava za naivne ?
  Razumem, da ste njega dni z mamo tožilke Žgajnarjeve in g. Mercem spili kakšno kavico med odmorom v miličniški kadetnici v Tacnu. A danes ste, dr. Gorenak politik ugledne stranke, ki ji na vsakih volitvah tudi sam prispevam glas.
  Zato manj razumem, da se kot politik ne oglasite takrat, ko bi bilo bolje molčati in da molčite, ko bi se morali oglasiti.

  • Dado

   Če že omenjate Strehovca, ni sojen zaradi prepričanj ali delovanja, temveč zaradi objave imen, ki je sporna. Dodam pa, da je njegovo udejstvovanje milo rečeno dvolično. ZAKAJ ?. Ker se ni nikdar izjasnil o spolnih zlorabah duhovnikov nad slovenskimi otroci. Nikdar se ni izjasnil o spolnih zlorabah otrok v svetu duhovništva kot je bilo naznanjeno, v ZDA,. Avstraliji, Venezueli, Irski, Nemčiji, kot že tudi vrabci čivkajo, kako je to udomačeno v krščanstvu. Nikdar se ni izjasnil o najdenih ostankih trupelc novorojenčkov po kleteh samostanov kot proizvodi nun in duhovnikov…..BODIMO ISKRENI. Ali se je izjasnil o ukrepih cerkve za zmanjšanje spolnih zlorab v Sloveniji v cerkvi. NIČ OD TEGA. To očitno duhovniki lahko počno…….po njegovem prepričanju.

   • O’Brien

    Ne zavajaj. Imena je objavila Mladina, Strehovec je povzel po njih.

    • Peter

     Včasih pozabijo ali spregledajo kaj, kar jim ni pogodu.
     Zavajajo ali lažejo pa levičarji ne. So že v pionirjih obljubili, da ne bojo, no.

     • rrrrr

      Komunofašisti poznajo le dva zakona:
      1 Laž je naša duša
      2 Zganjamo le tista kriminalna dejanja , ki jih očitamo nedolžnim.

  • Mojca pokraculja

   Hahaha, saj je tudi z inšpektorjem, ki ga zmerja z “butcem” ,spil kakšno kavico, ker sta oba bivša policaja iz tacenske šole. Policaj ostane policaj, kljub diplomi Pravne fakultete in šnel kurzu iz pedagoše stroke. Šport je pa tudi področje, kjer so zaželjeni točno taki kadri !

   • rrrrr

    Dr Gorenaku ne očitam, da je bivši miličnik. Tudi bivši miličnik si zasluži spoštovanje. A mora biti pokončen, nepristranski, predvsem pa pošten do tistih, ki jih v blogih ščiti in jemlje pod perutko, o drugih pa molči kot Lotova žena. Tega ne razumem

    • Matt von Glanz

     Nepristranskosti preprosto ni.

    • Mojca pokraculja

     Res je in tudi jaz mu ne očitam, da je bivši miličnik.Sem hotela opozoriti na “butla” inšpektorja, pa je nehote tako izpadlo. Sploh ker je Merc omenjal izobrazbo in dresiranje psov.
     Naj malo razkrinka to plat medalje, v zadnjem obdobju sta bili dve odmevni inšpekcijski aferi, pa ostajajo še vedno nedotakljivi.

  • rrrrr

   Dolžan sem popravek. G. Mercu sodi sodnica Mojca Cigale Kršinar (soproga Reporterjevega novinarja). Karmen Erčulj pa je kot tožilka leta 2014, takoj po dogodku, g. Merca tudi obtožila. Danes je K. Erčulj že sodnica in še vedno navija za svojega Zokija….Za napako se opravičujem.

 • macon

  Sodni sistem deluje po potrebah in predstavah skrajne levice, dostikrat proti črki zakona, ko to rabijo. Je v funkciji psa čuvaja levega režima, kriminalne strukture, ki vsako leto ukrade več milijard javnega denarja in je za ohranitev in nadaljno širjenje kraje pripravljena ubijati.

  • Dado

   Pojma nimaš, Vinko ve malo več, je vsaj hodil mimo sodišča. Možak Dušan ne bo obsojen……Imel sem sodelavca , ki je bil sojen , zaradi statusa ( kot tudi Merc-ravnatelj) mora iti postopek do konca, ne more kar nekdo reči, tega pa ne bomo sodili, bla,bla. Tudi sodelavec ni bil obsojen, kot smo že vnaprej vedeli. zaradi statusa sojenega pa mora postpek do konca. . Zato je za desničarje krivosodje, kadar je desničar na sodišču, kadar pa gre za pravico desničarja, pa je pravosodje…. TO JE PAČ DESNICA. Nima mere…pljuvanje pa je res domače pri desnici.

   • Peter

    Hm, levica torej ima mero?
    Kakšno? Kot jo je določila levica? Najbrž, kot vedno.
    Pa brata Bebota pozdravi, nič več se ne javlja sem, no.

 • Andrej

  Sploh ne bi bilo treba pisat “butasti”. So namreč butasti. Merc ni nikdar skrival, da je levičar. Ampak, zdaj so nastopili SKRAJNI levičarji. In Merc je postal moteč. Čeprav za dogodek izpred več let.
  Če s svojimi tako delajo, kaj naj drugi od njih pričakujemo?

  • Matt von Glanz

   Narekovaji so za varnost, to je takticna poteza za primer, da jih tozijo zaradi razzalitve.

 • Dado

  Vinko zdaj si pa res postal desničar. Ali ti je v pokoju dolgčas. Prej si vsaj kakšno stvar preveril, preden si kaj spisal, ( roko na srce, ko si preverjal Janšo se nisi potrudil), zdaj pa kar po dolgem in počez, kot v najbolj zakotnem bifeju, kjer pijančki pljuvajo po dolgem in počez. Cena ti je že resno nizka. Ali ti vsaj pošteno plačajo za tvoje kolumne ?

  • Slovenec 33

   Pravi komentar topoumnega produkta usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma.

   Ne moreš iz svoje kože, kajne.
   Samo idiot lahko take debilizmne natrosti enemu patriotu.

 • FORT WORTH

  Bravo spostovani Vinko Gorenak !!
  Bobu bob.
  In Bravo spostovani Dusan Merc !!
  V dani situaciji ste ravnali edino pravilno.
  Vprasanje :
  So se starsi tistih dveh deklic na kakrsenkoli nacin za ravnateljevo zascito sploh zahvalili ?
  Nikjer ne zasledim izjave starsev, kaj si o tem oni mislijo ?!
  In
  Kaj si mislijo starsi tistih dveh pobalinov ??
  Bodo primerno reagirali in se vsem skupaj opravicili ??

  • bi jo

   ane, ti bi še starše vpletel v tole prepucavanje po raznih cajtngih, forumih in fake bukih. pa imena, pa slike punc in fantov, pa rekonstrukcija z udeleženci, pa sline pod gobcem….pa tko naprej…

   • FORT WORTH

    Pri najstnikih so starsi VEDNO upleteni !!

 • bednick

  Možen scenarij:
  ljudje si bodo zapomnili samo to, da je zaščitil dve dekleti pred spolnim napadom.
  Od tu naprej so mu vrata v politiko odprta.
  Da ni še en nov trojanski konj določenega omrežja?
  Samo vprašam.

  • Andrej

   Glede na njegovo (Merčevo) prejšnjo pokončno držo to ni prav verjetno. Vedno je zagovarjal bolj strog odnos do mladine in odgovornost za svoja dejanja. To pa s trenutno vladno politiko ne gre skupaj.

   • O’Brien

    Kaj pa vem. Vesna Vuk Godina je tudi bolj stroga.

 • Slovenec 33

  Človek bi rekel – na meji verjetnosti – da je lahko en levak tudi patriot in ne idiot.
  Rezultat tega dejstva je pa progrom levih topoumnih produktov usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma s pikami na nivoju številke čevljev ozioma pod nivojem pik zlate ribice, ki ne dojemajo, da je potrebno ščititi ljudi in ne živali.
  Mi je jasno, da je večina levuhov prebrala Orwelovo Živalsko farmo in se jim je zdelo enkratno, da so videli kako živali vladajo

  (Vsi smo enaki, samo nakateri so bolj enaki) – vas to na kaj spominja

  (prvorazredni nasproti drugorazrednim)

  Zato protežirajo in zagovarjajo živali in ne ljudi.
  Da ne bo dileme –
  Človek se v življenjskem prostoru obnaša po pravilih in po zavestnih omejitvah, da ne ovira svobode sočloveka.

  Žival pa se obnaša po nagonih in podzavestnih vzgibih, brez upoštevanja okolice.

  Zato je sobivanje človeka in živali mogoče le, če je žival ločena od Človeka.
  In to ločitev je tale ravnatrelj izpeljal uz eno potezo, hvala mu.

 • dež

  Z vsem kar je g. Gorenak napisal se strinjam, tudi sam dodajam, da je Dušan Merc odličen ravnatelj. V nasprotju z bedaki na inšpekciji in tožilstvu.
  Ne morem pa mimo dejstva, da je tudi velik dvoličnež. V nasprotnem ne bi pred zadnjimi lokalnimi volitvami letos javno podprl Zorana Jankovića za župana. Človeka, ki je grobo zlorabil mlado mamico v denarni stiski in jo iz čistega koristoljubja spolno zlorabil. Saj veste, policija ga je ujela na podlagi sodno odrejenih prisluhov. Naj g. Merc razloži, kakšna je razlika med osnovnošolkama in posiljeno farmacevtko, da se je tako nasprotujoče si odločil ?

 • MižekFiga

  Da ne bo ugibanj!
  https://www.zoranjankovic.si/skupaj/dusan-merc/
  Na tem naslovu je Merčev slavospev župankoviću. Sodite sami!
  Podpis: Dušan Merc, nekdanji ravnatelj OŠ Prule

  • Nata

   + + + + + + Ja ! Več ljudi več ve. Zato je potrebno biti z hvalospevi zelo previden. Imamo tak in drugačne izkušnje. . . . .

 • jovan jovan

  Koliko plačajo na nori24 za takle povzetek? Bi še jaz kaj nspisal.

  • Kosobrin

   Ne morete, niste Vinko!

  • Nata

   Saj vsak lahko piše tule , na Novi !! Le napiši-

 • Olga2345

  Globok poklon gospodu Mercu! S svojim ukrepanjem vrača ugled pedagoškemu poklicu!

 • Korl

  Vinko v zadnjem času nekaj veliko pišeš. A ti je dolgčas v penziji al kaj?

 • dob

  Družba, ki pri ljudeh išče popolnost, navadno konča v fašizmu.
  Slovenija je nagnjena k temu! Komunizem in fašizem sta isti kurac. Naj bo to jasno.

  Tisto, kar loči dobre ljudi od slabih, je pravni red!
  Takšen navaden pravni red, delujoč po vnaprej znanih in dogovorjenih pravilih in zakonih, ki veljajo za vse državljane enako. Takega pravnega reda mi nimamo.

  Naš pravni red je en zmazek, revolucionarno bavconsko “pravo”, ki služi varovanju režima na oblasti.
  Sodišča režimski kriminal proglasijo za Revolucijo, in revolucionarji, to se ve, smejo vse!
  Ampak samo revolucionarji. Drugi ne.
  Vse je torej samo stvar interpretacije. In ve se, kdo sme interpretirati zakon.

  Predstavljajte si, da ste mati z otrokom v Vukovarju, tik pred padcem tega mesta.
  V kleti porušene stanovanjske stavbe se zbere skupinica ljudi, ki se vse bolj zaveda, d ajih bo Tudjman žrtvoval. Žrtvoval jih bo zato, ker režim potrebuje žrtve. Potrebuje mesto heroja, zato da učvrsti mejo nove države in zato mora nekoga žrtvovati. Potem bo narod (patrioti!) lahko proslavljali junaštvo ljudi, ki so padli v mestu, ker so življenje dali…. bla bla bla bla.
  Tako navadno rečejo. življenja so položili na oltar domovine….

  A nisem o tem hotel govoriti.
  Hotel sem nekaj drugega, nekaj, kar se nas tiče.

  Skupine, ki se skupaj skrivajo, se skupaj bojijo. Fizično se formirajo manjše skupine, ki se držijo, da se dotikajo in se stisnejo vsakokrat, ko bomba udari! Potem skupaj dihajo in čakajo… in se tolažijo. Upajo. Upajo tja v tri dni, po resnici povedano!

  Ko čas mineva in pomoči pa ni, pride trenutek, ko se zavedo, da bodo žrtvovani. Nekaj njih, ki so se sem zatekli kasneje, pripoveduje, da divje enote sovražnikove preiskujejo vsak objekt posebej. Jasno jim je, da bodo umrli.
  Nekateri razmišljajo, da morajo ven, če hočejo preživeti, potem pa v beg! Toda fizično niso vsi enako sposobni za beg iz obroča; ne vedo, kako se bodo branili, če jih sovražnik zagleda in ujame. Ne tega, kaj jim bo sovražnik storil. Ženske je bolj strah kot moške.

  V tej skupini so poleg matere s štiriletnim sinom še intelektualec (študent, ki končuje fakulteto) in bivši kaznjenec, ki je preživel nekaj let v zaporu, ker je nekoga ubil. Silak! Videti je da z njim ni dobro imeti prepira.
  Mati je ranjena v nogo. Ve, da ne more teči in bi pomenila breme. Rešite mi sina, prosi!
  Študent pravi: dajte ga meni… Očalar! Bogve če sploh zna teči….

  Bivši kaznjenec ima nož pri sebi. Pravi materi: dajte mi svojega sina! Pruipweljal ga bom na vrno. Če se kdo postavi predme, mu vrat prerežem… Mene nihče ne bo ustavil, dajte sina meni, spravil ga bom na varno…. Imate besedo morilca!!!n Preživel bo! Jamčim vam z vsem prekletstvom, ki ga nosim v sebi. Živel bo!

  Komu bi vi zaupali sina? Otroka. Če bi bili mati.

  Mati ne razmišlja tako, kot pravni sistem, ne razmišlja v okviru zakonov, pravil, razmišlja v okviru življenjskih zakonitosti. Jebeš politiko in vsa praznovanja zmag…!
  Da otroka kaznjencu.
  Slovo je kratko.

  Ko imajo ljudje cajt, dosti časa, razmišljajo kot politiki. Ne kot mama!
  Zato toliko ljudi pomre.
  Ko pa pride velika sila in se je treba odločati hitro… ker gre za otroka, tedaj razmišlja mati v njih. In ne možgani! Pri nekaterih, hvalabogu, je tako! Ne pri vseh. Večina je oportunistov, razmišlja o pravilih, v bistvu pa išče izgovore zakaj ne bodo storili tistega, kar bi morali, če bi bili normalni ljudje.

  Tako je Merc razzmišljal, ko je reševal dve deklici. Dva otroka.
  Ni pa tako razmišljal, ko je nastavljalo Jankovića. Takrat mu ni bilo treba tako razmišljati, ker si je najbrž mislil…. ah kurc, grem v penzijo, kaj bi se izpostavljal… rad imam svoj mir. Kaj mi bo sprememba sistema, saj levičarji ne bodo dali mjiru, sabotirali bodo vse spremembe…

  Stvarstvo pa razmišlja takole: dragi moji, zdaj ne bo več tako! Reši vas le še Odgovornost.
  Izogibanje Odgovornosti je postalo smrtno nevarno…

  Večina Slovencev (ali bolje: državljanov Slovenije) bi radi ponavljala staro igro, v kateri smo vsi “dobro” živeli, če odštejemo mrtve, pohabljene in razseljene, zaprte, na skrivaj pobite (1.070.000 civilnih žrtev, ki jih je Titov režim med letoma 1945 in 19890 spravil pod rušo, ker so bili nasprotniki režima). In ne nazadnje ne pozabimo na 400 samomorilcev vsako leto v tej državi! Starega jugo-dolga ni nihče vrnil (zaradi njega se je klanje začelo, saj je klanje notranje poravnavanje zunanjega dolga države!). K temu dodajmo sedanji dolg države Slovenije, ki so ga naredili isti ljudje, kot tistega v SFRJ, in ga zdaj samo nadaljujejo, brez namena, da bi ga kdaj vračali). Isti ljudje – iste metode! Isti nesposobneži.

  Isto proslavljanje, istih napak, istih zmag!
  Ampak ljudje se starajo in imajo radi svoj mir! Vse bi dali, za ta lep socialistični mir, ki so ga imeli nekdaj v SFRJ. Žrtvovali bi tudi življenja svojih sosedov!
  Še posebej, če jim potem ostane prazna sosedova parcela, ki jo lahko kupijo za male denarje.

  • Nata

   + + + + + Tvoj zaključek pa je zadetek !! In glavni problem v naši državi !!

  • Hribouc

   Well done, Mr.Dob!
   Bando bo treba zjebat.
   Ti, ki zdaj jebejo Merca, so resnično podle jebe, pravi Apartčiki in Komisarji + Kriminalci !

 • Kosobrin

  Moram priznati, da je to prvič da se z vsem strinjam z g. Gorenakom.

 • Dado

  Vinko nima vpogleda v samo zadevo, zato lahko piše strokovno po področjih. Vinko ni strokovnjak s tega področja ( nasilje, spolno, fizično, ekonomski, čustveno…), temveč s splošnih policijskih zadev, kar je daleč stran od teh nasilniških zadev,. Zato se Vinko vtika, kjer bi kritika nasprotne strani , prinesle točke desnici. Češ, poglejte kaj delajo… To je pač domena SDS, pljuvati po drugi strani. V resnici ni druge strani ni, temveč organi svoje delo opravijo. Isto velja za zadevo Strehovec, kjer se pljuva po sodišču, pa ljudje sploh ne vedo, za kaj je v resnici v postopku. Lahko je pljuvati, težje je ugotoviti kaj se v resnici dogaja. Stranko SDS nič ne zanima kaj je res, samo , da se kritizira. . Ker ima Merc poseben status kot ravnatelj, mora biti postopek do konca opravljen, obsojen pa ne bo, glede česar piše “strokovnjak Vinko”

 • Nata
 • Dado

  KOT SEM TRDIL:::::::
  Tožilstvo umaknilo obtožni predlog proti Dušanu Mercu