fbpx

Elite, ki živijo od našega dela, danes protestirajo

Odgovorni urednik televizijskega programa Nova24TV Aleksander Rant.

Živimo v času svetovne pandemije novega neznanega virusa, katerega izvor in namen nista tako samoumevna, kot se zdi na prvi pogled. Nizka smrtnost, o kateri vseskozi govorijo nasprotniki ukrepov, je mit. Starejši ljudje in ljudje iz rizičnih skupin potrebujejo intenzivno in dolgotrajno pomoč, da preživijo COVID-19. Okrevanje po tej bolezni je še danes uganka. Dobivamo podatke, da novi koronavirus lahko uniči imunski sistem otroka in nepopravljivo prizadene določene organe tudi pri mlajši populaciji. Gre torej za tihega ubijalca na dolgi rok, zato moramo vsi ravnati, kot da smo okuženi.

Slovenija, ki je v prvem valu izšla kot globalna zmagovalka zaradi požrtvovalnosti zdravstvenega osebja in hitre reakcije vlade, je v drugem valu močno prizadeta. Največji dejavnik pa so ljudje, ki ukrepov ne spoštujejo. Po zadnji raziskavi je takšnih kar 30 odstotkov, kar je za omejevanje epidemije katastrofalen podatek. Srečo imamo, da nam vladajo ljudje, ki so priskrbeli dovolj zaščitne opreme, ki so pripravili dodatne zmogljivosti v bolnišnicah in ki v zdravstvo vlagajo milijone evrov. Srečo imamo, da imamo vlado, ki ceni požrtvovalnost zdravstvenega in negovalnega osebja in jih tudi nagrajuje. Srečo imamo, da nimamo na oblasti komedijantov in borcev za socializem.

Nimamo pa sreče z elitami, ki so vse od zadnjega stoletja ostale iste. Z isto mentaliteto in načinom dela, ki bi ju lahko na kratko opisali z besedami: Čim slabše za narod, tem bolje za nas. Levica, ki je s svojim načinom razmišljanja na oblasti že vse od druge svetovne vojne, je tudi to krizo pričakala pripravljena. Pa ne z maskami, ventilatorji in ukrepi, pač pa z naborom akcij za rušenje zdajšnje vlade. Spomnimo, da je bil prvi protest proti vladi, še preden je ta prisegla. Tam se je grozilo s smrtjo in grozilo poslancem SMC in DeSUS, če bodo po naključju sestavili vlado s SDS in z NSi. Le kakšen teden po tem, ko je vlada prisegla, so se začeli medijski napadi. Opozicija je prav tako vsako odločitev vlade razglasila za diktatorsko, vsak ukrep za slabega, vsako omejitev zbiranja za omejevanje človekovih pravic. In njihova stališča so dnevno povzemali slovenski režimski mediji. Ob vsem tem je še sreča, da smo prvi val preživeli z relativno nizkim številom smrtnih primerov.

Levičarji vedno ustvarijo obsedno stanje, nato pa druge krivijo za tako stanje

V drugem valu je stampedo še hujši. Na srce pa vam želim položiti slednje – levičarji vedno ustvarijo obsedno stanje, nato pa druge krivijo za tako stanje. Nekaj primerov. Se spomnite, kako so Socialni demokrati dejali, da mora biti šola brez mask? In je bila. Otroci so se nalezli, prinesli bolezen domov, okužili starše in stare starše, od katerih so nato mnogi potrebovali zdravniško pomoč. So se Socialni demokrati opravičili? Kje pa! Dejali so, da je vlada dala slaba varnostna priporočila šolam in da bi te morale biti zadnje zaprte. Ko so se šole zaprle, so vpili, da to ne gre, ker otroci ne znajo več uporabljati vilic in nožev. Zdaj pa govorijo, kako starši trpijo, in v oddaje pošiljajo svoje aparatčike, ki iz prostornih hiš razlagajo, kako jim je hudo, ker imajo otroke.

Drug tak primer so protesti. Levičarji so jih vseskozi podpirali in se jih udeleževali, čeprav bi kot poslanci in politiki morali biti zgled za spoštovanje zakonov. Fajonova, Šarec, Mesec in drugi so kršili veljavne predpise in podžigali ljudi, da so se hodili okuževat na proteste. Brez mask seveda.

Foto: Twitter

In zdaj jih najbolj boli to, da ne zmanjka postelj in intenzivnih enot in da sistem ne razpade. Ker oni, elitneži, bi bolj kot vse radi nazaj na oblast. To je njihov edini cilj. Povzročili so stanje, da velik odstotek ljudi ni spoštoval pravil, ker jih oni niso, sedaj pa krivijo vlado za smrti zaradi COVID-19. Podlo, pokvarjeno, nečloveško. Jenulli, čordići, čosići in drugi so le bolj agresivna slika teh elit. Ljudje, ki s svojim delom ne morejo preživeti, živijo pa življenje mestnih elitnežev in petičnežev. Če pade vlada, bodo prišle te elite nazaj na oblast. In pozabite, da bodo oni zgradili kakšno bolnišnico. V 25 letih na oblasti je niso, ker je treba z denarjem hraniti podložnike. Ti podložniki so sedaj na ulicah, ti podložniki protestirajo proti vladnim ukrepom, ker komaj čakajo, da na oblast spet pridejo elite, ki jim dajejo kruh. Zato tak vik in krik, ko policija popisuje in kaznuje protestnike. Ker so njihovi. A vrag je vzel šalo, ljudje umirajo in kdaj, če ne sedaj, je treba kriminalce, ki kršijo pravila in ogrožajo zdravje vseh, ki se držimo ukrepov, kaznovati. In v tej državi narediti red, da bodo več dobili tisti, ki delajo, kot tisti, ki ne delajo in živijo na naš račun.

Aleksander Rant