Glosa Gašperja Blažiča: Uganete, zakaj je Slovenec sam sebi najhujši parazit?

Vir: Demokracija

Ne vem, če ste kdaj že slišali za stavek “Babo jezik tepe”. Tega sicer gostilniško zvenečega stavka sicer nisem pobral iz Serpentinškove “zakladnice”, pa čeprav je nekdanji komik, ki je nedavno dobil mandat za sestavo vlade, izrekel kar precej pikrih na račun žensk. Posledic seveda ni bilo, feministke molčijo, pa čeprav so pred 24 leti, zelo kmalu po aferi Depala vas, bíle plat zvona zaradi menda žaljive reklame za znano znamko kreme za sončenje Sun Mix.

Govorim namreč o tistem oglasnem sporočilu s štirimi ženskimi zadnjicami ter pripisom “Vsaka ima svoj faktor”. In kakšna je bila reakcija? Fatve nad menda ogabnim oglasnim sporočilom sploh ni izrekla kakšna nevladna organizacija, pač pa kar vladni (!!!) urad za žensko politiko. In kaj je julija 1994 zapisal omenjeni urad? Da je reklamno sporočilo Krke kozmetike, ki propagira kolekcijo za sončenje z zaščitnim faktorjem Sun mix, menda “prebilo vse meje slabega okusa”. Pomeni pa tudi grob napad na integriteto žensk, enega hujših, ki si jih je doslej privoščila kaka reklamna agencija.

Uf, težke besede, ni kaj. Poročilo STA o vročekrvnem odzivu “uradnih feministk” sicer ne omenja konkretnih oseb. Vendar ni skrivnost, da je omenjeni urad, ki je bil ustanovljen poleti 1992 pod patronatom tedanjega premierja Janeza Drnovška, takrat vodila Vera Kozmik Vodušek. Kozmikova je bila sicer kasneje tudi direktorica urada za varstvo potrošnikov (leta 2002 jo je razrešila dama, kajpak tedanja ministrica za gospodarske dejavnosti Tea Petrin), danes se pojavlja kot prepoznavno ime izvenparlamentarne stranke Sloga, ki jo je ustanovil nekdanji vidni član SD Janko Veber, povezana je tudi z razvpitim Mirovnim inštitutom. In kaj se je zgodilo z vladnim uradom za žensko politiko? Leta 2001 se je preimenoval v urad za enake možnosti, leta 2012, ko bi praznoval dvajsetletnico, pa je bil ukinjen. Pod premierjem Janezom Janšo, kajpak – zato so v Mladini pričakovano besno protestirali, vsaj toliko kot sufražetke ob reklami z zadnjicami. A ne skrbite, feminizem s tem ni zamrl, le preselil se je dokončno tja, kamor sodi, namreč v sfero civilne družbe, pa čeprav je prav ta civilnodružbeni sektor še vedno izdatno financiran tako s strani države kot Sorosovih fundacij. A kaj, ko so borke za dostojanstvo žensk snedle jezike, ko je na sceno stopil “resni” Marjan Šarec s svojim znamenitim programom v slogu “baba je žaba” – morda pa so se res ustrašile, da bi jih zaradi njihovega jezikanja bodoči premier dal čez koleno.

In če smo že pri gromovniških odzivih na določene dogodke, lahko ugotovim, da smo pripravljeni demokratično usmerjeni Slovenci grmeti le za računalnikom (tudi za avtorja teh vrstic to velja), ne pa tudi na ulicah. Čeprav še ni tako dolgo, ko smo se zbirali pred ljubljanskim sodiščem in hrumeli. Sedaj tudi tega ni več. Medtem ko Romuni s svojo udeležbo na ulicah bučno spominjajo svoje oblastnike na dogodke decembra 1989, ko je svoj labodji spet odpel rdeči tiran Nicolae Ceauşescu, se Slovenci zatekamo k jeremijadam (čeprav za preroka Jeremijo vem že dolgo, sem ta izraz prvič zasledil šele v esejih Draga Jančarja). Ali po domače: k jamranju. Skratka in zdolga: k nerganju. Slovenci smo znali nergati že v času prejšnjega režima – no ja, saj prejšnji je tudi sedanji, anede -; takrat so tu in tam kakšnega preglasnega nergača poslali na hlajenje na Povšetovo. Sicer pa je bilo znano, da gostilniški nergači oblasti praviloma niso nevarni. Itak predstavljajo samo manjšino, ki sicer nikoli ni zadovoljna, vendar se pač vda v usodo. V slogu tistega vica, ko pošljejo vprašanje na radio Erevan: “Kdaj nam bo bolje?” In pride odgovor: “Nam je že bilo.”

Ni še tako dolgo, ko je zaradi oblastniške arogance umrl novorojenček. Pred nekaj dnevi je aroganca dobila nadaljevanje: policisti v Bovcu so zaradi neposedovanja osebnih dokumentov krepko oglobili kubanske plesalce, ki imajo pač to smolo, da nimajo statusa ilegalnih migrantov, zato jih je pozabljivost skorajda drago stala (vmes se je denarna kazen spremenila v opomin). Bilo je veliko hude krvi zaradi tega – na Facebooku in Twitterju, se razume. Pa morda pod kakšnim člankom na spletu, kjer je oblika nemišljenja (berite Jančarjev esej “Slovenske marginalije” izpred dvajsetih let, pa vam bo vse jasno) prešla iz pisem bralcev v novo formo, namreč v spletne komentarje pod članki.

Medtem pa ostajajo ulice v Ljubljani, kljub temu, da ni več velike vročine, še vedno strašljivo prazne. Razen ljudi, ki se sprehajajo iz enega konca na drugega zaradi povsem običajnih opravkov, ne vidite ničesar. Nobenega protestniškega glasu. Z Adijem Smolarjem si torej lahko zapojemo “Vse je krasno”, saj je Slovenija srečna dežela. Do končnega stanja blaženosti nam morda manjka le še nekaj Eritrejcev, ki radi vihtijo nože, vendar v primerjavi z avtorjem vrstic, ki jih ravno berete, niso nevarni. Oni niti ne grozijo, ampak samo naredijo. Torej niso nevarni. Nevarna pa je moja malenkost, ki zapiše nekaj sarkastičnega o rezilu, nato pa ga uporabi – za rezanje salame.

Da, Slovenci smo res mojstri parazitiranja. Pri nesramno visoko obdavčenih plačah bi morali namreč imeti vrhunski državni proračun in zato totalno poštimano javno zdravstvo ter infrastrukturo, a kaj, ko se je na slovensko kokoš prisesalo toliko medicinskih pijavk, da lahko resno dvomimo o kakem medicinskem čudežu s čiščenjem krvi. In lahko ugotovimo, da te pijavke lahko vsak hip postanejo pitbuli s strašljivim izrazom Tita Turnška, ki ob obilnih finančnih injekcijah iz državnega proračuna sedaj zahtevajo še več: nacionalna televizija, ki jo prav tako financirajo vsi davkoplačevalci, naj bo samo NAŠA, kajti v tej državi smo na oblasti mi, komunisti. In če ne bi bili mi, bi to pomenilo, da je nekdo drug, kenede? Vsaj tako je daljnega leta 1972 grmel nek znani gobar, ki je dajal zgled za parazitiranje. Kar se mu je tudi krepko poznalo pri prostornini, ki jo je zasedal.

Tit Turnšek (foto: STA)

Lahko se vprašamo, ali je bolje imeti na sebi enega velikega parazita ali več manjših. V obeh primerih nam izsesajo veliko krvi. In ko se enih navadimo, pridejo tisti hujši, ki začnejo parazitirati po volji tistih prvih. Denimo: ti, Slovenec, se lahko obrišeš pod nosom za počitnice na morju, tistih nekaj stotakov pa ti bomo vzeli, da bo na tvoj račun na morju prebival nekdo drug. Nekdo iz nabora multikultija pač. In nič te ne bomo vprašali, ali si za ali si proti – v vsakem primeru ti bomo osušili denarnico. Če pa se boš kaj upiral, bo sledilo bivanje v počitniški destinaciji drugačne vrste – na Povšetovi. Tudi o njej je nekoč prepeval Adi Smolar.

A paraziti smo Slovenci pravzaprav sami sebi. Povedano drugače: vsak Slovenec je sam sebi parazit, a se mu o tem niti ne sanja. Ker nerga, da ima na sebi parazite (pa s tem ne mislim zgolj kakšnih uši ali bolh), a ne bo ničesar naredil, da jih odstrani. Ravno danes zjutraj na spletu najdem pretresljivo in hkrati jezno pismo (najdete ga TUKAJ) gospe v srednjih letih, ki bi si rada našla zaposlitev, vendar ji to prepreči zdravniški pregled, ki ji pokaže, da je invalidka in pravzaprav ne more delati. A glej ga, zlomka, statusa invalida pa ji kljub temu nočejo dodeliti. In je tako prisiljena parazitirati državni proračun s prejemanjem socialne pomoči. In je jezna, ker “socialce” zmerjajo z lenuhi.

Na dolgoletno ministrico za delo, družino in socialne zadeve Anjo Kopač Mrak – ki se s te funkcije v teh dneh poslavlja, čeprav ni rečeno, da bo zapustila tudi vlado nasploh – se užaljena napol invalidna gospa seveda ne jezi. Saj uboga ministrica ni nič kriva, saj se ni ona odločila za ta kruti kapitalizem. In itak nikjer drugje v Evropi ne bi bilo nič bolje, saj je kapitalizem povsod. Naša država, pardon, vlada je do socialnih primerkov vsaj radodarna, drugje niti tega ne boste dobili. Naša vlada bi tudi slovenskim ribičem dala denar, da bi plačali kazen organom pregona sosednje države. Ergo, naša vlada je tako radodarna, da priznava celo sredinsko črto v Piranskem zalivu.

Torej, če ima kdo težave s plačilom kazni, vam lahko tudi avtor teh vrstic kaj pomaga. Denarnico ima sicer bolj tanko, ker pač ni član zveze norcev pa tudi pri zdravstvenih projektih ne pobira nobenih provizij. Ima pa zato doma celo prikolico zamaškov. Podari pa vam jih lahko le pod pogojem, da boste prejšnje in tudi nove oblastnike pustili pri miru, tudi če vas bodo še tako izsesavali, molzli in lupili kot banane. Torej, pustite parazite pri miru, naj vas malo osušijo. Vi samo zbirajte zamaške, pa boste dolgo živeli in vam bo dobro na zemlji. In ne jezikajte preveč – če ne veste, zakaj to pravim, še enkrat preberite uvod v to kolumno …

Gašper Blažič / demokracija.si

 • Josip Broz Tito(UDBA)

  Na Novi24TV je lahko vsaki KLOŠAR novinar, zvezda…. edino pomembno je, da Janši “liže dupe”. Ja, Gašper Blažič spadaš med klošarje. :)

  PS: Upam, da vidiš ta komentar. :)
  PS: Na katero stvar prvo pomislite, ko vidite zgornjo sliko Blaža – pedofil. :)

  • Baader-Meinhoff

   Ni pedofil, zoofil. Imel je afero s spolnimi odnosi z zivalimi. Sicer poglej faco. Kdo od nase vrste bi ga hotel…

   • rrrrr

    Vajina pretehtano lucidna ter argumentov polna komentarja na Blažičevo kolumno izražata zdravi, dozoreli osebnosti, ki jima je dolgoletni študij novinarstva v tujini izklesal prepoznavni novinarski profil, sta resnično povsem zasenčila avtorja… Gašper Blažič, skrij se !.

   • pupa

    No pa ste spet pedofili temo dopolnili z pedofilijo in podobnim. Samo še malo potrpite da bo naša nova vlada ustregla zahtevam migrantov, ki se naseljujejo v Sloveniji. Njihovim zahtevam glede oblačenja in hrane je menda že ugodeno, še malo pa bo ugodeno še zahtevam za spolne užitke. Če muslimanu njegova vera dovoli poroko z mladoletnimi deklicami bomo ja temu prilagodili tudi naše zakone in tako boste vsi nepotešeni pedofili, zoofili, nekrofili ………………..prišli na svoj račun. Juhuhu še hvaležne boste migrantom.

  • karpelec

   Tako si sam sebi všeč, da si sam všečkaš svoji mojstrovini; verjetno nimaš pijavke na prstih, ampak nekje drugje, kar škodi tvojemu ugledu.

   • rrrrr

    Gornje teslo nima ugleda, bolj pa je potreben pregleda

    • karpelec

     Takim tudi pregled več ne zadošča.

     • rrrrr

      Jaz ne bi obupal. Nekateri veterinarji delajo čudeže. No dobro, tudi mesarji…

     • karpelec

      Če tam ni čakalne vrste je kar v redu, ker pri akutnih primerih kot je ta, je lahko več škode kot koristi. Sicer pa s pijavkami so nekoč dosti tega zdravili.

  • bubamara

   Na RTV je vsak novinarka lahko urednica, samo da ga dobro povleče.

   • rrrrr

    Kako si se pa ti privlekel iz sifona?

   • tohuvabohu

    Vsaka ima svoj kvocient.

  • Hribouc

   Mater, nalagaš, da te bo stisnilo.
   Vse delaš dvojno, trojno – a te vije manjvrednostni kompleks?
   A te mati ni marala in te je fotr brcal iz kota v kot?
   A so te babe sploh spustle bliz?
   A rabiš diagnozo ?

  • Lustrator

   Še en pritlehen komentar na intelektualnem nivoju ključavničarja, ki ga poveličuješ v avatarju. Sicer pa te na nek način tudi razumem čemu slaviš krvoločnega tiranskega pedofila – če ga ne bi bilo, bi v vsaki normalni državi zaradi teh besed že padale ovadbe, tu pa si v našem udbosodju zaščiten kot bubreg v loju. Sicer pa močno upam, da boš s sebi podobnimi nekega dne odgovarjal za svoje klevete in v kolikor dejansko nisi psihično neuravnotežen, zelo dvomim, da se boš izmazal le z opominom. No, seveda po tem,ko končno pridemo do pravne države, ko se bo policija ukvarjala z rdečimi in bližnjevzhodnimi teroristi, ne pa nepravilnimi parkiranji in prekoračenimi omejitvami zunaj naselij.

  • šrauf

   Ma ti si en marchese Nebenhaver Cefizelj.

  • KP

   Sliko Broza verjetno misliš? Kot vsi. Množični morilec,pedofil.. No se mu je pa vsaj še pravi čas posušil in odpadel lulek.

  • Soave

   Posranec, posrani.Boš morda komentiral, kar je napisal ??

 • hribovc

  čak, kdo je že 13 letnice natepaval na začetku svoje kariere, pri svojih petintridesetih…
  aja, josip broz tito !!!

  • Hribouc

   In ji naredil 5 mulcef! Samo eden je preživel.
   Slabo seme.

 • karlina

  AMEN, VSE JE ŠE KAKO ZELO ZELO RES, PIKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

 • bubamara

  Nova ministrica za pravosodje bo Katićeva iz SD. Hahaha. Ma ne ebat. Kaj nam delajo. Carji tile šaleški komunisti.

  • rrrrr

   Iz tvojega sifona bo še prilezlo vse sorte…

   • bubamara

    Mal te gravitacija daje.

    • rrrrr

     Ma ja. Dohtarji so mi jo že dvakrat odstranl, pa jo zmeri nazaj dobim.

 • Friderik Peršič

  Oink , oink …Pipi , kje imaš Melkijada …?

  • Volkhv

   Starček, počasi že razpadaš. Raje moli in si rezerviraj kakšen grob, kamor te bodo za nekaj let vrgli črvom.

   • Friderik Peršič

    Daleč sem še od razpadanja , bebček domobranski …pa krematorij je bolj priročen , mogoče bodo črvi glodali tebe , mene sigurno ne …

    • Volkhv

     Hahaha, mumija, piše se leto 2018, vem, da ti nagaja že počasi spomin, verjetno te najeda tudi Alzheimerjeva, ti že dolgoročni “spomin” iz 45 leta buta na plano, a se še sploh spomniš kdaj si vzel tablete danes? xD

     • Friderik Peršič

      No , si ti Pipi ali Melkijad …? Ali pa z Gašperjem menjata vloge …?

    • SIMON ROZIC

     …po moje bo krematorij kar razneslo od tvoje “veličine”, ti,
     neumni napihnjenec !

 • Mare

  A ni Gašper obsojen pedofil?

  • KP

   Mogoče,verjetno,a glih obsojen še ni bil,ga je menda en Čefur zatamanil,ker ga je baje hotu posilt. A naj vseeno počiva v miru, Tiček Gašper.

  • Volkhv

   Tito je bil neobsojen pedofil, podobno kot Mohamed.

   • Friderik Peršič

    Lepo , da si se zavzel za svojega ljubimca …vsaka ljubezen je lepa …

  • Lustrator

   A ni Janša kradel in švercal orožje, služil na patrijah, si kupil pol Avstralije in poseduje cel triglavski narodni park?

   Imaš to vrsto bolezni? V normalni pravni državi, bi za take besede že švical pred sodnikom in pojasnjeval svoje telesnoduševno stanje zaradi katerega si se odločil, da izrečeš javno laž za nekoga ki ga niti ne poznaš. Pri nas pa po možnosti dobiš še kakšno plačilo za to.

 • ĐĐ Style

  Vidim, da pedofili zopet stražijo v bran svojim somišljenikom,

 • Oberc

  DA. Strinjam se. Več pameti kot 3 pribaci in 3 žižki….et cetera…..

 • Soave

  Sijajna glosa, g. Bažič !

 • Shalalabayzer

  Eh ja radio Erevan:

  Vprašanje za radio Erevan: Kateri štirje faktorji preprečujejo samozadostnost s kmetijskimi proizvodi?
  Odgovor: Pomlad, poletje, jesen in zima

 • Soave

  Sramota za komentatorje !!!!!!
  Takole vi berete članke tule na Novi ??? No, saj . . . . . . .o umetnosti pojma nimate. Za vas je nebodijetreba. Žalostno.
  Žalostno NOVA pa je tudi to, da ste tako malo napisali o g. Capudru. . . . .
  Aja ? Seveda ! Bil je Krščanski demokrat. Pripenjam pa sijajen In memoriam izpod Steibuchovega ” peresa “.
  Srčno upam ,da bo kdo prebral.

  https://www.portalplus.si/2860/in-memoriam-andrej-capuder/

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!