In na tebi, Marjan, bom zidal svojo prevaro

Foto: Nova24TV

Kako prepoznamo razliko med resničnimi kristjani in tistimi, ki to niso? Odgovor ni preprost in ne domišljam si, da ga je mogoče podati v kratkem zapisu. Zato naj za potrebe te kolumne izpostavim samo en kriterij: za kristjane je mesija že prišel in čakamo samo še na njegov drugi prihod, preostali pa mesijo šele pričakujejo. Upoštevaje ta kriterij je v Sloveniji vsaj tretjina volivcev, ki upajo, da so vsakokratne volitve trenutek prihoda težko pričakovanega mesije. Zdaj bo pa res, toliko da ni že tu – si mislijo in mu s palmovimi vejami v rokah tečejo naproti. Nič ne de, če prvi (Janković) ni bil pravi, in se je drugi (Cerar) izkazal za lažnega, bo pa tretji resnični, od neba poslani odrešenik.

To njihovo naivno hrepenenje znajo tisti, ki vlečejo nitke iz ozadja, dobro izkoristiti. Nebo nad Murglami zmeraj znova poskrbi, da se sanjajoči volivci ne zbudijo prehitro in da njihov izbranec kolikor toliko trdno zajaha oblast, še preden je prevara razkrita in so oči razočaranih volivcev znova zazrte v prihodnost v pričakovanju novega mesije.

Novi mesija. Šolan igralec. Nesmrtni Serpentinšek.
Ker za tisti del volilnega telesa, ki se prišteva med kristjane, ni nepomembno, kakšen odnos ima prihajajoči mesija do vere in verujočih, pobiralci volilnih glasov tudi zanje vsakokrat pripravijo kakšen bonbonček. Ko je na prvih predsedniških volitvah Pučnik povedal, da ne pripada kaki veroizpovedi, je Kučan hitel razkrivati domnevno protestantske korenine. Verniki bodo to raje kupili kot brezverca, si je mislil. Pri mnogih je vžgalo. O Cerarju so pred volitvami krožile govorice, kako veren kristjan je. K maši ga vidijo hoditi in celo za farna oznanila kdaj pa kdaj kaj napiše o etiki in morali … Nočem trditi, da se je samo sprenevedal. Zavedam se namreč, da “njih vero edino Ti poznaš”. Prav gotovo pa je s svojim nastopanjem dosegel, da je lep del volilnega telesa prepozno opazil, da vero dojema zelo intimno (če sploh). Položaj zasebnih šol, tudi katoliških, bi se v njegovem mandatu celo poslabšal, če tega ne bi preprečil kanček razuma v parlamentu. O teži, ki jo odhajajoči mesija pripisuje zakramentu svetega zakona, pa raje sploh ne razpravljam. Povedati želim le, da se pred volitvami, tudi ko gre za vprašanje veroizpovedi, ne gre zanašati na zunanji videz. Vemo namreč: “In kadar molite, ne bodite kakor hinavci. Ti namreč radi molijo stoje po shodnicah in vogalih glavnih ulic, da se pokažejo ljudem. Resnično, povem vam: Dobili so svoje plačilo.” (Mt 6,5)

In že je tu Marjan Šarec. Dokaz, da se kljub mnogim preteklim izkušnjam snovalci predvolilnih igric lahko zanesejo na slab spomin in še slabšo presojo volilnega telesa. Če bi ne bilo tako, ne bi vedno znova uporabili istega trika. Tako pa je pred nami: novi mesija. Šolan igralec. Nesmrtni Serpentinšek. Bralec mašnih beril. (Neslavna epizoda s poimenovanjem knjižnice po Francetu Balantiču je kajpada pozabljena.) In veliki poznavalec teologije, ki je ugotovil nič manj kot to, da je bil Jezus Kristus edini pravi socialist. In samo to je še manjkalo, da bi se oglasil Jezus in mu dejal: “Blagor ti, Marjan, sin levice, kajti tega ti nista razodela meso in kri, ampak tvoj stvarnik, ki je v Murglah.”

Ali se Šarec zaveda ali ne, kaj ga čaka na koncu?
Bilo bi smešno, ko bi ne bilo nevarno. Čeprav daleč od resnice – Jezus namreč v središče postavlja posameznika kot svobodno bitje, ki ga ljubi; socializem pa uvaja prisilo kolektiva nad posameznikom, ki se ga znebi, če postane moteč –, je Šarčeva izjava zelo priročna za predvolilni čas. Komijem se z njo ni zameril, kristjane je pa tudi malce počehljal za ušesi. Ko k temu dodamo še medijsko favoriziranje Šarca kot kandidata za premierja, smo spet v nevarnosti, da “fašemo” nov obraz. Resda ne bo trajalo večno. Ko bo svoje oddelal, ga bodo ti, ki so ga s pomočjo medijev ustvarili, z njihovo pomočjo tudi pokončali. Ali se Šarec zaveda ali ne, kaj ga čaka na koncu, je drugotno vprašanje. Najmanj, na kar lahko računa, je, da bo njegov “stvarnik” gotovo poskrbel za ustrezno plačilo. Težava je v tem, da bo za Slovenijo izgubljeno ne le vsako leto, temveč vsak mesec, ko bodo sile kontinuitete na njem zidale svojo prevaro. Zato odprimo oči: volimo politika z izkušnjami, ne mesije.

Zlata Krašovec

 • tonite falco

  Slovenski volilec je kot osel, ki gre trikrat na led. Pri prvem padcu si polomi sprednje noge, na drugem padcu pa zadnje noge in zadnjem tretjem padcu pa si zlomi vrat. Tako se bo zgodilo vsem nam dokler bodo ljudje še enkrat nasedli zvitim levakom, ki samo načrtujejo kako bi narod naplahtali, da bi se obdržali na oblasti za vsako ceno. Kljub temu, če se zgodi bankrot države njih to ne prizadane kajti so si veliko nakradli od nas naivnih davkoplačevalcev. Imejte mojo mnenje v mislih, ko boste odšli na volišča.

  • Valter BraniSlav

   Ob takih desnih ki kar naprej pljuvajo po vseh bodo levi zlahka zopet zmagali.
   Pa bi bil ze skrajni cas da se nore levake ki k nam vabijo muslije spravi z oblasti!!!

   • bodvid

    Kako pa kaj živite v Mehiki, ko se stalno le s Slovenijo ubadaš ?
    Naj te ne skrbi, kaj počnemo tu v Sloveniji, saj praviš, da imaš denarja kot pečka, ker si v Jugoslaviji samo smetano pobral in se šel udinjat tujemu gospodarju in mu čistit čevlje.

    • Johan

     Pa to je zalutali jugovič, sem preveril, ma kaka Mehika, take tam takoj likvidirajo za šmir !

    • Valter BraniSlav

     Cistit bancne racune

   • AlojzZ

    Pa gospod Valter Brani S…,
    vi ste očitno desničar, ker pljuvate po vseh.

  • karlina

   TOČNO, upam, da pravi SLOVENCI, poslušajo, oz. gledajo oddajo-FAKTOR, kjer so sami pametni in izobraženi SLOVENCI in povedo , kaj je in kaj nas čaka, če še vedno zmagajo levičarji-GROZLJIVKA !!!!!!

 • Valter BraniSlav

  Bogi vi ki vam vladajo mrtvi komunisti, upokojeni Kucan, zelo zelo zelo mocan gejevski lobi, bavbavi iz Murgel in ostale pravljicne prikazni.
  CIMPREJ OBISCITE PSIHIATRA – LAZE VAM BO.
  Je res tako tezko ziveti tukaj in zdaj in biti odgovoren sam zase?

  • karlina

   Zakaj psihiatra, če si pa že ti vse povedal točno , tako , kot je res !!!!

  • Jan Kovalski

   To nima veze kdo je živ ali kdo je mrtev ali kdo je upokojen. Na tak primitiven način ne moreš relevantno braniti svojega Kučana ali kogarkoli drugega.
   Kučan je upokojen ampak živ
   Markx pa je mrtev ampak je še vedno živ njegov marksizem, še posebej v Sloveniji.
   Ravno tako kot je še vedno živ vpliv upokojenca je še vedno živ vpliv mrtvega.

   • Valter BraniSlav

    Bogi vi ki vam vladajo mrlici

  • Steiermark

   tebi ga ni potrebo “obiskati”, ker kot izgleda si že pod njegovim nadzorom, le da se kdaj pa kdaj uspeš izmuzniti iz sanatorija, kjer ti zdravijo tvoje duševne in telesne rane, ki ti jih je zadal tvoj zombi tito!

  • Sale

   Janša obiskuje ekipo psihiatri ameriški kolegi mu pomagajo z tehniko držanje za jajca

 • Valter BraniSlav

  Gospa Zlata. Koga boste krivili za svoje neuspehe ko bo Kucan umrl?

  • karlina

   Veš koga-F21 !!!!!

   • Valter BraniSlav

    In kdo bo kriv cez 100 let?

    • bodvid

     To pa takrat vprašaj !

    • Steiermark

     vi, zombiji!

  • Jan Kovalski

   Valter Brani Slav-o Kučanovo.

 • karlina

  TOČNO, na žalost je v SLOVENSKI CERKVI-KRŠČANSKI, veliko takšnih Serpentinškov in Cmerarjev, tudi Škrabec zase pravi, da je veren komunist-to je enostavno nemožno, niti slučajno-itak, vidimo, kaj on dela in s kom prijateljuje.

  • Valter BraniSlav

   Komunizem je mrtev. Ze zelo dolgo.
   Komunisti zivijo samo v vasih glavah.
   Ogrozajo vas prav toliko kot homoseksualci ogrozajo Francija in njegovo Danko. ..

   • Jan Kovalski

    Valter Brani Slav-o komunizma.

   • bodvid

    Komunizem ne more biti niti živ, niti mrtev, so pa še kako živi komunisti, ki hočejo vse prepričat, kot se trudi Valter, da komunistov ni več pa je jezen, ker mu nihče ne verjame.
    Po njih dejanjih spoznaš komuniste.

  • antimur

   Celo izdajalka, Kučanova podrepnica Novačka , ki je slovensko desnico skorajda uničila se ima za naivno javnost za katoličanko, je pa daleč od tega.

 • Miran

  Janšo je večina volilcev prepoznala kot lažnega preroka zato je SDS padla na tretje mesto in bo do volitev padla še za kakšno.

  • bodvid

   No, ti si na zadnjem mestu pa se za sebe nič ne sekiraš ?

  • Steiermark

   Kakšen strah pred prihajajočo zmago JJ, ko vsak pameten in pošten Slovenec in slovenski državljan ve, kaj je res in kaj ne ter da nam lahko, kot v mandatu 2004 /2008 , pomaga in reši tega propadanja, le JJ, kot nas je že enkrat, ko je za rdečimi podganami in jugomafijsko združbo, napolnil kase v Sloveniji, zato, da so ga v naslednjem mandatu nadomestili pravi oz. lopovi, ki so jih hitro tudi , ponovno izropali, pa ne samo 4,5 miliard NLB, ali 1 miliardo opranega denarja itd., , če znajo sestaviti oz. rešiti račun 1 + 1, bodo mandat prepustili JJ, da jim bo ponovno napolnil blagajne in omogočil, čez 4 leta njihov ponoven vzpon in ropanje brez meja!

   • Sale

    Smrt jansizmu

 • Jan Kovalski

  Kdo je lažni prerok in kdo ni lažni prerok se ne vidi po tem kar tebi vlivajo dominantni mediji v tvojo za tuj vpliv zelo dovzetno glavo.
  Kdo je lažni prerok in kdo ni lažni prerok se vidi po tem koliko tega kar je obljubil pred volitvami je uresničil za časa svojega vladanja.

  In glede tega je bil daleč najuspešnejši prerok ravno oseba ki jo omenja spodnja oseba.

  (Če uporabim znano terminološko bravuro slovenskih levičarjev kjer se imena razrednih sovražnikov ne sme imenovati poimensko).
  Ta moj zapis se nanaša na trditve spodnje osebe.

 • Goran Hvala

  A za prave kristjane je mesija janez jansa?..vsaj tako clovek zastopi napisano…

  • DUŠAN ZALAR

   Ne Janez Janša,ampak stranka SDS!Komunajzarjem se že resejo hlače !

   • Sale

    Črt in Jakob se zbujata poscana in kukata pod pojstlo če je Milan tam

   • Goran Hvala

    Nc ne cutim…kdaj se zacne trest da bom pozoren?

  • Sale

   Mojzes je napovedal smrt vseh egipčanskih otrok.egipt so doletele razne nesreče zaradi Ramzesa( Janša) kaj čaka slovenjoS

 • VERRZIFIKATOR

  Miro Marjančič

  KONJA V CERKVI

  Pes da v cerkev prav zares ne sodi,
  to pregovor znan je že stoletja,
  koliko je pes deležen dretja,
  če slučajno v tempelj kdaj zablodi.

  Druga stvar je tista v cerkvi s konjem,
  tega župnik prav rad tolerira,
  konj celo darove kje pobira,
  vernik pa za konjskim rad gre vonjem.

  Drugi konj se v cerkvi glasno cmeri,
  da ušla mu tretja je kobila,
  pa ga vsa župnija je bodrila,
  odpusti naj, naj ji ne zameri.

  Dva sta konja ob nedeljah verna,
  prvi tisti revček brez ročajev,
  drugi šarec, priganjač lakajev,
  in oba čez teden bolj čemerna.

  Ko pa zopet dan nedeljski pride,
  kazat gresta se pred cerkev smelo,
  vlečeta naivne na debelo,
  jahata jih v serpentine, ride.

  Z njimi sta iz čistega veselja,
  napovesta konja vsem smelo,
  naj v nedeljo odložijo delo,
  bo prihodnja borčevska nedelja.

  • Minovak

   Bravo in še enkrat, bravo!

 • Občasni Komentator

  Tega Marjana sem prvič spoznal v predsedniški kampanji. Nikoli prej slišal, videl. Človek ima fantomsko stranko brez ljudi, nastopa tako da pametuje in z višine razlaga vsem drugim kako in kaj. Skratka napihnjen, ostuden, in če bo zmagal na volitvah, ma kaj, tudi če v parlament pride je treba državo zamenjat, ker nam ni pomoči. Make the RIGHT choice.

 • DUŠAN ZALAR

  Ubogi občani Kamnika,ki jim je pokradu občinski denar.Tako bo naredu tud z slofinancami!

 • Krtača 20

  Kaj je to? Nedeljska pridiga?

  • prdo

   To je ogrevanje potem pa na orgije

   • Steiermark

    sta že izbrala garažo?

    • Sale

     Bolje garaža kot pa črt in Jakob na pedofilsko cerkvenem oltarju smrt pedofiliji

    • Sale

     Bolje psa vgarazi kot jansizmu mladinca na oltrjuo

   • Sale

    Bolje garaža in psi kot črt in Jakob na oltarju .smrt pedofilom amen

 • pravapot

  In na tebi, Marjan, bom zidal svojo prevaro – Marjan s to trditvijo popolnoma soglaša!

 • prdo

  Janša politično truplo

  • Jan Kovalski

   Samo norci tako zavzeto brcajo v truplo.

   • Steiermark

    zombiji

   • Sale

    Danes je preminila cela družinajansa niste slišali vesele novuce

  • Steiermark

   ti si pa jugogovedo in ne vem, kaj se imaš toliko za usirat v Sloveniji, saj Slovenija ni več vaša dežela – izkoriščana in zasužnjena od balkanskih komunističnih zombijev! Vsa, kmalu nebo več!

   • Sale

    Kaj je hlapec iščeš govedo zgubljeno.mars gor v avstRAICH hlapec.plodit gospodarju kobile v stalo

   • Sale

    Veš koga ni več.vesela novica Janša je preminil in njegovi vsi amen

  • Sale

   Janša je truplo tko ali tako saj boste videli crknu bo v tem letu kap srčna možganov nima ali bo umrl v hotelski sobi s kakšnim pamzem .pa bodo pometli pod preprogo avtomobilska nesreča spotaknil na zajci crknu bo preveč ljudi mu želi slabega amen

 • Marija

  Cerar je bil preslab igralec in murgle si najamejo novega, imitatorja. Pri teh še najmanj veš kdo v resnici so. Šarec pa zanesljivo ni človek, ki bi mu bilo mar za Slovenijo in za nas Slovence.

 • totex39

  Če Šarec zapušča občino Kamnik z devet milijonov in pol evrov dolga, koliko bo šele pokradel v državi. Take je potrebno namestiti v vlado, da vedo kako se nadaljnje krade in izkorišča državo do njene propadlosti.

 • tetka z ozadja

  Faca tale Kučan, zmeraj korak pred janšekom.

  • bodvid

   Hočeš rečt, da vas ima dost porivačev, he, he

  • oljčnibiser

   Korak že korak, nikoli pa ni bil pred njim v politiki. Janša je gospod za Kučana. Bil, je in bo…gospod!

   • tetka z ozadja

    Seveda v politiki, zmeraj je janšek zadaj.

   • Sale

    Ti pa si biser .temu se reče metati bisere svinjam

  • sprehajalec

   Denarja pa zmanjkuje, kot v pokojni Jugi….

  • Steiermark

   Če si mislil, da je “korak” pred Janšo, te moram korigirat, ker je v kraji in uničevanju, vsaj 70 let pred našim osamosvojiteljem, spoštovanim JJ!

   • Sale

    Snema se film o o vaških domosralske strazah .naslov A si ti tud not padu.in o anusu Janši biografski film ne joči Janez

 • tetka z ozadja

  janšisteki, pa mi smo pripravili cel scenarij za vas. Najprej bomo na volitvah dali janšeki vedeti, da je nezaželen politik v Sloveniji. Zaradi poraza bo pred javnostjo dal odstop, ki ga stranka po njegovem ukazu ne bo smela sprejeti. Nato pa bo le videl, da je hudič šalo vzel. Bo janšek kandidiral za poslanca za EU parlament. Če nebi zmagal za poslanca v EU parlament, bomo že mi poskrbeli, da bo. Tam bo kako leto usiral svojo domovino (kot se za podpornika izdajalcev spodobi), ampak bo videl, da ga nihče ne šmirgla bo počasi potonil v povprečnost in postal politično truplo. Z vsemi žavbami smo mi levičarji namazani, kaj ne?

  • sprehajalec

   Idealistični scenarij za levičarje. V resnici čaka Slovenijo Cipras II in grški scenaril. 80% dolg na BDP, milijarda do dve javnega primanjkljaja letno, 1,6 milijarde obresti letno. In trend še kar pada.

   Pa še Učiteljice na cesti hočejo denar. pa sestre, pa doktorji, policisti, vojaki v slabih škornjih.

   levica pa v 8 letih ni storila nič, da bi se trend upadanja ustavil. le kdo bi še volil levico, če ne tisti, ki je bedak?

   • Sale

    Ti

  • Steiermark

   Sedaj si opisal vaš način, način rdečih jugo pederajzlov, sedaj pa če si sposoben, pa opiši še delovanje, edine poštene in ludem zavezane stranke in našega osamosvojitelja, ki ima za samostojno Slovenijo, poleg dr. Pučnika, največ zaslug, g. JJ! Pederajzlarski in jugonostalgiki, ki se vam toži po posušenem titovem tiču, kaj boste storili, ko boste dokončno zbrani z vaših trdnjav, kjer masakrirate, še kar naprej, zavedne in poštene Slovence , boste dokončno se odplazili domov, na balkan? No, potem s sabo še odpeljite sebi enake, kot je previrant itd…..

   • Sale

    Kaj bosta črt in Jakob ko odrasteta hlapca pedofila posiljevalca zadrogirana v hozentregerjih amen

  • Sale

   A bo samomor tudi naredil

 • Slavec

  Ker Kučanovi zagonijo presežno vrednost naroda na

  faraonskih projektih, ni denarja za kvalitetna delovna mesta

  in mladi se – podobno kot v Venezueli – poslavljajo na tuje:

  .

  “Bo tam moj grob? Še kdaj vrnil se bom?

  Zate mi bije srce, domovina!

  Starši, adijo! Adijo, moj dom;

  grenki zdaj kruh rezala mi bo tujina.”

  • prdo

   Kaj pa rine v tujino po grenki kruh bimbo

 • PIA PlA

  Kučan je vernik pekla z dušo satana. Slovence je pahnil v greznico in poskrbel, da vsakič, ko kateri želi priplezati iz dreka, ga drugi takoj potegnejo nazaj vanj.

  • prdo

   Si se zmotu Janša ne pleza iz dreka on to je

   • Anton

    Titu so pa nogo odrezal pa še lulček se mu je posušu.

    • Sale

     Kaj bodo črt in Jakobu rezali

   • PIA PlA

    Dobro si prdnu, še malo dreka je priletelo zraven.

    • Sale

     A je dobr vi desni odprete usta leze drek ven

    • Sale

     Dobr tek kuzla domosralske.nben te ni nategniti za rojstni dan le zakaj

   • Sale

    Ne žali dreka.kaksna je razlika med Janšo in drekom.drek je koristen trebuh ne boli

 • sumljivislon

  po komentarjih opaziš – osebe , ki ne želijo in nemarajo 1991 -Slovenije – !!

  • Sale

   Smrt zloveniji.zivela avstRAICH

  • Sale

   Zločina se.dezela.ni kaj šele država .vasice zakotne kjer v cerkvah izvajajo podle perverzno izrojene prakse smrt pedofiliji smrt zloveniji

 • Rožle

  Želite svojim otrokom boljši in lepši jutri …???
  … Volite SDS … stranko vizije in prihodnosti ……
  ***********************************************
  Načrte pred nacijonalizacijo Slovenije …nam lahko prepreči le SDS….dejmo ga skupaj…za skupno dobro

  • prdo

   Hahaha dobra

   • komar marko

    in RESNIČNA. Končno si dojel!

   • Anton

    Tito je bil pa brez noge.

   • Rožle

    Jutranja droga …ja, dobr ti gre

  • Sale

   Kekec pomagaj kekec

 • sumljivislon

  Po komentarjih opaziš bodoče volilce, ki si ne želijo – Slovenije – 1991/ 2018………!!

  • Steiermark

   sami srbski čobani, s tem podtaknjencem in njegovim nečakom, nje de de, na čelu! Oni niso hoteli samostojne in svobodne Slovenije ter je še danes nočejo ter se z njo ne strinjajo, ukazovati in ropati pa hočejo kljubtemu, predvsem v Sloveniji! Fuj, rdeča jugodrhal!

   • Sale

    Hvala bogu da izumira retardirano izrojeno gensko pokvarjeno incestno pedofilsko zlovensko pleme.plitek genetski bazen .hvala na evoluciji. Če ne pa evgenika amen

 • komar marko

  Dejstva so rdečkoti, da ste JJ rabili kot grešnega kozla istoćasno se ga bOJITE in imate polne gate ko ga vidite. Dejstva so da RDEČKOTRI kradejo. Dejstva so, da so preiskovalne komisije nedvoumno ugotovile, kdo je VIR ZLA. To so komisije od žilnih opornic, TEŠ & in BANKE. kakk ugovor rdečkoti?

 • komar marko

  In žilne opornice so napajale časopis,ki pljuva po desnici in poveličuje čakalne vrste v ZDRAVSTVU. Le kateri ZMAZEK je to?

  • prdo

   Živi, živi, duh slovenski,
   bodi živ na veke!
   Grom in peklo, prazne vaše
   proti nam so steke

   • komar marko

    LUCKASTI, vam pomaga samo cipresin ćaj ali pa BUTN SKALA!

    • prdo

     Malo vas je

     • komar marko

      Vemo, da je LOPOVOV veliko, marmelade pa zmanjkuje.

     • Sale

      Tvoj otrok je Janša .ti si njegov oče patološki lažnivec ki se trikrat izvlekel iz Hude jame.prigode laznivega kljukca

    • Sale

     Vam pa huda jama

  • Sale

   Pedofilska nova TV v službi pedofilije in satana janse

 • Minovak

  Naj mi nekdo pove, kaj so rdeči zajedavci v vseh 80 letih naredili dobrega, posebno murgeljski virus. Že dolgo sem na svetu, videl sem kakšno je rdeče zlo od 2. SV sem, pa se ne spomnim prav nič spodbudnega. Težko, da sem kaj pozabil, ker me demenca še ne daje, rad bi pa vedel, če je kaj takega, da sem zgrešil, mora biti pa za dobro naroda. Čakam…

  • tohuvabohu

   Dočakal boš, da ti kakšen zarukan rdečkar ukaže, da vrneš diplomo, ki so ti jo dali komunisti.

 • komar marko

  Včeraj sem malo poškilil na kongres MESEČNIKOV. Zgrozil sem se, kdo voli to nAVLAKO, . Pa ti so še vedno globoko v 50 letih. In RTV prenaša njihove norosti!!

  • Minovak

   Saj je tudi RTV še tam…kaj, če bi jih pa plačevali v tolarjih ali še bolje, v dinarjih…ideja.

 • ĐĐ Style

  SDSovec sem, torej jamram!

  • Rožle

   Levaki ste …torej cmerate …

   • ĐĐ Style

    Morda zadnji dogodki na radikalni desnici kažejo na to, da Janez Janša sploh ne obvladuje več svoje stranke, v kateri bo očitno prevladal fanatizem

    • sprehajalec

     v Sloveniji poznamo samo ekstreme. Če imamo ekstremno Levico na oblasti in RTV ter šolstvu, potem si zalužimo tudi ekstremno desnico…

    • komar marko

     IDIOT, kje vidiš kak radikalizem. Če bi bli radikalni, kar bi milo rečeno bilo PRAVILNO, bi bila SLO druga ŠVICA. Tako pa je izmozgana jebina.Vi bi pa imeli mesto kjer vam gre, samo kaj ko moramo najprej POSTOTERITI površino arestov!

     • ĐĐ Style

      Pravkar sem videl radikalizem v tvojem komentarju, kako ironično

     • komar marko

      kako ironično, da zaradi VAKUUMA mojega zapisa ne dojameš. A si bilna terapiji BUTN SKALA Luckasti?

     • ĐĐ Style

      Imaš srečo v življenju, da nisi komedijant. Niti za kruh ne bi zaslužu.

  • sprehajalec

   Nihče bolj ne cvili od levičarjev. Pa vsi drugi so mu vedno krivi, na koncu pa itak Ivan janez.

   • Sale

    Zbiram zamaške za črta in Jakoba zbujata se vsa poscana od strahu pred Kučanom kukata pod pojstlo če je Milan tam

    • sprehajalec

     Ti raje zbiraj zamaške za plenice za odrasle, samoupravljalce…

  • komar marko

   LUCKASTI, sem ti že povedal, pameti ti ne morem dati. Tudi taki z VAKUUMOM morate živeti! Samo prosim, manj lopovščine, bodite doma in boste preskrbljeni. To vam PIONIRSKO obljubljamo!

 • Rožle

  STOP KUĆANIZEM !!! …

 • branči

  saj bi jo,pa me je mesečnkov izzaslanik na vprašenje,kje bi dobili denar za povečanje plač?: vehamentno odgovoril: “NA BANKI” a se vam kaj sanja iz koliko na toliko bi ob takšni miselnost pokrivali apetite mesečnih politikov?

 • zaton

  He he, Murgelskemu štabu je zmanjkalo kandidatov, edino upanje je še Šarec. Tudi Luka Mesečnik v svoje vrste sprejema kuharje iz resničnostnih šovov.

  • ĐĐ Style

   Nova24 sprejema dobitnice zlatega Stojana

   • prdo

    To je kao neki dildo? Pol majo pa štafeto norosti

 • prdo

  To moraš bit pa fsekan da voliš sds

  • ĐĐ Style

   NE, samo ovca moraš biti

  • Krtača 20

   Za iq pod 83 je hit dobr.

 • zaton

  Levica pa v Venezueli.

 • Krtača 20

  Sem slišal za eno stranko ki pere denar preko avstrijskih in čeških ter bosanskih firm s pomočjo snežića in đuđić ter romske mafije, poleg tega ima nepojasnjene “samoprispevke”….rada se bavi s patrijami in nasploh s črticami pod nosom. Skratka njihov vodja je zagrizen komunist ki se je zbasal v zavezništvo s klerofašisti…. No, ta stranka dela sam zase ups zate.

  • ĐĐ Style

   Dovolj je bil že prvi stavek. Je to mogoče BREZmadežna SĐS

   • Krtača 20

    Bravo! In njihov prevzvišeni rode ups đanša.

    • ĐĐ Style

     Kaj je nagrada, upam da ni spet knjiga “Vsa dobra dela velikega vodje Ivana”.Tajnše knjige še nikoli v življenju nisem videl.

     • Krtača 20

      Ja sej, prva in druga stran kjige sta platnice. Not pa nobenga lista. Mogoče sam piše – med osamosvojitveno vojno se je bal celo kruha….

 • komar marko

  Pri rdečkotih je panika. ŠARKO izgublja. Prehitro so ga dali na svitlo. MESEČNIKE sopokopali, saj so včeraj take srali, da so še njihovi OČETJE križ naredili ćez njih!

  • ĐĐ Style

   Le kaj vam bo izgovor, ko izgubite na volitvah?

   • prdo

    Zihr bo putin

    • ĐĐ Style

     TITO

     • prdo

      Tito Kučan Putin ja to bo to dogovor na brezju

 • zaton

  Na včerajšnjem kongresu Levice Lukeca je bil tudi Turnšek. To je Tit Turenšek, ki se bori za pravice borcev, ki jih že zdavnaj več ni. Pa tudi Violetka z rdečo baretko.

 • Jožef

  Mi, ki smo bili, smo in bomo bivali na tem podalpskem zanemarjenim biserom, se moramo dokončno prebuditi iz povojnega spanja. Vsi, brez izjeme. Vemo, kdaj in kdo je zaslužen za Slovenijo, Evropo in NATO. Vemo, kdo nas ne zaničuje, če verujemo v Jezusa.
  Zato, zaspaci, ne nasedajte človeku, ki ga ne poznamo in ki nam še ni nič pokazal ali dokazal.
  Vprašate se, če bi npr. v Venezueli odprli novo tovarno avtomobilov na električni ali neposredno sončni pogon. Naš nepogrešljivi, skoraj tako legendarni kot Tito, g. Milan bi va ta avtomobil predstavil in vam vsem svetoval, da ga kupite.
  Vprašam vas, ali bi mu verjeli in kupili venezuelski avto na sončni pogon.
  Prepričan sem, da kaj tekega ne boste storili, a Serpentiška pa bi ?
  Da boste vedeli, ni razlike med namišljenim avtomobilom in namišljenim, a vendar živečim odrešenikom Šarcem.
  Prosim in rotim vas, ne padite v nastavljeno zanko, kajti, ko se bo zaka tagnila, bo prepozno.

  • prdo

   Ja Jezus on je car tok dobr da ste ga na križ pribili haha enkrat izdajalec vedno izdajalec

   • Sale

    Enkrat izdajalec vedno Janša zaustavite Janšo . uničite mu stranko povejte mu da je drek pohojen

  • ĐĐ Style

   Nujno je potreben referendum za izstop iz nata

   • Krtača 20

    Nujno!

 • Krtača 20

  Kdaj bomo potem gledal jajotov kolo žalosti? Maja al junija. Komi čakam.

  • ĐĐ Style

   Vsak dan na YouTube

   • Krtača 20

    Boga Urška pol… Spet jo bo garbu.

    • Sale

     Takrat ko ga ne spremlja je vsa plava črt in Jakob pa poscana od strahu amen

 • ĐĐ Style

  Čas je za nove ljudi, politična trupla naj se umaknejo na stranski tir.

  *Ta oglas ni plačan s strani vašega bodočega mandatarja g. Šarca*

 • Krtača 20

  Vse kar lahko sam še zraste na desni je janševa pleša. Ostalo je kaput…

  • prdo

   Še za to je potreben čudež

   • Krtača 20

    To bo pa vatikan razglasu za janeza blaženega…..

    • Sale

     Blaženega med dečki

 • Krtača 20

  A pol ste desni janšo pardon butaro že nesl h maš?

  • ĐĐ Style

   UH, ko pridejo nazaj oprani, bodo pametni in glasni.

 • piko8

  Klovni so za v CIRKUS serpentinšek!!!!!
  Resni politiki z znanjem in Slovenijo v srcu, kot g. Janez Janša pa vPARLAMENT!!!!!!

  • Krtača 20

   Po kakšni logiki naj bi volili arestanta v parlament? Daj razjasni mal to pravljico.

 • Sale

  Janša crkn govedo posiljevalsko .vzemi pištolo tablete in se ubij naredi samomor in nehaj posiljevali Slovenijo Bog ti bo odpustil samo vzemi si to patetično bedno življenjem.ti bom prižigal vsak dan svečo samo crkn že enkrat izdajalec cerkveni amen

 • Krtača 20

  Se prav grims za paparacmajstra, mahnić za kelnarja, janša za sljadoljedarja, pa un pulcaj za “ti bom dvakrat rzlužu če boš dojel” khakha hahhhhhaaaaa haaaaaaaa strašna posadka. Titanik bi bil fouš.

 • Tweety Bird

  Smo vas…in še vas bomo. Humorist Serpentinšek bo premagal Janeza Janšo !?!?… Vice Serpentinšku pa itak piše Milan iz Murgel…hahahahahahahahahaha…

  • komar marko

   Tunko končano je. Gorjače se že polirajo. Edino sviranje frulic ti bo še ostalo.

   • Sale

    Naduvajte Jaja Janši .ko ma tolk mlohava prepelicja

 • prdo

  Janša je meni najlepši

  • Tweety Bird

   Meni tudi :) Tista zglancana pleša in stekleni pogled :)

 • Tweety Bird

  Ti si Janez – Skala in na to skalo bom sezidal svojo Cerkev-SDS in peklenska vrata komunistov je ne bodo premagala.

  • prdo

   Ti si Janez – Skala in na to skalo bom sezidal svoj sekret

   • Sale

    Nad Hudo jamo drek gre h dreku

 • komar marko

  Očitno stranka MESEČNIKOV postaja stranka YUGOSOV.Ni čudno da jih TRDO PRIČA v paramentu že dobra četrtina.

 • komar marko

  Očitno stranka MESEČNIKOV postaja stranka YUGOSOV.Ni čudno da jih TRDO PRIČA v paramentu že dobra četrtina.

 • Tweety Bird

  MOLIMO:

  “Blagor ti, Janez, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj, kajti tega ti nista razodela meso in kri, ampak tvoj očim, Slovenec, iz grosupeljskega :)”

  • Sale

   Molimo boga da vse Janšo in njegove amen

 • VERRZIFIKATOR

  Tiček Tič

  NAJBOLJ PA JE SMEŠNO

  Najbolj pa je smešno, kadar v jato
  kamikaz in strašnih bombarderjev,
  eden najubožnejših pozerjev,
  mali ptiček vtakne svoje blato.

  Prav bolestna je njegova igra,
  tak kanarček, ni ga za dva grama,
  brez peruti, glave, koža sama,
  hvali se, da bo pohrustal tigra.

  Hvali se, da v žlahti je z junaki,
  on da sam je eden tistih glavnih,
  da izbran je izmed samih slavnih,
  kogar imenuje, so bedaki.

  Pravijo, da mali tič je trezen,
  a da druge so stvari posredi,
  naj gre v obdelavo k tisti vedi,
  ki določi reveža bolezen.

  (Pa ni MK, če kdo tako misli.)

  • prdo

   Opet ta poet

 • Tweety Bird

  Nedelja je… MOLIMO:

  Pridite, vriskajmo Gospodu Janši
  vzklikajmo Janezu našega odrešenja.
  Stopímo mu naproti s hvaležnostjo,
  vzklikajmo mu z veselimi spevi
  baaaa…beeeee…jaaaaaaanša.

  • Sale

   Molimo ljubljenega boga da pocrkal cela družina Janša amen

 • Antonius

  Kakorkoli človek obrača je Kučan dejstvo, da so veleizdajalca ljudje volili, njegove *obraze* pa še danes volijo.
  Celo osel je bolj pameten od slovenskih volivcev. On niti na led nič več ne stopi, ker led namesto njega preizkušajo volivci.
  Krater v NLB, Teš 6, nedostopno zdravstvo in kraja zdravstvu namenjenega denarja, drugi tir, pranje iranskih dolarjev, Slovenska vojska na beraški palici, nepotrebna 70%-na zadolženost države, uvažanje šerijatarjev, kraja otrok, krivosodje, nedolžen Novič obsojen ne dolgoleten zapor, pokojnemu Zagožnu rubijo, mamilaševih premoženj se pa niti dotakniti ne upajo.
  Kučanove vlade zmečejo ogromno denarja za vse mogoče človekoljubce, istospolneže, kulturniške nesposobneže in vsakovrstno pretepaško drhal, zblojenih volivcev pa niti pogled v svojo izropano in davki obremenjeno denarnico ne prisili, da bi se nad svojimi odločitvami na volitvah zamislili.
  270 nepotrebnih agencij povprečno pametnemu dovolj pove, da je z našo državo VSE narobe.
  Elektrika ni draga zato, ker bi bila zares draga. Draga je zato, ker bogato plačujemo cel kup nepotrebnih služb, ki so nam jih za zaposlitev svojih odsluženih kadrov, obesili na električni kilovat.

  • neny

   Elektrika ni draga, poglejte si na stotine prekupčevalcev, ki se furajo v navezah z d.o.o., ustanovitelji pa tujci z osnovno dejavnostjo trgovanje z električno energijo, to bi radi desnaki zabiti, da bi bila še voda v rokah tisočih s.p.jev in d.o.o. jev iz celega sveta. Vse hočete prodati, tri četrt SLO ste že uničili.

   • Antonius

    En kilovat je dvakrat preplačan. Preberite spodaj, da ne boste še naprej z butastimi pametovala.
    —————————————————————–
    Elektrika
    Za svoje ljudi nas prefarbanci kradejo na vse mogoče načine. Ministrstva denar razmetavajo za svetovalce, in prek 250 nepotrebnih agencij, kjer zaposlujejo predvsem *svoje*.
    Zraven dodajam še eno njihovo pogruntavščino, ki se v današnji čas vleče še iz komunističnih časov.
    Spodaj preberite zakaj je elektrika nesramno draga in kako so si za svoje izbrance izmislili nepotrebne službe, da nas prek računov za elektriko zelo drago kradejo.
    ———————-
    V vednost nevednih verujočih, se je do danes leta 2018 kaj spremenilo. Mater smo bele ovce…….
    Tako se je glasil komentar novinarke Financ, Petre Sovdat, ko smo ji pojasnili 11 postavk, iz katerih je sestavljen njen račun za elektriko!
    Ste kdaj poskusili razvozlati račun za elektriko? Obračunska moč, omrežnina, prispevek tu, prispevek tam. Velike besede, bolj malo pa o tem, kdo denar pobere, torej koga plačujete. Jasno je le, da plačujete vi. »Priznam, računa za elektriko ne razumem,« pravi novinarka Financ Petra Sovdat. Ko je izvedela, da je na majskem računu, ki je znašal 38,27 evra, »le« 12,14 evra plačala za elektriko, drugo je šlo za omrežnine, agencije in subvencije, je dodala: »Mater, sem zabita, da plačujem vse te mandeljce!«
    PO DOMAČE BI REKLI: ČISTO ODIRANJE SLOVENCEV!!!
    Razvozlati račun za elektriko se ne sliši prav preveč zapleteno, kajne? A kdo ta denar pobere, kako se razdeli in kje konča. Da je na to vprašanje zelo težko najti odgovor, ki bi ga razumel tudi petletni otrok, sta nam priznala dva direktorja državnih energetskih družb, ki se ukvarjajo s prodajo elektrike na drobno. »Nimam pojma,« je na vprašanje, kako se razdeli postavka omrežnina, v smehu priznal eden od dvojice. A se nismo vdali, ob pomoči energetikov smo poskusili račun razvozlati enkrat za vselej.
    Zakaj je vse to sploh pomembno? Prav zato, ker sama električna energija na računih pomeni vse manjši delež. In ker vam država z navijanjem prispevkov draži končni račun za elektriko. Enkrat za polnjenje ene blagajne, drugič za polnjenje druge. Nekakšni skriti davki.
    Komentar Financ: Seveda razumemo, da je nekatere storitve treba plačati, da je potreben mehanizem za vlaganja v omrežje… Ne razumemo pa, kako je možno, da se je na račun za elektriko »prisesalo« toliko agencij in institucij, ki od tega zelo lepo živijo in povrhu izvajajo še druga drugi zelo podobne dejavnosti. S proizvodnjo (ne daj bože) in distribucijo energije pač nimajo nebenega ustvajalnega stika, kasirati pa je neskončno sladko, še posebej, ko ni treba ne poročati o porabi zbranih denarcev ne o vlaganju v ”izbolšanje – oskrbe?, omrežja?, zadovoljstva kupcev?, novih virov?, strašenja vabcev z vetrnimi sistemi?, protesti proti zajetjem na Muri (jodlarji od tam izvlečejo znatne megavate, pa Muri še ni kaj škodilo), pa še kaj, in to ne malo.” /comment B.Š/
    Saga o »zabiti Sovdatki« se nadaljuje
    A račun za elektriko še ni vse: Petra Sovdat je dobila tudi poračun elektrike za prejšnje leto. Tudi iz tega se ne znajde. Razložili ga bomo v prihodnje. /spremljali bomo – B.Š./
    1. in 2. Električna energija VT in MT
    To je prva postavka na računu za elektriko in samo ti dve se dejansko tičeta elektrike. VT pomeni »večjo tarifo«, torej porabo elektrike v »špici« med 6. in 22. uro. MT na drugi strani pomeni »manjša tarifa«, ki jo števec med delavniki beleži med 22. in 6. uro. Denar od te postavke ostane dobavitelju elektrike.
    Aleksander Mervar, Eles
    3. Obračunska moč
    Matjaž Vodušek, SODO
    Gre za pavšalni znesek, ki je vsak mesec enak. Pomeni moč, za katero se dobavitelj zavezuje, da bo stranki stalno na voljo. Bolj plastično: kot da bi plačali za to, da boste imeli vedno dostop do interneta. /na vse uradne dneve boste imeli dostop do Upravne enote v ”svoji občini” (nimajo vse občine upravnih enot – hvala bogu), parkirni prostor pač ni zagotovljen, sploh ne brezplačen/. (B.Š.) Denar pobere družba SODO (sistemski operater distribucijskega omrežja), del ga obdrži, del pa razdeli Elesu in posameznim distributerjem. SODO, prek katerega na leto steče 350 milijonov evrov, je imel lani 29 zaposlenih, povprečna mesečna bruto plača je bila 3.221 evrov.
    4. in 5. Omrežnina VT in MT
    Plastična razlaga: gre za nekakšno takso, ki jo plačujete za uporabo električnega omrežja. Pobira jo trgovec, ki jo nakaže družbi SODO (sistemski operater distribucijskega omrežja), ta del denarja obdrži zase, del ga nakaže Elesu in elektrodistributerjem (večinoma lastniki tistih trgovcev, ki denar že na začetku poberejo).
    6. Prispevek za energetsko učinkovitost
    Milenko Ziherl, Eko skladDenar iz tega prispevka se zbira v blagajni Eko sklada, ta pa z njim subvencionira energetske obnove stavb (denimo okna, fasade, strehe). Na leto ima dobrih 20 milijonov evrov prihodkov, po podatkih baze GVIN ima 37 zaposlenih, povprečna mesečna bruto plača je okoli 2.300 evrov.
    7. Prispevek za SPTE in OVE
    Denar iz tega prispevka je namenjen subvencioniranju zelenih virov energije, denimo sončnih elektrarn. Zaradi eksplozije števila sončnih elektrarn se ta prispevek skoraj vsako leto zvišuje in znova se bo zvišal v prihodnjih nekaj tednih. Za ilustracijo, kako velika stvar je to: za subvencije zelene energije bomo letos porabili okoli 150 milijonov evrov.
    8. Prispevek za delovanje operaterja trga
    Karlo Peršolja, Borzen
    Operater trga je Borzen, ki prav tako bedi nad blagajno za subvencioniranje zelenih virov energije. Borzen ima nekaj čez 20 zaposlenih, povprečna mesečna bruto plača v 2013 je bila 2.785 evrov.
    9. Prispevek za agencijo za energijo
    Irena Praček, agencija za energijo
    To je še ena institucija, ki bedi nad trgom z elektriko. Sedež ima v Mariboru, po podatkih AJPES ima 45 zaposlenih, povprečna mesečna bruto plača je 2.548 evrov.
    10. Trošarina
    Dušan Mramor, finančni minister
    To je dajatev, ki se steka neposredno v državni proračun. Na vsako kilovatno uro elektrike plačate 0,003 evra trošarine.
    11. DDV
    Tudi to je dajatev, ki se steka neposredno v državni proračun. Na celotni račun za elektriko plačate 22-odstotni DDV.
    12. CRM
    Gre za dodaten prispevek, ki pa še visi v zraku. Z njim naj bi se reševalo predvsem TEŠ 6, ki s svojo proizvodno ceno ne more konkurirati na trgu, kjer so cene elektrike na rekordno nizkih ravneh.
    KOMENTAR: nesposobnost in koruptivnost zadnjih dveh vlad je katastrofa, ker z zagonom gospodarstva ni nič, z davki in raznimi »prispevki« pa zna gospodariti vsak šolar. Trend realnega padanja se bo nadaljeval, ker je zasebni sektor, kot edini vlečni konj, že upehan in s tem bo konec tudi samohvale teh dveh vlad, ki za svoje ljudstvo niso, do sedaj, naredile NIČ, škode pa ogromno, še za generacije, ki prihajajo!!!
    NE GRE DRUGAČE – POTREBEN JE UPOR, DA SE PRENEHAJO NORČEVATI IZ SVOJEGA LJUDSTVA hiti tedna) Račun za elektriko: »Mater, sem zabita, da plačujem vse te mandeljce!« 40

    • neny

     “Zraven dodajam še eno njihovo pogruntavščino, ki se v današnji čas vleče še iz komunističnih časov.”

     Ovca…… Koliko elektro firm je bilo v komunizmu in koliko z vstopom v EU. Kdo zdaj služi, pamfleti iz financ so zgolj navajanje podatkov šolskega primera.

     • Antonius

      Vam ni pomoči.
      Še vedno vam ni jasno, da konkurenca dviguje kvaliteto in znižije ceno.
      Ovca?! Prebrihtna, da bi jo z vašo pametjo komunistke primerjal.

     • neny

      Z USTANOVITELJI FIRM IZ TUJINE PA SLUŽI “TA VAŠA KONKURENCA” ZA USTANAVLJANJE SLAMNATIH PODJETIJ V SLOVENIJI. POJMA NIMATE, OVCE ZABITE, VIDITE SAMO JJ.

     • Antonius

      Pri kom ste pa bila na dresuri, da nič ne kapirate?
      O slamntih podjetjih vam lahko kaj več pove tudi Janković.
      Ukraden denar v tovrstni *slami* skrivajo pred organi pregona in davkarijo.
      Zdaj vas pa prepuščam vašim nebulozam in puhloglavim neumnostim.

     • stajerc5

      Kaj tako zaplankanega se nisem videl, to sploh ni mogoce! Razumem celo rdece primitivce z vulgarnimi izrazi, ker so pac pobrani iz Roga, parkov in podobnih “ustanov”. Ti se delas pa celo pametnega, kot da si pozrla Kardelja in Dolanca naenkrat. Hujse ne gre, zate je celo lunatik pravi amater!!!!

    • slosin

     …kaj bi svinjam bisere trosil…

  • Jan Kovalski

   Ob tvojem prvemu stavku se mi je “izstrelila” asociacija:
   “Človek obrača, Kučan obrne”, le zakaj, le zakaj?

 • neny

  Cerkev je močna – kolumna je srednjeveška. Smrt fašizmu!

  • Tweety Bird

   SVOBODA NARODU :)

   • komar marko

    Tunko a vas ni sram,da na kongrese vodite NEMŠKE UDBOVCE. A vas ni sram da gestikulirate enako kot Hitler! Bruh, kam smoprišli.

    • prdo

     Hitler je tvoj prjatu tako ti bog pomagaj pa ti ni jebi ga

     • komar marko

      Oh oprosti, vem da rabiš pameti, samo knajdi strokovnjaka, da ti jo bomo lahko VLILI! Smiliš se mi!

     • sprehajalec

      Hitler je bil delavski socialist. Levičar. Kot takšen ne more biti prijatelj desničarjev.

   • sprehajalec

    Tunnek, kaj pa zgodovinska veza Združene levice pa Stasija?

    • Tweety Bird

     Ti samo voli LEVICO…pa bo vse v redu. Naj ti MESEC sveti :)

     • komar marko

      POŠTENI in delavni SLO prebivalci se vas SRAMUEMO!

     • sprehajalec

      Bom Stasi fasal na glavo….

  • sprehajalec

   Fašizem je umrl 03.09.1943 neny. danes fašizem živi le še v srcih penzioniranih komunistov, ter ultralevičarjev tvojega kova. Ki ga ohranjajo pri življenju….

   • neny

    Kolumna je srednji vek, cerkvena budalaština, ki so bili kapa fašizma vključno z izdajalci slov. naroda.

    • komar marko

     Čudno, na PRIMORSKEM ima cerkev zasluge za ohranitev SLO jezika, pa so vse pospravili vključno s TIGROVCI. Le kateri izdajalci so to bili=

     • neny

      par komadov je bilo takih Primorcev, nič, proti večinskim podpornikom fašistoidnega generala Leona RUPNIKA.

     • sprehajalec

      Dimitrij Rupel fašistoiden, ha, ha, ha. Raje se kuhinje loti neny. Ko se bo vsak Slovenec posvetil tistemu, kjer je najboljši in se ne bo vtikal v vse, potem bomo normalna država.

    • sprehajalec

     Ti kar nastavljaj mohamedancem, mi bomo pa kristjani ostali….

 • Tweety Bird

  Nedelja je… MOLIMO:

  Pridite, pádimo na kolena in se priklonímo,
  pokleknímo pred Gospodom Janezom, ki nas je narédil.
  Zakaj on je naš Bog Janša, mi smo njegovo ljudstvo,
  čreda, ki jo pase s svojo roko.
  baaaaa….beeeeee….jaaaaaaanša.

  • sprehajalec

   Stasi (Staatssicherheit – Državna varnost) na Kongresu združene levice, ha, ha, ha.

   To čaka Slovenijo v primeru izvolitve levice v parlament.

   • prdo

    Kaj je to stasi

    • komar marko

     Oh oprosti, vem da rabiš pameti, samo najdi strokovnjaka, da ti jo bomo lahko VLILI! Smiliš se mi!

     • prdo

      Pri nas se učimo pri vas na za hoje ni desnici vam jo pa vlivajo I še to slabo je potrebno vsako nedeljo ponavljat

     • komar marko

      Pamet pri vas z VAKUUMOM moramo najprej VLITI, da se boste lahko UČILI.Povej,kako lahko v VAKUUMU najdeš kako molekulo. UUps,pozabil sem, nimaš še PAMETRI ne dojameš!

     • sprehajalec

      Si še kar nabit od vćčeraj Prdo? najprej pridi k sebi, potem se pa javljaj tukaj.

     • Sale

      Kaj je pedofilcina matira sa svoje otroke fukas pusti prsi na miru glavonja

     • Sale

      Smrt jansizmu pusti naše pejt na mene govno pedofilsko jansevo

    • sprehajalec

     Državna varnost nemške demokratične republike….

     • prdo

      A nima to vsaka država

     • sprehajalec

      Ne takšne, da ti v spalnico gleda, kar bi uvedla združena levica z inštruktorji iz Berlina na kongresu.

     • prdo

      Cia mi5 mossad mi6,7,8….a ti ne gledajo

     • sprehajalec

      Ne.

  • prdo

   Ne grem na kolena la la la la…

 • sprehajalec

  Volite Levico. počutili se boste zopet mladi;

  1 Hiperinflacija
  2 Črni trg za devize, v našem primeru Eure.
  3 Banane Chico iz Avstrije
  4 Boni za dizel in bencin
  5 Pranje plenic na roke
  6 Žajfanje perila z žajfo iz loja, zaradi pomanjkanja praškov
  7 Fušanje in prodajanje na črno
  8 Kuhanje kofeta iz posušenega želoda

  Združena levica torej, da bo čim prej koec agonije, v kateri se nahaja Slovenija in da se bo po Revoluciji končno za vekomaj otresla komunizma in ultralevičarstva ter Internacional.

  • neny

   Levica zagovarja skandinavski sistem, tvoje čorglolarije pa spadajo v razmišljanje zabitih klerov.

   • sprehajalec

    Levico smo imeli od leta 1945. Spomin je še svež….

    hebeš to, kar oni sanjajo. tudi Komunisti so sanjali.

   • komar marko

    a se ne bi ti raje posvetila muslijem, glede kulture si namreč na njihovem nivoju.

   • rabbit

    Si me pa nasmejala.

  • prdo

   Hahaha ti si pa še mladoleten

 • Liberalec

  V Sloveniji je preveč bebcev, volilno upravičenih. Zato sprememb na bolje, ne bo ! Pika.

  • Krtača 20

   Če tako misliš, potem te ne rabimo. Pojdi med nebebce…

  • sprehajalec

   Po bankrotu se bo to uredilo. Tudi v državah Juge se je. Le v Sloveniji ne.

 • Krtača 20

  Še kakšen mesec pol pa desni plavate prot Venezueli, aja tam vas tud ne marajo več. Ja kam boste pa pol šli? Pod kakšne skalce pa v luknje?

  • Tweety Bird

   Gospa Barbara jih še vedno čaka :)

 • Sale

  A ste slišali veselo novico Janša je na smrtni postelji juhu

  • Tweety Bird

   Na pravi smrtni postelji…ali na politični smrtni postelji? :)

   • prdo

    Dormeo nista še z rupalom zaključla orgije

    • Tweety Bird

     A je rupal gejček? :)

     • prdo

      Ne obična pederčina

     • Tweety Bird

      Z vazelinom ali brez? :)

     • prdo

      Samo bre

     • Tweety Bird

      Da so močnejši občutki :)

     • prdo

      On ma prave občutke za filing

   • Sale

    Obatroje

 • Domus Lubus

  Škoda je zgubljati besede o kučanovem podtaknjencu in
  njegovih zmedenih pogledih na NOB, žice na meji in njegovi neodločnosti, da
  ostro obsodi in kaznuje homoseksualce. Prebuja se pomlad. In ne samo koledarsko,
  ampak tudi politično. Prihaja nova, sveža politična sila, zazrta v prihodnost.
  Ob Janezu Janši in pokončnih članih stranke SDS, je polno mladih
  naprednomislečih obrazov kot Primc, Kangler, Rupar, Vili Kovačič, Peče, Požar,
  Pukšič…. Združeni ne bodo potrebovali niti tiste udbokomunistične tvorbe NSI,
  da zavladajo Sloveniji.
  Vstanite Slovenci in podprite SDS in njihove zaveznike!

 • prdo

  Čelavi piše autobiografijo od heroja do gnoja

  • Sale

   Film ne joči janez

   • prdo

    Nace junkar v glavni vlogi

 • Sale

  Preminil je Janez Janša juhujuhu

  • Tweety Bird

   Ti to resno? Kje si izvedel?

 • Krtača 20

  Janševa izjava heh: se je tudi novih obrazov. Stranka Marjana Šarca, ki utegne pomembno premešati razmerje sil v državni politiki, je označil kot reciklažo po liniji LDS-Zares-Pozitivna Slovenija-SMC. V nadaljevanju pa je precej vulgarno ob aplavzu in smehu v dvorani ošvrknil nove obraze: “Novi obrazi imajo efekt nudistične plaže. Ko pogledaš od daleč, je privlačno, ko pogledaš od blizu, bistveno manj.”

  Ko pogledam janšo se mi vedno dozdeva da gledam usrano konjsko rit.

 • Sale

  Janšajugen na oltarju pedofilne cerkve. LevakiLizberite garazo ne kot ti desni izrojeni pedofili smrt jansizmu živel kucanizem

 • Tweety Bird

  Nedelja je… OVCE MOLIMO:

  O da bi danes poslušali Janezove besede!
  Ne zakrknite svojih src kakor na dan preizkušnje v puščavi!
  Tam so me vaši očetje preizkušali in izzivali,
  čeprav so videli Janezova dela.

 • Sale

  Reče lajdra Urša sinu črtu ti pa fukas bolje kot sipecjanez vem to mi je že retardiran brat Jakob povedal

  • Tweety Bird

   Moj dragi @Sale…zdaj si pa šel predaleč. Pusti otroke pri miru.

   • neny

    res je, kaže pa bolj na to, da je namerno podtaknjen agent.

    • Tweety Bird

     Ne vem…če je res pravi levičar, no….tako se pač ne govori.

     • neny

      njihovi scenariji so po navadi taki, da iščejo sovražnike kjerkoli. Tudi pri otrocih, inscenirajo pa vse sami.

  • sprehajalec

   Kar Svele. naj Slovenija vidi, s kakšnimi primitivci bo imela opravka v levičarskih strankah.

 • sprehajalec

  Združena levica, se vedno bolj radikalizira. Na svoj Kongres je povabila dva ekstremista, ki ju združuje ekstremno levičarstvo in sodelovanje z represivnimi službami svojih totalitarnih držav;

  Kongres Levice z borbeno retoriko, Turnškom in Gysiem

  Fin dokumentarec o sodelovanju Gysija z zloglasnim Stasijem, vzhodnonemško službo državne varnosti;

  ARD-Doku über den Linke-Politiker und die Stasi

  Der andere Gysi (drugačen Gysi)

  Souverän, witzig und charmant, so kennt man Gregor Gysi aus den Talkshows. Nun strahlt die ARD einen
  Dokumentarfilm aus, der einen anderen Gysi zeigt. Einen, der seit 24 Jahren nahezu jeden mit Klagen überzieht, der ihn als einen heimlichen Zuträger des DDR-Geheimdienstes bezeichnet.

  Suveren, šaljiv in šarmanten, takšnega poznamo Gysija iz kontaktnih oddaj. Sedaj ARD osvetljuje v svojem dokumentarnem filmu drugačnega Gysija. Gysija, ki se že 24 let otepa obtožb, o njegovem sodelovanju kot Špicljem Službe državne varnosti Nemške demokratične republike.

  • prdo

   A ne seri Cia mossad in ostali so pa dobrodelne organizacije

   • komar marko

    uf ti ne pospravljajo svojih.

    • prdo

     Haha ne kje pa oni širijo demokracijo in sladkarije delijo

 • Sale

  Jansajugend

 • Tweety Bird

  @Peter ima vse blokirano…torej se sam sabo pogovarja :)

  • Krtača 20

   Ta je še sam sebe blokeru.

   • prdo

    Od maše prišu

    • komar marko

     a so ti kaj povedali če je upanje na ČUDEŽ da spregledaš in da prideš do pameti?

   • Tweety Bird

    Mislim, da bo tudi JJ blokiral in volil levico :)

  • komar marko

   Peter ti je še dostop do Koze JUlike blokiral. A vidiš, sedaj desanka pri tebi obratuje. Pa, pa, pa pa, Julika!

   • Tweety Bird

    Mojega Tuneka jaz vsak dan popedenam…lepo mu je :)

    • komar marko

     Tunko, ti ostani pri FRULICAH in lepo ti bo.Pusti mesečnike a ne dojameš da nas peljejo v novo VOJNO!

     • Tweety Bird

      Res je, mojemu Tuneku vsak dan “sviram frulico”…na eno luknjo :)

     • prdo

      Ja prav imaš vas peljejo

     • komar marko

      jap za vas poliramo gorjače da vam popravimo ukrivljene hrbte LUCKASTI.

 • Sale

  Preminil je naš dragi Janez Janša.zapustil nas je pred samim koncem življenja. Epitaf vse življenje je porival da bi zdaj v miru počival amen

 • Sale

  Ne pljuvaj po tleh če lahko po jansi

 • Sale

  O Bog spremeni me v svinjo da bom podoben jansi

  • prdo

   Hahaha sake ti ga jebeš

 • Krtača 20

  Janša je izjavil: se je tudi novih obrazov. Stranka Marjana Šarca, ki utegne pomembno premešati razmerje sil v državni politiki, je označil kot reciklažo po liniji LDS-Zares-Pozitivna Slovenija-SMC. V nadaljevanju pa je precej vulgarno ob aplavzu in smehu v dvorani ošvrknil nove obraze: “Novi obrazi imajo efekt nudistične plaže. Ko pogledaš od daleč, je privlačno, ko pogledaš od blizu, bistveno manj.”

  Jest pa pravim, takega horsefejsa se ne voli.

  • prdo

   Tako je

  • sprehajalec

   Voli se tistega, ki poje internacionalo na svojem kongresu? SD in združeno levico?

   kar, bankrot je blizu, Slovenija čaka novega Ciprasa.

   • prdo

    Ja voli se ljubljenega ki pleše srpsko kolo

    • sprehajalec

     Kučana?

   • Tweety Bird

    Že se ljudstvo je zbralo,
    v zadnjo borbo že hiti,
    da z internacionalo
    prostost si pribori.

    • sprehajalec

     To je tudi Cipras pel. sedaj ne poje več…

     • Tweety Bird

      Nihče ne da nam odrešenja,
      ne Janša, SDS in ne bog;
      osvoboditev iz trpljenja
      bo delo naših lastnih rok.

     • sprehajalec

      Ha, ha, tako kot grških? Morda veš, da je grški industrijski delavec 3x produktivnejši od slovenskega? Pa mu ne uspe? kako bo torej levičarjem uspelo?

  • Tweety Bird

   Janezova obrazna morfologija kaže na to, da je albanski magarac :)

   • prdo

    Autohtoni

 • Sale

  A črt in Jakob sta v redu

 • Sale

  Kako Janša zivcirajo muho.ujame jo v kozarc.in pred njo je drek

  • Grenze

   MRŠ CIGO

 • Sale

  Tvrdnje američkog biohemičara ruskog porekla, Anatolija Kljosova da su Srbi najstariji narod u više navrata privlačile su pažnju srpskih medija, ali izgleda da svaki narod ima svoju teoriju o poreklu.

  Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!

  NE PROPUSTITE
  KAD UGINE POSLEDNJI SRBIN… Sada je SERGEJ TRIFUNOVIĆ konačno PRETERAO!!!U OVIM ZEMLJAMA SVETA NAJVIŠE VOLE GUZE I GRUDI: Šta mislite, gde je tu SRBIJA?

  Prema Kljosovu, gen R1A1, koji je najčešći u dinaridskom području Balkana i ponekad se naziva “ilirskim”, pokazuje da su od Srba potekli svi današnji Sloveni, uključujući i Hrvate i Ruse, ali i većina naroda Evrope.

  Ipak, neki mediji su otišli tako daleko da su izneli tvrdenje kako je naučno dokazano da su Srbi najstariji narod iz čijeg gena potiču Hrvati, Bosanci i Arijevci.

  NE PROPUSTITE
  NORVEŠKA VIŠE NIJE NAJSREĆNIJA ZEMLJA NA SVETU: Laskavu titulu preotela je OVA DRŽAVA!

  Ipak, svaki narod ima svoje tvrdnje, pa su tako hrvatski mediji pisali da su Hrvati najstariji narod u Evropi.

  Kod suseda, “biofizička antropologija je (navodno) potvrdila da su Crnogorci starosedioci”, Bošnjaci tvrde da su oni najstariji narod na Balkanu, a Albanci opet imaju svoju teoriju.

  Na jednom mestu to izgleda otprilike ovako:

  Dakle, svako drži svoju stranu! I ne pušta!

  Pogledajte bonus video:

  (Espreso.rs)

  Kliknite za sledeću vest
  Pratite ESPRESO na VIBERU:
  http://chats.viber.com/espreso
  RusiEvropaSrbijaBošnjaciArijevciNarodiNacijeDokaziNauka

  POSLEDNJI KOMENTARI (43)
  Miki
  24-03-2018 09:37h
  Nije ti isto zlo u srednjem veku i ono 91g kad su srpski popovi po RH i BiH huškali srbe na rat i genocid za Veliku i Nebesku srbiju tog velikog i nebeskog Srpskog naroda najstarijeg na svetu još od Adama i Eve…
  + 2- 2ODGOVORI
  Nego
  24-03-2018 09:30h
  Da neće sada Srbi da kažu kako slavni istoričar Konstantin laže?
  + 1- 1ODGOVORI
  SVI KOMENTARI (43)
  OSTAVI KOMENTAR
  OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
  OVAKO JE SRBIJA SAZNALA DA KREĆU NATO BOMBE: Sećate li se snimka od kog se svima ledi krv u venama? (VIDEO) 24
  ZASTRAŠUJUĆI ZVUK!
  OVAKO JE SRBIJA SAZNALA DA KREĆU NATO BOMBE: Sećate li se …
  Pitali smo javne ličnosti kako je izgledao njihov 24. mart 1999, dan kad je počeo NATO PAKAO 19 36
  TO SE NE ZABORAVLJA
  Pitali smo javne ličnosti kako je izgledao njihov 24. mart …

  78 DANA RAZARANJA I NESREĆE! DECU VAM NEĆEMO OPROSTITI! Prošlo je 19 godina od NATO bombardovanja Srbije! 46
  DA SE NIKADA NE ZABORAVI
  78 DANA RAZARANJA I NESREĆE! DECU VAM NEĆEMO OPROSTITI! …
  SMENJEN DIREKTOR LASTE MONTENEGRO: Zloupotrebio službeni položaj!
  PREDUZEĆE SAOPŠTILO
  SMENJEN DIREKTOR LASTE MONTENEGRO: Zloupotrebio službeni …
  POPULARNO
  Megan Markl ne pristaje na tradicionalnu haljinu: Ovako će izgledati venčanica buduće princeze (FOTO)
  Megan Markl ne pristaje na tradicionalnu haljinu: Ovako će izgledati venčanica buduće princeze (FOTO)
  cosmopolitan.rs
  55 načina i ideja da ofarbate uskršnja jaja (VIDEO)
  55 načina i ideja da ofarbate uskršnja jaja (VIDEO)
  stvarukusa.rs
  Šta nam otkriva rendgen pluća: naučite da tumačite rezultate RTG snimka pluća
  Šta nam otkriva rendgen pluća: naučite da tumačite rezultate RTG snimka pluća
  lepaisrecna.rs
  10 najlepših torbica od kojih se nećemo odvajati tokom proleća i leta 2018.
  10 najlepših torbica od kojih se nećemo odvajati tokom proleća i leta 2018.
  cosmopolitan.rs
  (FOTO) SVET JE BRUJALI O NJENOM RAZVODU: Emina Jahović je 10 godina grlila Mustafu, a evo u čijem je zagrljaju sad
  (FOTO) SVET JE BRUJALI O NJENOM RAZVODU: Emina Jahović je 10 godina grlila Mustafu, a evo u čijem je zagrljaju sad
  kurir.rs
  7 važnih pravila koje morate znati pre nošenja tamnog ruža
  7 važnih pravila koje morate znati pre nošenja tamnog ruža
  cosmopolitan.rs
  (VIDEO) I DALJE SU BRAĆA, ALI VIŠE NISU BLIZANCI: Astronauta po povratku iz svemira sačekalo šokantno iznenađenje
  (VIDEO) I DALJE SU BRAĆA, ALI VIŠE NISU BLIZANCI: Astronauta po povratku iz svemira sačekalo šokantno iznenađenje
  kurir.rs
  Bakini saveti za vaskršnja jaja: Ovo svaki početnik mora da zna!
  Bakini saveti za vaskršnja jaja: Ovo svaki početnik mora da zna!
  stil.kurir.rs
  Razmena sadržaja
  OVAKO JE SRBIJA SAZNALA DA KREĆU NATO BOMBE: Sećate li se snimka od kog se svima ledi krv u venama? (VIDEO) 22 DRUŠTVO
  OVAKO JE SRBIJA SAZNALA DA KREĆU NATO BOMBE: Sećate li se snimka od kog se svima ledi krv u venama? (VIDEO)
  Pitali smo javne ličnosti kako je izgledao njihov 24. mart 1999, dan kad je počeo NATO PAKAO DRUŠTVO 19 36
  TO SE NE ZABORAVLJA
  Pitali smo javne ličnosti kako je izgledao njihov 24. mart 1999, dan kad je počeo NATO PAKAO
  78 DANA RAZARANJA I NESREĆE! DECU VAM NEĆEMO OPROSTITI! Prošlo je 19 godina od NATO bombardovanja Srbije! DRUŠTVO 43
  DA SE NIKADA NE ZABORAVI
  78 DANA RAZARANJA I NESREĆE! DECU VAM NEĆEMO OPROSTITI! Prošlo je 19 godina od NATO bombardovanja Srbije!
  SMENJEN DIREKTOR LASTE MONTENEGRO: Zloupotrebio službeni položaj! DRUŠTVO
  PREDUZEĆE SAOPŠTILO
  SMENJEN DIREKTOR LASTE MONTENEGRO: Zloupotrebio službeni položaj!
  NEMCI TUŽE NATO ZBOG BOMBARDOVANJA SRBIJE: Gerhard Šreder priznao da je agresija bila zločinački poduhvat?! DRUŠTVO
  GRIŽA SAVESTI?
  NEMCI TUŽE NATO ZBOG BOMBARDOVANJA SRBIJE: Gerhard Šreder priznao da je agresija bila zločinački poduhvat?!
  SHOPPING DAY U AVIV PARKU: Očekuju vas sjajni popusti! DRUŠTVO
  NE PROPUSTITE
  SHOPPING DAY U AVIV PARKU: Očekuju vas sjajni popusti!
  KONTROLORI ĆE MOĆI DA PRIVODE PUTNIKE BEZ KARTE? Radnici Bus plusa na pragu da dobiju nova ovlašćenja! BEOGRAD 22 28
  DAJE IM SE JOŠ VEĆA MOĆ
  KONTROLORI ĆE MOĆI DA PRIVODE PUTNIKE BEZ KARTE? Radnici Bus plusa na pragu da dobiju nova ovlašćenja!
  VUČIĆ PROGOVORIO O RUKOMETNOM SKANDALU I ELIMINACIJI NAŠE REPREZENTACIJE, direktno iz Brisela! Pominju se i protesti u Beogradu! POLITIKA 35
  UŽIVO OBRAĆANJE
  VUČIĆ PROGOVORIO O RUKOMETNOM SKANDALU I ELIMINACIJI NAŠE REPREZENTACIJE, direktno iz Brisela! Pominju se i protesti u Beogradu!
  NIŠTA OD METROA: Po novom planu prioritet tek za 2027. godinu DRUŠTVO 34 43
  PLAN SE MENJA
  NIŠTA OD METROA: Po novom planu prioritet tek za 2027. godinu
  CEO OBRENOVAC JE TRAŽIO NESTALOG DEČAKA (13): Ispostavilo se da je pobegao a razlog je šokantan HRONIKA
  PRAVA DRAMA
  CEO OBRENOVAC JE TRAŽIO NESTALOG DEČAKA (13): Ispostavilo se da je pobegao a razlog je šokantan
  VUČIĆ STIGAO U BRISEL: Slede važni sastanci, a onda oči u oči sa Tačijem i Mogerini 4 34 POLITIKA
  VUČIĆ STIGAO U BRISEL: Slede važni sastanci, a onda oči u oči sa Tačijem i Mogerini
  VUČIĆ MOŽDA PRIREDI IZNENAĐENJE VEČERAS U BRISELU: Stefanović o skandaloznoj izjavi Ramuša Haradinaja POLITIKA 54
  KAKVO IZNENAĐENJE
  VUČIĆ MOŽDA PRIREDI IZNENAĐENJE VEČERAS U BRISELU: Stefanović o skandaloznoj izjavi Ramuša Haradinaja
  LEPOTICE OD KOJIH ZASTAJE DAH: Promoterke su na Sajmu automobila ove godine NAČISTO POKIDALE (FOTO) DRUŠTVO 7 37
  SVE JE GORELO
  LEPOTICE OD KOJIH ZASTAJE DAH: Promoterke su na Sajmu automobila ove godine NAČISTO POKIDALE (FOTO)
  Ðuriću i Selakoviću zabranjena poseta Kosovu! JEDAN SE OGLASIO: Ne mogu oni meni da zabrane da se obraćam svom narodu! POLITIKA 64 19
  DA LI ĆE BITI POSETE?
  Ðuriću i Selakoviću zabranjena poseta Kosovu! JEDAN SE OGLASIO: Ne mogu oni meni da zabrane da se obraćam svom narodu!
  ZLOČIN NAD SRBIMA ZA KOJI NIKO NIJE ODGOVARAO: Pokolj 6.000 civila na obalama Drine, od kog su Srbe spasavali čak i Nemci DRUŠTVO 19 38
  IZVRŠILI SU POKOLJ ISKLJUČIVO NAD CIVILIMA
  ZLOČIN NAD SRBIMA ZA KOJI NIKO NIJE ODGOVARAO: Pokolj 6.000 civila na obalama Drine, od kog su Srbe spasavali čak i Nemci
  Beograd se pretvara u Skoplje: Pogledajte na šta će ličiti spomenik Stefanu Nemanji! DRUŠTVO 2 19
  IZGLEDA SJAJNO
  Beograd se pretvara u Skoplje: Pogledajte na šta će ličiti spomenik Stefanu Nemanji!
  Kad poštuješ druge, ti si izdajica svog, e, to je najveći problem: Enisa Bešlagića napadaju zbog govora ljubavi, NIKOLA KOJO BESAN zbog toga! (VIDEO) DRUŠTVO 8 33
  GLUMAC U GOVORU BEZ CENZURE
  Kad poštuješ druge, ti si izdajica svog, e, to je najveći problem: Enisa Bešlagića napadaju zbog govora ljubavi, NIKOLA KOJO BESAN zbog toga! (VIDEO)
  ĐORĐE JE OTIŠAO SA MAJKOM U ŠUMU! Zbog užasa koji mu se desio, ONA JE GLAVNA OSUMNJIČENA! A, njena priča je još šokantnija! HRONIKA 5 12
  UŽAS
  ĐORĐE JE OTIŠAO SA MAJKOM U ŠUMU! Zbog užasa koji mu se desio, ONA JE GLAVNA OSUMNJIČENA! A, njena priča je još šokantnija!
  PA, OVO JE LUDILO: Srbi su narod najstariji, iz njihovog gena potiču Hrvati, Bosanci i Arijevci! A šta Albanci i Makedonci kažu na to? (FOTO) DRUŠTVO 43 70
  HIT!
  PA, OVO JE LUDILO: Srbi su narod najstariji, iz njihovog gena potiču Hrvati, Bosanci i Arijevci! A šta Albanci i Makedonci kažu na to? (FOTO)
  KONCESIJA BG AERODROMA JE OTVORENA PLJAČKA! Pokret Saše Jankovića oštro o ustupanju Nikole Tesle Francuzima POLITIKA 42 30
  JASNO I GLASNO!
  KONCESIJA BG AERODROMA JE OTVORENA PLJAČKA! Pokret Saše Jankovića oštro o ustupanju Nikole Tesle Francuzima
  POSLUŠAJTE KAKVE AMANDMANE PODNOSE SNS POSLANICI KAKO BI POTROŠILI VREME! A onda ni oni sami ne glasaju za njih! MA HIT! (VIDEO) 28 31 POLITIKA
  POSLUŠAJTE KAKVE AMANDMANE PODNOSE SNS POSLANICI KAKO BI POTROŠILI VREME! A onda ni oni sami ne glasaju za njih! MA HIT! (VIDEO)
  Sećate se stakloresca koji je osumnjičen da je ubio NAJBOLJEG DRUGA? Ovo je kazna koja mu preti HRONIKA 1 14
  UBISTVO U RESAVSKOJ ULICI
  Sećate se stakloresca koji je osumnjičen da je ubio NAJBOLJEG DRUGA? Ovo je kazna koja mu preti
  Spavaćemo SAT MANJE: Zapamtite kada morate da pomerite kazaljku na satu! DRUŠTVO 3 13
  LETO STIŽE
  Spavaćemo SAT MANJE: Zapamtite kada morate da pomerite kazaljku na satu!
  MAJKA JE ZATEKLA SVOJE MRTVO DETE: Slučajno se obesio o kvaku! Jeziva sudbina dečaka iz Beograda HRONIKA 4 83
  STRAŠNO!
  MAJKA JE ZATEKLA SVOJE MRTVO DETE: Slučajno se obesio o kvaku! Jeziva sudbina dečaka iz Beograda
  AKCIJA AURORA: Policija u Srbiji uhapsila 270 osoba, zaplenjeno 30 kg droge i mnogo oružja! HRONIKA 22 28
  MUP KRENUO U ČIŠĆENJE
  AKCIJA AURORA: Policija u Srbiji uhapsila 270 osoba, zaplenjeno 30 kg droge i mnogo oružja!
  Dačić: Govorio sam Vučiću da nas Zapad laže! Za 5 godina se završio Drugi svetski rat, a oni ne mogu da ubede Tačija! POLITIKA 129 43
  SMELA TVRDNJA
  Dačić: Govorio sam Vučiću da nas Zapad laže! Za 5 godina se završio Drugi svetski rat, a oni ne mogu da ubede Tačija!
  UZMI RAČUN, OKADI I POBEDI: Snimak Beograđanina koji priziva sreću uoči izvlačenja za stan je POBEDA! (VIDEO) DRUŠTVO
  HIT!
  UZMI RAČUN, OKADI I POBEDI: Snimak Beograđanina koji priziva sreću uoči izvlačenja za stan je POBEDA! (VIDEO)
  SUKOB MRKE I ČANKA UŽIVO! PLJUŠTALE UVREDE! Ti si, bre, bio najdeblji član DOS! Trebalo je na vreme da te strpam u maricu! (VIDEO) POLITIKA 7 24
  OPŠTI HAOS U JUTARNJEM PROGRAMU
  SUKOB MRKE I ČANKA UŽIVO! PLJUŠTALE UVREDE! Ti si, bre, bio najdeblji član DOS! Trebalo je na vreme da te strpam u maricu! (VIDEO)
  POSLE PRODAJE OPERATERA: Telenor banka ne ide Česima EKONOMIJA 1
  NEMA PRODAJE
  POSLE PRODAJE OPERATERA: Telenor banka ne ide Česima
  Prijatelji sajta
  na vidiku
  Impressum Kontakt Marketing Terms and Conditions / Privacy Policy

  Copyright © Espreso.rs 2018. Sva prava zadržana. Adria Media Group d.o.o.

  • slosin

   čoban, pa koga to zanima…?

 • Sale

  FUCK COMMUNISM
  Ti si tko mrtev, da pojma nimas kok! Govno!

  • sprehajalec

   Saleta si poglejte Ljudje. To boste dobili na oblast, če boste volili Levico. Primitivizem in lopovščino.

 • Sale

  FUCK COMMUNISM
  Zate je treba pogruntat posebej pocasno in bolece crkavanje! Teb potegnt goltanc iz vratu bi blo velik prehitr! Preklet prasec cefurski!

 • Sale

  Sprehajalec a bereš boš muksnul

  • sprehajalec

   Volite Združeno levico in SD. Saleta boste dobili potem na oblast. Takšni se potem zavlečejo v parlament, kjer živijo na račun delavskih žuljev….

 • rubec

  Janez Janša je slovenska ikona in tukaj ni pomoči. Pa vi cagarje navijali naprej nazaj levo ali desno. Enako velja za peščene ure če bo kakšen levakar še tam probal.

  • tetka z ozadja

   Ampak to ikonstvo mu pa nič kaj dosti ne pomaga, kaj ne?

  • branči

   še ne poznaš njihove uspešnosti! po potrebi tudi pesek vpeljejo v volilno kampanjo.

  • dob

   Slovenski evropski poslanec Herlock Sholtes predlagal parlamentu EU, da bi uro vrnili nazaj v leto 1945!

 • Tweety Bird

  V LEVICI želimo, da ljudje spet postanemo tovariši. Gospodje so nas zjebali :)

  • sprehajalec

   Sale je vaš predstavnik. Če boste volili levico, bodo takšni v Parlamentu.

   Slovenci, si res želite to?

   • Tweety Bird

    Svele ni pravi levičar…je provokator oz. trol. Ti pa samo lepo voli LEVICO!!! Vsem bo lepše:)

    • sprehajalec

     Da bomo dobili nazaj Tovariše? ha, ha, ha.

     pa dinarje. vsi bomo milijarderji…

     http://njuzer.blog.rs/gallery/24720/hiperinflacija%201994%20srj%20dinar.jpg

     • Tweety Bird

      Hej tovariši, pod orožje vsi!
      Janšizem mora iz naše zemlje!
      Čaka Korotan, čaka Štajerska,
      čaka sinje Jadransko morje.

     • branči

      mamm še eno fračo! dam če obljubiš, da boš strelal po sds!

 • Tweety Bird

  LUKA MESEC: “Levica je tu za to, da ljudje za sosednjimi pisalnimi mizami spet postanejo tovariši, s katerimi gremo po službi na pivo, ne pa, da gre vsak sam domov zdraviti svojo depresijo.”

  FOGLOF TUNEK: “Seveda smo depresivni, če pa že 30 let gledamo Janeza Janšo!!!”

  • sprehajalec

   LUKA MESEC: “Levica je tu za to, da ljudje za sosednjimi pisalnimi mizami spet postanejo tovariši

   Ha, ha, ha, dobesedno. Bomo spet Tovariše dobili nazaj. Kot je napisal orwel v Živalski farmi. nekateri Tovariši postanejo bolj Tovariši, kot ostali.

   • Tweety Bird

    Program moje LEVICE je naravnan v cilj blaginje za vse, ne le za peščico. Med našimi obljubami sta tudi odprava revščine ter ustavitev privatizacije. A ti je to jasno?

    • sprehajalec

     Tudi program partije Boljševikov, je imel identične cilje….

     • neny

      ste enakovredni domobrancem. Identični.

     • branči

      če tje sploh jasno, kaj je to! vzemi wikipedio, pa da vidiš, da so bili v GB eni najpomembnejših vojaških formacij!

    • neny

     Desni so tudi za blaginjo z razprodajo vsega, kar je še ostalo. :) za par pfenigov, samo da zavlada tuj gospodar namesto komunistov.

     • sprehajalec

      neny, Zelenica se ni razprodala. je kar sama propadla….

    • branči

     seveda je jasno, ampak samo tvorcem sistema. narod je že okusil jasnost od jasnosti!

  • branči

   če ne pomaga persen, pa vzemi ansilan! že trideset let plačiješ javno zdravstvo, pa še zdaj ne veš, kako funkcionira. debil!

   • Tweety Bird

    Za vse je poskrbljeno. Imamo enih najboljših zdravstvenih sistemov na svetu. Vprašaj Američane.

    • branči

     ne bom! je ena klinika v avstraliji, ki reši vse. naroči se!

    • sprehajalec

     In tudi najdražjih.

  • branči

   na lestvici prfuknjenosti zasedaš brez konkurence vsa mesta od 100 nazaj do prvega! pa še ponosen si na to. kapo dol, ala vera,malo ih je tako ponosnih!

   • Tweety Bird

    Hvala :)

    • branči

     se ne zahvaljuj. dobronamerne stvari so zastonja!

 • tetka z ozadja

  janšisteki, pa mi smo pripravili cel scenarij za vas. Najprej bomo na
  volitvah dali janšeki vedeti, da je nezaželen politik v Sloveniji.
  Zaradi poraza bo pred javnostjo dal odstop, ki ga stranka po njegovem
  ukazu ne bo smela sprejeti. Nato pa bo le videl, da je hudič šalo vzel.
  Bo janšek kandidiral za poslanca za EU parlament. Če nebi zmagal za
  poslanca v EU parlament, bomo že mi poskrbeli, da bo. Tam bo kako leto
  usiral svojo domovino (kot se za podpornika izdajalcev spodobi), ampak
  bo videl, da ga nihče ne šmirgla bo počasi potonil v povprečnost in
  postal politično truplo. Z vsemi žavbami smo mi levičarji namazani, kaj
  ne?.

  • sprehajalec

   Ta scenarij je pod pogojem, da država ni bankrotirana…. 1,6 milijarde za obresti, znesek pa se vsakodnevno povečuje.

   • tetka z ozadja

    vi janšisteki se še kar naprej ukvarjajte z zgodovino, mi se pa bomo z bolj resnimi zadevami, npr. z vladanjem.

    • sprehajalec

     Saj se že zadnjih osem let ukvarjate, pa ni nič na bolje, vedno slabše je. Vse gre v smer pokojne Juge…

     • tetka z ozadja

      Ne vem zakaj se je meni potem dohodek več kot potrojil, vedi, da že samo zaradi tega nočem sprememb.

     • macon

      Tetka, a tako dobro te plačajo za komunajzarsko drkanje po internetu?

     • tetka z ozadja

      A ti misliš, da jaz delam volantersko?

     • macon

      Mislim, da te za tvoje komentiranja ne bi nič plačal, ker zanič komentiraš. Res ste sami hudi izobraženci, pa še polni “vrednot”.

     • tetka z ozadja

      Ampak zmagovalci, si pozabil dodati.

     • žogica

      Le kje so vaše cerkvene vrednote, da o komentarjih in vaši neizobraženosti ne zgubljam besed…

     • sprehajalec

      Potrojil se ti je, ker si levičar in pri koritu.

      težava je v tem, da se je samo takšnim kot ti. zato pa želite na vsak način in za vsako ceno oblast. Da boste naprej kradli.

 • Johan

  Dva radikalna levičarja in izkoriščevalca Slovencev

  • Tweety Bird

   Kdo? Janša in Gorenak? Ja seveda, oba radikalna komunista :)

   • branči

    pa kwa se repenčiš? saj so komunist tvoj vzor ane!

 • Krtača 20

  A kdo ve pod katere odpadke se odlaga sds politične mrtvake?

  • Tweety Bird

   Med stare kosti… v rov. Gospa Barbara čaka…pa to… :)

   • branči

    moraš imeti full specifikacije, da delaš s takimi stvarmi. ponavadi je rešitev ta, da smrdiš bolj, kot tisto, kar vsakodnevno obračaš, pa pop svoji pameti misliš,kako si uspešen!

  • prdo

   V krško

 • Sale

  vajkada u vrtlogu svetske istorije, narod koji je morao kroz vekove da vodi tolike odbrambene ratove, tako malo uradio da svoju istoriju istraži kako treba, prikupi sve podatke i publikuje ih, napravi muzej kakav dolikuje jednom tako starom narodu bogate istorije. Umesto toga dozvolili smo falsifikatorima “zapadne škole” da nas lažu i prekrajaju kao da smo kamenčić pored puta kojeg šutira svaki putnik.

 • Sale

  Srećom istina se ne može sakrivati zauvek, kad tad ispliva na površinu u punom sjaju.

  Zahvaljujući mnogim našim istoričarima i dobronamernicima, patriotama, deo naše istorije je načet, ali to je samo mali deo, još puno posla je pred nama, još puno laži treba razotkriti. Ne zaboravite, svako ko se “drznuo” da ide protiv volje (slepila) većine bio je proglašavan ludakom, oportunistom, neznalicom, utoliko su dela ljudi koja su temeljno istraživala našu istorju velika, jer ti ljudi su stavili na kocku svoj ugled za dobrobit srpstva.

 • Sale

  Pred vama je tekst o Srbima iz Lužice, slučajno ovaj tekst sam našao pre mnogo godina, prekucao ga i po prvi put postavio na internet pre nekih 10 godina da bi što više Srba pročitalo njegov sadržaj.

  Stajao sam pred jednom baroknom palatom u gradu Kotbusu, stotinak kilometara južno od Berlina, gotovo ne verujući svojim očima. Pored elegantnog ulaza, zlatnim slovima bilo je napisano: SERBSKI MUZEJ. Prostrani dvorac na dva boja, otkrio sam odmah zatim, bio je jedan od najlepših i najzanimljivijih muzeja u Nemačkoj: “Da, mi smo Srbi”, rekao mi je kustos muzeja Verner Meškank

 • Sale

  Vas je sram porekla .najhusk n so spreobrnjenci

 • Sale

  Sa svim južnim Srbima delimo ime i zajedničko poreklo. Ali mi smo čisti Srbi. Dok ste se vi mešali sa starobalkanskim stanovništvom i drugim narodima mi smo uglavnom ostali onakvi kakvi smo bili pre 1400 godina. ” I to sve na jeziku koji sam razumeo, srpskom. Čudnom, arhaičnom, ali shvatljivom i bliskom po sazvučju.

 • Tweety Bird

  @Peter je hodil v Italijo po pornografske revije, česar v levem raju ni dobil. Potem mu je doma pomagala Desanka :)

  • branči

   moraš imeti full fantazijo! v jugi je blo to vse prepovedano, dons je tle vsega dovolj, probaj, mogoče ti bo stopil brez janševe slike!

 • Sale

  Uprkos činjenici da su tek ostrvce u germanskom moru, sa svih strana okruženi Nemcima i često izloženi asimilaciji, Lužički Srbi uspeli su da očuvaju jezik, običaje, folklor, književnost i samobitnost, jednom rečju etnički identitet najmanjeg, ali veoma ponosnog, slovenskog naroda.

  Kao pripadnici veće grupe Polapskih Slovena nastanjivali su nekada ceo prostor Istočne Nemačke – prostrane teritorije istočno od reke Labe, pa sve do Odre i Visle u Poljskoj, podeljeni u brojna srpska plemena: Bodriće, Ljutiće, Lužane, Milčane, Pomorane, Glomače – Dalemince, Rujane, Suselce, Neletiće ….

 • tetka z ozadja

  Včasih ste hodili po kavbojke in kavo v Trst danes pa na Rdeči križ.

 • Sale

  danas devedest odsto svih geografskih naziva reka, polja, jezera i naseljenih mesta u pokrajinama Makolenburgu, Saksoniji, Branderburgu, Pomeraniji i drugim, nose srpska imena (Kamenica, Bela Gora, Bela Voda, Ratibor, Dubravka, Rogozno, Strela, Drenovo, Trnovo, itd.) iako tamo više nema Srba, osim u Lužici, pomenutom ostatku nekada moćne srpske države, koja je cvetala između V i X veka naše ere. I evo prave enigme za Severne Srbe. Odakle ovaj narod na prostoru današnje Nemačke, hiljadu i više kilometara daleko od nas?

  Postoje među naučnicima najmanje dve teorije. Jedna kaže da su se oni tamo doselili u ranom srednjem veku iz zajedničke postojbine svih Srba, negde iz današnje južne Rusije ili još dalje, sa Kavkaza; da su bili moćan ratnički narod, koji je ovladao germanskim prostorima kada su se odatle odselila germanska plemena Svevi, Hermunduri i Vandali i stanovništvo ostalo razređeno.

 • Sale

  Postoje među naučnicima najmanje dve teorije. Jedna kaže da su se oni tamo doselili u ranom srednjem veku iz zajedničke postojbine svih Srba, negde iz današnje južne Rusije ili još dalje, sa Kavkaza; da su bili moćan ratnički narod, koji je ovladao germanskim prostorima kada su se odatle odselila germanska plemena Svevi, Hermunduri i Vandali i stanovništvo ostalo razređeno.

  Sasvim suprotno ovoj, druga terija tvrdi da su Srbi ovde živeli oduvek i da je baš ova oblast prapostojbina Srba. Prva teorija je prihvaćena od zapadnih, naročito nemačkih naučnika (što i ne čudi).

 • Sale

  Druga teorija, koju zastupaju naraštaji istoričara (među kojima opet najviše nemačkih) nimalo ne ustupa i danas dobija sve veći broj pristalica. Druga teorija poziva se na vizantijskog cara i pisca Konstantina Porfirogenita (X vek) koji u svom delu „O upravljanju državom” piše da su balkanski Srbi došli iz zemlje Bojke, koja se na zapadu graniči sa Franačkom, a na istoku sa današnjom Poljskom i da su tu Srbi „prebivali od početka”. A to je upravo tamo gde ih nalazimo i danas, u Istočnoj Nemačkoj.

 • Sale

  Ove navode potvrđuje bar pet istorijskih izvora starijih od Porfirogenita, iz pera rimskih (Vibijus, Sekvestar), germanskih (Bavarski Geograf, Jordan i Alfred I) i vizantijskih (Teofilakt, Simokata) hroničara. Moćni savez Venda (Srba, Slovena), suvereno je vladao ovim prostorima i držao mnoštvo svojih utvrđenih gradova: Stargrada (danas Oldenburg blizu granice sa Danskom), preko Lupeka (danas Libek na Baltiku) sve do njihove prestonice i najveće luke na Baltičkom moru, Vinete, veličanstvenog grada kome danas nema ni traga.

 • Sale

  Druga u nizu enigmi glasi, šta se dogodilo sa Vinetom i njenom slavom?

  Nemački hroničar Helmond iz XII veka piše: „Ovaj grad bio je najveći od svih koji okružuju Evropu i koji su nastanjivali Sloveni zajedno sa drugim narodima, Grcima i Varvarima, a kada su naišli Saksonci i oni su dobili dozvolu da stanuju u njemu.” Jasno je dakle, ko je ovde bio starinac, a ko doseljenik. Savremena nauka pomera Vinetu na sam početak naše ere, možda i ranije.

 • Sale

  Ruševine Vinete, između ušća Odre i grada Kamenja u današnjoj Pomeraniji (od Pomerana, srpskog plemena koje je nastanjivalo obalu) mogle su se videti u Baltiku još u XVI veku, a onda su bile prepuštene ćudima hladnog mora.

  Tek savremena arheologija uspela je da na ova pitanja pruži neke odgovore. Po tipovima keramike, oruđa i staništa smatra se da je praistorijska Lužička kultura, nastala na teritoriji današnje Lužice 600 godina pre Hrista, veoma srodna drugim proto-slovenskim kulturama na Istoku i da je stoga pretportavka o prapostojbini sasvim verovatna.

 • macon

  Spomnite se, da so v preteklosti v politiko vstopali in imeli nanjo vpliv pisatelji s pisano besedo. V skladu z digitalno dobo, čedalje bolj nepismeno, ko gledamo premične podobe, več poslušamo in manj beremo, je, da vstopi v politiko igralec. Nekdo, ki zna upravljati z besedo, kretnjami in obrazno mimiko, torej zganjati videz. Igralec bo v politiki igral politika. Seveda ga bo upravljalo zakulisje, ker bo preskočil par stopničk normalnega političnega razvoja in ne bo imel ne ljudi ne pojma o ničemer. Posledično se bo zapletal z dejanji in izjavami kot vse leve lutke do sedaj, vendar mu bo udbomafija že peglala javno podobo kot ostalim lutkam.

  Ljudje to rabijo in želijo: videz (ženske še bolj od moških). Slovenska leva politika, ki je prevara, ker se njena politika vrši za kulisami in je ne vršijo voljeni ter izvoljeni, torej rabi šolanega prevaranta. Primitivni povprečni lažnivi kučan bo torej dal slovenskemu sleherniku, ki je tak kot on, kar ta rabi in pričakuje.

  kučanu in njegovi bandi je treba priznati, da ovco pozna do obisti in jo striže kot si ta edino zasluži.

 • Tweety Bird

  @Peter, kako pa kaj porno revije iz Italije. A še jih imaš v nočni omarici ob postelji. A jih s Desanko skupaj prelistavata?

  • sprehajalec

   navaden človek si je lahko privoščil le posamezne strani iz takšnih revij.

   Tovariši pa so imeli seveda že takrat 8MM filme in bavarske porniče. Tudi v tem je bila razlika med “Tovariši” in Tovariši.

   http://i.huffpost.com/gen/2275042/images/o-PORNO-DIRNDL-facebook.jpg

   • tetka z ozadja

    Gospodje so pa še to zajebali.

    • sprehajalec

     Leta 1990 niso prišli na oblast Gospodje. So kar Tovariši ostali. Glumci tipa Peterle se niso znašli. Konec koncev kako naj bi se? Iz asistenta Laboranta na Faksu v Vlogo Ministrskega predsednika. Pozneje so šele zakapirali, da šteje le lastni tošelj.

  • branči

   k titotiju, so jih vozil, ala ti dso jih pa drkali

 • Sale

  Negdašnji moćni srpski gradovi Veliki Radom (Šverin u Maklenburgu), Ljubičin ili Tornov koji su otkopani i restaurirani svedoče o moći drevnog srpskog kraljevstva ba severu Evrope.

  Novija istraživanja pomeraju prve istorijske znakove života Srba na ovom prostoru daleko u prošlost. U slivu Labe i Sale 101. godine bio je žestok sukob Germana sa Vendima (Srbima), na mestu gde je sedam vekova potom, na ruševinama srpskih gradova Đevina, Solave, Jarobroda i Rezna, Karlo Veliki uspostavio franačko-srpsku granicu i „srpsku marku” i ustanovio pogranične tvrđave Magdeburg, Hale, Erfurt i Ragensburg i počeo nemačku ekspanziju na Istok. Srbi su se odupirali sedam věkova, a potom razjedinjeno, jedno po jedno pleme germanizovano padalo pod dobro organizovanu franačku vlast.

 • Sale

  Konačno 806. godine odigrala se jedna od velikih bitaka između Srba i Franaka kod mesta Gore (danas Gera), gde je poginuo srpski kralj Milduh. Ne zna se gde je Milduh sahranjen, ali o tome postoji jedna dirljiva legenda: on nije poginuo, nego sa svim srpskim kraljevima spava u jednoj pećini kod Gorelca (danas Gerlic) i probudiće se kad dođe vrěme da ponovo uskrsne srpsko kraljevstvo.

 • Sale

  zatim je došao odučan udarac. Piše akademik Viktor Novak: „Najstrašnija je bila bitka kod Lomčina na Labi, gde je gotovo cela srpska pešadija izginula”.

  • sprehajalec

   Sale, glupane. tisto na Labi so bili Wendi in ne Srbi.

   • Sale

    Lužiški Srbi že vedo kaj govorijo.kje mate hlapci zgodovino

    • sprehajalec

     Zgodovina Sorbov in ne Srbov. Ki nimajo veze s Srbi.

     zgodovina Srboj je hkrati zgodovina osmanlija, Sulejman veličastni pa te stvari. Je pa resnici na ljubo tudi veličastna.

 • Sale

  Četvrtog septembra 922. godine odigrala se ta silna tragedija. Srbi, odasvud opkoljeni, još su se borili u Lomčinu. U pregovorima obećaju Nemci da će narodu u gradu ostaviti život, ako se grad preda. Nemci nisu držali reč, poklali su sve vojnike, a žene i decu odveli u ropstvo. Hronike Nemačke iz tog vremena kažu da je u bici pod Lomčinom palo 120.000 Srba.Bitka pod Lomčinom je Kosovo Lužičkih Srba. Jer ono što sledi, govori samo o etapama koje vode u potpunu propast, u ropstvo celog naroda. Poznato je kako je markgrof Gero (939) pozvao trideset polapskih i srpskih knezova na večeru, da se s njima izmiri. Ali mesto mira i ljubavi dao je svima otrova i sve ih poubijao.

 • Sale

  Narod ostavši bez svojih vođa, brzo je podlegao. Oko 990. godine i poslednje srpsko pleme, Milčani u gornjoj Lužici, izgubilo je nezavisnost.

  Ali, uspomena na srpsku krunu nastavila je da živi. Mnogo od srpskih kneževa prekrstili su se i bili su primljeni u nemačko plemstvo. Oni i njihovo potomstvo održali su predanje o srpskoj kruni još punih hiljadu godina.

 • Krtača 20

  Včeraj so Srbi praznoval obletnico morije, ki jo je v Srbiji uprizoril NATO. Mediji modro tiho. Medtem ko čakamo na naslednji false flag dogodek s strani NATA in ki ga jajo na vso moč zagovarja, pa malo debatirajmo o janševem horsefejs nivoju komuniciranja.

  • sprehajalec

   kar v beograd na proslavo Krtača. U koljevku…

   • Krtača 20

    Še posebej nevaren se je natu zdel vlak s civilisti ki se je peljal čez most. Zato so vse skupaj raketirali….

    • sprehajalec

     “Rastko” in “Serbian Caffe” nebuloze Krtača.

     vedno ste dobivali inštrukcije kaj pisati iz Beograda.

     • Krtača 20

      Poglej si posnetek na netu. Ti kr zagovarji janševe nebuloze, sam pol ne hodi jokat.

     • sprehajalec

      Jaz nisem nikoli jokal. kaj pa tistih 30 sestreljenih nato letal, pa hiljade mrtvih civila?

      ha, ha, ha. Pa tisti “Izvinite nismo znali da je nevidljiv”….

      Pravim, kar v koljevku Krtača. brez njih se ne znajdeš….

     • Sale

      Vam so pokradli vse in zgodovino.nisem jaz kriv da ste nevretenčarji hlapci brez hrbtenice

     • sprehajalec

      kaj ti Srbine enačiš s Sorbi ali kaj hočeš povedati? kdo pa krade zgodovino?

   • Sale

    Tebe je sram porekla zato ti kri vre.kri ni voda

    • sprehajalec

     Mene ni sram, ker moje poreklo ni čobansko cigansko Sale. tako kot tvoje.

 • Sale

  Tako je hercog Fridrih-Franc od Meklenburga (1823-1882), srpski bodrički knez 21. generacije, potomak vojvoda Niklote, Pribislava i Janka, ustanovio 1864. „Orden srpske krune” od pet stepeni. Njegova raskošna insignija sa motom „Per aspera ad astra” (Preko trnja do zvezda), može i danas da se vidi u muzeju u Kotbusu.

 • Sale

  Pod stalnim franačkim pritiskom, Srbi su počeli da se iseljavaju prema Jugu. Ovde počinje nova istorijska enigma. Kada su, kako i kojim putem preci današnjih Srba stigli na Balkan? Ugledni naučnik dr Relja Novaković uložio je gotovo cěo svoj naučni vek i objavio nekoliko knjiga i naučnih radova da bi dokazao da su naši preci upravo ovi severni, Polapski, Lužički Srbi. I ne samo on. Veliki deo naučne javnosti Lužičkih Srba, pa i Nemaca, danas to ne spori. I danas će vam Lužani sa tugom ispričati prastaru legendu o deobi dvojice sinova moćnog bodričkog kneza Dervana.

 • Sale

  Legendu od reči potvrđuje Porifirogenit. On balkanske Srbe smatra potomcima drugog brata, a narod se, prema caru i piscu, naselio na velikom prostoru Neretve, Zahumlja, Trebinja, ali naročito Zetske doline i današnjih crnogorskih Brda. Bejaše to nekad plodna zemlja, sa bogatim rimskim gradovima poput Duklje. Tako su Lužani, u stvari, naselili jezgro buduće srpske države.

 • Sale

  Sve to potvrđuju nalazi srpske etnologije, naročito Jovan Erdeljanović i Petar Šobajić. U svojim monografijama o plemenima Piperima, Bretonožićima, Belopavlićima, i Plešivcima, obojica iznose mnoštvo podataka da je prvo srpsko stanovništvo ovog pojasa bilo veliko doseljeničko pleme Lužana.

  Doseljeni ovde u tako davno doba održali su se kao kompaktno stanovništvo (Stari svet) sve do dolaska Turaka. Druga srpska plemena naselila su Južni Banat i Braničevo (Bodrići), odatle Lužnicu u ističnoj Srbiji i konačno Kosovo, Lužane kod Samodreže crkve i reku Lab, kojoj su dali ime prema svojoj nezaboravnoj Labi, mada se njihov hod u seobi može pratiti i dalje na Jug.

 • Sale

  Imena mesta, reka i brda u dolini Zete i Brdima zapanjujuće odgovaraju današnjoj toponimiji Gornje i Donje Lužice u Nemačkoj: Lužička središta u Piperima – Crnci (u Lužici Černic i Černevald), Stijena (Štajnsdorf), Grobovlje (Grabendorf), Stupa (Stolp), Studeno (Studenic), gde je stanovao ban lužanski, Radovče (Radavič), Vrba (Verben), Trijebač (Trjebin-Trabendorf), grad Devič (Djevin-Gros Duben), Piskava (Biskov), Bukovi Do (Bukvic), Lukovo (Lukau), Dubrava (Dubrau), Dubravica (Dubravka-Frauendorf), Branjevina (Branic), i dr.

  U Bratonožićima: Lutovo (Lutol-Lojten), Drijenje (Drjejce-Drevic), Crkvice (Kerkvic-Kerkojce), Korjen (Korjenic) i dr.

  U Bjelopavlićima: Jelenak (Gelau), Rošci (Ruzic), Gorica (Goric), Glizica (Glajzic), Banjkove Luke (Pankov-Lukau), kao i lužička prěstonica, Gostilje (Gros Gastroze-Gasteraz), itd.

  U Pješivcima: Stubica (Stoplipc), Kopetinj (Kopac), Budoška Gradina (Budišin), Ostrog (Ostrau- Ostric), i Borkov Do ( Borkovi), kao i stara bratstva Bembreci (Bamberg) i Kukalji (Kukau)!

 • Sale

  Vendi jhahahahaha

 • Sale

  U Pješivcima: Stubica (Stoplipc), Kopetinj (Kopac), Budoška Gradina (Budišin), Ostrog (Ostrau- Ostric), i Borkov Do ( Borkovi), kao i stara bratstva Bembreci (Bamberg) i Kukalji (Kukau)!

  Čak su i geografski položaji i rastojanja između ovih mesta i eponima podudarni. Sumnje nema: naselivši uglavnom dolinu Zete i Brda, Lužani su iz prapostojbine doneli i dvoja imena. Još u Hercegovini i Crnoj Gori (ali i u Lužici) žive potomci lužičkih Milovića, Dučića, Lukovića, Minića, Mirovića, Popovića, Babića, Rašovića…

 • Sale

  Ali jedan od dirljivih dokaza da se radi o našim drevnim prěcima su i vetrenjače, davnašnji simbol baltičke nizije, kojih na Balkanu nije bilo do doseljavanja Severnih Srba. Opisujući utvrđeni grad Banska Glava u Piperima „gde je stajao ban lužanski i veliko lužansko groblje” Erdeljanović beleži da je tu nekada bio i mlin „starog svijeta koji je mljeo na vjetar”.

 • Sale

  Lužici se i danas izvodi ritualno ubijanje petla („zabijanje kokota”), kao i kod nas, na Sv. Maru. O Božiću idu po selima “kolede” (“camprovanje” i ”zapust”). O Vaskrsu se šaraju jaja u fantastičnim bojama i pravim umetničkim radovima sličnim čipki , kakvih nema nigde osim u nas: muzejska zbirka u Kotbusu čuva više stotina ovakvih unikata. Kult konja i jahanja, kao trag slavnih vremena i kultnog značenja ove životinje izvodi se na svakom Vaskrsu i Ivandanu, kad Srbi, svečano obučeni ponovo jašu Lužicom. Posle toga igraju svoje staro srpsko kolo („serbska reja”) uz pratnju gajdi („mehova”), i gusala („husle”). Stari instrumenti i arahična srpska muzika nezaobilazni su na svakom prelu , gde se i danas okuplja omladina.

 • Sale

  Istorija im, dakle nije bila naklonjena, ali su se od milionskog naroda svela na oko 70.000 manjinaca na ostrvu između reka Špreve i Odre, koje ponosno nazivaju Srbija. Danas su priznati u pokrajinama Saksonija i Bradenburg; pomaže ih i poštuje Savezna vlada u Bonu, imaju svoje ustanove, banke, škole, muzeje, pozorišta, radio i televiziju. U svakoj prilici gordo ističu Srbija i srpstvo i to im se danas uvažava. Ulice u Kotbusu i Budišinu, sada nose, pored nemačkih i srpske nazive. Čuvaju svoju hiljadugodišnju kulturu i nacionalnu posebnost ne samo u odnosu na Nemce, nego na njima susedne Poljake i Čehe.

 • Sale

  Ali ono što najviše pleni je nacionalna svest današnjih Lužana. „Mi smo bolji Srbi od vas” rekao mi je na rastanku jedan stari Srbin sa Špreve, reke koja protiče kroz Berlin. „Održali smo se uprkos svemu dve hiljade godina bez ičije pomoći”. U suštini, hteo je da kaže što i prvi stihovi lužičke narodne himne:

  ”Srpsku slavu, srpski jezik, nasilje neće ugušiti
  Jer srpstvo se ponovo po Lužici širi….”

 • Sale

  Muzej u Kotbusu krije i odgovore na mnoge enigme. Nošnje, običaji i uopšte folklor Lužičkih Srba ukazuju na brojne paralele sa narodnom tradicijom balkanskih Srba. Na ovo su upozoravali još Natko Nodilo i naročito najveći srpski etnolog Veselin Čajkanović, koji je svoju težišnu tezu o srpskom vrhovnom Bogu izveo iz iz uporednog proučavanja lužičkog i balkanskog duhovnog nasleđa. Tako je glavni bog severnih Srba bio Svantovit, čije se veliko svetilište nalazilo na ostrvu Rujan u Baltičkom moru, sa primanjem hrišćanstva postao je Sveti Vid ili jedan od najvećih srpskih praznika Vidovdan.

  • sprehajalec

   Budalo Sale. Gre za Wende in ne Srbe. Sami se pa imenujejo Sorbi in ne Srbi.

   Lažnivec.

   • Sale

    Boli istina hlapci brez zgodovine

    • sprehajalec

     Kradeš zgodovino slavnih Sorbov? In jih enačiš s Čobani?

 • Tweety Bird

  V LEVICI vsekakor ponujamo spremembe, ki bi resnično znale državo ponovno vrniti državljanom. Dobro premislite. VOLIMO LEVICO v čim večjem število !!!

  • branči

   voli…. vse pove!

  • branči

   spokaj! na vsak tvoj agitrop, boš dobil 10 odgovorv. pa da te mama vidi,ko prežgeš tipkovnico

 • Sale

  Vas je sram hlapci da so vam vzeli zgodovino

  • Novakec1

   Ne, domovino. Što ne pišeš u cirilici da te razume ceo Svet

 • Morala

  V tretje gre rado!

 • Novakec1

  Tud Kučko ma strice v ozadju?

 • mginko

  Spoštovani Slovenci, državljani !
  Zakaj se spuščate na forumu v diskusijo s komunistično nekulturo. S tem samo podžigate totalno nekulturne tovariše, da iz mokrih sanj provocirajo (tudi po direktivah), kako spraviti ob živce poštene dobronamerne drugorazredne državljane.
  Da nikoli več ne vidite na tem forumu to kar sem opisal, “BLOKIRAJTE ZA OGLED” posameznega psihičnega nekulturnega provokatorja. Ko ne bodo dobili vaših odgovor na provokacijo se bodo preselili na druge forume (samo ne na rdeče), ker vsakodnevna laž ni za njih zanimiva.
  ****** Kako blokirati, da ne vidite drugega kot “Uporabnik je blokiran”:
  1. Kliknete na uporabniško ime “nekulturnega” pisca
  2. Na odprtem oknu kliknete na . . . (nastavitve)
  3. Na novem oknu kliknite na Blokiraj uporabnika
  Zaprite internetno stran. Pri ponovnem obisku strani – blokiranih provokatorjev ne vidite več.
  Op.: Če blokirate, jih ne vidite samo vi !
  Zato mora blokirati vsak sam , če ne želite več videti in reagirati na ta psihična nekulturna bluzenja.
  Nikoli ne boste videli več, totalno nekulturnih komentarjev, prvorazrednih komunističnih provokatorjev.
  Te provokatorji bodo imeli naprej lahko samo mokre sanje in pot do psihiatrije, zaradi psihičnih težav vaših ne reagiranj na njihova nekulturna bluzenja .
  Na samem forumu boste šele sedaj videli, kolikšno je število “Uporabnik je blokiran” (z vašo pomočjo), oziroma kolikšno je število teh nesramnih nekulturnih prorovokatorjev ( tudi plačanih iz opranega ukradenega denarja).
  Srečno in veselo na delo – blokade!

 • neny

  Eni so rabli leta, da so spoznali, kam nas res vodi JJ. V propad.

  • žogica

   Eni bojo pa z njim vred zgrmeli v propad !

 • Tweety Bird

  LEVICA se je v tem mandatu edina zavzemala za običajne ljudi, ter opozarjala na revščino. Ostali delajo le za višji sloj….VSI VOLIMO LEVICO!!!

 • tetka z ozadja

  janšisteki, pa mi smo pripravili cel scenarij za vas. Najprej bomo na
  volitvah dali janšeki vedeti, da je nezaželen politik v Sloveniji.
  Zaradi poraza bo pred javnostjo dal odstop, ki ga stranka po njegovem
  ukazu ne bo smela sprejeti. Nato pa bo le videl, da je hudič šalo vzel.
  Bo janšek kandidiral za poslanca za EU parlament. Če nebi zmagal za
  poslanca v EU parlament, bomo že mi poskrbeli, da bo. Tam bo kako leto
  usiral svojo domovino (kot se za podpornika izdajalcev spodobi), ampak
  bo videl, da ga nihče ne šmirgla bo počasi potonil v povprečnost in
  postal politično truplo. Z vsemi žavbami smo mi levičarji namazani, kaj
  ne?

 • Tweety Bird

  @Peter je postal levičar. Bravo! Desnisučni, zgledujte se po njem :)

  Peter • nekaj sekund nazaj
  Ne vem, če sem vam danes že povedal, ampak, za vsak slučaj:
  Volite levico, levica osrečuje, no.

  • sprehajalec

   Tudi jaz, samo da združena levica da Novega Ciprasa…

   Slovenija rabi Novega Ciprasa. Čim prej tem bolje da ne bodo generacije hlapčevale in plačevale dolg, ki so ga pridelali Levičarji s svojo krajo.

  • branči

   zapriseženi levičarji drkajo z levico, pa če jim pride al pa tud ne! važno je držat se direktive!

   • Tweety Bird

    Jaz ga mojemu Tuneku držim z obema rokama :)

    • branči

     zaqwa rabiš dva žakla, kadar se spraviš k tistemu delu? enga bab za čez glavo, pa enga men,če slučajn nje pade dol.!

 • Tweety Bird

  LEVICA vas je spomnila, da ima Slovenija gospodarsko rast in da so dobički milijardni, hkrati pa je po njenih navedbah 280.000 revnih, med njimi so tudi zaposleni, ki delajo, a od dela ne morejo preživeti. Tako smo v LEVICI napovedali, da bo prvi ukrep po volitvah, dvig minimalne plače na 700 evrov brez dodatkov.

  • branči

   skret papir, ampak tist, kje že uporabljen, je bojl verodostejen kot tvoja statistika

   • neny

    desni, vi bi dali šus v glavo stranki, ki bi zagovarjala nižji sloj.

    • branči

     šus tebi, pa tu to ne bo pomagal da prideš k pamet!

    • beno

     koliko si danes že zaslužila, ker žališ SDS ?

     • neny

      resnica ni žalitev, kot si vi predstavljate in katero uporabljate za izražanje vulgarnosti.

     • beno

      O, čem ti nakladaš meni ?

 • Krtača 20

  Nato raketira civiliste na vlaku. Podpirajmo nato in janšo, yeah malo morgen:https://youtu.be/I33tDUINLHE

  • sprehajalec

   Naj te potolažim, Krtača, da ni bilo toliko tvojih pobitih. Nato zadane sedečega na WCju, ni šans, da bi zadeli vlak….

 • tzt

  Toplotne črpalke so bolj zanesljive od levakarjev.

 • Olga_10

  Šarec je izdajalec, ki praga cerkve nikoli več ne bi smel prestopiti! S svojim dejanjem pomaga ohranjati zločinski komunistični režim, katerega glavni akter je izdajalec slovenske osamosvojitve in zločinec, odgovoren za udbaške zločine, Milan Kučan!
  S svojim paktiranjem Šarec potrjuje, da podpira genocid nad nedolžnimi Slovenci in duhovniki! Sramota!

  • tetka z ozadja

   janšisteki, pa mi smo pripravili cel scenarij za vas. Najprej bomo na
   volitvah dali janšeki vedeti, da je nezaželen politik v Sloveniji.
   Zaradi poraza bo pred javnostjo dal odstop, ki ga stranka po njegovem
   ukazu ne bo smela sprejeti. Nato pa bo le videl, da je hudič šalo vzel.
   Bo janšek kandidiral za poslanca za EU parlament. Če nebi zmagal za
   poslanca v EU parlament, bomo že mi poskrbeli, da bo. Tam bo kako leto
   usiral svojo domovino (kot se za podpornika izdajalcev spodobi), ampak
   bo videl, da ga nihče ne šmirgla bo počasi potonil v povprečnost in
   postal politično truplo. Z vsemi žavbami smo mi levičarji namazani, kaj
   ne?.

  • neny

   ha, duhovniki, ki so se zvezal s fašisti so v jami. Upravičeno.

   • branči

    maš jamo v glavi, ampak ne tisto vrhunsko”JAMO”.

   • beno

    Tepka, spet nakladaš.?

   • Olga_10

    Edini kolaboranti in to dokazano so komunisti!

 • beno

  Šarec : »Že pred časom sem se odločil, da se v nobenem primeru, ne glede na izid volitev v državni zbor, ne bom potegoval za tretji mandat. Čas je, da še drugi dobijo možnost.«
  Svojemu nasledniku bo zapustil devet milijonov in pol evrov dolga. ……………
  https://reporter.si/clanek/slovenija/marjan-sarec-zapusca-obcinko-kamnik-z-devet-milijonov-in-pol-evrov-dolga-629597

 • tetka z ozadja

  Z vsemi žavbami smo mi levičarji namazani, kaj ne?

  • xtc

   Ne neizmerno pokvarjeni in butasti.poleg Slovenceljnov.

 • Franjo Trojner

  Zame sta Kučan in Šarec isti obraz, ista politična linija, ki nima nič skupnega z obrazi in prepričanji očetov EU in velikih nasprotnikov komunizma veličine g.Vaclava Havla, g. Pučnika ali g. Janše.
  Tisti, ki stojijo v ozadju liste Šarca, so bili Nekoč v ozadju stranke LDS, stranke ZARES in so danes v ozadju stranke SMC.
  Iz totalitarne stranke ZKJ/ ZKS sta ob prevratu kr čez noč nastali stranki SD in Desus, ki sta ustanovljneni z razlogom bremzanja vseh demokratičnih procesov v novonastali državi Sloveniji, miniranja tranzicije. Upam in želim, da bomo volilci v Sloveniji prepoznali zahrbtno zvijačo, prevaro totalitarnih kadrov, kako se tudi v demokraciji obdržati na oblasti in poslali na bližnjih volitvah na odpad zgodovine še zadnji dve komunistični stranki, stranko SD in Desus, da na smetišču zgodovine delata družbo komunistični stranki LDS in Zares, ter izvorni stranki ZKJ/ZKS!

  Že včeraj sem naštel večino razlogov zakaj mora v dobro Slovenije stranka SD in Desus na smetišče zgodovine, njuni vidni predstavniki pa zaradi raznih hudih škodljivih odločitev, nespoštovanja domače zakonodaje in zakonodaje EU in izdajo nacionalnega interesa , ter povzročitve gromozanskegs finančnega primanjkljaja postavljeni pred sodišča.
  Toti iz stranke SD so glavni žlajfarji vseh
  nujno potrebnih reform v Sloveniji, so tudi glavni akterji vseh večjih afer in glavni krivci za:
  – propad pravne države
  – propad tranzicije
  – za mafijske posle pri izgradnji TEŠ 6
  – za afero 1 milijarde € opranega denarja v NLB
  – za skoraj 5 milijardno bančno luknjo
  – za uničenje SV
  – za dogovor o arbitraži
  – za zafurano arbitražo (pogubna izbira arbitrov in slabo pripravljena dokumentacija)
  – za ilegalni vstop ekonomskih migrantov v našo državo in s tem v celotno EU, ter posledično vzpon terorizma v EU.
  – za kaos v zdravstvu
  – za mizerne penzije
  – za mizerne plače
  – za propad državne imovine ( srebrnine, ki so jo v nič vredno železo spremenili)
  – za propadajoče gozdove ( lubadar jih je čisto zjebo)
  – za abnormalno zadolženost države
  – za abnotmalno visoke davke
  – za preveliko množico davkov in izmišljujejo si jih kr sproti ( celo na dež)?
  – za brezsramno vladavino birokratov, ki so utež na glavi državljanov/podjetnikov in ne njihov servis
  – za preobsežen in predrag megalomanski javni sektor
  – za politična kadrovanja
  – za zlizanost z sindikati javnega sektorja
  – za manipulacijo sindikatov realnega sektorja
  – za zafurano šolstvo
  – za usihajoče kmetijstvo/ poljedelstvo, živinorejo, vinogradništvo in ribištvo
  – za podhranjenost v samooskrbi
  – za vso zmedo v družinski, socialni, delovni politiki, ter na področju politike enakih možnosti.
  – za nestrpno politiko do kristjanov in RKC
  – za neprijazno politiko do tradicionalne družine
  – za preveč zaračunane dohodnine delavcem migrantom, ki jih kljub razsodbi sodišča vsem oškodovanim davčnim zavezancem zavestno ne mislijo vračati
  – za slabo, že katastrofalno infrastrokturo
  – za beg možganov
  – za režimske medije, ki so glavni protagonisti fake novic.
  – za vedno znova ukradene volitvev
  – za rehalibitacijo komunističnega totalitarnega režima in njegovih vidnih predstavnikov
  – za vsakodnevno vseprisotno pojavljanje in čaščenje totalitarnih komunističnih simbolov
  – za podeljevanje penzij borcem NOB rojenim desetletja po letu 1945
  – za zaviranje humanega pokopa žrtev divjanja komunizma na naših tleh
  – za preprečitev izvedbe lustracije
  – za preprečitev kaznovanja klavcev lastnega in tujih narodov pred, med in predvsem po drugi svetovni vojni.
  – za zlagano zgodovino
  – za miniranje osamosvajanja in osamosvojitve vojne
  – za poniževanje osamosvojiteljev in veteranov vojne za Slivenijo
  – za v nebo vpijajoče razlike med statusom veteranov NOB in veteranov vojne za Slovenijo, na škodo slednjih, da ne bo pomote.
  – za v javni prostor sforsirano lažnjivo tezo, ki pravi, da so tudi borci NOB zaslužni za osamosvojitev Slovenije, kar je mimogrede mega fake novica
  – za zastavo, ki je zelo podobna ruski
  – za rusofilno politiko
  – za jugonostalgnično politiko
  – za neizvedbo Prešernove Zdravice, kot celote za Slovensko himno, ker si je pesnik Prešeren dovolil v svoji veličastni pesnitvi zapisati besedo Bog.
  – itd. itd……..
  Ma človek bi lahko našteval v nedogled, pa se bom ustavil pri izrečenih besedah ministra Križaniča v tedanji Pahorjevi vladi, ko je javno na TV narodu v ksiht lago, da bomo od silnih milijonov posojenih Grkom državljani imeli ob vračilu še korist?????
  Ali pa kako se je Židan pred TV kamerami javno usto kako je on vse naredo, da je zaščito blagovno znamko Teran in vino s tem imenom hrvati nikoli ne bodo prodajali????
  Pahorjeva nepotrebna arbitraža v času, ko smo Hrvate za jajca držali in njegov znameniti stik z odprtim morjem, je pa višek norosti, ki si jo lasti stranka SD!!!
  Da je z to stranko nekaj hudo narobe se vidi tudi po tem, da jo je še najbolj zvesti rdeči vojak, do nedavnega podpredsednik stranke SD Veber zapusto.
  Malce mi je, kot veteranu vojne za Slovenijo nerodno omenjati kako pod Katićevo SD ministrco za SV ( nekdaj tajnico SD saleškega lobija) naši vojaki vse bolj zokne štrikajo, krpajo kot maširajo.
  In toti bureki bi radi novo levo vlado stavili? Pa kaj se jim je že čisto zmešalo al kaj?
  Stranki SD in Desus sta najbolj odgovorni za bremzanje vseh nujno potrebnih reform v Sloveniji, kar počneta neprenehoma vseh 26 let svojega obstoja in prav to, natanko isto so dolga desetletja počeli tudi pred tem, ko so leta 1991 odvrgli partijske knjižice na kup gnoja ali jih baje globoko zamrznili.
  MA NA SMETIŠČE ZGODOVINE JIH JE POTREBNO V DOBRO DRŽAVE, DEMOKRACIJE IN VSEH DRŽAVLJANOV POSLATI ČIM PREJ! Morda že meseca maja ali junija gotovo!

  • tetka z ozadja

   Glavno da mi zmagamo in vladamo, vi se pa še kar naprej ukvarjajte z zgodovino, mi bomo pa med tem vladali.

   • xtc

    Ne Vi boste BANKROTIRALI-kot vselej in povsod.

  • totex39

   Neverjetno vse so zafurali, ampak vlada se še vedno hvali z presežki.

 • sprehajalec

  Volite Združeno Levico, Stranko, ki ima v programu kar se gospodarstva tiče edino Nacionalizacijo. Da vam bo pobrala tisto, kar vam je še ostalo, ter delila “pomoči potrebnim”, Afganistancem, Maročanom, Alžircem ter Albancem….

 • Krtača 20

  Upam da so umobolnice dobro pripravljene na naval desničarjev po volitvah ko bojo usjal. Tablete, slike, filmi o janši zmagovalcu pa to, za blažitev bolečin nesrečnikom opranim.

  • sprehajalec

   Desničarji nočejo zmage. Ne še. Kdo se bo bodel z učiteljicami na cesti, pa vojaki pa sestrami. naj to opravi Novi Cipras. To je župca za tistega, ki jo je skuhal, Levičarje.

   • Krtača 20

    Ja itak. Ta prav cajt bo ko bo kak švabo prkorakal. Pol ste se sposobn skrivat pod kiklce ja. Drgač ste pa šleve.

    • sprehajalec

     Švabo je že tukaj, že zdavnaj. Hofer, lidl, Omabacken na plakatih, Spar, Bauhaus, Obi.

     levičar je pač izgubil gospodarski boj s Švabotom.

  • branči

   če bo tle premal prostora, ga ma janševa klinika v avstraliji. ne vem o čem taka skrb, a se bojiš, da ga bo zate zmanjkal?

 • tetka z ozadja

  janšisteki, morate se pa kar bedno počutiti, ko že v naprej veste “tudi tokrat ni šlo skozi”

  • sprehajalec

   Nikakor, v stanju kot je, naj levičarji prevzamejo državo…

   • beno

    zato pa je dal Cerar odpoved, ker nazaj ne sme, naprej pa ne zna.

    • sprehajalec

     Najbolj bi naprimer nategnil Korla, Meseca ali pa Židana, da rata kdo od njih premijer.

     Jaz bi se valjal od smeha. Tako se pa švercajo za Novim obrazom že 8 let.

 • Sale

  Vrhunac njenog istraživanja je „Rečnik srodnih srpskih i sanskritskih reči“, u tri toma, objavljen u izdavačkoj kući „Pešić i sinovi“ 2000. godine.

  Ovim delom Branislava je nepobitno dokazala ne sličnost, već gotovo identičnost srpskog i sanskritskog jezika. A pošto se veruje da je sanskrit prajezik, iz koga su nastali svi svetski jezici, onda je više nego jasno koliki je značaj rada Branislave Božinović za srpski kulturni identitet, kulturu, nauku, duhovnost! Pre svega, utrla je put povratrku srpskog naroda samome sebi, svojim korenima, pra korenima, do izvora samog našeg bića, da se u punoj samosvesnosti učvrstimo u njemu, da se ukorenimo u njegovom jezgru i više nikad ne skrenemo stranputicom, jer koliko je to pogubno za nas, to pokazuje upravo današnji trenutak, kad nas razbijaju i uništavaju mnogo žešće nego u ranijim decenijama.

  Ovako je govorila Branislava:

  „U svakoj egzistencijalnoj krizi i pogotovo ovakvoj u kakvoj se našao srpski narod, iz brojnih razloga i osobito radi podrške identitetu, aktualizuju se traganja za korenima. Prema mojoj obaveštenosti i oceni ona se vrše na dva neprikladna načina. Prvim se prebira po adventivnim korenima, po onima koji su izbili pošto je srpski narod preveden u hrišćanstvo i dobio azbuku, ušavši time u istoriju; dublje od toga njegovo stablo se kalemi na vizantijski i čak na semitski koren. Drugi način je neoprostivo romantičan, prepoznavanje fonetskih sličnosti između imena nekih geografskih lokaliteta, pošavši od Ganga pa naovamo, sa srpskim rečima, izvodeći iz ovoga proizvoljne zaključke o starosti i kretanju Srba.

  Srpstvo ima srpski jezik, a ako je biće jezik, kako to pesnici i lingvisti kažu i ako je on najbliži rođak sanskrtu, onda se dubina srpskih korena mora meriti jezikom. Samo sanskrt može biti etalon, a Rg-veda cilj traganja za najdubljim srpskim korenima. Moja istraživanja pokazuju da se srodnost dva jezika očituje na tom najdubljem, dostupnom sloju.“

  „To je drama naše inteligencije! Ona bolje zna tuđe, nego svoj narod! Ne može se kalemiti na taj narod hrišćanstvo … Pa ga onda, kalemiti mu nacionalizam, nacionalizam zapadne Evrope 19-oga veka, pa smo sada ispali nacionalisti. Pa mu kalemiti komunizam, pa se ni taj pelcer nije dobro primio. Mnogo bolje u gradovima, mnogo manje na selu. Jer je tu pravi srpski narod.

  Pa ćemo mu sad kalemiti liberalnu demokratiju, i svi ti kalemari su duboko uvereni da je važno samo doneti pelcer. A gde je, na šta se kalemi taj pelcer? Oće li on roditi ovolike voćke (rukama pokazuje da misli na velike voćke) ili neke kvrge?

  Pa ćemo konstatovati kroz 50 godina, da smo i tu nešto promašili. To je zbog korena. Ne možemo mi o korenima govoriti do Svetog Save i primitka hrišćanstva. Pitam se… gde smo bili pre toga?“

  • beno

   A, ci že vstal ? Ti pa rabiš dost spavanja, da se odlimaš od postelje.

   • Vera

    Ne kliči vraga .

 • Krtača 20

  A je že kdo povedal desnim da je janša politično truplo, al ne upate ker nimate srca povedat desnim tok slabo novico?

  • sprehajalec

   Ivan Janez je kot ptič Feniks. vedno znova vstane iz pepela. Kljub vsem levičarskim intrigam.

   • Krtača 20

    Feniks je samo pravljica, tko kot jajo. – za otroke strašit dost dobr.

    • sprehajalec

     Če ne bi bilo jajota pa njegove želje po europski skupnosti, bi bila Slovenija osamljen levičarski otok na Balkanu odvisen od UNRA paketov pomoči.

 • sprehajalec

  Sale, Istorija Srba, kao deo zajednice;

  Sulejman I. (turško سليمان , Sulaymān, najpogosteje Kanuni Sultan Süleyman), deseti sultan Osmanskega cesarstva, * 6. november 1494, † 5./6. september 1566.

  Vladal je od leta 1520 do smrti leta 1566. V Evropi je najbolj znan kot Sulejman Veličastni,[1] na Vzhodu pa kot Zakonodajalec (turško Kanuni, arabsko القانونى‎, al Qānūnī), ker je reformiral osmanski pravni, upravni in šolski sistem.

  Bil je najuglednejši vladar 16. stoletja. Med njegovim vladanjem je Osmansko cesarstvo doseglo svoj vojaški, politični in gospodarski višek. Osvojil je Beograd, Rodos in večino Ogrske, pred Dunajem pa so se leta 1529 njegova osvajanja v Evropi ustavila. Cesarstvu je priključil večino Bližnjega Vzhoda in velik del severne Afrike vse do zahodne Alžirije. Osmanska vojna mornarica je popolnoma obvladovala vzhodno Sredozemlje, Rdeče morje in Perzijski zaliv.[2]

  V Osmanskem cesarstvu je uvedel obširne družbene spremembe in reformiral šolstvo, davčni sistem ter zemljiško in kazensko pravo. Njegov zakonik (Kanun) je ostal v veljavi še nekaj stoletij po njegovi smrti. Izkazal se je tudi kot pesnik, zlatar in velik pokrovitelj kulture.[3]

  • Krtača 20

   No vidiš, teb se je že spalčkal, že sulejmana kličeš…

   • sprehajalec

    Gre za slavno zgodovino Srbov. Sulejman je bil njihov vladar.

 • Sale

  Kako piše Herodot u svojoj istoriji, od trenutka kada je Psametih utvrdio da postoji jedan drugi narod koji je stariji od njih, Egipćani su priznali primat tom drugom narodu, a sebe smatrali drugim najstarijim na svetu.

 • Sale

  Psametih najpre nikako nije uspevao da utvrdi ko je najstariji narod. Herodot navodi da se faraon najpre raspitivao, ali taj način nije dao rezultata. Slavnom istoričaru su Hefestovi sveštenici iz Memfisa ispričali šta je faraon onda smislio i kako je postupio.

 • Sale

  Psametih je uzeo dva novorođenčeta od nekih prostih roditelja i dao ih pastiru da ih odneguje. Naredio je da niko u prisustvu dece ne sme da izgovori nijednu reč, već da deca leže u jednoj usamljenoj kući i da im dovode koze da ih podoje mlekom, pa da ih opet ostave same.

 • Sale

  Faraon je tražio da sačekaju koju će reč deca prvo izgovoriti nakon prvog mucanja. Prošlo je dve godine i jednog dana pastir uđe ka deci, a oba deteta istrče pred njega sa raširenim rukama i poviču “bekos”.

 • Sale

  Prvi put pastir na to nije obraćao pažnju, ali dolazeći deci, on je svaki put ponovo slušao istu reč. On to javi gospodaru i po njegovom naređenju dovede decu pred njega. Kada je i sam Psametih čuo istu reč od dece, počeo je da se raspituje koji narod ima tu reč.

  I konačno je saznao da takvu reč imaju Frižani i da ona kod njih znači “hleb”. I zato su Egipćani priznali da su jedino Frižani stariji narod od njih, piše Herodot.

 • Sale

  Ostaje pitanje ko su bili Frižani. Zna se da su Frižani ili Frigijci bili narod sa juga Balkana, odnosno nekadašnjeg Helmskog poluostrva, gde su se prema Herodotu nazivali Brigima. U drugom milenijumu pre nove ere prešli su u Malu Aziju i u središtu današnje Anadolije osnovali pokrajinu i državu Frigiju.

 • Sale

  Autentična Frigija, ona na Helmu (Balkanu), prema mapama je obuhvatala značajne delove današnje južne Srbije i Kosova i Metohije. Odnosno, približno sa područja koje nazivamo – Starom Srbijom.

 • Sale

  Potom su se širili u pravcu današnjeg Soluna, a onda prešli u Malu Aziju.

  Zanimljiva je analogija reči frigijske reči “bekos” – “hleb” i srpske reči “pekar” ili “pekara”, odnosno engleske “baker” ili “bakery”. U raznim jezicima česta je inverzija slova “B” i “P”, jer se radi o usnenim suglasnicima, te bi “bekos”, bilo isto što i “pekos”. Na srpskom “pekara” ili na engleskom “bakery” je mesto gde se peku hleb i druga peciva slična hlebu, a “pekar” ili “baker” je onaj koji peče hleb i ostala peciva.

 • Sale

  Jasna je povezanost ovih jezika sa frigijskim jezikom, ali za preciznije zaključke potrebno je znati više reči iz frigijskog jezika, koji je, kako kažu istoričari, izumro u 7. veku.

  Ipak, ne bi trebalo da bude iznenađenje ako su Frižani ostavili dubok pečat na druge narode, odnosno ako su od njih potekli drugi narodi. Posebno, ako se zna da je ovaj “narod najstariji” potekao upravo sa teritorija na kojima mi danas živimo.

 • Sale

  Nemci su 1994. otvorili „Serbski muzej“ („Vendiš Muzej“) i tamo smestili arheološke nalaze iz Sibira (reka Irtiš), gde su tekstovi čuvenih pesama „Rgveda“ iz Indije, pisanih na drevnom srpskom (slovenskom) jeziku. S ovim muzejom, nažolst, srpski naučnici ne sarađuju. Inače, da to čine, već bi sadržaji iz njegovih tekstova i studija bili u školskim knjigama u Srbiji. Evo adrese tog muѕeja, pa ko želi može ga posetiti i na drugi način se upoznati s drevnom srpskom (slovenskom) kulturnom baštinom. Pored ostalog, Nemci navode da su Srbe i ostale Slovene zvali Vendima – na osnovu tih starih srpskih (slovenskih) pesama iz Indije:

 • Sale

  Zjokaj se Janša az z svojim norim kravljestvom

 • neny

  Imate močno desno Udbo :)…..katera z dolgim, brezveznim sranjem in istim nickom prekriva nezaželene komentarje.

 • Sale

  Das Wendische Museum wurde 1994 in Cottbus eröffnet und besitzt innerhalb des Siedlungsgebietes der Sorben/Wenden im Land Brandenburg eine spezifische und zentrale Funktion bei der Darstellung der sorbischen Kulturgeschichte. Die Dauerausstellung vermittelt Einblicke in anderthalb Jahrtausende sorbischer Geschichte, wobei die Niederlausitz im Mittelpunkt steht. Diese Exposition zur sorbischen Sprache, zu Schrifttum, Bräuchen, Trachten, Musik und Liedgut, bildender Kunst und Volkskunst wird ergänzt durch wechselnde Sonderausstellungen sowie durch Vortrags- und Veranstaltungsangebote.

  Das Wendische Museum befindet sich in Trägerschaft der Stadt Cottbus und wird durch die Stiftung für das sorbische Volk gefördert.

  Kontakt:
  Wendisches Museum
  Mühlenstr. 12
  03046 Cottbus
  Tel.: 0355/ 794930
  Fax: 0355/ 701275
  E-Mail: [email protected]
  internet: http://www.wendisches-museum.de

 • Jožef

  Imeniten članek!

  Slovenija je bila pred 2. S.V. imenitna dežela in kaj je nastalo iz nje ?
  Kjer koli boste v gozdu zarili lopati v zemljo, lahko naletite na kosti.
  Nekako tako je recimo z članki na tem portalu.
  Članki so pretežni meri realni osev družbenih dogajanj pri nas in po svetu.
  Povsem nekaj drugega pa je odziv čitalcev in gledalcev.
  Takšne greznice, kot jo najdemo pod tem članku, pa v zdravem okolju ni moč najti.
  Če bi sodil stanje slovenskega duha po vas komentatorih, med vami so svetle izjeme, bi se zamislil, ali naj ostanem v rodni deželi ali pobegnem nekam, daleč vstran od Slovenije.
  Jugofili, srbofili, potomci krvnikov slovenskih otrok, žena in mož se še vedno hvalite z vašimi nedeli.
  Žalost na žalost.
  Prišel bo dan, ko boste utihnili, brez da vas bo v to kdo prisilil. Tiho boste kot riti s sklonjenimi glavami iskali milost in pozabo vaših zlodel.

 • Sale

  Germani so vas spet hlapce zjebali

  • sprehajalec

   Niko nema što Srbin imade.

   A danas? želja svakog mladog Srbina je, da nađe posao u Njemačkoj. Nosilci srbskih pasošev so na prvem mestu med prosilci za azil v nemčiji….

 • Sale

  STARI SRBSKI KALENDAR DANAS BROJI 7525 GODINA!

 • Sale

  2018 hlapci

 • Sale

  Reč je, naime, o najstarijem kalendaru poznatom istoriji u kojem su se godine brojale od Velikog potopa, odnosno postanka sveta 1. septembra 5508. godine pre rođenja Isusa.

  Razlika od 5.508 godina može da se objasni i analizom nultog vremena, koje je različito kod različitih naroda.

  – Za islamski svet to je hixra – 622. godina posle Hrista, za stare Rimljane to je bilo osnivanje grada Rima, a za stare Grke – Prve olimpijske igre 776. godine pre Hrista. Za hrišćane i ceo današnji svet to je godina rođenja Isusa Hrista – kaže Dragan Jacanović, arheolog Narodnog muzeja u Požarevcu.

  Da je vreme relativna stvar, postoje i dokazi koji ukazuju na to kada su Srbi počeli da broje godine i mere vrem

  • sprehajalec

   Kdaj se bodo Srbi spet vrili k uporabi Koledarja, ki so ga bili vajeni 500 let? Islamskega. Po tem koledarju je danes leto 1439.

 • Sale

  Najupečatljiviji dokaz je svakako i Kula 4 Malog grada u Smederevskoj tvrđavi koja je podignuta u 15. veku. Na njoj je natpis ktitora iz vremena gradnje. Originalni natpis glasi:

  “V Hrista Boga blagoverni despot Gurg, gospodin Srblju i Pomorju zetskomu; zapovešću njegovom sazida se ovaj grad v leto 6938” što je, prema sadašnjem kalendaru zapravo 1430. godina.

  Ovaj natpis impozantnih dimenzija – istorijski raritet – širok je 10,5 metara, dok je visina slova 35 centimetara. Kula je zbog krsta ozidanog iznad natpisa u narodu još poznata kao “Krstata kula” ili kula “Krstača”.

  – Srpski kalendar bio je zvanični kalendar svih srpskih država do 19. veka. Srpski narodni kalendar nije bio prosto nabrajanje dana, nedelja, meseci i godina, već je svaka celina predstavljala jedinstvenu prirodnu pojavu – kaže Jacanović.

 • Sale

  Prema srpskom kalendaru, godina se delila na leto i zimu. Leto je počinjalo na Đurđevdan, 6. maja, a zima na Mitrovdan – 8. novembra.

  Ovo su dva datuma kada se smenjuju dva godišnja doba, što se poklapa i sa sunčevim kalendarom kada se menjaju energije. To je potvrdila i NASA, koja je ustanovila da se ti veliki crkveni praznici poklapaju sa elektromagnetnim promenama Sunca.

 • Sale

  Profesor biologije Anatolij Kljosov tvrdi da je srpski gen star 12.000 godina i da većina evropskih naroda ima više od 40 odsto ovog pragena
  BEOGRAD – Svi potiču od Srba!
  Više od 60 odsto naroda s prostora današnje Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Danske, severnog dela Nemačke, južnog dela Skandinavskog poluostrva i dela prostora Velike Britanije u sebi ima srpski gen, koji je star 12.000 godina! Ovu tezu je u svom naučnom radu izneo američki doktor nauka ruskog porekla, profesor biologije Anatolij Aleksejević Kljosov.Postojbina– Nosioci R1A1, genetske oznake za srpski gen, na Balkanu su živeli još pre nekih 12.000 godina. Nakon više od 200 pokolenja, oni odatle izlaze u istočnoevropsku ravnicu, gde se pre 4.500 godina pojavio predak savremenih Rusa i Ukrajinaca roda R1A1. Osim dva naroda u Evropi, svi drugi imaju više od 40 odsto srpskog ili prasrpskog gena i njihov genetski materijal je pet do osam hiljada godina mlađi – navodi ovaj osnivač Ruske akademije DNK i predsednik naučne konsultativne uprave Međunarodnog genealoškog biroa u svom naučnom radu.Kljosov je proučavao mutacije dao zaključak da svi Sloveni potiču s Balkana.

 • Sale

  To je za vas izrojene spreobrnjene hlapčevske gene

 • Sale

  Starost genetskog primerka R1A1 kod najviših indijskih kasti potiče od pre nekih 3.850 godina, što se poklapa s periodom dolaska Arijevaca na te prostore – naveo je on i uspostavio zaključak da su Arijevci zapravo Sloveni koji su s područja Srbije, Balkana, stigli do Indije. Ovaj stručnjak za haplogrupu R1A1 kaže da je ona tipična za sve Slovene, ali i najviše kaste u Indiji.I Rusi s BalkanaKljusov se u svom naučnom radu osvrće i na istoriografiju Rusije, gde kaže da su potomci biblijskog Jafeta, sina Nojevog, došli iz donjeg toka Dunava. Naselili su današnju teritoriju Srbije, a odatle su se preselili na sever. Ova teza je, kaže, potkrepljena i u ruskim udžbenicima iz istorije, u kojima piše da su oni došli „s one strane Karpata“, što je za njih upravo Balkan.

  • sprehajalec

   Ha, ha, Srbi sploh Slovani niso. Imajo samo 10% R1A1. Ostalo so vlaški pa čobanski geni. Madžari imajo R1a1 60%. Madžari so veliko bolj genetsko Slovani od Srbov.

 • Sale

  U Turskoj živi devet miliona Srba koji i dаn-dаnаs govore srpski i svаko od njih znа koje je prezime porodicа nosilа i kojа je krsnа slаvа kuće bilа!
  Pаzite, nekimа od njih su preci još pre 300, pа i 400 godinа nаselili te prostore, аli oni i dаn-dаnаs govore srpski i svаko od njih znа koje je prezime porodicа nosilа i kojа je krsnа slаvа kuće bilа – otkriva Dragan Milosavljević, predsednik Društva srpsko-turskog prijateljstva “Inat”. Prenosimo vam neke od njegovih izjava.

 • Sale

  Ko je koga jahao

  “Jednom sam rekao jednom profesoru iz Ankare da je dovoljno što su nas jahali više od 400 godina, a on mi je odbrusio: “Pitanje je ko je koga tu jahao, vi Srbi ste imali izvršnu vlast kao veliki veziri, kakvi sultani!

 • Sale

  Hlapci zjocite se .mi smo se vedno borili

 • Sale

  Drevo janjicarjev.preberte kako so Srbi upravljali z sultani hlapci

 • Sale

  Tako je samo u periodu od 1543. do 1612. Godine, Srbija doprinela vođenju carstva s 13 velikih vezira, sedam njihovih zamenika, 23 vezira, osam admirala (kapudin-paša), brojnim guvernerima provincija i s bezbroj velikih defterdara (šefova finansija) i najviših administrativnih službenika.”

 • Sale

  Naša istorija prećutala je da su na prostorima turske imperije u službenoj upotrebi bila čak četiri jezika: turski (za svakodnevne razgovore), arapski (jezik religije jer je njime napisan „Kuran“), zatim persijski (književni jezik) i – srpski, kao jezik diplomatije i vojske. I sultani su govorili srpski jer se smatralo da samo neobrazovani ne govore ovaj jezik.”

 • Sale

  Apsolutno su svesni svog porekla, sa neverovatnim ponosom to ističu, smatrajući sebe počastvovanim zbog toga što su im koreni u Srbiji! Pazite, nekima od njih su preci još pre 300, pa i 400 godina naselili te prostore, ali oni i dan-danas govore srpski i svako od njih zna koje je prezime porodica nosila i koja je krsna slava kuće bila…”

 • Sale

  Ne morete nas pobit .nebeški narod se doze iz pepela

 • Sale

  Ako vam je frapantna brojka od tri miliona u Istanbulu, šta reći na podatak da je to tek trećina od ukupnog broja koliko ih je u Turskoj?! Govorimo o devet miliona duša, a to nije moja pretpostavka, već podatak, nešto o čemu se ovde ćuti.”

  • sprehajalec

   A koliko je tek Turaka u Srbiji… Nekoliko milijuna.

 • garfi

  glede na rajanje rdeČĆih spodaj bodo sesuvali portal, tako kot so sesuli Slovenijo
  kaj takega na njihovih portalih ni možno

 • Sale

  Naime, prilikom zajedničke konferencije za novinare održane na engleskom jeziku, na samom početku obraćanja, Netanijahu je poželeo dobrodošlicu Vučiću, a zatim rekao:

  „Prijateljstvo jevrejskog i srpskog naroda ide u prošlost hiljadama godina, još od vremena Rimske republike. A u moderno vreme su dva naroda bila ujedinjena u borbi i patnji, tokom strašnih godina Drugog svetskog rata. Naš narod se suočio sa brutalnim optužnicama i ubistvima od ruku nacista i njihovih prijatelja. Nikada nećemo zaboraviti ulogu srpskog naroda u borbi protiv nacista. To je orden časti koji duboko osećamo u našim srcima i uvek će tu ostati“.

  • garfi

   izgini v jugoslavijo

 • Sale

  Najzanimljivije u njegovoj izjavi ovde je da su Srbi i Jevreji prijatelji hiljadama godina i da se poznaju još od vremena Starog Rima. Ako razumete engleski jezik, poslušajte Netanijahuovu izjavu na samom početku snimka.

 • Sale

  Ne joči janez

  • garfi

   izgini sale
   dost mamo balkancev

 • Sale

  U Maloj Aziji pronađen, uklesan u kamenom obelisku, srpski zakonik iz 8. veka pre nove ere!

  U gradu Sirbinu, kako ga naziva Strabon i kako se stvarno zvao, a Grci su ga prekrstili u Ksantos, u pokrajini Lici, Mala Azija, nađen je uklesan na velikom kamenu srbski zakonik iz osmog veka pre Hrista. Zakonik je uklesan na srbskom jeziku i na srbici, tako da se može bez mnogo truda čitati.

 • Sale

  U Lici maloaziskoj (Ljudeji) Aleksandar Veliki je zatekao jedno posebno stanje. U gradovima Like, koji su bili brojni, nije bilo persiskih posada. Iako je Lika bila uključena u Persijsku carevinu od vremena Kira Velikog, ona je zadržala svoje posebno uređenje i svoje stare zakone.

  • garfi

   izgini

 • Sale

  Imali su savez od 23 grada, među kojima je grad Sirbin (današnji Ksantos) bio prestonica i najveći od gradova . Ličani su najpre bili poznati pod imenom Solimi, a zatim kao Termili po jednom delu Krićana, koje je Sarpedon doveo sa Krita i naselio u Lici . Sarpedon je osnovao i grad Milet kao naseobinu kritskog grada Mileta .

  • garfi

   izgini

 • Sale

  Stari Zakonik lički, koji je bio uklesan u kamenom obelisku u gradu Sirbinu, potiče iz VIII veka pre Hrista, nađen je i bio je na serbo-raškom jeziku i pismu.

  Izgled ovog spomenika možete videti u samom tekstu. Likijske tekstove je sakupio krajem XIX veka austrijski profesor Ernst Kalinka. Tumačenje teksta grčkim i drugim jezicima nije dalo rezultat, a pročitan je u celosti od strane Svetislava Bilbije, uz tumačenje drevnog srbskog jezika i pisma iz Lidije i Likije….

  Ceo tekst sa slikama imate ovde:
  https://cybermikan-sungazing.org/u-maloj-aziji-pronaden-uklesan-u-kamenom-obelisku-srpski-zakonik-iz-8-veka-pre-nove-ere/

 • garfi

  glede na rajanje rdeČĆih spodaj bodo sesuvali portal, tako kot so sesuli Slovenijo
  kaj takega na njihovih portalih ni možno

 • Sale

  Srpska piramida stara 500.000 godina!!!
  Rtanj je sagrađen pre 500.000 godina
  Saša Nađfeji, direktor Centra za istraživanje i ekologiju „Duh Rtnja“

  7e3f4fdc0b14ea4edf415fc510ad5b38

  Dozvola države za iskopavanja na Rtnju mogla bi da razreši brojne misterije koje su toj planini vekovima pripisivane. Merenja Centra za istraživanje i ekologiju „Duh Rtnja“ ostavila su naučnike bez dileme da se radi o planski organizovanom oblikovanju. Oni pretpostavljaju da je piramida nastala pre čak 500.000 godina, a da ju je sagradila „unija galaktičkih civilizacija“!

  Saša Nađfeji, izvršni direktor i jedan od osnivača centra, kaže da je u slučaju Rtnja ispoštovano previše pravila gradnje piramidalnih struktura da bi se oblik i položaj planine pripisao „poigravanju prirode“.

  – Instrumentom zvanim „orao“, koji je pravljen po Teslinom patentu, utvrdili smo da se ispod Rtnja nalaze jezera, veoma bitna za energetiku piramide. Profesor doktor Zoran Kocić, takođe član našeg tima, istim tim instrumentom dijagnostikovao je podzemne šupljine u Visokom – kaže Nađfeji.
  On ističe da je Rtanj asimetrična trostrana piramida čiji je odnos dužina krakova vrlo pravilno definisan.

 • mginko

  Uporabnik je blokiran

  −Avatar
  Uporabnik je blokiran

  Avatar
  Uporabnik je blokiran

  Avatar
  Uporabnik je blokiran

  Avatar
  Uporabnik je blokiran

  Avatar
  Uporabnik je blokiran

  Tako izgleda blokada levih psihičnih obsedencev. Če ne vidiš komentarjev, je to največji udarec za njih.

  • Vera

   Bravo , tako se dela !

   • ĐĐ Style

    Kaj čakaš? Še ti si zatisni oči

 • Sale

  Najduži krak piramide koji se pruža ka severu dugačak je tri kilometra, jugozapadni je dugačak kilometar i po, dok se krak ka jugoistoku pruža na 0,75 kilometara. Primetićete da je ovde zastupljen odnos 4:2:1, a prosto je neverovatno da se identičan odnos javlja i u razlici nadmorskih visina početnih i krajnjih krakova piramide. Rtanj takođe ima nagib identičan onom na piramidi Meseca u Meksiku, kao i uglove koji se poklapaju sa Keopsovom piramidom – objašnjava istraživač.
  Nađfeji tvrdi da su na zemlji sagrađene samo tri trostrane piramide, od kojih je jedna Rtanj, druga se nalazi na Antarktiku, a treću je „progutala zemlja“.
  – Najstarija civilizacija na Zemlji ih je gradila u skladu sa stupnjem svog razvitka, a trostrane piramide su pomagale u uzdizanju duhovne energije. Kasnije su građene četvorostrane – tvrdi naš sagovornik.

 • garfi

  prijavimo sale kot neprimeren komentar-smetenje

 • Sale

  On blagotvorno dejstvo čuvenog rtanjskog čaja, kao i bujanje prirode na „krovu Srbije“ objašnjava „čvorištem energije“ koju Rtanj emituje.
  – Sudarom pozitivne i negativne organske energije dolazi do reakcije koja blagotvorno deluje na ljude, životinje i okolinu. Čuvene svetleće kugle koje mnogi tvrde da su videli su verovatno posledica pražnjenja Rtnja usled takvog energetskog naboja – kaže izvršni direktor „Duha Rtnja“ i dodaje da im ljudi često prijavljuju neobične svetleće pojave koje se ukazuju iznad ove planine.
  Kao naučnik, Nađfeji nije želeo da ulazi u detalje o uzrocima naučnofantastičnih pojava koje meštani decenijama prijavljuju, a na pitanje ko se pominje kao graditelj srpske piramide kaže: „‘Unija galaktičkih civilizacija’, nešto kao „Star trek“.

  • garfi

   prijavimo sale kot neprimeren komentar-smetenje

 • Sale

  Naučnofantastične prične o Rtnju podgrejalo je i geografsko merenje razdaljine između piramide u Visokom i „srpske piramide“.
  – Satelitski snimak i druga merenja pokazala su da je između dve građevine razdaljina okruglo 300 kilometara, a tačno na pola puta leži Ovčarsko-kablarska klisura – zaključuje Nađfeji

 • Sale

  Srpska piramida
  Ekipa naučnika tvrdi da je planina Rtanj ljudska tvorevina i mesto kontaka sa drugim civilizacijama

  BOLJEVAC – Ukoliko Vlada Srbije udovolji zahtevu Centra za istraživanje i ekologiju “Duh Rtnja” sa sedištem u Švedskoj, ekipa naučnika – koju čine akademik Semir Osmanagić, koji je otkrio piramide u Visokom u Bosni, profesor dr Josip Rendulić, šestostruki doktor i predavač na tri priznata svetska instituta u Indiji, i dr Hari Oldfild iz Velike Britanije – uskoro bi mogla da potvrdi tezu ser Artura Klarka, autora filma “Odiseja u svemiru 2000”, da je planina Rtanj u stvari tvorevina najstarije civilizacije na planeti Zemlji, odnosno da je reč o rukama građenoj piramidi.

  – Reč je o grupi entuzijasta koji su se najpre nezvanično, a sada u okviru novoosnovanog centra “Duh Rtnja” bave istraživanjem piramidalnog reljefa Rtnja, speleološkim objektima, pojavama jonizujućih i drugih zračenja ove planine – kaže dr Nebojša Marjanović, predsednik opštine Boljevac i ističe:

  – Oni su na prezentaciji dosadašnjih istraživanja rekli da ima nagoveštaja da je planina Rtanj, koja ima piramidalni oblik, jedinstven u svetu, u stvari tvorevina najstarije civilizacije i kontaktno mesto sa drugim civilizacijama.

 • Sale

  Pre mnogo godina piloti su primetili da radari sa zemlje ne registruju avione dok se nalaze iznad šiljka Rtnja i od tada sve letelice zaobilaze piramidu, tačnije lete na pristojnoj udaljenosti od nje.

  • garfi

   sale sesuva portal
   torej dokaz, da je šarec nova udbomafijska prevara

 • garfi

  leviČĆarski plaĆanec-troll – sale – sesuva portal
  prijavimo sale kot neprimeren komentar Nezaželjeno — posted spam comments or discussions
  torej dokaz, da je šarec nova udbomafijska prevara

  • Krtača 20

   Kako lahko sesuješ sesuto stvar?

   • garfi

    leviČĆarski plaĆanec-troll – sale krtača – sesuva portal
    prijavimo sale kot neprimeren komentar Nezaželjeno — posted spam comments or discussions
    torej dokaz, da je šarec nova udbomafijska prevara

 • mginko

  Takole izgleda pri meni blokada komunističnih obsedence :
  Super !!
  ——————————————————————————-
  Avatar
  Uporabnik je blokiran

  Avatar
  Uporabnik je blokiran

  Avatar
  Uporabnik je blokiran

  Avatar
  Uporabnik je blokiran

  −Avatar
  Uporabnik je blokiran

  Avatar
  Uporabnik je blokiran

  Avatar
  Uporabnik je blokiran

  Avatar
  Uporabnik je blokiran

  Avatar
  Uporabnik je blokiran

  Avatar
  Uporabnik je blokiran

  Avatar
  Uporabnik je blokiran

  Avatar
  Uporabnik je blokiran

  Avatar
  Uporabnik je blokiran

  Avatar
  Uporabnik je blokiran

  Avatar
  Uporabnik je blokiran

  Avatar
  Uporabnik je blokiran

  Avatar
  Uporabnik je blokiran

  Avatar
  Uporabnik je blokiran

  Avatar
  Uporabnik je blokiran

  !!

  • garfi

   leviČĆarski plaĆanec-troll – sale – sesuva portal
   prijavimo sale kot neprimeren komentar Nezaželjeno — posted spam comments or discussions
   in vse ostale

 • Olga_10

  Spet logoreja levajzlov! Bojijo se za privilegije in jim vsak izdajalec in zločinec prav pride!
  Slovenijo ropa udbomafija s Kučanom na čelu!
  Vsi, ki z njimi sodelujejo, so kriminalci! Od Ljudmile Murglske do Šarca!

 • Borut Stari

  Upam, da ne bo več nihče izjavil tisto sranje, da imajo volivci vedno prav. Avtokratski vodja v senci bo poskrbel. da bomo kot država še v ekonomsko političnih težavah.

 • Tweety Bird

  Sedaj pa eno zelo resno vprašanje: Desnosučni, kako se počutite, ko spet veste, da ne boste nikoli več vladali? Vsaj SDS in njen Veliki Vodja ne bo nikoli več vladal :)

  • xtc

   Mokre sanje?

 • Tweety Bird

  Če je Janez Janša takšen Džek…za kakršnega se ima…pa naj kandidira za predsednika države…če si upa. Nikoli tega no bo storil, kajti JJ dobro ve, da nima nobenih šans :)

  • rubec

   Majmun, si to ti?

   • jovan jovan

    Majmunu je ta bolš po kolenih steklo, ko je rubeca naredil.

 • Primoz Papez

  Sds si ze pripravlja krivce za poraz na volitvah strici in tete oz.kucan in tito zdej so pa se ruse upletel

  • Frank Novak

   PA ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO mocan gejevski lobi bo tudi kriv…..

   • rubec

    Peder, si to ti?

  • ĐĐ Style

   Ne spet bo Janša po volitvah sanjal o predčasnih volitvah in kakšna krivica se mu godi. Par kritik na račun lastnih volitev, ker so se ovce premalo mobilizirale. Potem bo napadel medije da niso kao objektivno poročali po diktatu kot to delajo na Nova24 (Kako ironično). Potem bo s par naivnimi forami pozval volice , da donirajo in to bo kao ispadlo spontano.

 • Frank Novak

  VAM SE PA RES MESA ZE OD KUCANA.
  ZAKAJ DOVOLITE DA VAS PREGANJA PARANOJA?
  POJDITE NA VOLITVE Z JASNIM EKONOMSKIM PROGRAMOM. NEHAJTE PLJUVATI PO MRLICIH, UPOKOJENCIH, MURGLAH, ISTOSPOLNIH, NOB, TITU….
  PA BOSTE IMELI DOBRE SANSE DA PREZENETE LEVAKE.

  • xtc

   Kaj je klošar kam ti pošljem za senvič in pir?

   • Frank Novak

    2202 Brickel, Miami

    • xtc

     Šenikoli nisi bil tam.Nehaj klošarit po Tromostovju vsak dan.

 • Krtača 20

  Edin janša je izjavu da nam gre tolk dobr da štruce kruha iz kant ven gledajo, ker smo humani je dobil sam kockice. V Franciji so za take izjave kraljico skrajšal za glavo. Sej ne zagovarjam kockic, sam tkole je blo…

  • ĐĐ Style

   Zakaj ne jejo potice če nimajo kruha

 • tzt

  Levakarske rdeče punčke so se aktivirale v vsem žaru copipejstanja. Pridne so, da skrbijo za visoki rejt demokratično umirjenega medija.

 • Krtača 20

  Prej je en butl izjavil da je janša kot ptič feniks. Desni dejmo to zgodbo sprobat pr kakšnmu krematoriju. Če je to res, mi verjemte da takoj postanem zvest janšev vernik.

  • ĐĐ Style

   Ne morejo niti dokazati, da ni bil komunist. A tako jim gre to v nos

   • Krtača 20

    Saj vsi poznamo janševe ponarejene in zlepljene dokumente. Dokazi so domobrančke zmer zjebal ja.

 • Vera

  Janša SDS : ” Ti si Peter skala , ti si Peter skalaaaaaaa , in na to skalo bomo sezidali novo vladoooooooooooo “, Kučanova mašinerija je ne bo premagala, ne premagalaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Krtača 20

   Boste vladal ja, na Dobu boste sestavl svojo vlado ja.

   • jovan jovan

    Bivši minister za notranje zadeve je že tam.

    • ĐĐ Style

     Kaj bo to postal zaporniški portal

   • Tweety Bird

    Igor Bavčar po predsednik Zaporniške stranke…Janez Janša podpresednik…Grims in Gorenak pa “vlačilca” :)

  • ĐĐ Style

   Sami ritolizniki, ki imajo Ivana za svetnika, ker pričakujejo da bodo kasneje imeli kakšne koristi.

 • jovan jovan

  He he he… Kaj vam dela mali možakar Kučan?! Kar s Šarcem vas bo. Boste lahko peli “Golico “, namesto Mi se imamo radi. Žalostno bo prav tako kot po prejšnjih volitvah. Z večnim vodjem ivanom v večno izgubljene volitve! ivan je car levice!

  • Krtača 20

   Jajo ne more prebolet hehe. Pride en lev in glej puuuuf iz lufta našiša janšota…

   • ĐĐ Style

    Če bi kandidiral Kočevski medved bi ga premagal

    • Tweety Bird

     Mislim, da Ivana lahko premaga celo Fredi Miler :)

     • ĐĐ Style

      Ni pošteno, da tako močnega kandidata primerjaš, Fredi je preveč, malo znižaj standard.

   • Tweety Bird

    Vsak levičar, ki ima malo prostega časa, lahko Ivana Janeza premaga. Samo volja mora biti:)

  • rubec

   majmun majmun, si to ti?

 • Krtača 20

  Desni, rokice se tresejo, usta so suha, plenička posrana….

  • Tweety Bird

   In mi levičarji jim ne bomo pleničk menjali. Naj dobijo izpuščaje :)

   • branči

    tlazadn, ki ima kaj bluzit! ti, ki je biloevičarsvo položeno v zibko si kot dojenček sam menjal plenice. preverjeno!

  • jovan jovan

   Kukudent tudi ni ravno poceni. Pa svečke….

 • Tweety Bird

  Na cvetno nedeljo je papež pozval mlade… “Vaša naloga je, da povzdignete glas.”

  To seveda za vas desnosučne ne velja…vi ste stare dementne ovce :)

  • ĐĐ Style

   Drug teden bo poziv za donacije – penzija se približuje. Spet bo Janez twitnu “Se zahvaljujem vsem donatorjem” Če bereš med vrsticam to je opomin za tiste , ki še niso nakazal obvezni prispevek.

   • Tweety Bird

    Baje je Grims med njimi…he he :)

    • Krtača 20

     Če je pa grims obupu pol mormo pa znižat iq iz 83 na 55 v sdsu. Povprečje pada v sds.

     • Tweety Bird

      Kokain jim uničuje male sive celice :)

     • KIKI

      …Kordišu, Mesecu, Violeti in Lari kokain, onemu
      revčku iz “Trsa” pa kar špirit….vsakemu svoje!

   • mginko

    Blokiran uporabnik

  • KIKI

   No, za Titov rojstni dan, pa lahko s svojim rdečim perjem
   mahaš pred oltarjem debilne, prepotentne Makarovičke…
   Gliha vkup štriha !

 • Tweety Bird

  Miha Kordiš: “Kapitalistično kontrarevolucijo obrat do zadnjega beliča, nato pa z bajoneti sterat v morje.”

  Naš Miha zna. On tudi nima rad naše ksenofobe in homofobe klerofašistične gamadi :)

  • KIKI

   Seveda, iz njega kar vršijo same revolucionarne, preživete
   parole, a stavim svojo glavo, da se kot leni revolucionar niti
   v “bežanju” ne bi izkazal… To, da se našemi in odpira in zapira
   neumni gobec, še ni revolucija, tovariši! In to morate vedeti!

 • ĐĐ Style

  Janša še vedno vsak dan ob pomoči desnih medijev napada celotno državo, mu nečesa kljub vsemu ne uspeva več prodajati tako uspešno: namreč zgodbe o tem, da za vsem stojijo komunisti. Že več kot dvajset let jih nekdanji sočlan Janša obtožuje, da držijo v rokah vse niti v tej državi. Še več, komunisti niso le res bivši komunisti, ampak tudi vsi, ki so drugačnega mnenja kot on. Vsak, ki mu trzajoče ne prikimava, je komunist. Ali sorodnik komunistov. Potomec komunistov.

 • šmentanamuha

  Pospravljanje političnih nasprotnikov je agenda prejšnjega režima, ki si ga ne želimo več. Naša DOLŽNOST, volilvcev s polno opravilno sposobnostjo, je, da z ustavnim demokratičnim orodjem, ki ga imamo na razpolago, to so VOLITVE, tem ljudem NE DAMO VEČ PODPORE.

  Potem mora izvoljena politika narediti lustracijo in prekinitev s starim režimom tam, kjer je to potrebno. Nisem za linč, sem za zrelo in odgovorno demokracijo. Kučan pa mora za svoje protidržavno in protinarodno delovanje dobiti sporočilo v obliki sodbe v imenu ljudstva, saj obstaja dovolj listinskih in drugih dokazov o njegovem protidržavnem delovanju. Odvzem prekomerne “zaslužne” pokojnine, ki si je ne zasluži je minimalni ukrep. Zasluži si degradacijo in detronizacijo in prepoved kakršnega koli udejstvovanja ali vplivanja na politično življenje v Sloveniji. Še vedno pa se bodo našli ljudje, ki ga bodo častili in menili, da je super, ker preprosto nimajo dovolj informacij o tem, kaj je ta človek v procesu samoosvajanja počel, in kaj še vedno počne danes. Ni sicer edini, je pa vrh piramide.

 • Tweety Bird

  Proti moji LEVICI so skrajni desničarji, goljufivi podjetniki, tisti ki niso s svojim delom zaslužili niti centa ampak le na plečih revežev in minimalnih plač, prebarvani komunisti ala JJ in ostala SDS gamad, ki so se sprevrgli v kapitaliste, ter vsi ostali ki so proti malemu človeku.

 • Tweety Bird

  Vse stranke desnice in sredinske “kvazi levice” so imele v 25 letni zgodovini dovolj priložnosti vladati v korist prebivalcev države. Namesto tega so vsaka zase in za svojo elito vlekle materialne koristi ter državo pripeljale v slabo finančno in gospodarsko stanje, da o izgubi suverenosti niti ne govorimo.

  ZATO VSI VOLIMO LEVICO !!!… NAJ NAM MESEC SVETI :)

  • šmentanamuha

   Tweety, daj pridi k pameti že enkrat!

  • Frank Novak

   BI RADA IMELA VENEZUELO V LJUBLJANI ?

 • slosin

  ….v glavnem spet sam šrot tu gor….đđ.., ptič srakoper, pa neko salo, ščetka ….spet dokazujejo, da jih nihče ne šljivi, pol pa visijo tukaj, blejajo in fekalizirajo v nedogled…uboščki ….

  • ĐĐ Style

   Končno si prišel, pa tako te nismo pogrešali

 • ĐĐ Style

  Vsak član SDS bi moral vsaj enkrat v življenju romati v Bosansko mesto Jajce. Tako kot je njihov dosmrtni predsednik Janez Janša leta 1977.

  “Tukaj se nahajamo, da bi si pridobili izkusnje, z njimi obogatili svojo
  aktivnost in hkrati te izkusnje prenesli na bazo, iz katere izhajamo.
  Vsi udelezenci pohoda ‘AVNOJ 77’ bi morali postati nosilci razlicnih
  aktivnosti v svojih sredinah, predvsem pa na podrocju splosnega
  ljudskega odpora in druzbene samozascite. V takih okoliscinah se
  rojevajo novi kadri, ki bodo sposobni prevzeti naloge, ki jih cakajo ali
  v komisijah pri predsedstvu obcinskih konferenc ZSM ali pa v delovnih
  organizacijah na podrocju Slovenije. Kajti mladega cloveka gradi akcija.
  Izkusnje starejsih prehajajo na nas, mlajse. Hkrati s tem pa tece
  proces osamosvajanja – izkusnje starejsih tovarisev so samo osnova za
  nadaljnjo izgradnjo. Mladi smo bili vedno najbolj revolucionarni in na
  nas lezi naloga, da naprej razvijamo naso samoupravno socialisticno
  druzbo, da jo gradimo na revolucionarnih temeljih, temeljih marksizma.”

  JJ

  • sprehajalec

   Mislim, da gre za govor Mileta Šetinca, pripisan Ivanu Janezu. Že videna levičarska podtikanja.

   • ĐĐ Style

    IZGOVOR, IZGOVOR. Dokaži nasprotno

    • sprehajalec

     “Tukaj se nahajamo, da bi si pridobili izkusnje, z njimi obogatili svojo
     aktivnost in hkrati te izkusnje prenesli na bazo, iz katere izhajamo.
     Vsi udelezenci pohoda ‘AVNOJ 77’ bi morali postati nosilci razlicnih
     aktivnosti v svojih sredinah, predvsem pa na podrocju splosnega
     ljudskega odpora in druzbene samozascite. V takih okoliscinah se
     rojevajo novi kadri, ki bodo sposobni prevzeti naloge, ki jih cakajo ali
     v komisijah pri predsedstvu obcinskih konferenc ZSM ali pa v delovnih
     organizacijah na podrocju Slovenije. Kajti mladega cloveka gradi akcija.
     Izkusnje starejsih prehajajo na nas, mlajse. Hkrati s tem pa tece
     proces osamosvajanja – izkusnje starejsih tovarisev so samo osnova za
     nadaljnjo izgradnjo. Mladi smo bili vedno najbolj revolucionarni in na
     nas lezi naloga, da naprej razvijamo naso samoupravno socialisticno
     druzbo, da jo gradimo na revolucionarnih temeljih, temeljih marksizma.”

     Mile Šetinc

  • Olga_10

   Spet opsesivni napad?

   • ĐĐ Style

    To ni napad, to so dejstva. Ivan to ne zanika.

 • Frank Novak

  JANSISTE DAJE PARANOJA…
  ZE ISCEJO IZGOVORE ZAKAJ BODO POPUSILI.
  PA JE IZGOVOR SAMO EDEN: S PARANOJO ODBIJATE VOLILCE. S PLJUVANJEM IN STETJEM KOSTI DELATE ISTO.

  • sprehajalec

   IN STETJEM KOSTI DELATE ISTO.

   če so tvoji bili morilci, te to vsekakor moti. razumljivo.

   • Frank Novak

    2018 – 1945 = ???

    • sprehajalec

     2018 – 1995 = ????

     Zakaj se ukvarjajo s Srebrenico vsako leto?

     • Frank Novak

      ma kaj me briga… v preteklosti zivite vi , ne jaz.
      Razen ko sem spomnem na otrostvo in mladost in vidim Josip Broza kot igralca v filmu.

     • sprehajalec

      Ne mi. Haški Tribunal in mednarodna skupnost. Na njih se obrni…

  • macon

   Barabe samo pokrivate sveže bančne velekraje z laganjem.

  • mginko

   Si blokiran!

   • Frank Novak

    Jaz nisem blokiran, ti si blokiran… he he

 • KIKI

  Bravo g. Zlata! Tako se razmišlja in na kakšnih veličastnih
  soočenjih bi tovariša “duhovnega” Šarca povprašal o osnovah
  zakramenta in izsilil eno “zdravo Marijo”, ker kitic iz “Oče naš ”
  se gotovo še spomni iz rane mladosti…Pa da vidimo, če se
  bo lažnivi kljukec ujel na kljuko Murgeljske veščine!
  Kučan bi v volilno igro poslal tudi samega satana, pa bi
  ga vsi takoj pogruntali , saj nekarterim ljudskim ubožcem
  satan ne odgovarja, sploh pa, ker enega že imamo (Kučana),
  dveh pa ne potrebujemo !

 • Tweety Bird

  LEVICA so napredna stranka, desničarji pa volite še stare komuniste… Janšo, Gorenaka itd. itd. :)
  Lahko volite stranke, ki jih vodijo kriminalci, tiste ki ne znajo pojasnit premoženja, ki najemajo kredite v Bosni, ki delajo za elito, ki pozabljajo na malega človeka. Lahko pa volite LEVICO!!!

  • macon

   Hahahahahahahaha, tisti, ki delajo za elito. Zmeda zmešana, elita ste levi, kradete milijarde in stotine vaših sploh ne rabi pojasnevat nakradenega premoženja, ker jih sodstvo nič ne vpraša. Levica ste pa tam zato, da ostala leva banda izpade malo bolj zmerna.

   Vsi ste ekstremni konzervativci zagledani v Tita in zvezdo, paraziti in uničevalci, barabe in motenci. Treba vas je prepovedat in pozapret, tolpo kriminalno.

   • Tweety Bird

    Zapreti je potrebno JJ…večkrat pravnomočno obsojenega voluharja. Iz zapora ga nonstop rešuje ustavno sodišče !?!?

    • macon

     Ti si resno za v umobolnico, če si verjameš. Če se samo igraš in dobivaš še kako plačilo, si pa neverjeno pokvarjen.

     Karma te bo dohitela, nič se bat, še vsakega je.

 • Tweety Bird

  Portugalska je dokaz, da socialisti oz. levica lahko vodijo državo. BDP raste, kupna moč se je povečala, povprečna plača je zrasla, podpora vladnim strankam pa se je povečala. Aja pa koalicijo vodijo Socialisti in Komunisti. Ojoj, kaj bodo rekli desnosučni :)

  • Marko Markov

   A res? Zakaj smo potem do ust v dreku? Zakaj ni vrnjen DDV na pred krizno raven, zakaj niso povecali plac javnim usluzbencem, zakaj ne ukinejo dodatnega zdravstvenega zavarovanja, zakaj ne dvignejo pokojnin, minimalne place, … ce je VSE tako super pri Cerarjevi vladi?

 • Tweety Bird

  Za razliko od desničarjev, so levičarji vsaj prisotni v parlamentu… Janša je na dnu po prisotnosti na glasovanjih, pod 50%. Na Dob z njim :)

  • komar marko

   Tunkoše preje moramo kvadraturo arestov povečati vsaj za 100 krat. Saj veškako je dolga čakalna vrsta, za prosto mesto, kakšen drenj povzročate.

   • žogica

    Dob je SDSova počitniška destinacija, tak, da Janez ima prednost.

 • Tweety Bird

  V Sloveniji še žal nimamo močne levice. Imamo samo desničarsko zalego SDS, kjer vodijo Friedmanov destruktivni neoliberalizem ki ga podpira CIA, da bogatijo mednarodne ameriške korporacije.

  ZATO VSI VOLIMO LEVICO !!!

  • Artur

   Ja seveda, da si dokončno zataknemo štrik za vrat vsi na volitve in volimo še naprej sedanje uzurpatorsko lopovske komunajzle naslednike rdečih narodno izdajalskih uber zločincev.
   https://www.youtube.com/watch?v=hLcGWrRUxhc&t=794s

  • komar marko

   TUKO kaj je to neoliberazlizem. Ali je to,ko IMPERIALIST posodi denar rdečuhu? Oziroma se rdečh boji, da bi imperializem propadel,ker bi posledično rdečko KREPNIL! Mi potrdiš kaj je neoliberalizem?

  • šmentanamuha

   Friedmanov monetarni koncept zdrži v urejenih tržnih sistemih, kjer je sodstvo opravlja svojo funkcijo. V tajkunskih davčnih oazah, kakršna je Slovenija, kjer glavnino trga še vedno upravlja država, torej tajkunski kapital, njegova politika se veda ne zdrži. Najprej se pozanimaj o čem pišeš. Sicer pa v Mesečevi stranki levica se itak nihče ne spozna na ekonomijo. In zdaj boi radi vladali. Malo morgen.

 • Gavnar

  Desnica oz. tistih nekaj X.000 volivcev kamniškega komedianta ne bo volila, ker ni:
  NE komunajzer,
  NE FDV-jevec.
  kar je na desni očitno predpogoj.

  Pa še zmagal bo, takih pa desni ne volijo.

  • Olga_10

   Kučan Goebbelsov agitprop? Famozni “obeti”….

  • stajerc5

   Ojojoj, tebi je pa Cvetna nedelja prizgala slamo na podstresju, nje!? Drugic bolje pazi, ko prizigas sveco v cerkvi!!!

   • Gavnar

    Vidiš v tem se razlikujeva.
    Meni se slama lahko vžge, tvoj vakum pa ne.
    Pa vseeno pazi, tvojim se tam pogosto vname kak anus.

    • stajerc5

     Jao, spet gledas v sliko nasega Sefa in orgazmas, ejejej, nimas vec Ptica, nje?

  • komar marko

   ali lahko napišeš prevd?

   • žogica

    V korejščini?

    • stajerc5

     V Severni, ja!

     • žogica

      Tam je tvoja destinacija?

 • xtc

  Težava je v tem ,da se Šarculevi ovci kot večini levakov ni treba zavedati ali misliti,saj gre za levi ovčji trop,kjer se ne misli-to dela za trop partija in pastir se samo izvaja kar partijski pastir zaukaže ovce tropno sledijo prvi ,ki ji ukazuje šef.,pastir.

  • žogica

   Tebe spet partija preganja, a je hudo?

   • xtc

    Boleča resnica za vas partijske ovce.

  • navara

   SDS ima ovčji trop, ve se kdo je glavni oven in kdo so ubogljive Ovce ki mu slepo sledijo,

   • xtc

    Kaj je bebo vas boli kako vas Kučan striže kot ovce?

   • mginko

    blokiran!

 • Olga_10

  Pojdite na YouTube in si oglejte internacionalo, Kučanovo verzijo…”Že tajkuni so zbrani…” Še povezava: https://m.youtube.com/watch?v=DSISGmbEdBU

 • Jožef

  Vsem znani način, da se rešimo vsiljiivih provokatorjev v Disquasu:
  Blokirajte jih in ko ne bodo imeli odzivov na njive provokacije, bodo nehali ali pa tudi ne.
  Tudi psi včasih lajajo v polno luno, pa ne dobijo odziva,
  Hvala Disquas, da se me rešil nadležnih muh.

  • žogica

   Oh Jožef, sveti Jožef, zakaj si pa hudoben? Si bil danes pri maši in kaj je rekel župnik, da moraš biti hudoben?

   • Olga_10

    Imela sva boben in lajno in žogica nama je ušla …

    • žogica

     Ti si pa ena velika papiga, daj kaj iz svoje glave sestavi…

   • Jožef

    Žogica,
    Jaz sem Jožef in imam ime po svetniku Jožefu.
    Nikjer pa nisem zasledil, da bi žogica imela ime po kakem svetniku.
    O hudobiji pa toliko:
    Jezusa je v puščavi skušal zlodej (hudič ali satan). Obljubljal mu je vse mogoče na zemlji. Ko ga je imel Jezus dovolj, mu je rekel: poberi se satan!
    No, jaz nisem Jezus, sem pa z zlodeji opravil bolj milo, označil sem jih za neželeno pošto ali “poste” kod nekateri to poimenujejo.
    Menim, da s tem nisem nikomur storil nobene hudobije, posebej pa ne vam, Žogica brez svetnika.

    • žogica

     Oh Sv.Jožef, ki imaš ime po svetniku, upam, da kdaj postaneš dober človek na tej naši zemlji. Postani vzor vsem tvojim somišljenikom tu gori, sicer se boste vsi cvrli v peklu !

 • Artur
 • Zora

  Če so vsi verniki tako pokvarjeni kot ta kolumnistka, potem mi res ne bo hudo če RKC izgine iz obličja zemlje.

  • Olga_10

   Že 2000 let cerkev trdno stoji in bo še stala naprej.

   Vi pa lahko izbirate med nikabom ali no-banji jumpingom s stolpnice po islamistično …

   • Zora

    Verniki bi naj odražali Jezusov nauk: Jaz nisem prišel soditi, ampak vam prinašam veselo novico….Tale Zlata Krašovec pa zlorablja biblijo za namene širitve neresnic in svojega politikanstva samo zato ker Šarec v anketah vodi pred SDS. Vse bi naredila da bi ga uničila. Vsi vi ki tukaj komentirate pa itak ne premorete niti vere niti pameti, da bi vedeli kaj je prav in kaj narobe.

    • Olga_10

     Ta isti Jezus je osebno razmetal in razgnal trgovce v templju. Proti laži in lumparij se je aktivno boril. Mi pa naj bi mirno gledali, kako komunisti uničujejo Slovenijo in trgujejo z njenim premoženjem!?

     Šarec trenutno ne vodi po anketi Parsifal! Vodi le po kučanovih “anketah / željah”.

     Sicer so izjave kolumnistke povsem pravilne. Kateri opciji pripada Šarec? Po njegovih izjavah in dejanjih (
     – nestrinjanje s Knjižnico Balantiča,
     – obsodba blagoslova šol izven šolskih prostorov,
     – govori na proslavah zveze borcev
     – njegova trditev, da je Jezus komunist)
     se vidi, kam pes taco moli. Sicer se pa boste morali navaditi, da nimate ekskluzivne pravice do resnice.

     Pravite, da nimamo vere. Jo imate vi? Če jo imate, upoštevajte biblijski pregovor: “Samo resnica vas bo osvobodila!”. Resnica in ne politična korektnost. Recimo bobu bob! Šarec je Kučanova lutka!

     Glede pameti! Desničarji Brščič, Štuhec, Turk (pa ne Danilo), Ušajeva, Iršič, Rupel, Granda so vsi visokokošolsko izobraženi. Pa tudi mnogi komentatorji …

   • Marko Markov

    Ce bo slo tako naprej Slovenija zagotovo ne bo zdrzala tako dolgo, kot je Jugoslavija, ker so rdeci postali se bolj pokvarjeni! No saj ni cuda po biolosko, bolj je staro, bolj smrdi!

  • stajerc5

   Zanimivo, da se rdeci niso izginili, pri vsej pokvarjenosti, a ne!?

 • piko8

  Nova24tv; tejmurglski podgani samo reklamo delate!

  • stajerc5

   https://www.youtube.com/watch?v=DSISGmbEdBU
   Ce mislis, da je to reklama…!?

   • piko8

    To reklamo bi morali predvajat na vseh tv hišah predvajat!

    • žogica

     Nova jo je že odkupila, ste zbrali dnar?

     • stajerc5

      Nimamo problema z denarjem, posljemo poopovce v bosnoponosno, i vidi ga, takoj nam uredijo zadevo! Na poop se lahko vedno zaneses, WC poop, pa tak…
      Ej, skoraj sem pozabil; En mali telefoncek Orbanu, pa se kopljemo v denarju!
      Tisto kar zbiramo, je samo za potne stroske SDS-a, kar bo vec kot zadosti, ker jih ne obracunavamo dva ali veckratno!
      Juuuuupi, komaj cakam na volitve, tako cisto malo se mi rdeckoti ze smilite! Strah, pa to…!

     • žogica

      Samo en mali problemček imate, zdaj vas nima v šahu samo Janez ampak tudi Orban. Doslej niste smeli pisniti, sedaj pa tudi migniti ne smete več. To je vaša demokracija, pa fajn se mejte ! Hihihihiiiiiii

     • stajerc5

      Narodu, ki vlada dobra in predvsem postena Vlada, ni potrebno niti pisniti niti migati, seveda razen na delovnem mestu in ne v vasih “nasih sluzbah”!
      Pomeni samo to, da se vi, “nasi”, po volitvah ne boste imeli vec FAJN!!!

     • žogica

      Mi se mamo vedno fajn, mi vladamo, vi se pa v senci sončite. Orban vas bo pa ponucal za pucanje greznic, nič ni zastonj v tem gnilem kapitalizmu !

     • stajerc5

      Verjamem, da ze na gnilo smrdis v tvoji “sluzbi” na kavcu!

     • žogica

      Očitno se ti cele dneve zasmrajaš na kavču in na Novi…., smo tudi tisti, ki delamo za vas, da lahko po cele dneve kozlate tu gori ! Pa obrni se na drugo stran, da ti kolk ne zablokira !

     • komar marko

      LUCKASTI, baje ste si med sabo zelo domači. Včasih ko vas zmanjka tudi kak ATOS zadostuje.-Zatoočitnopri vas GNAR ni težava!

     • žogica

      LUCKASTI ?????????

 • Artur

  Tovariši in tovarišice ???!!! . Kdo že tovari “magarce”, da ubogim “živalim” od preobremenitve že klecajo kolena ?
  https://www.youtube.com/watch?v=deP7KTcy9a0

  • Olga_10

   Pogledala sem si to zadevo. Poznam, a tokrat sem pozorno prisluhnila. Kučan govori, da ta današnja družba dela poražence, za katere nihče ne poskrbi. N’č bat – njegovi vzorniki so leta 1945 lepo pokazali, kako je potrebno “poskrbeti” za poražence. Več kot 600 morišč priča o tem.

   Zato je zadnji čas, da jih naženejmo! Vsi na volitve in volimo desnico!

   • Artur

    Tem psihopatom nič ne pride do živega tudi to, da cela Slovenija po zaslugi njihovih zločinskih idolov leži na kosteh 600 morišč .

 • Olga_10

  Pojdite na YouTube in si oglejte internacionalo, Kučanovo verzijo…”Že tajkuni so zbrani…”

  Še povezava:

  https://m.youtube.com/watch?v=DSISGmbEdBU

 • Eric Koston

  koga boste volil ?

  • komar marko

   Palčka Smuka in Serpentinška.Ja tak je ukaz!

  • stajerc5

   Po imenu sodec, zivis v tujini in potem verjetno ni vprasanje, koga voliti. Ali pac?

   • Eric Koston

    Koga boš ti volil?

 • Artur
 • stajerc5

  Mi lahko nekdo pove, kdaj se bo dolocil tocen termin volitev? Mislim, da bo pocasi casovno nevarno za vse stotisoce Slovencev v tujini!

 • tetka z ozadja

  Ker vam je bilo pljuvanje po NOB, bolj ali manj strel v koleno, vam
  priporočam, da se v naslednjem opozicijskem mandatu začnete ukvarjati z
  Napoleonovimi časi in malce tam potipate kdo je bil na pravi strani. Vi
  se ukvarjajte z zgodovino mi se pa bomo z vladanjem.

  • Olga_10

   Malo morgen!

  • komar marko

   spetlažeš.Vi se ubadate z LAŽGOŠAMI in maškaradami in kako naj mine 10 let, da bodo LOPOVŠČINE zastarale. zato ste tako tegotni,ker LOPOVŠČINE prihajajo na dan. Enako je z vso zgodovino, zato z mesečniki, Palčkom Smukom in LAŽGOŠAMI naprej v nove rabote.

  • Marko Markov

   Vsi, ki so bili pobiti brez sojenja po 9.5.1945, po uradnem dnevu konca vojne, je bil storjen nad jimi zlocin! In tisti, ki to podpirate, ste tudi enako ZLOCINCI!

   • tetka z ozadja

    Vsi, ki so sodelovali z okupatorjem za denar, so izdajalci najnižje vrste, prav tako tisti ki to podpirate.

    • Artur

     Pa glede na zločine celo nad nedolžnimi otroki s strani vaših rdečih zločinskih idolov se je bil narod zaradi golega preživeta prisiljen opredeliti za manjše zlo in potom vaških straž so pač branili svoje domove pred komunističnim zlom.
     Kako so že vaši zločinski vzorniki vzklikali ta čas med pobijanjem svojega naroda
     živel Stalin, Stalin je naš in hrepeneli po stalinovem gulagu na sončni strani Alp .
     Ja še prej so se bratili več kot eno leto s Hitlerjem no po Infirmbiroju so se te rdeče gnide uklonile in hlapčevale Beogradu in Titeju na račun narodovega pukla ( Samostojna neodvisna Slovenija jim že takrat ni bila intimna opcija) Trojni narodni izdajalci torej !!!!!
     Partizanski morilci otrok
     Žal včeraj na dan, ko se spominjamo zločinskih početij totalitaristov, nisem premogel časa, zato objavljam danes pretresljiv odlomek iz knjige “Otroci, žrtve vojne ( Trpljenje otrok v Jugoslaviji od 1942 do 1948 )” – Ivana Otta, Celjska Mohorjeva Družba 2010 , ki jo priporočam v branje, saj je branje že stokrat videnih partizansko komunističnih zapisov zgodovine, ki jih tukaj objavlja sovražnik resnice in demokracije, jalovo in nekoristno početje, saj ne izveš nič novega, kvečjemu stare laži.

     Lahko me ubiješ, rodil se bo drugi in vse bo zapisano.
     ( Czeslaw Milosz, poljski nobelovec )

     “Pri vhodnih vratih so se pojavili trije begunci, ki sta jih pred seboj priganjala dva partizana. Lica so bila objokana. Ne vem, ali zaradi razočaranja, ker jim beg ni uspel, ali pa so partizani že med potjo grdo ravnali z njimi.
     Črna vdova je skočila s stola, kot da bi jo kdo vrgel s katapultom. Iz grla se ji je izvil nerazumljivo artikuliran krik triumfa. Stekla je proti skupini in divje mahala z bičem po zraku. Otroci, ki so spregledali njeno nakano, so dvignili v bran roke, toda komisarka je pričela divje tolči po njih z bičem.
     Po tem prvem valu nasilja je zagrabila deklico, medtem ko je dečka prepustila partizanom, ki so ju odvlekli v klet, od koder je bilo slišati krike na pomoč. Partizanka je brez besed predala deklico partizanu, ki je stal v njeni bližini, medtem pa je pričela odpenjati pas. Počasi je snela z njega tok s pištolo, ga vrgla na stol, a partizanu je rekla eno samo besedo : Petindvajset !
     Partizan je vešče vrgel deklico prek kolena, ji dvignil oblekico, tako da smo ji lahko videli spodnjice in goli gornji del nog. Komisarka je zažvižgala s pasom po tem delu nog, saj je menila, da jo bo to najbolj bolelo. Tolkla je v ritmu, vedno po istem mestu.
     Deklica se je vzpenjala in se tresla po vsakem udarcu, toda ni tako vreščala kot oba dečka v kleti.
     Črna vdova je obstala presenečena nad tem, kako hrabro prenaša ta štirinajstletna deklica bolečine. Trenutek je razmišljala in potem obrnila pas v roki. Do sedaj ga je držala za sponko, ki jo je zdaj obrnila. Zamahnila je in sponka je z vso silo udarila po dekličini koži. Koža je počila in brizgnila je kri.
     Otrok je kriknil od strašne bolečine, a komisarka je dodala še en udarec in še enega, vse na isto mesto.
     Čez nekaj trenutkov so se spodnjice na več koncih raztrgale in se obarvale s krvjo. Pri vsakem novem udarcu je deklica kričala od bolečin, se vzpenjala in se tresla, da sta jo oba partizana morala držati.
     Nihče ni štel udarcev. Deklica je pri desetem ali petnajstem udarcu nenadoma utihnila. Izgubila je zavest. Ko so mučitelji to opazili, so jo položili v prah na dvorišču in nekdo je prinesel umivalnik z vodo, s katero je polil onesveščeno.
     Le s težavo so jo zbudili k zavesti. Nadaljevali so, vendar ne več s sponko. Vseeno, deklica je ponovno izgubila zavest. Ponovno so jo polivali z vodo. Medtem so se ostali dogovarjali s komisarko. Po razgovoru so prenehali z eksekucijo. Iz kleti so prignali oba dečka. Žalostno ju je bilo gledati. Bila sta prretepena in opraskana. Srajčke so jima visele v cunjah, lica nabuhla in presekana z modrimi črtami. Eden je imel presekane ustnice, drugi zaprto in zatečeno oko.
     Potisnili so ju k deklici, ki se je ponovno osvestila. Od nekod so prinesli vrv. Neki partizan jo je z bajonetom razrezal na več delov.
     S temi vrvmi so zavezali trojici roke na hrbtu.
     Črna vdova je zataknila tok s pištolo za pas, s katerim se je prepasala. Izdala je ukaz, ki ga mi nismo slišali, in štirje partizani s puškami so odpeljali otroke s posestva.
     Otroci so se opotekali. Niso jokali, toda z vsakim korakom so stokali, saj so jih bolela ranjena telesa. Partizani so jih z rokami potiskali pred seboj.
     Poslovili smo se od njih s pogledom sočustvovanja in obžalovanja. Nikoli več jih nismo videli. Le četverica partizanov in njihova delodajalka bi lahko pojasnili skrivnostno izginotje otrok. So jih mar odpeljali do Teharij ali v bližnje gozdove savinjskih hribov ?
     Tudi komisarka je o usodi trojice molčala.”

     Šestdeset let pozneje je ekipa Arsmedia filma iz Ljubljane med snemanjem filma o nesrečnih otrocih na starem kmečkem posestvu na vzpetini nad Petričkom naletela na mlajšega kmeta, ki je potrdil, da mu je po pripovedovanju njegovega očeta in deda znano, da je nekje tam v gozdu pokopanih nekaj otrok s Petrička. Kje, ni vedel. Za časa komunizma je bilo o tem govoriti ali kaj vedeti smrtno nevarno. Ni dvoma, da so to bili tista dečka in deklica. Komunistična partija si je prilastila pravico odločati o življenju in smrti posameznikov in celih skupin. To, da so ubijali otroke, je bilo sredstvo terorja in zastraševanja nad poraženimi.
     Dolga krvava sled partizansko-komunističnega terorja in zločinov se vleče nepretrgoma od leta 1942 do 1947 čez ozemlje bivše Jugoslavije.
     /…/ Partizanski teror je naraščal od prvih posamičnih zločinov do neverjetnih razsežnosti in izvzeti niso bili niti otroci in mladina. Prva četa Belokranjskega odreda je po mučenju ubila kmeta Jožeta Lončariča, kasneje je bila na vrsti še njegova družina. Nekega poletnega popoldneva so partizani na njivi med žetvijo ustrelili njegovo ženo Marijo in hčerko Anico, druga hči Tereza pa je uspela pobegniti.
     /…/ V nedeljo zjutraj, 19.julija 1942, je mavrlenska četa obkolila romsko naselje v Kanižarici pri Črnomlju. Samo nekaj prebivalcev se je uspelo rešiti z begom. Partizani so požgali naselje in prebivalce, moške ter ženske z otroki, med katerimi so bili nekateri tudi v plenicah, odpeljali v svoje taborišče na Mavrlen in tam blizu so jih čez nekaj dni vse pobili. Po pričevanjih niso bili ubiti s strelnim orožjem, pač pa na druge načine. Točno število mrtvih ni bilo nikoli znano. Številke se gibljejo od 60 do 100 oseb, od tega več kot 20 otrok.
     /…/ Tretja belokranjska četa je 28. maja 1942, ko so italijanski okupatorji iznenada zapustili Sodražico prišla v Sodražico. Skupina Romov je nič hudega sluteč prišla iz Ribnice v Sodražico, kar je bilo zanjo usodno. Partizani so jih ujeli, zaslišali in sodnik Stante jih je po hitrem postopku obsodil na smrt. Prebivalci Zapotoka in Zamosteca so videli, kako so jih v dveh kamionih peljali proti Blokam in pod Boncarjem so jih vse postrelili, čeprav je bilo med 16 Romi največ žensk in otrok. Usoda je bila enaka za vse, brez izjeme, za ženske, otroke in dojenčke.
     /…/ V novembru 1942 so v vasi Zaklanec partizani ubili tri matere in štiri hčerke; istega leta meseca junija pri vasi Brezova reber v Beli krajini so bile ubite : sestri 16 letna Neža in 18 letna Marija Šukljeta, 12 letna Malka Pečarič in 15 letna Anica Lončarič. V juniju 1945 so na Hrastniškem hribu pobili deset mladih deklet, ki so jih pripeljali iz taborišča Teharje.
     /…/ Janez Črnej je ob raziskovanju množičnih grobnic s povojnimi žrtvami naletel tudi na sledove ubitih otrok. V grobišču Golovec je našel otroške copate, v Medlogu so bile hrvaške begunke pobite skupaj z dojenčki.
     /…/ Kakšen odnos so imeli komunisti do majhnih otrok, dojenčkov, govori pričanje Janeza Anžlovarja, mladoletnega taboriščnika s Teharij pred komisijo za izvajanje zakona o popravi krivic : ” Nekega dne so partizanke pobrale od žena domobranskih oficirjev majhne otroke, jih natovorile na voz, ki so ga postavile sredi taboriščnega dvorišča in pustile, da so otroci pomrli od vročine. Poslušali smo grozovit jok in klicanje mater teh ubogih otrok. Pozneje sem izvedel, da je tedaj pomrlo 16 otrok, ki še niso shodili.”

     Otroci žrtve vojne – Ivan Ott !

     http://www.rtvslo.si/blog/registriran/partizanski-morilci-otrok/47163

   • Olga_10

    Tako je!

   • Krtača 20

    V Sloveniji se je končala kasneje kot v Evropi. Kaj pa zdaj?

  • žogica

   Tako je tetka, to je beseda !

  • šmentanamuha

   Vi se ne boste ukvarjali z vladanjem , ker sploh ne razumete, kaj to pomeni. Ropanje, kraja in razkroj države NI vladanje. Zajedavci pač ne morete narediti razvojnega preskoka. Upamo, da ga bo naredilo volilno telo.

   • DJURO SUMAR

    Upanje umre zadnje.

  • tohuvabohu

   Kaj pa je to NOB?

   • DJURO SUMAR

    Pa vidim, da ste še bolj butasti kot je zapisala gospa Kraševčeva.

   • xtc

    A ne veš Norci Onanirajo Brez k******.

   • slosin

    Napad Oboroženih Boljševikov na slovenski narod..

  • slosin

   ….vidimo ja, kako vladate…glihkar ste odstopili..

   • DJURO SUMAR

    To je bil taktični umik, da naredimo vlado še močnejšo.

    • slosin

     ….a se ne moreš znebiti partizanskega besednjaka, a?…Vedno, ko so jih dobili od domobrancev po 3,14čki in so morali bežati, so rekli, da so se taktično umaknili…potem so pa rajši teroriziral uboge kmete, namesto, da bi se spravili na makaronarje al pa švabe…

 • Artur

  Novi svjetski poredak – Komunizam i Karl Marks
  https://www.youtube.com/watch?v=aN0ETn87JNw&t=464s

 • Marko Markov

  No saj vemo komu so klovni vsec: otrokom in slaboumnim!

  • žogica

   Tudi vam slaboumnim bo Šarec mandatar !

   • Marko Markov

    Vsi ga ne bodo volili, ker so vseeno pametnejsi za nianso!

    • stajerc5

     Popolnoma nemogoce, da narod se enkrat nasede, never ever!!!

     • Marko Markov

      Jaz tudi mislim, da tako fejst pa Slovenci vseeno niso butasti! Enim se je posvetilo koliko je ura, ko jih je Miro nategnil!

    • žogica

     Šarec 15%, SDS 10% !

     • Olga_10

      Zamenjali ste števili. Se pač zgodi. Erare humanim est!

     • žogica

      Najnovejši podatki, samo Nova zamuja par dni !

     • Marko Markov

      Naj novejsi podatki rdece laznive propagande!

     • komar marko

      Vprašanje je če bo ŠARKO prišel v parlament.Ljudje GOLOBČKOV in MODELDOLFETOV ne marajo.Preveč sluzavi in lažnjivi!!

     • žogica

      A misliš, tako, kot Janez lažnjivi ?

   • šmentanamuha

    Ne hvali dneva pred večerom.

 • komar marko

  samo za naše lepljive prstke, tako kot je ugotovila TARČA in TRI preiskovalne komisije od opornic, do TEŠ6 in do bank. ŠARKO izgublja, vprašanje je če bo prišel v parlament! Lopovščina se je zagnusila tudi preverjeno RDEČIM, ki so verjeli rdečuhom. Sedaj je konec in jih je sram da so jih volili. Teh pa je okoli 100.000 PRAVOVERNIH volilcev in ti se OBRAČAJO če še niste dojeli!

  • Olga_10

   Hvaljen Jezus!

  • Marko Markov

   Malo si pozabil na novi nateg rdecih, drugi tir, ker bo ponovljen referendum, so strici iz ozadja odstavili Cmerarja, ker prihvatizacija ne tece po njihovih nacrtih!

 • komar marko

  Tri preiskovalne komisije sopotrdile, da kradejo samo RDEČKOTI. In to je ugotovila celo radikalna levica, pa so mislili, da bodo našli JAJOTA! ha, ha, ha

  • žogica

   Hihihihiiiiii !

   • komar marko

    a ti je potegnilo in se je ZAUG odprl. Hvala BOGU!

    • žogica

     Hihihihiiiiiiiii, res si smešen !

  • Marko Markov

   Jansa je v obraz vseeno lepsi, kot pa kaka novinarka!

   • komar marko

    če si zaljubljen v njega, vsaj upam, da imaš njegovo sliko v špajzi, da ti marmeljade ne kradejo!

    • Marko Markov

     Ne, glede na to, da je bilo napisano “jajo” . Mi je bolj vsec jajce, kakor krompir!

 • komar marko

  nobeen raziskave ne odkrijejo pogubne odločitve volilcev za rdečkote. PRAVOVERNI rdečkoti se odvračajo od lepljivih lopovov. Ne verjamejo več. halo anketarji, bom kaj dobil ker sem vam povedal kje bo KATASTROFA, ki jo ne zaznavate.

 • milanček

  Da Bog da, da oba čim hitreje crkneta! Posameznik lahko reče primitivno, a kar je dovolj je dovolj, kućan je uničevalec slovenskega naroda, naj crkne! Vsi njegovi statisti , F21, šarec itd ravno tako!

  • Krtača 20

   In taki hodite v cerkev. Zelo lepo..

   • žogica

    Veš kolk ima župnik dela, da to vse spuca…

   • DJURO SUMAR

    Verniki pač, kot jih je opisala gospa Kraševčeva.

   • milanček

    a sodnik, ki obtoži kriminalca na zaporno kazen oz smrtno, ne more biti veren? Človek, ki škoduje družbi je vreden obtožbe glede na višino kriminalnih dejanj!

 • Mitja Osterman

  Čimprej dol s Šarcem Kučanovo zalego je treba čimprej uničit

 • garfi

  volimo SlovenskeDomoljubneStranke
  dol z lažno in lažnivo levico

  • Karmen

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • šmentanamuha

  Ja, res je, Šarec je fejk. Čeprav sem mu dala glas na predsedniških volitvah, mandatar nikoli ne bo, če ima volilno telo vsaj nekaj pameti v glavi.

 • Jovo Jamnica

  Jao, zaj sn komaj opazo, kolk ste modeli tu naštepali nekih komentof. Mi lahko keri pove, če se splača članek prečitat???

  • DJURO SUMAR

   Ne, je totalka brezveze.

   • Jovo Jamnica

    Se mi je kuj zdelo. Drugač ziher nebi blo tolk “komentof”.

   • slosin

    tebi in podobnim je vseeno, kaj piše….vedno trajbate jedno te isto, ne glede na to a gre za vreme ali za trditev, da je voda mokra…vedno pride ven Janša, Janša…

    • DJURO SUMAR

     Danes še nisem omenil Janeza Janše.

     • slosin

      …kaj čakaš đuro, kaj stojiš, Janšo omeniti se bojiš….

     • DJURO SUMAR

      LOL

     • slosin

      Aškerc, Aškerc…ne LOL…

     • Jovo Jamnica

      Najlupše Aškercove turistične destinacije…
      Obiskal je številne dežele: 1886 Hrvaško (Ðakovo
      s Strossmayerjevo katedralo v Slavoniji), Bosno (Sarajevo), Srbijo
      (Beograd);

     • slosin

      nebi vedel, vem pa, da se je boril proti smrtni kazni in da je bil duhovnik, zaradi česar ga samo zato marsikdo ne mara….

 • DJURO SUMAR

  Gospa je lepo opisala kako butasti so naši verniki. Sicer pa mislim, ko prebiram te agresivne desničarske komentatorje, kako malo je resničnih vernikov v Sloveniji. Samo za vzorček.

  • tohuvabohu

   Šovinist.

   • DJURO SUMAR

    Ker rahlo dvomim, da veš kaj pomeni biti šovinist, te prosim, da mi pojasniš v kakšnem smislu smatraš mene za šovinista. Sam sem namreč prepričan, da nikakor ne morem biti šovinist.

    • Jovo Jamnica

     Mene so v Jugi meli za šovenista. So me južna brača po gradbišči lovili, da bi me nahoblali. To pa zato, ker sn že takrat rovaro z slovenskim rodolubjem…

     • DJURO SUMAR

      Če nisi bil preveč ekstremen je to le zdrav nacionalizem, ki pa lahko preide v šovinizem. Po tvojih komentarjih sodeč si le zaveden Slovenec.

     • Jovo Jamnica

      Zavedni misliš, neda?

     • slosin

      …izgleda da je on bolj zaveden, kot zavedni….

    • tohuvabohu

     Nisi le šovinist. Tudi butast si. Kako lahko iz populacije komentatorjev na temle portalu sklepaš na iskrenost populacije slovenskih vernikov? To je enako, kot če bi jaz na podlagi številnih svinjskih rdečih provokatorjev na tem portalu sklepal, da ste vsi levaki svinje.

 • Jovo Jamnica

  Evo, ovo je dobro, na Požarovem twitteri… Šarec je pret SDS, Požar pa ma tolk procentof, ko Bratjoška… LOL

  https://twitter.com/BojanPozar/status/977964462438264832

  • Republic Commando

   Samo take ovce kot si ti verjamejo tem anketam :)

   • Jovo Jamnica

    To nisn jas objavo, anpak Požar. In ofca Požar se z tem hvali, ne pa jas! Slap si mi ti komandant. Še za komandira nisi sposobn…

 • Jovo Jamnica

  Hahahahahhaaaaaaaaaa… ovi post dans zmaga!


  Krtača 20 13 ur nazaj

  Kaj je to? Nedeljska pridiga?

 • Olga_10

  Jovo, Jovo…. Šarac, Kučanova nova lutka, je pogorel! Z njim pa tudi lutkar! Zato se jim pa tako mudi na volitve… Haha!

  • Jovo Jamnica

   Baš me boli za Šarca in Kučmana. Čuj, kaj ti nea veš, da je Šarec pravi slovenski priimek? Zakaj ga pačiš z južnaškim Šarac???

   • Schemva Miro

    Šarec je posvojenec iz Kosova.

    • Jovo Jamnica

     Možno. Njegof zdajšni priimek pa ziher ni…

    • ti e

     k ni princ teme ?

  • Slovenka

   Lahko to podkrepiš s podatki. Zelo sem radovedna.

 • Slovenka

  ”O Cerarju so pred volitvami krožile govorice, kako veren kristjan je. K maši ga vidijo hoditi in celo za farna oznanila kdaj pa kdaj kaj napiše o etiki in morali …”

  Samo eno vprašanje. Ali tudi za farna oznanila kaj zaračuna ali dela to za božji lon?

 • TOML

  Ne volte Klošarca, ker to je novi nateg!

 • Rožle

  Cerar vas bo rešu … ccc !!!
  Pa še tele leve cvetke pred njem….:
  Tamara Vonta…Pater Vilfan…Alenka Bikar…GGM…Maša Kociper…Kavtičnik…
  Medrndorfer…pa Meršol…no Šiviljo so vam pa malo kasneje poturil…In stranke z visoko moralno etičnimi načeli..
  pa razni levi mesećniki…100 let za luno Ewo prihajajo pa že čisto sveži..na površje..
  .OPTIMISTI…..!!!
  LEVAKI BI RADI ŠE ENKRAT …???
  Bi se radi še naprej gužvali pred KARITASOM …
  Zatorej pamet v roke in volite SDS edina pot v demokracijo in razvoj …

 • mona lisa

  Politična kuhinja za skubljenje državljanov.

 • Jan Ocean

  Kakšne neverjetne bedarije pišete….
  Ena od 10 božjih zapovedi je NE UBIJAJ. Koliko kristjanov sledi temu…..kajti ne ubijaj ne pomeni le ne ubijaj ljudi…..
  Potem spet ena pravi NE LAŽI in druga NE PRIČAJ PO KRIVEM……obojega so politično usmerjeni časopisi polni in tudi na osebni ravni ..kdo?
  Lahko gremo do vseh desetih…..zato ne pridigat o ločevanju pravih kristjanov in sojenju kdo to je, ker je to velik greh. Jezus je rekel, kdor bo sodil mu bo sojeno. Vsak naj sam sebe praša v svojem srcu kje je…… Mešanje politike s notranjo povezavo z Kristusom in Bogom pa je samo “brez besed”.
  In še to….drugi prihod Odrešenika se zgodi v človeku in ne nekje zunaj. Takrat je človek šele odrešen.

  • milanček

   ne nakladaj, taki ljudje kot je kućan in njegova F21 svinjarija, nimajo pravice, da jih zemlja vozi okoli, samo obglavit je recept!

   • ti e

    da te ni sram ? kakšen kristjan si,kaj jezus tako uči- no povej ?

  • FRANC3

   Kristjani se teh zapovedi kljub naši šibkosti zavedamo. Komunisti pa tudi poslušati nočete, ampak nas kristjane s tem obmetujete in nas žalite.

 • milanček

  A ta madžarskosrbski gnoj, čefur, milan kućan še ni gauznil?

  • noriški

   kot tudi šiptarskokomunajzarski še kar vztraja, laže in krade : zdaj so mu malo prijele tablete in se včasih celo malo nasmehne a la drnovšek

   • milanček

    dernovšek je že zdavnaj gauznil,

   • mginko

    zopet bluziš po komunistično

 • Če bi Mike Tyson kandidiral in bi mu dobro kazalo – bi ga označili da je Milanov.

  • učko

   Sej ta butelj od Šarca se je slikal v družbi Kučana. Slike so visele na tem portalu dolg cajta. Kam’s pa ti gledau?

   • tudi janša se je slikal v družbi Kučana, in?

 • milanček

  čefur kućan, pa daj že crkni enkrat na zadovoljstvo vseh Slovencev!!!!!!!!!!!!!!

 • lado

  ARBEIT MACHT FRAI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!PA ZAJEBAVA LAHKO ZBLOJENE SLOVENSKE DEBILE!!K JIH STRIŽE OD MLADINSKEGA UDBAŠA DOPA DOKLER SE SAAAAAM NE STEGNE NAMESTO DA MU POMAGATE NEHAT DIHAT!!!!!KR VOLTE KOMIKA,MESEĆNIKA ERJAVCA BUTELJNIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • učko

  Kaj čaka Šarca na koncu njegove politične kariere? Tako kot vse druge podobne vrste. Dobil bojo politični kurac v rit, za nagrado pa mu bo režim na skrivaj dal nagrado v obliki kakšnih privilegijev na račun davkoplačevalcev !!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!