fbpx

Ljudje umirajo, drugi bi nujno igrali nogomet

dr. Janez Remškar (Foto: STA)

Gledam posnetek oddaje Globus na RTV SLO 1, ki je bila na sporedu v četrtek, 8. 4. 2021 ob 20h. Znanec me je na oddajo opozoril z posebnim razlogom, ker sicer sam podobnih oddaj ne gledam več. Opozoril me je na že poznano obravnavo vlade s strani RTV SLO! Opozoril me je na dejstvo, da si naš “neodvisni” medij, stalno, že več kot leto dni, na vse mogoče načine, prizadeva obrniti ljudi proti vladi in spet spraviti na oblast naslednike komunistov. Med tem, ko se vse evropske države bore z do sedaj nepoznanim virusom, strokovnimi neznankami in tudi ne povsem predvidljivimi rešitvami ter iščejo za njih najugodnejše rešitve, se mora naša vlada ob tem boriti tudi z “nahujskanimi” ljudmi s strani medija. In to, da ponovim, s strani “neodvisne” televizijske hiše.  Nobena vlada v Evropi ne dobi toliko “polen pod noge”, ker se ljudje in tudi novinarji zavedajo, da v tako težkem in zaskrbljujočem obdobju, kar se tiče zdravstva, še nismo bili.

Neposlušnost dela ljudi, lahko sorazmerno majhnega, povzroča veliko število okuženih in številne nepotrebne smrti. Zato je treba tej “novinarski orgiji” narediti konec in taki RTV SLO oziroma takemu vodenju pokazati rdeč karton. Sam ne želim več, pod obvezno, plačevati prispevka tej RTV SLO. To je medij, ki ne pove, kaj šele, da bi ponovili, da vlada pod vodstvom g. Marjana Šarca, bivšega komedijanta, sedaj politika, (kar je pri nas očitno lahko vsak), ob začetkih pandemije ni ukrepala ustrezno. To je medij, ki ne ponavlja, da v zadnjih 10. letih vladavine levičarjev ni bil zgrajen en dom za ostarele, da v 10. letih njihovega vladanja niso zagotovili ustreznega kadra za te domove.

To je medij, ki ponovno in ponovno očita vladi neustrezno kadrovanje, pri tem pa ne ponavlja, da so v zadnjih 10. letih, če se omejim le na kadrovanje v zdravstvu, levičarji kadrovali izključno politično. RTV SLO. Nehajte nas imeti za norca. Kot primere, ne samo političnega, ampak katastrofalnega, povsem neustreznega kadrovanja levih vlad, naj omenim le nekaj v nebo vpijočih. UKC LJ (direktor je postal 44-letni strojni inženir, organizator dela, magister ekonomije, nekoč predsednik uprave Alpine Žiri, nato poslovni direktor Smučarske zveze Slovenije, kasneje zaposlen v invalidskem podjetju CSS v Stari Loki, ki si je sicer prizadeval, a politika, ki ga je nastavila, se z njim nenadoma, kako čudno,  ni strinjala; zamenjal ga je ekonomist, direktor semenarne. Podoben primer “strokovnega” kadrovanja  se je zgodil na OI LJ kjer je v času vlade Mira Cerarja postala direktorica, pravnica, sodnica, brez najmanjšega uvida ali izkušenj v delovanje zdravstva.

Tudi v  SB Celje, kjer so ekonomista, ki je bil pred imenovanjem na mesto generalnega direktorja, kjer je bil več mandatov, opravljal funkcijo vodje finančnega sektorja bolnišnice, so zamenjali z ekonomistko, poslanko RS. V UKC MB so direktorja, zdravnika, predhodno dolgoletnega direktorja SB Slovenj Gradec, zamenjali, ker je, verjamem posegel v nekatere lobije in privilegije, ki so nedotakljivi, itd. Ne vem zakaj so lahko v bankah lahko direktorji le poznavalci financ? Ali levičarji res milijo, da je v neurejenem sistemu, kot je pri nas zdravstvo, direktor lahko vsak? Ne ne mislijo tako. Za levo politiko je pomembno le to, da nadzira tok denarja v roke pravih dobaviteljev. S tem leva politika jasno kaže, da jim je le za obvladovanje financ, nadzor toka denarja v pravo smer in, da jim ni prav nič za bolnike. Neodvisni uredniki, novinarji na RTV SLO so o teh  dejstvih tiho, nikjer se ne najde “kaka raziskovalna novinarka” tipa Evgenija Carl. O pač. Našli so se v primeru  desne  vlade, ko ob nabavah mask in ostalega materiala, marže niso šle v prej dogovorjene roke.

To je medij, katerega “raziskovalni” novinarji v vseh zadnjih letih niso našli odgovora za ustrezno organizacijo in financiranje zdravstva. V nebo so kovali le “javno” zdravstvo, ki ga ne ukinja nihče, ob tem pa ne vedo, niti kaj to je. Niso pogledati kako je urejeno zdravstvo v  dobro urejenih sistemih v Evropi, kaj šele, da bi o tem poročali. Kot papagaj, ponavljajo floskulo o javnem zdravstvu, ki je, brez nujnih posegov, ki levici niso všeč in jih odklanja, iz dneva v dan slabše. In tako je prav smešno, da recimo problematiko o pomanjkanju družinskih zdravnikov, komentira medicinska sestra, sindikalistka. Ona že ve, tako menijo na RTV SLO.

Foto: STA

Programski svet in Svet RTV SLO sta v rokah levice
Ob tem se  naši “neodvisni” mediji ne zavedajo, da živimo v času, ko vse nas  pandemija in nepoznavanje virusa ogrožata enako ali celo bolj, kot so nas ogrožali fašizem, komunizem in nacizem. Tem trem strahotam se je svet uprl. V boju z nacizmom in fašizmom smo bili uspešni, Nemci so se že večkrat tudi opravičili. Komunizem je, žal, tudi z soglasjem zahodnih zaveznikov, prevzel oblast v Sovjetski zvezi in v Vzhodni Evropi. Povzročil je številne žrtve, življenje v enaki siromašnosti. Na srečo je tam in tudi pri nas, v 40. letih, kot je bil na oblasti, najprej ekonomsko in nato tudi politično propadel. A ne povsod in ne povsem. Pri nas je prevara komunistov s “sestopom iz oblasti” in prevzemom državnih, torej tudi mojih podjetij, uspela. In sedaj imamo stanje, ko sta tako da Programski svet in Svet RTV SLO, v rokah levice. Zakaj? Zaradi finančne moči, levičarjev, ki so uspešno izvedli privatizacijo, postali kapitalisti, a so kljub temu pri nas borci za koristi revnih. Kakšna zlaganost. Upam, da to vidi vse več ljudi, kljub prizadevanjem RTV SLO. Oba omenjena organa sta neuravnotežena tako politično kot svetovno nazorsko in kot taka ne moreta in ne želita vzdrževati ravnotežja v informativnem programu, ki je vpliven in usmerja razmišljanje ljudi.

Če se vrnem na začetek. V že omenjeni oddaji sem poslušal, kakšna krivica se dela nogometu, ko ne more delovati. Poslušal sem, da se da z ukrepi in njihovim upoštevanjem v nogometu urediti vse, a vlada tega ne dovoli. Prosim? Kaj se da urediti? Da bi se Slovenke in Slovenci nečesa držali? Ob stalni vojni RTV SLO proti vladi. Ob delovanju g. Štefančiča in njemu podobnih novinarjev in urednikov na RTV SLO? Prosim pojdite po Ljubljani in si poglejte kako se ne držimo nujnih ukrepov in to v javnosti. Pojdite pred Metalko in poglejte jutranje “kofetkanje” v grupi, s “čiki” v ustih, brez mask in brez potrebne razdalje; pojdite  v trgovine in poglejte kako se ljudje ne drže razdalje pri nabiranju sadja; preverite kako ravnajo v posameznih podjetjih, kjer bi lahko delali na razdaljo, pa tega ne delajo. Poglejte si organizirane, zdravje ogrožajoče proteste, kjer se nihče ne drži ukrepov itd. In ob tem nogometni funkcionarji, kjer so, mimogrede, v finančnem pogledu, presežene vse mere dobrega okusa in spoštovanja ljudi, ki s pridnim delom le stežka prežive, si upajo kritizirati ukrepe ob katerih, pozor, ker se jih ne držimo, še vedno, zaradi naše nediscipline, po nepotrebnem umirajo ljudje. Spoštovani na RTV SLO. Vaše ravnanje mi sproža odpor in srd.

Janez Remškar