Leva politična opcija povsem zabredla v močvirje nekompetentnih novih obrazov

Mitja Iršič

Zadnjič so se na Pop TV, ki je v času predvolilnih soočenj postal medijski generalštab stranke LMŠ presenečeni spraševali zakaj so Slovenci tako proevropski in se zavedajo vseh prednosti, ki jih Unija prinaša, hkrati pa ne hodijo na evrovolitve. Odgovor na tako diskrepanco je preprost. Slovenci se seveda nagonsko zavedajo, da je pol milijardni skupni trg, v katerega je vključen cel kup najbogatejših držav na svetu pozitivna stvar za tako majhno državo kot je Slovenija. A dobrih strani EU ne povezujejo s slovenskimi kandidati za poslance Evropskega parlamenta. Za to ni kriv Evropski parlament in njegov manko bolj robuste zakonodajne funkcije ampak folkorno levo politično kupčkanje, zaradi katerega je celo bivši predsedik socialnih demokratov v trenutku iskrenosti rekel, da se obnašamo tako, kot da je itak nepomembno kaj pošiljamo v Bruselj. Kompetence so manj pomembne, ali pa sploh niso, pomembno je da je “naš”.

Medtem ko se na desnici s tem ne hecajo in tudi za samopreživetje pošiljajo evroposlanske staroste in domače izkušene politike, pa je leva politična opcija povsem zabredla v močvirje nekompetentnih novih obrazov, s katerimi je globoka država že povsem kontaminirala domačo politično sceno. Te volitve so bile očitno priložnost, da zacementiramo sloves amaterizma slovenskega levega političnega establišmenta, katerega sta prva tako vestno gradila Borut Pahor in Samuel Žbogar, da ju je francoski veleposlanik po razkritih diplomatskih depešah Wikileaks označil za “popolnoma neizkušena politika, ki ne vesta kaj delata”. To je bilo 2008. Vam je kaj znano? Danes je to modus operandi slovenske politike. Anonimneži in amaterji brez osnovnih izkušenj v visoki politiki in ekonomiji strašijo po Gregorčičevi 20 in se pretvarjajo, da so povsem običajni funkcionarji povsem običajne države. Da niso smo se prvič zavedali komaj leta 2014 ko so evropski poslanci širokih ust in praskajočih čel nemo opazovali komično nekompetentnost Alenke Bratušek, ki je le nekaj tednov pred tem še zasedala najvišji položaj v državi…

Kaj reči o rezultatih?
Vedelo se je da bo SDS ob navezi z SLS zmagala. Kandidati na listi so bili znani, z evroparlamentarnimi izkušnjami, kampanja pa je bila izpeljana podobno brezhibno kot lanska za državnozborske volitve. Kljub temu ima desnica kot politična opcija enega poslanca manj kot v prejšnjem sklicu, kar je izredna škoda. Ob konsolidaciji NSI bi dodatne sinergije kaj hitro poskrbele za zgodovinski rezultat sploh glede na to kakšne katastrofalne kandidate so na prve vkope predvolilnega boja pošiljale novo-obrazne levičarske stranke. Glasovi v prazno so enako kot strel v koleno. Tako koalicija SDS-SLS-NSI kot SDS-Dom in NSi-SLS sta imeli dobre možnosti, da ohranita razmerje 5-3. Je pa lekcija za prihodnost, da lahko desnica v toksično levem okolju kot je slovensko uspe le tako, da se konsolidira – tako da bodo vsi vedeli kje je njihov dom.

Kar so letos na soočenja pripeljale leve stranke že krepko presega meje dobrega okusa. Irena Joveva je personifikacija amaterizma Šarčeve politike. ‘Širokooko’ mlado dekle, ki s srednješolsko retoriko napiflano razlaga lik in delo svojega strankarskega vodje, ko pa se jo vpraša kaj bolj kreativnega pa pove da je še mlada in da pravzaprav nič ne ve. Na koncu se je izkazalo da imajo beli, heteroseksualni starejši cis moški, ki so pripravljali strategijo LMŠ-jevega naskoka na Evropo prav, z domnevo, da bo Irena skozi sito, ki mu v anglosaksonskem svetu pravijo ‘pussy-pass’ prišla v Bruselj. V teh nervozno-feminističnih časih jim čestitam, da so tako spregledali volilno telo, a je vseeno treba priznati, da jim ne bi uspelo, če ne bi v komercialni Pop TV hkrati imeli čisto svoj agitprop program, kjer je Joveva namesto kot raztresena srednješolka (kot na RTV in drugih soočenjih), delovala kot nervozna, a dobro naučena osnovnošolka, ki odgovore pred tovarišico zdrdra v hecni, očitno na pamet naučeni retoriki. Takrat se mi je zdelo, da si niti Slovenija ne bi dovolila izvolitve tako očitno nekompetentne osebe, ki bi nas predstavljala v supranacionalni uniji. Pa sem se zmotil. LMŠjev hetero preblisk, Popova medijska mašinerija, makedonska diaspora, Jesenice… vse skupaj je mladi Ireni prineslo toliko glasov, kot da bi zanjo glasovalo vso Celje, kar je vsekakor impresivno in hkrati zaskrbljujoče za zdravje našega volilnega telesa. Klemen Grošelj – ki vendarle ni bil tako izven svojega elementa kot mladenka – je le še potrdil, da ogromno ljudi jaha na umetno ustvarjeni fantazmi velikega vodje Marjana Šarca, političnega Dončiča, ki je prišel na zemljo, da nas blagoslovi s svojim superiornim načinom vladanja.

Foto: Nova24TV

Dva mandata za Socialne demokrate sta naravna katastrofa teh volitev. Vsaj za tiste, ki bi radi gradili Evropo na prostotržnih, konzervativno-krščanskih temeljih kot so si jo zamislili očetje Evropske Unije. Ne bi bila katastrofa, če bi to bili socialni demokrati iz leta 2004. A naši socialni demokrati imajo ideološko več skupnega s Partido Socialista Unido de Venesuela kot z normalno socialdemokratsko stranko. Prehodili so isto pot kot laburisti pod neomarksistom Corbynom. Zato so neizvoljivi na rednih volitvah brez živega ščita novih obrazov, ki jim dajejo navidezno legitimnost. Na ezoteričnih volitvah kot so evropske pa še zmeraj prikažejo terensko moč svoje zastrašujoče močne 74 let stare mašinerije, ki ima zasevka v skoraj vsaki slovenski vasi. Skozi volitve so vse povprek na desnici obtoževali populizma in ideološkega razdvojevanja, sami pa so bili – brez kančka samoironije – polnih ust Orbana, Salvinija, partizanskega tovarištva, antifašizma, socialistične uravnilovke in pravične porazdelitve premoženja. Da sta na njihovi listi slavila dva za normalnost nevarna leva aktivista ni nobeno presenečenje. Tanja Fajon je do zdaj že dodobra izpilila svojo podobo borke proti fantomskemu fašizmu in sovražnemu govoru, v imenu katerega si med vrsticami želi carte blanche vladni dekret za “nadzor” nad tem kaj državljani in novinarji pišejo po spletu in portalih (kitajska komunistična partija pošilja lepe pozdrave). Za njeno izvolitev bi bilo dovolj že da se na volišča prikažejo Primorci, VemKdoJeZmagal™ brigada borcev proti fašizmu in ekonomsko-socialne enakosti hrepeneči jugonostalgiki.

Ko je izvoljen skrajnež z latinoameriškim serijskim morilcem
Večje presenečenje je trdi levičar Milan Brglez za katerega nekateri govorijo da je boter Šarčeve koalicije, saj bi brez njegovih groženj z uničenjem SMC danes imeli desno-levo sredinsko koalicijo. Nič sredinskega ni na tem gospodu, z latinskoameriškim serijskim morilcem na majici, vztrajnim zagovornikom legitimnosti diktatorja Nicolasa Madura in prav zanimivimi pogledi na naravno pravo pri moralnih dilemah povojnega revolucionarnega razgrajanja. 6.970 Slovencev mu je dalo preferenčni glas, kar pomeni da je bil izvoljen le zato, ker se je priklopil na dominantno stranko levice. A vseeno zaskrbljujoče. 6.970 ljudi, ki se strinja in podpira njegovo različico radikalno leve struje socialne demokracije. Sivobradi starejši gospod je premagal tudi mlado Dominiko Švarc Pipan, ki je zdaj že tradicionalno zopet pogorela, kar nakazuje da so jugonostalgiki, brigade in etatisti, ki so preferenčne glasove delili v SD, to počeli bolj po vsebini kot pa LMŠ-jevi, kamor se zgleda zatekajo ljudje, ki jim je politika bolj postranska stvar.

Milan Brglez v majici z obrazom množičnega morilca, rasista in homofoba Che Guevare (vir: twitter)

Mlačni SMC- jev Perič s trobljenjem v isti antifa/solidarnost-za-vse rog, kot druge stranke na levi je bil ustrezen labodji spev za stranko, ki je leta 2014 mlela vse pred sabo kot danes LMŠ. Angelika Mlinar je to počela veliko bolj prefinjeno in uspešno. Hitro se je ujela v kalno jezero slovenskega ultralevičarstva, ki se pretvarja da je liberalno ter dajala občutek kot da se že desetletja udeležuje proslave v Dražgošah. Dobro so jo naučili vseh prvin: Demonizacija osi Orban-Salvini-Kurz kot nekakšne desničarske skrajnosti, za katero imajo zdravilo prav slovenski liberalci. V zvezi s tem absurdna teza o “skrajnosti” predsednika vlade Sebastiana Kurza, ki še kar nadzoruje slovensko-avstrijsko mejo, čeprav je bojda povsem varna. Neposredni napadi na SDS zaradi povezav z Orbanom. Sovražni govor. UTD. Socialna pravičnost. Pravice žensk, kjer se pod terminom pravice misli predvsem na privilegije, ki bi spola umetno uravnotežil. Jagodni izbor liberalizma po slovensko. Prav videlo se je da Alenka nekje ob strani odra kriči: “Evviva il comunismo e la libertà!” In res – Angelika je za novinko dobila impresivno število preferenčnih glasov, kar bi ji seveda takoj omogočilo, da se lansira v mainstream slovenske politike, če bi si to seveda želela, kar pa ne verjamem – slovenske funkcionarske plače so komaj dovolj za srednji razred v Avstriji, kar je daleč od tega kar bi si želel tamkajšnji povprečni kaviar liberalec.

Podobno velja za Igorja Šoltesa. Ne glede na to, da je dolgočasen kot davčne napovedi je uspešno gradil svoj imidž Desusovega birokrata, ki mu je mar za pokojnine in okolje, z občasnimi prebliski, ki so zadovoljili upokojensko bazo naivnežev (moralistični izbruhi o 600 evrov pokojnine, s katerimi se je hotel premeteno izogniti očitkom, da v Bruslju zasluži milijon evrov za delo, ki bi mu navadni ljudje s 40 letno delovno dobo brez težav rekli kofetkanje, skrbi pred stranskimi učinki cepiv, zopet UTD, katerega pravoverni levičar pač ne more izpustili, saj predstavlja mokre sanje vsakega njegovega volivca, pa nacional-socialistična promocija naše super hrane, v paketu z demonizacijo tuje prehrane, GSOjev in nikoli dokazanimi pomisleki, da tuje multikorporacije vzhodne evropejce pitajo z manj kakovosto prehrano. Tej zadnji temi je RTV prav njemu v čast namenila cel segment enega od soočenj, najbrž v upaju da bo najljubši sin najljubšega slovenskega serijskega morilca v tej mlakuži našizma zablestel in se katapultiral v Bruselj. Pa mu ni uspelo. Ali je zato kriva njegova splošna nezanimivost ali dejstvo, da je Demos politično truplo na vrsti za odstrel je stvar debate, a glede na to da je prejel kar 21.017 glasov, je odgovor očitno slednji. Dolgočasnost in argumentativna trhlost slovenskim volivcem ne pomeni veliko. Zato ga je najbrž pokopal rigamortis stranke na katero se je parazitsko priklopil. Zdaj se lahko le naslonimo nazaj, počakamo in uživamo, dokler se kot strela iz jasnega nekje v labirintu javne uprave ne najde neka novo nastala funkcija, ki po bogsigavedi kakšnem naključju točno ustreza Šoltesovemu življenjepisu.

Skrivnostna so pota Gospodova
Najbolj prijetno presenečenje teh volitev je bil fiasko stranke Levica. Mojstri zlaganega moraliziranja so dolgo kotirali visoko in samozavestno računali na vsaj enega poslanca. Na žalost niso pravilno presodili kako slaba kandidatka je sposobna biti Violeta Tomić. Tako slaba, da bi se morda tudi z njenimi izpadi uspeli pretihotapiti v Državni zbor, v Bruselj kjer je prag višji pa ne. Težko je reči kaj konkretno je naredila Violeta narobe, da so jo revolucionarji izdali. Morda njeno tuhtaje o Krimu med soočenjem spitzenkandidatov, kjer se je prav videlo, da razmišlja, kaj bi rekla, da ne bo Vladimir Vladimirovič preveč jezen. Ali pa ko je na istem soočenju povedala, da Evropa ni zgrajena na krščanskih vrednotah ampak antifašističnem boju – enovrstičica ki v bizarnem svetu slovenske politike sploh ni tako čudna, tam pa so jo ljudje gledali kot da je padla z Lune. Morda to, da je bila proti obveznemu cepljenju, dokler ji niso v stranki razložili, da je antivaxerstvo ena od teorij zarot, ki jih njihova struja socializma ne mara. Morda absurdna in žaljiva trditev, da smo Evropejci kolektivno obvezani poskrbeti za ekonomske migrante, zato ker smo sodelovali pri invaziji na Irak. Tudi skrajni levičarji bodo dolgo razmišljali preden bodo razumeli da so bojda Alžirci, Maročani in Pakistanci prišli zajedat njihovo socialno podporo zaradi invazije na Irak. Kot že tolikokrat prej se je tudi tokrat skrajna levica uštela pri svoji kalkulaciji koliko je migrantom prijazna njihova ciljna publika. Trdi socialisti niso liberalci, niti sredino iskajoči jugonostalgiki, ki gnezdijo pri Fajonovi, ampak (ponavadi antisemitski) sebičneži, ki migrante vidijo kot zajedavce socialne države – ta po vseh pravilih pripada njim, ne pa migrantom. Kljub običajni podpori kaviar socialističnih privilegirancev v Ljubljani in Primorju ni bilo dovolj. Violeta Tomić, goreča podpornica latinskih samodržcev je preveč leva (na tak ali drugačen način) celo za levičarski osamelec sredi Evrope. Kar je po svoje ena od stvari, ki nas lahko vsaj malo pomirjajo, na tak način kot borci Al Kajde, ki pravijo, da bi ubijali ženske, ne pa malih otrok, zato se distancirajo od ISIS. Smo ultrasocialisti, a imamo svoje meje.

Foto: printscreen

Ob rezultatih pa najbolj bode v oči volilna udeležba. Le 28 odstotkom ljudi se je zdelo vredno priti na volišča. Drugi najmanjši odstotek v EU, kjer v povprečju pride na volišče vsak drugi volivec, pri nas pa vsak četrti. Kot sem dejal v uvodu, se delno da nezanimanje volivcev razložiti z neresnostjo levih strank, ki v ogenj pošiljajo kruhoborce, bleferje in zaslužene kadre katere je treba varno parkirati v Bruslju, da ne bi motili domačega bratstva in enotnosti. Drugi del enačbe pa so vsekakor mediji. Če prej ljudi evropske institucije na sploh niso preveč zanimale, potem mediji vsekakor niso opravili svoje naloge, da bi jim Evropo približali. A so naredili ravno nasprotno. Zagnusili so jim jo. Naprej z navijaštvom, ki so ga posamezne televizije na soočenjih imele do svojih adutov. Spomnimo se Reševanja vojakinje Joveve na zadnjih Popovih soočenjih, pa ujčkanje Tomićeve, Fajonove in Šoltesa z njim ljubimi temami ekonomske neenakosti na RTV. Nato z brezveznimi temami, ki niso nikogar, ampak res nikogar zanimale, poslanci pa so odgovarjali temu primerno. Skoraj nobenega govora o fundamentalnih težavah, ki nas danes pestijo: Kako bomo odreagirali na trgovinsko vojno med kitajsko in ZDA. Kako se bomo zakonodajno preventivo pripravili na še 5 let Trumpove protekcionistične Amerike, tako iz ekonomskega kot vojaškega vidika. Kako bomo varovali okolje ne da bi pri tem ožemali davčno srednji sloj, da se nam rumeni jopiči ne zgodijo po vsej Evropi. Kako pomagati legitimni Libijski vladi v Tripoliju in Iraški v Iraku da presekamo dotok beguncev (Sirija je do nadaljnega izgubljen primer). Kako se bomo na evropski ravni zakonodajno borili proti tihim povezovanjem tihotapskih hudodelskih združb in NVO-jem. Kakšno vizijo imajo poslanci pri evropski iniciativi za razvoj umetne inteligence? Ampak ne…

Ne nakladajte. Show me the money
Naši novinarji so predvidljivo brodli po lokalnih močvirjih, domačih tem, ki so tako brezvezne, da je bilo nemogoče spremljati vsaj eno soočenje do konca: plače evroposlancev, arbitraža s Hrvaško, Šarčev (ne)govor, Tajanijev govor v Bazovici, pokojnine in minimalne plače(kaj že imajo z EU?!), našistično forsiranje slovenskih prehranskih izdelkov, sveta trojica Orban-Salvini-Tajani in kako se bo Evropa znebila populističnih nacionalistov, sovražni govor… Se pravi dnevno-politične teme z priokusom Evrope. Mediji so volitvam zadali zadnji udarec v predel prsi. Če smo prva soočenja še polni pričakovanj spremljali v upanju, da se bodo kresala mnenja ob temah, ki bodo odločilno vplivala na razvoj EU kot mednarodne velesile, smo po tretjem, četrtem soočenju le še frustrirano menjevali programe sem ter tja, če bo kakšen novinar vprašal kaj pametega…. “Porast skrajnodesnega populizma je za Evropo velik pr…” *klik* “… njegove besede o Italijanski Istri so odmevale…” *klik* “…. torej kaj bi vi povedali Jeanu Claudu Junckerju, če bi mu hoteli razložiti slovenske zahteve v zvezi z arbi…” *klik* “Na kak način bi lahko uporniške države kot sta Poljska in Madžarska prisilili, da sprejmeta migrantske kv….” *klik* “… dodatki pa znašajo kar 4500 evrov za delovanje pisarne, kako bi vi upravičili tak znes….” *klik*klik*klik*…. volitev je konec. Koliko smo se pogovarjali o viziji EU kot ekonomski velesili? Koliko o možnosti za ekonomski napredek Slovenije znotraj nje? Nič. Zero. Nada.

Morda, le morda bi bilo slovensko navdušenje nad evrovolitvami višje, če bi jim mediji znali temo približati, jim naprej razložiti zakaj je EU pomembna za njihove žepe potem pa evroposlance prisiliti, da povedo kako bodo v skladu s svojimi pristojnostmi poskrbeli, da bodo ekonomske sinergije unije vedno večje in na kak način bomo zaradi tega denarno vsi na boljšem. Če se bi poslance izpraševalo na tak način, potem Tanja Fajon ne bi mogla več velik uspeh svojega prejšnjega mandata izpostavljati prizadevanja za sprožitev 7.člena pogodbe o EU proti Madžarski in Poljski. Ne, ne dragi evroposlanci. Ne nakladajte. Show me the money!

Mitja Iršič

 • Janez Kepic-Kern

  DOKLER NI DOKAZANO NASPROTNO
  JE
  BIVŠA LATIFUNDIJA PRI SEDANJI
  VASI
  AMBROZFALVA – PRI SZEGEDU
  ENAKO VERJETEN KRAJ OTROŠTVA T.I. MARŠALA TITA
  KOT
  SE TRDI. BREZ VELJAVNIH DOKAZOV – ZA HR KUMROVEC.

  KOT – ZANIMIVOST !
  O
  MOŽNI,
  LATIFUNDIJI – NA KRAJU SEDANJE
  vasi
  AMBROZFALVA pri SZEGEDU. NA MADŽARSKEM.

  https://www.google.com/sear

  VERJETNI KRAJ ROJSTVA IN
  PREBIVANJA T.I. MARŠALA TITA
  v njega predšolski dobi

  SAJ
  TISTI PRED SKORAJ 40 LETI UMRLI T.I. MARŠAL TITO
  DANES,
  LETA 2019 – NE BI BIL VEČ POZORNOSTI VREDEN,

  A?
  1. VSAJ UČEČA SE MLADINA IMA PRAVICO – DO REALNE RESNICE,
  TUDI O IDENTITETI JAVNIH OSEB KOT JE BIL T.I. MARŠAL – TITO,

  2.
  STRAHOVIT EGOMAN JE BIL TISTI T.I. MARŠAL TITO: tudi veliiko komunistično usmerjenih ljudi, je dokazano dal likvidirati – da bi bil – prav on – na vrhu – KPJ PARTIJE,
  DA
  3.
  O STO TISOČIH NESODNO POMORJENIH, NEOBOROŽENIH POLIT POMORJENIH
  POLITIČNIH
  NASPROTNIKOV KP STALINIZMA NA OZEMLJIH EX YU NITI – NE PIŠEM.
  IN
  4.
  TUDI: da ne pišem o napisu “ŽIVEO DRUG TITO” NA – GOLEM OTOKU.
  Res
  strahovit – EGOMAN – je bil – nedvomno.!

  Ampak !
  VELJAVNIH DOKAZOV,
  – DA
  JE BIL ROJEN V KUMROOVCU – VELAVNIH DOKAZOV – NI !!! Le trditve – so, nedokazane..

  ČE SMO RES REALNI:
  O
  ROJSTVU, O STARŠIH – T.I. MARŠALA OBSTAJAJO – SAMO – SLEDI !
  Ena
  realna
  SLED MOREBITNEGA KRAJA
  – ROJSTVA T.I. MARŠALA TITA – JE DANAŠNJA
  VAS – PRI SZEGEDU
  Z IMENOM

  – AMBROZFALVA.
  Lahko jo najdete na internetu.

  Najbolj
  verjetni – biološki oče – t. i . MARŠALA TITA
  JE
  BIL NAMREČ UPRAVITELJ NEKE – LATIFUNDIJE, VELEPOSESTVA – PRI SZEGEDU.
  TA
  LATIFUNDIJA – JE BILA VERJETNA LAST
  PRAVE
  BIOLOŠKE MAME, MATERE – T.I. MARŠALA TITA ?
  TE
  SLEDI BO MORAL PREISKATI – TISTI,
  KI
  BO RESNO ISKAL – PRAVO IDENTITETO JAVNE OSEBE T.I. MARŠALA TITA.
  Jaz
  osebno – Janez KEPIC-KERN – IN ŠE MNOGI
  BI RADI VIDELI,
  DA BI REALNE SLEDI ROJSTVA, STARŠEV, ŠOLANJA T.I. MARŠALA TITA
  preiskovali
  uradno pooblaščeni in usposobljeni ljudje državnih organov R. Slovenije.
  TO,
  DA
  V T.I. “URADNO PODOBO” T.I MARŠALA TITA
  INDOKTRINIRANI LJUDJE
  – ŠE DANES – LETA 2019
  “SLEPO”
  VERJAMEJO VEČ KOT PROZORNO KP IDEOLOŠKO SKONSTRUIRANI ZGODBICI
  O
  JOSIIPU BROZU, KOVINARSKEMU VAJENCU IZ KUMROVCA,
  JE
  DANES, LETA 2019. ŽE PRAV . GROTESKNO !
  A
  NEKDO IMA,- ALI HOČE IMETI – “SEDANJO , LETO 2019 – POLITIČNO KORIST”
  ALI – POSKUŠA IMETI – ŠE DANES
  OD
  TE IDEOLOŠKO GROTESKNE, GROZLJIVO – GROTESKNE- A “PROLETARSKE” PODOBE
  TEGA
  JOSIPA BROZA, KOVINARSKEGA VAJENCA IZ KUMROVCA ?! Se zdi.
  No?
  Tudi veljavni dokazi
  DOTLEJ
  BO
  SE ZDI – TA – KUMROVEC – ŠE KAR OBISKOVAN,
  Saj zdaj je že vsem znano, da je
  v t.i. “HIŠI CVETJA”
  – POD PLOŠČO Z IMENOM – J.B. TITO – LE VREČA PESKA.

  TUDI
  VELJAVNI DOKAZI
  O
  – kraju rojstva in kraju preživljanja otroških let in realnih šolah IN BIOLOŠKIH STARŠIH
  t.i.
  “MARŠALA TITA” – SE BODO NAŠLI.
  Kdorkoli jih bo že našel.
  Morda
  v kratkem, Kdo ve – morda v kratkem. L.r. JANEZ KEPIC-. KERN KOMENDA
  P.S.
  “VERNIKI”
  V JOSIPA BROZA – KOVINARSKEGA VAJENCA IZ KUMROVCA
  PA
  NAJ SEVEDA – KAR “VERUJEJO”
  DA JE T.I. MARŠAL TTO
  – ZNAL DOBRO IGRATI – LEPE IN TEŽKE ETUDE Fr. CHOPINA – NA KLAVIR
  IN
  DA JE IMEL GOSPOSKE KUŽKE – P U D L J E
  ZATO
  KER JE BIL – “PROLETAREC” , KOVINAR JOSIP BROZ iz Kumrovca.
  Take
  NEVERJETNE STVARI – VERJETI – NI KAZNIVO.
  Čisto “normalno” – pa tudi – ni ! Take stvari – verjeti.
  P.S.
  https://www.google.com/sear

  vas – AMBROZFALVA – pri SZEGEDU.

  P.S.

  Temu “tok-tok” Valerju Branislavu
  zaupam,
  kje je – nam “vsiljeni” ex KP MARŠAL J.B. TITO
  JE
  NAJBOLJ VERJETNO
  PREŽIVEL
  SVOJA – PREDŠOLSKA LETA !
  PREŽIVEL JIH JE V KRAJU, NA LATIFUNDIJI,
  kjer je danes vas

  AMBROZFALVA pri SZEGEDU.
  https://www.google.com/sear

  Malo severneje od SUBOTICE. A ti – to dojemaš ?
  TVOJ MARŠAL JE ZELO DOBRO ZNAL – MADŽARSKO
  PO
  ZAGORSKO – PA – NIČ.
  Valtej – glavo imaš zato, da misliš,
  ne zato, da verjameš v NESMISLE. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  P.S.
  KOT ZANIMIVOST

 • Janez Kepic-Kern

  CITAT IZ EVANGELIJA:
  “Ne bojte se jih torej; kajti nič ni prikritega, kar se ne bo odkrilo, in skrivnega, kar se ne bo zvedelo.”… “Kar vam pravim v temi, povejte na svetlem, in kar slišite na uho, razglasite s streh.” (Matej: 10,26-27)

  • Janez Kepic-Kern

   RESNO VABILO !

   Kdor je zainteresiran, ima čas
   in rasd in verdostojno – zna pisati, predavati itd..
   se
   lahko pridruži moji ekipi.
   ŠE TOLE !
   OKREPIMO BAZO
   POZITIVNIH SLOVENSKIH STRANK – SDS IN SLS (NSI – NE)
   Z
   VELIKO PODPORNIMI DRUŠTVI – PO VSEJ SLOVENIJI !

   VABILO !
   vsi beroči vidite sta portal in mesečna revija “SLOVENIANA” polna živih, pomembnih kulturno-zgodovinskih in aktualnih prispevkov. Če se čutite zmožne napisati kaj podobnega tudi vi, iz svojih spominov, znanja, itd. se nam kar brez zadrege oglasite.

   VSI ZAINTERESIRANI, KI IMATE RES RADI NAŠO SLOVENIJO, KI IMATE RADI SLOVENSKE PREDNIKE, NAŠ JEZIK in KULTURO, itd, vabimo kot AKTIVNE ČLANE ali PODPORNIKE k SODELOVANJU z nami pri “SLOVENIANI”, ki te tedne uradno registriramo, ustanavljamo dve SLOVENSKI, POZITIVNI, KOREKTNI DOMAČNOSTNI DRUŠTVI:

   VSESLOVENSKO DOMOZNANSKO IN DOMAČNOSTNO KULTURNO-IZOBRAŽEVALNO DRUŠTVO “SLOVENIANA”
   DRUŠTVO »DVOJINA-SLOVENIANA« ZA KOREKTNO DRUŽABNOST POLNOLETNIH DRŽAVLJANOV R. SLOVENIJE
   Lahko nas kontaktirate na: [email protected]

   Več info na naših straneh.

   https://sloveniana.si/
   L. R. Janez Kepic-Kern, odg. ur. in lastnik edicij SLOVENIANA

 • Coeus

  “Leva politična opcija povsem zabredla v močvirje nekompetentnih novih obrazov”

  V necem se pa le strinjam s SDSovim strankarskim pisunom Irsiscem.

  In vedno slabse je… se malu pa bodo na nivoju SDSovih starih obrazov in niti te minimalne razlike med njimi ne bo vec, ki je trenutno se.

  • Ehnaton

   Kdo iz levice pa po tvojem še dela to minimalno razliko. Milan Brglez, mogoče, ali pač Dončič v politiki?

   • Coeus

    Bolj ali manj kar vsi po vrsti… z redkimi izjemami.

    • Ehnaton

     Bi prej rekel, da obratno.

     • Coeus

      V to ne dvomim ;)

     • ehnaton

      Me veseli

     • Coeus

      Ampak zal to, kar bi ti rekel, ne pije vode… to je pa malo manj razveseljivo dejstvo… vsaj zate bi moralo bi biti ;)

     • ehnaton

      Dejstvo je Coeus, da si se ujel v lastno past. Drugič ne govori o strinjanju z nečim, kar niti približno ni tvoj modus operandi. Raje nabijaj po SDS, kar ti gre najbolje. Lep pozdrav, končujem.

     • Coeus

      Vidim, da nisi razumel s cim sem se strinjal… ampak to me niti ne preseneca. Lp ;)

  • Lustrator

   Po čem konkretno je zate Iršič “SDS-ov strankarski pisun”? Zato ker je nadpovprečno inteligenten, razgledan in artikuliran nekaj razredov nad rdečimi kolumnisti,ki jim slediš? Niso vsi nekomunajzli intelektualci, so pa vsi intelektualci nekomunajzli. Brez ene same izjeme.

   • Coeus

    “Zato ker je nadpovprečno inteligenten, razgledan in artikuliran nekaj razredov nad rdečimi kolumnisti,ki jim slediš?”

    Tole me je pa nasmejalo :D

    SDSovski strankarski pisun je, ker:
    – popolnoma nespretno, pakira in prodaja Jansevo agendo
    – pljuva po vseh nasprotnikih… sicer manj primitivno kot velika vecina ostalih desnicarskih pisunov (zato ti verjetno mislis, da je bolj inteligenten in artikuliran)
    – za lasni neuspeh zaradi nesposobnosti in politicne impotentnosti krivi vse druge samo prave krivce ne.
    -….

    Vsi, po tvoje, nekomunajzlski intelektualci, vsaj tisti na “desnici” so nekje na ravni povprecno intelektualnih srednjesolcev. Ustanavljati morate celo svoje univerze, da lahko pridete do izobrazbe.

    Obstajajo sicer intelektualci, ki niso komunajzli (karkoli tebi to pomeni)… ampak ti se na dalec izogibajo tako kaviar komunisticne desnice oz SDS kot tudi levice. Ampak ti po tvoje padejo tudi pod komunajzle, ker se ne klanjajao in ne tulijo v isti rog kot Jansa.

    Kompletno vodstvo stranke, vsi poslanci ter vsi podporniki in volivci skupaj niste kos enemu solidno brihtnemu slovencu, da se o se bolj inteligentnih ne pogovarjamo.
    In taksnih je na naso sreco tam okoli 75% in to so tisti, ki ne volijo vas zato pa ne prilezete cez tistih 12%, ker dosti vec ekstremno neumnih pa na naso sreco tudi ni v Slo. Od teh 75% ji gre potem se cca 35% volit samo zato, da najbolj nesposobna in skodljiva opcija ne bi zmagala… zato pa je volilna udelezba tam okoli 50% ;)

    Lahko si pa faca in mi napises par intelektualcev, ki jih premore SDS?

    • Lustrator

     Ne bi raje preprosto odgovoril na moje zelo preprosto vprašanje zgoraj? Tu ne gre za nikakršno “Janševo agendo”, ampak agendo zdravega razuma, logike, svetovljanskosti. To, da je nekdo oster do nasprotnikov resnice, zdrave pameti in odprtosti, ne pomeni, da je “pisun” ali SDS-ovec, ampak da je normalen – žal velika večina slovencljev zaradi ukalupljenosti v totalitarne vzorce nedemokracije, ne premore zdrave artikulirane in iskrene kritike niti sodržavljanov, niti oblasti in zato smo domoljubi redno okarakterizirani kot godrnjači, pljuvači, primitivci zgolj zato, ker jasno in glasno povemo vse tisto kar sodržavljani sicer občutijo, ampak zaradi socialno-mentalnih omejitev ne ubesedijo. >Zate je politična nesposobnost, da SDS že kakšnih 15 let dobiva veliko večino volitev kljub temu, da ima nasprotna opcija v parlamentu neprestano dvotretjinsko večino in celotno pravosodje, gospodarstvo, izobrževanje, medije, sindikate in lahko za 20% dvigne ali spusti popularnost praktično katerekoli ideje ali osebe?

     Izvoli, brihtni komunajzar – povej mi eno samo stvar, ki v Iršičevem (lahko tudi Iršičevih) kolumnah ne drži, potem bova šla pa na ostale intelektualce z demokratičnega pola. Kar našvicaj se.

     • Coeus

      Spet samo bluzis in nakladas…

      Enostavno vprasanje sem ti postavil in pricakujem enostaven odgovor.

      Irsiceve politicno pisunske kolumne pa ne mislim analizirat… ce sam nisi sposoben kriticno prebrat njegovega zmazka ti pac ne morem pomagat in ti tudi moje izpostavljene polresnice namigovanja in lazi ne bodo spremenile mnenja.
      Ti se s tem pisunom strinjas zgolj in samo ker je vas… in seveda, ker nisi ravno med brihtnimi… ce bi bil, te debate ne bi imela.

      Drugace pa Jansa in s tem SDS ze 15 let zgublja vse volitve razen enih. In kot sem ti ze prej napisal… vas domet je cca 12% kolikor je pac vecina se posebej neumnih in bogabojecih slovencev. Ce ne bi cerkev eksplicitno dajala navodila koga naj gredo ljudje volit, niti pol toliko ne bi spravili skupaj.

      To, da lahko nasprotna opcija za 20% dvigne ali spusti popularnost katerekoli osebe ali ideje je se en dokaz vec da je SDS z Janso na celu totalno nesposoben in politicno impotenten. In se 1x, Jansa je kontrolirana opozicija, pa ce ti je to prav ali ne… je pa dejstvo. ;)

 • Peter

  Zdaj bi pa res lahko dali na listo hanzi mišiko. Ima vsako leto nov obraz, no.

  • pajot

   he,he,he….

 • VERZIFIKATOR

  Mile Popjovanov

  NOVO IME – NOV OBRAZ

  Novi so obrazi nam potrebni,
  pop dejal je zadnjič Šarcu konju,
  taki, da jih prepoznaš po vonju
  in ta vonj da ni zadah pogrebni.

  Vrgel konj se je takoj v iskanje,
  delal vse, kot Jove pop veleva,
  nov obraz bil glavna je zadeva,
  da privede slednjič ga v sobranje.

  Se dogaja namreč zgodba cela
  na Balkanu, saj ste uganili,
  Šarac, pop pa kak maršalček mili,
  to je znana druščina brez dela.

  Pop se vrgel ves je v propagando,
  Šarac s kraljevičem Markom hrzal,
  nov obraz pa le nemočno trzal,
  kot da stopa za cigansko bando.

  Vse bilo je temu prirejeno,
  kar ga pop v ozadju je naučil,
  s tem se nov obraz je glásno mučil,
  priden, sedi, pet za naučeno.

  Nov obraz je tu, ime še manjka,
  Šarcu pač ne dela domišljija,
  pop se spomni, da je mimikrija
  za občinstvo vedno dobra zanka.

  Naj ime bo čisto severnjaško,
  da bo delovalo res evropsko,
  tudi če bo vidno makroskopsko,
  da gre za podobico južnjaško.

  Se domislil zopet pop je Jovo,
  zvezda nova naj se imenuje
  pristno, to ime ne bo naj tuje,
  Severni Bizanc ime bo novo.

 • Artur Walter

  Ja …. isti klinc, na drugi strani pa samozvani večni vodja, ki meša drek že 30 let. Zame je slabše to slednje, saj blokira točno toliko let celotno desnico.

  • pajot

   Ne sekiraj se preveč. Dokler ga stranka podpira in ga hoče za leaderja,ni zime. Ljubosumje NSI-jevcev tu pač ne igra nobene vloge. Mimogrede,poznam še nekoga,ki meša drek po Sloveniji že več kot 50 let,pa o njem ni nobene pripombe.

  • branči

   in rumena barva je poplavila slovenijo! res mu volilci nič ne zaupajo, kajne?

   • Artur Walter

    Manj kot 5% volicev je volilo SDS. Slepci in ignoranti zato.
    Rumena lahko, sam ne sds-ova rumena.

  • macon

   Važno, da se sekiraš za prave probleme, ne pa za leve velmože, ki se svaljkajo še precej dlje in se odkrito ukvarjajo s kriminalom in korupcijo (F21, kjer so zbrani največji prihvatizatorji, ki so oropali banke, potem pa jih skozi višje davke polnili sleherniki).

   Prozoren si, da se skozte vidi, komunajzarče.

   • Artur Walter

    Kva bi jst tebe enkrat rad stisnu. Tako k seb, močno…iz čiste lubezni, bi pokale kosti.
    Bi pol vidu, če sem res komunajzercek.

    • macon

     Imam 188 cm in 100 kg, par let sem se ukvarjal z jiu jitsujem. Si siguren, da bi zmogel?

     • Artur Walter

      Hahaha
      Sem mislu, da te je več skupaj.
      Kdor je pravi judoka se ne ukvarja par let, amoak to živi. mMiško…ne ti men.

     • Artur Walter

      …lahko dodaš še 50 kil špeha.np.
      Sej bi te sam stisnu z lubeznijo, nč druzga. ..objel. Sej veš? kako to pri jujitsu…iz ljubezni ga posvaljkaš pa za……
      Hahah haha

  • Lustrator

   Samozvani? Rdečesrajčni vsegliharček, govoriš o najpomembnejšem slovenskem osamosvojitelju, protikomunističnem,u disidentu, ki je že več kot 30 let prvi na šitlisti globoke države in edini vzrok, da Slovenija ni že davno bankrotirala, se razprodala Rusom in izstopila iz EU ter Nata. Ta “samozvani večni vodja” si da na vsakih internih in zunanjih volitvah znova in znova izmeriti podporo in ta je že leta brez izjeme vedno zmagovita – tako znotraj stranke kakor znotraj države. Izvoli, zdaj mi pa ob SDS-u naštej sno samo DESNO stranko v Sloveniji in argumentiraj na kakšen način jo lahko Janša (ki nima v rokah ne pravosodja, gospodarstva, sindikatov, borčevskih družb ali mainstream medijev) na kakršen koli način ustavi.

   Vzami si čas za odgovor, zaradi mene tudi 2 meseca, samod a vmes ne boš trosil podobnih nesmislov.

 • if

  Zmagovalka evrovolitev v Avstriji je ÖVP-Kurz (34,5%).

  Kako bi bilo v Avstriji, če bi imeli Brgleza, SD, LMŠ, DeSUS, SAB …?
  Tako kot v Sloveniji! Kako je v Sloveniji?
  Zelo slabo v odnosu na Avstrijo in v odnosu na absolutno!

  Kazalniki stanja “zelo slabo”?

  Zdravstvo, pravosodje, plače, pokojnine, varnost …

 • FORT WORTH

  Irena Joveva in pussy-pass za Bruselj…sicer ne vem, komu je to nevedno in prazno zenšče tako vsec, da so jo obkrozili.
  Mogoce volilci Barbike…

  • SIMON ROZIC

   Makedonci in Kosovci in Kamničani ,,,,pa bivši vojaški lobi iz Jesenic in Postojne!

   • MOSTISCAR

    A proti bivšim komunistom?

  • tohuvabohu

   Slovenec je ljubosumen na sposobne, pametne, uspešne. Zato nagonsko voli brezvezneže. Kako bi sicer en burkež lahko priplezal tako visoko? Cankar bi o teh drončičih znal povedati marsikako krepko, si predstavljam.

 • SIMON ROZIC

  Kako je že rekla naša “nesojena” sekretarka v Bruslju, Bratrovšca:
  “I don’t ned a money , I need a time ” …Sirota se je že takrat zmotila , saj
  je mislila takole: ” ne potrepujem časa, samo deeeenar!!!!”

  • traktor

   Tale, ta nova, je še boljša. Evropska poslanka na poti na Nizozemsko. Baba sploh ne ve kje je Bruselj. Ziher bo pogledala na globus Slovenije.

 • Artur Walter

  Vsi za DOM za svobodo naprej

 • Olga101

  Ne bi se čudila, če bi v bodoče uvedli za v parlament kar kvote z zavoda, kvote nezakonitih divjakov, kvote Romov, kvote iz “bratske” republike Srbije, kvote LGBT… Pa bo parlament poln in bodo Slovenclji lahko doma in ne bo treba na volitve!

 • traktor

  Včeraj smo izvedeli, da je Bruselj na Nizozemskem. Svašta pička rodi, da je dobro za Slovenijo. Hvala ti makedonče, za razsvetlitev.

 • xtc

  SLO levaki so vedno večji debili kot EU anarholiberalnosocialističnu EU bedaki vse to pa pelje na razpad EU,ker bodo normalne države začele bežati ven.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Članek za čisto 10+

 • Franjo Trojner

  Pravi primer čisto propadlih novih obrazov med politiki v Sloveniji sta Miro Cerar in Simona Kustec Lipicer. Še nedavno nazaj tako zelo mogočna, ošabna, tako zelo polna sama sebe, danes pa totalno AUT.
  Podobna zgodba čaka Šarca, njegovo levo vlado in koalicijo.

 • sveta preproščina

  ejga, Irščiću, a tale posnetke od Tomićeve si tut z družbenih omrežij potegnil? Tako kot fotomontaže SD. Še malo si si kozjo bradico omisli, pa boš pljunuti mohamed.

  Kolumne pa drugim prepusti. To je pretežka zvrst zate.

  • Lustrator

   Umiri se provokatorček – spiši en sam komentar z vsaj minimalno težo argumentov, potem pa si drzni komentirati pod članki kolumnista, ki ti z nakljulčnim stavkom v kolumni argumentirano poruši tvojo celotno svetovnonazorsko zablodo.

 • MOSTISCAR

  A bejž, no! Ti je I.J.J. tole mapisal? Al si samo prepisal njegovo/ njihovo pisanje?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!