fbpx

Socializem je vsem v pogubo

Zala Tomašič (Foto: Demokracija)

Skoraj vsakokrat, ko se prijavim na Twitter, Facebook ali gledam novice, se govori o socializmu, komunizmu, demokratičnem socializmu ali čem podobnem. Govori se torej o ideji, ki se je izjalovila v vseh državah v zadnjem stoletju, ampak nekateri ljudje nad njo nikakor ne obupajo. Zaradi komunizma in socializma je umrlo na milijone ljudi, prizadetih pa jih je bilo še več. Komunizem je odgovoren za smrt več ljudi kot pa nacizem in fašizem skupaj. Zakaj je torej v današnji družbi dopuščeno misliti, da je to bila dobra ideja? Zakaj nihče javno ne obsoja komunističnih in socialističnih voditeljev in pripadnikov? Popolnoma absurdno in neprimerno je podpirati nacizem ali nositi majico s potiskom Hitlerjevega obraza. Ampak poslanec Levice Miha Kordiš mirno nosi majico s Titovo sliko po slovenskem parlamentu. Ne le to, komunistične stranke, kot je Levica, pridobivajo podporo po Evropi kljub krvavi in nehumani zgodovini, ki jo je ta ideja povzročila. Po drugi strani pa so ljudje užaljeni, če predvidevamo njihov spol ali pa to, katere osebne zaimke uporabljajo.

Kot prvo, pod komunizmom in socializmom ni zasebnih podjetij. V komunizmu so lastniki podjetij delavci, v socializmu država. Zaradi planirane ekonomije proizvodnja ni optimalna, kar vodi v nekonkurenčne cene, pomanjkanje izdelkov in motivacije ter na splošno propad ekonomije. Politiki na oblasti v komunističnih in socialističnih sistemih radi širijo laži in sovraštvo do kapitalizma. Primer: cena goriva mora biti določena z zakonom, kajti drugače bi bilo gorivo neizmerno drago. Če država ne bi obremenjevala trga s tisočimi zakoni ter preprečevala vstopa novih podjetij na trg, bi gorivo lahko bilo tudi cenejše, kot je sedaj.

Vendar zaradi nepoznavanja ekonomije in pranja možganov, ki se začne že v osnovni šoli, levi politiki širijo neresnične informacije, ki ljudem vcepijo sovraštvo do desnih političnih idej. Vse skupaj je začaran krog in ko pridejo volitve, državljani Slovenije volijo na podlagi teh laži in ne dejanskih programov strank ali sposobnosti politikov. In tudi, ko desna stranka na volitvah zmaga in dobi celo več glasov kot druga in tretja stranka skupaj, se znova skozi politične manipulacije sestavi nelegitimna vlada, ki nadaljuje s širjenjem zavajajočih informacij in postopnim uničevanjem države.

Vsak narod ima zgodovino, na katero ni ponosen
Kot drugo, enkrat za vselej bi se moralo razčistiti dogajanje po 2. svetovni vojni. Vlada bi morala priznati in javno obtožiti komunistično revolucijo v Sloveniji leta 1945, represivni jugoslovanski režim, nehumana mučenja in množične umore v imenu socializma in komunizma ter številne druge kršitve temeljnih človekovih pravic. Nošenje majic z diktatorji in komunističnimi “junaki” ne bi smelo biti nekaj normalnega. Komunistični simboli bi morali biti obravnavani enako kot nacistični. Poleti, ko so se v Velenju pojavili nacionalistični plakati, so vsi zagnali preplah in novica se je vrtela v oddajah 24ur ves teden. Toda ko se komunistični simboli pojavijo na dnevu državnosti, imajo to za nekaj normalnega. Še več! Če se nad tem pritožiš, si takoj označen za najbolj netolerantnega človeka.

Vir: mojvideo.com

Vsak narod ima zgodovino, na katero ni ponosen, ampak edino pravilno je, da se tak del zgodovine javno obsodi in prepreči, da bi se kadarkoli ponovil. To pomeni tudi učenje v šolah glede komunističnih pobojev in drugih dejstev v okrutnem jugoslovanskem režimu. Ta del zgodovine bi morali razčistiti in pustiti za sabo. Slovenija se mora osredotočiti na prihodnost, odpreti trg, spodbujati podjetnike in se dejansko preleviti v kapitalistično državo, in ne živeti v preteklosti. Socialistične ideje niso delovale v prejšnjem stoletju in ne bodo delovale niti sedaj. Vlada, ki preganja podjetnike, nacionalizira podjetja, tolerira in spodbuja poveličevanje totalitarnih komunističnih in socialističnih voditeljev, ne dela za Slovenijo in njene državljane. Leta 1991 smo postali demokracija na papirju, sedaj pa je nujno, da Slovenija postane popolna demokracija tudi v praksi.

Zala Tomašič