fbpx

Napad Kučanove medijske in pravosodne tolpe na hišo Janševih je napad na naše otroke, plače, pokojnine, zdravje in varnost!

Milan Kučan (foto: STA).

“Napad Kučanove medijske in pravosodne tolpe na hišo Janševih je napad na naše otroke, plače, pokojnine, zdravje in varnost!” – s temi besedami je Aleš Primc na Twitterju še najbolj točno opisal nov medijsko-tožilski napad izrojene levice na voditelja opozicije in njegovo družino. Ob zadnjem velikem procesu proti Janši je še največjim dvomljivcem postalo jasno, da je “naključij” enostavno preveč, da se “pravna država” uporablja samo za nekatere in da se tranzicijska hobotnica brez vsake osnove, samo zaradi lastnega političnega preživetja vedno bolj brutalno izživlja nad Janšo in njegovo družino. Janševi imajo namreč premoženje povprečne slovenske družine.

Vzeti si je treba le pol ure časa in malce pobrskati po Janševem življenju in brez težav je mogoče izračunati, da je Janez Janša s plačami zaslužil približno milijon evrov, prodal več tisoč knjig, dobil svoj delež dediščine, za nakup stanovanja vzel kredit, česar pa mu preiskovalni “strokovnjaki” sploh ne priznajo. Nato se čudijo, od kod mu denar za hišo in stanovanje. Toliko premoženja kot Janševi ima namreč povprečno situirana slovenska družina.

Janša: Gre za zlorabo državnih in paradržavnih institucij za obračun z notranjim razrednim sovražnikom
Zgodba sesuvanja demokracije se je začela s KPK, vključitvijo medijev, sedaj Specializiranega državnega tožilstva. Podobno kot KPK tudi Specializirano državno tožilstvo ne vidi ali noče videti, da je le orodje umazanega boja izrojene levice za neomejeno oblast nad slovenskim narodom.

Zato predlagam, da se Specializirano državno tožilstvo za čas nezakonite preiskave Janševega premoženja in zaradi ogrožanja socialne varnosti Janševe družine preimenuje v “Spolitizirano državno tožilstvo.” Nato naj vrli tožilci v skladu z inkvizitornim pravnim načelom obrnjenega dokaznega bremena dokažejo ljudem, da moji očitki ne držijo.

Franci Donko (foto: osebni arhiv).

Sodniki – politiki …
Skupina specializiranih državnih tožilcev, ki ne spoštuje nikakršnih rokov, ki čaka na mnenje ustavnega sodišča v neki drugi zadevi, da bi nato vedela, kako ravnati v preiskavi Janševega premoženje, je milo rečeno skupina strokovno impotentnih tožilcev, ki bolj od preiskovalne stroke obvlada politiko. Ni mogoče spregledati očitnih in (zlo)namernih nedoslednosti in nespoštovanja zakonsko predpisanih postopkov in rokov, ki bi jih morali  v takšnem organu  še posebej spoštovati.

Spomnimo, da je bila finančna preiskava Janševega premoženja odrejena že septembra 2013, obstoječi zakon pa dopušča največ leto in pol dolgo preiskavo, sicer lahko pride do kršenja osnovnih človekovih pravic, med katere spada tudi pravica do zasebne lastnine. V skladu z zakonom bi morala biti tožba vložena najkasneje do sredine aprila 2015, torej pred več kot dvema letoma, ne pa šele zdaj, ko so zakonski roki zastarali.

Milan Kučan (foto: STA).

So volitve pred vrati?
Takšno tempiranje tožbe nakazuje možnost predčasnih volitev, in sicer že letos jeseni, v ozadju pa je, kakor smo se naučili iz Patrie, zdaj že povsem jasen namen vplivanja na javno mnenje. “Strici iz ozadja” so za svoje orodje tokrat izbrali specializirano državno tožilstvo. Spolitizirana ravnanja tistih, ki bi morali biti branik demokracije, so namreč v preiskavah, povezanih z Janšo, vsaj enkrat do sedaj že usodno preokrenila tok zgodovine in povzročila krivico celemu narodu, da ne omenjam osebne nesreče, ki jo ob tem povzročajo Janševi družini. Prav neverjetno je, da kriminalna ozadja vedno znova  uporabijo neko naivno vlado za osebno obračunavanje z njihovim najbolj nevarnim nasprotnikom, Janezom Janšo, ki bo tokrat že stotič moral dokazovati svoj prav. In Janša bo moral v boj z mlini na veter po natančno določenih procesnih pravilih in rokih, medtem ko so inkvizitorji že v samem začetku do konca neprofesionalno pohodili dneve, ure in minute.

Otroke pustite pri miru!
Izrojena levica je v času prejšnjih volitev nezakonito odvzela prostost Janši, ki ni le vodilen opozicijski politik in kot tak trn v peti tranzicijski levici, ampak je tudi družinski mož in oče mladoletnih otrok. Za šest mesecev so ga iztrgali iz družine, tokrat pa želijo v ponovno nečistem procesu otrokom vzeti streho nad glavo, kar je enako sprevrženo in obsodbe vredno dejanje.

Ob besnem zaganjanju slovenske izrojene levice v Janšo ljudem počasi popuščajo živci. Mirno lahko trdimo, da so šle stvari mnogo predaleč. Ljudje bi radi pošteno delali in od svojega dela z družinami mirno živeli. A postkomunistična izrojena levica nam tega nikakor ne pusti. Zato je Aleš Primc čutenje ljudi strnil v ugotovitev, da je napad Kučanove medijske in pravosodne tolpe na hišo Janševih v resnici napad na vse slovenske družine, na naše otroke, plače, pokojnine, zdravje in varnost.

Franci Donko