Ne, ne bom nosil rdeče zvezde. Ker je ne potrebujem!

Nesimo jo v smeti. (foto: Matic Štojs Lomovšek)

Bolj ko se bliža čas volitev, bolj narašča nervoza med predstavniki tranzicijske levice. In v skladu s tem čedalje bolj agresivno vsiljujejo totalitarne simbole. Do volitev se nam tako obeta cela serija raznih prireditev borčevske zveze, kjer bomo lahko poslušali podobno nestrpne gromovniške govore kot na raznih mitingih srbske jogurtne revolucije konec osemdesetih let. Povedano drugače: v naši državi se nam ni treba zgražati nad Vojislavom Šešljem, saj imamo ljudi njegove baže že sami dovolj. In prav ti nam pod blagovno znamko rdeče zvezde (pa ne Heinekenove) grozijo celo z represijo.

Sam sem rdečo zvezdo v življenju nosil le enkrat. To je bilo konec novembra 1986, ko sem kot prvošolec zaprisegel kot pionir. Nam, indoktriniranim mulcem, se je to takrat zdelo imenitno. Bili smo kot neke vrste partizani, modre titovke z bleščečo rdečo zvezdo in pionirsko značko so nam vzbujale vtis, da smo pomembni, da smo upanje domovine. Takrat seveda nisem poznal ozadja komunizma. Že kakšni dve leti po sprejemu med pionirje je Jugoslavija že razpadala na prafaktorje, zato sem se rdeči zvezdi kaj hitro odrekel. Ne glede na to, da je bila naš uradni simbol tako rekoč vse do osamosvojitve. Na Hrvaškem so za zamenjavo simbolov poskrbeli že veliko prej – najprej spomladi 1990 z začasnim grbom (šahovnico) in nato s sprejemom nove hrvaške ustave 22. decembra istega leta (dan pred slovenskim plebiscitom), ko je šahovnica dobila še dodatne zastavice (na žalost tudi istrsko, s čimer so nakazali zgodovinsko pripadnost Istre hrvaški državi). Pri nas smo čakali vse do zadnjega. Novo zastavo in grb smo dobili tako rekoč samo dan pred osamosvojitvijo, policija in TO sta nove značke na kapah dobili samo nekaj dni prej. Po osamosvojitvi je rdečo zvezdo nosil samo še agresor – to je JLA, ki je rušila in ubijala. Pa ne samo v Sloveniji, pač pa tudi na Hrvaškem in v BiH. Nazadnje se je tudi omenjena armada odpovedala rdeči zvezdi in se oprijela simbolov srbskega četništva.

Nobenega razumnega razloga torej ni, da bi rdečo zvezdo poveličevali, jo promovirali in na njej gradili prihodnost. Navsezadnje smo soglasje o tem dosegli že decembra 1990 na plebiscitu, ko smo se tako rekoč enoglasno odrekli komunistični Jugoslaviji. Tisti pravi borci, ki so se resno borili proti okupatorju brez misli na revolucijo (saj, koliko jih je sploh še ostalo), pa bi verjetno raje nosili lik Triglava kot pa peterokrako zvezdo.

Morda bo kdo rekel, češ gre samo za simbole. Toda za vsakim simbolom se skriva tudi določena miselnost. Saj se morda še spomnite, kakšne simbole smo nosili takrat, ko je bila slovenska pomlad na višku? Značka v obliki lipovega lista je nemalokrat krasila tudi moja oblačila. Ker smo bili naveličani zaostalosti, enakosti v revščini, ideološkega dogmatizma, prisilne navezanosti na “bratski jug” in še kaj. Nič čudnega torej, da se je tedaj celo Stranka demokratične prenove, neposredna naslednica Zveze komunistov Slovenije, odrekla rdeči zvezdi. Kasnejša Združena lista socialnih demokratov je v svoj simbol tako vključila rumeno zvezdo, zelen lipov list in rdeče srce. Torej: celo neposredni nasledniki komunistov so se sramovali simbola, pod katerim je agresorska jugoarmada napadla našo komaj rojeno državo.

Ergo: rdeče zvezde ne bom nikoli več nosil. Ker je ne potrebujem in ker ne ustreza vrednostnim temeljem slovenske državnosti. Pa tudi zato, ker zavračam ideološko motivirane provokacije raznih borčevskih funkcionarjev z vsemi botri (Milan Kučan) in lutkami (Marjan Šarec) vred. Slovenija ne potrebuje (še več) socializma, pač pa potrebuje razvoj, manj davkov in manj birokracije. Zato bomo na volitvah obkrožili tiste stranke, ki ne podpirajo tovrstne ideološke propagande ter regresije. Razni “rdečezvezdaši”, tako odkriti kot tudi tisti potuhnjeni, so nam namreč tudi po osamosvojitvi Slovenije dovolj časa vladali, da smo lahko okusili sadove njihove vladavine. In ti so zelo grenki. Čas je torej za spremembe, čas je za Slovenijo!

Gašper Blažič / demokracija.si

 • Dilinger

  sanjači in provokatorji…kurc jih gleda.

 • marker

  Največji pripadniki rdeče zvezde so priseljenci iz republik Jugoslavije pred letom 1991. Ti se ne morejo sprijazniti, da ni več Juge, kot se tudi ne morejo naši komunisti. Potem pa imamo take naše politike, ki so spoznali, da se da s tem simbolom pridobivati politične točke za možnost vstopa med poslance v parlament. Ta simbol je treba prepovedati, našo zastavo pa zaščititi pred zlorabo in namernim poškodovanjem. Eden od naših “umetnikov” je grozil, da jo bo zažgal. To bi moralo biti kaznivo.

 • večni srb

  Ne nosite rdeče zvezde, če je niste vredni.
  Pojma nimam kdo bi si danes lahko s ponosm pripel Rdečo zvezdo, ne poznam niti enega, zagotovo ne borci, ki so se sami posrali na svojo NOB in danes raje molčijo. Nočejo se kregat kdo je prvi napadel in razbil Zvezo borcev Jugoslavije.

  • Grenze

   SRBE NA VRBE

  • Borut Stari

   V redu. Saj je danes simbol Heineken piva. Cheers!

 • večni srb

  Ne rabimo več srbov, danes moram oposlušati ustaške okupatorje, ki nam kradejo zemljo.
  Naša vlada pa deložira domoljubne Slovence in lokalno prebivalstvo iz vseh zaselkov ob meji s Hrvaško, čeprav jih na to ne zavezuje niti en zakon.

  Najhujši komunisti so bili pri nas vedno hrvati, čutijo dolžnost pokazati, da niso ustaši.

 • večni srb

  Lažete, za miličnike ne vem, Teritorialna obramba nismo dobili nobenih novih simbolov in tudi ni nihče nasprotoval, če je kdo nosil še rdečo zvezdo,ker je bila tam še od prejšnjih orožnih vaj.

  Ne morete pisati nekaj kar preprosto ni res, tudi če bi dejansko obstajal kakšen zakon o menjavi simbolov, ta še ne bi spremenil dejstva, da je TO spadala pod JNA. Mi smo bili uporniki, ne bi pa rekel, da smo bili tudi izdajalci, napadla nas je garnizija JNA iz Zagreba, pod katero je spadala cela Slovenija. Ne Beograd, kjer sta JNA poveljevala dva hrvaška predsednika SFRJ.

  • RATATA

   Vojska SFRJ, imenovana JNA, pa je bila v trenutku napada vojska “vseh republik in pokrajin”, izvzemši Slovenijo, ki je združbo formalno pravno dokončno zapustila dne 25.6.1991.
   Agresor na osamosvojeno državo so torej bile vse republike in pokrajini preostanka SFRJ, in vse so odgovorne za škodo in druge posledice napadalne vojne, saj je SFRJ, kot internacionalno pravno dejstvo, obstajala do 28. aprila 1992, ko je nastala zveza Srbije in Črne gore, imenovana ZRJ (1. novembra 2000 sprejeta v OZN).
   Ker je bila jugoslovanska republika Hrvatska integralni del SFRJ vse do “raskida državnopravnih sveza sa bivšom državom” dne 8. oktobra 1991 (to dejstvo so ponosno vklesali v kamen!), je bila tudi agresor na Slovenijo. Še več. Sam predsednik RH, Miroslav Tudjman, je v govoru na Trgu bana Jelačiča v Zagrebu dne 24. maja 1992 odločno pribil: “Rata ne bi bilo, da ga Hrvatska nije želela.” Ozadje in konstrukcijo napada na osamosvojeno Slovenijo je podrobno razčlenil znani hrvaški publicist Denis Kuljiš v intervjuju, objavljenem v Sobotni prilogi Dela, dne 12. oktobra 2013.
   Pravi:
   “Seveda (…Stipe Mesić…), bil je predsednik predsedstva Jugoslavije. Predsednik vlade je bil Hrvat, Ante Marković. Zunanji minister je bil Budimir Lončar, Hrvat. Šef zvezne Udbe je bil Hrvat, Zdravko Mustać. Šef vojske je bil Kadijević – njegova mama je bila Hrvatica, iz Imotskega.
   Vsi našteti so po rodu Hrvati… Vidite, Slovenije ni napadel Milošević, temveč Ante Marković… Miloševć je bil zadržan pri teh odločitvah – že poprej je bil izjavil, mislim, da je to rekel Milanu Kučanu, če hočete ven, pojdite ven. Nasvidenje.”
   http://www.domovinasospomini.eu/blog/2016/11/

   • Olga_10

    Vojska je bila srbska, saj so imeli prakticno vsa glavna mesta v vojski Srbi in crnogorci! Kolo so pa vodili vsi, vključno s Kučanom! Kučan je celo pomagal razorožiti TO in s tem ogrozil Slovenijo, ki je srbska vojska sicer ne bi napadla!

    • RATATA

     Vojska je bila za enotno sfrj. Tudjman je povedal da vojne ne bi bilo, če je oni nebi želeli in potrebovali.
     Proti osamosvojitvi Slovenije celo milošević ni bil in je to celo izjavil.
     Proti osamosvojitvi Slovenije ni bil le küčan in njegova kps, pač pa mdr. tudi nadškof Šuštar.
     Hrvati se niso osamosvojili na isti dan kot mi, saj so imeli svoje zahrbtne in do obisti pokvarjene računice kot vedno v vsej zgodovini in še dandanes.
     Oni so morali imeti vojno, saj država lahko nastane le z vojaškim osvajanjem ali pa z dogovorom. Dogovora ni moglo biti, ker je ozemlja hrvatske in Slavonije Kraljevina Srbija 01.12.1918 okupirala ( Katalonija, ki jo je v 16.stoletju v vojni premagala in okupirala Španija se brez vojne ali dogovora tudi ne more osamosvojiti!). Poleg tega, je pa bistveno tudi to, da so Srbi povsod po hrvatskem, Slavoniji in Dalmaciji ter BiH in jih Srbija, najprej preko jna, nato pa še s paravojskami ni pustila same, saj so se dobro spominjali eNDeHa in ustaškega genocida nad Srbskim prebivalstvom na tem območju (preberi knjigo Psunjskega iz 1944 z naslovom hrvati u svetlu historijske istine).
     Ne pozabi pa tudi decembra 1990 v predelih Plitvic in še kje, kjer so bili “pobunjeni Srbi”(!!!) hrvati so z dovoljenjem vatikana in s pomočjo usa za časa Oluje 05.08.1995 dodobra očistili ozemlja z izvedbo genocida in etnocida, seve, da ne bi imelu političnih problemov z njimi.

  • RATATA

   S trenutkom razglasitve samostojne države Republike Slovenije nismo več spadali v okvir eSeFeRJot in je bila ta zmanjšana za tisto, kar je vanjo (se je s Kraljevino Srbijo 01.12.1918 “ujedinilo”).
   Znotraj je ostala le hrvatska, saj se tedaj s Kr.Srb. ni mogla ujediniti, ker ni imela statusa države ampak jo je Kr.Srbija okupirala! Zato je morala biti vojna v vseh teh območjih (91-95) razen v slovenskih Deželah.
   Vsi so bili hrvati v tistem momentu napada na osamosvojeno RS.

 • Sredina

  Ker JE ne potrebuje, vi “zavedni Slovenci”…

 • lili pili

  Zaradi mene si lahko nabije na celo gnile jabke ce vam to kaj pomeni, jaz pa bom pil pivo haineken
  Z rdeco zvezdo, ziveli

  • lokec

   Pijem Laško ščijem haineken z rdečo zvezdo

   • lili pili

    Torej ti ustvarjas rdece zvede zdaj pa smo te dobili..

  • totex39

   Nehaj že enkrat s to zvezdo, ki ga promovira pivo haineken, kajti pomen te zvezde je čisto nekaj drugega, če natačno pogledaš pa ni v celoti rdeča, ampak ima belo obrobo.

   • lili pili

    Samomtolazite se zveda je rdeca alergijo na njo pa imajo samo tabeli…

 • večni srb

  Simbol komunizma sta bila in bosta vedno le Srp in Kladivo. Komunizem je vladavina delavčkov (kladivo) in kmetavzarjev (srp).

  Rdeča zvezda je postala uradni simbol Rdeče armade, kjer se uporablja do danes, čeprav je armada medtem postala vojska Ruske federacije. V Rusiji, danes skoraj nikjer ne morete videti srpa in kladiva.
  Rdeča zvezda je postala tudi simbol boja proti fašizmu, danes se uporablja kot simbolj boja proti državnim teroristom, pod kontrolo vladajočih fašističnih oligarhij, ki vladajo iz sence. Uradni simbol fašizma je butara skupaj povezanih tankih lesenih vejic, ki simbolizirajo srednjeveško japonsko modrost, ena vejica se takoj zlomi, več skupaj povezanih pa postanejo močnejše od železa.
  SIcer pa ni takih razlik med nacional in real socializmom. Poglejmo si križ, ki je padel na stran in so mu dodali krake na vseh koncih, da lahko shodi oziroma spominja na veternico. Zelo podobno silhueto lahko vidimo tudi v obrisu prekrižanega srpa in kladiva, ki je samo mutacija svastike v neko bolj jasno ideološko formo.
  Razlika je torej predvsem ideološka, veternica življenja se neprestano vrti v napačno smer, medtem ko veternica komunizma na enem kraku žanje, na druge kuje železo, ostala dva kraka sta pa samo dve leseni palici v prostem teku, ki simbolizirata pokončno hojo in se pripravljata na neslednje letne sezone, ko se cela forma spet zavrti in ponovi ciklus. Še več, tista dva lesena štila sta dejansko isto kot fašistična butara, srp in kladivo je torej nacional socializem, vendar s človeškim, civiliziranim obrazom.

  Povedano po domače, nacional socializem da, vendar edino, če je narod dovolj inteligenten in zna uporabljati osnovna delovna orodja. No, ta model je popolnoma propadel, ostala nam je edino še rdeča zvezda, simbol boja proti vsem državnim totalitarizmom. Ta oblika državljanskega upora drugih simbolov niti nima, ne splača se komplicirati z raznimi surogati, ker nihče ne razume kaj pomeni listje, ki ga raznaša veter ali rdeče srce, če so to krvodajalci ali kaj,rumeno zvetdo so pa zlorabljali itak že judi, ko so opozarjali patetično svetovno javnost na prikrito norost in zverinskost nacizma.

 • Čas je, da zaposlite lektorja.

 • Grenze

  Zahojenci rdeči

 • rrrrr

  Rdeča pošast sluti, da so ji zajedalski dnevi šteti. V agoniji pred dokončnim porazom na prihajajočih volitvah bo onemoglo kanila spustiti morda še kakšen sluzast iztrebek ali dva v obliki s slovenskimi solzami in krvjo oblite petokrake. Tak iztrebek pa je tudi vse, kar lahko presita pošast še ponudi svojim poneumljenim državljanom, preden se dokončno stegne.
  G. Blažič pravi, da zvezde ne bo nikoli več nosil. Jaz pa, da jo ne bom nikoli več niti opazil. Nobene pozornosti več tej gnusni sovjetsko-čebinski spaki….Da je ne opazimo, da je ni! Ampak verjemite, prav to izrojeno levico najbolj boli- neuspela provokacija.
  Dokaz: orkestriran naval podganje zalege kot na povelje iz vseh lukenj s svojimi infantilnimi, slabo naučenimi in tisočkrat prezvečenimi komentarji. Prezrimo jih !

 • Striker

  Jaz jo pa velikokrat nosim (k ustom), http://hojeemdia.com.br/polopoly_fs/1.441175!/image/image.jpg_gen/derivatives/landscape_653/image.jpg seveda, ko nehamo igrati nogomet s prijatelji

 • Borut Stari

  Od Pusta pa do avgusta v Sloveniji imajo svoje nastopanje maškare.

 • Zgornji

  AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!! NIMAM KWA MET TA SKRET !!! ! !!!

 • Slovenka

  Samo mirno, 3. junij je pred vrati. Nobene škode, če se levakarji in vsi ostali sovražniki Slovenije in slovenstva pokažejo v najlepši luči. Seveda bodo pred 3. zanesljivo še kaj skuhali. Desnica naj računa na udarec pod pas ali dva.

 • Olga_10

  Tisti, ki propagirajo in nosijo rdečo zvezdo, soglašajo z vsemi zločini, ki so bili pod to zvezdo!
  V Sloveniji so njeni častlci pustili skoraj 700 morisc, pod to zvezdo je UDBA morila doma in po svetu pod taktirko zadnjega šefa partije in Udbe, zločinca in veleizdajalcu Kučana in pod to zvezdo je srbska soldateska uničevala Slovenijo in za sabo pustila žrtve med civilisti, teritorialci in policisti, ki so branili svoj dom! Njihove zrtve do bili tujci, ki so bili na poti domov in celo novinar, ki je samo opravljal svoje delo!
  Zato so vsi, ki propagirajo zločinsko zvezdo tudi propagandisti zločina in posredno ZLOČINCI!

 • mapu

  V Sloveniji je veliko pomanjkanje domoljubja in to se mora popraviti!

 • Branko

  Gej Gašper sedaj nosi samo še križ okrog vratu. A miljoni pobitih v imenu križa pa ga nič ne motijo. Naj ga raje sname in se pokesa pred vsemi žrtvami križa.

  • ljubinica

   Rdeci provokator. Kaj pocnes tu? Zgini na kure!

 • Janez

  Gremo vsi na Svetlanin koncert. Prejšnje leto je bilo super, letos bo še bolje. Domovranski izdajalci pa se kujajte doma.

  • jonh doe

   sem izvedel da boste tokrat fejst tepeni,policija pa na strani domoljubov,ker vas imajo že poln kurac

   • FUCK COMMUNISM

    Levajzli, rdecuhi in komunajzli bodo tepeni 100%! Sam tolk so zabiti, da se tega ne zavedajo!

  • ljubinica

   Rdeci idiot.

  • Olga_10

   Poglejte si njeno sliko na tviterju…. Mislim, da spada v živalski vrt…

  • FUCK COMMUNISM

   Pejt ja na to skropucalo od koncerta, bos lepo tepen, tako kot je treba!

  • Poštenje velja

   Pridem z Izraelsko opremo.

 • lokec

  Pijem Laško ščijem haineken z rdečo zvezdo.

 • totex39

  Vse skupaj že meji na mejo norosti, kajti vladni predstavniki nam pojasnjuje, da živimo v demokraciji, istočasno pa soglašajo in podpirajo rdečo komunistično zvezdo. Kdo lahko še to razume, take bedarije kot se dogajajo še pri nas? Normalni ljudje sigurno ne!

 • župnik cefizelj

  kaj spet naklada pravnomočno obsojeni nadlegovalec mladoletne osebe, pedofil gašper blažič iz smlednika. vojščak sds, župnikov ministrant in poklicni lažnivec.

  • Olga_10

   Mislite opankovića in Kučana?

  • FUCK COMMUNISM

   Dej gobec zapri, kolina stara pokvarjena komunajzarska, preden ti ene dve ne prmazem!!!

 • Rotar Jakob

  Rdeco ima kurcan ze 70 let da terorizira kz slovenistan!

 • Miran

  Pa kva je s to sekto SDS da so notri sami pedofili. Še huje pa je da jih popolnoma tolerirajo. A jih ni nič sram pred volilci?

  • ljubinica

   Idiot.

   • Poštenje velja

    Te je naredu.

  • Olga_10

   SD in ZL z Antifa?

 • Olga_10

  Levajzlom – prebarvanimi komunistom gori pod ritjo! Spet Kučan Goebbelsov agitprop… Le verjame jim nihče več….

  • slaipowi

   Največji prebarvanec pa je tvoj idol. To vztrajno pozabljaš. Ampak ti si tako ali tako neprištevna.

   • Olga_10

    Imate nočne more…Kmalu pride….in naredi red!

    • slaipowi

     Tudi jaz bom v Grosupljem tokrat volil Janšo. Ta je šele nočna mora za tvojega idola in tebe.

     • Olga_10

      Plagiat boste volili itak samo debili…

     • slaipowi

      Original pa kreteni in nepismeni. In tokrat bo tudi v mestu Grosuplje zmagal Janša. Do sedaj je zmagoval le v vaseh v okolici, ki pa jih je resda veliko. Čigava mora je Janez Janša? Ha ha

     • Olga_10

      Ljudje, ki so prejšnjič volili ZL, pravijo, da stranke, ki krade identiteto ne bodo volili!

     • slaipowi

      Ti že veš ker se družiš s takimi. Jaz se ne.

     • Olga_10

      Jaz se družim z vsemi! Ne izključujem nikogar! Celo povedo mi, koga volijo in zakaj.

     • slaipowi

      Japajade. Ti ne izključuješ nikogar? V največji volilni enoti v Sloveniji bo tudi tokrat zmagal Janez Janša. Samo ne tvoj. Tokrat bodo prevladala volišča iz mesta Grosuplje. In jajo bo odšel na smetišče. Nočna mora za tebe.

     • Olga_10

      Mislim, da podcenjujete volivce! Svoje in naše! To se vam bo krepko maščevalo!

     • slaipowi

      Ti podcenjuješ mesto Grosuplje. Jaz trenutno sedim v centru Grosuplja ti pa v nekem zavodu nekje in pišeš parole. Ne bo ti pomagalo. Ne tebi ne tvojim idolom. Odplesali so zadnji ples

     • Olga_10

      V centru Murgel in sanjate …. Haha! Revcki ubogi!

     • slaipowi

      Tvoja duhovitost je vsem znana. Pa najhujše nočne more ti želim iz Grosuplja kjer bomo volili Janeza Janšo.. Vsi za Janeza Janšo

     • Olga_10

      Ja, vsi za osamosvojitelja in domoljuba Janeza Janšo! Za Slovenijo gre!

     • slaipowi

      Tako je. Ker gre za Slovenijo bomo za Janeza Janšo ki ni prefarban komunist

     • Olga_10

      Vas plagiat ni prebarvan komunist, je pa plačan od komunistov, ni osamosvojitelj, ni domoljub, torej je le skorumpiranec, tat identitete in goljuf! Prav tako podcenjuje slovenske volivce in upa, da ljudje ne bodo videli stranke za imenom… Vsi, ki ga boste volili, ste njegova gliha!

     • slaipowi

      Te mora tlači kaj ne? Ha ha. Smetišče zgodovine

     • Olga_10

      Oglasite se po volitvah! Srečno!

     • slaipowi

      Brez skrbi da se bom. Z velikim veseljem ko bo v Grosupljem neprefarbani Janez Janša odnesel tvojemu ravno toliko glasov da tvoj za vedno odide na smetišče. Ha ha ha. Nočna mora zate

     • tohuvabohu

      Na tega vašega “umetnika” se še pes ne poščije.

     • slaipowi

      Na vašega se ne pes, ne maček in ne miš. Pošten človek ga pa prestopi da si ne umaže čevljev

     • tohuvabohu

      Kaj pa potem iščeš tukaj, govedo zahojeno?

     • slaipowi

      Jezim take ovce kot si ti

     • tohuvabohu

      Jaz si hitro opomorem, ti boš pa kmalu cvilil kot trinajsto prase.

   • FUCK COMMUNISM

    Ej pezde, ko so tvoji rdecuhi vozili tisoce ljudi na “prebarvanje” na Goli otok, to ti je bilo pa sprejemljivo?! Pizduh, sam spizdi, da se ti slucajn kaksna “nesreca” ne zgodi. Preklet pankrt hudicev!!!

    • Baader-Meinhoff

     Spet grozis v prazno govno eno. Daj podatke…

    • Mate

     Pizdun, pezde, Pankrt hudičev? Nauči se pisati slovensko! Nimaš pik v glavi kolikor je stopinj po zimi! Premalo so jih vozili na goli otok in premalo so bili kruti, dokaz za to si ti izrodek izrojen!

     • tohuvabohu

      Hehe, vozili so predvsem vaše. Svoje lastne pripadnike!

     • Mate

      Js vem da po vojni ni bilo vse uredu, sam poglej kakšni so bili prevzgojni domovi v sovjetski zvezi, pa danes v s Koreji! Primerjat titota z Stalinom je neumno. Iz ruskih gulagov so se redki vrnili živi, iz golega otoka pa večina še danes hodi! Ne me narobe razumet, ne podpiram tega, ker je bil goli otok večkrat sredstvo za maščevanje partijcev nad nedolžnimi sosedi, sodelavci itd. Moti me pa to, da se ves čas jugoslavijo primerja z stalinistično rusijo, kar je popolna neumnost! Tito se je distanciral od stalina ker ni hotel voditi takšnega ortodoksnega komunizma. Titovo vodenje je bližje leninovem, kot stalinovem. Pa še to je bilo daleč stran od tega, ker jugoslavija se je štela med neuvrščene!

     • Steiermark

      tvojega smrdljivega izrodka človeštva, pedofilsko morilsko podgano tita, pa res nemoremo primerjati s stalinom! On je vendar živi dokaz, kaj se zgodi, ko “učenec” preseže svojega “učitelja”….. Preberi si kakšno resnično zgodovinsko knjigo in se premakni s svojih otroških pripovedk o partizanih in zločincu titu!

     • Mate

      A ti prej prebereš kar objaviš? Ne bom odgovarjal na tako neumne BLODNJE! Aja, po tvojem komentarju sodeč, ti v življenju nisi kjige prebral! SFSN!

     • Steiermark

      matasti mate, pa navedi ti, katre knjige, razen “pionirskega lista” ali pa biografijo največjega parazita, množičnega morilca, pa da ne pozabim, pedofila, ki je pedofiliral 9 letne dečke, posiljeval mlade deklice in jih potem pokončal (kot tvoji musliji) , roparja tita? Aja , pozabila sem, najverjetneje si prebral tudi biografijo kürčana, kako se je “boril” za odcepitev in samostojnost Slovenije, s katero se še pa danes ne strinja! Bravo, mate matasti!

   • tohuvabohu

    Daj ne serji, govedo neprištevno. Sami ste ga vrgli ven iz partije, zdaj pa cvilite.

    • slaipowi

     Cvilite taki kot sta ti in Olga

     • tohuvabohu

      Meni ni treba cviliti, razumeš, butelj? Zame je Janša edini pošten in sposoben politik v Sloveniji, ti pa braniš tiste, ki že 75 let tlačijo slovenski narod. Slabo ti gre to, ubožec.

     • slaipowi

      Tudi zame je Janez Janša tak. Samo ne tvoj prefarbani komunistični idol. Ovca SDSovska klerofašistična

     • tohuvabohu

      Govedo levofašistično, oplel si.

     • slaipowi

      Ovca klerofašistična spelji se v Argentino

     • tohuvabohu

      A levica ne premore pametnejših ljudi, da sem pošiljajo same nevzgojene pavijane. A se je murglozavru čisto odpulilo, heeeehehehe.

     • slaipowi

      Zmanjkalo žaljivk? Ovca SDSovska. Razumete samo tisto kar se vam vrne z enako mero. Zato pa bom volil Janeza Janšo. Najhujše volilne more pa želim takim kor si ti

     • tohuvabohu

      O ne, o ne. Hranim jih za posebne primere. Za tebe jih je škoda, siromak, ki od živali poznaš samo ovce, haaaahahaha. Pa prosi za pomoč Tuneka, ta pozna tudi koze.

     • Steiermark

      Bo bolj pametno, da si ti in tvoja balkanska svojat, z penismankovičem na čelu, nabavite enosmerne vozovnice, za dokončno vrnitev na vaš sereorški balkan!

     • Steiermark

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • piko8

  SDS in g. Janez Janša je zmagovalna ekipa !!!

  • Tweety Bird

   Če boš volil Janeza Janšo, morda ne boš volil za SDS. Si verjetno preveč zabit :)

  • ĐĐ Style

   A na evroviziji?

 • Prle

  Baje bo na glasovalnem listu za pravega Ivana Janeza priimek pravilno izpisan JANSHARI, tako, da bodo sds ovce vedele pravilno obkrožiti.

  • Roman

   mislim,da so imeli v mislih tebe!

  • slaipowi

   SDS ovcam bo sugerirana zaporedna številka ki jo morajo obkrožiti. Ker pa so bolj kratke pameti bodo imeli na dlaneh napisan plonk, drugače se ne bodo znašli. To v vaseh okoli Grosuplja še vžge. V mestu Grosuplje pa ne. Nas je preveč razmišljujočih z lastno glavo.

   • Olga_10

    Mislite opankarja? Svojim je napisal kar na roko…

    • slaipowi

     Ne, Jansharija, prefarbanega komunista

 • ljubinica

  Clani SD so zadnjic paradirali v majicah z veliko runo boga Tyra na prsih.
  (Glej twitter Skoberneta)
  Te rune (iz germanske poganske mitologije) so v svoji simboliki na veliko uporabljali nacisti v casu 3. rajha.
  Tocno taka runa, kot jo na prsih ponosno nosita Zidan in Skoberne, je bila tudi simbol ene od SS divizij. Veljala je za bojno runo.
  ( Iz Wikipedie)

  • ljubinica

   Sicer v sedanjem casu rune v svoji simboliki na veliko uporabljajo skrajni desnicarji.
   Pomenijo tocno nasprotno od tega, za kar se kao zavzemajo nasi levaki ….

 • ljubinica

  SDjevci so res idioti.
  Kradejo od vsepovsod.
  Kradejo celo iz germanskega poganskega misticizma, razumejo pa seveda nic ….
  Nacisti so vsaj vedeli, zakaj so si prisvojili runo boga Tyra, tile nasi bumbarji pa….

 • ljubinica

  Po moje si je nekdo maloumne SDjevce posteno prinoscil …
  Ha ha

  • ljubinica

   Bolje, da se SDjevci s svojo kumrovsko izobrazbo drzijo kar rdece zvezde … je zanje bolj varno ….

 • DJURO SUMAR

  Njemu so dali na glavo rdečo zvezdo, ko je šel med pionirje, mene so poškropili že kot dojenčka in me vpisali v farške knjige. Ko sem postal pionir, sem ugotovil, da ne spadam v to črno, lažnivo, izdajalsko združbo in si oblekel majico z rdečo zvezdo. Majica mi je danes premajhna, rdečo zvezdo pa še vedno nosim.

  • lokec

   je zate bolj varno

  • don johnson

   uboscek ostani tam kjer si s tvojo majico in rdeco zvezdo.Prisel bo cas ,da se boste vrnili v jame od koder ste se v kozuhe zaviti zadnji prilezli skupaj z vasim vodjo energumenom titom turnskom. Vem da bos napisal , da nas boste zopet v te jame pometali , kar verjamem da bi tudi storili,toda ne zaradi ideologije ampak zaradi vasega primitivizma,ignorance in zabitosti.

 • samotoje

  “…celo neposredni nasledniki komunistov so se sramovali simbola, pod katerim je agresorska jugoarmada napadla našo komaj rojeno državo.”
  ZKS (zdaj SD) se ni nikoli odrekla nobenega komunističnega simbola, ampak je svoje ravnanje samo prilagodila “potrebam časa”. Volivci pa so spet nasedli. V glavah komunistov je vse ostalo na svojem mestu. Kot je na svojem mestu ostalo vse, kar so pokradli.

 • lado

  tvitićić,hunćić,krtaćić in ostali “kulturneži” družine kordišićića !!! so vas spet plačali ,da smetite tu,namesto na 24 kur !!!!! SLOVENCI BOMO VOLILI SDS ,KER SE BOMO ZNEBILI HUJSKAĆEV-SKRIVAĆEV ,PA BOMO SLOVENIJO PELJALI V BLAGINJO,DA BOJO NAŠE KORENINE RASTLE V NOVE ,SLOVENSKE ,GENERACIJE !!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!