fbpx

[Od zmage do zmage] Scenarij za katastrofo

Kolumnist Vinko Vasle (foto: Demokracija)

Zbrani na izrednem kongresu komunistične partije ugotavljamo, da so domobranci in fašisti tole malo hujšo gripo (vir: Nina Pirnat in Marjan Šarec ) izkoristili za protirevolucijo revoluciji, ki smo jo kot punčico svojega očesa varovali in branili od pomladi leta 1945 dalje (vir: Huda jama, Teharje, Kočevski Rog etc.). Pandemija, ki sicer to ni (vir: Levica) je tudi pri nas postala skrivno orožje neonaciastov in skrajne desnice. Tej teoriji zarote se bomo uprli z vsemi silami s svojimi teorijami zarote (vir: tovarišica Tanja Fajon).

Zato je naloga vseh progresivnih sil, da se odločno uprejo vsem ukrepom sedanje vlade in ne dovolijo, da bi se z demagoškimi in populističnimi ukrepi (vir: Dnevnik, Delo, Mladina) ohranjala na oblasti. Sem na primer sodi ogabno prilizovanje upokojencem z nizkimi pokojninami (vir: Anja Hreščak, Dnevnik). Zato smo na kongresu naše partije oblikovali nekakšno krizno vlado v senci, ki jo iz zaledja vodi tovariš Milan Kučan, na terenu pa so naloge razdeljene med posameznike in posameznice, kar sledi v nadaljevanju.

Krizno vlado v senci koordinira trojica Židan-Mesec-Šarec in Bog nam pomagaj ne glede na naš ateizem. Z aklamacijo je bil Igor Pribac imenovan za glavnega koordinatorja med življenjem in smrtjo, ker zelo tenkočutno obvlada problem evtanazije. To nam po zmagi naših sil lahko še kako prav pride. Bivša direktorica NIJZ Nina Pirnat, ki je bila na grozljiv način simbolično defenestrirana (prevod: vrgli so jo skozi okno), bo še naprej naša glavna strokovna izvedenka za panika ni potrebna, virus ni preveč nevaren, če kihate in kašljate, to delajte v rokav, pojdite v službo in roke si lahko umivate. Adolf Hitler bo z nami zaradi simbolno pomembnega dela Mein kampf, saj je v času pisanja knjige bil socialdemokrat in socialist in ne nacist. In seveda – to je naša vojna.

Jože P. Damijan je bil v vlado v krizi in senci imenovan kot višji strokovni sodelavec za devizna vprašanja in krizno ekonomijo. Rudi Rizman zastopa s.p. intelektualne storitve 75 in postavlja zahtevo, da se omenjenim intelektualcem izplača več desettisoč evrov odškodnine, ker so nerazumljeni in popljuvani. Lidija Divjak Mirnik je bila imenovana za koordinatorko nabave potrebnega repromateriala in dobi naziv višje svetovalke za maske iz modrčkov ter tangic. Igor Kršinar iz Reporterja z našo vlado v senci honorarno sodeluje kot stiki z Milanom Kučanom in kot prenašalec naših idej v javni medijski prostor. Če ne bo v zdržal, se mu omogoči zdravljenje. Irena Joveva, makedonska evreoposlanka postane državna sekretarka v senci za mednarodne odnose z virusom, Svetlana Makarovič pa bo v stilu kultura kot osveta vsak dan z balkona svojega prestižnega varovanega stanovanja brala revolucionarna dela Lenina, Stalina in Tita.

Damir Črnčec se imenuje za glavnega stratega akcij miniranja vlade na terenu in za šefa operativne enote za črno propaganda. Matjaž Nemec bo skrbel za izobraževanje novih kadrov v naši partiji v stilu izobrazbenih šnelkurzov, ki jih odlično pozna. Miša Molk se imenuje za osrednjo starleto za botox intelektualne storitve, saj naša partija veliko da na estetiko izgleda. Dejan Židan je zadolžen za sprotne kontra ukrepe Janševi vladi, pri čemer je treba vztrajati na dosledni demokratični parlamentarni proceduri. Kar pomeni, da noben ukrep sedanje vlade ne sme biti sprejet do septembra letos. Marjan Šarec bo poleg koordinacije krizne vlade v senci prevzel tudi resor “bolje jutri kot včeraj. Izjemno pomembno vlogo ima koordinator Luka Mesec s svojimi, da prepeči kakršnokoli militarizacijo borbe proti virusu, kar pomeni – vojsko v kasarne, virus na meje.

V operativnem štabu vlade v senci smo dogovorjeni tudi z Zvezo borcev, da v primeru kadrovskih potreb njihove v NOB in revoluciji izurjene kadre pošljemo na teren. Če bodo v tej bitki zaradi starostne izpostavljenosti preminili, jim bomo po zmagi revolucije na Žalah postavili spomenik in vsako leto organizirali pohod po poteh virusa.

Smrt fašizmu, svoboda virusu.

Vinko Vasle