Paravojaška Slovenija: Štajerska varda in proslave ZZB NOB z dečki v uniformah in z orožjem na prsih

Foto: Twitter

Končno smo tudi v Sloveniji dobili dozdevno svojo prvo, vsaj javno priznano, paravojaško organizacijo Šiškovih stražarjev, ali bolje karikaturo paravojaške organiziranosti. Naenkrat in nepričakovano smo na pragu vstopa v krog “banana” republik, kjer so paravojaške organizacije del običajnega političnega dogajanja. Sama osebnost g. Šiška in njegovih “stražarjev” tu ni toliko pomembna, bolj zgovorni so čas pojave “Štajerske straže” v javnosti, okoliščine, ozadje postroja in predvsem velika medijska pozornost tega sicer mirnega dogodka.

Prve oblike paravojaške organiziranosti in njene instrumentalizacije v politiki lahko zadnja leta v Sloveniji zasledimo pri Združenju zveze borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Slovenije (ZZB NOB). Članice in člani nosijo vojaške (partizanske) uniforme, paradirajo z orožjem, trofejnim in manj trofejnim, tudi s strelivom, vsaj tako kažejo fotografije, posnete na zadnjih proslavah v Dražgošah in ob priključitvi Primorske.

Presunljiv je pogled na dečke v uniformah z orožjem na prsih, podobno kot vidimo v Južnem Sudanu ali v Putinovi Rusiji. Glede na statut in programske usmeritve ZZB NOB (glej spletno stran https://www.zzb-nob.si/kdo-smo/dokumenti/) je to organizacija, ki se bori za ohranitev vrednot NOB. Te vrednote so: suverenost slovenske države, svoboda, neodvisnost, ozemeljska celovitost, demokratična, socialno pravična družbena ureditev, človekove ekološke, socialno-ekonomske ter politične pravice in pa boj za mir in enakopravne odnose med narodi. To je meni, državljanu Republike Slovenije, Slovencu, popolnoma sprejemljivo in lahko bi bil mirno tudi njen član, seveda ne v uniformi in z orožjem in ne pod zastavami bivše totalitarne države.

V ZZB NOB svoj temeljni cilj, po stari navadi, prikrivajo
Problem je v tem, da so pred javnostjo zamolčali, kaj je primarna vrednota ZZB, ki je simbolizirana v emblemu ZZB NOB: v rdeči zvezdi z vrisanim še bolj rdečim Triglavom. Zgovorno je paradiranje z zastavami bivše totalitarne države z rdečo zvezdo, pod katerimi so si zmagovalci s krvjo umazali roke po že končani 2. svetovni vojni leta 1945, države, ki se je leta 1991 borila proti neodvisnosti Slovenije, proti slovenskemu narodu. Za sodobno, spravljivo in resnično demokratično ZZB bi bil tako edino Triglav primeren simbol. Rdeča zvezda je simbol krvave in nasilne komunistične revolucije, simbol totalitarnega režima, preganjanja in segregacije drugače mislečih, vernih. Večina tistih, ki so sodelovali v NOB, je šla v boj proti okupatorju, v boj za svobodo, ki ga simbolizira Triglav, in ne v boj za komunistično revolucijo. Za komuniste pa je bil boj za zmago rdeče zvezde primaren cilj, torej boj za vrednote, drugačne od tistih, ki jih simbolizira Triglav. Tisti partizani, katerih primarni cilj boja so bili vrednostni simboli Triglava, so imeli v NOB težave, bili so potrošni material, nekateri so bili nagrajeni s kroglo v hrbet. Na žalost je boj za zmago rdeče zvezde tudi dandanes še vedno primaren cilj komunistov in v spekter demokratičnih barv prebarvanih njihovih simpatizerjev sedanje vladne koalicije. Samo da si ga kot cilj ne upajo javno razglašati in ga eksplicitno zapisati v statut in temeljne smernice delovanja ZZB NOB. Prikrivajo ga, po stari navadi. Tako kot poskušajo preprečiti odkrivanja zločinov komunistične revolucije in utišati zgodovinarje in novinarje, ki o tem pišejo in objavljajo v medijih. Da mislijo resno s povratkom vrednot rdeče zvezde, kaže vsa dosedanja politika levega bloka, ki načrtno razgrajuje stebre demokratične in neodvisne Slovenije – pravosodni sistem, medije, Slovensko vojsko, varnostno-obveščevalni sistem, javno zdravstvo, državne finance.

V spomni padlim domoljubom (Foto: STA)

Njihova retorika, javna in manj javna, je grozeča: še premalo smo jih pobili, smrt janšizmu, namesto privatizacije nacionalizacija, uspešne podjetnike je treba odreti in pognati iz države! In vsak, ki drugače misli, ki ni pristaš boja za vrednote rdeče zvezde, je takoj proglašen za (klero)fašista, ultra desničarja, skratka za golazen, ki jo je treba onemogočiti, pregnati ali pobiti. Da so take grožnje realne, kaže tudi dejstvo, da imajo bivši pripadniki tajnih služb še vedno doma orožje, ki ga niso predali državnim organom, da je po vsej verjetnosti še vedno kar nekaj neodkritih tajnih skrivališč orožja, streliva, eksplozivov in druge opreme nekdanje SDV, Kosa. To pa so znaki obstoja paravojaške organizacije v Sloveniji. Nova revolucija se lahko torej prične že jutri.

Torej, koga se imamo normalni državljani za bati, vsekakor ne Šiškovih stražarjev. Ker na vidiku ni nobenih zunanjih sovražnikov, potencialnih okupatorjev, je treba najti notranjega sovražnika in zoper njega usmeriti bes borcev za vrednote rdeče zvezde. In tu kot naročen nastopi Šiško in izvede komedijantski postroj. Ponudi možnost podtikanja pomoči pri organizaciji postroja opoziciji, predvsem največji opozicijski stranki. Naslovnica zadnje številke revije Mladina insinuira, da za Šiškovimi stražarji stoji Janez Janša, mrkega in zlobnega videza, kar je zgovoren dokaz, kam cilja levi agitprop. Ponuja se priložnost, da se upraviči prepoved opozicije ali vsaj eliminacije dela opozicije, češ, saj so prevratniki, rehabilitirati hočejo fašizem. To je lahko uvod v nek hladen ali morda manj hladen državljanski obračun z opozicijo. Upam, da je kdo od režiserjev te tragikomedije še toliko trezen, da bo potegnil zavoro in zavrl ta proces samouničevanja slovenske države, naroda. Vsekakor so organizatorji in vodstvo ZZB NOB zamudili zgodovinsko priložnost, da zavržejo vrednote rdeče zvezde in da se posvetijo boju za vrednote Triglava kot simbola slovenstva, tako kot imajo zapisano v temeljnih smernicah. Morda še ni prepozno, da zaustavijo ples uničevanja slovenske države in njenih pravih vrednot.

Jože Rant st.

 • Amerikanc

  Kar se pivskih trebuščkov tiče, so na enaki valovni dolžini.

  • rrrrr

   Nič čudnega. Oboji zastonj pijejo pri istem birtu.

 • Krtača 20

  Borci nikjer ne skrivajo obrazov. Zakaj jih potem teli debili? Imajo slabe namene? Kdaj pa je imel še jajo kake dobre namene….

  • Amerikanc

   Borci ??? Aja, za vrednote borčevskih penzij ! To pa znajo !

   • FRANC3

    To so ”KRUHOBORCI”.

   • Steiermark

    zraven ropanja in prilaščanja, vsega, kar ni njihovo in zadolževanja naših pravnukov!

  • KP

   Krotača,kje maš kakšne borce? Misliš par skrivačev,če so še živi?

   • Steiermark

    verjetno misli tudi na tiste prejemnike partizanskih penzij, ki med vojno še rojeni niso bili in eden takšnih je celo predsednik, tovariš, borcev!

  • garfi

   Krastača kdo nas je hotel na Kotnikovi potolči s količki
   aja to so bili vaši zamaskiranci z dobrimi nameni
   sedaj kar del vlade

 • Delta

  Mladina ni časopis, ampak reklamni letak za zdavnaj propadli socializem.

  • FRANC3

   Ki pa ga moramo vsi plačevati.

 • O’Brien

  Saj ni res, pa je! Tudi v Nemčiji v Chemnitzu odkrili prevratnike. 6 so jih aretirali, ker naj bi načrtovali državni udar. Da so bili desni populisti, je menda jasno. https://www.welt.de/politik/deutschland/article181729564/Terrorgruppe-Revolution-Chemnitz-soll-rechtsradikalen-Umsturz-geplant-haben.html#Comments

  Ali smo že tako daleč, da bo to šlo kar mimo, ali so tako obupani, da jih bo to dokončno pokopalo?

  • Lisjak

   Ti so še hujši kot Šiškovci.Med preiskavo so jim našli nekaj palic in zračno puško.

  • RATATA

   Deset taužent jihadistov pa nikakor ne morej najt!

 • freedomfighter

  Sploh ne vem kaj se ljudje pritozujejo a nebi bilo za vse slovence najbolje da se stajerska odcepi skupaj s prekmurjem…bdp na prebivalca bi sigurno narastel za 20%

  • FRANC3

   Slo je že tako in tako ”žepna država”. Dovolj so jo v preteklosti zmanjšali naši tovariši Kardelj (nepismeni) in Tito (brezbrižni in samovšečni).
   Če jo bomo delili, bo pa res samo še državica.

   • RATATA

    Dežela Krajnska je le ena izmed starodavnih slovenskih Dežel.
    Štajerci, Korošci, Primorci, Prekmurci … se z deželo Krajnsko identificirat ne morejo, prav vsi, vsak v svoji deželi s popolnoma jasnimi mejami, pa smo lahko enostavno zedinjeni v Zvezni Republiki Sloveniji(!), kot smo že bili ob razglasitvi prevzema ustavnih pooblastil 31.10.1918 v Parlamentu Dežele Krajnske!

    • ježodež

     Hmm, a Adelsberg grotte bi pa ti kar pustil….. Komu ?

     • RATATA

      To pa že ne! Po čem pa to sklepaš?

     • ježodež

      Jaa, Primorci to niso. Krajnci ??? Ali Batageljci ? :)

     • RATATA

      Bolj na Primorce gravitirajo.
      Pivčanje si kot Vipavci, vmesni batageljčanje niso glih drgačni.

     • ježodež

      :))) Zdaj si povedal približno tako, kakor tista stara Čička, ki je po 2SV
      nosila lovor in oljko pred Cvetno nedeljo prodajat nekoliko višje, kjer lovor in
      oljka ne rasteta.
      Ko so jo vprašali od kod je, je rekla: “ma nismo ne Čiči ne Brkini, ma smo
      gušto na konfini”. :)

     • RATATA

      Tko mislim.
      Na pevskem tekmovanju je ena Primorka z najmočnejšo štimo navijala “VSI STE LEJPI!!” hehe

   • freedomfighter

    Imam raje se malo manjso drzavo v zameno za to da se znebimo zmesanih stajercev…tako kot sem rekel bdp na prebivalca bi narastel stopnja alkoholizma bi padla prometnih nesrec pa prakticno nebi bilo vec…

 • garfi

  še vedno nič o Antifa oboroženih zamaskirancih in iskri
  aja ti so sedaj del vlade

 • RATATA

  Kako bo Šiškova Varda Janševa? Seveda ni!
  Kaj ko bi enkrat končno strnjeno obsodili tisto, kar nas ogroža?
  Elaborirati je potrebno globalizem multikulturnosti,
  tudi eno “Evropsko” “nacijo”,
  razvrat elgebitovstva, pod patronatom kulturnega in demokratičnega marxizma.
  Definirajmo končno to neenakost med spoloma vsakemu narodu edino identiteto, ki se je pri Evropskih, v dolgem obdobju izoblikovala v takšno, ki je zelo podobnih vrednot.
  Vrednote je potrebno prebuditi! In identiteto!
  Ustanova, inštitucija EU je pravo nasprotje tega!
  Narodi se s tem nikakor ne identificiramo!
  EU nikakor ni tisto, kar naj bi bila. Uzurpiranost in pohlep predstavnikov je zradirala osnovno idejo, ki ostaja le na papirju in praznobesedičenju udeleženih pri bogato obloženi mizi in medijskih poročevalcev, ki se pripravljajo na dostop k njej (fajonka je primer, sledi ji štularca).
  Normalnosti si želimo! Slovenci Avsenika in Slaka ob goveji župi, ne pa ravnih kumaric in podrtih silosov za cuker v Ormožu!
  Ure jaz ne bi prestavil in je tudi ne bom. Ko jebe komisarske debile!!! Mrš golazen!!!

  • abc

   Kdo ti pa brani, da ne moreš poslušati Avsenika in slaka ob goveji muziki ( pardon , župi )

   • Steiermark

    abc, ti si najbrž ostal , tako kot si tudi gor zrasel, ob čevapčičih……. zato zasmehuješ vse, kar je povezanega z slovensko identiteto!

    • abc

     poslušam rock in metal . pač sorry. a ni demokracija in svobodno izražanje? Za mene je pač to goveja muzka. Nč dost boljša kot turbo folk in drugo sranje, Vsak ima svoj okus. A ne?

     • Steiermark

      Če bi bil Slovenec, potem bi obvezno spoštoval slovensko narodno zabavno glasbo, če ti je pa metal in rock bolj všeč, je pa to tvoja izbira, in zaradi tega nemoreš in nesmeš zaničevati naše kulture, ker to počnejo samo jugogovedini zavezani v Sloveniji!

     • abc

      Na kakšni veselici še prebavim , tja pač paše. Ni veselice brez golice a ne. Drugače pač ne prebavim naše narodnozabavne ( če že more biti potem kak Avsenik ali Slak ) razni modrijani in podobno pa niakor ne. Pa raznorazni turbo folk pa tako sranje. In Zečići pa kunčiči , sam drek. In kaj zdaj? Js ne merim Slovenstva po glasbi, pa po veri . Najpomembneje je da spoštuješ vse ljudi, vem da je to marsikomu tukaj gor težko razumeti, ker je tukaj ogromno nestrpnih in zelo ozkoglednih ljudi.

     • Steiermark

      Zečiče in kunčiće, turbofolk i traktore, danijeeelllle itd. pa poslušate ravno vi, ki ne pripadate Slovencem, Dopuščam , da nekomu ni všeč narodnozabavna slovenska glasba, vendar je to največkrat znak, da je tak človek odrastel daleč od slovenske vzgoje in kulture!

     • abc

      Kaj tebi ni jasn, da glasbo mešaš z nacionalnostjo itd. Res je, da vsak narod ima svojo narodno musiko ( etno glasbo ) katera je značilna za vsak narod. Toda jaz ne poslušam tega, ker mi nikoli ni bila všeč. Od otroških ket poslušam rock, heavy metal, tudi reggae ni slab. Vidim pa, da za tebe pomeni slovenska vzgoja to, da moreš poslušati narodnozabavno, najmanj ob nedeljah k maši, pa verjetno še nestrpen biti do drugih narodnostnih skupin in verstev, pa za vse kriviti bivšo državo in komuniste in še kaj se bi najdlo. A veš nekateri ljudje živijo bližje jezusovemu nauki pa tudi, če ne hodijo v cerkev ali so celo druge vere ali ateisti. Predlagam ti, da še kdaj vzameš biblijo v roke, morda se ti obzorje malo razširi. Pa veliko sreče.

     • Steiermark

      Mislim, da tebi ni nič jasno……bebček s svojim turbofolkom in cigansko glasbo, vašo, srbski trubači itd. od kdaj pa je nestrpnost do vas ciganov, če nam, avtohtonim v Sloveniji, nikoli ni bila in nam tudi nikoli nebo všeč vaš jugo melos, ki ste ga pobrali od turkov in se z njimi tudi tožite za “avtorstvo” pesmi, ki jih izvajajo pevalke i pevalci, ki tako zavijajo, kot bi imeli prebavne motnje…..A to je pa zate “nestrpnost”…. mislim da ste nestrpni vi jugosi, ki se kljub mnogim letom, odkar živite na naš račun, še vedno niste inteegrirali v slovensko družbo….. sicer nebi pričakoval od nas, da se mi prilagodimo vam, tako kot to počnejo kameltreiberji, sedaj in ti nas upaš imenovati celo za nestrpneže do vas, pritepencev in parazitov, v naši družbi!! Kar se pa tiče Kristosovih naukov, pa ti ne flancaj, ker pojma nimaš, niti o Kristusu, še manj pa o svetem pismu, najbolj brani knjigi, na svetu!

     • abc

      Nikol nisem poslušal in ne poslušam nobene Srbske, Hrvaške, Bosanske, Makedonske narodne in narodnozabavne glasbe. Tudi Slovenske ne. Vse skupi je isti piece of shit od glasbe. Od Slovenske narodne so Avseniki, Slaki, Štirje kovači, obvladali svoje delo, mogoče se še kdo najde. Rock and Roll Never Dies. Pa lahko noč in lepe sanje.

     • Steiermark

      Samo neumni balkanc, ki živi na naš račun, v Sloveniji, kot privilegirani parazit z balkana, ki je poleg tega sam piece of shit, brez spoštovanja evropske kulture, se izraža tako in zasmehuje kulturo ljudi, ki jih preživljamo…… Ti piece of shit, zakaj se ne vrneš domov, kjer boš lahko izražal to svoje duševno stanje, katastrofo, po mili volji in še ploskali ti bodo! Ciao, piece of shit….blokiran!

     • abc

      Očitno je za tebe merilo pristnega Slovenca to, da si ob Nedeljah zjutraj pri maši, za kosilo ob 12 – ih pa je goveja juga, pečenka, restan krompir, zelena solata, liter vina in narodna ( goveja ) muzka po radiju. Pač oprosti, nekateri poslušamo Rock .

 • RATATA

  31.10. bo stota obletnica Zedinjene Slovenije.
  To bo dan, ko bi moral biti največji praznik vseh Slovencev v vseh slovenskih Deželah.
  Na ta dan pred stotimi leti je bilo v Parlamentu dežele Krajnske razglašeno prevzetje vseh ustavnih pooblastil v vseh slovenskih deželah, kar je omogočil karlov manifest.
  Le pohabljenost in uničenje zgodovinskega spomina botruje k temu, da se Slovenci ne zavedamo te tako zelo pomembne razglasitve, saj če bi se je, bi vsi živeli v svoji zvezni deželi in vsak bi se lahko enostavno identificiral z njo. Tudi meje bi bile rešene v popolnosti, saj so starodavne in natančno označene na zemljevidih in v naravi, opisno pa navedene na vseh mirovnih pogodbah in sporazumih.

  • Soave

   + + + + + + +

  • Hribouc

   Sila močno sporočilo!
   Zelo odprta vprašanja-
   Tudi sramota.
   Bravo Ratata.

   • RATATA

    Ej Hribouc razumni svetovljanski….
    Stalno premišljevanje in spoznavanje dejstev, ki so nam bila začasa šolanja zamolčevana namerno (zdaj vem tudi zakaj) privede do užaloščenja, sramu in srda. Če se to premlevati splača ne vem, pa me tudi ne zanima, saj me kar nekaj goni v globine prevar, ki so se nam, Slovencem zgodile.
    Ločujem sicer med krivdo in odgovornostjo, je pa nekaj res srhljivo zastrašujoče!
    Da še dandanes ne predstavijo v kompletnem šolskem programu DRŽAVNOSTI (ne le v osnovnih šolah in gimnazijah temveč tudi na družboslovju) je pa tako zelo kruta, da sploh ni čudno vse to mahanje zastavonoš z nekimi fanami tiste nasilno spakedrane zlagane ideološke tvorbe.
    Prej smo Slovenci imeli “širšo” in “ožjo” domovino (tako so nam pripovedovali – o državi niti besedice. Pred tem smo imeli Dežele, ki so bile Države (z deželani in deźelnim zborom), toda z vsemi atributi državnosti znotraj neke večje zveze.
    Danes pa imamo kaj(??) ne govori se niti o domovini in še manj o Državi. Ves govor je o Republiki Sloveniji (v obliki kure), ki je identična tisti upravni enoti Socialistični Republiki Sloveniji znotraj sfrj, ki so jo sestavljale druge (še 5 + 2ap) prav tako pofakižene.
    S kom ali s čim naj se identificiram???
    Identiteto mi hočejo odvzeti v popolnosti! Jaz nisem kar nekaj, saj imam vrednostni sistem, ponos, svojo zgodovino, ki se nadaljuje od prednikov in ne maram, pa tudi nočem sprejeti nekih vsiljevanih mi idej in ne maram, da bi mi kdorkoli vsiljeval razmišljanje. Ideje in mnenja ne štejejo prav nič, le dejstva. Nikomur nič nočem, toda naj me doma pustijo pri miru in naj mi ne vsiljujejo bolnih bedarij multikulturnosti in kardeljanskega izginotja naroda s “pozornice” Sveta!

 • УВБ-76

  Članice in člani nosijo vojaške (partizanske) uniforme, paradirajo z orožjem, trofejnim in manj trofejnim, tudi s strelivom, vsaj tako kažejo fotografije, posnete na zadnjih proslavah v Dražgošah in ob priključitvi Primorske.

  A tole so pa tisti “dečki iz Sudana”, ali kako:
  https://imgur.com/a/6H2D5Ln

 • rrrrr

  Skriti režiserji vedno natanko vedo, kaj ponuditi bebavi publiki, da ne godrnja, ko jo ociganijo najprej z oderuško vstopnino in ji v garderobi zaplenijo še plašče, dežnike in galoše..

  Za stare bebce je treba na oder poklicati le Dražgoške maškare, za mlajše in srednje bebote pa Šiškovo vardo.
  Tako so vsi neizmerno srečni in zadovoljni. Kradljivci in okradeni.

 • Steiermark

  Potem so pa pravgotovo pripadniki serpentinškove vlade, ki pravtako “fantazira” kako bo to in ono, vendar brez načrtov in izračunov….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!