fbpx

[Pisma – od zmage do zmage] Agenti diktatorja o naših frakcijah

Kolumnist Vinko Vasle

S pomočjo vohunčka Murčija nam je uspel vdor v posebej varovano podatkovno bazo domobrancev in fašistov, v kateri smo med drugim odkrili, da njihovi agenti pozorno spremljajo naše proletarsko narodnoosvobodilno gibanje ekoloških socialistov osvobodilne fronte. V tej bazi so natančno popisane vse naše dolomitske frakcije, ki se združujejo v eno gibanje in tekajo po cestah. Poglejmo, kaj so umazani agenti iz kleti odkrili.

Frakcija eko fašistov – gibanje, ki zagovarja vračanje v pred kameno dobo, kajti vse po tistem času je onesnaževanje okolja. Zavzemajo se za prepoved živinoreje – prdenje krav in CO2, za ukinitev elektrarn, avtomobilov in pametno uporabo kisika z omejitvijo dihanja.

Frakcija kovid idiotov – v virus verjamejo samo, ko so na respiratorju, ali na pokopališču.

Frakcija antivakser psihopatov – bolj kot se približujejo dopusti, manjša je njihova vrsta. Sicer pa se tudi v tem primeru z gnusom cepijo.

Frakcija 5G vaških posebnežev – spoznate jih po nošenju zaščitnih pokrival iz plastike, ali aluminijaste folije.

Frakcija antifa Stalinisti – s fašističnimi razbijaškimi in likvidatorskimi metodami se borijo proti fašizmu in pri tem poudarjajo, da so levičarji in komunisti. Ko so tepeni, grejo domov k mamicam jokat.

Frakcija MAO – gre za mladinsko aktivistično organizacijo, za katero Lenin, Marx in Engels niso več dovolj radikalni, zato prisegajo na ekskluzivizem strahovlade Mao Ce Tunga. Njihov zaščitni znak je stisnjena rdeča pest, za vsak primer pa imajo s seboj tudi role toaletnega papirja, če bi se revolucija res vžgala.

Frakcija kučanistov – v resnici gre za pol religiozno gibanje, ki je prej hodilo v svetišče Forum 21, odkar pa ga je Milan Kučan ukinil, iščejo svoj novi prostor pod soncem oziroma v zavetju udbe in partije. Kučana obožujejo kot ono ljudstvo zlato tele. Znameniti pripadnik te verske ločine je na primer zgodovinar Božo Repe. Kučanisti so že malo ruinirani in utrujeni od neprestanih novih obrazov in bojev za oblast.

Frakcija LGBT aktivistov – ta frakcija OF gibanja in kolesarstva ima eno samo ideologijo – denar in pravice. Pripravljajo se za pohod na oblast na krilih levice. Eminentna zastopnica te frakcije je Nataša Sukić, ki vodi še dve podfrakciji – podfrakcijo feministk in podfrakcijo pogovorov z mrliči.

Frakcija fajonistov – za lažjo predstavo naj omenimo, da sta goreča in izstopajoča zastopnika te Marko Koprivc in Matjaž Nemec. Oba ste intelektualni velesili, pri čemer posebej izstopa Nemec s svojo plačano izobrazbo, Koprivc pa v resnici  zgolj oponaša svojega očeta, ki je veljal za medijsko trdo roko v rokah Franca Popita, takratnega eksekutorja v partiji. Ta frakcija meni, da ji oblast pripada od Adama in Eve dalje, zato pravico išče tudi na ulicah. Na kolesu je protestirala tudi šefica frakcije Tanja Fajon, dokler ji njeni levi bratje v boju niso ukradli kolesa izpred ukradene vile.

Frakcija taksistov, tudi RONDO – je podporna enota osvobodilnega gibanja eko socialističnega delavskega upora, pri čemer se je ob zadnjih akcijah porodil iz ozadja taksi sindikalist, nek Dejan Jefim, ki mu domobranci skušajo podtakniti UBER in je fant preko roba živčnega zloma. Tip je zanimiv – če mu pokažeš prst, na tviterju objavi vse člene kazenskega zakonika. Najraje se sooča s samim seboj.

Frakcija satanistov – že ime pove, da častijo Luciferja, Josipa Broza, Borisa Kidriča, dobro obveščeni pa trdijo, da so na eni svojih seans zaklali petelina v čast Milana Kučana.

Frakcija pleničarjev in paličarjev – je ena številčnejših, saj sodi v arheološki okvir pripovedi o tem, da je na svetu še 14 tisoč borcev proti nacifašizmu, od tega 42 tisoč samo v Sloveniji. Vsak dan se vse bolj pripravljeni na upor zoper fašizem in diktaturo za svetle cilje komunističnega gibanja med NOB, posebej pa po NOB. Kar je ubesedil prejšnji predsednik pleničarjev Tit Turnšek z besedami  “še premalo smo jih pobili”. Sedanji Marijan Križman se tudi “oefovsko” upira, težava pa je, ker so vsi gozdovi denacionalizirani in jim ostane samo še grmovje. Po izročilu se nekje pač morajo skrivati do osvoboditve.

Frakcija elitistov  oz. kulturno-umetniških revolucionarjev – tipa Boris A. Novak, ki sovražne vrste fašistov in domobrancev načenja s kričanjem svoje politične poezije na cestah in ga mlajši revolucionarji tolerirajo samo zato, ker mu nimajo srca reči – ata, pejd domkov. Ta frakcija je dedič božanskih privilegijev, ki v večini primerov niso posledica umetniških veličin, ampak samopredstave o tem. Zato od oblasti in ministra za kulturo Vaska Simonitija nočejo nič drugega kot – denar. Gre za performans TRR.

Frakcija alkoholikov – je srednje številna. Gre za revolucionarje, ki kričijo proti oblasti samo, če imajo osem promil v riti.  Za en starček bi izvedli tudi atentat, a se jim roke preveč tresejo.

Frakcija parazitov – v to frakcijo štejejo v glavnem vsi iz zgoraj omenjenih frakcij in gre torej za generalno frakcijo upornikov z geslom  “delo krepa človeka, bankomati so naši.” Veliko članov te frakcije se kadruje iz javnega sektorja.

Vinko Vasle