fbpx

[Pisma – od zmage do zmage] Ajatola Serpentinšek in upor džamaharije Slovenija

Kolumnist Vinko Vasle (Foto: Demokracija)

Ko je pred dnevi Donald Trump napadel demokratično socialistično džamaharijo Slovenijo, je bil upor neizmeren. Kar je tudi logično, saj so Trumpove rakete ubile vodjo elitne partijske revolucionarne garde Milana Kučana in comp. prvboborca in partizana Kasema Solejmanija, ki naj bi nad Sabotinom zamenjan napis “Naš Tito” v “Naš Solejmani”. Maščevanje, ki je sledilo, je bilo temu primerno! Združena eko zelena levica pod vodstvom ajatole Dejana Židana je izrazila veliko zaskrbljenost. Trump je zaradi tega skorajda odšel v bunker Bele hiše.

Zunanji minister verjetno prihodnjega kalifata Slovenija Miro Cerar je odločno obsodil ta nehumani napad na državnika in človeka, s katerim nas veže veliko stvari, ko gre za Iran. Na primer vloga Nove ljubljanske banke pri sofinanciranju kemične pralnice Irana, kjer je pomembno vlogo odigrala Miki Miška, pa dolgoletne prijateljske vezi forumašev 21, ki poslujejo z Iranom. To je našim komunistično udbovskim silam dalo prepotrebne provizije, ki so odlično orožje, ko gre za volitve, mirno pa bodo lahko sfinancirali še odkup kakšnega podjetja, ki so ga pred tem potopili.

Tudi ideologi slovenske LGBT so se v teh vojnih napetih razmerah odlično odrezali in se ne vmešavajo v notranje zadeve prijateljske demokratične države Irana, ki ima pač to navado, da geje obeša na žerjave. Gre pač za starodavno kulturno tradicijo te dežele, ki je povezana tudi z vero, v katero se mi ne vtikujemo, ker je vera svobodna, obešanje pa tudi. Tudi Levica je ostro obsodila Trumpa in zahtevala takojšen odhod Slovenije iz Nata, je pa malo neodločna, saj ni zahtevala vojne napovedi ZDA, kar jim zamerim.

Po dolgem času je imela naša partija nočno sejo
V znamenje protesta je tudi naš obrambni minister Karl Erjavec zahteval kruto maščevanje Trumpu in Ameriki – takojšen odpoklic šestih slovenskih pripadnikov vojske (tako v novoreku rečemo vojakom slovenske vojske, po novem tabornikom generalice Alenke Ermenec, kot omenjajo domobranci in fašisti), kar je v Beli hiši povzročilo skorajda obsedno stanje. Trump je zato celo razmišljal, da bi se Iranu opravičil. Po dolgem času je naša partija imela nočno sejo, kjer so v bunkerju generalštaba skupaj z vrhovnim poveljnikom oboroženih sil Borutom Pahorjem čakali, da bi izvedeli, kaj se dogaja v naši vojaški bazi v Iraku in potem po zvezi le izvedeli, da so naše oborožene sile v Iraku dodatno napadle Trumpa in so se ob poku odločno umaknile v zaklonišče. In “neomajna odločenost” je Ameriki pokazala odločno zobe.

Foto: Twitter

Slovenija eden največjih zaveznikov Irana
Slovenija pod vodstvom vrhovnega ajatole Serpentinška, je eden večjih zaveznikov Irana, kamor smo že v preteklosti izvažali JLA orožje in kemična sredstva za boj proti notranjemu sovražniku. Takoj, ko je vlada slovenske džamaharije izvedela za uboj tovariša Solejmanija, je obnovila in okrepila obsežno protiimperialiastično fronto iz leta 1945, ko smo imperialistične zaveznike prelisičili takoj potem, ko so nas osvobodili.

V te obsežne vojne dejavnosti so se seveda vključili tudi naši mediji. Javna hiša RTV SLO je prvič po Titovi smrti uvedla izredne razmere in s posebnimi izrednimi poročili vsako uro obveščala, kaj vse groznega načrtuje Trump, ker mu umor državnika (ob tej oznaki se domobranci in fašisti režijo) ni zadostoval. Trump sicer ni rekel, da bo do tal porušil najvidnejše zgodovinske spomenike v Iranu, a ta mala medijska diskrepanca med resnico in lažjo je v vojnih razmerah del potrebne propagande, ki naj združuje slovenski džamaharijski narod v enotno fronto proti Ameriki in Natu. Nasploh so džamaharijski mediji širili prave informacije, kot na primer trditve, da je bil Solejmani tako rekoč mirnotvorec, njegova teroristična morilska dejanja pa so bila v resnici širjenje izročila miroljubne koeksistence z Ameriko in Izraelom.

Vojna za vse, tudi upokojence
V vojnem času, v katerem je naša džamaharija, pa seveda ni čas, da bi se narod delil. In bi recimo vprašal, kje se je ekonomske znanosti učil Serpentinšek, ki je ob izdaji obveznic za 1.5 milijarde evrov rekel, da to ni nova zadolžitev, ker ne gre za posojilo. Zato se tudi ne ukvarjamo s tistimi sovražniki, ki v zapletenih mednarodnih razmerah trdijo, da je dvig minimalne plače navadno sranje, ker so zaradi tega padli v višje plačilne razrede. Ko je namreč vojna, je vojna za vse. Tudi za upokojence, ki so dobili 3,5 evra, domovi zanje pa so se podražili za 40 evrov v prvi fazi. Na fronti domov ne bodo potrebovali.

Vinko Vasle