Pisma – od zmage do zmage: Vsi udje Turnškove “še premalo smo jih pobili”

Vinko Vasle (Foto: osebni arhiv)

Ko sem zadnjič v tvitu kriknil, kje je zdaj Spomenka Hribar, da krikne “zaustavite lažnivca Turnška”, se je zgodilo, da je zdaj za Sobotno prilogo kriknila: “Zaustavite Dežmana in Možino”. O primitivnem Titu Turnšku niti besede. Diklićeva je tako malo zaustavila resnico, malo jo je relativizirala, malo šlampasto ponaredila, malo objektivizirala žrtve, ki so zanjo zdaj samo številke. Le kaj je porekel njen Tine Hribar, ki je včasih senzibilno govoril o svetosti življenja! Nič in verjetno na zapečku plete nogavice.

Hribarjeva tako pristane na spisku tihih podpornikov enega najbolj agresivnih in neandertalskih ponarejevalcev zgodovine, je torej del “intelektualne elite”. Ženska se je tako uvrstila na seznam “intelektualne elite” Tita Turnška, človeka, ki je zgledni naslednik prvega predsednika ZZB, zločinca Ivana Mačka Matije, ki je v dokumentarcu priznal, da bi s preostalimi sodrugi moral viseti po vseh ljubljanskih kandelabrih, če bi ljudje vedeli, kaj vse so počenjali. Če torej odštejem Turnškov del elitnega kroga s spletnih portalov za spolne usluge, se okrog njega giblje vrsta znamenitih osebnosti. Recimo Mitja Klavora, bivši policaj iz udbo-države, zdaj generalni sekretar ZZB. Tam najdemo po družinski liniji tudi njegovega sina Vita Klavoro, ker je z družinsko pomočjo lažje.

To je del vrha bojne elitne organizacije “nazaj v gozdove” in “na juriš”
V vrhovih Turnškove ZZB najdemo na primer Ljuba Bavcona, utemeljitelja revolucionarnega prava in kazenskega zakonika – “ali so naši, ali pa sovražniki naroda”. Nobeno presenečenje ni, da so tam tudi bivši udbovski šef Silvo Gorenc, ljudski popitovski ideolog partije Miran Potrč, Marjan Šiftar, bivši šefa kabineta Milana Kučana, partijski CK-funkcionar Miloš Prosenc in skoraj osemdesetletna feministka Maca Jogan. To je del vrha bojne elitne organizacije “nazaj v gozdove” in “na juriš”. Niti eden od njih NOB-ja ni videl od blizu, o njem pa vedo vse, če odštejemo dejstva. Častni predsednik Tita Turnška je bivši predsednik Janez Stanovnik, ki ga uporabljajo samo še za kakšno kričanje v Dražgošah, drugače pa o svojem nasledniku nima besed, kar pa ne pomeni, da ni njegov podpornik. Človek se resno vpraša, kaj je nekaterim ljudem, da se grupirajo okrog Turnška – na primer Ljubica Jelušič, bivša obrambna ministrica, ki pa zelo rada opravlja goreče partizanske govore na mitingih, za katere je na primer specialist tudi Serpentinšek. Mimogrede, ne vem, kako borci in “borci” ločijo med njegovimi nastopi na gasilskih veselicah in na mitingih! Se morajo res nazaj držati, da se ne režijo.

Podpredsednik Tita Turnška je tudi Franc Križanič, ekonomist globoke države in zgleda tudi globoke historije komunističnega revizionizma resnice. Podpredsednik je tudi dr. Matjaž Kmecl, akademik, ljubiteljski žlahtnitelj vrtnic in zgodovine, nekoč član CK ZKS.

V predsedstvu ZZB sedi partizanka in ilegalna županska lastnica nasedle Slovenske investicijske banke, zaradi katere bi lahko bila na Igu, pa ni bila, ker jo je prijatelj Dirty rešil hudega. Dirty je ljubkovalno ime za velikega moža slovenske tranzicijske mafioznosti Janeza Drnovška, tudi očeta kadrovskega Stalina LDS Gregorja Golobiča. Zabavnejši del zgodbe ZZB prihaja s področja medijev. Potem ko je revija Borec začasno kapitulirala pred novimi časi in resnicami (pustili so milijonske dolgove), so ustanovili by pass revijo Svobodna misel. To poimenovanje bi jim v luči napadov na drugače misleče morali sodno prepovedati, a takšnega sodišča pri nas ni. Še posebej, če pogledamo uredniški odbor te papirnate resnicoljubnosti. Maca Jogan dela, kar ji naročijo, to je znano iz njene biografije. Božo Kovač se je kalil kot partijski žurnalistični kader v beograjski Borbi, potem pa na Delu, kjer me je nezaposlenega klošarja novinarstva odslovil z besedami: “Da bi vas zaposlil? Ta bi bila pa prehuda.” In mi tajnica še kave ni ponudila, tako hitro sem moral iz Črne vdove. So pa njega hitro odslovili in me je zaposlil tandem Tit Dobršek – ga lepo pozdravljam – in Danilo Slivnik.

Da je resnica hujša od vsake domišljije, pa govori še pomemben ud uredništva Svobodne misli o domišljiji NOB – to je Mitja Meršol, udbovski konfident, ki je bil že na Delu agitprop svobodne misli CK ZKS.

Turnšek ima torej okrog sebe ljudi, ki si jih zasluži. In obratno.

Vinko Vasle

 • karlina

  Skratka, rdeča, krvava banda, rojena po letu 45-udbaškim , komunističnim klavcem.

 • VERRZIFIKATOR

  Tinka Hribovc

  O DEKLIČU

  O dekliču ljudska pesem poje,
  z rožami da je poti postlala,
  mati ljudstva svojega postala,
  žrtvovala zanj življenje svoje.

  Kdo je ta deklič, da zanj ne vemo,
  mlajši rod začuden se sprašuje.
  ljudske pesmi so mu namreč tuje.
  Ali res povedati mu smemo?

  Bil deklič je, ne bi o lepoti,
  nepomembna ta pri vsej je stvari,
  se napake takšne zanemari,
  zamolčimo tudi o slepoti.

  Manjkajo da te stvari dekliču,
  stvar povsem seveda je drugotna,
  je pa danes babnica zlohotna,
  to povejmo, vdana vsa hudiču.

  Pobesnelost in z njo vsa nemarnost,
  ki okoli sebe jo razširja,
  vredna sama je za pol hudirja,
  kot mongolska svojčas je nevarnost.

  O dekliču ljudska pesem poje,
  nova nje vsebina je v celoti,
  o pokvarjenosti in togoti,
  konec tak, da vsak dobil bo svoje.

 • VERRZIFIKATOR

  Spominčica Brdar

  KDAJ OSVOBODITEV

  Borci, kdaj bo že osvoboditev,
  kdaj bo konec norih, mučnih bojev,
  kdaj konča stoletje se herojev,
  kdaj v deželi vlada tej sprostitev?

  Je rojak vedeževalko vprašal,
  kdaj, kako se končno bo zgodilo,
  kdaj ozemlje se osvobodilo,
  kdaj svobodno svet se bo obnašal.

  Stresla je vedeževalka z glavo,
  se zamaknila za hip v ekstazo,
  ni hotela kar z navadno frazo
  razložiti, najde misel pravo.

  Misel izpovedana ta pravi,
  da bo konec divjih norih bojev,
  ko znebimo se človeških gnojev,
  ko plenice zadnje se pospravi.

 • Aton

  Ilinka, Ljubica, Spomenka, Svetlana. Nekje so se rešili postkomunističnega gnoja in našle so domovino po meri partijske elite. Kjer raja dela za vodilni razred, napol crkava v čakalnih vrstah, zraven pa je srečna in vesela na poti k novim zmagam nasproti. To je svetost življenja.

 • Srce

  Nepotizem, da te kap, vse pod nadzorom rdeče udbomafije. In pravijo, da so mediji nevtralni. Še slon v trgovini s porcelanom je bolj nepristranski kot presstitutke obeh spolov.

 • Valter BraniSlav

  Vinko kaj serjes po onih ki si jim nekoc lizal rit? Tudi ti si bil del njih po katerih danes pljuvas …ti in Janez Jansa sta bila oba komunista in udbovca

  • հեթանոս

   O sebi pa ne poveš, da si še danes komunist.

   • Valter BraniSlav

    Nikoli bil, ona pa oba

  • učko

   Noben od njih ni biu udbovc, edino član partije. Pravilno, po komunistični mafiji je treba pluvat, pa ne sam pluvat, treba jih sfukat, sicer pa so že oni itak sfukal državo in državljane !

   • Valter BraniSlav

    Naj sfukata sama sebe

 • Djuro Sumar

  Vinko Vasle se je razjokal, ko vidi, kako dobro gre njegovim bivšim prijateljem. Več kot očitno je, da desničarji še ne bodo kmalu na oblasti.

  • učko

   Komunajzerjem gre dobro, to je res, še vedno so na dejansko oblasti, kradejo milijarde, delajo kar hočejo, nihče jim nič ne more, obvladujejo sodstvo, tožilstvo, banke, medije. Največji podporniki te golazni so čefurji in državna birokracija in ostali privilegiranci in zavedenci, ki samo mislijo, da so privilegirani. Glavni krivci pa tudi iz nesposobne in kolaborantske opozicije !!!!

 • հեթանոս

  Ha, ha, Vinko ! Dobra je ta – Tine Hribar, ki je včasih senzibilno govoril o svetosti življenja, verjetno na zapečku plete nogavice. :)))

 • althar

  Jagodni izzbor parazitov.

  • tasilo

   Ja … Pizzba jim materna

   • jajo absolutni luzer

    janššššarijevi hlapcii

 • tasilo

  Ko bo Turnšek umrl, mu bodo postavili mavzolej zraven parlamenta, notri bo ležal nagačen ko Lenin svoje čase in … he he … vata mu bo pri ušesih ven gledala.

 • Lea Pralines

  Vinko star si že in dela,oz.pišeš neumnosti.A ne vidiš nič okoli sebe?Začni loviti ribe ali začni nabirat gobe,pisarijo pa prepusti ljudem ki to obvladajo in pišejo resnico…za take pisunčke kot si pa ti propadli novinar je pa fajn da se umakne,npr.v sds k Janši,te bo vsak kdo poslušal…isti ptiči skup letijo…jih tako nihče več ne jebe…

  • david23

   Trdiš, da novinar v članku ni pisal resnice. Kje natančno ni zapisal resnice, ker to me pa res zdaj zanima. Lahko poveš oziroma napišeš, kje v članku avtor ni zapisal resnice oziroma je zapisal laž? Pavšalizacije ne sprejmem!

 • xtc

  Tako je Vinko.
  Seveda bi morala takrat Sovdatova ,ko ji je tale rdeča opica grozila mu dati z nogo samo dve v mednožje in še eno v gofljo pa nebi nikoliveč žalil in zmerjal hudo bi premislil,le to strezne rdeče primitivce.

 • Mojca pokraculja

  Po članstvu sodeč je to
  HUDODELSKA ZDRUŽBA .
  Pojem je opisan v Kazenskem zakoniku.
  Zdaj mi je poolnoma jasno, zakaj se ljudje vclanjujejo v to zdruzbo. Logika jim govori, tako kot smo bili zaščiteni v socializmu ce smo bili clani Partije, bomo zasciteni zdaj. Pred cim ni pomembno. Metuzalemska avantgarda.

 • Slovenec 33

  Verski blazneži in njihovi genetsko deformirani potomci so v slovenskih deželah tisti, ki omogočajo nadaljevanje okupacije slovenskih dežel in nove veleizdaje.

  • հեթանոս

   Je s tabo vse v redu ?

 • jajo absolutni luzer

  Vasle prizna, da ga je zaposlila udbonarkomafija : Danilo Slivnik _ Sifon, najnižja točka slovenskega novinarstva je bil udbaš med svojim službovanjem v Moskvi, udbaško ime Potnik, bil je član CK in bil je član Karnerjevega narkokartela, zaradi česar je v veljavi tiralica zvezne ameriške službe proti drogam. jasno da kledrajsek in nekdanji trdi član Patrije Vasle zdaj pljuva proti vsem, ki so takšni moralni pokveki in sfinkterašu onemogočili tisto, kar mu jajošiptarska napsihirana orbanovska medijska klika omogoča, pisati pamflete, klevetati, zelo pedrsko vse skupaj, glede tetkastega obnašanja – niso sicer vsi geji takšne prasice

 • tramal

  Super članek,komunajzerji pa v jok.

  • ԻմՏերնուիմԱստվածը

   So zelo mehkega srca.

 • Janez Novak

  Diklićeva, Petrovčev?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!