Poraz kriminalistične policije: Napovedali pregon zaradi svinjske glave v Šterntalu, genocida lastnega naroda pa ne preiskujejo!

Nedolžna iz Krimske jame. (Foto: France Korošec)

Te dneve smo priča silnemu razburjanju varuhov revolucije nad svinjsko glavo, s katero je pogumni državljan okrasil spomenik komunističnemu zločincu Borisu Kidriču v Šterntalu.

Slovenska tiskovna agencija (STA) je v imenu totalitarnih medijev dogodek prikazala kot prekršek zoper javni red in mir, ki lahko doživi tudi kazenski epilog, kot kaznivo dejanje. Tako so zapisali:

“Kidričevo, 3. januarja – Policisti po včerajšnji informaciji, da je bila na spomeniku v Kidričevem nastavljena svinjska glava, iščejo sledi za neznanim storilcem, ki je to storil. Zaenkrat zadevo obravnavajo kot prekršek. Če se bo morda potrdil sum za obstoj kaznivega dejanja, pa bodo zadevo ustrezno prekvalificirali. Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, so bili včeraj okoli 13.30 obveščeni, da naj bi bila v spomeniškem parku v Kidričevem na podstavek, na katerem je bil pred leti kip Borisa Kidriča, nastavljena svinjska glava. Ko sta tja prišla policista, je tam ni bilo več, saj so jo odstranili občinski delavci. Policisti zdaj zbirajo obvestila za utemeljitev suma storitve prekrška. Utemeljujejo sum, da se je neznani storilec na javnem kraju nedostojno vedel z namenom vzbujanja politične nestrpnosti, za kar je zagrožena denarna kazen.”

Primer svinjske glave v Šterntalu razkriva privilegiranost simbolov in zagovornikov zločina, ki sega celo v leto 2018 in drugorazrednost njihovih žrtev na drugi strani. Poglejmo si nekaj dejstev, ki pričajo o tem.

Evidentiranih je preko 600 morišč, spregovorile so priče, razkritih je mnogo morilcev, pa vendar policija, tožilstvo in sodišča ne opravljajo svojega dela
Zgodovinarji in sodelavci Študijskega centra za narodno spravo, Nova slovenska zaveza, novinarji in raziskovalci povojnega genocida nad Slovenci, Hrvati in drugimi narodi na slovenskem ozemlju so opravili zelo pomembno delo, ki hkrati predstavlja tudi dokazno gradivo zoper storilce najhujših zločinov zoper človečnost na naših tleh. Imena mnogih oseb, ki so s poveljevanjem in izvrševanjem storile zločine zoper človečnost, so znana, dokumentov o tem je dovolj, vendar pristojni kriminalisti in državni tožilci niso, razen nekaj zavrženih ovadb, sprocesirali niti enega samega postopka, s čimer kršijo slovensko in mednarodno kazensko zakonodajo v zvezi z obravnavo nezastarljivih zločinov zoper  človečnost.

Foto: Facebook

Veriga sodelavcev v zločinu najhujše vrste se vleče od podivjanih likvidatorjev in njihovih poveljujočih, pa vse do imen vodilnih komunistov in Josipa Broza Tita, ki je z balkona ljubljanske univerze grmel, da se je le malo število “izdajalcev” izmaknilo komunistični roki, od Angležev zahrbtno vrnjeni pa ne bodo dolgo gledali lepote “divnih slovenskih planin”.

Kljub številnim pričevalcem in zbranim pisnim dokazom izropanega arhiva slovensko sodstvo komunističnih zločinov in zločincev ne preganja. Pred roko pravice jim ni uspelo postaviti niti enega zločincev, za katere obstajajo dokazi, da so sodelovali pri izvajanju povojnih likvidacij. Namesto v Sloveniji v tem trenutku sojenja potekajo predvsem v Nemčiji. Eno izmed takšnih znanih sojenj poteka proti nekdanjemu šefu jugoslovanske UDBE, Silvu Gorencu. V Nemčiji tudi sicer redno potekajo sojenja proti pripadnikom nacističnega režima, za katere se izkaže, da so sodelovali pri kršenju človekovih pravic, primer je zadnja sodba zoper 95-letnega nacističnega veljaka, v Sloveniji pa potekajo sodni procesi zoper novinarje in raziskovalce, ki o revolucionarnih zločinih spregovorijo v javnosti.

Vse več pobud za prepoved borčevske organizacije
Leta 1945 je bilo v Sloveniji 25 tisoč partizanov, danes Slovenija plačuje nezmanjšano število borčevskih pokojnin, borčevska organizacija ima posebej privilegiran položaj in zato od države dobiva izjemno velika sredstva, ki jih merimo v milijonih evrov. Ob tem se lahko vprašamo, od kod zvezi borcev NOB tak status, saj se nikoli niso borili za samostojno Slovenijo, temveč za komunistično oblast, ki se ji je samostojna Slovenija v ustavi odrekla, saj je komunizem za seboj pustil moralno, gospodarsko in vsakršno opustošenje.

Več posameznikov in organizacij demokratične civilne družbe je pred časom predlagalo, da se ZZB NOV odvzame privilegirani status posebnega družbenega pomena, saj je prav zveza borcev naslednica revolucionarjev, ki so slovensko partizanstvo zlorabili za pokole slovenskega življa, med katerimi so bili celo otroci, kar zgovorno pričajo najdbe v Krimski jami, v Hudi jami in drugih moriščih.

Borčevska organizacija s svojimi žaljivimi izjavami o preštevanju kosti in s svojim privilegiranim statusom vpliva, da vprašanje žrtev povojnih pokolov ostaja drugorazredna tema, sodstvo pa se še naprej spreneveda pred obremenilnimi dokazi za pregon zločincev Krimske, Hude jame in drugih morišč. Na primeru Kidričevega spomenika, okrašenega s svinjsko glavo, pa bomo lahko spremljali, kako se bodo varuhi prvorazrednih zavzeli za užaljena čustva zagovornikov revolucionarnih zločinov.

Franci Donko

 • Miro Jereb

  S člankom se popolnoma strinjam. Ne vem pa zakaj bi se sekirali zaradi pujsove glave. Pujs je žival od katere imamo definitivno več koristi kakor pa od KIDRIČA. Pujs nas ohranja pri življenju…pri kidriču pa ravno nasprotno. Torej zakaj policijska panika…mar so oni mel prste vmes ali pa jim ne gre v račun in so besni, da so našli samo glavo, ki ni ravno najboljši del pujsa in sedaj iščejo storilca, da jim izroči še ostali del.

  Pa še to…a bi bila ista panika če bi dali gor glavo ubitega slovenca takoj po vojni na kidričev ukaz ?

 • ahnenpass

  Zakaj se matrajo, a je slučajno lastnik kipa prijavil?

 • ahnenpass

  Ne razumete, nemci preganjajo morilca, ne pa ideologije, seveda morajo preiskovati umor, naciste pa se je avtomatsko obsodilo tudi na smrtne kazni preprosto zato, ker so bili nacisti.
  Saj ne sodijo Udbi, sodijo posamezniku, ki je osumljen umora, sam si je kriv, kaj pa ni bolj pazil.

 • ahnenpass

  Brati Donkove članke je podobno kot bi bral Mein kampf, ne moreš prebrati niti enega odstavka, ne da bi prej prebral še par strani kritičnih strokovnih komentarjev, lol :=)

 • ahnenpass

  Sicer sem pa tudi sam podpornik iniciative, da se prepove Zveza borcev oziroma lahko društvo ostane, vendar morajo biti člani zgolj pravi borci, ki so dejansko živeli in so se tudi borili med vojno.
  Zakon je zajel še njihove neposredne potomce in zdaj je tega kot dreka, ampak to je vse brez veze, samo nacisti so verjeli v kvalitetne gene, saj se ni nihče od njih boril za našo domovino. Kakšno vezo ima en idiot s pravim partizanom, nobene, pa kaj potem, če je njegov sin, kljub temu je idiot samo idiot, menda si ne zasluži borčevske zgolj zato, ker se je rodil pravim staršem, lepo vas prosim.
  poleg tega, je treba potomcem borcev v obraz povedati, da so navaden gnoj, njihove ideologije ni več, sami so jo izdali, kaj me briga kdo točno in zakaj. A če bi se Tito slučajno predal, bi se potem tudi vsi partizani in uporniki nehali boriti proti okupatorjem? Malo morgen, ni opravičila, izdali ste revolucijo, nenazadnje tudi svoje častne starše in adijo.

  Za nas je pomembno, da ločimo ta dva fenomena, eno so borci, drugo je Zakon o borcih oziroma borčevske penzije, prvo je vsega spoštovanja in časti vredno, drugo je zgolj navadna farsa in kar se mene osebno tiče, velika svinjarija. Kot, da so borci dobili premalo oziroma jih je kdo oviral kam so nastavljali svoje najbližje, ne se hecat, dovolj, borčevske penzije so za njih samo drobiž, da si lahko privoščijo kurbe, droge, luksuz in plačajo cigane za kar sami nimajo jajc, to je za njih zastonj drobiž vsak mesec, plus vsake toliko še poračun.
  Prav zaradi potomcev borcev in velikih komunistov smo zrušili Jugoslavijo, in bi jo še enkrat, tokrat so borci tisti, ki bi nas morali zato spoštovati in nam izkazati hvaležnost, če smo bolj natančni.

  Smrt fašizmu!

 • Valter BraniSlav

  Vase nenehno pritozevanje nad komunisti in istospolnimi me spominja na vedenje crncev v ZDA pred desetletji. Takrat je tudi vecina ameriskih crncev krivila rasizem za vse svoje neuspehe.
  Crna manjsina je do danes dozorela in ne govori samo in izklucno o tem cesar ne mara.
  Kdaj bo tudi Slovenska vecina dozorela v lastni domovini?
  Zal je veliko Slovencev emocionalno nedozorelih. Se bolj kot vi desni so usekani levi ki niso sposobni NICESAR ustvariti in k drzavnim jaslim na katere hocejo biti dosmrtno prisesani sedaj za namecek se vabijo nekompatibilne muslimane.
  Zato resnicno ne vem koga voliti. Levica je najvecji drek. Mogoce bom volil vendarle Janso, to pa zato ker so vsi drugi veliko slabsi.

  • montyamp

   Še obstaja upanje za tvoje zdravje .

   • Svele

    Jaz sem rasist.sovrazim in molim boga vsak trenutek da belska rasa izumre in bo amen letos bo vsega konec Evrope bele rase in janse

   • Svele

    Obupanje je še .

  • šmentanamuha

   Iskreno. Lahko ti samo pritrdim.

   • Tone

    Tudi verniki niso bili moteči, dokler so se držali doma in v svojih klubih. Sedaj pa bi bili radi vidni in enakopravni. Celo v šole in vrtce bi lazili.
    Homofobu je enako nadležno sedeti za isto mizo z razkritim gayem kot je rasistu s črncem.
    Gnus nad gejem ali črncem ni človekova pravica. Pred tem rasist na more pričakovati zaščite. Zdravit bi se moral rasist in ne črnec.

    • Artur

     Bolje da so verniki vidni v šolah kot tile retardirani perverzni debili. Komunjare- Sododmiti vsi isti vsi enakopravni proti normalnosti : https://www.google.si/search?q=Gay+LGBT+parade+perversion&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwj00tSDnMPYAhXODewKHb5vARIQsAQILQ&biw=1527&bih=835

     • Tone

      To ti tako misliš, to je tvoj osebni okus. Vsi okusi so enakopravni in ne vem, zakaj bi moral tvoj obveljati, če obstajajo še drugi. Lahko z nasiljem, v demokraciji pa ne.

     • Artur

      Nisem napisal, da bi moral moj obveljati ampak retardiranost s strani sodomitov in narodno izdajalskih komunjar, ki to podpirajo po moje ne more biti enakopravna z zdravim razumom , kdo vrši nasilje proti zdravem razumu pa vsak normalni takoj brez problemov ugotovi .

     • Tone

      To čemur ti praviš zdravi razum in normalnost imajo drugi za retardiranost. Kaj pa zdaj?

     • Artur

      Kateri drugi ? Sodomiti in narodno izdajalske komunjare s teboj vred ? Pa vtakni si pavje pero v rit se kičasto nakranclaj se zavij v mavrično krpo pa še rogove si natakni na glavo in dildota obesi za vrat izreži luknjo na zadnji plati da se bo luftala pa se pridruži svojim “zdravo razumskim” na njihovi paradi in nas nasprotnike tega prepričaj v svoje “zdrav razum”.
      Pa na selfije ne pozabi in jih objavi na tem portalu, da vidimo to tvojo “normalnost”.

     • Tone

      Pusti to, o svojem okusu nisem nič rekel. Pravim samo, kako se te reči urejajo v demokratični družbi. V vseh komunističnih državah je bila homoseksualnost kazniva. Izjema je bila Slovenija, ki je to že v 70-ih ukinila. Na to bi moral biti ponosen. Tako kot ti razmišljajo samo še v muslimanskih diktaturah.

 • Valter BraniSlav

  Slovenski desnicarji ste kot muslimani: nikjer in nikoli vam ni nic vsec. Povsod vas nekaj moti, in kar naprej sami sebe prepricujete da vas nekdo tretji ovira pri tem da bi bili srecni.
  Tudi danes ko SFRJ ne obstaja vec ste nesrecni in tudi cez pol stoletja bo isto.

  Sreco si morate ustvariti sami. Sami si morate omisliti zivljenje.

  Zelim vam da zmagate na volitvah. Pa ne zato ker vas obrajtam. Edini razlog je da so levi se mnogo slabsi od vas.

  LJUDJE SLEDIJO MOCNIM MARKANTNIM KARIZMATICNIM VODJEM KI PONUJAJO UPANJE.

  LJUDJE KALIMEROV NE MARAJO.

  ODLOCITE SE: HOCETE BENTITI ALI ZMAGATI NA VOLITVAH? Oboje se ne bo zgodilo. Nikoli se ni in se nikoli ne bo.

  Mislite da bi Trump zmagal ce bi se 24/7 samo pritozeval, smilil samemu sebi, pizdil in obujal stare zamere?

  NO TRUMP WON WITH SLOGAN I WANT TO MAKE AMERICA GREAT AGAIN.
  UCITE SE OD NJEGA!!!

  • Stajerka

   Sreco si morate ustvariti sami. Sami si morate omisliti zivljenje.

   no…..ta je zelo pametna, ampak v Slolandiji (če nisi pri koritu) zelo težko uresničljiva…….da zraven gledaš vso lopovščino in barabijo na račun malega človeka, potem je nezadovoljstvo povsem normalna, naravna reakcija…….al je bolje trpet in molčat – ni variante, Slovenci smo še preveč strpen narod, ki drži hrbet za druge….v prvi vrsti predvsem lastne lopovske elite……

  • šmentanamuha

   Strinjam se s tabo.

 • Mariborske ulice

  Naslov je dober: “…v Šterntalu” —- in ne v Kidričevem. Zdaj bi bilo potrebno to uvesti še v praksi.

  • Stajerka

   Taborišče Šterntal ali Strnišče je bilo koncentracijsko taborišče, ki je med 2. svetovno vojno nacistom služilo kot internacijsko delovno taborišče pri izgradnji bližnje tovarne aluminija v današnjem Kidričevem. Po koncu vojne maja 1945 pa ga je takratna komunistična jugoslovanska oblast uporabljala kot osrednje zbirno taborišče za štajerske Nemce, Kočevarje, slovenske politične nasprotnike in vojne ujetnike.

   in potem po spletu prebiraš, kako je Kidrič zaslužen za izgradnjo tovarne :))))

   • Antonius

    Spoštovana Štajerka,
    podatki, ki jih navajate v zvezi s Strniščem pri Ptuju izvirajo iz wikipedije, ki so za komunistične potrebe zavajajoče *natančni*. Iz njih izhaja kot, da je okupator s postavitvijo koncentracijskega taborišča na zemljevid postavil Šterntal. Samo naselje Strnišče pri Ptuju je bilo poseljeno že pred prvo svetovno vojno. V času I. vojne so Avstrijci postavili barakarske objekte za nastanitev vojnih ujetnikov.
    Da ne bom prenatančen in predolg bom skrajšal. Komunisti so svojo resnico o okupatorskem taborišču izkoristili, da so staro ime Strnišče pri Ptuju preimenovali po Borisu Kidriču, ki se ga je tudi oče sramoval.
    Povezava, ki jo ponujam nam daje vedeti nekaj povsem drugega o Strnišču, kot je navedeno v wikipediji.
    Klik na fotografijo odpre podatke k fotografijam takratnega časa.
    Komunisti v kanc lagerju zaprtim po II. vbojni zagotovo niso dovolili standarda s pošto in zdravstveno oskrbo.
    https://www.kamra.si/digitalne-zbirke/item/taborisce-strnisce-pri-ptuju.html

   • Steiermark

    štajerka, mislim da se motiš, ker med Nemčijo, od 41 do 45 je so bile kasarne kasarne za nemške vojake,, šele po vojni, v t.i. svobodi, je komunistična drhal spremenila to v lager, predvsem za štajerce nemškega rodu (tudi moj stari oče je bil tam mučen in sicer samo zaradi pripadnosti svoji, rasi), za kočevarje – nemce itd.

    • Svele

     Vas nismo vse

     • Steiermark

      Ti zmene z rdečo grižo neboš nič več klal ampak se samo v svoje garjave hlače podelal, od strahu, ko bomo, na naslednjih volitvah zmagali, z najbolj poštenu in narodu zavezano stranko z JJ na čelu!

     • Svele

      Na zadnjici

     • Steiermark

      no, vi ste svoje zadnjice že dodobra zdelali, po raznih garažah……

     • Steiermark

      Na uporabo zadnjice si navajen ti – vsega hudega, ko te je , kot titovega pionirčka, jusuf brozović zlorabljal

     • Svele

      Ne to tvoji katoliški delajo .ti že veš samo si izbrisal iz spomina .kar ne veš ne boli

     • Steiermark

      Mene nima kaj boleti, boli pa vas, zlorabljene v tazadnjo, kot vas je zlorabljal jusufi brozić titić……

     • Svele

      A maš otroke v varstvu cerkve

     • Steiermark

      A ti pa si bil v varstvu pri pedofilu titu?

     • Svele

      Ne v cerkvi so menaucili ljubezni do brata

     • Svele

      Dolfi

  • Nejc Ornik

   Naprej delajmo na preimenovanju! cestitike za vaše delo v Mb!

   • Mariborske ulice

    “Delo” je pripravljeno, čaka se primeren trenutek, kot bo recimo menjava župana, vlade. Če ste s kake “primerne” ulice, se pridužite! Oj!

 • Stajerka

  panika ni zaradi pujsa, panika ni zaradi Kidriča…….vzrok panike je drugje in je močno povezan z brisanjem Slovencev iz zemeljskega obličja……tako ali drugače……svinjska glava je sovražnik št. 1 muslimanske vere…..če dodamo še revolt domačinov proti begunskemu taboru z 4.000 migranti v Kidričevem, potem je slika popolna…….
  zakaj bi preganjali tiste, ki skrunijo našo kulturo, če lahko avtohtonce, ki jim lahko stopijo za vrat z odvzemom svobode ali premoženja – čisto po komunajzersko!!
  svinja ali njena glava sta odraz tisočletne kulture na teh tleh, pa naj gre za kmetijstvo, kulinariko ali običaje – tak je in tak bo ostalo tudi v bodoče!!!

 • francelj3

  Policija pravi: “Utemeljujejo sum, da se je neznani storilec na javnem kraju nedostojno vedel z namenom vzbujanja politične nestrpnosti, za kar je zagrožena denarna kazen”. Mi lahko kdo pove, prosim, kaj drugega kot nedostojno vedenje z namenom vzbujanja politične nestrpnosti je vsakoletni rdečefašistični miting v Lažgošah?

  • Stajerka

   konkurenčnost in demokracija sta pri levakih ekvivalentna križu in svinji :))

  • Tone

   Kaj je nedostojno vedenje v demokraciji določajo vrednote večine in zakoni.

 • Franc Šink

  Šele sedaj pride podstavek do izraza.Svinjska glava je zakon Poklon kraljem živali.

 • montyamp

  Če so komunisti poklali 1945 vrnjene migrante od Angležev , ne vem zakaj danes ližejo “izdajalca” Ahmada .
  Kazensko se bodo v kratkem preganjali tisti , ki so morilca Slovencev , sina katerega se je sramoval lastni oče , postavili kot spomenik komunistični izdaji slovenskega naroda .
  Ura dela tikataka…………………..

 • sloustava

  Te gonje ne delajo policisti, to gonjo ukazujejo udbasi, kucanisti in njih mladici. Pravo zgodovino v osnovnosolske ucbenike. Stranka SD, njih bivsi in sedanji vodje imajo prostor najprej na sodiscu in nato na Dobu in koncno na smetiscu zgodovine. Sele potem bodo lunatiki razumeli pomen “svinjske glave “!

 • domovina mili dom

  Komunisti imajo še vedno moč. Zato kučan producira vedno nove obraze. Pridobiva na času, v katerem partijci prevzemajo nazaj izgubljene položaje.

  • Svele

   Jansini stari obrazi umirajo.pac odtrajniki

 • von Rhein

  Strokovnjaki naj prvo ugotovijo ali je bila glava od svinje ali prasca.

  • Brane Novak

   lahko bi drugič razstavili samo žolco, me zanima če bi rdeča izobražena klasa razumela to poanto

  • Svele

   Od janse ne žali kralja zivali

 • VERRZIFIKATOR

  Boris Kridič

  PUJSJA GLAVA

  Pujsja glava me naravnost sili,
  da se nanjo pod večer obregnem,
  nočem, da v svinjaku koga dregnem,
  saj se mi svinjina res že smili.

  Zdaj v svinjaku se jih mnogo drenja,
  vse preveč korito jih nažira,
  čutijo, da svet se jim podira,
  pa se vsak na zadnje tace vzpenja.

  Da še zadnje bi dobil grižljaje,
  ki jim jih pustijo svinje stare,
  se zato odojkov leglo tare,
  bi požrli pujsi se najraje.

  Kdor vzgojen je v takšnem bil svinjaku,
  kjer častili so prašičjo glavo,
  sklicujoč se na naravno pravo,
  kriv ni sam, da je enak bedaku.

 • Anton

  Prasice komunistične da jih ni sram! Kako lahko tako lažejo, tudi sami sebi.

 • luckyss

  Nesite si to pred cerkev ali džamijo..ovce blesave..

  • Minovak

   Pred džamijo ne moremo, ker je to vaša cerkev, rdeča cerkev, pred katere so Isis klavci postavili človeške glave. Motivacija jim je bila rdeča banda, ki je to najbolj obvladala. Isis in rdečkarji so kot eno, kar je dokumentirano pred sodiščem v Ljubljani.

   • luckyss

    Ne mešaj me med verujoče ovce…..Pa mi je čisto vseeno ali podpirate rezanje vratov, kurjenje grmad ali pa verujete v skrajnega komunista..To se zmenite med seboj po štalah…

    • Svele

     Avtohtoni slovenec v avstrijskih hlevih oplojuje lipicanke

 • Osel gre večkrat na led
 • Ryuk

  Nujen primer!! Vse policijske resurse je treba usmeriti v ta “zločin”! Pozabite na umore, rope in posilstva. Primer svinjske glave je veliko pomembnejši za red in varnost državljanov.
  Sarkazem press

  • luckyss

   S takšnimi provokacijami se začne, konča pa v jamah….Zato bi tisti, ki še imate kakšno sivo celico, ki je še ni cviček poglodal, morali biti proti takšnim bedastim praksam…pa ni važno ali je podstavek od Tita ali pa od vašega Dolfija..

   • Anton

    Vse se konča v jamah… ker ni počiščeno.

    • luckyss

     Pa ne pol spet jamrat naslednjih 70 let…

     • sprehajalec

      Težka bo Lucky ass. Tokrat ne bo nihče zvezan in izročen že zvezan….

     • luckyss

      Saj leta 43 tudi niste bili zvezani, ampak šele potem ko je mentor Dolfi gagnil…

     • sprehajalec

      Leta 43 so posadke vaških straž podlegle topništvu italijanske kraljeve vojske. To je res.

      Obtoževnaje polovice današnjega prebivalstva Slovenije, da imajo za mentorja delavca in socialista Adolfa, je skrajno sprevrženo. Konec koncev je šlo za socialista in levičarja.

     • luckyss

      No, saj zato vas tudi sedaj vodi socialist in levičar ;))

     • sprehajalec

      Tudi Đilas je bil na koncu desničar. Tako gre to pri vas komunistih.

     • luckyss

      Đilasa primerjaš z Janšo ?!

     • sprehajalec

      Ne, samo primer komunističnega obračunavanja s političnimi nasprotniki.

     • Steiermark

      đilas je vaš in srbski! Janša pa je Slovenec in poštenjak, ki je kot zelo mlad človek , tako kot večina takrat, bil zaveden. Kljubvsemu pa je ostal zaveden Slovenec in poštenjak, zato je tudi, ko je spoznal resnico o zk in njegovi vodstveni drhali, izstopil iz članstva v zk.in on za razliko od vašega kratkonogega predsednika zk in glavnega poveljnika udbe, ni dal zamrzniti knjižice….. Pa naj te še spomnim, da je bil tud dr. Pučnik, kot zelo mlad dijak, idealist in je bil zaveden ter zaradi tega tudi član zk, ker se pa ni strinjal z ravnanjem komunistov – morilskih roparjev in njihovo ideologijo in jih je opozarjal na zločinsko ravnanje, zato so ga tudi zaprli in preganjali, dokler ni pobegnil v Nemčijol, ker mu je bilo sporočeno, da ga pridejo ponovno aretirati in zapreti, potem ko je nekaj let že preždel v zaporu (toliko o svobodi, ki je takrat ni bilo, nihče, razen udbaških prostitutk ni imel potnega lista in ni mogel potovati na zahod….), kjer je ponovno študiral in doktoriral, ker so mu komunistične svinje odvzele diplomo oz. “založile”….. toliko o tvojem komunističnem titoistično kidričevskim drekom….

     • Steiermark

      Naslednjič mislim, da boš ti med tistimi, ki boste jamrali in tulili iz jam, kjer ste poprej klali in metali svoje žrtve….

   • totex39

    Vidim, da imaš poleg ovc tudi asociacijo na jame!

    • Svele

     Ekskurzija Barbarin hostel.vabljeni na skupinski samomor amen

  • KIKI

   Policijski resursi so v Piranskem zalivu: štejejo Slovenske ribice!

 • Krtača 20

  Bo pa kakšen katolibanski križek padu zarad takih pokvarjenih in pritlehnih provokacij bo pa jok in stok….podn ste od podna desni.

 • Anton

  ….in kaj je avtor perfomansa storil kar ni v skladu z resnico? Kot vem je bil “heroj”, katermu je posvečen nagrobni spomenik za časa svojega življenja, kot se spodobi za klenega komunista “prava svinja”.Sicer pa vam podrobnosti o njem razgali iskalnik Google(beri striček Google), le čas predvsem interes za odkrivanje resnice je potrebno imeti. Če mene vprašate je to pravo umetniško delo, v nasprotju z gorečim križem v Strunjanu.

  sarkazem press

  • Tone

   Goreči križ in podgana imata svoje avtorje, ki se svojega umetniškega dela ne sramujejo.
   Čeprav gre v tem primeru očitno za politično izjavo, bi pametna policija iskala kdo je odvrgel mrhovino na neprimernem kraju. Gre samo za sanitarni prekršek.

 • učko

  Pa kwa wam spet ni jasno?! Ve se, kdo je na oblasti, kdo ima v rokah policijo in “amen”!

  • Svele

   Kaznivo dejanje .obtožil si policijo da jo ima nekdo v oblasti.pazi kaj pišeš boš odgovarjal

 • Svije krulijo

  Poznamo tri pasme svinj,bele ,rdeče in pa črne .Ampak vse so krvave pod kožo

  • sprehajalec

   To jih ti poznaš teoretično. Svinsko meso spada pod rdeče meso.

   • Svije krulijo

    O barve kože je govora .

    • sprehajalec

     Barva pri desničarjih je bela, pri levičarjih pa bela in pa v veliko primerkih dvakrat zapečena. Kje torej vidiš asociacijo?

   • tarantela

    Piščanci imajo pa mešano, bedra rdeče,
    prsni kos belo meso.

    • sprehajalec

     Tako je Tarantela, sedaj se pa loti njegove priprave, da ne bodo doma lačni…

  • Svele

   Si pobegnil Kolinam.smrt svinjam klobase narodu

 • Artur

  In kaj bo ta komunjarska banda strorila, če jim ne bo uspelo izslediti domoljuba ? Ujeli bodo enega nedožnega -grešnega kozla “zaradi reda”.

  • luckyss

   Primitivno izzivanje in pozivanje k nasilju prav gotovo ni domoljubje, kot to tudi ni bila kolaboracija…
   Dokler tega ne boste pogruntali vas bodo vsakih par generacij metali v jame..

   • Artur

    Primitivno izzivanje ? Prej zgražanje nad tem, da oblast še sedaj na piedestalu poveličuje zločinca. Kolaboracija ? Med manjšim in večjim zlom so se zatekli k manjšemu zlu.
    Ja v jame tako kot se je to počelo nekoč po ukazu kidričeve svinjske glave. Jim ne bo uspelo vsaj kar se mene tiče,in mojih vnukov prej jih bom bodo kar nekaj “posparvil-i” preden se nas bodo lotili za metanje v jamo .

    • luckyss

     Saj o tem govorim…..ščuvanje, izivanje…akcija – reakcija in na koncu spet jame in jamranje..
     Začaran krog…ovc pa dovolj..

     • Artur

      Zgražanje ni ščuvanje in ta, ki je tako izrazil svoj gnev mi ne deluje kot ovca ravno nasprotno , maske pač padajo včasih strogo prepovedana tema se sedaj v novih časih vse bolj razgalja bes narašča, do 90 prepovedano in grožnja partijskega kazenskega zdaj vsem na razpolago : http://www.safaric-safaric.si/knjige/1944%20Crne%20Bukve.pdf

     • Svele

      Cerkvene pedofilske maske

     • Artur

      Pa tudi tukaj si popušil prav nič me ne gane to kar si ti misliš o cerkvi nisem pobožnjakar.

     • Svele

      U paklu gorit ces

     • Artur

      Ti že zdaj goriš samo se tega še ne zavedaš.

    • Svele

     Ekskurzija Barbarin hostel .želim tebi in tvojim najbližjim kratko življenje in neozdravljivo bolezen amen crknte Janševi

     • Artur

      Svele bre ,jebe se meni za Janšo nimam črednega nagona kot ti v v vaši lopovsko opankarski komunjarski čredi . Pazi prekletstvo proti meni in mojim bližnjim izrečeno s tvoje strani se ti bo 10 x v glavo zabilo glup si pa še ne veš za zakon vzroka in posledice kar sledi slej kot prej.
      Evo ti “Zgodovinski komunjarski šumadarski hostel” pa oragzmiraj nad svojim nekdanjim velikim vodjo :https://www.youtube.com/watch?v=zoK8cwix_X8

     • Svele

      Raka na modih vsi tvoji moški potomci dobili amen fasisto

     • Artur

      Eh Svelčino, Svelčino kdor drugim jamo koplje, sam vanjo pade jaz se ne spuščam na tvoj primitivni nivo in ne izrekam prekletstvo proti komurkoli pa niti proti tebi kateremu je zakon vzroka in posledice španska vas … čakaj in “čudi se” ko te bo udarilo kot bumerang.

     • Svele

      Ti in tvoji ste že ornk udarjeni

     • Svele

      Ekskurzija v hostel Barbara povabljeni na skupinski samomor amen

     • Artur

      Zakaj “Sveleti”nosijo opanke s štrclji od spredaj ? Zato, da se držijo za njih ko serjejo drugače bi se usedli na lastno govno.

     • Svele

      Prekletstvo je že na delu.otroci so v redu?

     • Artur

      Kdor drugim jamo koplje,sam vanjo pade pripravi se in “čudi se” tik,tak,tik,tak……

     • Svele

      Jame so za vas si pozabo.vabljen ekskurzija Barbarin hostel na skupinski samomor amen

     • Artur

      pozabavaj se s štrikom z zanko okoli vratu človeštvo nebi imelo nič proti, če bi se ti stol slučajno spodmaknil celo oddahnilo bi se z enim primitivnim psihopatom manj.

   • Svele

    Sami so se vrgli v rov.skupinski samomor.ce bi Janša se ubil kot Hitler bi vsi Janševiki odtrajniki skočili v Barbarin rov amen

  • Svele

   Ni treba kozla lahko janso

   • Artur

    Ti je kaj dolžan ?

 • tarantela

  Ste pa pametni! Zakaj pa takrat, ko ste imeli desni vajeti v rokah, niste ukrepali?

  • sprehajalec

   Če sediš na levem konju, ta uboga samo lastnika levičarja. Pa čeprav si desničar.

   Levičar je v 80 letih zdresiral svojega konja po svoji podobi.

   • luckyss

    No, sedaj pa JJa primerjaš s konjem….bogokletstvo za vašo štalo ;)

    • sprehajalec

     Če pravilno prebereš, je Ivan Janez jezdec…

     • luckyss

      ki jaha ovce ;))

     • sprehajalec

      Nikakor, trenutno počiva, da znova zajaše konja, ker sedanjemu latniku zmanjkuje futra….

     • Svele

      Vratice se Kučan ljubit če vam mater

     • Svele

      Sima dubajic ni sovražil in pobijal Slovencev ampak fašiste kot je jansa.vratice se Sima zbira rezervacije za hostel Barbara amen

     • sprehajalec
     • Svele

      Se premalo vas je pickice

     • sprehajalec

      pička ti na nosu zrastla Svele…

     • rabbit

      Tebe jaše druže Milanče vsak dan. vidim da te je dobro zdresiral.

 • sprehajalec

  Deca Komunistov bodo seveda vložila vse resurse v iskanje notranjih sovražnikov.

  Leta 1944 je Lindsay Rogers, novozelandski zdravnik na slovenskem
  osvobojenem ozemlju, za Kidriča zapisal, da mu na obrazu žari vročica
  revolucije, da so njegove besede krute, zgoščene, jedrnate in dogmatično
  formulirane ter da so njegove oči enake očem verskega gorečneža,
  njegova vera pa je komunizem.

  • luckyss

   No, en takšen vas trenutno pase, pa ovce nimate nič proti njemu ;))

   • sprehajalec

    Notranji sovražnik Ivan Janez? Kako so rekli, sovražnik mojih sovražnikov je moj prijatelj…

    • luckyss

     On je zaslužen, da desnica ne pride več v vlado…sedaj pa sami skidajte svojo štalo..
     Razen, če vas mešanje dreka zadovoljuje, ker ste vajeni živeti v smradu ..ovce..

     • sprehajalec

      Ivan janez modro čaka, ker država se vedno globje pogreza.

      kaj bi dali levičarji, da Ivan janez faše na ulico trenerkarje, kulturnike, sestre, učiteljice, vojake, birokrate, Vstalo primorsko, ZZB, vse v želji po višjih dohodkih. Z parolami iz leta 1947.

     • luckyss

      Tudi Dolfi je počakal na ugodne razmere….

     • sprehajalec

      Njegove razmere so bile drugačne, saj je bilo od kje vzeti. In prerazporediti. tukaj je edini način iti po nov puf…

     • Tone

      Dolfi ni imel od kod vzeti, ker je bila Nemčija takrat na kantu. Nehal je plačevati pufe in reparacije.

     • sprehajalec

      Ni bila tako na kantu, če je pa čez štiri leta zopet bila svetovna velesila.

      Plačala je pa zadnji puf 20.10.2010.

     • Tone

      Na kantu je bila zato ker je praktično vse, kar so ustvarili šlo za reparacije in pufe. Ko so to nehali plačevati je bilo kar naenkrat ogromno sredstev. Pred tem pa so ljudje stali v vrstah pred javnimi kotli.

     • sprehajalec

      Daj kaj drugega preberi, kot učbenik zgodovine za 7-8 razred OŠ.

     • Tone

      Hvala, enako!

     • sprehajalec

      Zate sem profesor, Tona…

     • Tone

      Čestitam! Gauddeamus igitur.

     • Steiermark

      Sprehajalec, kužek pač laja na način, kot so ga zdresirali…….

     • sprehajalec

      Kaj pa je narobe rečenega?

     • totex39

      Res imaš čudne nazore do Janše, a socialistični komunisti pa so za tebe super ne glede, da so nas popolnoma uničili, tega pa v nobenem primeru ne priznaš in za tebe so vsi, ki Janšu priznavajo njegovo domoljubje navadne ovce. Res deluješ zelo primitivno levičarsko enostransko.

     • Tone

      To, kar so komunisti ustvarili so najprej vse pokradli, pa je ostalo še vedno dovolj, da to že 25 let razprodajamo in lastninimo.

     • šmentanamuha

      Preden so komunisti karkoli ustvarili, so najprej pokradli.

     • rabbit

      Vse predvojne tovarne v Ljubljani so najprej pokradli in nato še enkrat pokradli.

     • šmentanamuha

      Socialistično opranoglavje, rezultat je pač takšen, kot je. Nezmožnost samoreflekcije. problem je, ker je takšna indoktrinacija potekala na fakultetah. In to so danes profesorji, učitelji….in pol se zgodita Mesec in Kordiš.

     • rabbit

      To moraš tako potem naresti kot jaz ko tak pizdek joka kako je hudo rečem ni ni hudo še preveč imate bo treba po naslednji volitvah še več dat, da vidiš face.

     • šmentanamuha

      Riganje levega osla, ki so ga gospodarji dobro zdresirali. Na vso silo hočeš biti pameten, pa ne zmoreš več od te parole, ki so vam jo levi strategi vsadili v male možgane. In Kučan je pravilno ocenil, da so ljudje butasti, diplome tu nič ne pomagajo. Ti si lep dokaz. S to mantro o Janši ste se izpeli. Očitno je on res največja nevarnost za levico. In ker je levica največji sovražnik naroda in te države, je torej Janša najboljša politična izbira. Pa ne zato, ker ga ne bi nikoli naredil nič narobe, ampak ker je očitno edini, ki lahko levi eliti (osli niste pomembni) dobro parira, ker jih dobro pozna. Zdaj lahko sicer razpredamo, kako je bil tudi sam član zveze komunistov, ampak nekje na poti ga je srečala pamet. In če Janši očitate, ker je v komunističnih časih bil komunist, tako kot večina drugih, kako lahko pojasnite vzpon Mesečevih neokomunistov s Kordežem nas čelu v današnjem času, ko smo vstopili v demokratično Evropo (no ja) in imamo demokracijo zapisano tudi v ustavi. Socializem ti je sploščil možgane, dragi luckyss, tako kot še mnogim, ki podpirajo levičarske zombije. .

     • Steiermark

      kuži, kot izgleda se zeelo sekiraš, da zaradi JJ, desnica ne pride več v vlado? Seveda, pa na tak način, ki ga izvaja rdeča udbovsko fašistična drhal, ko potvarja volitve, diskreditira in eliminra svoje nasprotnike, tudi z fantazijskimi obtožnicami, ki mejijo na pravljice – neznanega dne, na neznanem mestu itd……, pa res nemorejo priti več na oblast! Čisti fašizem nam gospodari, s svojimi rdečefašističnimi srbofilskimi hlapci na čelu (sedaj jim že to ni več dovolj ampak lezejo v tazadnjo tudi potomcu najhujšega zločinca stalina – rusofili) – enkrat “novi obrazi”, drugič zopet “novi obrazi”, ki so po vrhu še najbolj etični in moralni (po garažah in s takšnimi kužiji, kot si ti)…

     • Tone

      Klasika. Tisti, ki izgubi na sodišču je prepričan, da so sodniki podkupljeni, tisti, ki je izgubil volitve, pa da so potvorjene.

      Stalin pa je bil Gruzinec, ne Rus.

     • Steiermark

      tone, očitno se ne zavedaš zgodovine rusov in da so jih rusi, vse, po okupaciji, razglasili za ruse, pa naj so to bili aziati, kitajci – vsem so odvzeli materin jezik in jih naredili za “ruse”, kot je hotela srbska drhal isto storiti z nami v Sloveniji, (na štajerskem je to uspelo že maistru, da je štajercem ukinil uporabo materinega jezika) ko je “iznajdla” jugoslavijo in takšno nacijo! Da so pa bili rusi oz. komunisti v rusiji psihopati, pa dokazujeta njihova najvišja predstavnika, kot je lenin in stalin ter ostala revolucionarna drhal, ki se je zverinsko izživljala nad ljudmi in pri katerih so se šolali jugokomunisti, kot kardel, tito in ostali revolucionarni ksindel… Poskusi se malo osvestit in si za začetek preberi ali vsaj malo prelistaj Črno knjigo komunizma…. če imaš kaj delujočih možganov, ti bo marsikaj postalo jasno!

     • Tone

      Tebi manjka zgodovina. Stalin se nikoli ni izdajal za Rusa. Ravno obratno je bilo, kot misliš ti. Šele pod sovjeti so narodi dobili svoje republike, podobno kot v Jugi. Manjši narodi pa so dobili avtonomne pokrajine. Zelo majhna plemena v Sibiriji so prvič dobila pisavo in svojo književnost. Vsi narodi so imeli svoje književnosti, šole, filme v svojih jezikih… Res pa je, da Rusi, kot vsi veliki narodi niso prilagodljivi in so povsod pričakovali, da jih bodo razumeli. Res pa je bilo tudi praktično, zaradi velikega števila uradnih jezikov, imeti skupni jezik, podobno kot angleščina v Indiji. Že pogled na zemljevid sssr pove, da je bilo tako.
      Črno knjigo pa poznam – propagandni material, ki je izšel med vojno, ki je opravičeval delovanje domobranstva.

  • slosin

   dejstvo je, da so bili vsi glavni akterji revolucije psihopati…

   • Svele

    Fašisti so jim posilili pobili rezali ude otrokom glave mučili izživljali.itd cerkev je bila za to da mučijo komike ni čudno da so psihopati.

    • Steiermark

     svele, ne pripisuj vaših zločinskih dejanj, revolucionarnih pošasti, nemcem, ki so se vedno strogo držali svojih zakonov in sodili vsem, ki so prekršili zakone, ki so pa bili vsem poznani. Zato je padlo tudi toliko talcev, ki so plačali svinjarije in (izživljanje nad ljudmi, nemškimi oficirji itd.) revolucionarnih psihopatskih komunistov, ki so bili , kot so jih nemci poimenovali, banditi! In vsi tvoji psihopatski morilci, komunisti, ki so jih ponekod, na dolenjskem in notranjskem poimenovali kar za ludožerce, ki so živim fantom pili kri, jim izrezovali srca itd. Zato zapri svojo gofljo in nehaj svinjarit tukaj po spletu! Posiljevalci pa se itak ve, od kod so bili : poleg tita in njegovih revolucionarjev, so bili posiljevalci oficirji ozne, of, pa ostali ološ, ki je z balkana prihrumel k nam!

     • rabbit

      Ko je nemški vojak v pijanem stanju ukradel kolo ga je njegov nadrejeni pri priči ustreli. Moj oče je bil zraven, ko se je to zgodilo.

     • etrusk

      En tak primer poznam , dogajalo se j v gostilni pri Avseneku . Ko so cele noči vse do leta 45 ponoči kvartali in pili , skupaj partizani in Nemci. Partizani so prišli iz gmajne z konji in jih je moral vsako noč stražiti enkrat nemški vojak drugič partizan. Ko so zjutrajše pred danitvo šli na razen , je partizan ugotovil , da mu je odeja na konju izginila . Nemški oficirje tedaj poklical nemškega vojaki , ki je tisto noč stražil , vzel je pištolo in nemškega vojaka ustrelil rekoč mi Nemci ne krademo.

     • Svele

      Nisem kockar ali gubim.kaj so se kockali.so pač Zgubili glave amen laka jim zemlja.ljudje se ne bi smeli odločati za določene stranke ker sledi vojna amen.odloci se za eno stran ne pa za stran skupnega ljudstva.pac zgubil glavo

     • Steiermark

      balkanska rdeče griža, ali se ne znaš izražati po sovensko?

     • Svele

      Hlapec ti moraš švabsko da pricas.bos Dobu po fafi od gospodarja.sprahe dojcland bite

   • sodnikisozločinci

    To velja tudi za večino sedanjih pravnikov v Sloveniji.

 • tarantela

  Ta portal bi crknu, če ne bi bilo levičarjev, da lahko udrihate po njih. Ko so pa glavni zločinci še živeli, ste jih pa pri miru pustili.

  • sprehajalec

   Ko je bila vložen predlog obtožnice za majorja Mitjo leta nazaj, je na intervencijo žlahte na sodišču romala v koš. tako je bilo. kadija tuži, kadija sudi.

   • župnik cefizelj

    a tako kot so rehabilitirali kolaboracionističnega hujskača in morilca rožmana!? dej ne nakladaj! če bi bilo res tako pristransko sodstvo kot vi desnakarska golazen zatrjujete, bi vas že zdavnaj potamanili. če kdo hoče pristransko sodstvo ste to prav vi katolibanska golazen.

    • sprehajalec

     Kje pa je Rožman moril? pa ti si res v neki paralelni realnosti. Kje je Rožman moril?

     Enako je bilo s Stepincem. Najprej so se rdeči aktivisti vanj zaganjali, da je moral celo pokojni Maršal posredovati. In se je z njim sestal junija 1945, od takrat naprej je imel Stepinec mir.

     Hočeš torej reči, da je bil Rožman morilec, stepinec za narodnoosvobodilni?

     • župnik cefizelj

      rožman je z revolverjem hujskal proti nob. znano je da je tudi mučil in ubijal na sv. urhu. obstajajo priče z njegovega sojenja. ne laži!!!!!!

     • rabbit

      A si ga videl ti komunistek?

     • župnik cefizelj

      a si ga ti videl katolibanček?

     • rabbit

      Ne morem ga videti, ker sem rojena daleč po vojin ti pa očitno si, ker toliko veš najbrž ti dedi povedal ko je nag po stanovanju letal z pištolco, ko se mu je zmešalo.

     • župnik cefizelj

      čudna je domišljija katolibanov, ki slikovito izraža vašo sprevrženo nrav in dvoličnost. možganska okvara, ki vam jo je povzročila religija in malikovanje, se očitno tudi deduje.

     • sprehajalec

      Stepinec? Daj še o njem kaj? Pa o sestanku z Maršalom leta 1945?

     • župnik cefizelj

      maršal mu je ponudil roko sprave. vendar je katoliški klavec stepinac ni sprejel.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Aloysius_Stepinac#Post-war_period

     • sprehajalec

      O, si se hitro malo izobrazil.

      komunist nikakor ne bo sprejemal rok sprave. vendar pa Stepinca niso mrcvarili kot Rožmana. Hrvaška RKC torej ni bila zločinska, samo slovenska?

     • rabbit

      Ne Stepinac je preveč o Titkotu vedel veš se ga je tip malo bal veš Mama Broz je hodila k spovedi.

     • župnik cefizelj

      stepinac je dobil svoje v sodnem procesu. treba je pa vedeti, da so še leta po vojni rakcionistične sile poskušale zrušiti legitimno izvoljeno vlado na svobodnih volitvah.

     • rabbit

      Svobodnih volitvah s kroglico pa daj se ne smeši.

     • župnik cefizelj

      volitve so bile mednarodno priznane in sprejete. jok poražencev je vedno grenak.

     • rabbit

      Vprašaj tiste, ki so kroglico vrgli za kraljevino ko so zapore potem videli eden izmed njih oče Žarka Petana. Pa si res ubrisan ti res ni pomoči. Niti psihiatrija tukaj ne more pomagati.

     • rabbit

      Kar seješ to žanješ.

     • sprehajalec

      kaj pa Stepinec?

      Ha, ha, Rožman moril na Urhu. Če bi bilo tako, ne bi bil na rehabilitacijskih procesih oproščen vseh obtožb.

   • rabbit

    Prec ga je bolezen pošlatala rakec je začel delovati pa je tudi njega kar dolgo žrl.

  • TOML

   Levičarstvo je kuga današnjega časa.
   Levičarske psihične bolnike je treba pospravit s politične debate.
   Slovenci ne volte bolnikov.

   • Svele

    Slovencev ni več izumrli so

 • FORT WORTH

  Drzava se v casu kolin boji mnozicnega nastavljanja svinjskih glav na spomenike ali ob spomenike revolucionarjev.
  Zato bodo nezadovoljneza preganjali in ga poizkusali zbezati, ceprav vejo, da je to raziskovanje brezvezno.
  Spomenike morilskim revolucionarjem naj odstranijo pa ne bo vec nezadovoljnezev in niti svinjskih glav.
  Aja, svinjske glave so bile tudi okoli dzamije v Lj.
  Se to naj podrejo ali spremenijo namembnost, ker nic od tega svinjskega ne spada v naso dezelo…

 • župnik cefizelj

  izdaji naroda in kolaboraciji je sledila smrtna kazen in maščevanje. pravična kazen za strahotni zločin, ki ga je storila katolibanska srenja v navezi z rkc.

  • FORT WORTH

   Bedak !
   Tudi dveh cistih nimas na podstresju…
   Hehehe

   • župnik cefizelj

    ko se bo reakcija skupaj z rkc opravičila za kolaboracijo in izdajo, šele takrat se lahko pogovarjamo o spravi.

    • FORT WORTH

     O kaksni spravi bi se ti pogovarjal ??
     Za spravo morajo PROSITI zlocinci in morilci tega naroda !

     • župnik cefizelj

      prav imaš. čas je da kolaboranti zaprosijo za spravo skupaj v navezi z rkc.

     • FORT WORTH

      Komunisticno revolucijo so prinesli na nasa tla iz rusije.
      To je tujek, ku ga imamo se danes.
      Kolaborirali ste pa vi.
      Enkrat s Stalinom, drugic z Musolinijem in Hitlerjem, da ste lahko sploh izpeljali revolucijo.

     • župnik cefizelj

      nihče ne taji revolucije, ki je bila nujna za emancipacijo delavca in kmeta, ki sta bila v kraljevini slabše obravnavana kot domače živali. revolucija je dala univerzalno volilno pravico tudi ženskam, brezplačno izobraževanje, univerzalno zdravstveno zavarovanje. gradile so se tovarne, infrastruktura, bolnišnice itd.
      prvi so z nacisti kolaborirali angleži (muechenski sporazum), kot reakcija na ta sporazum je stalin podpisal pakt o nenapadanju, nato je priključitev k silami osi podpisala kraljevina jugoslavije, kar je sprožilo revolucijo (bolje rat nego pakt). to o kolaboraciji kps in of z nacisti je laž s katero poskušajo omadeževati narodnoosvobodilni boj.

     • FORT WORTH

      DELAMARIS je nastal že leta 1879, ko je Francoz Emile Louis Roullet odkupil zemljišče ob skalah cerkve Sv. Petra ter v bližini Vascottovih term zgradil prvo tovarno za predelavo in konzerviranje rib. Z delom je pričela 20. januarja 1881. GORENJE je nastalo iz delavnic Špehove kovačije, ki se je po nacionalizaciji leta 1950 preimenovala v Okrajno kovinsko podjetje Gorenje, kasneje pa samo v Gorenje. KRKA ima korenine že daljnega leta 1570, ko je Novo mesto dobilo deželno lekarno, ki je izdelovala zdravila. Tako je delovala do leta 1950, ko je bila podržavljena in preimenovana v Mestno lekarno Novo mesto, laboratorijski del se je štiri leta kasneje preimenoval v Farmacevtski laboratorij Krka. Krka danes skoraj več ne izdeluje inovativnih zdravil, pač pa je to generična tovarna. PEKO je ustanovil Peter Kozina leta 1910 Peter Kozina (Peko je sestavljeno iz prvih zlogov njegovega imena), ko je registriral družbo Peter Kozina & Ko. TAM (Tovarna avtomobilov Maribor) so začeli graditi Nemci leta 1941, po vojni je bil Tam nacionaliziran. Dokumentov za obdobje od 1945 do 1950 ni. Neuradno so jih uničili komunisti, saj niso želeli, da bi kdorkoli kdajkoli izvedel, da so načrte in znanje ukradli Nemcem. ZAVAROVALNICA TRIGLAV je nastala leta 1900 kot Vzajemna zavarovalnica iz Ljubljane. Socialisti so jo nacionalizirali in spremenili ime v Zavarovalni zavod Slovenije FLRJ, v Triglav (Zavarovalni zavod Triglav) se je preimenovala leta 1976. Tudi znana ALPINA je nastala iz zadruge čevljarskih delavnic, ki so se povezale v tridesetih letih 20. stoletja. Po drugi svetovni vojni je bila zadruga nacionalizirana, preimenovana v Tovarna športnih čevljev, ime Alpina je dobila leta 1951.

      ŽELEZARNA JESENICE (danes del SIJ) je bila ustanovljena leta 1869 kot Kranjska industrijska družba (KID). Drugače je bilo železarstvo že v srednjem veku, v drugi polovici 18. stoletja je nekdanje Bucellenijevo imetje kupil Valentin Ruard, ki je začel širiti in obnavljati rudna polja od Fenta do Kočne. Veliko rudnih polj v Karavankah je pripadalo tudi veletrgovcu Zoisu, lastniku fužin v Bohinju, Radovni in na Javorniku. Zois je bil prvi bogataš in najmočnejši fužinar na Kranjskem. Podobno je z ŽELEZARNO RAVNE, ki je začela delovati 1807, ko so manjše obrate kupili in združili grofje Thurni, in ŽELEZARNO NA PREVALJAH, ki je bila najbolj napredna železarna v 19. stoletju. SAVSKE ELEKTRARNE so bile ustanovljene leta 1914, ko zgradijo prvo hidroelektrarno HE Završnica. Po drugi svetovni vojni so vse elektrarne nacionalizirane in prenesene na podjetje Gorenjske elektrarne s sedežem v Kranju. HE FALA je nastala 1913.

      Tudi turistični kraji, za katere socialisti trdijo, da so to postali šele po drugi svetovni vojni, kjer so letovali delavci, so postali zdravilišča ali turistična središča mnogo prej. PORTOROŽ je tako že leta 1897 je postal klimatsko zdravilišče, BLED je bil znan že v 17. Stoletju, turistično središče je postal leta 1855, ko je švicarski hidropat Arnold Rikli ustanovil Naravni zdravilni zavod, TERME ČATEŽ so poznali že v 18. stoletju, kot zdravilišče delujejo od 1924.

      PIVOVARNA LAŠKO je nastala 1825, ko je medičar in lectar Franz Geyer v nekdanjem Valvazorjevem špitalu uredil obrtno pivovarno, katere poslopje stoji še danes, PIVOVARNA UNION pa 1864. RADENSKA je nastala iz polnilnice, ki jo je 1869 postavil Karl Henn, potem ko je 1833 v Radencih odkril termalne vrelce. POMURKA MESNA INDUSTRIJA (1922 kot Tovarna mesnih izdelkov), ŠUMI (1876), KOLINSKA (1908 kot Kolinska tovarna kavnih primesi), MLINOTEST (1804, najprej pod imenom Flucov mlin, potem pod imenom Jochmannov mlin, komunisti ga nacionalizirajo in preimenujejo v Mlinsko podjetje Ajdovščina).

      Za mesto Kranj so socialisti razlagali, da se je industrializiral šele po drugi svetovni vojni, ko je postal močno tekstilno središče. Seveda ne drži. Podjetnik Franjo Sirc je med obema vojnama sodeloval pri ustanavljanju več tekstilnih tovarn v Kranju: Jugočeška (1923), Intex (1926), Jugobrun (1928) in Tekstilna tovarna Stražišče pri Kranju (1929). Po vojni so bile te tovarne nacionalizirane in večinoma preimenovane: IBI, INTEKS, AQUASAVA, ZVEZDA, TEKSTILINDUS. Podobno je bilo s tekstilno industrijo v Mariboru. Tako je znana MTT nastala z nacionalizacijo petih predvojno znanih tekstilnih tovarn: MA-VA, Josip Hutter in drug, Jugotekstil, Jugosvila in Roteks. Tudi tekstilna tovarno v Litiji izvira izpred druge svetovne vojne ali POLZELA, ki jo je leta 1926 ustanovil Čeh Albert Reiser. Povedano drugače: Titova Jugoslavija ni ustanovila (skoraj) nobenega tekstilnega podjetja, vsa, ki so bila nacionalizirana in preimenovana, so obstajala že pred drugo svetovno vojno.

      Tudi papirno industrijo so zgradili predvojni kapitalisti. PAPIRNICA VEVČE (1842), PAPIRNICA GORIČANE (1787) in TOVARNA CELULOZE (1931). Vse tri so komunisti 1947 nacionalizirali in združili v Papirnico in tovarno celuloze Vevče-Goričane s sedežem v Vevčah. In naprej: PALOMA (1885), tovarna papirja KOLIČEVO (1920), PAPIRNICA RADEČE (1725; nekaj časa so bili lastniki tudi znani bratje Piatnik), LEPENKA TRŽIČ (1888, ko se je imenovala Ceršaška tovarna lesnih snovi in lepenke). Seveda gradbena podjetja niso obstajala samo v socializmu, ampak že mnogo prej: SCT (1873 kot Stavbena družba Ljubljana, po vojni nacionalizirana in preimenovana v Gradbeno podjetje za ceste LSR, kasneje v SCT), METALNA Maribor (1920 kot Splošna stavbena družba Maribor, leta 1946 nacionalizirana in deluje pod imenom Tovarna splošnih metalnih konstrukcij in vijakov), CEMENTARNA TRBOVLJE (1876, po privatizaciji deluje pod okriljem Skupine Lafarge). Tudi obe znani slovenski steklarni nista zrasli v socializmu: STEKLARNA ROGAŠKA (1921) in STEKLARNA HRASTNIK (1860).

      Naštejmo še nekatere večje tovarne in podjetja: INDUS (1933), LTH – Loške tovarne hladilnikov Škofja Loka (1933), KOPITARNA SEVNICA (1886), TOVARNA USNJA ŠOŠTANJ (1788, v 20. stoletju je bila znana kot Tovarna usnja Franz Woschnagg in sinovi, d. d.), PREBOLD (1842), TOBAČNA (1871), KIK KAMNIK (1852 kot Smodnišnica Kamnik), TOVARNA DUŠIKA RUŠE (1918), LITOSTROJ (1919 kot Strojne tovarne in livarne Ljubljana, ki so nastale iz šestih še starejših tovarn: Strojne tovarne Tönnies, Kastelic & Žabkar, Samassa, Železolivarne, Kovinolivarne in Zvonolivarne), EMO CELJE (1894 kot Tovarna emajlirane posode), ŽELEZARNA ŠTORE (1845 kot Rudnik in plavž Štore), GORENJSKA PREDILNICA (1933), LUKA KOPER (1882 kot paroplovna družba Capodistriana), JELOVICA (1905), CINKARNA CELJE (1873), ILIRIJA (1908 kot Tovarna kemičnih izdelkov Golob & Ko), TOVARNE ZLATOROG MARIBOR (1887), JUB (1875), SAVA KRANJ (1920 kot Atlanta, 1921 kot Vulkan, 1931 kot Semperit). Lahko bi še naštevali, dodajmo le, da je recimo celotna kemična industrija nastala pred drugo svetovno vojno. V Avstro-ogrski monarhiji so nastale denimo še TKI HRASTNIK, BELINKA, PINUS, ARBA, po prvi svetovni vojni pa HELIOS, ATO KTP, AERO, TANIN…

      Aja, kar so zgradili nasi predniki, komunisti niso mogli niti prebeliti.
      Hehehe

     • župnik cefizelj

      kakšne hinavske laži. dej krka ima začetek v vaškem vraču leta 1123, ki je po novem mestu skakal nag. hehehe. lažnivost katolibanov ne pozna meja.

     • Tone

      Deželna lekarna Novo mesto je zalagala z zdravili Novo mesto in bližnjo okolico, ko je prišla v roke komunistov pa Jugo in vso vzhodno Evropo z Rusijo in Kitajsko. Tako je bilo tudi z večino zgoraj naštetim. Tam so gradili tudi svoje tovarne.

     • rabbit

      Klinc pa taka emancipacija za kmeta, ki mu poberejo najprej živino(obvezna oddaja) potem pa še zemljo kolhozi.

     • Tone

      Komunistično revolucijo so prinesli v Rusijo iz Švice in Anglije. Torej je prišla k nam tako rekoč domov.

    • sprehajalec

     Koga pa je reakcija in RKC izdala? Sile akcije? Je bil kakšen zakon, ki ga je s tem kršila in je to izdajo tudi sankcioniral?

     • Tone

      Vse države sankcionirajo sodelovanje z okupatorjem kot veleizdajo. Po zakonih Kraljevine Jugoslavije bi bil Rožman obsojen na smrt.

     • rabbit

      Se pravi, da bo Španija vse tiste Katalonske voditelje kar lepo po kandelabrih po obesila.

     • Tone

      S katerim okupatorjem so pa sodelovali?

     • sprehajalec

      Ne govori neumnosti. Niti niso pobijali francoskih županov mest, niti taksistov, niti orožnikov.

      ko je Kraljevina podpisala kapitulacijo, je tale zakon, če je sploh bil prenehal veljati.

      zahodne države so sankcionirale oboroženo kolaboracijo s sovražnikov, v primeru, da si bil sam v vojni z njim. ne pa da si kapituliral. Pa še to ne s smrtjo. Tehnična kolaboracija se sploh ni smatrala za kolaboracijo. Razen v sovjetskih republikah Dražgoše, Krim in podobnih tvorbah.

     • Tone

      Ne nakladaj, jaz govorim o zakonodaji. Kdor pod okupacijo obdrži državno službo ni kolaborant, ker mora življenje teči dalje, pač pa tisti, ki sodelujejo politično in vojaško. Take so pa povsod skrajšali za glavo ali jih obsodili na zaporne kazni.

     • sprehajalec

      Na Norveškem, deželi quislingov je bilo 27 takih, ki so jih skrajšali za glavo, v Sloveniji 15+ tisoč. nekaj ne štima Tona, še enkrat se poglobi v definicije kolaborantstva. Mora biti neka pogodba zadaj, ali z narodom ali pa državo. Ki jo kolaborant krši.

      Imaš kaj takšnega za Slovenijo?

     • Tone

      Ne nakladaj, tu govorimo o zakonodaji. Ti, o katerih ti govoriš, so bili izvensodno pobiti, za to pa ne potrebuješ zakonodaje. Po zakonu je prišel ob glavo Rupnik in še kdo.

     • sprehajalec

      na katero zakonodajo se pa slicuješ v današnji Sloveniji leta 1945?

     • Tone

      Jaz se nič ne sklicujem. Na zakonodajo so se sklicevali tisti, ki so Rupnika obsodili. Ne vem pa, ali so uporabili zakonodajo Kraljevine ali kako partizansko ali novo socialistično. V obsodbi piše, po katerem zakonu je bil obsojen, me pa ne zanima toliko, da bi šel sedaj to raziskovat. Pa, prosim, ne me sedaj nadlegovat o tem ali je bilo sojenje pravično ali ne, ker ne diskutirava o tem.

     • sprehajalec

      Praviš, vsak je lahko potencialni zakonodajalec. le v gošo je treba pa razglasiti nov zakon….

     • Tone

      To praviš ti. Vsekakor je zakonodajalec tisti, ki prevzame oblast, s silo ali na milo. Takrat, ko so mu sodili, je bila Jugoslavija mednarodno priznana država. Ne vem pa ali si je obsodbo na smrt zaslužil ali ne. Kot vedno, je to odvisno od tega, katerega pravnika vprašaš. Vsekakor pa je bil bednik, ki je na zborovanju v Ljubljani, takrat, ko so že vsi vedeli, da je s tretjim rajhom konec, tulil, da samo Velika Nemčija lahko reši Evropo.

     • sprehajalec

      Pač boj antikomunistov proti komunistom se je stopnjeval, po vzoru oktobrske revolucije, se je ena in druga stran opirala na zunanje sile in intervencije. Tako nastane v vsaki državljanski vojni.

      NOB ne moreš razumeti, če ga ne gledaš kot na revolucijo in državljansko vojno, ki jo ta brez izjeme povzroči.

      Tudi Kolčaka, zloglasnega nasprotnika komunistične revolucije, danes v Rusiji rehabilitirajo. pred leti je bil posnet film o njem, Admiral. Financiran od Ruske federacije.

      https://www.youtube.com/watch?v=IESTueKuCDk

      morda takšna rehabilitacija čaka tudi Rupnika? Razlika med 1919 – 1945 je 26 let.

     • sprehajalec

      Rupnik pa še kdo je torej dokaz, da je zakonodaja delovala in pravna država. …

      vendar če bereš Rupnikovo sojenje in zapisnik o temu, je praktično identično sojenju Beriji, Zinojevu, Buharinu po zgledu velikih učiteljev v moskvi;

      https://en.wikipedia.org/wiki/Moscow_Trials

     • Tone

      Prepozno sem te prosil, da sedaj o tem ne bi. Taka čreva od diskusije me ne zanimajo. O ničemer te ne želim prepričati, le svoje mnenje sem povedal.

    • Svele

     Morajo prej poljubiti vsako otroško ritko in prositi odpuščanja izrodki crknte Janševi vsi Bog vam podari kratko življenje in neozdravljivo bolezen amen crknte Janševi vsi bližnji in daljni

   • Tone

    A samo tisti imajo pospravljeno podstrešje, ki se strinjajo s tabo?

  • sprehajalec

   Vsak ima torej pravico presoditi, kdo je izdajalec, pa ga počiti. Če ima le moč argumenta v rokah, flinto….

   Pravzaprav ti sedajle s tole tvojo tezo pozivaš na državljansko vojno?

   • župnik cefizelj

    bil je sodni proces. tudi angleži so z vrnitvijo vojnih ujetnikov (četnikov, ustašev, domobrancev, bele garde itd) le uveljavili načelo jaltske konference, da se nacistom in kolaborantom sodi tam, kjer so zagrešili vojne zločine. anglež je dobro vedel, kako se ravna z kolaboranti in nacisti.

    • sprehajalec

     Kje pa je bil ta sodni proces?

     • župnik cefizelj

      kje so bili obsojeni pa rožman, roesner, draža in ostali!?
      https://sl.wikipedia.org/wiki/Rupnikov_proces

     • rabbit

      Na montiranem procesu. Sedaj vse pada kot boš tudi ti.

     • sprehajalec

      kaj pa ostalih 15.000? Kaj si prfuknjen ali kaj?

      Šef firme je spoznan za krivega, pa potem likvidirajo še vse njegove zaposlene v firmi? kakšen mračen um te pa vodi skozi življenje? resno rabiš psihiatra…

     • župnik cefizelj

      osale pa po hitrem postopku, kot zavezniki nemške vojake, ki so jih masovno izstradali v taboriščih.

     • sprehajalec

      Ha, ha, ha, ti si zakladnica humorja. Da nisi ti Serpentinšek?

      V ameriških ujetniških taboriščih je umrlo 0,15%, v angleških 0,03%, v sovjetskih 36% v jugo pohodih smrti in križevih potih pa 50-60% nemških vojnih ujetnikov.

    • rabbit

     Tebi pa res piha

   • Svele

    Vse vas bo Bog kaznoval in vaše pankrte amen crknte

    • sprehajalec

     kako Sima Dubaić Svele? jer se napio slovenačke krvi svele?

  • komar marko

   izdajaj naroda je bila s podpisom PAKTA, ustanovitve PIF in poboja TIGRAVCEV, ter nato domoljubov, ki so se branili ropanja. LAŽGOŠE bodo večne.

  • rabbit

   Kakšno smrt si potem zasluži Milan Kučan izdajalec slovenskega naroda, šus v glavo ali bi ti to kako drugače rešil?

   • Svele

    Za to boš kaznovan Bog ti bo zdaj pobil tvoje pankrte amen poglej če so tvoji otroci živi Bog je posten

    • rabbit

     Nekaterim komunistkom je pa res Bog njihove pankrtke kot jih nazivaš ti pobil, Kardeljev pa še kakšen se je kar sam fental.

    • Tone

     Bog je posten, ni pa neumen kot misliš ti.

 • Abstrakcija

  To se je nekdo samo umetniško izrazil .

  • KIKI

   Na čudovitem, mogočnem podstavku je tale svinjska glava,
   z upoštevanjem pedigreja, pravi moment resnice!

 • totex39

  Sramota za kriminalistično policijo, da se ukvarja z svinjsko glavo, kam smo v tej državi prišli. Za stvari, ki so res pereča pa ne znajo raziskati oziroma nočejo. Sicer to je za našo državo že zelo znano, pač ni nič novega.

 • tarantela
  • komar marko

   nisem šel na tvoj vir, ki je zavajanje, lahko ti pa naveden en tak primer o tistem, ki je kure kradel, ali pa o tistem, ko je izdal TIGRAVCE dobil ustrezno povišanje in kasneje ugledno penzijo!

   • rabbit

    Miha Marinko mat kurja kurji tat.

   • tarantela

    Preberi vse, kar je napisano, Drobnič je podpisal, da bo sodeloval z oblastmi v bivši državi. Za lepo službo se še hudiču prodajo. Tudi desni s svojimi “svetniškimi” siji okoli glave. In ne misli, da nekdo ne izkorišča Vilija Kovačiča za svoje namene!!! Ubogi revež niti ne pomisli, da služi kot klešče, da z njim nekdo hodi po kostanj v ogenj.

  • sprehajalec

   Ha, ha, komunistična propaganda.

   Tarantela o nečednostih 16 letnega fantiča domobranca iz leta 1944, Antona drobniča.

   tarantela, si že kdaj v življenju videla 16 letnika? Takole izgleda danes, tako je izgledal nekoč;

   https://www.famousbirthdays.com/faces/lueders-carson-image.jpg

   Stara krvoločnica…

   • tarantela

    Preberi vse! Drobnič je bil generalni tožilec v Sloveniji in ni naredil nič za kaznovanje povojnih pobojev!!!

    • sprehajalec

     Koga pa je imel v pisarnah in na sodiščih? Tožilce, sodnike itd? Otroke teh komunistov.

     Bo tožilec vložil obtožnico proti svojemu fotru? Kot naprimer Ciril in mitja Ribičič?

     • tarantela

      Prodal se je za lepo službo. Ne reci, da so desni kaj boljši od levih, ker niso!
      Tudi Barbara Brezigar je bila tiho, njen oče je bil namreč partizan, kar seveda ni nič narobe, ampak VSI so pripomogli, da se zadeve niso izčistile! Danes zmerjati mlade levičarje in jih enačiti z nekdanjimi morilci, tudi ni pošteno. Veliko jih je šlo v partizane zaradi poštenih namenov. In kot so nekateri nekdanji komunisti izkoristili te ljudi v svoje namene, tako je počela tudi cerkev s svoje strani in tudi danes politiki izkoriščajo navadne ljudi, ki jim nasedajo. Tako levi kot desni. Največji revež je trenutno Vili. Ampak se še ne zaveda tega.

     • sprehajalec

      Daj ga srat 95% časa imaš na oblasti leve, ki so zapeljali Slovenijo v Europsko kloako.

      Ampak ne, ti o vsi so isti…

     • Tone

      Pokončen mož bi rekel: Hotel sem narediti to in to, pa imam zvezane roke zato odstopam. Pa ni!

     • sprehajalec

      Levičarji pa bi začeli z odpiranjem šampanjcev.

      Tako bi bilo v normalnih družbah. Slovenija ni normalna družba.

     • Tone

      Drobnič ni bil normalen politik.

 • Caetano

  Najprej je bila izdaja in kolaboracija s strani komunistov, potem pobijanje civilistov s strani komunistov in potem šele kolaboracija nasprotne strani, v veliki meri izsiljena, ker brez komunističnih pobojev in neposredne nevarnosti najhujšega stalinizma je ne bi bilo in nato masovni izvensodni poboji s strani komunistov po vojni.

  Komunisti in rdečkarji ponujajo lažno enačbo kolaboracija njihovih nasprotnikov – nato maščevanje v obliki povojnih pobojev. V resnici pa je bilo precej drugače.

  • župnik cefizelj

   kakšna laž! kolaborirala je že vlada kraljevine jugoslavije na čelu z banom natlačnom in vlado. https://sl.wikipedia.org/wiki/Kraljevina_Jugoslavija#Trojni_pakt_in_nemiri
   prokleti sds katolibanski lažnivci.

   • Nejc Ornik

    Tunek Fogel, zapri lažnivo gofljo!

    • Tone

     A so zate vse goflje iz katerih pridejo dejstva proti katerih nimaš protiargumentov, lažnive?

   • Caetano

    Komunisti so imeli sklenjen pakt z nacisti ode leta 1939. Ni kraljeva vlada pozdravljala vse stalinistične okupacije in aneksije šestih evrop. držav in njihovo nasilno boljševizacijo, kot direktno posledico dogovora z nacisti o delitvi Evrope, ampak so to počeli komunisti. Tiste svoje člane, ki so bili proti tej politiki pa so izključili in nekatere, ki so imeli pomisleke poslali celo v SZ, kjer so jih ubili.

    Ob sami okupaciji so komunisti konec aprila 1941 sklenili, da bodo NAPOVEDALI VOJNO mednarodno priznani Simovičevi vladi v Londonu in da je potrebno OVAJATI OKUPATORJU pristaše nekomunističnega oboroženega odpora. Tako so pri nas ovadili tigrovce na Mali Gori. Ker je KPJ sprejela politiko Kominterne, da se prizna razkosanje Jugoslavije so komunisti tudi v Sloveniji sodelovali pri izganjanju Slovencev iz Štajerske in Gorenjske. Pogajali so se tudi z madžarskimi okupatorji, makedonski komunisti so po nalogu Kominterne zbirali orožje stare jug. vojske in ga izročali Bolgarom. V Srbiji so komunisti ponekod recimo v Kragujevcu streljali vojakom vladne vojske kar v hrbet. Kolaboracije čez glavo!

  • sprehajalec

   caetano, kolaboracije ni bilo, ne smeš pasti na njihovo retoriko. Ni bilo niti izdaje. Pravno, Izdaje česa? Prebivalcev Dravske banovine ali kaj?

   Oni so načrtno uvedli pojem kolaboracija in pod ta pojem stlačili vse. Zato, da so s tem opravičevali svoje lumparije in revolucijo.

   Kraljevina je Kapitulirala. S tem dejanjem in podpisom tega dejanja se je predala v roke okupatorju. Za takšne primere so bili takrat v veljavi haški in Ženevski zakoni o ravnanju s civilnim prebivalstvom.

   Slovenija kot država ni obstajala. Samo Dravska banovina. Pobijali so pa vse vprek, zato so uvedli po vojni pojem Ljudska vojna in jo uzakonili leta 1976 Z zakonom o splošni ljudski obrambi. Za nazaj. Sedaj se v bistvu z izdajo in kolaboracijo sklicujejo Borci na ta zakon, iz leta 1976.

   preprosto povedano, taxist v Parizu, ki je vozil nemške vojake, nikoli ni v Franciji veljal za kolaboranta. Pri nas pa bi veljal. V tem je razlika med komunistično revolucijo in pa kar so na zahodu poznali, kontroliranim odporom.

   • župnik cefizelj

    pristop kraljevine jugoslavije k trojnemu paktu je kolaboracija!

    • sprehajalec

     Pa kaj se smešiš, kako moreš pasti na tako nizek nivo?

     res pa je, da vedno znova presenetiš in si lahko še nižje.

   • Caetano

    Vem to, da so razglasili komunisti za kolaboracijo stvari, ki se drugod štejejo za čisto normalne. Tudi ne mislim, da bi bila kolaboracija v vaških stražah ali domobranstvu nekaj izdajalskega že zato ne ker je bila izsiljena. To je dejstvo, ker so komunisti pred pojavom vaških straž pobili 1000 ljudi, fašisti pa so kolektivno izvajali represalije nad Slovenci.

    Tudi so vaške straže povzročile relativno malo žrtev, največ 400. Kar je malo glede na to koliko so jih do jeseni 1943 pobili komunisti. Nisem računal samo verjetno ne predstavlja več kot 15% komunističnih žrtev.
    V času domobranstva je bilo sicer več maščevanja in nasilja tudi z antikomunistične strani vendar je treba upoštevati, da so bile vmes Grčarice, Turjak, Jelendol, Mačkovec itd. Torej hudi poboji.

    Jaz sam najbolj zagovarjam pristop JvvD in mislim, da je bil najbolj pravilen v tistem času. Tako glede tega, da se z odporom ne prehiteva, da mora biti vojaško premišljen in ne avanturističen, da so s simpatijami gledali na partizane, ki še niso bili čisto pod komunističnim vplivom, da pa so se z orožjem branili pred boljševiško agresijo.

    • sprehajalec

     tako je, zavrti si stare obzornike, imaš jih na eu screen. Tam se vedno in striktno govori o revoluciji in žrtvah revolucije.

     Ja, JvvD je bil zahodni tip odpora, Seveda začinjen z balkansko folkloro. Kljub vsemu pa se je Draža ustavil z akcijami po Kragujevcu. Komunisti se niso, zato toliko žrtev. Ker njim so bile žrtve v interesu.

     V Sloveniji so jih posredno in neposredno povzročili s sproženjem državljanske vojne 83.000.

 • župnik cefizelj

  mislim, da v sds-u in na novi24tv vlada nekrofilija. glavni nekrofil je seveda grosupeljski strahopetec in posrane ivan janša. očitno se mu dvigne le ob vonju crkovine, zato tudi izginjajo v formaldehid namočeni primerki iz slovenjegraške bolnišnice. uršika bačovnik prav tako goji nekrofilijo. govori se, da jima je jože dežman priskrbel par okostnjakov za njune nekrofilske seanse.

  • sprehajalec

   Cefizelj, ti spadaš na Žale. Pravzaprav bi te pa jaz raje poslal na deponijo za kadavre….

   • komar marko

    ne ubadaj se z motenimi. Že tako imajo težave zaradi VAKUUMA na podstrehi!

   • Svele

    Ljubim ti mamu da naslednji otrok ne bo retard

    • sprehajalec

     Svele, majke ti? odakle?

     • Svele

      Šiška Srbija Petrovič Svetozar Bog ti pomogo

     • sprehajalec

      Slavi Šiška Božić večeras Svele?

 • komar marko

  no, glede na to, da je to UMETNIŠKI PERFORMANS, kar pa je v naši vukoheblini dovoljeno, ne vidim težav. So pa težave, ker so preiskovalci še iz tistega časa in imajo dvojna pravila, tako kot so bili TAJNI uradni listi!

  • Tone

   Umetniški performans je samo to kar avtor sam proglasi za performans.

 • KIKI

  Pustite času čas in naj se “glava” posuši; samo okostje ne bo
  nikogar več zanimalo ( prakse udbomafije) !

 • komar marko

  Siromak spodaj trdi, da se morajo MRTVIopravičiti za koloboracijo! Ali mi lahko kdo navede kako naj mrtvi to naredijo. Ali jih bodo obudili? So vsi v jamah in rovih za 13 pregradnimi stenami, teh lokacij je 600 in več!

  • sprehajalec

   Gre za preiskušeno komunistično metodo, političnega nasprotnika na primitiven način diskvalificirati. za to so jim dovoljena vsa sredstva, Tudi sedanje povezovanje slovenske desnice z meščansko/ljudsko stranjo v državljanski vojni 41-46. Ki je bila vsa pobita.

   na vsak način si želijo sovražnika in ohranitev svojih privilegijev v tej družbi v obliki mastnih transferjev iz proračuna ter dednih penzij.

   • župnik cefizelj
    • komar marko

     lažnjivec. Prva kaloboracija je bil PAKT RIBENTROP MOLOTOV, Nato je sledila ustanovitev PIF kot zahteva kominterne, ker je Anglija in Francija Nemčiji napovedala vojno! nato so sledili poboji TIGROVCEV in ropanje državljanov s strani LASTNIH LJUDI!

     • župnik cefizelj

      prva kolaboracija muenchenski sporazum, ti zabiti katolibanski idiot!
      https://sl.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCnchenski_sporazum

     • rabbit

      Res smo bili zraven. Butl

     • župnik cefizelj
     • rabbit

      Revše pojdi v prvi razred osnovne šole da se boš najprej abecedo naučil pa da ne boš mešal pojme nekateri so zate res pretežki.

     • Svele

      Zbiram zamaške za vas bolnike želim vam kratko življenje in neozdravljivo bolezen amen crknte Janševiki odtrajniki

     • tarantela

      Ma, sej nima pojma o tem sporazumu, še niso “jemali” in tudi ne bojo, me zanima, če sploh prebere še kaj drugega kot ta portal.

     • župnik cefizelj

      zgodovina je na naši strani. časovna verioga dogodkov pa jasno nakazuje v kolaboracijo. tukaj so pametni, naj opravičujejo kolaboracijo v veliki britaniji ali zda. se bi hitro končalo.

     • Artur

      Zgodovina piše o prekletstvu vaše revolucionarne zločinske morije za človeštvo samo psihopati so lahko ponosni na to https://www.youtube.com/watch?v=zoK8cwix_X8

     • župnik cefizelj

      pritoži se angležem, ki so domobransko in ustaško svojat vrnili na mesto kolaboracije, kjer so dobili zasluženo kazen.

     • Artur

      Pritožim se lahko komot tudi nad kolaborantsko Komunistično svojatjo s Stalinom, z Musolinijem in Hitlerjem, in njihovo izpeljano narodno izdajalsko zločinsko revolucijo s priseganjem Stalinu do 48 leta po informbiriju pa hlapčevanje Beogradu .

    • rabbit

     Preberi si knjigo Angele Vode Skriti spomini predvojne komunistke, ki jasno in glasno napiše kdo so bili prvi izdajalci, tvoji dragi komunistki.

     • sprehajalec

      ne pomaga nič z argumenti, je brez veze…. Takšnega moraš na preprost način, da razume.

     • župnik cefizelj

      pusti to dementno staro tercialko, ki je v bistvu bila katolibanska vohunka in cerkvena radodajka.

     • rabbit

      Cepec komunističen a spati ponoč pa ne moreš ti stara tericalka ne da

    • sprehajalec

     S kom kolaboriral in proti komu? Pa imaš ti pojme razčiščene?

     • župnik cefizelj

      priključitev k trojnemu paktu je KOLABORACIJA

     • rabbit

      Komunistki še danes kolaboriajo vse za svojo polno korito.

     • sprehajalec

      Ne, v tistih časih ni bila Kolaboracija. le malo je manjkalo, da bi Sovjetska Zveza jeseni leta 1940 pristopila k trojnemu paktu.

      To je enako, kot da bi nekdo čez dolga leta cvilil, da je pristopitev k Natu kolaboracija.

      Sam trojni pakt ni bil nikoli spoznan kot zločinski. Kaj pa si ti za ena kapaciteta, da boš presojal, kaj je kolaboracija in kaj ne?

     • župnik cefizelj

      malo je manjkalo, da tvoja mama ne bi zanosila, pa glej ga zlomka je. hahahaha, da trojni pakt ni bil spoznan za zločinskega!? dej ne nakladaj! vidim, da desnakarji imate vse pojme pomešanje, ko vam pa predočim zgodovinska dejstva pa nič. preberi si kaj o nuerenberških procesih in o trojnem paktu.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Axis_powers

     • sprehajalec

      Daj, kje je bil spoznan za Zločinskega? navedi vir, vse ostalo je plod tvoje sanjarije in omračenega rdečkastega uma. ter bistveno premalo znanja za te teme. tvoje znanje je NOB znanje. če želiš kaj narediti iz sebe v življenju in najti nek mir v sebi, se loti pravega znanja.

      Ti predoči dokaze, ne tvoja dejstva. Kje je bil v Nürnbergu na sojenjih, kjer se je podeljevalo za nazaj in ugotavljalo kaj je bilo zločinsko in kaj ne, Tro9jni pakt spoznan in okaratkeriziran za zločinskega?

      pusti tvojo bolno domišljijo. Nima nobene vrednosti.

     • župnik cefizelj

      spodaj imaš wiki link in si preberi. vse nazorno piše.

     • sprehajalec

      Spodaj je 10 wikijev napopanih. Trojni pakt je politično vojaška zveza, tako kot nato in varšavski sporazum. trojni pakt ni in pravno ne more biti zločinska organizacija.

      Zakaj potem Italija ni bila kaznovana zaradi pristopa k trojnemu paktu?

    • Slovenec 33

     Si in ostal boš topoumni produkt usmerjnega izobraževanja, ki ga vodi fdvizem !
     V slovenskih deželah je bila samo ena kolaboracoija in to so patrizani kolaborirali s komunisti
     Produkt te kolaboracije so bili verski blazneži, ki so delali genocid nad slovesnksimi rodoljubi in naredili nad 600 morišč Prev puška, ki je poćčila v obrambo slovenskega naroda je počila po tem, ko je bila Krimska jama že polna in pobitih več kot 1000 ponosnih Slovencev, ki so bili trn v peti kolaborantov.

     Na koncu vojne pa so kolaboranti izvedli še veleizadajo in mogoočili nadaljevanje okupacije slovesnkih dežel, ki prikrito še traja.
     Kolaboranti in podporniki te kolaboracije, ki se zbirate v levuharskih hordah ste ena navadna pritlehna in podla golazen.

     • ogledalo

      In potem se bo zgodovina pisala po domosranski golazni…..Pritoži se na ESČP.!

   • komar marko

    kolikor vem, je najmlajši prejemnik nadomestila za hrabro vojskovanje star 24 let! LAŽGOŠE so večne.

    • rabbit

     22

    • župnik cefizelj

     prokleti lažnivec! daj dokaži!

    • ogledalo

     Najmlajši je mali krković, ki se je s fotrom v vozičku po Sloveniji vozil . Pravi veterani pa ne dobivajo nobenega dodatka. To je svinjarija .

     • rabbit

      Daj to laž ne nehaj nakladat ko ni res.

   • Svele

    Vratice se Kučan ljubit če vam mater

    • sprehajalec

     Svele, vratiče se pas, ljubit će Sveleta…

     • Svele

      Bolje veran pas nego izdajnik Janša.jednom izdajnik uvek Janša

     • sprehajalec

      kako kaže Sima dubaić nekad, nema slađe ot slovenačke krvi…

     • von Rhein

      čefurski sickter.

     • Svele

      Pejt ovčke natepaval švab smrdljivi

  • župnik cefizelj

   njihovi ideološki dediči se morajo opravičiti.

   • Svele

    Pa še rezervacije za Barbarin hostel pobirat

  • tarantela

   Ne vem, če si veren, jaz nisem, vendar sem prebirala tudi biblijo in jo še včasih vzamem v roke. V novi zavezi je zapisano nekako takole: Kristus je vabil ljudi, naj hodijo z njim, pa je nekdo rekel, da bo šel, ampak mora prej pokopati mrtvega očeta. In mu je Kristus odgovoril. “Pusti mrtvim, aj pokopljejo svoje mrtve.” Iz tega bi se lahko tudi malo naučili. Živi moramo živeti za žive, predvsem za mlade. Grehov, ki so jih naredili drugi, pa mi ne moremo popraviti.

 • Sašo

  A to ej Kidrič na fotografiji ? Sem pa mislil da je Tito..

  • Svele

   Tvoj retardiran dedi

   • Ja….. pa od kje si se ti vzel, da se te sploh ne razume ?

    • Svele

     Šiška sestro

 • Silka

  Prav tako všeč bi mi bila tudi, če bi bila na vrhu minareta. Lepa mastna in smejoča.

  • Svele

   Ti si mastna smejoča svija

 • Steiermark

  Morajo se ukvarjati z preiskovanjem pripadnosti svinjske glave in njenega DNK-ja, ker se bojijo, da je bila “odvzeta” kakšnemu njihovemu zaščitencu – revolucionarno udbovskemu prascu!

 • KEKEC

  Avgusta leta 1941 je mogoče govoriti o 700 ali 800 partizanskih izdajalcih, ob koncu leta 1941 naj bi jih bilo okoli 2000, okoli 5.500 pa septembra 1943, neposredno pred kapitulacijo Italije,vir Wikipedija!
  …in kdo je pobijal brate slovence….mogoče oni z borčevskimi penzijami…?
  Znano dejstvo je, da so slovenski domači izdajalci partizani zelo sodelovali z italijanskimi vojaškimi okupatorskimi enotami pri moriji in klanju na brate po sloveniji,tudi v Turjaku in zverinskem poboju in obračunu s domoljubnimi protikomunističnimi herojskimi vaškimi stražami po sloveniji
  Partizani so pomagali italjanom okupirati malo slovenijo in nadaljevati svojo morijo in lopovščino po Sloveniji in zato so in bodo partizani slovenski sramotni izdajalci,
  domobranci pa Slovenska vojska ponosa,poštenja,vesti in časti.
  Borčevska penzija pa sramota socialističnih morilcev in Slovenske partijske države.

  • župnik cefizelj

   so vaz angleži vrnili zaradi domoljubja!? ne ampak zaradi zločina kolaboracije in izdaje naroda!

   • rabbit

    Ne zato, da so Avstriji Koroško podarili, titeka in njegove zdraharje pa iz Koroške pognali.

    • župnik cefizelj

     koroško smo zgubili s plebiscitom, ki ga je zakockala slovenska cerkev z delitvami med koroškimi slovenci. dobili smo pa primorski, ki jo je zakockala tako opevana avstroogrska.

     • rabbit

      Revček spet bo treba v šolo kdaj je bil koroški plebiscit, partizani so pa kao osvobodili Koroško. Avstrogrska je kaj zakockala, a ni bila takrat Kraljevina na pogajanjih v Parizu. Trst so pa ti tvoji hrabri partizani kje pustili. Ti si res ubožček

     • ogledalo

      Zudi ti si pravi “zgodovinar”! Pojma nimaš. Če ne bi bilo partizanske vojske, tudi samostojne Slovenije ne bi bilo. Jalta!

     • rabbit

      Hahhahhahahahahahahaha

     • Korenjak

      Misliš partizansko vojsko pod komando komunistične partije, ki je Slovenijo prodala Beogradu, dokler res nismo osvobodili še od tega jarma….? Misliš morda te narodne izdajalce, ki se danes hvalijo, kako so nas s prodajo Srbom in potisnjene v objem krvave in totalitarne umetne tvorbe po vzoru Sovjetske Zveze?

     • Steiermark

      Tvoji banditi ali partizani, kot jih imenuješ, so nam , Sloveniji, zakockali oz. zapravili največ ozemlja, ki je bilo slovensko, predvsem istro, trst itd. Če tvoj pedofilski rdeči grižasti tito nebi imel take sle po klanju – krvi Slovencev, da je oddal naš Trst italjanom, v zameno za pokol nedolžnih ljudi in izživljanja nad njimi, za kar se je pogodil z drugim zločincem, debelim pedofilskim churchilom, potem bi bila Slovenija danes vsaj 1 x večja, kot je!

      Odgovori

     • župnik cefizelj

      partizani so nam priborili primorsko. veš kje je bila rappalska meja? malce preglej zgodovino. kreten.

     • Steiermark

      ti kreten pa se raje poglej v svoje ogledalo….

     • komar marko

      spodaj si nekaj obrekoval. Zahtevam opravičilo in tukaj imaš vir, na penzionerko društvo se mi ne da več guglati!: V nasprotju z vami, jaz PIŠEM RESNICO, ki pa vas boli!
      https://www.tednik.si/tednik/8447-najmlajsi-ki-prejema-borcevsko-pokojnino-je-star-22-let

     • župnik cefizelj

      štajerska lažnjiva gamad. daj uraden podatek sursa. ah ga nimaš!

     • Steiermark

      vzami kakšno tabletko, da ti bo ustavila krvavo grižo, ki ti je možgane razjedla…..

     • rabbit

      Ne pomaga veš je že preveč tabletk revček pojedel pa take še niso izanšli.

   • sprehajalec

    Tudi norveških 50.000 SS pripadnikov so vrnili na norveško. pa blizu milijon ostalih, vseh skupaj.

    So jih norvežani pobili?

    • župnik cefizelj

     pokesali so se in priznali zmoto, pa so jih pustili. medtem ko slovenski kolaborantje še danes poveličujete kolaboracijo. vidiš razliko?

     • sprehajalec

      Ne govori neumnosti, če so komu dokazali vojni zločin, je bil obsojen. Drugače kot Borci za svobodo, žejni krvi.

      kolaboracije ni bilo, to je tvoja fantazija. ker ni obstajala državna tvorba, ki bi jo lahko izdal in si imel z njo pogodbo. je kapitulirala.

      Vse ostalo so fantazije Borcev, izdaja, pa narod, pa ljudstvo. Tako je izgledal NOB, če ti je sosed speljal žensko, si ga obtožil kolaboracije pa likvidiral.

   • Silka

    Kako vas, kaj niso že vsi pomorjeni ali umrli po naravni poti? So se ti malo letnice pomešale?

 • MladiLiberalec

  Vzemite si malo časa in si poglejte pričevanje o domobranskih pobojih na Sv. Urhu:

  http://www.rtvslo.si/arhiv/spomini/174491665

  • rabbit

   Spet neko nakladanje zakaj pa ne pogledajo v grobnico kaj je v resnici notri a ja nič.

   • MladiLiberalec

    Pričevalka jasno pove da je osebno videla 87 žrtev. Pa ni bila edina.

    • rabbit

     Pričevalka, ki ima borčevsko penzijo, ja ona bo pa po pravici povedala. V okolici jo vsi dobro poznajo, da laže kot pes teče. Zakaj jo ni novinar vprašal kaj je njen oče delal.

     • MladiLiberalec

      Kr neki. XD No kaj je delal njen oče? Že od jeseni 1941 ni bil na tem območju.
      Ko so izkopavali žrtve na Sv. Urhu so povabili tudi tuje novinarje. Velik del žrtev so svojci prepoznali velik del pa tudi ne. Nekatere so bile preveč iznakažene in uničene. Vseh pa niso našli. Kam pa misliš da je izginil profesor. France Šturm profesor na filozofski fakulteti med vojno in predstavnik kulturnikov v OF? Na sv. Urhu nekje je njegov grob.

     • rabbit

      Pa niso ga našli po Lipoglavu, Pugledu, Javorju so se klatili partizani kradli in morili, veš imam stare starše od tam in ti vejo zelo veliko povedati o urhu in ne gospa, ki vleče borčevsko pokojnino in je priviligirana celo svoje življenje.

     • rabbit

      Pa da ne boš samo enostranske komunistične strani prebral. SVETI URH
      Komunistična partija (KP) Slovenije in priprave na revolucijo
      Španski borci
      Skupno pismo španskih škofov škofom vsega sveta zaradi vojne v Španiji
      Začetek revolucije
      Žrtve revolucije pred organizacijo vaških straž
      Prve odporniške skupine proti okupatorju in Komunistična partija
      Protiimperialistična fronta (PIF) – Osvobodilna fronta (OF)
      Komunistična uzurpacija medvojnega odpora
      Slovensko domobranstvo
      Kolaboracija ali izdajstvo
      Komunistična kolaboracija z nacisti
      Komunistična kolaboracija s fašisti
      Domobranska prisega
      Sveti Urh – dejstva
      Politični sodni procesi
      Narodni odbor za Slovenijo in tretji maj 1945
      Konec vojne – umik na Koroško
      Vetrinjska tragedija
      Poboji nasprotnikov komunistične revolucije
      Komunistična koncentracijska taborišča v Sloveniji
      Komunistična delovna taborišča v Sloveniji
      Nasilne razlastitve premoženja
      Povojni izgoni prebivalstva
      Na Svetem Urhu pri Ljubljani je bila od jeseni 1942 postojanka vaške straže, po ustanovitvi domobranstva pa domobranska postojanka. V noči na 19. september 1943 je postojanko, v kateri je bilo 36 mož, napadel 4. bataljon Cankarjeve brigade. V napadu je sodelovalo dvesto (po nekaterih virih tristo) partizanov, ki pa kljub veliki številčni premoči postojanke niso uspeli zasesti. V spopadu je življenje izgubilo 19 partizanov (po nekaterih virih 30), medtem ko na protirevolucionarni strani ni bilo smrtnih žrtev. Po neuspelem napadu so se partizani razbežali ter za sabo pustili več deset lahkih minometov ter drugo orožje. Kasneje je partizanska stran, verjetno tudi zato, da bi omilila svoj poraz, razširila vest, da naj bi članom postojanke na pomoč prišli Nemci, vendar tega viri ne potrjujejo. Partizani so domobransko postojanko poskušali še večkrat zasesti, vendar so bili pri tem vedno neuspešni.
      Predvsem konec leta 1943 in v prvi polovici leta 1944 je policija, ki jo je vodil dr. Lovro Hacin, na Svetega Urha pripeljala in tam usmrtila okoli 120 obsojenih terenskih delavcev in drugih aktivistov Osvobodilne fronte (OF) (po podatkih dr. Tineta Velikonje naj bi jih bilo 129), vendar naj bi te po usmrtitvi pokopali drugje, ne na Svetem Urhu. Da bi priznali kazniva dejanja, so nekatere izmed zaprtih in obsojenih že v zaporu mučili. Ker je zaradi tega prišla tamkajšnja domobranska postojanka na slab glas, so njeno posadko junija 1944 premestili v Rupnikov bataljon.
      Po vojni je komunistična oblast zaradi teh usmrtitev Sveti Urh postavila za simbol zločinskosti protirevolucionarnega boja. V tej luči je izvedla več sodnih procesov, na katerih je med drugim sodila celo ljudem, ki z medvojnim dogajanjem na Svetem Urhu niso imeli nič (vojaškega kurata Petra Križaja je v božičnem procesu po krivem obsodila na smrt z obešenjem, ki so ga tudi izvedli), Sveti Urh razglasila za »najstrahotnejše belogardistično morišče« ter tam uredila muzej, ki naj bi dokazoval zločinskost protirevolucionarnega tabora. Temu naj bi pritrjevalo tudi tendenciozno delo Štefanije Ravnikar Podbevšek, ki je trdila, da naj bi tam domobranci zverinsko mučili in pobili celo do tisoč ljudi, med njimi je navajala tudi imena ljudi, ki so bili po vojni še vedno živi. O tem, da je izjave prič pridobivala z grožnjami in ustrahovanjem, je v svojih spominih pisala tudi Angela Vode. Po vojni so na Svetem Urhu sicer izkopali 87 trupel, za katere je oblast trdila, da gre za domačine, ki so bili žrtve domobranskega nasilja. Ker pa večine izkopanih trupel domačini niso prepoznali, so prenehali z identifikacijami in nadaljnjim izkopavanjem.
      Po mnenju strokovnjakov so na Svetem Urhu pokopani tako pobiti in pomorjeni domobranci kot pobiti in pomorjeni partizani – med njimi tudi taki, ki so bili tam sicer pokopani, vendar so umrli drugje. Na Svetem Urhu ležijo tako partizani, ki so padli ob septembrskem napadu na postojanko pri Svetem Urhu, borci iste brigade, ki so marca 1944 padli v boju z domobranci pri Javorovici, partizani iz Šentpavla in Šmartna na Dolenjskem, ki so bili prav tako ubiti med bojem, kot tudi žrtve medvojnih pobojev, ki jih je v širši okolici izvajal Oddelek za zaščito naroda (OZNA).
      Kot izhaja iz zgoraj napisanega, je komunistično zgodovinopisje z nepopustljivo dokončnostjo brez kakršnekoli znanstvene podlage že izreklo svojo sodbo o Svetem Urhu, dejansko pa resna, strokovno in ideološko neobremenjena zgodovinska raziskava o dogajanju na Svetem Urhu še ni bila narejena.

     • MladiLiberalec

      Toliko pritožb svojcev pogrešanih oseb je bilo na nemški komandi proti domobrancem na Urhu da so se poleti 1944 celo Nemci odločili da je treba moštvo posadke zamenjati.

     • rabbit

      Res je zakaj ker so imeli Nemci kodeks Domobranci so ga pa prekršili zakaj ker je vaški terenc ubil ženo in nerojenega otroka tako da ji je prerezal trebuh in kaj je storil vodja domobranske postojanke našel ga je in njemu naredil enako zato so posadko preselili. Veš vsak zato ima svoj zakaj.

     • sprehajalec

      Vidiš, kako deluje pravna država. So komunisti zamenjali naprimer Puklastega miho? za njegovih 2000 lastnoročno pobitih?

     • rabbit

      Pa osebe iz knjige Zdenka Zavadlava, Alberta Svetine drugega moža ozne.

     • Matija

      Tudi drugi imamo stare starše iz tega konca in vejo povedat, kake svinjarije so na urhu počeli domosranci in ostala kvizlinška goveda.

     • rabbit

      Res mogoče samo kdo je pa začel veš stric mi je povedal da je bil 14 dni pri partizanih in koliko so jih v tem času pobili. Mojim starim staršem so zaradi partizanskih sranj požgali kmetijo in dom starega očeta in njegovega brata pa odpeljali na Rab kjer je brat umrl, moj stari ata pa je po vojni rekel, da so komunistki večji prasci kot so bili Italijani. Ti to kaj pove.

     • Matija

      Sej se ve kdo je začel. Morije na urhu prej nikoli ni bilo, dokler je niso tile začeli. Moj stari ata je po vojni rekel, da noben ni bil večji prasec kot domači izdajalci. Če je domačemu izdajalcu zadišalo kaj, kar je imel sosed, je tekel k makaronarjem in jim nakladal, da je ta sosed v partiji, partizan, ilegalc,….. Pol so pa makaronarji pršl, tega soseda odpeljal, usrelil,…. ta izdajalec je pa dobil kar si je želel. Takih primerov je malo morje.

     • rabbit

      Najbrž je sebe mislil.

     • Korenjak

      Ha ha ha…. in Itallijani so takšnemu ovaduhu za nagrado dali premoženje ovadenega? Malo si pomešal: to so počeli komunisti, predvsem njihove klavske divizije, ki so si prisvojii še obleke in nakit pomorjenih.

     • Matija

      Al pa službe. Poznam primer, ko je bila ena preddelavka v pletenini ilegalka v prvih dneh vojne. Pa si je njena kolegiva zaželell njenega delovnega mesta, pa jo je ovadila italjanom. Preddelavko so zaprl in jo trajbal v Gonars, Pesaro,.. ta izdajalka pa je dobila to bolje plačano delovno mesto.

     • sprehajalec

      Biti komunist je bilo protizakonito po Zakonih Kraljevine jugoslavije. če ga nisi naznanil, si kršil zakon.

     • sprehajalec

      Lažeš, makaronarji in komunisti so kar dobro sodelovali. Ves čas do končnega zavezništva na Turjaku.

     • Matija

      Lažeš skladno z lažnivimi tvojimi geni. Ti, čuj, a imate kako posebno kombinacijo kromosomov al kaj, da se lažnivost deduje?

     • sprehajalec

      Tvojo nevednost pripisujem tvoji neizobraženosti in tvoji genski kodi…

     • rabbit

      Sprehajlaec imaš prav moj sosed je bil na Turjaku in je lepo povedal očetu brez pomoči Italijanov partizani nikoli ne bi zavzeli Turjaka. Dva dni so tolkli pa se niso premaknili niti za centimeter ko so pa začeli Italijani nažigati s topovi je bilo pa drugače. Partizani še gradu niso uspeli zadeti.

     • sprehajalec

      tako je, z vključenjem italijanskega topništva in posadk, je Turjak padel.

     • rabbit

      Popolnoma drži.

     • Svele

      A zajec je kuzla se opravicujem

     • sprehajalec

      zate Matija sva že ugotovila, da je bil dedi klavec. zato so tvoja pričevanja irelevantna.

     • rabbit

      Seveda bo branil svoje korito.

     • Matija

      Za tvoje sva že ugotovila, da so bili nemčurji in kolaboranti, zato so tvoja pričevanja irelevantna.

     • sprehajalec

      Moji so bili v NOB, sem ti povedal. vendar so bili izgleda inteligentnejši, kot dedi zidar, prvoborec. Imaš pa penzijo po njem, to pa je res.

     • Matija

      Dej ne laži, tvoji so bili kolaboranti in nemčurji, zato pa se ti nagibaš na izdajalsko stran in jo zagovarjaš, pa serješ po partizanih.

     • sprehajalec

      Tvoja nob pamet ne more dojeti, da je nekdo čigar predniki so bili v NOB lahko inteligenten?

     • Matija

      Dej, ne klobasaj. Stvari so povsem jasne. Si svoje povedal in jaz točno vem kam ti pašeš.

     • sprehajalec

      Ha, ha, še veliko tega so mi povedali iz NOB. Tvoj dedi je pa vzklikal tovarišu Titu, pa nazdravljal z Borčevsko penzijo…. To je bila razlika med rodbinama, stopnja inteligence.

     • Matija

      Najbolj pomembno je to, da ni bil nemčurski kolaborant kot tvoji.

     • sprehajalec

      Pravim, da so bili NOB. Pravfzaprav še bolj zaslužni, kot tvoj dedi. Ki je samo zidal vhod v rudnike…

     • Matija

      Kako so bili v nob, če so bili nemčurski kolaboranti, ti pa še serješ po NOB in poveličuje kolaboracijo.

     • sprehajalec

      Seveda so bili, ti je všeč ali pa ne. Tudi kakšni inteligentni so se najdli tam, ki so takoj spoznali vso pokvarjenost komunizma…

     • Matija

      in so se odločil da bodo raje nemčurski kolaboranti, a ne

     • sprehajalec

      Ne, me ne bi bilo danes. Bi jih zvezane likvidirali…

     • rabbit

      Osebno sem poznala likvidatorja iz Teharji. Po koncu vojne so mu vzeli očetova kamion in glej ga hudiča šel je v Nemčijo kjer je delal za tiste po katerih je med vojno tolkel. V Nemčiji prislužil penzijo se vrnil v samostojno Slovenijo in na enem od borčevskih sranj predsedniku v obraz zabrusil vi komunisti ste nas poštene partizane, ki smo se gonili po hribih vi pa sta se skrivali naredili za morilce kaj je naredil Stanovnik nič delal se je neumnega kot da nič ne sliši čeprav ga je vsa dvorana.

     • sprehajalec

      ja, na koncu spregovori vest. Brko ima pa seveda toliko masla na glavi, da je potem tiho.

     • sprehajalec

      Rabbit pozna okoliščine murko. jaz bi jim prisluhnil na tvojem mestu in zadevo raziskal, saj zato ste tam na inštitutu.

     • rabbit

      Poznam zelo dobro so mi stari starši pripovedovali, starši, drugi ljudje iz okolice in to zato ker me stvar zelo zanima, ni vse tako kot jo hočejo eni prikazati. Mami je imela bratranca stara 14 in 15 let nikoli nikjer ena taka gospa kot ta iz Spominov je rekla partizanom da sta bila na Urhu in nikoli več jih nihče ni videl kje sta nihče ne ve. In tako kot ta gospa je vlekla dobro borčevsko pokojnino.

     • sprehajalec

      70 let so imeli čas prikrojiti zgodovino. ker tisti, ki bi temu oporekali, so bili mrtvi.

     • rabbit

      Smoleta 2018 in DNK že kar nekaj časa obstaja forenzična medicina je tudi dobro razvita odprimo Urh pa bomo videli kdo je kdo in od česa je umrl.

     • sprehajalec

      Zadnje, kar bodo storili je to. Mit mora živeti naprej, dokler so penzije in proračunski transferji pa zarota “Cose nostre”, naše stvari.

    • sprehajalec

     Imajo imena in priimke liberalec. Pa se lahko preveri, bili so zapisniki in vse, kar pritiče pravni državi. V razmerah državljanske vojne.

     komunisti svoje žrtve, antikomuniste niso niti popisovali, niti sodili. niti jih danes ne pustijo pokopavati.

   • ogledalo

    Ne serji. Domosranci so tam sami fotografirali svoje žrtve. Po božjem nauku?!

    • komar marko

     a za to ste morali kuriti arhive, zaradi resnice?????????????

    • sprehajalec

     Sv. Urh je bil tako kot Jasenovac po vojni kraj obračuna komunistov z antikomunisti.

     veliko svojih žrtev, so potem komunisti naprtili antikomunistom.

     • komar marko

      in o tem govorijo še ŽIVI!

     • rabbit

      Kot so Rusi svoj pomor v Katinu naprtili Nemcem.

  • Svele

   Kaj bosta črt in Jakob ko odrasteta.homoseksualca kot fotr Janez ima spolne odnose z Slovenijo amen

   • komar marko

    najprej se nauči SLO pravopisa! DRUGIČ!

    • Svele

     V akademskem krogu se nahajamo vidim

   • FORT WORTH

    Si ti prišo potrazit staroga u Sloveniju jer ste tamo u srbiju sve ratove izgubili ??
    Hehehe
    Janez te je naredo (:-DDDDD

    • Svele

     Bože ne daj .Slovencem na čelu piše da so retardi,to lahko tudi dokazejo

 • Rotar Jakob

  zato je kurćan nastavil pravega v.d. vodjo cefizljev!

  • Svele

   On je murgeljn Črtomiru je očka vzel večkrat.norcevske pravljice

   • komar marko

    vidiš, najprej se nauči SLO jezika. Potem pametuj

    • rabbit

     Sigurno se pod nikom skriva Nataša Pirc Musar s svojimi primitivizmi .

     • Svele

      Naši primitivizem za vaše primate

    • Svele

     Vratice se Kučan ljubit če vam mater živelo bratstvo i jedinstvo.smrt fašistom svoboda narodu amen

 • dob

  Najprej naj preverijo DNK, če glava ni res Kidričeva.

  • Svele

   Mogoče od črta Jakoba Petra veliko je jansevikov

   • Steiermark

    Motiš se svele, glava je prašičja, torej lahko pripada vam krvavim grižarjem, levakom, ki še nam danes pretite po svojih komunističnih manirah! Naj preverijo DNK, pa bo takoj jasno, kateremu rdečemu prašiču pripada, morda onemu, ki je nekoč bil glavni prašič v prašičji farmi, danes pa je glavni prašič med vladajočimi prašiči!

   • dob

    ne razumi stavka si hodil v šolo a ste mel malco

    • Svele

     Ti pa že zgleda kot pedofil

     • dob

      On ne, ti pa.

     • Svele

      Setaj mafiozo italijanski pedofil

  • etrusk

   Zelo lep in koristen pr4edlog

 • Janez

  Kot sem
  že večkrat omenjal
  – NAS DRŽAVA SRBIJA MOČNO PREHITEVA V OBSODBAH ZLOČINSKEGA ” TITO KOMUNIZMA”
  IN
  NA PODROČJU URADNIH, SODNIH REHABILITACIJ NESODNIH ŽRTEV ” TITO KOMUNIZMA”
  Do leta 2015 so pripravili
  in
  uradno v Parlamentu države Srbije sprejeli USTREZNE – ZAKONE !
  kot
  osno o za uraddno sodno izvajynje
  REHABILITACIJ NESODNOO LIKVIDIRANIH IN “TITO KOMUNISTIČNO” RAZLAŠČENIH ITD. LJUDI.
  LETA 2015 SO V SRBIJI REHABILITIRALI DRAŽO MIHAAJLOVIČA.
  TA
  LETA
  PA IZVAJAJO URADNE, SODNE REHABILITACIJE TUDI OSTTALIH
  NESODNO LIKVIDIRANIH S STRANI ZLOČIČNISKE ” TITO KOMU ISTIČNE OZNE, KNOJA ITD.
  ZAHTEVE ZA REHABILITACIJE
  IN
  TOŽBE ZA ODŠKODNINE ON KRŠENJE ČLOVEKOVIH PRAVIC
  TER
  ZARADI ” TITO KOMUNISTIČNIH ” ZLOČINOV ZOPER ČLOVEČNOST !
  VLAGAJO
  POTOMCI ŽRTEV ZLOČINSKEGA ” TITO KOMUNISTIČNEGA” REŽIMA
  TUDI
  NA EU SODIŠČA – V STRASBOURGU ITD. ! Oglejte si LINKE spodaj. L.r. Janez K. KOMENDA

  • Svele

   Upam da ti bo beseda srb vsakič ko jo izgovoriš prinesla raka na modih amen

   • sprehajalec

    Svele, prletino stara opet se mangupišeš…

    • Svele

     Jel me poznajes tihi.te pičkice na forumu se skrivajo za vzdevki na ulici ali v vojni bodo cmerali kot oni dol v Barbarinem hostlu.boze ne daj rata ali bit če fašista je previse

     • sprehajalec

      Morem plovi, jedna mala barka,
      a u barci kralja Petra majka.

      Morem plovi, ne boji se mina,
      pošla majka da potraži sina.

      Pošla majka, sina da potraži,
      pa se javi đeneralu Draži.

      Čiča Dražo, gde je moje dete?
      čuvaju ga četničke bajonete.

     • rabbit

      O živijo anonimna pičkica kako si kaj.

     • Svele

      Odjebi pedofilcina janseva

     • Svele

      Reče Urša črtu ti pa bolje obcujes kot očka Janez vem to mi je že brat Jakob povedal

     • sprehajalec

      Reče Svele, Ljubiši ti pa bolje obcujes kot očka Srboljub. Vem to mi je že brat Joca povedal

     • Svele

      Jok brate odpade.lahko bi bil bolj izviren.ve se desničarji cerkveni intelekta ni.rasisti napišejo kinezi Mars nazad u japan

     • Svele

      Ne znate razpravljati argumentirati brez žaljenja na osnovi videza veroizpovedi spolnosti.plitki ste površinski ker imate plitek genetski bazen vi nacionalisti občujete med sabo in so retardi otroci kot vi amen

     • sprehajalec

      Begaj nesrećo u kućicu…

     • Svele

      Nacista a bre.vidis govno Janševo jaz mam rad Slovence i Dao bi krvi za njih a zlovence kao sto si ti zna se metal u čelo amen

     • Joj, si gnusoba – odpadek. Na gnojišče spadaš s takšnim izražanjem.
      kaj, če bi kdo tako gnusobno govoril o tvoji materi ? Bi ti bilo všeč ?
      Sicer pa IP-eji se shranjujejo.

     • Svele

      Matere so vsega krive če bi pri Janši in meni podobnim matere splavila ne bi bilo toliko gorja moški smo govna ženske ste pa GLUPACE poslušate debile ukazujejo vam da ste grde debele morate še sminkat plastizirat da jim ugoditi Bog podari smrt in neplodnost amen

     • Svele

      Crkn misliš da usrana pičkica fašistična kot ti cerkvena pedofilcina crkn raka na modih dobil bogdao

     • sprehajalec

      Prle, pičko jedna, boš danes kaj slavil Božič?

     • Svele

      Jansevikom in Janši piše na čelu da so retardi.to z lahkoto tudi dokažejo

     • Svele

      Staroverc.ne pedecine i pedofilcine ko vi

     • sprehajalec

      nema krsta bez tri prsta, kaže Sima Dubaić.

     • Svele

      Kaj bosta črt in Jakob sina Kajtimara Janeza ko odrasteta posiljevalci slovenskega naroda kot oce

     • Poberi se ! Smradonja neolikana !!!

     • Svele

      Zbiram zamaške zate za črta Jakoba Janeza Uršo so orenk bolani reveži nimajo za zdravnika.kot je Andrej Bajuk govno je že v peklu.rekel če nimate za zdravnika potlej pa crknte prasci amen

     • Svele

      Nisi mi tako govorila pred 20 leti Marta moja

     • rabbit

      Ne govorim srbskega jezika.

     • Svele

      Govorit ces

     • Svele

      Dojdi mi v trzin lipicanec

     • rabbit

      Ne razumem srbski.

     • Svele

      Se boš že naučil.ce ne pa na uc

     • rabbit

      Ti se raje nauči slovensko, si v Sloveniji ne pa, da si že 40 let v Sloveniji pa nič od tebe. Je bilo pa lepo kot vas je en kaplar vojaško uničil.

     • Svele

      Nisem hlapcic ko slovenci i mugu da pričam kako hocu.mozwte me izbrisati zabraniti izbaciti ali ja sam tu avi lizite cizme od gazde

     • Svele

      Se poznava anonimus.si že kdaj fasal

     • Svele

      Ne razumem jerekel . bilko debilko piše ti na čelu da si glup a to si i dokazao

     • Svele

      Zeko se opogumil hahaha

     • Korenjak

      Če se toš tako napenjal, ti bo kateter ven padel. Počasi, šparaj se za Lažgoše, morda je parada norcev letos zate zadnjič. Saj že čutiš vonj po cipresah, mar ne?

    • Svele

     Se dobeva junacino

     • sprehajalec

      Verjemi, da me ne bi rad srečal…

     • župnik cefizelj

      še en belček pameten za tipkovnico, pol se bo pa usral kot njegovi ideološki predniki na turjaku.

     • sprehajalec

      Imaš morda italijansko topništvo in vojsko za seboj, da si tako korajžen?

     • rabbit

      Nemci jih niso marali so jim rekli da z banditi se nimajo kaj pogovarjati ko je Tito Djilasa poslal v Zagreb n pogovore o zavezništvu proti izkrcanju zaveznikov Istri.

     • sprehajalec

      Ja, tako je bilo. Velebita je poslal.

     • rabbit

      Ja arhivi se odpirajo v Londonu,Washingtonu in Moskvi bomo videli kaj še vse bo prišlo na dan.

     • Svele

      Smrdiš

     • Svele

      Zakaj ?maš velikega ne tiča ego sav se tresem.sam da nisi ko Janez u kleti pacov se skrivao i igrajo rambota

     • Svele

      Smrdis

  • sprehajalec

   Balkan nas že davno prehiteva po tem. To je tudi zadrega slovenskih komunistov.

   Slovenija danes je zadnja ultimativna faza sanj o Jugoslovanstvu in delavskem samoupravljanju ter sevtovni revoluciji ter neuvrščenosti.

   včasih so se hecali za srbijo, vendar bi moral biti vic: kaj je podobnost med Jugovino in nokio. Svako izdanje je manja. Danes obsega le še Slovenijo.

   • Janez

    Ja,
    se strinjam.
    Hvala za komentar.
    Formirati – se zdi – potrebno
    močno iniciativno skupino – za ?
    KOREKTNO PRAVNO, SODNO UREDITEV
    VSEGA POVEZANEGA “ZAPUŠČINO TITO KOMUNIZMA ” L.r. Janez K. KOMENDA

    • sprehajalec

     težava je, ker so deca komunista na vseh ključnih položajih. Antikomunisti jih v 80 letih niso imeli prilike zasesti.

   • Svele

    Osel rojen v Lipici trdi da je lipicanec.ti si balkanec magarcino jedna tvrdoglava

    • sprehajalec

     Begaj glupane, nemoj se mangupisat ovdje. Sramota si za srpski narod…

     • Svele

      Odjebi koji ti se kurac digo na mene .

     • Svele

      Strah me je.ne tebe .ampak ker se kacis z mano ti bo Bog pogubil bližnje .amen molim za tvoje

     • Svele

      Mi smo vsi sramota vsi ljudje govno eno pohojeno Bog daj še en vesoljni potop drek je treba spucat.amen

     • Svele

      Ja nisam ni covek ako je ovo covecanstvo

     • sprehajalec

      Pa nisi Svele. Nama je jasno to…

 • tarantela

  Ko smo že spet pri kosteh: oni večer sem poslušala radio Ognjišče (imajo fajn muzko), ko je en gospod razlagal o prvi sv. vojni. V Italiji imajo spomenik italijanski borcem v tej vojni (pred časom ga je obiskal tudi papež Frančišek) in omenjeni gospod je povedal, da vsi govorijo o tem spomeniku in se spominjajo žrtev iz prve vojne, nihče pa ne pove, da je pod vhodom k temu spomeniku velika jama, v katero so takrat zmetali vojake avstro-ogrske vojske, tudi Slovenci so med njimi, in potem zasuli jamo in preko teh zasutih kosti vodi pot do spomenika in vsi hodijo po njih. Trenutno se ne spomnim, kako se imenuje ta spomenik, bom pobrskala po netu.
  Sem našla:
  http://www.itinerarigrandeguerra.com/code/41719/Kostnica-v-Sredipolju-Redipuglia

  • komar marko

   in so ti padli po končani vojni. A je bila ta jama v TAJNOSTI mnogo desetletij? In koliko stavb pri nas v SLO stoji na kosteh, koliko cest?

   • tarantela

    Po končani vojni so domobranci skupaj z ss-ovci pobili 180 borcev Bračičeve brigade. Po tem, ko so Nemci že podpisali kapitulacijo.

    • komar marko

     In iz ene vojno v drugo. Vidiš jaz obsojam vse. Za razliko od …………

 • ogledalo

  Glede na ksiht, bi rekel da gre za umetniško samopromocijo in inštalacijo “avtoportret sektaša izgubljenega v času in prostoru”.

 • Srce bije

  https://youtu.be/2jeYXGJyY9k
  Uživajte samo zdrava jabolka

 • Matija

  Zgleda da se enim bebcem zdi normalno, da se svinske glave tkole pušča okoli. Zadnjič je ena butara vlačila kar celga prašiča po LJ. Pa kaj je z enimi? A so musliji al kaj, da so se jim prašiči tko zamerl.

  • komar marko

   vse v skladu z doktrino, katero se je uvajala od 45 naprej, od zažiga križa, do neke živalce pr MARIJI. Me zanima, če se to upajo narediti muslijem?

   • Matija

    Zažiganje knjig, čarovnic,…. je že stara klerikalna domena

    • Soave

     Pusti zgodovino. . . . . . si upaš zažgati Koran ??

     • Kaj si bo upal ? Saj vidiš, da je strahopetec, da samo jezik vrti.

     • Matija

      Nismo vsi take riti k ti

     • Soave

      Ampak hujše. . . .riti !!

     • Matija

      Ni mogoče, se ne da biti hujša rit. Vi ste dosegli limito, maximomu

     • Soave

      Nikoli ni tako slabo, da ne bi bilo lahko še slabše. . . . . . in obratno seveda,

     • rabbit

      Kakšni junaki so bili so dokazali v Lažgošah ritke.

     • Soave

      Ampak, lagali bodo pa še kar naprej !!

     • sprehajalec

      Že dedi je bil rit, kaj ne boš ti…

     • Matija

      Zgodovino? Kaj pa je zate zgodovina in od kje naprej se po tvoje smtara za zgodovino? Jest si upam zažgat ampak nisem barbar da bi zažigal kakršnekoli knjige in ostale civilizacijske pridobitve. Tudi svinjine ne bi vlačil po LJ in jo puščal naokoli. Če druzga ne je to sporno iz higienskih razlogov.

     • Soave

      Kaj je zgodovina ? Že včerajšnji dan je zgodovina.
      Ker pa si ti načel debato o klerikalnih domenah. . . .

     • Matija

      Se strinjam, že včerišnji dan je zgodovina.

     • Korenjak

      NIč pa ni sporno, da po več kot 600 moriščih v sloveniji trohnijo kosti ljudi….? Saj dobesedno gazimo po ostankih naših prednikov, ki so jih komunisti pomorili.

     • Matija

      Ne vem kje ti hodiš ampak jest nikjer ne gazim po kosteh, prednikih,.., pa sem ogromno zunaj, v naravi, v gozdu,….

  • rabbit

   To za kar se je dedi boril to pa imaš.

   • Matija

    Res je, rajnki se v grobu obračajo

    • rabbit

     O verjamem da se od slabe vesti.

     • Matija

      Ti in vi boste že vedl od česa

     • rabbit

      Ne ti veš jaz tvojega deda ne poznam ti veš.

     • Matija

      Sej je dovolj da svoje poznaš, ne rabiš več

     • rabbit

      Ja moji so bili vsi ponosni Slovenci in ne neki borci za privilegije zato ker so se med vojno skrivali in kurbali po vojni pa vlekli privilegije zase in svoje potomce.

     • Matija

      Kako ponosni Slovenci, če so bili pa kolaboranti in pajdaši s sovražniki Slovencev.

     • rabbit

      Saj tvoj ded je bil tudi z Rusi kolaboracija je je kolaboracija. On ni bil za Slovenijo On je bil Za Jugoslavijo in za Tita pa za Stalina in Rusijo.

     • Matija

      Moj ded je bil na strani zavezniše “kolaboracije” med Rusijo, Ameriko, Anglijo, Francijo,…. in ni bil nemčurski kolaborant tako kot tvoji.

     • rabbit

      Med mojimi ni bil noben na nemški strani pa tudi po vojni ni noben uveljavljal borčevskih privilegijev, ker vsi so se borili za domovino ne pa za komunistično Jugoslavijo tako kot tvoj ded da si še ti vedno na ta račun pri koritu. Veš eni so po vojni takoj spoznali da so se borili na napačni strani in da so bili zavedeni ker svoboda ni bilo to kar so jim obljubljali. Kmetom so vse pobrali od živine do zemlje, vse kar so generacije spravljale skupaj. Da o tem da so nekatere pobili zato, da so se dokopali do njihovega premoženja ne govorimo. poglej samo Hribarja bil je na partizanski strani jim pomagal potem pa so ga zverinsko ubili njega in njegovo ženo vse njegove sorodnike pa razlastili in jih zapirali. Res vsaka čast takemu boju, za katerega se je boril tvoj ded.

     • Matija

      Tudi jaz pravim tako, da je boj na strani zaveznikov proti veliki nemčiji častno dejanje.

     • rabbit

      Nihče ne govori o tem govorimo po tem kaj se je zgodilo po vojni o tem govori članek si ga mogoče pozabil prebrati.
      Eni so se med vojno borili za domovino eni pa za svojo rit in kaj bodo nagrebli po vojni.

     • Matija

      Po vojni se je izstavilo račune za medvoja hudodelstva

 • MladiLiberalec

  O izkušnji z domobranci na Sv. Urhu je pričevala tudi Angela Habič. Habičeva je zbirala hrano, orožje in obleko za partizane. Konec novembra 1943 so jo aretirali domobranci iz Sv. Urha pod vodstvom Staneta Kukovice. Ker ni hotela govoriti ji je Kukovica pokazal sliko Justine Trtnik ki je bila mati pričevalke v Spominih Magde Lovec in krščanske socialistke Polonce Čuda. Povedal ji je da so njiju že pobili in naj govori. Povedal ji je tudi kako so se preoblekli v partizane in z zvijačo ubili Tomčevo mater ki jim je ne vede s kom ima opravka dala hrano in preklela urhovske domobrance.

  Kukovica je bil katoliški verski fanatik podobno kot Franc Frakelj. Angeli je pokazal križec ki ga je po njegovih besedah blagoslovil sam papež dobil pa ga je od škofa Rožmana. Svetinja naj bi imela posebno moč odpuščanja grehov. Ker je bila mlada in morda Kukovici malo všeč je kljub mnogim grožnjam s smrtjo nazadnje odločil naj gre v cerkev da jo bo razsvetlila božja milost. Kukovica je bil pri maši ministrant. Ministriral je kar v vojaški uniformi. Angelo so iz Urha odpeljali v taborišče Ravensbruck vendar pravi da je bilo na Urhu še hujše kot v nemškem taborišču.

  • rabbit

   Angela Habič ženska ki je hodila k maši in jih po maši ovajala.

   • Zemlja je okrogla

    Hm tako nekako funkcionirajo sociopati.

   • MladiLiberalec

    K maši je morala iti če ji je pa Kukovica grozil s smrtjo.

    • rabbit

     Seveda veš jo moja mami zelo dobro pozna to lisico.

   • Svele

    A so jo upam nevesto belo

  • sprehajalec

   Uči se Murko spodaj od rabbita. Pusti Repetova in pirjevčeva nakladanja.

   samo tako boš morda dober zgodovinar nekoč. In se ne prodajal omenjenima za judežev denar.

 • Franjo Trojner

  Veterani vojne za Slovenijo smo v primerjavi z veterani NOB drugorazredni veterani.
  Če primerjamo priznane pravice in dodeljena finančna sredstva, ki jih država namenja veteranom NOB in tiste pravice in sredstva, ki so priznane, dodeljene veteranskim združenjem in samim veteranom vojne za Slovenije smo slednji oškodovani, ponižani.
  Pravi pljunek v obraz veterana vojneve za Slovenijo pa so vse pogostejše in vztrajne trditve vodstva veteranov NOB, da brez NOB tudi samostojne Slovenije ne bi nikoli bilo. Torej si zdaj veterani NOB lastijo še celo zasluge za osamosvojitev Slovenije, kar pa je milo rečeno smešno, če vemo, da so se borci NOB borili za Tita, za komunistično partijo/za enopartijski režim, za Jugoslavijo, pod komunističnimi simboli , zastavami, kar je tudi zapisano v na stotine ton knjig, ki so jih komunisti, borci sami spisali.
  Za sabo je ta zločinski totalitarni komunistični režim pustil več, kot 600 množičnih morišč v katerih leži vsaj 200 000 izvensodno, po vojni v miru zverinsko pobitih raznoraznih vojnih ujetnikov, civilistov , ki so jih spremljali, tudi žen, starcev, stark, mladenk, mladeničev in celo otrok, kakor tudi več deset tisoč predvsem vernih, pa tudi izobraženih in bogatih Slovencev in Slovenk vseh starosti in obeh spolov tudi otrok in dojenčkov, ker so bili od komunistov označeni za razredne sovražnike.
  Ve se katere enote so pobijale v Sloveniji in kdo je poboje naročil in organiziral, izvajal. Ve se tudi, da vojni veterani NOB niso nikoli preverjali ali je v njihovem članstvu kdaj bil kak član, ki je zločine izvajal, naročil, organiziral ali samo zavestno prikrival. Nikoli veterani NOB niso iz svojega članstva izključili kakšnega vojnega ali povojnega zločinca niti javno obsodili medvojne in povojne izvensodne poboje.

  Razlika med veteranskimi združenji je evidentna, veterani vojne za Slovenijo smo se borili za samostojno, za demokratično državo vsega Slovenskega roda, pod slovenskimi simboli proti totalitarni komunistični oblasti, njenim simbolim in režimski vojski JLA. Veterani vojne za Slovenije nismo izvajali genocida nad lastnim ali tujimi narodi, niti zagrešili niti en samcat vojni zločin, za svojo državo in narod smo se borili hrabro in častno upoštevajoč vsa etična in moralna pravila vojskovanja in vojnega prava , kakor vse veljavne konvencije.
  Ker je večino arhiva v Sloveniji pred osamosvojitvijo uspelo totalitarni oblasti skuriti in tako prikriti svoje gnusne rabote, je danes zelo zahtevno najti dokaze za njihova gnusna dejanja. A kljub skoraj zaprtem ostanku arhiva za javnost, zainteresirani posamezniki vedno znova kaj izbrskajo, ki posameznike in takratno totalitarno komunistično oblast močno obremeni, zato me zelo čudi zakaj organi pregona ne reagirajo v skladu z svojimi zakonsko predpisanimi pooblastili, zadolžitvami ??? PA BI V SKLADU Z USTAVO IN PRAVNIM REDOM MORALI !
  V naslednjem letu se bodo za javnost odprli zvezni arhivi ex Juge v Beogradu in tam se nahaja tudi vse tisto, kar je bilo v Sloveniji skurjeno. Iskreno upam, da bo zaradi prave resnice in pravice, pa tudi razjasnitve naše pol pretekle zgodovine naša oblast zahtevala svoj del arhiva ( do sedaj ni , kljub dogovoru o sukdesiji), kar bi omogočilo, da to našo mračno zgodovino pojasnimo in obsodimo vse tisto kar je bilo slabo in še danes razdvaja naš narod. Dejstvo je, da v je Sloveniji postavljenih na stotine spomenikov vidnim predstavnikom totalitarnega komunističnega režima, ki so trpinčili svoj in tuje narode, ki jih v demokraciji ne moremo častiti, zato se morajo umakniti na smetišče zgodovine.
  Kmalu bomo tudi pri nas v Sloveniji iz oblasti iz položaja moči, odločanja pregnali vse nelustrirance in vzpostavili vladavino prava in vse standarde zahodne demokracije. Takrat bo v našem parlamentu tudi potrjena resolucija sveta EU, ki izenačuje vse tri totalitarizme, nacizem, komunizem in fašizem, po tem simbolnem činu bo tudi v Sloveniji vse lažje in bodo tudi simboli, združenja in raznorazni kip, ki ponazarjajo, častijo bivši totalitarni režim gotovo odromali na smetišče zgodovine.

  • Božobožo

   Potem pa svizec zavije milko v celofan…..

  • črnaovca

   Sami smo si krivi kajti oni ki se potegujejo kao za vrednote NOB so enotni, mi pa že imamo dve organizaciji, ker nekaterim Združenje veteranov vojne za Slovenijo ni bilo povšeči so si takoj ustanovili svoje. Se tudi že tam kregajo, so Peterleta koj agnali ko ni dovolj glasno pihal v desni rog.

   • Franjo Trojner

    Lipiča vprašaj zakaj se ne potegne za pravice in čast veteranov vojne za Slovenijo?

    • Svele

     Sami pijanci klošarji veterani žene zapustile otroci jih mrzijo jansevbsindrim

  • Svele

   Prav vam je ubijali ste brate za Janšo pederleta .zaslužite si male penzije da vam izvršbe delajo mečejo iz stanovanj vaše pankrte poneumljajo iz služb mečejo .vse to si zasluži Slovenija in slovenci amen

   • Franjo Trojner

    Ko preberem tak balkanski komentar sem vesel in ponosen, da smo se za vedno odtrgali od Balkana in balkancev.

    • rabbit

     Desnica se je iz zgodovine nekaj naučila in ni naredila isto po osamosvojitvi kot so naredili levičarski morilci po drugi svetovni vojni.

     • župnik cefizelj

      za osamosvojitev je bil narod enoten. v drugi svet. vojni je pa delež katolibanov z veseljem izdajal in kolaboriral.

     • sprehajalec

      Delež antikomunistov je bil tudi v drugi svetovni vojni večinski, v primerjavi s komunisti.

      Slovenski komunisti leta 1945 nikoli ne bi prevzeli oblasti, če iz juga ne bi prišla okupatorska komunistična armada, po kapitulaciji okupatorja.

     • Matija

      Točno tako, komunisti so bili minorna skupina. Zato se sprašujem, zakaj niso upora proti okupatorju oirganiziral takratna SLS, KA, erlihovci, razni stražarji, glavačevci,… in se uprli okupatorju, mimogrede pa še tistih par komunistov zaprl al pa pospravl.

     • rabbit

      Zato ker za upor izven OF je bila kazen smrt ker so jih proglasili za izdajalce pa daj človek kaj si preberi.

     • Matija

      In zakaj je vsa ta masa folka SLS, KA….. spoštovala neko žuganje minorne skupine? Ujel in potolkl bi jih pa bi bilo.

     • sprehajalec

      Saj so jih dobro tolkli, do prihoda okupatorskih Hercegovcev, 09.05.45. In JA.

     • Matija

      aha seveda

     • rabbit

      Dedija bi vprašal kaj nas sprašuješ zakaj ga niso ujeli pa ubili.

     • Matija

      Dedi je rekel, da se klerikalci, premožni veljaki,… niso hoteli zoperstaviti tujim okupatorjem, nasprotno, še prijateljevali so z njim. Pol so moral pa delavci, proletarci, folk…organizirat upor.

     • rabbit

      Ja dedi je rekel , ni pa povedal kake svinjarije je med vojno počel to ti pa ni povedal.
      Preberi knjigo Alberta Svetine drugega človeka Ozne namestnika Mitje Mačka Svetine, kako so jih ljubljanski industrialci in obrtniki med vojno zalagali z hrano jih skrivali za nagrado so jih po vojni pa ali pobili ali pozaprli in jim odvzeli premoženje.

     • Matija

      Seveda da je povedal. Uprl so se tujim okupatorjami in domačim izdajalcem.

     • rabbit

      Pravljice za lahko noč,ki smo se jih na slišali v šoli junaški in herojski partizani v resnici pa pičkice, skrivači, kurbirji itd.

     • Matija

      Vsekakor niso bili nemčurski kolaboranti tako kot vaši

     • rabbit

      Sem ti že povedala ti pa goni in goniš eno in isto je hudič ko te postane strah da bo potrebno začeti delati.

     • Matija

      kaj mi ena zajkla pravi mi dol visi

     • sprehajalec

      Saj so ga poskusili, pa so jih komunisti pobili.

      Pravzaprav, zakaj bi ga pa? Če ga komunisti, španski borci ne bi, bi preživelo vojno 83.000 Slovencev, ki so umrli zaradi državljanske vojne in njenih posledic.

      Norvežani ga niso, pa jim je danes čisto dobro….

     • Matija

      Kere državljanske? A španske?

     • sprehajalec

      Slovenske državljanske. je bilo letos že prvič za devetega maja na RTV. Uporabljen ta izraz. vedno bolj bo.

     • Matija

      V Sloveniji še ni bilo nobene državljanske vojne do zdej.

     • rabbit

      Se smeje svizec.

     • sprehajalec

      To ti praviš. RTV Slovenija pravi drugače. Komu verjeti?

     • Matija

      Najprej se poduči o definiciji za državsko vojno pa pol klamfaj naprej. kaj lapajo razne nore, rtv, 24kur,… je povsem irelevantno.

     • janez zorman

      Bili so minorna TERORISTIČNA skupina, ki je delovala po Kardeljevih terorističnih načelih. Terorizma pa se še moderen svet boji bolj kot kar koli drugega.

     • Matija

      In zato, ker se nekoga bojiš, delaš po njegovem al kaj. Sej tudi današen moderni svet ne dela po islamistih kljub temu, d se jih baje boji.

     • janez zorman

      Daleč od tega, da bi bili komunisti enotni z slovenskim narodom. Na voliščih jih je bilo grozno strah in so zatajili svojo intimno opcijo, saj niso vedeli kaj se bo z njimi zgodilo, če bojo “proti”.

     • rabbit

      Kučan se je bal da ga čaka Causecujev scenarij. Tistih 12 % ki jih je bilo proti osamosvojitvi je bilo največ v Murglah, pa v naseljih kjer je bila JLA. Dokazano

     • rabbit

      Ljubček največ kolaborantov je bilo med komunisti vprašaj kdo je poslal fantka z listkov na komando v Šmarje sam z imeni da so sodelavci OF so vse pobili. Kdo je izdal Toneta Tomšiča še enkrat si preberi knjigo od Alberta Svetine drugega človeka Ozne.

    • Svele

     Osel(jansevike)se rodi v Lipici in trdi da je lipicanec

     • rabbit

      Misli srbin, da je Slovenc če je kupil državljanstvo za ceno pasjega cepljenja.

     • Svele

      Pedofilcina slovenska bolje da ne poči boš dobil ekskurzijo v Barbarin hostel

     • Svele

      Nikad slovenac a mozda ni tada

    • Svele

     Hoče slovenac iz Balkana ali Balkan ne može iz njega

    • Svele

     Koliko imaš penzije.imajo tvoji Pankrti službo jo bodo imeli večno.bo Janez skuhal vojno bodo tvoji umirali za njegovo kašo naj umreta za Piran črt jakob Janez .ne tvoji bodo morali zret drek od Janeza amen

    • Svele

     Si kaj dobil nagrade za tvoje junaško bojevanje.ti je Janez dal delež od orožja ki ga je prodal v Bosno in zakuhalnsranje v bosni.jansa zaradi Bosne bodo tvoji najbližji raka na modih dobil mečem urok kletev na tebe črta Jakoba Petra itd kratko življenje in neozdravljivo bolezen amen crknte Janševi

     • rabbit

      Nič ni dobil noben osamosvojitelj on in njegovi soborci so se borili zato da lhako ti tukaj svoje nebuloze pišeš pa ti nihče nič noče. Bedak

    • Svele

     Oče Franjo iz Balkana ali Balkan ne može iz njega.seljacino

     • rabbit

      Reče srbko

    • Steiermark

     +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • Svele

     Otrgal si šupak s kurca tudjmane

  • župnik cefizelj

   vojne za slovenijo ni bilo. slovenija se je osamosvojila za pogajalsko mizo. osamosvojil jo je kučan. vojni strahopetec in hujskač janša je pa edino dal ukaz sestreliti merlaka, ostale ukaze kot tisti za napad na vojašnico na metelkovi so pa ustrezno ignorirali. tam kjer so se pa zapletli v spopad so pa nažgani teritorialci v glavnem streljali neoborožene nabornike jla. teritorialno obrambo je na zaslišanju izdal ivan janša, kar je imelo za posledico zaseg orožja. https://www.youtube.com/watch?v=Zh_tFm-zjcE
   kako se je strahopetec ivan janša usral pred zasliševalci. prodal se je za kavo in krempito.

   • sprehajalec

    Cefizelj, izdajalec in kolaborant. je pa čepel v JNA in čakal kaj bo.

    • župnik cefizelj

     ne nakladaj in ne laži. vem iz prve roke kaj se je v ljubljani dogajalo.

   • Franjo Trojner

    Ja tudi takšni nelojalni državljeni, kot si ti živijo še danes med nami SLOVENSKEGA RODU.
    Leta 1991ste bežali v nepreglednih kolonah v tujino in čakali na varnem na razplet vojne v Sloveniji ali pa v agresorski vojski JLA sejali smrt med civilisti in povzročali materialno škodo, zahrbtno ste ubijali tudi pripadnike SLOVENSKE POLICIJE IN TERITORIJALNE OBRAMBE. Nekateri ste ponižani in izgonjeni iz naše države nato sejali smrt še po Balkanu a se po zlomu sanj o veliki Srbiji iz preostanka vašega revnega PAŠALUKA ponižno pricotali nazaj v Slovenijo in danes smetite po tem portalu.
    Res ste prave nule, nimate načel, nikomur ne pripadate, še države nimate in nihče vas ne mara in ne vabi v goste.

    • župnik cefizelj

     govoriš o sebi? za čas osamosvojitve sem bil star 10 let. moji sorodniki in družina so bili v prvih bojnih vrstah v ljubljani in z gotovostjo lahko povem, da so mirno ignorirali ukaze ivana janše in tako brez izstreljenega metka ubranili ljubljano. vsa čast in spoštovanje poveljnikom na terenu. znana je zgodba, kako je krkovič prišel pogledat položaje to na meteljkovi in hujskal k napadu.poveljnik miha butara je krkoviča na gobec da se je sesedel kot vaši ideali.

     • rabbit

      HA ha ha spet bučke prodajaš.

     • Matija

      Prekleto točno si napisal. Sam sem bil priča temu dogodku. Hvala bogu, da smo imeli take poveljnike kot je bil npr. Miha Butara

     • rabbit

      Ha ha ha on kako je petokolanaš zdaj pa vem tudi ti si en mali izdajalček kašno usodo bi si pa ti dal ker si revše.

     • Matija

      Bebo, pojma nimaš kaj in kako je bilo. Pač te ni bilo zraven, si bil še presmrkav al pa preusran.

     • rabbit

      A dej no ne vem če so takrat 20 letnice v poklicavali živim pa zraven en take kasarne v Ljubljani reveži so skakali čez ograjo so jih policaji in teritorialci pobirali bili so lačni, žejni in povdomače usrani niso imeli nit vode za wc školjko. Kolikor se spomnim so To-jevci vse skozi bentili čez Janšo zakaj jim ne dovoli napada v resnici ste pa petokolonaši poskrbeli za to da ga ni bilo. a ne.

     • Matija

      Narobe se spomniš. Vsak normalen teritorialec in miličnik je vesel, da se izcimilo z minimalnimi žrtvami. So pa nekateri v našem vodstvu želeli, da bi bolj zaropotalo, da bi bilo več mrtvih, škode,….

     • ahnenpass

      Saj ni treba poznati antično zgodovino, fašisti so vedno in povsod isti, naši so pač nekdanji komunisti.

     • Franjo Trojner

      Saj veš, da si smešen in fsranega jezika tudi.
      Če bi rad bil pa še verodostojen zapiši javno svoje pravo ime im priimek, kar pa revše tvojega kalibra zagotovo ni sposobno storiti nikoli. Junak pa tak!

     • župnik cefizelj

      kaj a resnica boli? janševi strahopetci so na varnem iz kleti hujskali k napadom samo zato ker so bili željni krvi. kar se pa mojega imena in priimka tiče, kar malce pobrska po zapisih o delovanju ljubljanske to pa boš naletel na moj priimek. ti svinja posrana se pa izdajaš pod lažnim imenom. pa napiši svoje ime!

     • Franjo Trojner

      Vidiš, da sem vedel, da ne boš upal zapisati svojega pravega imena in priimka, si samo navaden gobezdavi strahopetec, ki ga starši niso vzgojili v pokončnega moža.
      Čuj manir tudi nimaš prav nobenih, kaj je to pri vas v družini dedno? Čuj ti bahavi, nevzgojeni in primitivni pobalinček sam si zapisal : ” kar se pa mojega imena in priimka tiče, kar malce pobrska po zapisih o delovanju ljubljanske to pa boš naletel na moj priimek”. A TO se v Ljubljani po novem piše z malo? Čuj ti si zagotovo tudi BEBAV, od kdaj te se med imeni in priimki borcev/veteranov TO znajde tudi ime in priimek komaj 10 letnega fantiča, kot trdiš ti?
      Čuj ti ne, da si samo BEBAV, NEVZGOJEN, BAHAV, STRAHOPETEN, GOBEZDAV FANTE, si tudi čisto navaden LAŻNIVEC, le kako ti je uspelo vse te slabe lastnosti v tako kratkem času zbrati v tvoji osebi?
      Glede na tvoj komentar v katerem vojake TO in njihove poveljnike kriviš vojnih zločinov, hudodelstva, bi te pa organi pregona po uradni dolžnosti morali preganjati!

      župnik cefizelj Franjo Trojner
      3 ure nazaj
      vojne za slovenijo ni bilo. slovenija se je osamosvojila za pogajalsko mizo. osamosvojil jo je kučan. vojni strahopetec in hujskač janša je pa edino dal ukaz sestreliti merlaka, ostale ukaze kot tisti za napad na vojašnico na metelkovi so pa ustrezno ignorirali. tam kjer so se pa zapletli v spopad so pa nažgani teritorialci v glavnem streljali neoborožene nabornike jla. teritorialno obrambo je na zaslišanju izdal ivan janša, kar je imelo za posledico zaseg orožja. https://www.youtube.com/wat
      kako se je strahopetec ivan janša usral pred zasliševalci. prodal se je za kavo in krempito.
      Glede vojaka/pilota JLA Merlaka je potekal sodni postopek na pobudo njegove vdove na sodišču in kot zelo verjetno tudi sam veš, zavržen, kot neutemljen! Ko boš revše zapisal svoje ime in priimek te morda g. Krkivič celo toži in iztoži. In prav iz tega razloga boš ti revše varno skrit za mamičino kiklco anonimno pljuval po častnih možeh osamosvajanja in pripadnikih TO in Krkovičev specialne brigade MORS še naprej.
      Ker si se razgalil do obisti, je meni, kot častni osebi izpod časti nadaljna razprava s teboj, zato si ji enostransko odrekam.

     • župnik cefizelj

      nehaj se skrivati za lažnim imenom ti katolibanski omejenec. obstaja posnetek, kako se naborniki jla z belimi rjuhami predajajo, hrabri in zapiti teritorialci jih pa pokosijo z rafalnimi streli. svinje pokvarjene. da ne govorimo o posnetku, ko slovenskega nabornika jla, ki je bil v tanku in se je njegova kolona umikala brez razloga napade četa to in ubije celo posadko, tudi njega bi, če jih poveljnik ne bi ustavil. pijana greznica in gamad je dobila v roke orožje, še dobro, da je ta farsa trajala le par dni.

     • etrusk

      Ta je , saj se mu ne more reči , da je normalen zasvojen je z komunističnimi lažmi in mu ni pomoči. Tudi coprnica mi ne more več pomagati.

   • montyamp

    Hahaha , majmune provokarorski .
    Kje se je med osamosvojitveno vojno skrival žvepleni halbmadžarski pritlikavec ???
    A veste kje se je skrival med osamosvojitvijo, ko je bil Janša na poziciji?
    V Konjšici nad Zagorjem na vikendu Štefkine sestrične, ki se piše Dolanc in je neposredna sorodnica Staneta Dolanca.

   • etrusk

    Prvo se vprašaj , ali si sploh pri razumen . Kot se vidi pa še ne , kajti še ne znaš pametno misliti in vedeti kaj se je v resnici dogajalo in kdo je osamosvojil Slovenijo

 • črnaovca

  Izgleda da je polaganje svinjskih glav postala mode enih malo čudno usmerjenih. Ne vem kako bi se komu zdelo ko bi jo našel na svojem grobu, Bog ne daj da bi se to zgodilo na grobu kakega znanega desničarja, takoj bi Vinko udaril interpelacijo zoper notranjo ministrico

  • Kokoši nesejo jajca

   To ne moreš verjeti.Pa tiste lutke ki so visele na Dravskem mostu .Mislim…..

   • Krtača 20

    Eno je skrunjenje spomenikov. Tiste lutke so pa nekaj drugega.

    • Kjer osel leži tam dlako pusti

     No kaj drugega?

    • janez zorman

     Kakšnih spomenikov neki; le kdo se bo spominjal klavca Kidriča in podobnih klavskih likov, ki so osiromašili Slovenijo tako inteligence kot vsega ostalega. Postavi si doma klavske spomenike in ne zasmrajaj po portalu. Lahko pa jih preselite k Plemenitemu. On je ljubitelj klavskih relikvij.

     • Krtača 20

      Spomenik je spomenik. Če pa tako razmišljaš pa kar začni podirat vse domobranske prav?

    • sprehajalec

     Kidrič, morilec iz Šterntalskega taborišča staroavstrijcev ter antikomunistov, je v posmeh vsej meščnski in civilizirani družbi dobil ime mesta po njem. In spomenik.

     Civilizacijska katastrofa.

     Kot da bi po morebitni nemški zmagi po vojni Auschwitz preimenovali v Hitlerstadt, pa spomenik mu postavili…

     • Krtača 20

      Katastrofa si ti.

  • Korenjak

   …meni se bo prav fajn zdelo, če bi jo našel na svojem grobu. :-)

   Huronsko, leftardi ste lahko tudi neizčrpen navdih za smeh. To izjavo bi čovek drugače zlahka pripisal Cimerotiču: “”Rad bi se zahvalil mojim soigralcem, še posebej tistim, ki igrajo zraven mene!”…

 • Janez

  Naj prepovejo vse domobrance in borce pa še vse vere in politike. Kakšen raj bi to bil.

  • janez zorman

   Ti se že veseliš Nebes ? Vprašanje če te čakajo.

 • janez zorman

  Vse čestitike pogumnežu, ki je vrnil pravi doprsni kip v Šterntalu.

  • sprehajalec

   žalostno je, da je to še 30 let po domnevnem koncu komunizma, družbeno sovražno dejanje…

  • Svele

   Tvoji Pankrti bodo crkavala bodo še prodajali za svinjske glave

   • janez zorman

    V ilegali ste bili vedno pogumni, kar je bil moto banditskega bojevanja.

 • Boris_j

  Izraz “genocid nad lastnim narodom” je popolna oksimoronska neumnost. Nehote boste poskrbeli za to, da se bodo ljudje ob resni temi še krohotali. Naj Nova “novinarjem” malo pomagam, obstajata tudi izraza politicid in klasicid, ampak povojni poboji ne ustrezajo niti tema dvema.

  • Matija

   Hja, če izvajaš genocid nad lastnim narodom prej ko slej prideš sam na vrsto, da se moraš genocidirat,….

   • Krtača 20

    Davkarija tud za nazaj pokasira davke in ne za naprej.

   • rabbit

    res je vse se enkrat postavi na svoje mesto, pazi da se zgodovina ne ponovi tokrat v obratni smeri.

    • Matija

     Nima razloga da bi se kogarkoli bal. Nekaj lovskih šiber in krogel bo za prvo silo dovolj.

     • rabbit

      Vidiš imaš kosmato vest se pripravljaš nam se ni treba. O dedi ti je vse povedal kakšne pizadrije je delal strah je hudič, kot naša soseda ki je zagledala sina tistega ki ga je dala ubit. Neprecenljivo tak strah je hudič če ti celo življenje ne da spati.

     • Matija

      hahah, ne lapaj v tri krasne k pojma nimaš. Meni je dedi marikaj povedal. Kaj pa tebi tvoji nemčurski kolaborantski predniki?

     • rabbit

      A ne znaš ni drugega povedat kot nemčurski kolaborant vidim, da šola pa ti ni šla, zato je pa dedi službico zrihtal na javni upravi kjer sedaj svojo ritko parkiraš.

     • Matija

      A te mal boli, peče,… ko ti prednike omenim al kaj?

     • rabbit

      Res me boli da kar skačem od veselja, ker za razliko od tvojega dedija noben moj sorodnik ni nobenega ubil ali mu kaj ukradel.

     • Matija

      Kot nemčurski kolaboranti so počeli marsikatere svinjarije.

     • rabbit

      Toliko govoriš o teh nemčutarjih da bom mislila, da je bil dedi najprej tam pol je šel pa še k ta rdečim je videl kje bo bolje skozi prišel.

     • Matija

      Ti lahko misliš kar hočeš, ni pa nujno, da imaš prav

     • sprehajalec

      Bolje za prednike revne a poštene, kot pa ubijalca. Z dobro penzijo.

     • Matija

      A zate so nemčurski kolaboranti pošteni predniki al kaj?

     • sprehajalec

      Moji so bili NOB. Kolikokrat ti moram še povedati? Ti si res ostal v nekem sedmem razredu OŠ. Čustveno in mentalno….

     • Matija

      Ne laži. Tvoji so bili nemčurskim kolaboranti, zato pa pljuvaš po NOB in hvališ kolaboracijo

     • sprehajalec

      Zapuščina dedija zidarja + morilska sla v genih?

   • ahnenpass

    Ni nujno, če si zatrl samo izrod.

    • Matija

     Plevel treba porezat, substral,…

     • ahnenpass

      Jaz tudi tako mislim, čeprav izrod ni niti rastlina, bolj virus.
      Ljudje ne ločijo navadni golazni od pravega izroda, mislijo, da je to vse isto, pa ni.

  • janez zorman

   No, saj smo se odrezali tudi proti drugim narodom; po Sloveniji, največ v okolici MB je bilo “pospravljenih” skoraj pol milijonov Hrvatov, V Kamniški Bistrici so pogumni kamniški klavci z okoličani, “pospravili” kar čedno količino Črnogorcev.
   Očitno smo kar precej genociden narod, kar se še danes vidi iz prispevkov nekaterih levaških jurišnikov.

   • Matija

    pol miljona Hrvatov? hahahaha

    • sprehajalec

     Dedi “pospravljal”?

    • janez zorman

     V Sloveniji je bilo po točni evidenci BG-arhivov, po vojni umorjenih pol milijona Hrvatov; moških, žensk, otrok, družin.

     • Matija

      hahaha, dobr se napihuje

     • janez zorman

      Teren na Teznem, se je 50 let napihoval, dvigal, spuščal,….

     • Matija

      pa zormani se tudi

     • janez zorman

      Eni se lahko, ker nimamo slabe vesti.

     • Matija

      eni ste napihnjenci

     • Svele

      Kokr vi zdaj žabe napihnjene

  • sprehajalec

   Pobiti 1% lastnega naroda po končani vojni, ni nič drugega kot genocid.

   • Boris_j

    Nora24tv naravnost žalijo žrtve genocidov.

    Ne gre za procente, to ni definicija genocida. Genocid je to, da sistematično uničuješ rod, z namenom seveda uničiti ga. Torej bi morali uničiti tudi sami sebe, če bi izvajali “genocid nad lastnim narodom”.

    • sprehajalec

     orej bi morali uničiti tudi sami sebe, če bi izvajali “genocid nad lastnim narodom”

     saj so uničevali, lastne gene. Žlahto prijatelje znance, sošolce.

     Ne gre za procente, to ni definicija genocida. Genocid je to, da sistematično uničuješ rod, z namenom seveda uničiti ga

     Lahko tudi del roda na razredni osnovi in politični pripadnosti.

     • ahnenpass

      Selektivnemu genocidu določenega dela naroda, izvedenega s strani države, pravimo democid.

     • sprehajalec

      Tukaj je šlo za politično naravnanega. Morda Clasicid, razredni pomor, ali pa katolicid, pobijanje vernih in pripadnikov katoliške vere. V obeh primerih gre za načrtovano dejanje, kjer je cilj neka druga razredna ali verska skupina.

     • ahnenpass

      To je pa že bolje, pomemben je tisti “cid” na koncu vseh teh strokovnih terminov, ki pomeni celostno obravnavo ciljne skupine. Katolike očitno nismo nikoli iztrebili, na primer, še vedno smo tudi ločeni na tri razrede državljanov.

     • Matija

      Večina partizanov je bila vernih, torej ni šlo za pobijanje pripadnikov vere..

    • Krtača 20

     V Nemčiji bi za taka hujskanja Petek skupaj z janšo čičal na Dobu. Se strinjam.

    • macon

     Genocid je, če sistematično uničuješ družbeno skupino. Lahko se loči po narodnosti, jeziku, lokalni ali politični pripadnosti ali pa po družbenem razredu. Zadnje so uničevali komunisti.

   • ahnenpass

    Democid?

   • župnik cefizelj

    to je odstranitev tumorja ali gnilih jabolk. delovalo je 60 let dokler se spet niso namnožili in začeli nove morije v državljanski vojni.

    • sprehajalec

     Šlo je za pobijanje antikomunistov s strani komunistov.

     preživeli so komunisti in svoj gen nosili naprej, kot rakavo tvorbo v tvoji podobi na telesu naroda.

     • Krtača 20

      Antikomunistom mi pravimo nacifašisti. In nacifašiste je na kolena spravil nob s Titom na čelu.

     • sprehajalec

      Antikomunist je antikomunist. tako so sami sebe imenovali. Hočeš reči, da če si danes antikomunist, si tudi nacifašist? bedak.

      NOB je prišel v glavno mesto Slovenije in v vsa večja mesta po prihodu hercegovcev in JA iz juga. In po nemški kapitualaciji in odhodu, 08.05.45.

  • ahnenpass

   Točno, genocid nad lastnim narodom bi lahko razumeli kot masovni samomor.
   Zaradi izbrisanih, je bila Slovenija že obsojena na DEMOCID.

 • Krtača 20

  Desni, skrunjenje spomenikov je skrunjenje spomenikov. Pa naj gre za desni, levi, gejevski, šiptarski, nobjevski spomenik. In s tem dejanjem ste desne ovce nardil najbolj pritlehno dejanje možno. Sploh ne vem zakaj bi take še kdo volil če tako delate s spomeniki? Ker očitno je to vam normalno? Normalnim ljudem to ni normalno. In potem bojo prišli na vrsto židovski, nobjevski itd. Žal ste s tem dejanjem povedal vse o sebi (mi že vemo itak).

  • župnik cefizelj

   to govori o katoliški dvolični morali, ki skozi zgodovino uničuje in deli slovenski narod. začetnik je bil seveda anton mahnič, ki je zasejal seme delitve med slovence. uničevanje in skrunjene spomenikov je necivilizirano dejanje, ki se ga v modernem času poslužujejo le talibani in kakšni fašisti v italiji.

  • janez zorman

   Kakšnih spomenikov neki; le kdo se bo spominjal klavca Kidriča in podobnih klavskih likov, ki so osiromašili Slovenijo tako inteligence kot vsega ostalega. Postavi si doma klavske spomenike in ne zasmrajaj po portalu. Lahko pa jih preselite k Plemenitemu. On je ljubitelj klavskih relikvij.

   • Krtača 20

    Kaj in kako se bo storilo z določenim spomenikom bo odločala določena skupnost ljudi (občina, fara, skupnost) in ne takile pokvarjeni katolibanski pritepenci, hujskači in podrepniki prav?!

    • Korenjak

     Ja, in vse to smo mi. Občina, to smo mi. Oblast, smo mi. Te krilatice ponavljate že od 1941, pobijate iztrebljate in preganjate pa vse ostale. Izvedli ste genocid nad narodom, brez vesti ste v miru pobijali, kaj pobijali, klali ljudi, slovensko zemljo ste prepojili s krvjo slovencev. In nato ste še ste do kolen v kosteh svojih grehov klavcem postavljali spomenike.

     • Krtača 20

      Glede na razmišljanje bojo debili vedno v manjšini. In prav je tako.

  • Korenjak

   Spomenik? S strani totalitarnega režima, ki je svojim najboljšim klavcem razdelila še celo posmrtne privilegije v obliki “spomenikov”?

   • Krtača 20

    Kje je bil totalitarni režim? Če bi bilo res tako, bi ga domačini že 25let nazaj umaknili sami. Ampak ti si najbolj pameten in vse veš….

    • Korenjak

     Torej: če bi v Severni Koreji res bil totalitarni režim, bi domačini že zdavnaj umaknili spomenike zavaljenemu prascu….? Krtačka, ti nisi ravno brihten.

     • Krtača 20

      Se prav je danes bolj totalitarni režim kot včasih? A je to tvoja pripovedka? Bolnik

 • Čebele so pridne

  O kaj je bil tale Kidrič ?

  • Emy

   Po spomeniki sodeč – totalna propalica.

 • MladiLiberalec

  O zločinih domobranske črne roke priča tudi zapisnik ki ga je sestavil Franc Fajdiga oče umorjenega Ivana Fajdige liberalno usmerjenega gostilničarja iz Sodražice ki je materialno podpiral partizane. Oče je zapisnik sestavil takoj po pogovoru z župnikom Košmerljem februarja 1944. Župnik naj bi mu pomagal utreti pot do škofa Rožmana. Oče je iskal pogrešanega sina ki je po aretaciji izginil.

  Iz zapisnika lahko izvemo da ga je Košmerlj zavrnil z besedami: »Prevzvišeni te ne bodo sprejeli, so bolni! Kar se tiče Ivana, ti lahko kar jaz povem, da je mrtev in da daš lahko zanj za črno mašo.«
  Na vztrajanje očeta da sin ni nikomur nič storil in da ni bil nikoli komunist mu je župnik odvrnil: Kaj hočeš danes so revolucionarni časi. Krivca pa nikar ne išči, ne boš ga našel.

  Na pritožbe Fajdige da je družina veliko pretrpela med italijansko okupacijo da je bil pogrešani Ivan hudo ranjen ob priliki italijanskega bombandiranja Sodražice leta 1942 in da sta on sam in njegov drugi sin šla skozi italijanske ječe ipd mu je župnik odgovoril da so krivi teh nesreč liberalci iz Sodražice ki so se družili s komunisti.

  Župnik je naglasil: Kdor se količkaj veže s komunisti, zapade telesni in duševni smrti, kajti zdaj gre za to: ali bomo padli mi, verniki, ali komunisti! Taki časi so zdaj! Italijani so bombardirali Sodražico samo zaradi komunizma!

  Fajdiga ga je nato izzivajoče vprašal Misliš, Lojze, da bo kaj bolje, če bo zmagala Nemčija in ne Rusija? Jaz to odločno trdim! je zavpil Košmerlj. Kajti, če zmagajo sovjeti, potem vernih katoliških Slovencev ne bo več!
  In če zmaga nacistična Nemčija? je vprašal Fajdiga.
  Tudi Nemčija ne bo zmagala, ker bo prej prišlo do dogovora z zavezniki, je svojo teorijo o zmagi začel razlagati Košmerlj. Anglija in Amerika ne bosta dopustili boljševizacije Evrope. Hitler in Goebels se zavzemata za zvezo z Anglijo. Župnik je tako kot mnogi privrženci domobrancev torej računal na razkol v zavezniškem taboru.

  • rabbit

   Stare partizanske fore zgodovina je od takrat že napredovala veš ti si pa še vedno tam leta 1950.

   • MladiLiberalec

    In kaj naj ne bi bilo tukaj res? Zapisnik je bil sestavljen še med vojno.

    • rabbit

     Sestavil ga je pa rdeči križ.

     • MladiLiberalec

      Sestavil ga je oče pogrešanega! xd

     • rabbit

      Koliko umorjenih do 1942 je še bilo, moj sosed naprimer 19 letni fant, ko ga je sosed zvabil, češ greva k punci so ga vaški terenci potolki in živega zrezali na kose in ga v cekarju znosili v Savo, zakaj ker je bil inžiner in se ni hotel z njimi pajdašiti. Bil je športnik član jugoslovanske gimnastične reprezentance.

     • župnik cefizelj

      ne laži!!!! ne moreš vsak umor kar avtomatično pripisat partizanom. med vojno so ljudje med seboj obračunavali zaradi krivic, ki jih je povzročilo 1000letno hlapčevanje in nevzdržen položaj večine prebivalstva. poznam zgodbo o revnem fantu, ki je hotel pri mesarju kupiti meso. ta ga je, ker je bil bajtar osramotil pred polno mesarijo tako, da mu je s pasje sklede prodal meso. seveda, ni potrebno ugibati kako je končal ta mesar, ko se je fant pridružil partizanom.

     • rabbit

      Edini ki laže si ti.

     • sprehajalec

      Seveda ga lahko pripišeš, z lahkoto. Terencem, komunistom. Ker če bi nekoga tako ubil, bi prišla policija pa raziskovala.

      Komunisti so bili pa izven zakona. Licence to kill torej.

      poleg tega verni kmečki fantje niso kar tako pobijali, če se je kdo komu zameril.

      Bo danes klošar prišel v mesnico, pa ko ne bo dobil mesa, ubil prodajalko, zaradi 1000 letnega hlapčevanja? ti si prfuknjen Cefizelj.

     • župnik cefizelj

      ker si mentalno okvarjen katoliban, ne razumeš razredne implikacije. zato pa je bila revolucija, saj je med vojnama večina slovenskega prebivalstva živela v dreku. preberi malce prozo tistega obdobja, v kakšni revščini, umazaniji in pomankanju je živela večina prebivalstva.

     • Korenjak

      Resnica je ravno obratna: pred 2. sv. vojno je bil slovenski standard življenja skoraj enak avstrijskemu. Po vojni pa je zaradi posledic komunizma padel na slabo tretjino. Zato danes živimo dosti slabše v primerjavi z Avstrijo, kot smo nekoč.

      Komunisti ste pač mojstri laži, potvarjanj in sprenevedanj. Laž je nesmrtna duša komunizma!

     • župnik cefizelj

      kakšna gnila laž. daj poglej statistične podatke tistega časa o izobraženosti, pismenosti in zaposlenosti. to je mit, ki ga kolaborantje ponavljate po stari goebbelsovi metodi laži in resnice. vendar vam ne bo uspelo, večina naroda je zavednih slovencev, ki bodo kolaborante še enkrat premagali, če bo treba.

     • sprehajalec

      To so tvoji živeli v dreku.

      Moji so čisto dobro živeli, primerljivo njihovim sosedom takrat na vasi.

      ne večina, tvoji. Bodi specifičen. Se pa z malo truda da drek tudi pospraviti, da ne živiš v njem.

     • župnik cefizelj

      primerljivo sosedom, torej v dreku, neizobraženi, zabiti in bolestno verni.

      medtem, ko so moji predniki študirali na dunaju, vsi bili visoko izobraženi na uradniških funkcijah ali advokati oz. zdravniki in da živeli s(m)o v ljubljani. čeprav so bili vsi pojmovani kot meščanska inteligenca so brez pomisleka stopili v partizani in dali življenje na oltar domovine in za samoohranitev naroda. tako da ne govori ti cerkvena svojat, ker nimaš pojma. si kot tvoj idol ivan janša, ki se kot petelin na gomili vaškega gnoja trka po prsih in počuti pomembnega. svet se pa zate konča pri vaškem semenišču.

     • sprehajalec

      prej so v dreku živeli, sedaj so pa kar dohtarji naenkrat ali kaj? kaj lažeš?

     • župnik cefizelj

      govoril sem o večini prebivalstva. vidim, da si funkcionalno nepismen. no, saj je znanstveno dokazano, da imata vera in verovanje poguben vpliv na kognitivne procese in kritični miselni pristop. na kratko: zabit si.

     • župnik cefizelj

      jaz pa umore pripisjem domobrancem in vaškim milicam, saj je maščevanje esenca katoliške morale.

     • Hribouc

      Povej kje je to bilo, pa še imena, kaj skrivaš, saj te noben ne lovi?

     • MladiLiberalec

      So ti stari starši kaj povedali koliko ljudi je pobil Stane Kukovica?

     • sprehajalec

      Uči se Murko, od Rabbita.

      Kje misliš, da danes ležijo kosti tega soseda? Jih je možno pokopati? kaj pravijo sodni zapisniki?

     • rabbit

      Kosov tega soseda ni ker to je potem povedal tisti, ki je bil na smrtni postelji in ni mogel umreti, dal je poklicati očeta tega fanta in mu vse povedal. Potem je umrl.

     • sprehajalec

      Murko, ki se uči za zgodovinarja, potrebuje tvoj tečaj. vsak dan kakšno prigodo iz tistih časov. če si pa opazil, pa vsakič zbeži, ko napišeš kaj takšnega….

     • Hribouc

      Vsaj srečo je imel ubogi oče, da je ostal!
      Komunisti so potolkli celo družino z otroci vred, moško in žensko, staro in mlado in ni imel kdo pisati in tožiti!
      Če pa če ne, so jih tako na smrt prestrašili, da niso pisnili nobene več do konca življenja!

  • ahnenpass

   Ko so po koncu vojne sodili nacističnim zločincem, so vsi po vrsti odkrito priznali, potem so se pa iskreno čudili zakaj se ljudje sploh zgražajo, če pa so povedali sveto resnico in naredili kar je bilo edino prav?
   Tako nori so bili, enostavno niso razumeli kaj naj bi sploh naredili narobe, nacizem je opral možgane skoraj 100 milijonom Nemcev.
   Seveda so bili skoraj vsi obsojeni na smrt.

   • Hribouc

    In zdaj Deutschland cveti in je mir pred komunisti in nacisti.Amen.

  • sprehajalec

   To smo vse prebrali Murko. piše v knjižnici.

   Daj kaj od Fraklja, ha, ha, ha…

   • MladiLiberalec

    Frakelj Spreho je bil verski fanatik enako kot Stane Kukovica. Njegov idejni učitelj pa je bil teolog in kanonik Janez Kraljič referent za škofijsko katoliško akcijo. J.B. iz Iga je povedal da je šel njegov oče posredovat za neko domačinko ki so jo zaprli domobranci. Kanonik Kraljič mu je zavrnil posredovanje in povedal da točno ve kaj oni počnejo ponoči oziroma da skrivaj delajo za OF.

    Emigrantski časopis Domovina je leta 1958 pisal: Ko je torej v jeseni leta 1945 kanonik Kraljič v imenu škofa Rožmana dobil privatno avdienco pri sv. očetu, ga je papež najprej vprašal: Ali res niste mogli sodelovati s komunisti? Lahko bi mu je g. kanonik odgovoril samo pozabiti bi morali na tisto kar nas katoliška cerkev uči…

    • sprehajalec

     pozabiti bi morali na tisto kar nas katoliška cerkev uči..

     Pobijanja res ni učila, cerkev.

  • Hribouc

   NE SAMO VOJNO GORJE. Slovencem je komunizem prinesel kataklizmični genocid.
   S pobijanjem je začel kdo? Zakaj že ?
   Komunistična partija Slovenije, ki je kolaborirala z Kominterno in z Hitlerjevimi nacisti izpred napada na SHS, 6.Aprila 1941 do napada na Stalinovo SZ , 22.Jul.41, potem pa odkrito le še z Kominterno (z nacisti le še s skritimi sporazumi, ki danes niso več tajna).
   Že v sredi 1941, takoj po okupaciji, je slovenska Partija začela z pobijanjem drugačemislečih in do jeseni 1942 pobila blizu 1800 Slovenk in Slovencev.Neoboroženih seveda.
   Do Februarja 1944 je Partija/Partizani že potolkla blizu 4000 neoboroženih in nedolžnih drugačemislečih civilistov, Kristjanov, seveda, vseh starosti, obeh spolov , veliko kompletnih rodbin.
   Po pokolu Vaških straž Okt.1943, Partizani so jih z izdatno odločilno talijansko vojaško uradno pomočjo premagali in poklali in potolkli preko 700 nedolžnih ujetnikov! nato se je iz preživelih rodilo Domobranstvo, tudi Črna roka kontra partijskemu VOSu.

   Zakaj že so komunisti pobijali nedolžne?
   KER JE REVOLUCIJA MORALA BITI. Ker je ukazal Stalin in Kominterna!
   Kaj je bilo socialno hudega v SHS/Sloveniji pred 2.vojno, ko smo bili na nivoju razvite Avstrije ?
   Razbiti, pobiti, poklati, zažgati, prestrašiti in nadvladati s silo, to je bilo izpeljano po KP YU!

   Pomnite, Tovariši. Vsakega učaka brezizhodna in brezprizivna ter neskončna kazen.
   Tudi oni podivjani od Črne roke niso bili izvzeti, seveda.

  • ahnenpass

   Oprosti,pojma nimaš, komunizem si ni izmislil Marks, ki je ustvaril samo teoretično podlago za ekonomski model, ampak ravno angleži. To pa zato, ker je komunizem NAJBOLJ produktivna družbena ureditev kar jih je kdaj obstajalo, to je pač distopija, ki častio kult lažnega idola dela, enostavno ga ni robota in ga nikoli ne bo možno izdelati, ki bi pridno štancal toliko dreka. In prav ta drek so najbolj potrebovali po vojni, ko je bilo treba pol Evrope postaviti nazaj iz pepela.
   Zakaj so bili skoraj vsi nemci izrojeni in so imeli popolnoma oprane možgane, je pa druga zgodba, ki je del zatona fevdalizma. Socialistična revolucija je izrod preprečila.

 • ahnenpass

  Zakaj jih sploh moti razstavni eksponat, a je lastnik kipa kaj prijavil?
  Mogoče so ga pa samo restavrirali, prilagodili novim časom, ne moremo vedeti, če je šlo res za prekršek.

 • Zvezdno nebo

  Mislim da bi namesto te svinjske glave tam pristati kakšen kravjek,kot simbol da kakrkoli so komunisti naredili je bilo za en drek ali pa še to ne

 • Krtača 20

  Upam da tistega izmečka ki je tole nastavil najdejo in pošteno oglobijo. Njegovo ime pa javno objavijo. Da vsi vemo kdo je ta “pogumnež”.

  • sprehajalec

   Če ga bodo našli, pa fotografirali, te prosim, da se postaviš poleg. da bomo vedeli, kateri pogumnež si ti…

  • janez zorman

   Čestitke pogumnežu, saj je restavriral doprsni kip po volji ljudskih množic. Komunistični klavci, ki so klali lasten narod nimajo pravice do kakšnegakoli spomenika. Imajo samo pravico do prezira.

   • ahnenpass

    Zakaj, a ker so poklali izrod?
    Problem komunistov je, da so se izrodili v fašiste, za njih seveda velja isto.

  • Korenjak

   Oprosti, tovariši miličniki ne bodo imeli dosti dela. Saj pa vsi vemo, kdo je bil, zlahka ga identificiramo: Zavedni Slovenec.

   • župnik cefizelj

    govoriš o katolibanskem strahopetcu, ki poljublja razpelo in maltretira otroke, slavi kolaboracijo in praznuje hitlerjev rojstni dan. hja res pravi domoljub, narod bi izdal za pragišče dobrot z okupatorjeve mize.

    • ahnenpass

     Če je njegov edini greh, da verjame Hitlerju, je navaden polpismen debil, vendar zato še ni izrod, saj ni on delal v Auswitzu.

    • Korenjak

     Svetlana, vešča stara, po novem uporabljaš računanik?

  • ahnenpass

   Jaz si pa tega ne želim, verjetno bodo spet določili kakega nedolžnega reveža, mediji bodo režirali pa linč.

   • Krtača 20

    Itak da če bo desni prtepenc (kar sigurn je) bojo desni pržigal svečke pa jokal da je nedolžen….

    • ahnenpass

     Po mojih izkušnjah, so levi enako izrojeni ali še večji sadistični psijhopati, ker oni mislijo, da so dobri zgolj zato, ker malikujejo partizane.

    • Korenjak

     Ha ha ha…. veš, večina ljudi, ki je prebrala novico, da so se miličniki aktivirali zaradi svinjske glave, se je prijela za denarnico.

     Meni je to izjemno lepa novica. Vsak dan, z vsako tako akcijo dokazujejo, da so še vedno samo cenene cipe mafiji, pravno impotentna parapolitična organizacija, nevredna našega denarja.

     Vredna pa našega posmeha, o ja….

 • Hribouc

  Miličarji bodo opravili svoje delo dokler bomo mi tu gospodar, komunisti, nihče drug kot komunisti.

  Tako je to Udbokučanistanu po Kim Il Kučanu 1.

  • Za kredite se plačujejo obrest

   Dobro da se še dobijo krediti ,ker samo Bog ve z čem bi jih plačali .

  • Svele

   Ti je ovčka pobegnila rovtar

  • andreas82

   Bravo.

  • ahnenpass

   Vedno opravijo svoje delo, dobri ljudje so zatrti, barab je pa vsak dan več.

 • janez zorman

  Kaj pa če so se ponovno “izkazali”, Janša&Janša&Janša – kvazi umetniki z navdihom – še posebej imajo navdih nad državnim denarjem.

 • andreas82

  Naravno pravo! Usmerimo se prozahodno, poiščimo vlado, ki bo odstranila spomenike, ki služijo poneumljenju naroda, če je bila NOB izmišljena zgodba, herojev pa nikoli ni bilo, ja čemu potem te spomeniki, čemu služijo?!

  • ahnenpass

   Točno tako, ampak mi tega ne moremo vedeti zanesljivo, očitno pri nas niso bili vsi nacistični drek in se je nekdo le upiral fašistom, vprašanje je kdo in kaj se je zgodilo z našimi edinimi pravimi heroji po vojni.

   • andreas82

    Ja pokaži mi enega! Tistega, za katerega trdite, da se je boril za samostojno Slovenijo, naj bi pokončali soborci, samo v vednost. Žajdela je šel na teeren, informacije iz prve roke, ti zelo priporočam ;)

    • ahnenpass

     Nisi me razumel, nekdo se je zagotovo upiral domačim izdajalcem in vsem štirim okupatorjem, ne vem kateri spomeniki so pravi in kateri ne, ampak eni si jih zagotovo zaslužijo.

 • Rožle

  MRŠŠŠŠ ..!!!

 • Krtača 20

  Med drugim so katolibanski nemškutarji vojno izgubil tudi zato ker so od leta 21-45 ženskam prepovedal volilno pravico. Noben si še dons ne želi vrnitve v take čase. Razen par janševih ovc na tem portalu. Pa Danko seveda….

  • Med je sladek

   In sedaj imajo poplavo imigrantov iz zanimivih krajev.Zelo so delavni.

 • Artur

  Rdeča tovarišija “nč bat” to spodaj so samo pobožne želje pravih domoljubov.
  http://shrani.najdi.si/?25/C4/3oR3EBX3/xx.jpg
  http://shrani.najdi.si/?R/6i/4QyD73v0/xxl.jpg

 • sprehajalec

  Spodaj se je Cefizelj izdal, njegovi predniki so živeli v dreku, skozi revolucijo so potem prišli do bogastva. Pokradenega seveda.

  za informacijo, ker ta mit kroži danes okoli in je zlorabljen. Standard Slovencev, je bil sveskozi zadnjih 1000 let primerljiv z standardom drugih srednjeeuropskih narodov. Pred prvo vojno, je bila Kranska celo industrijsko naprednejša od Koroške, v Avstriji. Zadeve so šle dol, po združitvi v jugoslavijo, še sploh po lopovski menjavi 4 dinarje za eno krono, ki naj bi izenačila standard v novi državi. To je bila uradna razlaga. Posledica je bila, da je bil sever revnejši, jug je bil pa itak vedno reven.

  Po koncu druge vojne, so bile štartne pozicije Slovenije boljše, kot Avstrijske. Imela je manj gospodarske škode in manj mrtvih prebivalcev. In ni bila razdeljena na okupacijske cone.

  po 70 let vladanja komunistov in levičarjev, se vsak sam lahko prepriča, v razvojni razliki med Avstrijo in Slovenijo.

  • ahnenpass

   Lepo te prosim, nehaj s temi debilizmi, kdaj je bila Ljubljana primerljiva z Dunajem, v kakršnem koli smislu?
   Ti si bedak ali pa še nisi bil nikoli čez mejo, ja vidiš sam, da še danes živimo sredi alpske džungle.

   • Matija

    najverjetneje oboje

    • sprehajalec

     kar na kup letite bedaki.

     • ahnenpass

      Nisi odgovoril, kdaj smo bili hlapci primerljivi z gospodarji in ob enem takrat najvišje razvito civilizacijo na planetu, kdaj te vprašam, po čem točno?

     • sprehajalec

      Ti s tvojo teorijo hlapcev pojdi v nek hlev. Preberi si liste naprimer plemičev generalov avstrijske vojske. res pa je, da si za pomembnjše funkcije moral znati takrat nemško. S slovenščino nisi prišel v neke visoke urade, ker ti niso rihtali prevajalcev. Kot danes v EU.

      Tako kot danes tudi brez znanja angleščine težko kam prideš. Izobrazi se malo.

     • ahnenpass

      Nikoli nisem rekel, da avstrijski goniči sužnjev niso nategnili kako slovensko kuurbo in se je tisti otrok kasneje pač izkazal, zakaj pa ne. Ampak to so bili avstrijci, ne slovenci, v tem je bistvo.
      Zapomni si enkrat za vselej, mi smo podalpski cigani, oni so imeli pa ogromno in zelo staro cesarstvo, nikoli, ampak res nikoli jim ne bomo enaki, ne glede kaj se zgodi. Vprašaj Koroške Slovence, ki so šli pod Avstrijo, če slučajno dvomiš v zdravi pamet in golo logiko, saj so Avstrijci, ampak drugorazredni in nikoli ne bodo nič več kot to.

     • sprehajalec

      Živiš v nekem svojem fantazijskem svetu neandertalec. težko je razpravljati s teboj, pa verjetno imaš v realnem življenju tudi te težave…

     • ahnenpass

      Glej, pri nas čefur ukrade milijon evrov in se ima za bog in batino. Krvavega denarja ne goni pri nas, ne zaupa nikomur, kurči se tam, kjer za denar tudi nekaj dobi. Dejansko je naš cigan primerljiv z avstijci, ima celo neprimerno več nakradenega kapitala, ampak je proti avstrijcu še vedno samo cigan. Zakaj?
      Ker v resnici nima nič, del denarja mu poberejo fašisti, za varovanje in provizijo, del ga zagoni za največje oslarije, ker je pač še vedno samo zarukan debil, dokler vse počasi ne skopni.
      Poglej si pa avstrijca, ki živi v pol milijona evrov vredni podrtiji, po smrti sorodnikov, bo dedoval še vsaj enkrat več, denar pa ima naložen predvsem v avstrijskih obveznicah in delnicah visoko tehnoloških podjetij, ki poslujejo po celem planetu in enostavno še sam ne more vedeti koliko je vredno njegovo bogastvo. Vsak usran avstrijski kmet lahko zasluži par milijonov evrov letno samo s pridelavo krompirja. Na zunaj, pa delujejo kot popolnoma navadni ljudje, skromni in zadržani, v resnici so skoraj vsi avstrijci milionarji, ker je njihova civilizacija toliko bolj razvita in kvalietna od naše. To je zahodni standard, ne pa naša fašistična ciganarija.

     • Matija

      Seveda, treba vsake toliko časa mal pogledat močnejšo konkurenco bedakov.

     • sprehajalec

      ne moreš se primerjati tukaj s člani portala. Imaš dokazano slabo inteligenčno genetsko linijo po dediju iz NOB.

     • Matija

      Vesel sem, da je nimam po nemčurskih kolaborantih ampak po nob-jevcih

     • sprehajalec

      To dokazuješ z vsakim svojim prispevkom. Nižje od Nob-jevcev izgleda ne gre….

   • sprehajalec

    Si nor ali kaj, štandard Koroscev se z lahkoto primerja s štandardom kranjcev. Oziroma se je, danes ne več.

    Slike si poglej Avstrije na netu okoli leta 50 in 70. pa današnje.

    • ahnenpass

     TI si nor, naši direktorji se ne morejo primerjati z avstrijskimi delavčki, kaj šele navadni državljani.
     Saj ni samo denar, pri nas je vse plastično, lažno, pri njih pa pristno in deluje, ne moreš primerjati kvalitetnega originala in poceni, zanič kopije.
     Pojdi na Dunaj, nujno, če bi lahko, ti jaz plačam karto za vikend obisk, potem se boš mogoče vsaj malo streznil. Mi smo taka ciganarija, da se ti še sanja ne.

     • sprehajalec

      res si nor, 80 let komunizma je slovence vrglo daleč nazaj, ti pa primerjaš z danes.

     • ahnenpass

      Razumem, da so nas zavezniki zbombardirali nazaj v kameno dobo, avstrijcev niso, oni so se klali pri nas, doma so se pa takoj predali.
      Verjamem, da se je med največjo vojno vseh časov marsikaj dobrega in kvalitetnega pri nas spremenilo v prah, tudi to je res.
      Tu pa se ta tvoja pravljica tudi konča. Lepo te prosim še enkrat, preden rečeš še kako oslarijo, zapelji se enkrat malo po Avstriji,lahko zaideš že v naš Celovec, dobro si poglej okolico, bodi pozoren na malenkosti in opazuj ljudi, pa boš videl kako je VSE pri njih robustno in vrhunsko izdelano in kultivizirano, kako je cela dežela urbanizirana in urejena kot iz škatlice. tega pri nas ne bomo videli niti čez 1.000 let. Alo? Zdaj bo trajalo še dlje, ker so naši propadli gradbinci vse zorali in naredili zanič, da bomo morali najprej najeti tuje profesionalce in jih zelo drago plačati, da bodo lahko sanirali posledice osamosvojitvenega izživljanja največjih šalabajzerjev kar jih je Evropa kdaj videla.

  • Korenjak

   tale članek imam med bookmarki, je dovolj oplemeniten s podaki, da pokaže realno sliko, kakšne so posledice komunizma:

   https://siol.net/novice/svet/zakaj-je-avstrija-bogatejsa-od-slovenije-268773

   Za Cefizlja pa velja: novačili so ravno klavce iz družbenega dna za opravljanje najbolj umaazanih nalog. Seveda so njegovi predniki živeli slabo, ve pa se, s čim so lahko obogateli v komunizmu.

  • župnik cefizelj

   preberi kaj sem napisal, ti lažnjiva svinja.

   • sprehajalec

    Sedaj si se končno potrdil, ne samo predniki v dreku, še ti si danes…

   • PičkinPolda

    Te toti ima tudi raka na psihi? Totega je tu puno.

 • tetka z ozadja
 • tetka z ozadja

  Pozabljate, da belogradisti niso sodelovali z okupatorjem zaradi političnega prepričanja ampak so bili plačanci okupatorske vojske, ki so prodali svojo domovino za prgišče rajhmark. Celo nemški generali so jih prezirali, čeprav so jih potrebovali.

  • sprehajalec

   Šlo je za tisti prvinski boj.

   Antikomunisti proti Komunistom. Tako kot leta 1918 v rusiji, rdeči proti belim.

   vse ostalo je mit, kar si napisal, pa še v lirah so bili plačani. lažnivec.

   • tetka z ozadja

    Plačanci so bili, ki so izadli svojo domovino, ne kalaboranti, ampak PLAČANCI okupatorske vojske, kar je VELIKA razlika.

    • Viktorh

     ..saj ste bili aktivni sodelavci, jasno…

    • sprehajalec

     Oziroma z drugo besedo Antikomunisti.

   • Krtača 20

    Nacifašisti ne antikomunisti. Spet te popravljam.

    • sprehajalec

     Antikomunisti so torej nacifašisti, ha, ha ha. Če ne volim komunistov in sem proti njim, sem torej nacifašist.

     Ha, ha, zgodbica dolga 70 let…

  • xtc

   Nehaj nabijati osel te pravljice primejo le še pri levo retardiranih,drugi se jim le smejejo in jih imajo za abotne-take abotnosti kot klamfaš ti jih je Mekina v EP in doživel polom in zgražanj-seveda vse v stilu “Saj vemo ,da so partizani zmagali”.

  • Matija

   Točn tko. Švabi so jih opreml, oborožil in še plačal, da so klavsko delo opravljal za njih.

   • Viktorh

    ježešmarička, matiček, zopet te je nasral deda…

  • Viktorh

   Ker si sodeloval, že veš.

 • Matija

  “G. Mlakar, zanimata me tudi Vaše razumevanje in razlaga

  lastnoročno napisanega Rožmanovega pisma Mirku Javorniku, uredniku
  Slovenskega doma, v katerem je opisal svoj pogovor z italijanskim
  generalom Vittoriem Ruggero jeseni 1942**. General mu je opisoval, kako
  so njegovi vojaki »preganjali partizane po vsem Balkanu« in da so dobro
  »izvežbani«. Na to opisuje Rožman pogovor med njima:

  »Na to sem pripomnil: ’No, potem boste pač tudi v naši
  pokrajini napravili konec s partizanstvom.’ Odgovoril je: ’Ne, ne bomo!’
  Na moje začudenje je odgovoril: ’Moji vojaki ne morejo iti zdaj na zimo
  v gozdove. Vsak ima samo eno odejo seboj in s tem ne more na prostem
  prenočiti. Sicer se pa partizanov po gozdovih sploh ne da uničiti.«

  Potem Rožman poroča, kaj je odgovoril generalu: »Na to sem
  mu rekel: ’Pričakoval sem, da boste z pomočjo MVAC vendarle upostavili
  popolno varnost v pokrajini.’«

  General mu je na njegovo pričakovanje odvrnil: »Povedal vam
  bom odkrito, kaj jaz mislim o MVAC. Nisem Slovenec, a tako gledam na
  Slovence in njihov boj. MVAC nam Italijanom mnogo pomaga (imel sem vtis,
  da misli reči ’nas Italijane ščiti’), a med vami Slovenci ustvarja
  takšno sovraštvo, da ga petdeset let ne boste mogli odpraviti.«

  Izjava v oklepaju je Rožmanov komentar generalovih besed in se mi zdi še posebej zanimiva: »nas Italijane ščiti« pred partizani!”

  • Caetano

   Te izjave ital. generala ni mogoče imeti za verodostojno. Vaške straže so povzročile smrt največ 400 ljudi, komunisti do jeseni 1943 8x toliko. Bile so pa izsiljene s komunističnim terorjem, ki je do nastanka prve vaške straže pobil okoli 1000 ljudi. Bile so izsiljene tudi z italijanskim kolektivnim kaznovanjem Slovencem. Pod krinko so bile vaške straže organizirane v JvvD. Italijani jim niso zaupali, ker so sumili, da jim niso naklonjene. Kar je bilo tudi res.

   Policija ali pomožna policija sprejemajo tudi pod okupacijo plače. To ni nič takšnega.

   • tetka z ozadja

    Plačani so bili iz strani OKUPATORJA.

    • Caetano

     In kaj potem?! Tudi v času okupacije naj bi policija in enote za vzdrževanje reda normalno delovale! Najbolj pomembno pa je, da so bile izsiljene in da niso bile dejansko odpredeljene za okupatorjeve cilje, ki so bili sicer res problematični.

  • macon

   V bitvu dober komentar. Italijani niso ravno sloveli po delovanju na terenu, menda so šli ven v gozd le, če jih je bilo najmanj sto. Nemci so bili nasprotno športniki, ven so šli tudi v malih skupinah in ponoči.

   To kar pišete v bistvu dokazuje, da so bili ljudje pred peklensko izbiro: slabo ali slabše in vsi so samo ugibali, kdo bo na koncu zmagal. Dejstvo je tudi, da partizani ne bi mogli preživeti pri tako malih razdaljah, če ne bi imeli zaslombe vsaj dela prebivalstva.

   Beli so bili politično povsem inertni, seveda pa jim okupatorji niso dovolili nobene iniciative, ker so jih imeli tam, kjer so jih rabili. Kot pomožno policijo, ki je sovražila komuniste in se z njimi preganjala po terenu. Vsakemu, ki je imel v glavi sto pik, je bilo najpozneje na začetku 1945 jasno, kako se bo končalo, beli so imeli edino možnost, da se kolikor toliko organizirano umaknejo iz Slovenije, vendar je tudi njihova politična nesposobnost pripomogla, da so jih Britanci vrnili in komunisti pobili.

   • rabbit

    Italijani so bili reve še pri belem dnevu niso nikamor upali.

 • xtc

  Da je policija kup ideoloških idiotov ni dvoma,vendar pa so s zadnjo izjavo pvozili ves razum.
  Ne samo ,da sta ustavna pravnika dobesedno sesula osnovo ovadbe,sta tepce,ki so to spednili opozorili,da gre za neustavno oz. ustavno zelo spprno ovadbo,ki bo pri US ali kje više podla in bo deležna hudih kritik.
  Hkrati pa sta tudi jasno pojasnila,da četudi krivce dobijo,jih lahko zakonsko kaznujejo za nepravilno odmetavanje smeti oz. odpadkov,pa še zato morajo imeti pravilen mestni odlok in zakon,popolnoma skladen z ustavo in zakoni in ,da klasifikacija težjega kaznivega dejanja tukaj preprosto ne gre skozi,ker ne gre za verske ali objekte inpreprosto,taovadba,pomeni napad na svobodo govora zajamčeno z ustavo.Skratka policija in tožilstvo tvegata posmeh in sramoto mednarodnih razsežnosti,saj gre za svobodno izražanje mnenja posameznika,ki je sicer “nekonvencionalno” ni pa kaznivo po teh členih o katerih sanja ideološko obremenjena policija -seveda po nalogu kučanove druščine.
  Ja oa dejansko čas ,da se v parlamentu prepove vse stranke in združenja,ki častijo totalitarne simbole,se sklicujejo nanje kot tudi dejanja povezana s čaščenjem dogodkov povezanih s totalitarizmi.

  • ahnenpass

   Vidiš, da dam celo tebi plus kadar kaj pametnega napišeš, mogoče le nisi povsem zavožen.

 • tetka z ozadja

  Kaj je izrodki janšistični, se vam bliža političen poraz?

  • Viktorh

   Kaj je, pezde rdeče, a si se že streznil in prilezel iz mlakuže?

   • tetka z ozadja

    Mi je všeč, ker bo moja opcija vladala tvoji opciji.

    • Viktorh

     ..ko pa se boš zbudil, boš imel roko v kahli…

     • tetka z ozadja

      A greš stavit, da stranka SDS ne bo vladna stranka?

     • xtc

      Sej nobede normalen pri dokončnem požigu SLO noče bit zraven.

     • tetka z ozadja

      Lisica in kislo grozdje?

     • Viktorh

      Ti, govedo zahojeno, a res ne razumeš, da na nobeni strani nimaš niti enega somišljenika, razen svoijh klonov. Daj, spizdi, preveč že smrdi.

  • xtc

   Ti kako boste kaj veseli,ko boste na rdeče malike dobili “okraske” ,kar pa ni kaznivo v skladu z vašimi pobožnimi željami?
   A si zamisliš titeka s svinjsko glavo na ramenih?
   Čista avantgardna umetnost.

   • tetka z ozadja

    To lahko naredite samo naskrivaj, ker drugače se bojite.

    • xtc

     Ne se ni kaj bati ,ker ni kaznivo po vaših debilnih razlagah-so vam ustavni pravniki lepo povedali ,da zadeva presoje US ne zdrži kaj šele ESČP.
     Torej svinjske glavice “auf” he,he,he troli zjočite se vse bolj nemočni ste.

     • tetka z ozadja

      Saj veš, da ste strahopetci, bojite se ker vas bi ljudstvo naklestilo.

     • xtc

      Katero ljudstvo -retardirano?

     • tetka z ozadja

      Še za kake demonstracije ste peveč bojazlivi.

     • xtc

      Zakaj bi demonstriral,ko bo država riknila in to bo kmalu bomo raje gledali kako vas obešajo lastni verniki,ko jim ne boste imeli kaj dat,tujci pa nič več nebodo posodili.

     • tetka z ozadja

      Do takrat bomo pa uživali.

     • xtc

      Dvomim zelo,kajti vse bolj se vam bliža usoda Yuge in enak konec-samo ne vem kam boste bežali tokrat kot 91 v Beograd,Mehiko?

     • tetka z ozadja

      Ne, vas bomo zopet nagnali preko meje. Potem vas bodo zopet vrnili, kaj sledi pa itak veš.

     • xtc

      Vi boste bežali kot ste 91 pos***** in posc***** v Avstrijo ,Nemčijo in še kam,še danes se spomnik koliko vas je udbašev in levakov 91 pobegnilo z familijami ven,no vsaj Kučan ni,on pa se je skrival v ljubljanski kanalizaciji,vsi ,ki smo to doživeli vemo-levaki srte navadne švicp**** heroji ste le takrat ,ko vas je na tisoče in še to ko se znašate nad golorokimi in zveezanimi,drugače ste navadne pos***** pi*****

     • tetka z ozadja

      Po naslednjih volitvah vas bomo čipirali, da se nam ne boste poskrili.

     • xtc

      Ja to vas definitivno čaka,če preje ne boste ušli kot ste “herojsko” 91,ko je desnica ustavila vaš kompanjone iz Beograda,pa ste prilezli na lplan in pričeli lagati kot 45 kako ste v naredili Slovenijo-no če bi Slovenci čakali na vas bi bili še kar v Yugi ,napol podobni socialističnemu lagru.

     • Tone

      Povej enega, ki je zbežal Beograd ali Mehiko.

     • xtc

      Najprej pravilno preberi nato komentiraj.

     • Tone

      Kakorkoli berem, vedno pridem na isto, da ne vem, kdo je 91 bežal v Beograd,Mehiko.

     • xtc

      Sem ti že rekel ,da pravilno preberi-če nisi zmožen-moje sožalje.

     • Tone

      Mislim, da sem sedaj dojel. Veš slovnica je zato, da so zapisi jasni. Moral bi zapisat tako: “…kot 91. V Beograd, Mehiko?”
      Ne vem. Mislim, da tudi 91. ni nihče bežal.

     • tetka z ozadja

      Če bi vas bilo kaj v hlačah, bi organizirali kake demonstracije, pa vas je premalo.

     • xtc

      Bomo počakali ,da crknete kot ste v Yugi zakaj se mučiti z opicami

     • tetka z ozadja

      Samo tega ti ne boš včakal, boš prej papke stegnil.

     • xtc

      Že prihaja in je tukaj zato izgubljate živce.

  • Rožle

   …. si pa res nacistično nastrojen …

  • Soave

   Tvoji somišljeniki so pa izrodki lastne domišljije.
   Joj, pa si res en bumbar, no .

 • Viktorh

  Morali bi biti hvaležni, da so mu vrnili glavo…

  • janez zorman

   Ja, lepši od originala.

 • tetka z ozadja
  • Korenjak

   Uau… pa ste spet komunjare dosegle nov uspeh v boju zoper razrednega sovražnika! Delat pa itak ne znate, svoja parazitska.

   • tetka z ozadja

    Saj mi smo za vladanje, vi ste pa za delat. Kaj je v tem narobe.

    • Soave

     Narobe bo, ko boste delati morali vi ? Ki dela niste navajeni.
     Že od 45 -tega leta samo kradete.

     • tetka z ozadja

      Lepo pa je lepo.

     • Soave

      Vsekakor. Da se pa hvališ s tem, pa ni lepo.

     • tetka z ozadja

      Saj biti janšist ni greh, lepo pa tudi ni.

     • Soave

      Kakor za koga. A ne ? Vsak po svoje . Je kaj narobe s tem ?

   • Mariborske ulice

    iz leta 2001, če datum na dokumentu drži

    • Soave

     + + + + + ++ Dobro si opazil !!
     Pri tehle tičkih je pa res potrebno dati učke na peclčke !!

  • Soave

   Upam, da boš pihal v isti rog, ko se bodo oglašali bežigrajčani zaradi muslimanskega prepevanja.

 • tetka z ozadja

  Kaj je gnide janšistične, se zavedate, da vas bomo po volitvah čepirali kot kake stekle cucke.

  • Soave

   Od kdaj pa stekle cucke čipirajo ??
   In gnide so hudo trdovratna zadeva. Težko se nas boste znebili.
   S takilemi čivki že ne bo šlo !!

   • tetka z ozadja

    O ja kar uspešni smo. Vam pa kaže zelllooo slabo.

    • Soave

     Lastna hvala se pod mizo vala !

     • tetka z ozadja

      Vsaj še nekaj desetletij.

     • Soave

      Uf. . . . .dolga bo ! Pa boš zdržal ?

    • xtc

     Mislim ,da ne SMC=pogorišče,na “pankrta” pa tud nemorte veliko računat tam do 8% -če.

     • MladiLiberalec

      SMC nikoli ne bo šla na pogorišče. XD

     • Pezde

      Bo že prej izpuhtela

     • Rožle

      …kaj a ne gori dobro ? …pol je pa sam še za u kanto

     • mojadezela

      Zakurili vam bomo Rog in Metelkovo in ko boste bežali vas bomo nabutali kot kante!!#

     • xtc

      Je že pogorišče,samo zavedajo se še ne oz delno že bežijo drugam.

    • mojadezela

     Ja uspešni ste pri klošarjenju na Metelkovi in Rogu. To je pa tudi vse!

  • Rožle

   Teb že fajn pena na gobc seka …

   • tetka z ozadja

    Ko srečam janšisteka, takoj sledi klofuta, pa še prijavit se me ne upa.

    • Rožle

     GRRRR…VUF..VUF …
     teb cepljenje nč več ne nuca

    • mojadezela

     Ti si navadna reva. Klofute so tebi talali očitno celo življenje.

  • Artur

   Psiho patološki osebek samo ti pridi pred moja vrata nas čipirat pa ti “štajerska ikebana” ne gine v najboljšem primeru “mehanska obdelava brez odvzemanja mateirala”.

   • Rožle

    Pust ga …tale se bo zlo hitr kr sam stegnu …od pretiranega besa

    • Artur

     Bo že držalo pravzaprav pa “pes, ki mnogo laja malo grize”. Kot posamezniki so usraneti “močni” so smo v tropu praksa, ki me spominja na antifafavce in na migranrsko drhal.

     • Rožle

      … jest mislm, da je glih en tolk velk k tovariš Milan plus želetka … :)
      pa povšterček ima pod ritko, ko tipka … :)

  • mojadezela

   Ti se boš vsral v svoje gate. Govedo rdeče! Slej ko prej boš bingljal z ulične svetilke!

  • Olga_10

   Tika taka…Kučana Nemčija čaka! Nato pa se ostali po vrsti, kot so hiše v Trsti…

 • tetka z ozadja

  Janšisteki sedaj grem na popoldanski počitek, zvečer vas pa spet pridem poniževati.

  • Rožle

   … do večera se boš že z lastno peno zadušu ..

  • Matija

   Ampak ti jih pa res ne maraš, hehe

   • Rožle

    ….le tako naprej ….tako ga bo še prej fršlok …

  • Olga_10

   Ponižujete tako samo sebe in svoje svinjeglace! Tika taka..

  • PičkinPolda

   Idi zdaj. Te zvečer ob šestih dobiš večerjo in tablete. Glej da boš točen! Ostalim pa, pustite to norico. Žal oboleva za redko obliko raka na psihi. Vsaki den če biti slabše, vse do bridkega konca.

 • Johan

  Prascem sledi prašičja glava NORMALNO !

 • MladiLiberalec

  Zločini črni roke v Ljubljani:

  V noči iz 16 na 17 maj 1944 so v Ljubljani ubili tri ljudi: Martina Rebolja upokojenega častnika in vojnega invalida, Josipa Andrejčiča in upokojenega mornariškega narednika Antona Kovača. Nemci so zahtevali poročilo zakaj so jih ubili. Iz domobranske policije so poslali poročilo ki pravi da je Rebolj prenašal pošto in propagando za OF. Nagovarjal naj bi tudi nemške vojake naj pošljejo domobrance na rusko fronto ker da niso v resnici zvesti Nemcem. Andrejčič naj bi bil po njihovem simpatizer OF čeprav ni bil nikoli njen član ampak se je samo občasno družil z Reboljem. Kovač Anton pa je imel sina v partizanih in je bil član OF na Ježici ter razširjal časopise za OF.

  • Montana

   Iz zgodovinskih arhivov je znano, da so bili največji zločinci med in po Drugi svetovni vojni kvazi komunisti! Hja, tole tako, kot tvoje nakladanje nima nobene veze s objavljenim člankom.

  • mojadezela

   Ja pravilno. So se pač ukvarjali s takrat prepovedanimi zadevami!

   • MladiLiberalec

    kateri okupator pa dovoli odporniško gibanje? LOL Kot pa vidiš lahko iz poročila domobranske policije eden ni bil niti član OF.

    • PičkinPolda

     Maš praf. Toti rdeči okupatori tudi ne dopuščajo odpora. Te je tako isto?

    • mojadezela

     Je bil pa simpatizer……kot rečeno še premalo so potolkli te rdeče golazni. Če bi potolkli vse tudi ti nebi sral tule potomec rdeče driske!!!!

     • MladiLiberalec

      XD XD

 • MladiLiberalec

  Zločini črne roke v Ljubljani:

  6. maja so v Ljubljani ustrelili bolnega poročnika bivše jugoslovanske vojske Rudolfa Ravnika ker se ni hotel priključiti ne domobrancem in ne četnikom. Kritiziral jih je da sodelujejo z Nemci. Samo zaradi tega so ga ubili. Po vojni so umora obtožili poveljnika specialnega policijskega voda Jožeta Hlebca. Ta je bil odgovoren tudi za poboj 25 političnih zapornikov ob koncu vojne na Turjaku. Hlebec je pred sodiščem odgovornost za umor prelagal na domobranskega častnika Berta Ilovarja ki je bil načelnik informativnega urada pri domobranskem štabu.

 • Pezde

  Še pred parlament in notranje ministrstvo svinjske glave!!!

  • sodnikisozločinci

   Ne no, se bodo svinje prestrašile, ko bodo videle glave svoje žlahte.

 • MladiLiberalec

  Zločini črne roke v Ljubljani:

  V noči iz 8. na 9. julij 1944 so črnorokci iz Dravelj umorili učitelja Josipa Štirna in njegovo hčerko Marijo takrat staro 19 let. Sin učitelja Štirna je bil v partizanih hčerka pa je bila skojevka. Morilci so bili oblečeni v domobranske uniforme preko njih pa so imeli neke cunje. Obraze in roke so si namazali s sajami. Ob zločinu so na hišo odtisnili več črnih rok. Od žrtev so najprej zahtevali zlatnino nato so zahtevali da gresta Štirn in hčerka z njimi na podstrešje kjer so ju ubili s štirimi streli. Žena od učitelja Štirna je preživela. Po vojni so v eni izmed hiš pobeglega domobranca našli tudi ukradeno družinsko zlato.

  Isto noč so isti črnorokci na Celovški v Ljubljani ubili tudi Ivanko Vodnik. Vodnikova je bila iz znane družine krščanskih socialistov. Verjetno so iskali njenega brata ker pa jih ni pustila v hišo so ubili njo.

  • Montana

   A si bil poleg? Al so ti stari lagali?

  • mojadezela

   Bila je lepa smrt!!! 4 streli so pravi blagor proti mučenju in izživljanju rdečih banditov nad poštenimi Slovenci!!!! Pojdi spat potomec rdeče driske!!!! Tudi tebe bomo dobili in te uspavali z strelom!!!

  • Olga_10

   Z zločini hočete opravičiti zločine? Domobrance in njihove svojce so komunisti izvensodno pomorili! Kaj želite sedaj? Edini, ki se niso bili kaznovani, so komunistični zločinci!

 • Rožle
 • Franjo Trojner

  Res je, kot ugotavlajo mnogi, veterani vojne za Slovenijo smo v primerjavi z veterani NOB drugorazredni veterani.

  Če primerjamo priznane pravice in dodeljena finančna sredstva, ki jih država namenja veteranom NOB in tiste pravice in sredstva, ki so priznane, dodeljene veteranskim združenjem in samim veteranom vojne za Slovenije smo slednji oškodovani, ponižani.
  Pravi pljunek v obraz veterana vojneve za Slovenijo pa so vse pogostejše in vztrajne trditve vodstva veteranov NOB, da brez NOB tudi samostojne Slovenije ne bi nikoli bilo. Torej si zdaj veterani NOB lastijo še celo zasluge za osamosvojitev Slovenije. Kar pa je milo rečeno smešno, če vemo, da so se borci NOB borili za Tita, za komunistično partijo/za enopartijski režim, za Jugoslavijo, pod komunističnimi simboli , zastavami, kar je tudi zapisano v na stotine ton knjig, ki so jih komunisti, borci sami spisali.
  Za sabo je ta zločinski totalitarni komunistični režim pustil več, kot 600 množičnih morišč v katerih leži vsaj 200 000 izvensodno, po vojni v miru zverinsko pobitih raznoraznih vojnih ujetnikov, pa tudi civilistov , ki so jih spremljali, tudi žene, starci, starke, mladenke, mladeniči in celo otroci, kakor tudi več deset tisoč predvsem vernih, pa tudi izobraženih in bogatih Slovencev in Slovenk vseh starosti in obeh spolov tudi otrok in dojenčkov, ker so bili od komunistov označeni za razredne sovražnike.
  Ve se katere enote so pobijale v Sloveniji in kdo je poboje naročil in organiziral, izvajal. Ve se tudi, da vojni veterani NOB niso nikoli preverjali ali je v njihovem članstvu kdaj bil kak član, ki je zločine izvajal, naročil, organiziral ali samo zavestno prikrival. Nikoli veterani NOB niso iz svojega članstva izključili kakšnega vojnega ali povojnega zločinca niti javno obsodili medvojne in povojne izvensodne poboje.

  Razlika med veteranskimi združenji je evidentna, veterani vojne za Slovenijo smo se borili za samostojno, za demokratično državo vsega Slovenskega roda, pod slovenskimi simboli proti totalitarni komunistični oblasti, njenim simbolim in režimski vojski JLA. Veterani vojne za Slovenije nismo izvajali genocida nad lastnim ali tujimi narodi, niti zagrešili niti en samcat vojni zločin, za svojo državo in narod smo se borili hrabro in častno upoštevajoč vsa etična in moralna pravila vojskovanja in vojnega prava , kakor vse veljavne konvencije.
  Ker je večino arhiva v Sloveniji pred osamosvojitvijo uspelo totalitarni oblasti skuriti in tako prikriti svoje gnusne rabote, je danes zelo zahtevno najti dokaze za njihova gnusna dejanja. A kljub skoraj zaprtem ostanku arhiva za javnost, zainteresirani posamezniki vedno znova kaj izbrskajo, ki posameznike in takratno totalitarno komunistično oblast močno obremeni, zato me zelo čudi zakaj organi pregona ne reagirajo v skladu z svojimi zakonsko predpisanimi pooblastili, zadolžitvami ??? PA BI V SKLADU Z USTAVO IN PRAVNIM REDOM MORALI !
  V naslednjem letu se bodo za javnost odprli zvezni arhivi ex Juge v Beogradu in tam se nahaja tudi vse tisto, kar je bilo v Sloveniji skurjeno. Iskreno upam, da bo zaradi prave resnice in pravice, pa tudi razjasnitve naše pol pretekle zgodovine naša oblast zahtevala svoj del arhiva ( do sedaj ni , kljub dogovoru o suksesiji), kar bi omogočilo, da to našo mračno zgodovino pojasnimo in obsodimo vse tisto kar je bilo slabo in še danes razdvaja naš narod. Dejstvo je, da v je Sloveniji postavljenih na stotine spomenikov vidnim predstavnikom totalitarnega komunističnega režima, ki so trpinčili svoj in tuje narode, ki jih v demokraciji ne moremo častiti, zato se morajo umakniti na smetišče zgodovine.
  Kmalu bomo tudi pri nas v Sloveniji iz oblasti iz položaja moči, odločanja pregnali vse nelustrirance in vzpostavili vladavino prava in vse standarde zahodne demokracije. Takrat bo v našem parlamentu tudi potrjena resolucija sveta EU, ki izenačuje vse tri totalitarizme, nacizem, komunizem in fašizem, po tem simbolnem činu bo tudi v Sloveniji vse lažje in bodo tudi simboli, združenja in raznorazni kipi, ki ponazarjajo, častijo bivši totalitarni režim gotovo odromali na smetišče zgodovine.
  Če je res, da v Sloveniji danes prejema borčevsko penzijo NOB 22 letnik, je to prava blamaža za državo in če je res, da jo prejema več državljanov, kot je bilo leta 1945 borcev je to pravi škandal, ki se pred našimi očmi odvija skoraj že 73 let po vojni ali 78 let od njenega začetka.

 • Montana

  Slovenski kriminalisti pač niso sposobni, ali pa jih vodi Udbo mafija, kot vse ostale državne organe, ki se imajo za tretjo vejo oblasti.

  • Rožle

   … lep muc …

 • Aurelius

  Neznani storilec je s svojim dejanjem zgolj želel pokazali, da v Sloveniji “prašiči” že 80 + let krojijo usodo slovenskega naroda. Amen.

 • Krtača 20

  Zdej ste pa sdsovci že tud tolk nizk padl da vidm da je ljudem fajn nerodn priznat: veste jest sm pa v sdsu, sam sm bl tko za hec… Jp prav očitno je sds ratal poden, greznica sramota. Še mal pa bomo namest izdajalc govoril sdsovc…..

  • Janez

   Nekoč te bo zaradi teh besed silno bolela glava.

 • Olga_10

  Iščejo skorumpiranci iz policaje in sodstva svojo glavo? Vprašajo naj komunalne, kam so jo odložili!

 • MladiLiberalec

  Domobranskega terorja ni bilo konec niti tik pred koncem vojne. 4. maja 1945 so iz zaporov v Ljubljani pripeljali 25 političnih zapornikov na Turjak in jih pobili v dveh volčjih jamam kjer so včasih lovili volkove in medvede. Marija Hočevar iz Turjaka je bila priča takratnemu dogajanju. Slišala je tovornjake in strele zjutraj pa je odšla pogledat na morišče ki je bilo pri kraju Smrečje.

  Med pobitimi so bili:

  Tonček Čop med vojno študent na Dunaju kjer je zbiral za OF razne gospodarske podatke. zavzemal se je za priključitev Koroške k Jugoslaviji oz. Sloveniji.

  Angela Dolhar trgovka iz Ljubljane. V njeni trgovini je bila pomembna javka za partizansko obveščevalno službo.

  Martin Gorišek predvojni komunist in zidar ki je sodeloval pri izgradnji številnih bunkerjev za potrebe OF v okupirani Ljubljani.

  Viktor Kamnikar iz Ljubljane ki je bil obveščevalni oficir v Šercerjevi brigadi.

  Anton Knez iz Ljubljane po poklicu tiskar. Bil je blagajnik OOOF Ljubljana.

  Dr. Vito Kraigher Predvojni komunist in član vodstva VOS za Ljubljano v času italijanske zasedbe. Kasneje je deloval kot glavni javni tožilec pri partizanih. Zajet je bil 1. aprila 1945 v nemški ofenzivi.

  Uradnik Ignac Krištof je bil član rajonskega odbora OF in rajonskega komiteja KPS v Rožni dolini v Ljubljani.

  Brata Karel in Rudolf Kurnik sta opravljala že od leta 1941 posebne naloge za VOS v Ljubljani.

  Marica Malahovsky je bila Rupnikova tajnica. Po rodu iz Ukrajine. Že od leta 1941 je bila sodelavka OF. Partizanom je predala veliko pomembnih podatkov.

  Dr. Franc Mesesnel je bil vsa leta vojne sodelavec OF. Aretirali so ga jeseni 1944 v Narodnem muzeju v Ljubljani.

  Dr. Mavricij Neuberger je imel v svoji vili v Ljubljani zasebno zdravniško ordinacijo. Že poleti 1942 so tam zgradili tajni bunker v katerem so se zdravili ranjeni partizani in sodelavci OF.

  Rudolf Ravbar predvojni komunist pravnik.

  Ing. Rihard Sever je bil po poklicu tehnični uradnik sicer pa sposoben obveščevalec OF in VOS.

  Ing. Viktor Šuškovič je bil že od leta 1941 sodelavec OF. Bil je interniran od Italijanov. Kasneje je sodeloval pri zbiranju podatkov o zločinih okupatorjev in njihovih sodelavcev.

  Odvetnik Stanko Tomšič je bil v okrožnem vodstvu OF.

  Dr. Boris Tuma. je skupaj z bratom Zoranom ki so ga tudi ubili na Turjaku organiziral ilegalno tiskarno v Ljubljani kjer so tiskali partizansko literaturo in ponarejene dokumente. Bil je tudi član komisije za ugotavljanje okupatorjevih in domobranskih zločinov.

  • mojadezela

   Še premalo veliko premalo so pobili te rdeče drhali. Še vedno ste tu zato pa je država v riti.

   • župnik cefizelj

    država je v riti zaradi katolibanske sodrge in samooklicanih osamosvojiteljev, ki so pokradli družbeno premoženje. seveda, ne pozabimo na denacionalizacijo in poslovanje mariborske nadškofije.

    • mojadezela

     Kako vas sovražim golazen rdeča. Z veseljem bi vas mlatil kot bike…..mmmm….domišljija dela.

     • Matija

      Bi ja, če bi upal. Tko si pa ena posrana bojazlia rit.

   • Matija

    No vidiš kakšni ste, bela drhal.

  • Štalmajster

   Torej. kaj hočeš povedati ? Da niti en ni bil ….. nedolžen ?

   • MladiLiberalec

    XD XD

 • Olga_10

  Nemen je zastraševanje! Ne dovolimo se zastraševati! Bolj bodo pritiskali komunajzli, bolj si žagajo vejo! Čas je, da se za partizanske in udbaške zločine odgovarja! Prav tako je čas, da se zločinska zveza združenj majskih hroščev – NOB parazitov ukine!

 • Olga_10

  Komunajzli! Zločin je zločin! Za vaše zločine je prišel račun!

 • mojadezela

  Rdeče bandite je potrebno likvidirati vse do zadnjega. Pobesti jih je potrebno po uličnih svetilkah da bodo v opozorilo ostalim.

  • župnik cefizelj

   usral se boš v hlače kot tvoji na turjaku ali v pliberku. hehehe. desnakar zna samo polnit plenice, kot je to počel strahopetec ivan janša. baje je njegova uniforma tako smrdela, da so v zaklonišču uporabljali mesec staro gorgonzolo, za osvežilec prostora.

   • komar marko

    o cefizelj, namlajši dobitnik ZASLUG iz 45 je star natanko malo več kot 22 let! Da ne boš pozabil an LAŽGOŠE!
    In še vir: https://www.tednik.si/tednik/8447-najmlajsi-ki-prejema-borcevsko-pokojnino-je-star-22-let

   • mojadezela

    Na čelo ti bom vrezal srp in kladivo in se ti postal v usta govedo.

    • župnik cefizelj

     klečal boš na koruzi in pel internacionalo s hropajočim glasom kot tisti azijec, katerega si je rode vzel von hinten

     • mojadezela

      Koruzo bom vrgel tvoji mami-kuri, tebe pa mlatil s kolom kot psa.

     • župnik cefizelj

      ležal boš v lastnem dreku in scalini ter prosil milosti vbogajme. mlatil boš pa le po zraku, ko boš iskal odrešenika in zveličarja.

     • mojadezela

      In potem se boš zbidil in gotovil da ležiš v lastni krvi in dreku, jaz pa ščijem po tvoji smrdljivi glavi.

     • župnik cefizelj

      zaradi kronično odebeljene prostate ti več ne ščiješ ampak le kapljaš, kot je za desnakarje značilno.

     • mojadezela

      Haha……to opisuješ svoje težave drek rdeči komunistični. Tvoj dedek je bil nepismen ušivi in neinteligenten rdeči bandit. Ti pa si isto govno kot on in misliš da si alfa in omega. Tipično za neinteligentne rdeče bandite ki so preko revolucije prišli do korita. Fuj golazen crknite.

   • Janez

    Kaj ti je gospod Janez Janša storil,da s takim gnevom pišeš o njem,čeprav dobro veš,da ničesar od tega ni res.

 • PičkinPolda

  Onega cigana, ki je odlitek one tumaste galve zanesel na kraj kamor spada, do sedaj niso našli. Zdaj je tron dobil pravo glavo, te pa mislijo razkrinkat “zlikovca”. Po svoje so freh, glede na to, da brez registerskih tablic sebe ne najdejo.

 • bubamara

  Definicija zgodovine: dogovorjena pravljica zmagovalcev. Kidrič je v zgodovini prikazan kot velik voditelj, v resnici je bil psihopat brez občutka za sprejemanje drugačnega mnenja.

 • Štalmajster

  Uh zločini, zločini,……… pa hujskaštvo …… zaradi ene svinjske glave ?

  Zakaj se nekdo ne obrne na odgovorne “angleže”, ki so neprimerno tretirali begunce pred povojnem nasilju ?

  Kaj pa ž zločincu Dwightu Eisenhoverju ne bodo obsodili za povojne zločine nad nemškimi ujetniki in grobe kršitve Ženevske konvencije ?
  https://www.youtube.com/results?search_query=rhine+meadows+death+camps

  Pa Ehrenburgu za posiljevanje žensk in sadistično izživljanje nad civili ?
  https://www.youtube.com/results?search_query=mass+rape

  Pa Churchilu za sistematično kurjenje nemških mest…..posebej Dresdena, ki je bil poln beguncev ?
  https://www.youtube.com/watch?v=oBdNHIQE-TY

  • komar marko

   tipično nikoli krivi. Vse so drugi krivi! Ni čudno da nisi zapisal, zakaj so jim ob vrnitvi sploh dovolili DIHATi! Podobno berem v pismih bralcev v LAŽNJIVCU za kaj za vraga JJ zahteva odškodnino za arest? In dojni GAŠPER, ker so ga napodili in nima ustrezne izobrazbe zahteva enako vsoto. Ja ta je rdeč in je zahtev v skladu z VAKUUMOM na podstrehah rdečkotov!

  • MladiLiberalec

   Ni problem govoriti o povojnih obračunih in zločinih pa naj si bo pri nas s strani SZ ali ZDA in VB. Problem je vzeti to dogajanje iz konteksta.

 • mojadezela

  Potrebno bo korenito pomladansko čiščenje!!!! Rdeča drhal je še vedno tu. Znebimo se te trdovratne rdeče umazanije in zaženimo državo.

  • župnik cefizelj

   hahaha. bi spet rad v brezno? te zgodovina nič ne nauči? desnakarska golazen je obsojena na propadanje, saj izginila nikoli ne bo, predstavlja pa vedno manjši delež populacije. katolibanska greznica in gamad.

   • mojadezela

    Tudi tebe bomo izničili drek rdeči.

    • župnik cefizelj

     boš ja. z razpelom v riti boš pel hej tovariši in na kolenih prosil milosti, ti izdajalska, katolibanska pokveka.

     • mojadezela

      Nikar ne vekaj drek rdeči-griža!

     • župnik cefizelj

      vidi katolibanskega pezdetka, kako je pogumen. sigurno iz šentjošta pri horjulu takšne stresa. v rdeči ljubljani pa poje najuriš in hej brigade kot kakšen skopljeni ministrantski pezdetek ave marija pri maši.

     • mojadezela

      Haha…..ne premoreš drugega kot to??? Zabito rdeče govedo.

     • župnik cefizelj

      se je že posral v hlače. kako značilno za belčke. ni čudno, da se jih je še wehrmacht sramoval.

     • mojadezela

      Griža smrdljiva……

  • MladiLiberalec

   Vidim da si antisemit. Domobranska policija je sodelovala tudi v holokavstu. Kmalu po nemški zasedbi Ljubljane so na ukaz nacistov domobranci aretirali ljubljanske Žide ki so v glavnem že od leta 1941 podpirali OF. Skoraj vsi so umrli v nemških uničevalnih taboriščih.

   • mojadezela

    Saj niso semiti…..

    • MladiLiberalec

     Nacisti in neonacisti ste vedno uporabljali psevdoznanost. Ne glede na to so domobranci sodelovali tudi v holokavstu.

     • mojadezela

      Bogi si….čakam da pride čas ko boste prosili za milost.

     • PičkinPolda

      Te tak vi v strahu hlastajo za odpuščanjem. Zanimivo.

     • MladiLiberalec

      Kr neki Xd

 • komar marko

  se spominjam nedeljske oddaje še POMNITE TOVARIŠI. V vsaki oddaji je padlo vsaj deset švabov. Ko sedaj berem statistiko je dognano, da jih je padlo 520, pa še za te se ne ve ali zaradi KROHOTA. le zakaj ni bilo nobene poštene borbe, če smo pa 45 imeli 42.000 tistih, ki so prilezli iz hoste. Danes je najmlajši spomeničar star 22 let! A SE NEKDO NORČUJE?

  • župnik cefizelj

   anglež je vedel, kako ravnati z kolaboranti in izdajalci. na vlak pa pred strelski vod!

   • komar marko

    Najprej se nauči SLO pravopisa, če hočeš z nami SLOVENCI diskutirati!

    • župnik cefizelj

     ti nisi slovenec, ti si katolibansko govno.

     • mojadezela

      Slovenec zagotovo nisi ti. Griža!!!! Srbjanska.

     • župnik cefizelj

      najbrž sem edini čistokrvni slovenec na tem portalu. saj je splošno znano, da se desnakarske radodajke, katolibanske vernice, tercialke in kolaborantke zelo rade nastavljajo južnaškim fantom. tričetrt dolenjske ima ciganske gene, da o štajerskih primeseh južnjakov ne govorimo. bolj je verna vasica, rajši se katoličanke z južnjaki mešajo. verjetno si tudi ti malce preveč črn da bi bil atijev, pa te vsakič ko te trezen vidi malce s pasom nažlajfa.

     • mojadezela

      Tipično rdeče neinteligentno natolcevanje!!!! Se jasno vidi tvoj pedigre. Bi pa bil lep okrasek na ulični svetilki!!!

     • župnik cefizelj

      očitno sem zadel žebljico na glavico. hahahahahaha hudič je če si mešanc.

     • mojadezela

      Nič nisi zadel. Si pa očitno zadet. Bedak rdeči. Kako te ni sram?

   • mojadezela

    Pred strelskim vodom boš končal ti…..upam da čim prej.

   • Olga_10

    Na vrsti je kaznovanje komunističnih zločincev! Pred strelski vod?

    • župnik cefizelj

     v vaših mokrih sanjah. spet boste bežali in se držali angleža za kiklo. in spet vas bo anglež vrnil tja kamor sodite, pred strelski vod. tokrat sicer mislim, da bo anglež kar sam opravil z izdajalsko golaznijo.

     • mojadezela

      Mi ne potrbujemo amgležev da vas iztrebimo, kurbe rdeče!

     • xtc

      Ne naprezaj se posranček,)! ste levaki panično bežali z familijami v Avsrijo,Švico in Nemčijo a misliš ,da ne vemo.

  • MladiLiberalec

   500 Nemcev je padlo samo v bitki za Trst 1945.

   • komar marko

    Toliko nemcev je navedenih v URADNIH VIRIH. Vsega skupaj je na SLO bilo mrtvih 6200 NEMCEV, akmor ptejejo tudi vojne ujetnike, ki so leta 54 še delali po RUDNIKIH! Lahko ti tudi napišewm v katerih. Ti se nikoli niso vrnili domov in so jih naši LAŽGOŠANI prišteli med svoje zasluge.

    • MladiLiberalec

     Če bi šteli tudi tiste bi bila številka dosti večja. Tudi Nemci so vodili svoje evidence padlih.

     • komar marko

      veš, ne moreš tiste, ki smo bolj razgledani in načitani od vas, podučevati. vsaj glede ujetnikov v rudnikih Še kaj?

     • MladiLiberalec
     • komar marko

      ne odpiram. Predpostavljam, da je bitka za LAŽGOŠE ena najslavnejših, kjer so POGUMNO pokazali pete, domačini pa so plačali davek!

     • MladiLiberalec

      O dražgoški bitki bom kmalu pisal in tudi dokumentiral tako da ne bom sedaj o tem.

     • komar marko

      za začetek vprašaj domačine, svoje LAŽI obdrži za sebe.

     • MladiLiberalec

      Dokumenti ne lažejo

     • montyamp

      Žive priče lažejo manj od potvorjenih dokumentov .

     • MladiLiberalec

      Praviloma je tako da se vse vire navzkrižno preverja.

     • Severno_od_Raja

      Najslavnejši nateg že. Bilo pa je bolj brezglavo bežanje. Logično pa je, da si takšni posranci, kot so bili začnejo domišljat zgodbice o uspehu, ker poraz je bil boleč!

     • Severno_od_Raja

      Partizanskih bitk ni bilo. Pika. Tisto strahopetno bežanje po vsaki lumpariji, pa ni bitka. :) Na wikipedijo lahko vsak piše, kar hoče. Očitno bo potrebno tja stopit in tiste stvari malce popraviti. :))

     • MladiLiberalec

      Kr neki XD

     • Severno_od_Raja

      Ja, ko kot tudi tvoje filozofiranje kurcu :) Odrasti.

   • macon

    Verjamem, samo Trst ni v Sloveniji. Kup jih je padel tudi okoli Rijeke ali po naše Reke a glej ga zlomka, Reka ni v Sloveniji.

    • MladiLiberalec

     Ok samo operacijo so vodile enote JA v katerih so bile tudi prekomorske brigade.

     • montyamp

      Operacija banditov uspela , PACIENT MRTEV .

   • montyamp

    Hahaha , pasjejebska domišljija , projicirana v prirejanje zgodovine .

    Dejstvo je nekaj,ko so Angloameričani videli kaj se je dogajalo po Trstu in Koroški so bliskovito ukrepali,iz Trsta in cona A so takoj pod marš nagnali Titove razcapance,Titek se je še nekaj napenjal a,ko mu je Anglo ameriški poveljnik pred Trst privlekel & floto in kopenjske sile in mu omenil ,da če se komunistični cigani v parih urah ne poberejo na razmejitveno točko ,ki so jo določili oni ,da drugače bo vso grmovje okoli Trsta polno komun ističnih črev se je titek na debelo us****** in umaknil bando na naročene položaje,sicer je še sprva mislil na upor,in računal na stalina,ki se ni več upal igrati z resno situacijo.
    Enako se je zgodilo na Koroškem in delih Štajerske kjer so harale komunistične bande a so tudi tam Angleži hitro nagnali bando nazaj titek pa ni imel vojske za resnejši upor zato so morali iti kot potepeni cucki.
    Sploh pa smo izgobili ta ozemlja zaradi barbarskega uničevanja in pobijanja titovih komunistov tam in uporom prebivalcev tam nad takim početjem-s početjem titove bande so seznanili zaveznike,ki sprva niso verjeli nato pa so našli par vasi pobitih in po ugrabljenih,ki jih je titova banda napadla in so odločno ukrepali.
    Da je krvavi zločinec preslepil Angleže tudi glede domobrancev in beguncev na Koroškem pa je tudi jasno in dokazano,Angležem je obljubil,da bodo lahko vrnjeni mirno odšli domov,le tisti ,ki jim bo dokazan kak zločin pred sodiščem bo zaprt,seveda je Titek dal pobiti vse od otrok,žensk in moških,brez sojenja.
    Ogromno zavednih izdani Slovencev ,ki so preživeli lagre ,ker so bili ovadenui s strani komunistiov,so po vojni komunisti,v strahu ,da jih nebi razgalili razglasili zato ker so preživeli za sodelavce okupatorja in pobili brez sodb ali montiranimi procesi,na nak način so si prilaščali imovino in likvidirali politične nasprotnike.
    Dejstvo je,da Tito ,dejansko ni mogel veliko proti nemški vojski ,ki se je umikala in če bi ne predala orožja v Sloveniji marveč na Koroškem enko ni mogel nič proti zavezniškim silam saj bi mu le te bando dobesednoprerešetale in je dobro vedel ,da ne more nič,je pa s pomočjo ruskih kolaborantov na strani zaveznikov spretno pretental Churchila -kajti Roosvelt Tita ni maral.

    • MladiLiberalec

     Obstaja angleško poročilo o pobitih in izginulih iz Koroške. Je bilo nekaj primerov nepotrebne represije vendar sami Angleži priznavajo da so bili odpeljani večinoma člani nacistične stranke. Tako da ni bilo kar znašanja nad vsemi Avstrijci ali Italijani.

     • montyamp

      Poročilo gor al pa dol , Trst in Celovec , sta zaradi golazni , v drugih državah .
      Zbudi se opranoglavo teslo .

     • MladiLiberalec

      Meje so bile med zahodnimi zavezniki in SZ dogovorjene že pred koncem vojne. Ko je v Trstu prišlo do kratkega konflikta med jug. in ital, odporniškim gibanjem sta bili obe strani toliko pametni da sta počakali kako se bo stvar odločila na višjem nivoju.

     • komar marko

      ni res, TRST smo izgubili izključno zaradi komunizma!

     • MladiLiberalec

      pa ja de XD

 • MladiLiberalec

  Koliko so pa Nemci spoštovali vojno pravo? Saj so uvedli s svojim novim redom pravo barbarstvo. Še proti koncu vojne ko so priznavali partizane za nasprotno vojsko so jim SS policisti slačili uniforme ki so jih dobili od Angležev in jih pobijali:

  POBOJ VOJNIH UJETNIKOV S STRANI 13. SS POLICIJSKEGA POLKA MARCA 1945 NA POREZNU
  Ob zadnji nemški ofenzivi proti IX. korpusu na Primorskem so Nemci obkolili in zajeli večjo skupino partizanov iz Kosovelove brigade ki so se skrivali v italijanskih bunkerjih na Poreznu. Vojne ujetnike je doletela strašna usoda. Nemški obračun s partizani pa je pozdravil tudi takratni domobranski tisk.
  Pri kmetiji Zaprvič so pobili 25 ujetih partizanov in štiri partizanke. Le dva sta preživela. Eden izmed teh Toni Ravnik je zločin opisal takole:

  Po zajetju me je oficir vprašal kje sem se naučil nemško. Odgovoril sem, da v šoli, čeprav sem bil dezerter iz nemške vojske. Ukazal je, naj mi dajo piti. Ko sem se nekoliko opomogel, sem vstal. Zvezali so mi roke na hrbtu in me odpeljali k Zaprviču. Tja sem prišel prav tedaj, ko so se nemške enote že pripravljale za odhod. po krajšem postanku so iz skupine ujetih, ki so se že bili tu, potegnili še enega in ga postavili zraven mene. Ostale so pognali v hrib. Bili so zvezani za vratove in vsak posebej še roki na hrbtu. Ta kolona je šla mimo naju. Med njimi je bilo nekaj deklet. Za sebe ne vem, kakšen sem bil videti v obraz, toda pogled na te zmrcvarjene tovariše je bil grozljiv. Ko je kolona ujetnikov v spremstvu Nemcev odšla navkreber, se je uredila druga kolona, v katero so porinili tudi naju, oba z zvezanimi rokami na hrbtu, meni pa so obesili okrog vratu še moj bren. Za prvo kolono smo šli tudi mi. Kmalu so kolono ujetnikov nagnali, da so hodili v krogu. Ker so bili zvezani med seboj se je naredil klopčič nagnetenih teles. Tedaj se je ustavila tudi naša kolona. Vojaki so z radovednostjo gledali kaj se bo zgodilo. Nemški vojaki so se nabrali v polkrog in iz oddaljenosti petih metrov streljali v ta klobčič nemočnih teles. Mirno so menjavali okvire in nadaljevali z ubijanjem, dokler se telesa niso umirila. Nadaljevali smo pot mimo Porezna z južne strani in proti večeru prišli v vas Jesenica. Naju so potegnili iz kolone in odpeljali v stajo, ki je bila že nabito polna ujetih partizanov…

  Poboj ujetnikov iz prej omenjene staje se je nadaljeval. V tej staji je bilo 147 ujetih partizanov. Par ujetnikov je dal SS major izločiti ker naj bi bili šele pred kratkim mobilizirani. Morali so sleči angleške uniforme ki so jih že imeli kot redna jugoslovanska vojska saj so bili partizani takrat že mednarodno priznani. Izločenih je bilo 38 partizanov ki so jih kasneje odpeljali v goriške zapore. Tem so uniforme pustili.

  O nadaljevanju masovnega poboja več kot stotine ujetnikov kateri je potekal po manjših skupinah je eden redkih preživelih Ivo Kopač ki je sicer tudi sam le par dni prej vstopil v brigado a je bil določen za poboj povedal:

  Topo sem opazoval, kaj se dogaja okoli mene. Odpeljali so že več skupin po dvajset in po deset. Govorili so, da je nekdo skušal ubežati pa so ga vseeno ubili. Vrata so se spet odprla in ukazali so naj gremo vsi ven. Prešteli so nas, zdi se mi, da nas je bilo 26 ali 27. Videti je bilo, da se jim število ne ujema. Odšli so v stajo in jo z vilami preiskovali. Kljub skrbni preiskavi niso ničesar našli. Poravnali so nas v kolono in nas odpeljali v koloni proti Orehku. Bil sem približno v sredini kolone. Nagonsko sem čutil, da se za menoj dogaja nekaj nenormalnega, čeprav se nisem oziral. Nekdo iz spremstva je brez besed iztegnil roko in me ustavil. Ko sem se obrnil je bilo za menoj še štiri ali pet mojih tovarišev. Ostali del kolone je brez zaustavljanja nadaljeval pot. Ukazali so nam, naj stopimo po travniku. Po nekaj korakih me je ustavil nemški vojak in mi ukazal naj sezujem čevlje. To so bili skoraj novi gojzerji. Ko so nam v staji ukazali, da moramo sleči vse, kar je vojaškega in nam dali civilne obleke, sem namreč zadržal gojzerje. Pripognil sem se, da bi se sezul. Tedaj sem zaslišal rafal in močan udarec v glavo. Zgubil sem zavest. Delno sem se zavedel in dojel, da mi nekdo sezuva čevlje in odpenja usnjen hlačni pas. Spet sem se pogreznil v nezavest.

  Popoldne sem se še enkrat prebudil toda le za kratek čas. Doumel sem, da sem najbrž ranjen. Toda kje sem ranjen, zakaj ne čutim nobenih bolečin in zakaj ne slišim prav nič, tega nisem doumel. Ko se mi je v trenutku spet vrnila zavest in sem se začel ozirati okoli sebe, sem opazil na poti nad seboj starejšega moškega s košem na ramah in žensko z grabljami. Čeprav ju nisem slišal, sem po kretnjah doumel, da naj bom pri miru, ko odidejo Nemci, da me pridejo iskat. Ko sem se ponovno zavedel se je že mračilo. Takrat sem doumel, da sem hudo ranjen in da moram čim prej dobiti pomoč.Počasi sem dvignil glavo in se uprl na komolce. Pred menoj je ležalo na travniku štiri ali pet ustreljenih.

  Opazil sem lastne bose noge, ker so mi bile civilne hlače prekratke, ko si mi sezuvali čevlje. pa so potegnili iz nog še nogavice. Najbližji mrlič je imel na nogah ponošene in strgane čevlje ter ponošen italijanski vojaški plašč. Ti dragoceni deli obleke in obutve temu mrtvemu revežu tako ne bodo več koristili, meni pa lahko rešijo življenje. Ležal sem že več ur na mrzli travi pa nisem čutil ne bolečin in ne mraza. Počasi sem leže mrtvega sezul in mu nekako slekel plašč. Obul sem se še nekako, plašča pa nisem mogel obleči. Začel sem se plaziti in vlekel plašč za seboj. Pri vsakem metru preplezane poti sem počival in spet nadaljeval. Ko sem se priplazil do nekega grma, sem s težavo sedel. Vedel sem, da me bodo tako lažje našli. In res s prvo temo so prišla štiri dekleta. Iskala so me na mestu, kjer sem ležal prej. Ustrašil sem se, da me bodo zgrešile. Verjetno sem klical. Toda lastnega glasu nisem slišal. Pritekle so k meni. Dve sta odšli na stražo, dve pa sta mi izprali rane z domačim žganjem in mi dali piti nekaj požirkov tople kave. Povile so mi rane. Šele tedaj sem dojel, da sem ranjen v glavo. Izstrelek me je zadel v tilnik in izstopil za levim ušesom. Ker sem imel poškodovan slušni mehanizem, nisem slišal, bolečin pa nisem čutil, ker sem imel poškodovano tudi živčevje ob vratnem vretencu.
  Ko so me dekleta povila, so me skušala postaviti na noge. Toda zaman. Vse štiri so me položile na vojaški plašč in me odnesle v neko lopo oziroma listnjak, kjer je bilo že pripravljeno ležišče za vrati… Ob nesebični negi vse Mavrijeve družine, čigar sorodnik je bil ustreljen istega dne, sem le preživel.

  • Olga_10

   Nacizem=komunizem! Hitler=Tito=Kučan! Nacisticni zločini (40 milijonov žrtev) so bili kaznovani! Komunisticni zločini (200 MILJONOV žrtev) še ne!!

 • Bald Eagle

  Opažam kako drekači levakarski pod to novico bruhajo svoj drek skozi svoje rdeče gobce, namesto skozi riti, katere imajo zapolnjene s kurci pederske golazni, potem pa jim drek rine ven skozi usta.
  Ne preostane nam nič drugega, kot to levakarsko drekaško pedersko golazen postavit pred zid, potem pa samo z Gatling gun zaigrati pravi Rock´n Roll, da jih scefra v prafaktorje. Slovenija bi bila v hipu rešena drhali, ki jo uničuje iz dneva v dan vse bolj.

  • Krtača 20

   Tele vaše besede boste desnakarji fajn obžaloval. Verjemi.

   • Bald Eagle

    Levuhaski drekači pa boste še bolj obžalovali plesanje pred Gatling guns, ko vam z njimi zaigramo pravi pravcati Rock´n Roll. To bo še veselo.

    • Krtača 20

     Na tvojem mestu bi se fajn opravičil da bi imel mir. Razen če hočeš da to namest tebe dela Janša?

    • župnik cefizelj

     prodali vam jih bodo pa angleži kot leta 45. samo da nam bodo delo tokrat prihranili in vas kar sami postrelili.

     • mojadezela

      Ti se boš vsral griža komunistična.

    • MladiLiberalec

     Baldi me zanima kak bi ti reagiral če bi ti levičar pristaš ZL in evrokomunizma med moškim pogovorom o spolnih izkušnjah začel razlagati da on rad poriva tud tipe . Da so eni ful mačoti pol ko nastavijo njemu pa čist pussy postanejo. Pa ti predlagal če bi gledal to sceno. :D

     • Bald Eagle

      Ker me že vlečeš za jezik, ti bom brez ovinkarjenja odgovoril direktno na tvoje vprašanje. Veš kaj bi jaz storil v takem primeru? Pedru takoj naredil kolumbijsko kravato, da bi še lažje opletal s svojim jezikom. Zadovoljen?

     • MladiLiberalec

      https://www.youtube.com/watch?v=aNUonUzo3Lg

      ja ko to se je meni zgodilo ;)

  • MladiLiberalec

   LOL. To je bilo preveč zabavno ne morem te prezirati kot sicer zagovornike kolaboracije in neonaciste. :D

  • župnik cefizelj

   tako kot na turjaku in v pliberku. še en desnakarski posrane, ki se samo ob pogledu na orožje podela v hlače kot ivan janša v kleti cankarjevega doma v plenice.

   • montyamp

    Hahaha , udba pa pod slamo .

    Kje se je med osamosvojitveno vojno skrival žvepleni halbmadžarski pritlikavec ???
    A veste kje se je skrival med osamosvojitvijo, ko je bil Janša na poziciji?
    V Konjšici nad Zagorjem na vikendu Štefkine sestrične, ki se piše Dolanc in je neposredna sorodnica Staneta Dolanca.

   • Bald Eagle

    Le pridi na “veselico” drekač levuharski, boš slišal in občutil, kako čudovito “poje” Gatling gun in s kako strahovito hitostjo bruha svinec.

  • Valter BraniSlav
 • Franjo Trojner

  Visit župnik cefizelj’s profile
  župnik cefizelj
  nehaj se skrivati za lažnim imenom ti katolibanski omejenec. obstaja posnetek, kako se naborniki jla z belimi rjuhami predajajo, hrabri in zapiti teritorialci jih pa pokosijo z rafalnimi streli. svinje pokvarjene. da ne govorimo o posnetku, ko slovenskega nabornika jla, ki je bil v tanku in se je njegova kolona umikala brez razloga napade četa to in ubije celo posadko, tudi njega bi, če jih poveljnik ne bi ustavil. pijana greznica in gamad je dobila v roke orožje, še dobro, da je ta farsa trajala le par dni.

  9:41 a.m., Saturday Jan. 6 | Other comments by župnik cefizelj.

  Takšna in podobna ANTI SLOVENSKA, ANTI CIVILIZACIJSKA, ANTI EVROPSKA SOVRAŽNA PROPAGANDA NA TA PORTAL IN V TA ČAS NE SODI.

  • župnik cefizelj

   ta osamosvojitvena farsa predstavlja očitno velik problem v glavi desnakarjev in katolibanov.

   • mojadezela

    Smrt rdeči golazni!!!!!!

   • Korenjak

    Izdajalci so bili takrat na strani JLA, izdajalci so očitno še danes na strani okupatorjev.

   • Artur

    Osamosvojitvena farsa?Ja za tebe ja takrat z guncanjem na gugalnici in pokanjem frisev . Desnakarjev in Katolibanov ? Eden izmet tvojih JNA komunjarskih idolov Zastavnik si je skoraj roko izpanil z mahanjem z belo cunjo, ko smo “desnakarji in katolibani” in ne eni in ne drugi iz te “sorte” med katere sem spadal tudi jaz zavzeli skladišče z municijo. Cefizeljček opankarski zastavnik je švical od straha kot prase . “Petokolonaš se ti kolca po dodatnih Ađičih,Brovetih,Aksentijevičih , Rašetah….” na vrhu naše komunjarske klike ? Neka neka vsaka narodno izdajalska “rit svojo palico najde” slej kot prej . Tik, tak ,tik ,tak….

  • Caetano

   Miloševič in vrh JLA sta dala ukaz, da je treba ponarediti ”zločine” ki naj bi jih zagrešili pripadniki TO. Tisti vojaki JLA iz Holmeca so seveda še kako živi kot se je tudi izkazalo.

 • mojadezela

  Smrt rdečim banditom!!!!!!!! Svoboda Sloveniji!!!!!!

 • Olga_10

  Evropa je komunizem izenačila z nacizmom in fašizmom! Vse komunistične spomenike zravnati z zemljo in komunistične zločince postaviti za rešetke!

  • MladiLiberalec

   Motiš se Evropa ni izenačila nacizma fašizma in komunizma. Vse troje je obsodila. Tako so razsodila tudi naša sodišča. Bolje celo kot da bi odločala o tem politika. Velja pa v Evropi nacizem za hujše zlo od komunizma.

   • mojadezela

    Komunizem je najhujše zlo!!!!! V Sloveniji je že tako.

    • komar marko

     v EU niso imeli KOMUNIZMA. RES JE, ker YUGO niso prištevali med EU! kako so naši rdeči pohabljeni in neuki!

   • Olga_10

    Seveda se ne da izenačiti 40 milijonov nacističnih zlocinov z 200 milijoni komunističnih zločinov! Za komunistične zločine pride kazen v kratkem! Kaj je večje zlo? 40 MILJONOV nasilnih smrti ali 200 MILJONOV nasilnih smrti?!

    • MladiLiberalec

     Evropska zgodovinska stroka ne potrjuje teh številk. Kot prvo. Kot drugo pa nacistični zločini so se odvijali na rasni podlagi ko so recimo vse pripadnike Židov namenili za smrt.

     • Olga_10

      Evropska zgodovinska stroka si je zelo enotna! Problem je balkanska zgodovinska komunistična “stroka”, ki ne “zna” prešteti mrtvih, da bi podatke posredovala evropski zgodovinski stroki!
      Na kateri podlagi pa so “se odvijali” komunistični zločini? Komunisti so pobijali Žide, Rome….

     • MladiLiberalec

      Razredni in politični. Šteje se tudi po trenutnem mednarodnem pravu da so takšni masovni zločini sicer gotovo zločini proti človeštvu vendar je hujše kaznivo dejanje masovni zločin na rasni osnovi.

     • Olga_10

      Black lives matter?!! Za Evropo je zločin zločin! V Nemčiji sedita Kučanova kolega dosmrtno zaradi udbaških zločinov! Torej ne tupite neumnosti!

     • MladiLiberalec

      V Evropi je tako kot sem povedal.

     • Olga_10

      Torej zagovarjate tezo, da so komunistični zločini pravični, nacistični zločini pa kaznivo dejanje?
      Genocid je genocid! Tudi v Evropi! Ne temelji samo na “rasni” – Židovski osnovi!

     • Valter BraniSlav

      Zidje imajo veliko denarja in pomagajo drug drugemu.
      Slovenci imamo manj denarja in nagajamo drug drugemu.
      cAPISH? Ce nisi slozen nisi vreden nic. In Slovenci nismo slozni. Razen kadar si zelimo da sosedovemu kmetu crkne krava.

     • komar marko

      a zato so CIGANE pobili! Zanimivo!

     • montyamp

      Komunistični pa na mentalni podlagi .
      Pametne zazidat , HLAPCE na oblast , država pa v bankrot .

     • Štalmajster
     • MladiLiberalec

      Antisemitske pravljice! XD

   • komar marko

    ha, ha, ha. naša sodišča so tudi uničila dokaze za LEKARNARKO in oprostile Balkanske bojevnike, ter izvedle montirane procese v 21 stoletju. NAŠA SODIŠČA. Pa ti si res cepljen!

  • Valter BraniSlav

   Kam pa zbasat vse Olgiste?

   • Ljudski pravičnik

    Na oblast .

    • Valter BraniSlav

     Ja v upravni odbor norisnice Polje… he he…

     • Sneg je mrzel

      Ha ha res ja tam sodijo levi propagandisti ha ha

  • tetka z ozadja

   Kaj je ti kuzla. Včasih si bila vaška kurba, danes pa te sladkorna razjeda.

   • Olga_10

    Očitno ste sama “kuzla, kurba, s sladkorno” in svetite na portalu za nekaj drobiža iz Murgl!

    • Valter BraniSlav

     Tocno, jaz za vsak post dobim od Kucana 5 centov. Ce sem zelo priden mi Stefica postreze s cajem. . .

   • xtc

    Dragi bebo sprijazni se v EU ste izenačeni z vašimi brati po socializmu -Ljudsko delavskimi socialisti in bratranci Fašisti-popolnoma pravilno ti je povedala in to prihaja-svinjske glave so le vmesna faza,kmalu pride glavna veselica mletje in šterc za to ropotijo.

   • Valter BraniSlav

    Danes je Olga_10 Olgistka. Torej, vedno za vse krivi Kucana… mentalno je stara 10 let. Svet vidi crno belo. Ni imela casa se da odraste in vidi svet tak kot je: siv.

 • Bald Eagle

  Driske lvuharske, takole boste končali, kot vaši zapečeni idoli. Bliža se čas resnice in izstavitve računov za vse gorje, ki ste ga naredili slovenskemu ljudstvu! Za vsako žrtev in zlo dejanje, ki ste ga počeli v 72-tih letih vaše vladavine, boste plačali na način, kot ga prikazuje dani posnetek.

  https://www.youtube.com/watch?v=ILehSwlN_DU

  • MladiLiberalec

   Jest sem mislu da bo bolj tako :D

   https://www.youtube.com/watch?v=yy9VvAuCCEg

  • Severno_od_Raja

   ja no. Temu se reče dobra bitka! “Partizani” letajo ko zmešane kure. Nekak tako so se tudi dejansko boril. Ma pa tale liberalček oprane možgančke.. verjetno je njegov atek na bočevski, pa tako..

   • Valter BraniSlav

    ma dajte ze nehajte sanjariti kako bo Trump natepel Kucana…
    a maste 10 let al kaj?

    • Bald Eagle

     Fogglof Tunnek, sosedova koza Julika te čaka, da jo nabrišeš v rit.

     • Valter BraniSlav

      Nisem FT… sicer pa kje je on? Nic se ni oglasil. In on je uporavljas sumnike ki jih jaz ne.
      Pogresasa kaj Miami? Danes je hladno, tam okrog 16 stopinj C.

     • Korenjak

      S pelinkovcem prepojeni Pedroslav je ugotovil, da ima lahko dva nicka…. Kar je dobro. Do zdaj so se mu samo rdeče miške prikazovale.

    • Severno_od_Raja

     Si ti slučajno falil mal odgovor? Al si na kakšnih, norih gobah? Zakaj bi Trump tepu Kučana. V čem bi mel to smisel?

     • Valter BraniSlav

      Ne ti… o tem pac sanjajo oni idealisticni desnicarji, zlasti zenske kot Olga_10, Karmen, Steiermark in druge…

     • Severno_od_Raja

      Ah. Prva me je nazadnje, kar tako oblajala, ker sem bil malo kritičen do desnice. Drugo ne poznam. Tretja pa – ok, bom odkrit, nočem imet z njo absolutno nikakršnega opravka – zame osebno človek ne more it bolj nizko.

      Bolj malo tukaj komentiram, ker nekako nima smisla. Ne živim v Sloveniji, že dolgo ne in takšno nabijanje in popačenje zgodovine, kot se jo podaja že od povojnih let dalje, zame ni sprjejemljivo. Slovenska zgodovina je žal od pričetka vojne popolnoma zlagana. Ene 100x sem že napisal, da ko bo to vprašanje razčiščeno, nas bo vse pošteno sram. Kako pa jo bo odnesla sedanja politika, ki to povzroča, pa raje ne pomislim.

      Ampak, še enkrat. Zame je vsak človek, dokler ima kulturo in poštenost. Tisti, ki bo pa to imel, pa mu bo tole, levo-desno hodilo odveč, ker pravzaprav so razlike premajhne, za takšno ostro nabijanje. Sebe sicer opredeljujem za človeka z desnim pogledom, ampak ne za vsako ceno. Zame je bolj važno, da se ohrani Slovenska kultura, jezik in vera. Da Slovenec ostane, za kar je veljal – priden, marljiv, natančen in POŠTEN. Dolžnost politike je, da zagovarja, neguje in skrbi za razvoj teh interesov. Slovenska politika pa pade na vseh teh točkah! Prej trdim, da je desna politika v Sloveniji, zaradi popolnoma napačnega vodenja, pred popolnim polomom – če ne prej, po volitvah se bo pokazalo, da sem imel prav. Norije lewakov pa bodo Slovenijo drago stale – Samo tisto čemur jaz pravim lewak, ni levo usmerjen, ampak po domače povedano norec – to pa je danes celotna “leva” opcija in žal tudi precej desne. Seveda so izjeme, samo o tem na tem forumu žal človek ne more pisat in razpravljat, ker to nobenemu ne bi bilo všeč :)
      Se bo stanje morda razjasnilo čez nekaj generacij.. če bo seveda Slovenija sploh še obstajala v takšni obliki kot jo poznamo danes.

      Pa lep pozdrav, verjetno iz spama, ker tukaj pač nekateri ne prenesejo malce drugačnega mišlenja. :)

     • Valter BraniSlav

      Pozdravljen Severno od Raja. A ni bil to nek film z Jamesom Deanom ? Al je bil oni vzhodno od raja.

      Zanimivo, kje pa zivis? Jaz sem tudi od leta 1977 izven Slovenije, vecinoma ZDA in UK. Odsel sem po koncani EF in delam v financni industriji. Rojen v komunisticni druzini, vendar sem sam neopredeljen. Zadnjic sem vodil za Trumpa, preje pa 2 x za Obamo.

      Iz kriticne razdalje imam obcutek da si Slovenci niti ne zelijo vladati, cetudi bi imeli sanso bodo raje prepustili volan kakemu drugemu… V SLO je najmanj vreden Slovenec. Levi se pretvarjajo da so humanisti (uvoz muslimanov), desni pa igrajo vlogo mucenikov. Nihce pa noce vladati, samo gristi drug drugega.

      Bojim se da bo letos na volitvah ponovno zmagala leva stran. Desnih ki se 24 ur na dan samo cmerijo namrec nihce ne bo volil.

     • Severno_od_Raja

      Ja no! Vidiš.. zadel si bistvo! ŽAL je točno tako. Samo napiš to tukaj, pa se te z lopato lotijo. Razmišljat z lastno glavo ni ravno priporočljivo. Samo, raje to, kot pa postati tisti plastični kužek z glavo na utež. Sem pa samo malo severno od tega Raja – Tirolska.

     • Valter BraniSlav

      Torej v Nemciji?
      Se najbolj demokraticna je Nova. Ko sem parkrat objavil kriticne komentarje v Delu so me blokirali na vse mogoce nacine. Moji komentarji: nisem bil navdusen nad uvozom nekompatibilnih muslimanov.
      Kaksno je zivljenje v Nemciji?
      Meni je super v ZDA, zame je to najboljsa drzava, najboljsa drzava moje mladosti pa je in ostaja SFRJ. Imel sem nekoc tudi pisarno v Londonu, sedaj pa vodim financni business kar po internetu. Firmo bo prevzel starejsi sin, jaz bom obdrzal samo kliente za katere skrbim ze 10 let in vec.

     • Severno_od_Raja

      Ne Tirolska je Avstrija. Res pa je da sem v neposredni bližini meje. 15 min stran. :) Možno, da je NOVA še najbolj demokratičen medij v Sloveniji, pa katastrofalen, kar se vodstva tiče.
      Kar se živlenja tiče?! Tu v Avstriji? Vsekakor se ne pritožujem tako kot marsikdo, ki živi v Nemčiji. Živim bolj na deželi, zato vpliva migrantov tu ni. Kultura je dejansko enaka tisti Slovenski izpred druge svetovne vojne. Nekako solidno furamo. Po zadnjih volitvah se pričakujejo velike spremembe, zaenkrat kaže da bodo. Če pa bo vse uspelo je pa druga pesem. Je na političnem, gospodarkem in nasplošno upravnem neprimerljiva z Slovenijo in kar je najbolj sramotno. Kot Slovenec sem tu x-krat bolje obravnavan, kot v lastni državi. Samo, jaz sem že leta stran. Kaj vem. Red je. To je bistvo. Furam pa tudi jaz svoj posel, samo nisem še tako daleč, da bi sanjal o tem, kdo bo prevzel. Moj EMŠO ni tako daleč… lol.. Delam pa tudi sam ogomno z ZDA. Kaj vem :) Če se mi tam krog strank veča, že ne more biti slabo :) Vsekakor mi je fascinantno to, da ni toliko birokracije. Nekako precej lažje delo. In ja! Internet je čudovita stvar!

     • Valter BraniSlav

      Ja internet je super, samo jaz sem ze kar malo odvisen od njega… od tipkanja za ljudmi ki jih nite ne poznam. Je pa internet zelo uporaben za svet financ… vse informacije so javno dosegljive, to pa je naredilo nas posel precej tezji.

      Danes mnogo ljudi sledi indeksiranju, vlagajo v indeksne sklade. To jaz pocnem ze 40 let. In to se na dolgi rok najbolj splaca.

      Kako imas urejeno penzijo v Avstriji? Bos dvojno obdaven s strani FURSa? Od Septembra 2017 si Slovenija in tuje davcne sluzbe izmenjuje informacije. Ce nimas stalnega prebivalisca v SLO ze 5 let ali dalj je vse OK… Ce ne, pa si moral dobiti od FURSa potrdilo da nisi davcni zavezanec, da je tezisce tvojega zivljenja izven SLO…

     • Severno_od_Raja

      Ha. Kakor se vzame. Moj posel je internet olajšal. Precej olajšal. Imam pa občutek, da v ZDA zaradi tega trpijo, kar nekatere branže, kar se pozna na kupni moči nekaterih strank, samo ni toliko omembne vredno, ker jih je še vedno veliko.
      Imam pa vprašanje? Je res, da v ZDA pravne pisarne izumirajo, kot gobe po dežju, ker je odvetniško prakso pričel nadomeščat elektronski sistem? Dobil sem neke informacije od strank, ki so pravne pisarne in precej jamrajo.
      Penzija :) no če bo, je dobro poskrbljena. Samo kot poznam mene, me bodo morali izšaltat. No, zaradi tega si ne delam toliko skrbi, kot zato, če bo delovna doba pravilno prenešena iz Slovenije. Imam potrdilo o letih v Sloveniji in kar nekaj dvojne delovne dobe. Vem, da to tukaj upoštevajo, samo, logično si delam skrbi, ker zakon je takšen, da se delovna doba prenaša šele, ko vložiš zahtevek za upokojitev. Do takrat pa nisem prepričan niti v to, da bo Slovenija obstajala. FURS?! Ta mesec menjam državljanstvo, sem že nad 15 let prijavljen tu in fiksno odjavljen več, kot dovolj let da me pustijo pri miru. Moral pa bom to urediti za ženo. To pa res.

     • Valter BraniSlav

      Za pravne pisarne ne vem. Vem pa da je veliko financnih svetovalcev izgubilo posel pri individualnih penzijskih planih, ker so firme kot Vanguard, Fidelity in Charles Schwab za individualne osebe ustanovile penzijske platforme ki zaracunavajo le od 15 do 5 bazicnih tock (0.15 do 0.5%) letne osnove za poslovodne stroske. Pri nas v ZDA vecina individualnih oseb placuje v plane kot 401K, 403B, 457b. In firme jim dajo na razpolago plane ki se prilagajajo starosti penzionista. Pri Vanguardu npr:
      https://investor.vanguard.com/mutual-funds/target-retirement/#/?WT.srch=1&cmpgn=PS:RE

      Ce imas v SLO drzavljanstvo in stalno prebivalisce bo FURS od tebe terjal obdavcitev. Ker so davki v SLO vecinoma visji kot drugod, bos moral FURSu placati razliko. Jaz v ZDA spadam v razred 25%, v SLO pa 51%. Torej bi imel FURS pravico da mi z 26% obdavci moje ameriske dohodke. FURS ne obdavcuje social security, pac pa lahko obdavci dohodke iz zgoraj nasteti skladov.

      Pred FURSom se lahko zascitis tako da se odpoves stalnem prebivaliscu v SLO, ne pa tudi drzavljanstvu. Ce v SLO nimas stalnega prebivalisca 5 let ali vec ti ni treba nicesar storiti. Ce pa ga imas, ga moras odjaviti in z dokazili da je tezisce tvojega zivljenja izven SLO dobiti od FURSa potrdilo da nisi davcni zavezanec v SLO.

      Lahko pa tudi odpoves stalno prebivalisce v SLO in urejas status davcnega rezidenta ce te FURS ujame v roku teh 5 let…

      Vse to je v SLO se novo tako da nitu uradniki ne vedo tocno kako in kaj. Imam pa obcutek da bo situacija s casom postaja vse tezja, ker pac FURS rabi denar.

     • Severno_od_Raja

      Jaz nimam stalnega prebivališča v RS nad 5 let. Tako, da od mene ne bodo nič dobil. Državljanstvo menjam samo zato, ker me skrbi, da bo dol ratala lepega dne takšna zmešnjava, da bo nemogoče urejat karkoli. Tudi to se kaj hitro lahko spremeni, ko se zgodi, kakšen grški scenarij.. tole pufanje ne bo šlo v nedogled. Potem pa veš, že iz zlobe bodo komplicirali. Itak obstajajo EU zakoni, ki predpisujejo, da morajo razna ministrstva in ustrezne službe med sabo izmenjevati podatke.. samo iz lastnih izkušenj ti povem, da v Sloveniji niso posobni sestaviti dopisa v slovenskem jeziku, kaj šele v razumljivem tujem in je tega cirkusa že rahlo preveč. Zadnjič mi je kolega poslal sramotno odločbo ZPIZ, kjer so za njegovo invalidsko ženo, ki ima uradne papirje iz Avstrije, sestavili takšen sklep v takšnem jeziku, da sem se samo držal za glavo – nižje res ni šlo. Prevodi iz nemšine so bili kar nekaj, tisti ki pa je to počel pa bi ga osebno tožil –
      samo zpravljat čas v Sloveniji s sodišči?!? ha ha. In tega se bojim. Je pa od službe, do službe različno. Ene ustanove res delujejo zgledno, v večini pa vlada nevrjetni kakos. Nevem, ampak tako se delati norca iz ljudi, cele nacije in pri tem tem biti nekaznovan — moraš imet jajca, ali pa dobro mafijo. Enostavno, tega sem se preobžrl. Ravno včeraj me je skoraj kap, ko so tukaj mediji objavili, da Avstrija ne bo plačevala več otroških dodatkov za otroke v SLO po svoji stopnji, ampak po slovenski. No bil je seznam držav, koliko bodo plačevali. Vse države vzhodnega bloka bodo prejele več po osebi kot Slovenija. Če neka Poljska nad 40 EUR/osebi, Slovenija samo 22 EUR/oseba.
      Tam smo, toliko smo vredni.. samo tega v Sloveniji ne bo objavil nihče. Dotaknilo se bo pa več kot 10.000 otrok v Sloveniji.
      No na NOVI verjetno bodo objavili to drugo leto. Človek je lahko desni, levi, kodrlajsasto zelen,.. nima veze kaj. Če si realen, te lahko stisne nekam in si misliš svoje. Že zdavnaj, bi bil čas, da bi to zgodovino zaključili in se pričeli ukvarjat s tem kako bodo preživeli. Velja za vse.

     • Valter BraniSlav

      Jaz se drzavljanstvu SLO ne bom nikoli odpovedal. Po zakonih, ce nimam stalnega prebivalisca v SLO 5 let ali vec me ne morejo z nicemer gnjaviti. Sicer pa, v SLO je obilica zafrustriranih ljudi ki radi postanejo zlobni. Ker sebe niso zmozni preriniti naprej, bodo drugega cloveka, seveda drugega Slovenca, tiscali navzdol. Do tujcev imajo respekt, do Slovencev ga nimajo.

      Taki pac smo. Moras se zavedati da je zivljenje ena velika borba, od spocetja do smrti se boris za prezivetje. Najprej si kot semencica moral premagati ostale semencice da si oplodil jajce ki ti je dalo prezivetje. Kasneje si moral preziveti komunizem, in sedaj se moral bojevati za prezivetje v kapitalizmu, pa se bojevati z butelni iz rodne Slovenije.

      Jaz rad zmagujem. Na nek nacin uzivam v tem da zmagam, podobno kot Trump. Ni druge, ali bos zmagal ti ali pa kdo drug. Kjer nekdo zmaga, drugi izgubi. In jaz hocem biti v tej igri zmagovalec, ne zgubar.

     • Valter BraniSlav

      Zivljenje je igra.
      Josip Broz starega Rima cesar Oktavijan, naj bi na smrtni postelji izrekel tole:
      “Have I played the part well? Then applaud as I exit.”
      https://www.ancient.eu/augustus/

      Oktavijanov pogreb je tudi bil svecan, prav tako kot Brozov:

      Augustus’ body was brought back to Rome in state and, on the day of the funeral, all businesses in Rome closed out of respect for the emperor. He was succeeded by Tiberius who he had adopted in 4 BCE and who read the eulogy (along with his own son, Drusus) at Augustus’ famously grand funeral. The emperor’s body was cremated and his ashes interred in his mausoleum. Augustus’ death was mourned as the loss of a great ruler of immense talent and vision. and he was proclaimed a god among the host of the Roman pantheon.

     • Severno_od_Raja

      Točno tako. Jaz osebno ne obupujem. Zakaj bi? Tukaj nisem pesimist. Meni se zdi tako početje, kot ga vodijo nerazumljivo in nelogično. Nimam pa nič od tega. Po svoje sem zmagovalec, odločil sem se za pravo pot in ni mi žal. Sem pa dal skozi pekel. To je res. Ampak vsaj vem zakaj ;) Zato pa o državljanstvu, ker pač ne bom dopustil, da bi se kdorkoli še delal norca iz tistega, kar sem ustvaril. V Sloveniji so se vsak dan. 10 let firme dol,.. Daj skozi. Pa tam na že samo na dvčni niti obrazcev niso znal prepisat. Po tistem znaš ceniti, ko lažje zadihaš! Meni ne fali kaj dosti. Ni to hvaljenje, ampak sem se tukaj postavil pošteno in dokaj močno na noge. Moram pa delat, ampak z veseljem. To je vse. ;)
      Vidim, da si si Trumpa precej postavil za zgled.. no, jaz občudujem to opcijo, ki je pri nas zmagala sedaj. Imamo precej podobno norišnico, kot jo imate vi čez lužo. Samo imam občutek, da bo šlo tukaj bolj zares. Za mene je enako uspešna zgodba. V 6 mesecih popoln preobrat. Evo, sosedje znamo. Dol pa cepetanje.

     • Valter BraniSlav

      Mislim da ce bi Tito se zivel bi bila z Trumpom prijatelja. Trump ima rad avtokrate, kajti tudi on je avtokrat.

      Pravis da v 6 mesecih popoln obrat. Imas v mislih izvolitev Sebastiana Kurza?

      Pa se to, vidim da uporavljas sumnike? Imas tipkovnico iz SLO? Jaz sem ze tako dolgo v ZDA da sem se kompletno odvadil uporabe stresic ko pisem na stroj. Tudi ko pridem v SLO na dopust jih izpuscam. Kako pa pri tebi?

     • Severno_od_Raja

      Veš kaj, jaz pravim, da Tito in Hitler v Vahali skupaj pijeta pir, kramljata in se prav luštno zabavata in dobro razumeta. Po svoje imata precej skupnega. In noben diktator ni bil samo slab. Še tako osovražen, sledovi so pa še dooolllgo vidni – govorim o dobrih stvareh. Seveda se na tisto hitro pozabi. Nemci in Američani se ne bi vozili v VW in če ne bi bilo Brauna, ne bi bilo NASE. Saj v taki obliki ne… in Avstrija ne bi imela cerkvenega davka.

      Ja izvolitev Kurz – Strache naveze.

      Ja na vseh mojih PC, ki uporabljam imam vse tri jezike, EN, SLO in DE in angleško tipkovnico. Tega sem vajen že od nekdaj. Priznam pa da je včasih mala zmeda, predvsem zaradi “z” in “y”, “ß” in “@”.. to pa potem včasih loviš.. sam Alt+Shift – menjava jezika, se tako navadiš, da to nekega problema ni več.

     • Valter BraniSlav

      Ja ko pridem v SLO ali nazaj v ZDA imam tezave zaradi razlicne pozicije Y in Z pa ceprav stresic ne uporabljam ze desetletja.
      Vsi diktatorji so tudi imeli kaj dobrega, kot npr Tito ali Augustus.
      Moja zena je vnukinja diktatorja Venezuele ki je – ceprav nikoli porocen – za seboj pustil kar 99 potomcev.
      Ves o kom govorim?

     • Severno_od_Raja

      Pojma nimam. Tistega, ki ga je stisnil rak pred kratkim zagotovo ne! :)) Venezuela ni lih moja top destinacija. lol

     • Valter BraniSlav

      Moja zena je Alexis Gomez, njen ded pa tale:
      https://en.wikipedia.org/wiki/Juan_Vicente_G%C3%B3mez

     • Severno_od_Raja

      Ee, sem mislil, da bo kaj takega.. mislim sem res zdaj pogledal.. samo, mam štajerko, več kot zadostuje. Dovolj adrenalinski šport.. lol. Latino nekak ni zame.

     • Valter BraniSlav

      Meni so se kot otroku bile vsec karamel in cokoladne lepotice, npr Olivera Katarina. Potem ko sem prisel v NYC sem zahajal v lokal Le Fleur, tam nekje je bil na vzhodni 54 cesti. Pred lokalom je bila dolga vrsta in pred menoj je stala karamel lepotica… Uh kaksna baba sem si mislil… zapomnil sem si njene uhane da bi jo kasneje prepoznal. Ko sem se usedel sem jo videl poleg sebe… nato sva govorila celo noc. Imel sem obcutek da se poznava vse zivljenje. Z podzemno sem jo spremil do njenega stanovanja pri teti v Queensu… in kmalu nato sva se porocila. Skupaj se vedno… Sedajle drema ko jaz tipkam. Pri nas je 23.10….

     • Severno_od_Raja

      Lol, no moja je mene prvič nadrla kot majmuna.. pa sem si mislil,.. jako dobra ženska! To se ti ne zgodi vsak dan. No, zdaj ni več tako glasna. Ampak, kot partner ni bolše. Včas te rukne, ko me prime mojih 5 min. Tudi ona dremucka poleg.. sam tukaj je 5 zjutraj.. spim zlo malo.

     • Valter BraniSlav

      Nase zene so nase komandantke, direktorice, vzgojiteljice, prevzgojiteljice, paznice in podobno…
      Ker pa imava oba isto obsesijo (fanaticna predanost druzini) sva skupaj. Ce bi bila par brez otrok pa nisem preprican….

     • Severno_od_Raja

      Evo, to tudi jaz pravim.. no navadno, slišim potem, da to ni lih “in”, dost jih ma potem “obeske”.. pa tolk večjo norišnco doma. Pač vsak po svoje.

     • Valter BraniSlav

      Se to bi te vprasal predno grem spat.
      Zakaj komentatorji Nove tako strastno sovrazijo prejsnji sistem? Misis da imajo vzrok za to? So naivni in mislijo da bi bili oni srecni ce ne bi ziveli v SLO? Ali so zbirka luzerjev ki so pac jezni ker so neuspesni?

     • Severno_od_Raja

      Kaj vem. Vsak ma svoj vzrok. Eni pa ga niti ne poznajo, ampak je tako iz vzgoje. Starejše, tistih nekaj iz povojne generacije razumem. So dali skoz hudiča. Novejše pa ne. Najbolj kar jaz osebno občutim je odrinjenost in manjvrednost tistih, ki so in smo drugačnega prepričanja. Slovenci smo sami zelo deskriminatoren narod. Kaj vem. Sovraštvo zame osebno ni ravno prava beseda. Sem rezultat 70-ih. Problem je v razočaranju nad sedanjim stanjem. Mislim logika je enostavna, če bi bla Slovenija “Švica”, potem se ne bi noben toliko ukvarjal s preteklostjo, ampak bi vsi govoril o dobri odločitvi in dobrih voditeljih. V podjetju so delavci, ki so dostojno plačani in se jim ne streže po osnovnih pravicah, tudi mirni in ne štrajkajo. Če realno pogledaš je teh 26 let bilo zafrčanih z razprtijam, ki jim ni videti konca.Ta sistem bi bil dolžan opraviti s preteklostjo in jo postaviti tja kamor spada in vspostaviti razmere dostojne človeka. To bi si vsi zaslužili, neglede na prepričanje. Tako pa sovraštvo se samo stopnuje. Ta medij, pa je samo odsev tega. Govoriti o spravi je idiotizem. Narod rabi resnico, pravo zgodovino in nas bo vse dovolj sram. Ne bo nič zveličavnega in nič herojskega. Bo samo beda.

      Kratko povedano – kar bereš ni sovraštvo toliko, kot obupno razočaranje in obupno vzdihovanje k normalizaciji razmer. Slovenija je dežela brez možnosti. Mimogrede, politiko to dejstvo niti malo ne briga.

      Pa lahko noč, ali pa dobro jutro.. pač kar prej pride :)

     • Valter BraniSlav

      Je skupni imenovalec vsega tega da Slovenci nismo sposobni vodenja ampak hocemo se naprej biti vodeni on nekoga “vecjega, pametnejsega, bolj izkusenega” ceprav je ta tujec vecji in boljsi in bolj izkusen samo v nasi domisljiji?

      V ZDA se nisem naletel niti na enega cloveka ki bi bentil nad prejsnjim predsednikom… Nikoli nisem slisal koga reci da mu je prejsnji predsednik unicil zivljenje? V SLO je pa to edino kar se slisi… nobenega programa za naprej, samo prestevanje kosti in cviljenje, jok, obtozbe, bljuvanje iracionalnega sovrastva.

      Rabi Slovenija novega diktatorja?

     • Severno_od_Raja

      Hja, si Slovenec? Vodiš firmo? Moja ni velika, imam pa kar nekaj zaposlenih in nekako nimam občutka, da kot Slovenec ne bi bil sposoben voditi. Problem je drugje. Vsaj dokler si v Sloveniji. Tega ne smeš, onega ne smeš, to ni prav.. je pa vse narobe in vsi so usrani, pa sploh noben ne ve zakaj. Vsekakor pa, če razmišlaš s svojo glavo nisi dobrodošel in .. idi. Če si dovolj trmast, pol si uspešen, če pa nisi pa nekje delaš.. v vsakem primeru pa se naučiš delat.
      … ja Slovenija. Po zadnjih volitvah si rečem, kaj jamrate, saj ste v raju!

      Me pa tkole mal zanima, kdo po tvoje naj bi bil diktator v Sloveniji?

     • Valter BraniSlav

      Sem Slovence, kot vem 100%. Sledil sem rodovnik nazaj za 5 generacij, sama slovenska imena.
      Ko sem bil na NYSE 2 leti sem se za par mesecev vrnil domov in poiskusil z mesto asistenta na EF. Vsi sodelavci so se trudili da bi me prepricali kaksen butel sem. Vse kar sem rekel je bilo narobe, imeli so cel kup komentarjev glede moje zene. Kar naprej so govorili: bil je v Ameriki in zdaj misli da nas bo komandira. Ne bo, mu bomo ze pokazali…

      Kmalu sem imel dosti in sem odsel nazaj. Imel sem zopet veliko sreco, velika podjetja v ZDA in UK so mi zaupala penzijske racune svojih delavcev. Med tem sem delal se krajsi cas na Bliznjem Vzhodu med muslimani. Ravno dovolj da sem dojel da je njihova kultura z naso nekompatibilna. Tocno vem da Merklova in nasi Levicarji sanjajo.

      Najuspesnejsi slovenski diktator je bil seveda Josip Broz. Drzal je drzavo skupaj z minimalno terorja. Ko so pospravili kolaborante leta 1945 je Broz pobijal dokaj malo.

      Sedaj osebe ki bi lahko nadomestila Broza nimamo.

     • Severno_od_Raja

      Spraševal sem, če si Slovenec zato, ker si pisal, da Slovenci nismo sposobni vodenja :) Sam si dokaz, da temu ni tako :) No ja. Ko se vrneš v Slovenijo padeš v “kavni mlinček” vseznalstva. Imam kar nekaj takih izkušenj. Včasih je rahlo komično. ;)

      Lewaki!!!.. to so zame vsi tisti, “levi” in “desni”, sodobni kolaboranti – izdajalci svojega naroda. Pa ni rečeno, da so samo tisti, ki letajo okrog z preživleim simbolom rdeče zvezde, in pod tem simbolom rušijo voljo ljudstva iz časov referenduma. Ampak tudi tisti, ki v imenu vere pomilujejo “migrante”, ali pa tisti, ki so v EU parlamentu glasovali za migrantske kvote, šenkavajo domačo zemljo tujcu,… Brez kompromisa. Tega imamo polno tudi v Avstriji in se sedaj veselo tresejo, ker norost se mora enkrat končat… tudi Merklovo še čaka kazen za njeno norost.

      Ga ne rabi nadomestit. Sploh pa ne njega. Edino pravi nadomestek bi bla pamet. Te pa politiki fali kot puščavi vode. Ja, vem bo kup kritike na napisano, samo 26 let, je dovolj dolga doba, da bi vse povrsti, srečala pamet. No ravno včeraj sem si “drznil” pisat o tem… ja pa smo pri tvojem gizenju, prepirih.. jaz pa pravim stopicanju na mestu in žalostinkah – posebna zvrst slovenske lirike… čas pa teče, potem bodo pa vsi presenečeni, kot vsako leto sneg preseneti cestarje. Samo, bo kamalu zavladala panika.. pa ne zaradi notranjih razmer, kot zaradi zunanjih vplivov. Bo kmalu veliko mižikanja – to pride, ko te dobijo s spuščenimi hlačami, pa ti zmanjka izgovorov!

     • Valter BraniSlav
     • Valter BraniSlav

      Venezuela ima najlepse zenske na svetu… Same lepotice, ne sicer 100%, ampak vsaj polovica zensk iz Venezuele je tako lepih da te kap…
      Jaz sem porocil svojo pred 40 leti… Bila je naj naj naj izbira. Najboljsa ljubica, moj prijatelj, najboljsa mati in stara mama. Moja najboljsa nalozba.

     • Severno_od_Raja

      Haa.. to je najvažnejš! Vse ostalo potem samo pride. Kaj ti bo pahanje za dnarjem, če pa tega nimaš s kom delit, oz. če nisi zadovoljen, pa si nimaš s kom kaj povedat. :)

     • šmentanamuha

      To, glede drugačnega mnenja, si malo v zmoti. To je edini forum, kjer lahko to mnenje poveš, četudi je drugačno in te ne zbrišejo. Na MMC in drugih režimskih glasilih, te preprosto ne objavijo, ker cenzura deluje 24/7. Vsekakor pa bi nas, vsaj mene, tvoje mnenje zanimalo, ker mi je to, kar si napisal, všeč, v kolikor ne gre za parole v stilu “desničarji so samo butlji” itd.

     • Severno_od_Raja

      No ja, vsesel bi bil, če bi bil v zmoti. Samo govorim iz izkušenj. Moje mnenje? Zame je važna kultura – tista bonton imenovana. Če te nimaš se je nesmiselno it politiko, al pa posel, kar pravzaprav politika je. Zlo malo je tu ljudi, za katere bi lahko dal roko v ogenj, da bi rekel, da so butlji. Morda je kakšen malce “poseben”, ampak boguhvala, da je tako. Manjka pa kulture komuniciranja in sprejemanja kritike tudi lastne opcije. Če bi se na tem forumu vsi “desni” držali tega pravila, potem provokatorji ne bi imeli moči, ne bi blo zanimivo in ja.. bi šli… to sem že parkrat napisal.. Ja, forumov, kjer poteka dobra debata je brez cenzure, ki tukaj obstaja, je več. Če mi čas dopušča, potem raje napišem tam.

     • šmentanamuha

      Nova24Tv je medij, ki gre levičarjem krepko v nos, torej je to, kar počnejo, dobro. Če ga levičarji hočejo ukiniti ali prepovedati in ga javno blatijo v svojih medijih, je to to. Če ne bi imel vpliva, ga ne bi povohali. Tako pa izpostavljajo teme, ki so drugje “prepovedane”, če pa napišeš kaj, kar jim ne paše, pa te zbrišejo ali ven zaklenejo. Tko to gre. Nivo kulture si vsak določi sam. Primitivnosti, ki smo jim lahko bili priča v lanskem letu s strani levih politikov, pa so krona in ogledalo levičarjev. Nihče od desnih politikov ni na tako nizkem nivoju. Forumaši na Nova24TV pa so iz obeh polov in primitivni komentarji prav tako. Zgled pa je v parlamentu.

  • Valter BraniSlav

   Nic od tega se ne bo zgodilo. USA ni vec ogrozena od Sovjetov. Preje so Amerosi za silo se hlinili socutje do zrtev komunizma, danes jih to vec ne zanima.
   Saj si odrastev v ZDA, kajneda, in dobro ves da v USA vlada le $$$ in nic drugega?
   DJ je vceraj presegel 25 K, in CAPE EP je tudi izredno visok 33,27, visji kot leta 1929.
   http://www.multpl.com/shiller-pe/
   Ce imas samo US stocks ti svetujem da jih deloma pretopis v cash, deloma v bond funds, in deloma v non US stocks. Takole sem naredl jaz pri svojem portfelju:

   STOCKS
   prejsnji teden
   70% TOTAL US STOCK MARKET
   30% SMALL VALUE US STOCKS

   od vceraj naprej:
   35% TOTAL US STOCK MARKET
   15% SMALL VALUE US STOCKS
   35% DEVELOPED WORLD STOCKS
   15% EM STOCKS

   BONDS
   prejsnji teden
   20% of total portfolio

   od vceraj naprej
   50% of total portfolio

   Imas dostop do Vanguard, Fidelity, Charles Schwab? Sporoci, lahko ti posljem simbole njihovih indeksov.

   • Velos bog bogov

    Samo da Putin pade in pride na oblast Slovan vseh Slovanov oskrbe komunizem z krščanstvom vred in vse kar ne paše in sodi v slovanski svet …

   • Bald Eagle

    Fogglof Tunnek, nehaj smetit pod mojimi posti!

    • Valter BraniSlav

     Nisem FT… daj mi naslov, ti posljem kartolino iz Collins Ave, South Beach…
     Ves da so preuredili hotelcek Shelly ?

 • montyamp

  Kidriča bi morali , ko se je skotil , postaviti na glavo v vedro vode .
  Bi tale svinjska glava bila v klobasah .

 • radames

  Povedati ali izraziti mnenje o enem najhujših zločincev, Borisu Kidriču, ki je bil takrat predsednik slovenske vlade in zato objektivno odgovoren za množična povojna pobijanja, ne more biti kaznivo dejanje.

  • Valter BraniSlav

   In zakaj tega niste povedali se za casa SFRJ? Takrat bi to pomagalo ce bi se vas dovolj zbralo. Danes je prepozno. Danes s tem samo odbijate potencialne volilce.

 • montyamp

  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

 • totex39

  Neverjetno kakšna država smo mi, ko še po tolikih letih vzdržujemo te komunistične spomenike , ki nas spominjajo na našo morilsko žalostno zgodovino. Vseh državah, kjer je vladal komunizem so jih odstranili in nimajo s tem več problemov tako kot pri nas.
  DAJMO ENKRAT ZAVEDNO REČI SMRT KOMUNIZMU!

  • Usmiljen Hansa

   Nikakor smrt .KAZEN

   • Tone

    A počasna?

 • Valter BraniSlav

  Dejte se mal vec kosti pa odrezanih glav na vase stranice… POTEM LJUDJE SIGURNO NE BODO VOLILI ZA VAS.
  S tem strasenjem samo pomagate levici. Skoda da nimate nobenega programa ki bi ljudem vlival upanje, ampak samo nekaj strasite in cvilite ter se smilite sami sebi…

  • Bald Eagle

   Prijavi se raje s svojim prvotnim nickom, pod katerim si stresal neumnosti na tem portalu in ravno take neumnosti stresaš tudi pod sedanjim nickom. V bistvu pa gre za eno in isto izrojeno osebo.
   Je tako Fogglof Tunnek?

   • Valter BraniSlav

    Napacno. Moj nekdanji nick v Reporterju je bil 1892-1980.
    FT nisem jaz nikoli bil. A ni on govoril v nekem narecju? mislim da prekmurskem? Je moral biti kak sosed od zveplenega 171 cm.

 • Opice so pametne

  Če želite živeti v bedi in mizerij celo življenje in na stara leta potem volite levico .Oni bodo strokovno z svojimi intelektualci uresnicili te želje .

  • Roman Benedik

   Glej,levica bo zmagala z 2/3 poleti!

   • sprehajalec

    Potem pa sestre, pa dohtarji, učitelji, gasilci, vojaki, kulturniki na ceste. hočejo kar 800 milijonov letno povišanja, ob 1,2 milijarde izgube iz tekočega poslovanja in 1,6 milijarde obresti.

    poslastica za levico Roman. za nov obraz.

 • Boris_j

  Ne vem, ali je svinjska glava znak nekaterih, da so se volitve že začele? Po novem Svinjskih demokratov Slovenije?

  Pridno se učimo osnov t.i. neliberalne demokracije, kakršna že obstaja v Višegradu. Njena osnovna lastnost je povezava huliganstva z mainstream politiko. Mislim, da je čas, da pravi novinarji izprašajo Prvaka, kaj si o tem početju misli in da se ta lepo izjasni.

  • Olga_10

   Res je,Kučana je treba izprašati in to pred sodiščem in poslati za rešetke! Vsi, ki širite sovraštvo na tem portalu, ste iz njegovih logov! Namen je jasen! Laž, kraja, manipulacija, diskreditacija, Goebbels Kucanov agitprop….

   • Matija

    A Kučan tut tebe skos preganja pa spi pod tvojo posteljo,..

    • Olga_10

     Kučan je zadnji šef komunistične partije in Udbe in odgovoren za udbaške zločine! Po osamosvojitvi je omogočil razorožitev teritorialne obrambe in s tem ogrozil Slovenijo! Je veleizdajalec!

     • Matija

      Po osmosvojitvi Slovenije je Kučan omogočil razorožitev TO? Čuj, dej nehi tiste gobe žret

     • sprehajalec

      pred osamosvojitvijo. Komunist se vedno boji oboroženega naroda….

   • Boris_j

    Svinjarija kakršno vidimo je slavljena na mediju SDS, Kučana pa v aktivni politiki že zdavnaj ni več in ga v 2018 tudi ne bo.

    Tako kot pri lažnjivem članku o mačku Tomu in udbomafiji, bo tudi za to početje treba prevzeti odgovornost.

    • Olga_10

     SDS nima nič skupnega s “svinjarijo”! Če bi bili pravna država, svinjskih glav ne bi bilo na teh “spomenikih”, saj bi bili porušeni že po osamosvojitvi in zločinci v zaporih!
     Za razkritja sta kriva zakonca Login (Logout) sama, s svojim nerazumnim početjem, ko sta preprečila objavo članka…

     • Boris_j

      Saj nisem napisal, da je to storila SDS, početje pa slavi na mediju katerega solastnica je.

    • xtc

     Ravno zato pa z Golobičem pridno delata kandidatne liste za posvojenčka”.

     • Nejc Ornik

      Račun brez krčmarja!

     • Tone

      Strah pred posvojenčkom ima velike oči.

  • Nejc Ornik

   SD – svinjski demokrati

 • dr Janez Sveti

  Svinjska glava je znak, da so koline in da je slovenski narod na to ponosen. Sploh ne vidim nobene žalitve, saj je svinja čista, pametna in lepa žival.
  DR Janez Sveti mesar

 • Roman Benedik

  Kakšen genocid??? Donko spet pametuje o stvareh o katerih nima pojma.Med vojno in po vojni so komunisti pobili okrog 20 000 ljudi.To je težak zločin,ampak genocid pa ni!

  • viRus

   Kaj se glasiš, če ne veš?

  • sprehajalec

   Seveda je, saj je pobijanje bilo načrtovano proti dvem skupinam prebivalstva, ki jih genocid definiria. Pobijanje zaradi verske pripadnosti (katoličani), ter zaradi razredne pripadnosti (vse izven delavskega razreda).

   To pa ima pravno gledano znake genocida. ker vsako usmerjeno pobijanje zaradi verske pripadnosti, nacionalne ali kakšne druge (razredna pripadnost) je genocid.

   • Boris_j

    Budalizem. Nova24tv žali žrtve genocida in niti ne ve kaj to je.

    Genocid je po definiciji etnično čiščenje. Tudi preganjanje po verski in razredni pripadnosti, ni genocid. Da pa so se povojni poboji dogajali na etnični osnovi, mislim, da celo vi niste tako nori, da bi to trdili.

    • šmentanamuha

     Ti imaš definitivno poškodovane možgane.

    • sprehajalec

     Genocide is a denial of the right of existence of entire human groups,
     as homicide is the denial of the right to live of individual human
     beings; such denial of the right of existence shocks the conscience of
     mankind,

     UN Resolucija 96, 1946

     • Boris_j

      To je tako na široko, da ti ne pove skoraj nič. Lepo si to izrezal. Geno-cid, je nekaj kar se izvaja na podlagi rodu. Torej gre po defaultu za etnično čiščenje. Pa še to ne vsako, mora biti zelo sistematično in namerno, z jasnim političnim ciljem, da se neko etnijo grdo rečeno- odstrani. “Genocid nad lastnim narodom” je oksimoronska neumnost prvega razreda.

     • šmentanamuha

      Imaš prav, uničevanje lastnega naroda je še hujše kot “klasični” genocid. To je fanatizem na meji norosti, popolna patologija, avtodestruktivnost najhujše razsežnosti. Zato se levičarjem zdi uvoz afro-arabskih migrantov nekaj povsem normalnega, celo zaželenega bolj kot sprava v lastnem narodu.

     • sprehajalec

      Definicija ti jasno pove, da genocid vključuje tudi izkoreninjnje človeških skupin. nacionalna pripadnost na zahodu ni tako pojmovana, kot pri nas, pojmujejo jo v smislu države in njenega državljanstva. Kar mi razumemo pod nacija, oni razumejo kot etično pripadnost.

     • Jovo Jamnica

      Država slovenskega ludstva bazira na državlankah in državlanih slovenske narodnosti… Zato moremo imeti v naši državi mi, Slovenci, glavno besedo! To pa Krobotom pr nas nea glih diši!!! V NDH so to nazorno demonstrirali. Morili so slovenske katoliške duhovnike zato, ker so bili Slovenci! To je genocid!!!

     • sprehajalec

      Bluziš Jovice, tistih 7 duhovnikov je bilo verjetno trn v peti oblasti takrat. zakaj, je verjetno nekje zapisano.

     • Jovo Jamnica

      Verjetno??? Dokaži!

     • sprehajalec

      Bazira na pasošu Jovice, tako kot zahodne države. Če ima štajerski afganistanec slovenski pasoš, velja, da je Slovenec.

     • Jovo Jamnica

      Drži. Ni pa slovenskega rodu…

     • sprehajalec

      Rod je nemogoče dokazati. vse bazira na občutku etične pripadnosti, pa lojalnosti do države, v kateri živiš.

      tako gleda zahod na to.

     • Jovo Jamnica

      Če je tako, zakaj se pol Lahi mantrajo z mednacjonalno zaščito recepta pice, mi pa krajnske klobase???

     • sprehajalec

      zaradi marketinga…

      Tudi Avstrijci z made in Austria.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Čudni ovi jodlari. Namesto, da bi rajši napisali made in EU… Marketing, jebi ga…

     • Nejc Ornik

      Zaradi tvoje prostaške neumnosti in uporabe narečja se zdi, kot da so vsi Štajerci takšni.

     • šmentanamuha

      No, Nejc, narečje pač ne more biti problem.

     • sprehajalec

      Že imajo kaj ponuditi. Kaj ponujajo južni štajerci? Vogrinca, kot trade mark?

     • Jovo Jamnica

      Ne. Wilhelma von Tegetthoffa…

     • Matt_von_Glanz

      rajši rečimo avtogenocid, pa tudi po starinsko bratomorna vojna.

  • šmentanamuha

   Nam, ki se nismo rodili in živeli v tistih časih, so lahko prodajali pravljice o dobrih partizanih in grdih Nemcih. Vendar ko zdajle prebiram določene dokumente ali pričevalce, gledam te gore kosti (ogledala sem si tudi film Rudar), lahko rečem, da Nemci niso bili tako pošastni. Mogoče tudi tebi ne bi škodilo, da se dodatno informiraš o teh časih in dogodkih. Komunizem je nekaj najbolj zavrženega, kar je sproducirala človeška družba. Ne samo v Sloveniji. In da po vseh teh razkritjih nekateri ta sistem še vedno zagovarjate, to se mi zdi nedoumljivo.

 • Dani Sadek

  Ka dogaja!

  • Nejc Ornik

   Iščemo smer: nova zemlja :)

   • Dani Sadek

    Super

    • Nejc Ornik

     Kam gre pa tvoja prihodnost?

     • Predober

      Nikoli – ponavljam – Nikoli s pogledom nazaj!
      Pomemben je sedanji trenutek!
      Vse drugo je nerelevantno in moteče ter nenormalno!

 • xtc

  Ja leviim revčkom se meša ,ne morejo se sprijazniti s tm ,da jih zgodovina kot njihovo ropotijo in krvave idole považa.Ter ,da drugačno govorjenje in mišljenje o njihovih zločincih ni kaznivo dejanje.
  Uboščkom se meša,ker je EU njihovo ropotijo in idole izenačila s njihovimo brati po socializu NSAP in bratranci Fašisti in ,da so svinjske glave le vmesna fata ,do odstranitve in mlinov.
  Podobno kot so padali Leninovi ,kipi po Višegrajskih državah bodo kmalu padli po Sloveniji tudi Titekovi in tisti,ki častijo zločince,to mra biti levim jasno saj gre za nepovratno smer zgodovine,ki je ne morejo več ustaviti,kljub obupnem kričanju in napenjanju,kramapočasi a zagotovo odhaja na odpad zgodovine,kamr tudi sodi z nacional socialistično in fašistično.

  • Nejc Ornik

   Vse spomenike zločincem v muzeje, kot je to v Dachauu, sisitem pa obsodit in kaznovat vse vključene!

 • Nejc Ornik

  Predlagam novo ime stranki, ki se zelo rada poimenuje v skladu s trendi.

  SD =svinjski demokrati

 • Dani Sadek

  No glede tiste pujskove glave!
  Menim, da se je zadeva dogajala v večih korakih in sicer:
  1. korak: Poskus preimenovanja naselja Kidričevo, (opomba: ljudje v Kidričevem so bili proti)
  2. korak: Poskus odstranitve spomenika B. Kidriča, (opomba: ljudje v Kidričevem so bili proti)
  3. korak: Kraja spomenika B Kidriča (bron) (opomba: ljudje v Kidričevem so se zgražali – čudili pa ne!)
  4. korak: Postavitev svinske glave na nosilec spomenika (opomba: ponovno zgražanje ljudi iz Kidričevega).

  Zadeva je več kot očitna:
  – ker ni uspel 1. korak so izvedli 2. korak, ko ta ni uspel so pristopili k izvedbi 3. koraka. 4 korak pa so storili iz obupa, ker več ne vedo kaj bi počeli!!

  Ja, po vsej verjetnosti (99.9 %) da so tudi za zadnjim dejanjem isti ljudje, isti nestrpneži, isti organizatorji …….!

  Pa dajte ljudje kaj bolj pametnega počet, naprimer za dobro vseh, ne pa vnašat nemir in sovraštvo do drugih!

  Toliko in LP!

  • šmentanamuha

   Spoštovani kolega komentator, odkar so prišle na dan grozote povojnih pobojev, je potrebno na te stvari pogledati drugače. Nihče od teh ljudi si ne zasluži zgodovinskega spomina. Zato je treba preimenovati vse Kardeljeve in Titove trge, Kidričeve spomenike in še posebej Kardeljevo univerzo v Ljubljani. Ti komunistični relikti res niso dobra popotnica za prihodnost. Potrebno jih je zradirat, to je edino, kar si zaslužijo ti pošastni kriminalci in lopovi.

   • Tehtnica

    Se strinjam. Naj jih odpeljejo v muzej, kjer bodo pričali o temnem obdobju naše zgodovine, da bomo Slovenci končno lahko svobodno zadihali v očiščenem okolju, kjer ne bo na vsakem drugem koraku spomina na mračno preteklost.

    • šmentanamuha

     Tako je. Ob tem sem se spomnila na enega faraona, mislim, da se je imenoval As ali nekaj takega, ki je umoril Tutankamona, se mi zdi, in potem zavzel prestol in se poimenoval faraon. Po njegovi smrti so “nenznanci” uničili vse zapise, stolkli so jih iz sten, kjer je bilo njegovo ime in razbili obraz njegovi mumiji, tako da ni mogel v onostranstvo (nekaj v tem stilu). Skratka izbrisali so njegov zgodovinski spomin zato, ker ga ni bil vreden.

     • Tone

      Če tega ne bi naredili, bi bil res pozabljen, le eden od stotin faraonov, tako pa je jelovo ime ostalo znano in večno. Še po tisočletjih njegova zgodba živi celo na slovenskem forumu. Koliko imen in zgodb faraonov še poznaš?

     • šmentanamuha

      Ne,pač pa ni mogel oditi v onostranstvo. To je bila največja kazen. Ampak ti bizgec se s tem ne utrujaj. To je bil pač en dokumentarec, ki sem ga gledala. Tisti, ki še vedno živi v spominu, pa je Tutankamon, oni drugi, pa kot morilec faraona, nevreden posmrtnega življenja in spomina. Ni čist isto, a ne. To so pač razvozlali, ko so ugotavljali, zakaj so določeni hieroglifi izbrisani (uničeni).

  • Predober

   Dajte še enkrat prebrat!

   Pomembno je živeti Sedaj, v Sedanjem trenutku.
   Glede popotnic pa nebi izgubljal besed.

   Premnogo raznih kriminalcev prosto hodi po naših cestah, tako obsojenih, kakor oproščenih (zaradi 1001 različnih razlogov) in to iz različnih opcij (mene osebno sploh ne zanima iz katere je kdo) pa se nič ne zgodi. Če pa še je med njimi kak psihični bolnik pa je še toliko huje!!!

   Se strinjam, grozot je bilo ogromno in so obsojanja vredne. Kar je bilo tudi storjeno!

   Pa ljubi ljudje, dajmo dat poudarek na SEDAJ, na ljudi, ki živimo SEDAJ in videli boste, da se zadeve dajo zelo lepo, mirno, brez nekih konfliktov in opcij rešiti in vsi MI, bomo lažje zaživeli in sobivali.

   in še eno moje skromno mnenje:
   – ukiniti vse politične stranke,
   – v vlado, parlament in vse do občin pa postaviti strokovnjake iz posameznih področij.

   In bodo zadeve rešene za vse čase !!!

   • šmentanamuha

    Sedanjost je posledica preteklosti. Če jene razumeš, samo ponavljaš iste napake. kdo je že rekel: Spoznaj sebe? Tudi narod mora poznati svojo zgodovino, ki pa je na žalost lažirana že generacije. Torej, spoštovani Predober, tvoj namen je plemenit, vendar “samo pes se spomni le svojega zadnjega obroka hrane” (citat iz Igre prestoleov 7. sezona 1. del), človeka pa določa njegova preteklost in narod pa njegova skupna zgodovina.

    • Predober

     Razumem!
     pri teh zadevah sta vedno dve plati istega kovanca.
     Glede psa oziroma njegovega spomina pa le ne drži, slabega gospodarja oz. tistega, ki ga je kdaj udaril, si dobro zapomni!

     Pri lažiranju pa je le potrebno paziti, da se pri spreminjanju zgodovine ali njene razlage kdo ne opeče! Predvsem pri zaničevanju enega in poveličevanju drugega – kjer se (lahko) naredi še več škode!

     Razumem, težko je nekoga, ki je prepričan in zvest neki opciji, pa naj bo rdeča, črna, bela ali še kakšna druga, prepričevat s strani, ko nisi zvest in prepričan v prav nobene od teh!!!

     Živeti sedaj, v sedanjem trenutku, dati sedaj, v sedanjem trenutku, najbolje od sebe, paziti pri uporabi naučenega in vodljivega uma. Več uporabljati srce pri svojih besedah ter dejanjih!

     • šmentanamuha

      No, to ti lahko pritrdim.

     • Goran Hvala

      Nimas prav….jj je najbols…;-)

  • Aurelius

   Za dobro celega naroda je treba enkrat za vselej raziskati zločinsko delovanje KPJ, KPS, OF in vseh njihovih zgodovinskih transcendentov vključno z njihovimi glavnimi nasledniki SD, vse zloćine je treba raziskati in zločince ter vse njihove podpornike spraviti za zapahe po načelu: kdor lopovu lojtro drži, tudi sam krade !!!

   • Predober

    Dodaj še bele, črne in še kakšne ter njihove glavne naslednike ….. – velja isto, kdor lopovu lojtro drži, ima tudi kakšno korist od tega!!!!

 • Nejc Ornik

  “Za dobro celega naroda je treba enkrat za vselej raziskati zločinsko
  delovanje KPJ, KPS, OF in vseh njihovih zgodovinskih transcendentov
  vključno z njihovimi glavnimi nasledniki SD, vse zloćine je treba
  raziskati in zločince ter vse njihove podpornike spraviti za zapahe po
  načelu: kdor lopovu lojtro drži, tudi sam krade !!!”
  Aurelius

 • Olga_10

  Pozabimo na povojne poboje, tisto je zgodovina, zdaj imamo druge probleme. Sicer pa so usmrtili le tiste, ki so si zaslužili.

  • šmentanamuha

   Tajni agent levice v Olgini preobleki. Vidiš, to je stvar dostojanstva, česar levičarji ne bodo nikoli razumeli.

  • Hribouc

   To vas bo bunkalo 4 /štiri rodove levuharske!

  • Miro Jereb

   Kaj si bebasto mem udarla…zabita k šterna…

 • piko8

  Ko bodo izbrisani vsi spomini na mračno preteklost, vklučnoz SD ( svinskimi demokrati), takrat bo Sloveski narod svobodno zadihav!!

  • Valter BraniSlav

   In zakaj ne diva svobodno zdaj?
   Cez 100 let bo isto.. Slovenski luzerji ne boste nikoli dozoreli. Zivljenje je borba, nenehna borba v kateri je treba zmagovati, ali pa si porazen.
   Zgleduj se po Trumpu… ki se ne pusti.

  • Hribouc

   Mislim, da še malo prej.
   Si slišal Židana-Terančka z rdečim noskom, kako je govoril o SDS kreditu?
   Mulci v osnovni šoli so 5x boljši govorniki.
   S takim ne bo težko končat kariere SD.

 • Traveler

  Skoda svinjske glave, ne zasluzi si jo. Se hujsa od zverinskih pobojev razrednega sovraznika med in po drugi vojni je huda pohaba slovenske psihe. Prizadela je okoli 2/3 prebivalstva. Sem mislil, da bo splet naredil kaj proti temu, pa gre vse skupaj prepocasi. Ko se enkrat naredi prevec zasevkov je zdravljenje drago, dolgotrajno in bolece, lahko pa nastopi tudi smrt. Pa se nase cakalne vrste.

  • šmentanamuha

   Mhm, to je to.

  • svinjaglava

   to je bila maska demokracije, ki je prej pripadala JANEZU JANŠI, poteze okoli rilca in uhlji so isti

   • Hribouc

    Slabo so te izšolali, Bimbo.Samo dve potezi si našel od desetih?
    Ostale poteze niso njegove niti slučajno, torej ni maska Demokracije.
    Je Orwellov prasec.
    Original.
    Vprašaj Miličarje.

 • Tanja Bor
 • Miro Jereb

  Ne vem če ste prav razumeli…policaji iščejo tistega ki je glavo tja namestil zato da dobijo ostali, boljši del svinje ki so jo “lumpi” zadržali in pojedli sami…

 • sunday

  iz dobro upravičenih virov sem izvedel, da so prijavo o pujčikini glavi podali musli podganji iztrebki zaradi razžalitve čustev do prijatelja levista !!! – menim, da ima brezpravna in tretjerazredna raja vsega polhen kura. !!!

 • Goran Hvala

  Ma kaksen genocid neki…kaj nabijate…dol v kongu so jih 6miljonov pobil v zadnjih 20letih..pod pokroviteljstvom zdruzenih narodov…noben od demokraticnih voditeljev se ni omenu tega…kaj sele genocida…vi pa o genocidu v sloveniji…mi je smesno kak se znamo norca delat…;-)