Seksistična Sneguljčica in rasistična Pika Nogavička

Marco Gombacci je italijanski politični analitik in novinar. (Foto: Demokracija)

Mesto Los Angeles se je odločilo, da bo porušilo kip Krištofa Kolumba, ker naj bi po mnenju aktivistov “predstavljal obdobje imperialnega ekspanzionizma evropskih moči in izkoriščanje človeških bitij”. Krištof Kolumb, človek, ki je odkril Ameriko, genovski raziskovalec, ki se je s svojo posadko pogumno vkrcal na tri karavele, da bi odkril nova ozemlja, je obtožen začetka “genocida” nad avtohtonimi Američani. Politični korektnosti je uspelo na novo napisati tudi ta del človeške zgodovine.

Tudi drugi kipi in portreti zgodovinskih oseb so postali tarča politične korektnosti, ki preplavlja Združene države in Evropo. Kipe generala federalnih sil Roberta Edwarda Leeja so porušili ali poškodovali, dežujejo zahteve po umiku čikaškega kipa italijanskega letalca Itala Balba, ki je opravil zgodovinski let čez Atlantik, in to samo zato, ker nekateri Američani menijo, da naj bi bil spomenik pravzaprav “v čast fašizmu”, v Združenem kraljestvu pa so začeli debatirati o liku admirala Nelsona, ki ga nekaj “intelektualcev” obtožuje, da je bil za “belsko nadvlado”.

Portrete nekaterih uglednih študentov prestižne Univerze v Oxfordu so umaknili, ker predstavljajo “belo, heteroseksualno, maskilistično” družbo. Na tej univerzi tudi prvič v osemsto letih na smeri teologija krščanstvo ni več obvezen predmet. Na drugi univerzi v kraljestvu njenega visočanstva, SOAS, Šoli orientalskih in afriških smeri, so združenja študentov protestirala pri rektorju, ker so bili med obvezno snovjo tudi nekateri filozofi, kot so Platon, Kant in Descartes, ker so bili “belci”, študij pa ne vsebuje afriških ali azijskih filozofov.

Bi morali porušiti piramide, ker so bili faraoni zasužnjevalci?
V enem od vrtcev v Stockholmu na Švedskem so se odločili, da ne bodo več brali klasičnih pravljic, kot sta Sneguljčica in sedem palčkov ter Trnuljčica, ker so jih opredelili kot seksistične. Enako usodo je doživela tudi Pika Nogavička, ki pa so jo definirali kot “rasistično”. Risani filmi prav tako niso pobegnili novi inkviziciji politične korektnosti. Lik Apuja iz “Simpsonovih”, ki upodablja Indijca, ki je emigriral v Združene države, so producenti umaknili po obtožbah, da je preveč stereotipen … Tudi v Italiji je bilo nekaj primerov strumnih intervencij politične korektnosti. Lani so v Operi v Firencah izvajali opero Carmen tako, da Carmen ubije don Joséja, in ne obratno, kot si je v izvirniku zamislil Bizet. Tako potezo je režiser opravičeval kot svoj poziv proti umorom žensk, vendar ga je publika izžvižgala.

Foto: epa

Če bi se ti kriteriji uporabljali povsod, potem bi se bilo treba spomniti, da je Margaret Sanger, ustanoviteljica Načrtovanega starševstva (organizacije, ki v Združenih državah opravi največ splavov, skoraj 330 tisoč letno, in je ena največjih donatorjev demokratskim politikom), ustanovila abortivne klinike zato, da bi zmanjšala nebelsko prebivalstvo in je bila podpornica evgenike. Kaj bi bilo torej treba storiti s šolo za zunanje zadeve Princeton, poimenovano po predsedniku Woodrowu Wilsonu, ki je prepovedal Afroameričanom, da bi vstopili v vojne sile ZDA? Bi morali porušiti tudi piramide, ker so bili faraoni nepopravljivi zasužnjevalci? Ali morda uničiti Kolosej, ker so se v njem borili gladiatorji?

Našo kulturo je potrebno zaščititi ali pa bo sledil padec družbe
Pred nedavnim smo bili priča nekomu, ki je rušil spomenike, uničeval umetniška dela in je hotel izbrisati zgodovino. To so bili barbarski džihadisti Islamske države, ki so uničili templje v Palmiri in Raki, ki so razdejali cerkve v Mosulu in na Ninivski ravnici, ki so obglavili Khaleda al-Asaada, arheologa iz Palmire, ki jim ni hotel izdati, kam je skril nekaj svojih najdb, da bi s tem preprečil njihovo uničenje.

Zakaj so to počeli? Ker so želeli zgodovino napisati na novo tako, da bi izbrisali vse kulturne reference družb pred njimi. Da bi lahko premagali ta trend in takšna revizionistična gibanja, moramo zgodovino razumeti in jo predvsem preučevati, ne pa je brisati. Znova moramo odkriti svojo identiteto in svojo kulturo in se ju ne sramovati, kajti v nasprotnem primeru bo to padec naše družbe; vrednote, ki jih ta predstavlja, pa bodo obsojene na izginotje, pri čemer bodo označevale neustavljivo dekadenco zahodne kulture.

Marco Gombacci

 • večni srb

  Če bo kdo izbrisal Piko Nogavičko, se osebno ne bom preveč sekiral, medtem ko sta Sneguljčica in Trnjulčica klasični pravljici, ki najstniško seksualnost spretno sublimirata kot boj med dobrim in zlim. Sneguljčico sem si vedno predstavljal kot tiste butaste resničnostne showe na TV, kjer priznani modni kreatorji izbirajo najlepšo manekenko, Trnjulčica me spominja pa na Karsdashianove. Zgleda je pop scena postala tako zahtevna, da pravljice ne pripovedujejo več otrokom ampak jih priredijo za odrasle. Vse pravljice bratov Grimm so take, lahko jih razumeš šele, ko si starejši.

  Načelno me nič ne moti, če bi malo zamenjali standardni repertoar ideologije za male otroke, ampak zgolj v primeru, če bi jih zamenjali s še boljšimi pravljicami. Poglejmo kdo so kandidati, Mario brothers in Zelda, iz Nintenda, Last of us iz Playstationa, Gear commander in Hallo iz Xboxa ter Doom, Call of duty, Half life, Simsi in še marsikaj iz osebnega računalnika, ki je najbolj priljubljena in zmogliva platforma sodobnega pravljičarstva.

  • traktor

   Mater člouk, kuga maš ti enga cajta. A se neb raj kakšnga dela lotu?

   • Schemva Miro

    Kdaj si pa ti videl kakšnega Srba,da dela,od čefurjev delajo edino Bosanci v gradbeništvu,ta večni srb pa po cel dan samo filofizira na tem portalu,čudim se,da ni dosegel kakšnega uglednega statusa v družbi,ker,če bi ga,ne bi imel časa cel dan pametovati na tem portalu.

 • Frank Novak

  …”Krištof Kolumb, človek, ki je odkril Ameriko, genovski raziskovalec, ki se je s svojo posadko pogumno vkrcal na tri karavele, da bi odkril nova ozemlja, je obtožen začetka “genocida” nad avtohtonimi Američani. Politični korektnosti je uspelo na novo napisati tudi ta del človeške zgodovine.”…

  SEVEDA KRISTOF KOLUMB NI ZAGRESIL GENOCIDA. BELI ZAVOJEVALCI SO PRISLI OSVOBAJATI BREZVERNE INDIJANCE, TAKO KOT BODO SEDAJ MUSLIMANI OSVOBODILI EVROPSKE KRISTJANE IN ATEISTE…

 • Anton

  Kaj nas to briga, da bo le titova zgodovina ostala zlagana kot je.

 • VERRZIFIKATOR

  Naj se vtaknem v eno še podrobnost,
  če potujči se ime slovensko,
  urediš zadevo sakramensko,
  pri vsej stvari gre pač za spodobnost.

  Koliko na Laškem takšnih tičev
  s smešnim se priimkom kiti danes,
  raje so Giovanni kakor Janez,
  tak performsans je vsaj zame ničev.

 • VERRZIFIKATOR

  Jan Bimbum

  ČAS BREZ PRAVLJIC

  Ko politična korektnost zgrabi,
  ni ti pomoči, saj ti je jasno,
  da boš šepetal, govoril glasno
  nič več, se ti lastni govor gabi.

  Pazil boš na sleherno besedo,
  črnemu odslej boš rekel plavi,
  belemu konjičku le nepravi,
  zmerjal boš bogastvo s skrajno bedo.

  Pravljicam slabo se danes piše,
  je Sneguljčica preveč seksistka,
  Pika Nogavička je rasistka,
  Sedem palčkov! Daj, govori tiše!

  Sedem palčkov kakor sedem zmajev,
  zraven je gotovo strašni Jurij,
  ki zelenim zmajem jo podkuri,
  druščina krščanskih tolovajev!

  Tisoč in pa ena noč dopustna
  zbirka pravljic še samo ostaja,
  tudi če nobena ne ugaja,
  tudi če je pravljica robustna.

  Te vsaj v tistem svetu so nastale,
  ki se ga nadvse visoko ceni,
  prav zato ostajajo na sceni,
  novega preroka bodo dale.

  In povem vam, v času, ki prihaja,
  v času, ko ne bo več pravljic pravih,
  manjkalo ne bo nam zgodb krvavih,
  zvezda njihova prav naglo vzhaja.

  A konča brezpravljično obdobje
  se tako, kot se konča še vsako,
  voda splakne sleherno kloako,
  v zgodovine bo zašlo obrobje.

  Treba ni zato nam pač preroka,
  ne Elije in ne Mohaméda,
  treba ni razumneža, vseveda,
  je dovolj, da vprašamo otroka.

 • DMB

  A naši bodo pa prepovedali Martina Krpana

 • Franc Šink

  Nasrkali smo ga. Sedaj jih je že pravljičnih bitij strah.Na primer Merkela, Soros,Makron, Kučan, …….,Redno obiskujejo psihiatra, ker jih je strah Janka in Metke, Sneguljčice, rdeče kapice…….Ker jih je ponoči strah. Edino Makron je v malo boljšem položaju. Ima mamico poleg sebe.

 • RATATA

  Za obstanek in ohranjanje naše kulture, naših tradicij ter našega načina življenja se bomo kot kaže morali boriti.
  Kot posledica globoke demografske, politične in gospodarske krize v kateri se je znašla moderna Evropa, moralne degradacije prebivalstva, propadanja socialne države ter vsesplošne družbene apatije, ki je zavladala med slovenskim narodom se bomo nekateri morali potruditi in se zavzeti za vzpostavitev normalnosti, ki jo v prokomunistični osamosvojeni Socialistični Republiki Sloveniji še sploh ni bilo.
  Slovenija in Evropa potrebujeta pametno, sposobno, močno ter učinkovito alternativo družbenim eksperimentom, ki so našo družbo potisnili na rob preživetja.
  Molimo za zdravo pamet in borimo se za zdravo prihodnost svoje nacije!

 • Caesar

  Iz zgodovine že imamo nekaj primerov množičnih migracij in posledice le teh. Eden največjih valov množičnih migracij je bil v 12. stoletju pred našim štetjem, ki je uničila veliki civilizaciji, Minojsko na Kreti ter močno Hetitsko kraljestvo v Anatoliji. Preživel je edino Egipt, ker je vojska faraona Ramzesa III. v pomorski bitki uničila tako imenovana pomorska ljudstva in jim preprečila izkrcanje v Egiptu. V Evropi poznamo še migracije za časa Atile in Džingis Kana in njihove posledice za takratne narode. Vsaka taka množična migracija pomeni krvav boj za obstanek.

 • Get Smart

  Mesto ne odloča, mesto samo je.
  Mesto “kao oz. samoimenovanih padlih angelov” je totalno pod kontrolo kaviaržido KOMINTERNE.
  In “sveti gozd” je kraj njihovih satanističnih obredov transićizma =
  kastriranja otrok = 99 % Hollywooda so transići =
  iz fantkov narejene kao ženske in iz deklic narejeni kao feminizirani mekanocurneži.

  • Get Smart

   Kolumb NI ODKRIL česarkoli. Bil je le kurir kaviaržido KOMINTERNE, točno teh, za katere so njihovi sužnji gradili piramide, zdaj pa gradijo stolpnice
   po LJubLJaNJama in ostalih mestih, kjer pač lahko.

 • Get Smart

  Kaviaržido KOMINTERNIZMU = KOMUNISTIČNI INTERNACIONALI bomo pravilneje rekli
  KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA, ne pa “politična korektnost”.

  A boste otroci nehali pobirati kaviaržido KOMINTERNISTIČNE floskule in jih jemati kot suho zlato.
  MORATE se pač znova ali pa sploh naučiti SLOVENSKE KULTURE = bobu bob.

  LAŽ je LAŽ, ne pa bla bla bla politična korektnost.

  • Get Smart

   Pomni, kaj so ti položili v zibko:

   SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
   seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
   vrednotami.
   Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
   ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
   = poštenost,
   = pravičnost,
   = resnicoljubnost,
   = prijateljstvo do ljudi,
   = domoljubnost,
   = rodoljubnost,
   = svobodoljubnost
   in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
   podarili svetu.
   Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

   • Get Smart

    Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

    KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
    MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
    = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
    =
    detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =

    transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
    kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
    ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
    sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
    poznate PODTIKANJA o fovšiji =
    fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
    ženskih bolečin in užitkov,
    fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

    pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
    kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
    kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
    ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
    ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
    potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
    ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
    kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
    samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

    in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
    =
    enako velja za ostale -izme =
    = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
    KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
    … =
    tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
    (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)
    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
    =
    “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

    1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
    2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
    psi čuvaji tekovina revolucije
    3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
    oz.
    z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

    Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
    seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
    .
    Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
    so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
    ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
    osvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

    • Get Smart

     Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
     = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

     in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM = SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

     kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

     = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

     (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
     pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
     gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
     i tako dalje do tokija …)

     vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
     delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
     =
     “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

     1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
     2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
     psi čuvaji tekovina revolucije
     3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
     oz.
     z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

     Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
     seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
     .
     Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
     so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
     .
     .
     Jezus Kristus:
     »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
     .
     »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

     • Get Smart

      SOCIALIZEM=FAŠIZEM=KOMUNIZEM=KAPITALIZEM=
      FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
      so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
      ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

      =SUŽNJELASTNIŠTVO.

      Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
      = FORUM 21
      =
      MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
      predsednik je pa MILAN KUćAN,
      ki je tudi predsednik
      PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
      =
      ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
      in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
      = uradno preimenovan v LDS =
      DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
      i tako dalje do tokija,
      pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
      MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Kataklizma

  No, gospod Gombacci, ki tako vehamentno pišete o KK.
  “Krištof Kolumb, človek, ki je odkril Ameriko, genovski raziskovalec (daleč od tega da bi bil raziskovalec – mogoče, raziskovalec ležernega življenja), ki se je s svojo posadko pogumno vkrcal na tri karavele, da bi odkril nova ozemlja,” … NE, ne da bi odkril nova ozemlja ampak SKRAJŠAL pot do Kitajske (sploh pa ni bilo nič “pogumnega” v tem, ker je bila to njegova kazen)… a vidiš, že takrat so z rdečkarji kovali zaroto.

 • mare

  Verjetno bo tudi general Maister proglašen za rasista, ker je napadel Nemce na Štajerskem

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!