Serpentinškova paravojaška falanga

Vinko Vasle (Foto: osebni arhiv)

Za dobro domovine je vedno pomembno prepoznati, kdo so pravi sovražniki naroda, da ti potem ne morejo podtakniti enega neuravnovešenega Šiška, eno zarjavelo sekiro in eno puško. Brez ovinkarjenja je treba vendarle ugotoviti, da je ta hip največja in najnevarnejša paravojaška skupina tista okrog Serpentinškove koalicije in prihodnje vlade. Napadli so vse: osamosvojitveno zapuščino, ustavo, zakone in zdravo pamet. Poglejmo najprej jagodni izbor terorističnih napovedi te falange.

Najbolj neposredna je bila večna sindikalistka Lidija Jerkič z izjavo: “Danes zahtevamo, jutri bomo vzeli.” Miha Kordiš iz fašistične Levice pravi, da je “kapitalistično izsiljevanje nacionalnih držav šolski prikaz omejitev reformističnih politik, kot nam jih je uspelo izboriti. Rešitev? Nacionalizacija”. Isti oberlajtnant oboroženih struktur levičarjev Iskra je zagovornik tega, da je “podjetnike treba obrati do zadnjega beliča, nato pa jih z bajoneti sterati v morje”. Njegov firer Luka Mesec je bilančni dobiček razglasil za davčno utajo, profesionalni histerik Franc Trček pa je dodal: ”Pogoji usmerjanja gospodarskega razvoja morajo izhajati iz davkov.” A bi lahko, prosim, enkrat pa le udarila strela z jasnega!

Potem sta tukaj dve boljševiški predstavnici antropologije neumnosti – Svetlana Slapšak in Vesna Vuk Godina, ki je zapisala eno najbolj neinteligentnih, butastih in neumnih iz komunistične ekonomske znanosti – namreč, da to, kar so ustvarili delavci, ni od Boscarola niti od Akrapoviča, in je zatorej denar od delavcev. Obe izvedenki za blebetanja sta v resnici antropološko gledano ostali neučlovečeni. Ali kot je nekoč rekel neki dijak Zlati Prinašalki: “Ko je opica zlezla z drevesa, je postala komunist.”

Kadrovski nadekstremi in deviacije Serpentinškove vlade
Ta in druga programska izhodišča za razpihovanje nestrpnosti, revolucionarnega nasilja in za napad na ustavo so se odlično povezala s fašizmom in komunizmom v Serpentinškovo koalicijsko pogodbo in koalicijo pet plus ena je šest. Šlo je celo tako daleč, da je v koalicijski pogodbi cilj, da se ukine tudi zasebno zobozdravstvo. Če ješ travo, pač ne potrebuješ urejenega zobovja. Uresničevanje tega terorizma pa je prepuščeno prihodnjim ministrom, pri čemer Tugomir Kodelja, padli kandidat za ministra za javno upravo, ni naključna kadrovska deviacija Serpentinškove vlade, je le najbolj kretenska. Nadomestil ga bo namreč izjemni kandidat Rudi Medved, ki je bil novinar, ki piše scenarije za prireditve NOB “na juriš”, piše besedila za zabavno glasbo v slogu “ne boš ti meni zizekov majal” in tudi poezijo – nočem vedeti, kakšno. Te Medvedove reference so naravnost nore.

Poslanec LMŠ Rudi Medved. (Foto: STA)

Ena od kadrovskih deviacij je na primer spet minister za izobraževanje Jernej Pikalo, ki je izjavil, da bi osebno spoštoval ustavno odločbo o financiranju zasebnega šolstva, samo tega ni v koalicijski pogodbi. Tej briljantni boljševistični greznici se ne čudim, ker Pikala dobro poznam, poleg tega pa sodi v kategorijo politikov meter in dvajset, s čimer se intelektualno in fizično lahko primerja z Milanom Kučanom, Vinkom Hafnerjem in drugimi velikani titoistične teorije in prakse likvidacij razrednih sovražnikov. Naj se zahvalim svoji omi, ki mi je večkrat dejala: “Boj se majhnih moških.” Naj ji bo lepo v nebesih, s peklom pri nas se bomo morali sami soočiti. Nam bo pomagal prihodnji minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar? Njegove ministrske reference so: “Sem sredinski človek zdrave pameti, občasno hodim v cerkev in sem socialno usmerjen”. Torej gre za kandidata, če se izrazim po Serpentinškovo, ki ni ne žaba in ne človek. Za notranjega ministra je to verjetno bistveni kriterij. Ta nas pred norostmi terorizma in državnega udara Serpentinškove vlade pač ne bo reševal. Bo šel pač k maši.

Kadrovski nadekstremi Serpentinškove ministrske ekipe pa so: Andrej Bertoncelj, kandidat za finančnega ministra, ki nima vizije, manjkata pa mu tudi dve milijardi evrov. Potem Marko Bandelli, ki je primitivni zunajkategornik. Karl Erjavec, pogrebnik upokojencev, Andreja Katič, ki je uničila Slovensko vojsko, itd. Pravzaprav bi večini ministrskih kandidatov morali preventivno odvzeti prostost takoj po predstavitvah.

Ta koalicija je torej preveč nora, da bi bila politično prištevna. V resnici je napovedala vojno gospodarstvu in normalnemu delu prebivalstva. Ko pa je vojna, dragi moji, se je pa treba braniti.

Kaj so že to, vaške straže?

Vinko Vasle

 • mona lisa

  Ta na silo sestavljena vlada ki jo je sestavil poraženec ljudstva Šarec z levaki je bolj škodljiva kot tisoč Šiškov.

  • Jože

   Ne Šarec ni poraženec.
   poraženec je tisti ,ki kljub zmagi na volitvah nima jajc ,da bi vsaj poskusil sestaviti vlado.zna se tudi zakaj.Zelo dobro so ga v partziji naučili biti glavni če pa ni pa je potrebno izvajati ostro kritiko,ne glede na rezultat.
   <LP

   • Vera

    Če še ni , pa še bo . Zdaj je šesterica stopila skupaj, na koncu bo ostal sam , ker nič ne zna , še ministrov nima iz lastne stranke .

   • pajot

    Zmagovalec volitev ni Maša Kociper,da bi rinil veliki krogec v manjšega. S 36 poslanci pač ne moreš sestaviti vlade. Otroci v vrtcu to vedo. Uči se pri njih.

 • zokispoki

  Sem se prijetno zabaval ob branju
  tega komentarja. Main stream 571 hlapcki, pa naj se naprej pridno lazejo, zavajajo, in izvajajo svojo pomembno, druzbeno politicno mentalno masturbacijo !

 • učko

  Boljš bi blo “Serpentinškova paranormalna falanga” !

 • totex39

  Dobro sklepanje iz strani Vasleta, ravno vsa falanga zbrana okrog Šarca je tista katerih se lahko močno bojimo. Šiško je bil le majhna zatemnitev v njihovih nevarnih akcijah, ki jih nam bodo kmalu oprizorili.

  • Warrior princess

   Še bolj zanimivo je to kaj počne hči medveda pri esds in to že od vsega začetka. Trenutno dela kot pravnica pri znanem esdsovcu.

   • totex39

    Glede zaposlovanja se dogajajo res nesramne stvari, da vse skupaj težko razumeš ko slišiš kar se dogaja, takrat pa najbolj še vedno nastradajo tisti, ki nimajo nobenih privilegijev pa je lahko zelo sposoben, vendar ker ni njihov hitro odpade.

    • Warrior princess

     Za takega je najboljše, da je zasebnik. Kmetje in zasebniki smo svoja stranka in se težko identificiramo z desnico oziroma levico, ki za nas ne naredi ničesar vzpodbudnega. Ustvariti bi morali lastno stranko.

 • Olga2345

  Bravo Vinko! Res se bomo morali braniti in to proti komunističnim in Islamističnim talibanom!

  • Jože

   ti si malo pardon fejst fu……………
   LP
   Joško

  • žogica

   Nimaš pojma o ničemer, samo, da nekdo blati vlado, pa uživaš v svojem omejenem zahojenem življenju. Ali res nimaš za kaj živeti?

  • Jože

   Ja to sem pa pri prvem komentu pozabil:
   boriti se je treba tudi proti izkoriščevalski rkc

 • Bandit123

  Prej bi Janezu pel slavo pred volitvami in morda bi dobil 50%, a sedaj pljuješ po Šarčevih, pa še delati niso začeli. Sebi delaš sramoto s tem blatenjem.

  • pajot

   Ti si pa delaš sramoto s tem pisanjem. da o nadimku niti ne govorim.

  • SIMON ROZIC

   Začeli delati? Kaj je to?- misliš : “nadaljevali z nedelom”…bi bilo pravilno!
   Takole gre:

   Saj so vsi isti, isti , isti,
   zajebanci in komunisti,
   anarhisti, šovinisti,
   primitivci in lažnivci,
   naše revščine so krivci !…

   refren/ enak 1. kitici !

   (lahko pa tekst obračaš po mili volji)

 • Common Sense

  Še bolj nesposobni so nasledili dokazano nesposobne. Deloma pa so celo isti. Pač, nova generacija. Samo, neko presenečenje pa to ne bi smelo biti. Negativna selekcija se v Sloveniji dogaja že 70 let. Zakaj bi sedaj bilo kaj drugače?

  Nevaren je pa dodatek Levice. Tam je pa nekaj pravih pacientov. Zanimivo pri tem je, da mlečnozobega Che-Guevaro MIhca ni obiskal nihče, akoravno je odkrito spodbujal k rušenju ustavnega reda in nasilju nad eno skupino državljank in državljanov. Zanimivo, da ga nihče ni prijavil. Se ga kdo boji?

 • Warrior princess

  Mogoče še to…. Hči Medveda je bila zaposlena pri esds evropski poslanki in sedaj ji je očka uredil službo pravnice za mednarodne odnose v znani elektro firmi znanega pripadnika esds. Torej??? Sodelovanje levice in desnice je zelo zanimivo. Zapletate se esds!!! Kmalu Se ne bo moglo več lagati. Eden drugega podpirate in po sejah skupaj sedite in pijete. Spuščate meglo in se delate norca iz volivcev!

  Nihče od levice in desnice ni za narod NAREDIL NIČESAR!! MY

  • Roman

   Pišeš neresnico,zaposlena je na SDH!
   Za začetek lahko ti nehaš lagati!

   • Warrior princess

    Za začetek se ti ne laži. Direktor HSE, kjer dela hči je Blaž Koššorok, zvesti član esds in medvedova hči dela pri njem odkar je odšla iz Jansevega kabineta.

    https://www.dnevnik.si/1042589718

   • Warrior princess

    Drugič svoje trditve preveri Roman.

  • if

   Prvič! V državi svobodnega trga oseba dela, kjer jo zaposlijo. Če dela dobro, prav, če slabo, gre na čevelj.
   Drugič! Očka Medved ji je uredil službo, ne SDS!
   Tretjič! SDS je glavno sidrišče slovenskega naroda. Tega sidrišča vi ne razumete, zato pišete neumnosti.

   • Warrior princess

    To sidrišče je megla. Ničesar ne naredite samo spuščate paro in blebetate v tri pizde. Isti ste kot komunisti.

 • rubec

  Od tega cvetnega izbora se je na zaslišanju najbolje odrezal ghospod Betonelli.

  Vi tam, vi ja kandidat z veliko glavo, nam lahko razložite kaj razumete pod izrazom kohezija?
  Tu je tk’ rt, ku enmu doma naenk’ rt raznese električni koher in pole ta človek začudenu zija ku ena mona.

 • Vlado77

  Šiško je daleč od nevarnosti v primerjavi s to vlado. Nadaljevali bodo s zastavljenim. Navodila dobijo ustno v zvezda baru ali po novem v restavraciji pri operi. Kandidati so večinoma klovni in s ogromnim egom in malim IQ-jem. Najbolj nevarni . Ni problem višina temveč kombinacija IQ s povečanim egom. Razen tega gre za vojsko ,ki zaradi pretirane samozavesti vidi svojo priliko v vladi ali državnih funkcijah -drugje namreč ne uspejo. Nekaterim je sila všeč službeno vozilo in ostali privilegiji- potovanja v razen eksotične države , kjer ni nujno da se kaj dogovorijo. Malo se pogovarjajo pa že na letališču na Brniku na to pozabijo. Ultra levi pa imajo projekte sicer že večkrat preizkušeni neuspešno- oni kljub temu verjamejo da jim bo uspelo narediti raj na zemlji-vsi enaki vsi veseli. Socialna država ( delitve več kot je ustvarjenega) , državna lastnina in centralno planiranje – že preizkušeno in ni šlo ,ker je bil narod nepripravljen. Zdaj bodo ta neumen narod prevzgojili v šolah vrtcih in faksih. Sovražni govor ( piši resnica ,ki jim ni všeč) ali pisanje bo strogo kaznovano. Vse premišljeno . Spremenili bodo neumen narod ( ovce Janševe) in sistem bo funkcioniral kot po maslu. Sicer ne bodo vsi enaki – posvečenim bodo le privoščili malo večji standard. No ne malo kar precej večji. Ta oblast je v resnici public enemy .. se že zavedam da bom fašist, nacist in ne vem kaj že vse.

 • Franc Šink

  Človek nizke postave je najbolj vesel takrat ko vidi še nižjega od sebe.Politik pa ko vidi še neumnejšega od sebe.

 • Dillinger

  Kompetence,”da ti stane mozak”!

 • samotoje

  Soseda si je omislila nasad vrtnih palčkov. Prav lepo. Predlagam, da vlade po uporabi ne zavržemo, ampak jo doniramo sosedi za njen nasad. Še malega šefa CKZKS bi lahko dali zraven za dobro mero.

  • xtc

   In vsem titovko z rdečo zvezdo.

 • Lina

  Bivši komunist Vinko, priviligiranec bivšega in sedanjega sistema. On bam bo sedaj pametoval.

 • xtc

  Bravo ,Vinko!
  Ja ,ko je opica zlezla z drevesa je postala komunist,ja samo opica vsaj banano poje ti pa bi jo sežgali.
  Samo še ena dilema?
  Delavci so zaslužili denat-in ta je njihov.
  Ja na čem pa so ga zaslužili?
  Na moji ideji,orodju in strojih-torej potem denar ni njihov-razen plače.