fbpx

Serpentinškova paravojaška falanga

Vinko Vasle (Foto: osebni arhiv)

Za dobro domovine je vedno pomembno prepoznati, kdo so pravi sovražniki naroda, da ti potem ne morejo podtakniti enega neuravnovešenega Šiška, eno zarjavelo sekiro in eno puško. Brez ovinkarjenja je treba vendarle ugotoviti, da je ta hip največja in najnevarnejša paravojaška skupina tista okrog Serpentinškove koalicije in prihodnje vlade. Napadli so vse: osamosvojitveno zapuščino, ustavo, zakone in zdravo pamet. Poglejmo najprej jagodni izbor terorističnih napovedi te falange.

Najbolj neposredna je bila večna sindikalistka Lidija Jerkič z izjavo: “Danes zahtevamo, jutri bomo vzeli.” Miha Kordiš iz fašistične Levice pravi, da je “kapitalistično izsiljevanje nacionalnih držav šolski prikaz omejitev reformističnih politik, kot nam jih je uspelo izboriti. Rešitev? Nacionalizacija”. Isti oberlajtnant oboroženih struktur levičarjev Iskra je zagovornik tega, da je “podjetnike treba obrati do zadnjega beliča, nato pa jih z bajoneti sterati v morje”. Njegov firer Luka Mesec je bilančni dobiček razglasil za davčno utajo, profesionalni histerik Franc Trček pa je dodal: ”Pogoji usmerjanja gospodarskega razvoja morajo izhajati iz davkov.” A bi lahko, prosim, enkrat pa le udarila strela z jasnega!

Potem sta tukaj dve boljševiški predstavnici antropologije neumnosti – Svetlana Slapšak in Vesna Vuk Godina, ki je zapisala eno najbolj neinteligentnih, butastih in neumnih iz komunistične ekonomske znanosti – namreč, da to, kar so ustvarili delavci, ni od Boscarola niti od Akrapoviča, in je zatorej denar od delavcev. Obe izvedenki za blebetanja sta v resnici antropološko gledano ostali neučlovečeni. Ali kot je nekoč rekel neki dijak Zlati Prinašalki: “Ko je opica zlezla z drevesa, je postala komunist.”

Kadrovski nadekstremi in deviacije Serpentinškove vlade
Ta in druga programska izhodišča za razpihovanje nestrpnosti, revolucionarnega nasilja in za napad na ustavo so se odlično povezala s fašizmom in komunizmom v Serpentinškovo koalicijsko pogodbo in koalicijo pet plus ena je šest. Šlo je celo tako daleč, da je v koalicijski pogodbi cilj, da se ukine tudi zasebno zobozdravstvo. Če ješ travo, pač ne potrebuješ urejenega zobovja. Uresničevanje tega terorizma pa je prepuščeno prihodnjim ministrom, pri čemer Tugomir Kodelja, padli kandidat za ministra za javno upravo, ni naključna kadrovska deviacija Serpentinškove vlade, je le najbolj kretenska. Nadomestil ga bo namreč izjemni kandidat Rudi Medved, ki je bil novinar, ki piše scenarije za prireditve NOB “na juriš”, piše besedila za zabavno glasbo v slogu “ne boš ti meni zizekov majal” in tudi poezijo – nočem vedeti, kakšno. Te Medvedove reference so naravnost nore.

Poslanec LMŠ Rudi Medved. (Foto: STA)

Ena od kadrovskih deviacij je na primer spet minister za izobraževanje Jernej Pikalo, ki je izjavil, da bi osebno spoštoval ustavno odločbo o financiranju zasebnega šolstva, samo tega ni v koalicijski pogodbi. Tej briljantni boljševistični greznici se ne čudim, ker Pikala dobro poznam, poleg tega pa sodi v kategorijo politikov meter in dvajset, s čimer se intelektualno in fizično lahko primerja z Milanom Kučanom, Vinkom Hafnerjem in drugimi velikani titoistične teorije in prakse likvidacij razrednih sovražnikov. Naj se zahvalim svoji omi, ki mi je večkrat dejala: “Boj se majhnih moških.” Naj ji bo lepo v nebesih, s peklom pri nas se bomo morali sami soočiti. Nam bo pomagal prihodnji minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar? Njegove ministrske reference so: “Sem sredinski človek zdrave pameti, občasno hodim v cerkev in sem socialno usmerjen”. Torej gre za kandidata, če se izrazim po Serpentinškovo, ki ni ne žaba in ne človek. Za notranjega ministra je to verjetno bistveni kriterij. Ta nas pred norostmi terorizma in državnega udara Serpentinškove vlade pač ne bo reševal. Bo šel pač k maši.

Kadrovski nadekstremi Serpentinškove ministrske ekipe pa so: Andrej Bertoncelj, kandidat za finančnega ministra, ki nima vizije, manjkata pa mu tudi dve milijardi evrov. Potem Marko Bandelli, ki je primitivni zunajkategornik. Karl Erjavec, pogrebnik upokojencev, Andreja Katič, ki je uničila Slovensko vojsko, itd. Pravzaprav bi večini ministrskih kandidatov morali preventivno odvzeti prostost takoj po predstavitvah.

Ta koalicija je torej preveč nora, da bi bila politično prištevna. V resnici je napovedala vojno gospodarstvu in normalnemu delu prebivalstva. Ko pa je vojna, dragi moji, se je pa treba braniti.

Kaj so že to, vaške straže?

Vinko Vasle