Sposobne ženske ne potrebujemo kvot

Tinkara Jecl (Foto: osebni arhiv)

Kvote so za nesposobne. Recimo bobu bob. Ne slepimo se z levičarskimi floskulami, da spolne kvote med moške in ženske prinašajo enakost. Enakosti ni. Enakovrednost – seveda, enakopravnost – vsekakor, enakost – nikoli. Ne v svetu narave. V socialistični beznici, ki nam bi jo levičarji tako radi vsilili, pa prav gotovo. Enakost v revščini, enakost v bedi, iz katere nimaš nobene svobode se izkopati.

Ideja spolnih kvot gre povsem v kontekst levičarsko-socialistično-feministične agende, kjer naj bodo vsi “enaki”, ne ozirajoč se na posameznika in njegove sposobnosti, veščine, znanje. To, kar mora v resnici šteti. Že res, da včasih, še pred nedavnim, ženske niso imele niti osnovnih pravic. Vendar pa danes ni več tako. Seveda govorim o civiliziranem delu sveta, v katerem živim.

Dragi levičarji, drage feministke, za kakšne “enake možnosti” se borite, ko pa mi je danes kot ženski v Sloveniji omogočeno, da se izobražujem, da volim, da delam, da pridem, kamorkoli hočem, če v to le vložim svoje delo, svoj trud in to tudi dosežem. Zaradi sebe. Zaradi svojega dela. In ne zato, ker se me je nekdo – ker nisem bila dovolj sposobna, da bi to dosegla sama – usmilil. Katera ženska pri zdravi pameti hoče usmiljenje in si želi biti imenovana na nek položaj, delovno mesto vedoč, da je tja prišla samo zato, ker ima notranje spolne organe.

Levičarji se za pravice žensk ne borijo na pravem mestu
Potem uvedimo še starostne kvote pa rasne pa narodnostne … kje se konča? In uvedimo ženske kvote še v avtomehanične delavnice, rudnike in vojsko ter moške kvote v vrtce, porodnišnice, na sodišča. Lahko pa samo uživamo v svobodi, se za nekaj odločimo in to tudi dosežemo – sami. Ker nam je to tukaj in zdaj dejansko omogočeno. Vedno bodo poklici, v katerih bo več žensk, in poklici, v katerih bo več moških. Vedno se bodo ženske bolj odločale za določena delovna mesta in moški za določena druga. Tako pač je.

In če smo si nekoč morale ženske pravice res izboriti, pa nam danes tega boja gotovo ni treba več biti. Ne tukaj in zdaj, kjer živimo. Naj bo jasno, da ne govorim o delih sveta, kjer zaradi vladanja smrtonosne ideologije ženske še avta ne smejo voziti. Da niti ne omenjam vseh zlorab, ki gredo zoper najosnovnejši, neodtujljivi človekovi pravici – nedotakljivost telesa in življenja. In je to v (pre)velikem delu sveta “kulturna” norma. Pa ne vidim levičarjev, kaj šele feministk, da bi se borili za človekove pravice žensk tam. Še več, tovrstno ideologijo celo zagovarjajo.

In kako se feministke aktivno borijo za pravice žensk? Tako, da urinirajo sredi cest in korakajo po ulicah, odete v pritikline v obliki vagine, pri čemer protestirajo proti prostaškim nazivom organa – in sicer tako, da organ enako imenujejo same in ga ponosno nosijo napisanega vse počez. Za pravice žensk se borijo tudi tako, da protestirajo proti pornografiji. Vse lepo in prav. Le da to počnejo, ko nage tekajo po ulicah in vreščijo. Kaj je naslednji korak –  protestiranje proti umoru, medtem ko nekoga ubijaš?

Obvezen zakon bo prikrajšal sposobnega in ustoličil nesposobnega
Norostim 21. stoletja ni videti konca. Priča smo navduševanju nad smrtonosnimi ideologijami, nekatere od njih so stare in preživete, nekatere povsem novi in nori izumi. In če je bil feminizem nekoč boj za temeljne človekove pravice žensk, je danes to samo še ena v vrsti zblojenih ideologij, ki hlasta po oblasti. Tu ne gre za nikakršno uresničevanje pravic žensk. Gre za boj za oblast, za nadvlado in za željo kolektivnega kaznovanja vseh (belih) moških tega sveta za vse krivice, ki jih je vsem ženskam kadarkoli, kjerkoli prizadejal patriarhat.

Feminizem 21. stoletja je s svojimi dejanji v sramoto ne samo vsem ženskam tega sveta, ampak človeštvu kot celoti. In feministke tako po Evropi, Ameriki kot tudi pri nas skupaj z levičarji delajo korake naprej za pravice žensk. Tako da na dan prihajajo z brezpredmetnimi predlogi, kot so ženske kvote. Tak zakon se v našem državnem zboru v zadnjih izdihljajih mandata po skrajšanem postopku obravnava na pobudo dveh koalicijskih strank. Nujen zakon, ki bo s spolnimi kvotami dosegel samo to, da bo morebitnemu sposobnemu, delavnemu kandidatu, ki bo za položaj primernejši, odvzel možnost, da bi dosegel to, kar si zasluži, za pravice žensk pa ne bo storil absolutno ničesar.

Tinkara Jecl

 • večni srb

  Isto = istovetno, točno to, ni je na svetu enake…

  enako = nekaj v tem smislu, zelo podobno, saj so vse iste…

 • večni srb

  Hja, če ti taka punca kot je Tinkara šušlja en tak manifest proti feminizmu in za ženstveno subtilno srčkanost, le kdo sem jaz, da bi se ji lahko uprl.
  No, to je odgovor, zato morajo biti ženske zraven, ker potem moški razmišljamo drugače. Ne vem zakaj, mogoče zaradi ženskih feromonov v zraku,ampak močno dvomim, ker se danes vse naše punce redno perejo in dišavijo z vsem mogočim osladnim vonjem. Hej, mogoče pa prav zato, če so kakšne čedne najstnice zraven, jaz vedno pomislim, da bi najraje eno snedel. Sploh ne pomislim na seks, kaj šele na vagino, mene asocirajo na jagodne bombone in panta coto z malino. Pri moškem mi pa želodec obrne, če zavoham kaj več kot nijanso diskretnega parfuma. Ženske se iz narcisodinih lukistov še bolj norca delajo, če bi radi bili baba, naj se vsaj šminkat naučijo.
  O švicu ne bi, čeprav so na slikah vedno mastne, ampak to je samo na filmu, v resnici ne vohamo nobenih feromonov ampak si mislimo, pejd se nekam stuširat, dam za karto za jakuzi, če nima. Še hrbet ji umijem, ampak potem bom jaz zraven, to je menda jasno.
  Včasih pa jih je najlepše samo poslušati kako nekaj povejo, saj je vseeno, ampak tako strastno to povejo, da mora biti pomembno. Na nek način, zagotovo. DIrektor se dere pa kot žival, seveda, če je pa navadno govedo. Grdo od žensk se mi zdi, da praviloma vedno potegnejo z njim, čeprav ne povsem, včasih me katera tako z globljim razumevanjem pogleda, to takoj začutiš. Saj jaz si na njenem mestu tudi ne bi upal nič govoriti, prvič, to drugih nič ne briga, drugič, kaj pa naj naredi, če bo kaj pametna, on bo našel novo, punca bo šla pa nazaj kelnarit. Ni pa slaba, sicer ji ne bi bil všeč. Niso vse take prestitutke kot zgledajo, saj so čisto normalne punce. Mogoče bi jo lahko povabil v kino, ampak verjetno ni taka kmetica, da bi se vozila z mojim avtom, če pa lahko izbira.

  Bom povedal po pravici, ene so tako lepe in srčkane, da bi si zaslužil Nobelovo ali neko posebno nagrado tisti, ki jih poriva. Povem iskreno, čeprav sem jim fauš, kar je res je res.

  Ne gre, a ne, vedno na koncu pridemo na seks. Zakaj ljudje tako radi razmišljamo o spolnosti, ja, kaj je pa to takega, mogoče smo vsi še malo otročji. In res ni nič posebnega, le da si vsakdo želi to izkusiti, pa ne bi rekel, da je to samo zaradi popularne kulture, sploh pa ne zaradi enakosti med spoloma, ravno obratno pa že mogoče.
  Glavni razlog, da si zakrivamo spolne organe je, da so ob enem tudi organiza iztrebljanje in bi smrdelo kot kuga, če se ne bi oblačili. Tu se nimamo kaj menit, razen če se kdo lahko tušira vsakič, ko gre lulat ali malo zašvica. Zakaj ni Bog ločil spolne organe in organe za iztrebljanje, pa ne vem,verjetno se mu je zdela posrečena fora, da pridemo na svet podobno, kot bi posadili seme v rodovitno prst. Če nam to kaj pove!

 • Soave

  + + + + + + + Dobro napisano.
  Ženske kvote, enakost, celo enake možnosti ??

  Kaj resnično ni drugih problemov in težav ?
  Toliko bedarij, kolikor jih je ta vladna ” garnitura ” naredila, pa še nismo doživeli.Do konca bodo z repom opletali.

  • Valter BraniSlav

   Evo nekaj malo drugacnega. Najraje imam tele Sinfonije:
   Beethoven: 3, 4, 5, 6, 7, 9. NAJBOLJ seveda 9. Njegov genij pa se obcuti ze v scherzu st 2.
   Mahler: 1, 2, 3, 4, 7 in 8. Najbolj vsec so mi prve tri, zadnje 9 ne maram.

   Kaj pa tebi?

   • Soave

    Beethoven. . . 5,6
    Mahler . . . 2, 8

    • Valter BraniSlav

     Resurection in Sinfonija Tisocev, zadnjo so igrali v Ljubljani pred kakimi 5 leti.
     Nikoli nisem razumel zakaj Mahler ne konca sinfonij skupaj z zborom?

     Edo je imel najraje Mahlerjevo 1, Titan…zlasti oni stavek kjer igrajo Mojster Jaka….

     Meni je najbolj pri srcu Gustavova tretja, posamezni deli me spominjajo na Richarda Straussa, zlasti njegovo opero z Marsalico… Elizabeth Schwarzkopf je bila ena najboljsih…

     • Soave

      Uh, simfonija tisočev se sijajno konča. Razen, kadar na koncu orgle ” zaštekajo “!! Zgodilo se je v CD .
      Jojmene , oper R. S. pa ne obrajtam.Prav vsi parti so zalo težki.Z izvlečkom na čelu.
      Maršalico je pa zelo dobro pela S. P. Jerič.

     • Valter BraniSlav

      ZA moje pojme se najbolje konca Mefistofeles: zbor konca isto sekundo kot orkester.
      Skoda da Mahler ni storil isto.
      Ste v Ljubljani kdaj predvajali Boitovo umetnino?
      Fauste sem videl vse.
      Hvala ti Ljubljanska opera za toliko lepih trenutkov.

     • Soave

      Če se ne motim, samo koncertna izvedba.Že veliko let nazaj.
      Kaj je , Valter ? Preizkušaš moj spomin ?
      Pišuka. . . . . . marsikaterega datuma se ne spomnim. Toliko vsega lepega je bilo. Hm. . . . . . v moji glasbi ! Da ne bo pomote.

     • Valter BraniSlav

      So bila na zadnji predstavi Nade Vidmar? V Traviati?

     • Soave

      Ne. Nade nisem marala. Niti njene sestre Stritarjeve.

     • Valter BraniSlav

      Baje sta bila obe precej arogantne.
      Stari Vidmar je moja strica kar naprej vabil v svojo vilo ob progi v Rozni Dolini. Tam sem spoznal Nado. Premagala je raka dojke.
      Bila je tudi prijateljica Ljube Prener ki je prav za Nado napisala libreto za Slovo od Mladosti.
      Hotela je tudi leti vse tri zene v Hoffmanovih pripovedkah ter Iskalce Biserov. Baje ji je to zlobno preprecil Svara zato ga je vedno grdo OPRAVLJALA pred mojima strickoma.
      Ko smo se enkrat vracali od Vidmarja v Tacen je Edo vprasal Ivana “A je ta Svara res taka baraba kot pravi Nada?”
      Ivan pa nazaj “Edo, baba je bolestno ambiciozna. Pusti vse pri miru”
      Po vedenju je spominjala na Eleno Ceaucescu….

     • Valter BraniSlav

      Ana Jeric Pusar?
      Videl sem jo v Viva la Mamma, kakih 40 let nazaj. Bila je zelo cedna, tako kot Sonja Hocevar.
      We spominjas reklame za visoki C bonbon? Pecks zapoje C, mislim da gre za Lindo Chamonix.
      Sonja mi je rekla da je to njen posnetek. Je to res?
      Hocevarjeva je doma iz Ajdovscine kjer so delali te bonbone. Je bil to Fructal?

     • Soave

      Čigav je tisti visoki C ne vem.
      Bonboni pa so bili od ljubljanskega Šumija.

     • Valter BraniSlav

      He to Linda Chamonix?

     • Valter BraniSlav

      O luce di Quest Anima je arija iz Linde z visokim C na koncu.
      Na YouTube je tudi posnetek z Beverly Sills.
      Beverly sem osebno spoznal v NYC na prireditvi za novo leto. Postala je direktor City Opera. Umrla za pljucnim rakom, Donizetti pa za sifilisom.
      Nekega dne bomo vsi odsli. Prav vsi…. celo nas najvecji sin je umrl na vcerajsnji dan pred 38 leti.

     • Soave

      https://www.youtube.com/watch?v=xSy5FpzFnHE
      Tole pa je Gruberova.
      Tudi visoki Es je vmes.

     • Valter BraniSlav

      Moji najljubsi operi sta Aida in Tosca.
      So bila na predstavi ko je sla v penzijo Mila Kogoj kot Amneris?
      Super predstava Aide je v izvedbi Bob Jones university na YouTube
      V Toski mi je vsec vse, najbolj pa TeDeum, zlasti ce se dobro sluzi zvonove ki sledijo…. l altre fra le mi braccia…

      V Ljubljani se zvonovi ne slisijo. Urgiraj, povleci jih za usesa.

     • Soave

      V Ljubljani nimam kaj za komandirat.
      Sem se popolnoma umaknila.

 • Mislim, da levičarji iščejo in bodo iskali samo tiste, ki bodo njim sugestirale oz. kimale. Znanje in sposobnost pa mislim da teh vrednot oni nimajo.

 • čips

  B R A V O! Nimam druge besede. Iz vsakega stavka vije resnica in vsak stavek je klofuta istim.

 • mtb

  Bravo, Tinkara. Praktično vse povedala v prvih dveh stavkih.

 • ĐĐ Style

  Za desnico je ženska dobra samo v kuhinji

  • Mare Kranjc

   Za levico pa je ženska dobra samo v rudniku, a ne?

   • ĐĐ Style

    Zato so med vojno babe bežale partizanom

 • Korenjak

  Tinkara je “za zaljubit se” ženska. Odlična kolumna za to temačno sobotno jutro.

 • Franc Šink

  Položaj, kisi ga nekdo želi naj si vsak pribori sam.ne glede na spol. Kvote so pa živa bedarija.nekakšen produkt zblojenega socializma.

 • Alko

  V svojem blatenju leve politike je pozabila omeniti, da je 90 % pravic in ‘enakosti’, ki jih ima kot zenska zdaj, dobila v socializmu.

  • Valter BraniSlav

   A ti ne ves da je nova desnicarski portal? Oz portal nekdanjih komunistov ki za vse slabo krivijo Kucana?

   • Korenjak

    Ne bo držalo.. če bi bil to desničarski portal, potem se pod vsakim člankom ne bi vsipalo toliko leve gnojnice. Vsi rdečuhi ste na tem portalu izjemno aktivni: od tebe, starega pijančka, do idiotov iz Mladine.

  • Andreja Knego

   V socializmu? Ali v kapitalističnih državah po drugi svetovni vojni ženske pravice niso napredovale?

  • macon

   Posledica ekonomije in produkcijskega načina. Ženske so dobile pravice, ko jih je potrebovala produkcija in ne obratno: niso najprej ženske dobile pravic, potem jih je pa produkcija potrebovala.

   Najprej napreduje naravoslovje, družboslovje pa z zamudo in hudimi negativnimi odkloni (totalitarizmi 20. stoletja).

   • Primus

    V tako popreproščenem svetu so tvoji stavki morda še resnični, vendar samo tam.

    • macon

     Mogoče imaš pa kak vsebinski komentar.

 • EOL

  BRAVO!
  Takšno normalno zdravo človeško razmišljanje polepša jutro in v dan vlije nekaj optimizma za prihodnost.
  Verjamem, da je z osebami kot je Tinkara lepo sodelovati in se daleč pride.

  Naj si vsak izbere tisto v čemer je dober, kjer bo lahko kar najbolj koristen sebi, svojim bližnjim, državi in družbi nasploh.
  Tiste, ki zagovarjajo kvote bi vpraša, kdaj bodo kvote med delavci na avtocesti, v rudniku, na gradbiščih…

  Kdo si sploh lahko vzame pravico in sili ženske ali moške v nekaj kar jim ni pisano na kožo?
  Samo sprevrženi, izrojeni katerim skupno je to, da delajo razdor, saj v urejeni družbi normalnih ljudi sebe na prostem trgu niso v stanju preživeti.

 • Valter BraniSlav

  Cez 2 dni bo rojstni dan NAJVECJEGA SINU NASIH NARODOV IN NARODNOSTI. Pocastimo ta dan z rdecimi zvezdami!!!

  • Miro Jereb

   Ah ti ga lomiš…hudo ga lomiš. Verjetno so se ti vsi v Slo. zamerili pa sedaj zlivaš žolč na vse. Če ti ni všeč ta portal ga pač ne beri ne pa da smetiš po njem. Saj veš…tako, kot to delajo pri tebi v ameriki. Tvoji komentarji bolj pašejo v čas po 2 vojni. Srečno Kekec.

   • Valter BraniSlav

    Meni se v SLO nihce ni zameril. V SLO sem koncal ekonomijo nato pa pri 23 letih odsel v ZDA in tam mastno zasluzil.
    Na Titovo SFRJ imam lepe spomine. S hvaleznostjo se spominjam vsega lepega.
    Jezni ste vi, jaz sem zadovoljen z zivljenjem. Povsod sem se imel bajno, tako v komunizmu kot v kapitalizmu.

    • Korenjak

     …pri 23 letih si ti pristal na pelinkovcu v lokalni gostilni, kjer se ti je čas ustavil.

  • Marijan Tončić

   Kaj pa ti sploh delaš v Ameriki, pojdi gnoj kidat v Rusijo, Severno Korejo, Venezuelo ali Kubo in skini s s tega portala, kjer samo delaš veliko budalo iz samega sebe.

   • Valter BraniSlav

    Meni je TITO omogocil zastonj solanje in odprte meje. V ZDA mastno sluzim in mi je dobro. ZAKAJ naj grem drugam, meni je na Floridi fino?

 • Nšo-či

  Super kolumna! Nežno, ženstveno in vztrajno. Po svoji poti do željenega. Feministke ženskam odvzemajo priložnost iskanja poti do ravnovesja ženstvenosti, materinstva in kariere.

  • Korenjak

   Me veseli, da tu in tam še srečam pravo, resnično žensko in ne nevrotičnih babur, ki so se oklicale za feministke. Zelo. Danes sem se že nekajkrat vrnil na to kolumno. Več kot odlično napisano.

   • Nšo-či

    Kar je darilo, je lahko hkrati tudi poguba. Tako ravnovesje privabi tudi moške, ki se radi ” šlepajo”.

 • Miro Jereb

  Odličen članek. Narave se ne da nategnit…če pa jo hočeš, se pa hudo maščuje. Rdeči bodo imeli prav ko bodo moški rodili otroke do tedaj pa bodo delali samo škodo.

  • Valter BraniSlav

   Dva moska sta rodila.
   Zeus je bil nosec dvakrat, Arnold Schwarzenegger pa enkrat.

   • Miro Jereb

    Hahahaha…za sebe pa ne poveš…če verjameš v mite…

    • Valter BraniSlav

     Grsko mitologijo sem vedno imel rad. Anton Sovre je bil v daljnem sorodu…

    • Valter BraniSlav

     Nikoli nisem verjel v nic. Niti v komunizem.

     • Korenjak

      …razen v pelinkovec in pir, kjer se utapljaš do bridkega konca.

     • Valter BraniSlav

      Pijem malo. Moje droge: zena in druzina, working out, in seveda DENAR. !!!
      NE NISEM NAIVEN NITI FOUSLJIV KOT VECINA MOJIH ROJAKOV KI JE OSTALA V SLO.

     • Valter BraniSlav

      Napacno. Tako na frustracije reagirate v SLO.

   • tohuvabohu

    Haaaaahaha, a pri vas “v Ameriki” ne spite ob štirih zjutraj?

    • Valter BraniSlav

     Vecina ja. Vsi ne. Jaz slabo spim. In sem zasvojen z internetom. Tako kot Donald…

     • tohuvabohu

      1. Če slabo spiš, kaj ti pomaga uspešna poslovna kariera (v katero itak ne verjamem)?
      2. Zasvojen si s kompleksom manjvrednosti, ne z internetom.
      3. Tudi Donald ni zasvojen z internetom, ampak ga s pridom uporablja.

     • Valter BraniSlav

      Tisto kar si drugi mislijo o meni meni ni pomembno. Edino kar steje je to da jaz sam verjamem vase.
      Ta Vera v sebe vecini Slovencev ki pretezno zivijo v SLO manjka. Nimajo samospostovanja ampak samo naivnost. Ce drugemu Slovencu kaj uspe ga sovrazijo iz dna duse.
      Narod hlapckov , pac…

     • tohuvabohu

      Jaz ti samo pomagam odpreti oči. Drugače mi pa dol visi zate in za tvoje “podvige”.

     • Valter BraniSlav

      Who the fuck cares.
      I do not.

     • tohuvabohu

      Kakor hočeš. Samo ne bodi preveč pameten.

     • Valter BraniSlav

      Slovenci ki ste pretezno v SLO imaste za mene en cuden uzitek: kar naprej se trudite drug drugemu “odpirati oci” tako da bo drugi Slovenec dojel kaksen idiot je. Seveda se tako ne vedete do tujcev pac pa samo do drugih Slovencev.

      Jaz sem tak nacin samodokazovanja ze zdavnaj zapustil. Meni se ni treba potrjevati tako da bi kogarkoli v karkoli prepriceval.

      Vem ja sem zelo sebicen ker me razen svoje druzine in denarja ne zanima dosti. Malo mar mi je za migrante, pa za zlocine mojih dveh strickov.

      Zivljenje je kratko in jaz bom preostanek zivljenja posvetil sebi in svoji druzini in ne idealom. Tudi prej sem tako zivel in danes lahko recem IZPLACALO SE JE.

     • tohuvabohu

      Ne meči vseh v isti koš. Posploševanje je znak primitivizma.
      Če pa imaš psihične težave, ne misli, da jih boš rešil z nakladanjem na forumih. Za to obstajajo usposobljeni strokovnjaki.

     • Valter BraniSlav

      No odgovor tipicnega SLOVENCELJNA. Kaj drugega za pricakovati od cloveka s hlapcevsko duso.

     • Steiermark

      Kaj bi “satanov hlapček” in titov zlorabljenece govoril o “Slovencih hlapcih”! O sebi si povedal vse, tudi med vrsticami ter o svoji duševni zmedi, ki je posledica titovega pedofiliranja, kar te je “ustvarilo” za manj, kot hapca, s štokholmskim sindromom!

 • PIA PlA

  Ne se sekirat, če bo šlo takoj naprej, ženske še v gostilni ne bodo več dobrodošle. Sirski brivec že spreminja naše zakone v tej smeri.

  Zame je boj za karkoli, vedno in samo boj. Bojev in bitk (tudi med spoloma) pa ne maram. Človek je vedno uspešen, ko se zavzema za nekaj, in tako tudi deluje. Zato sem za mir, za delavnost, za pravičnost, za sodelovanje med spoloma, za sposobnost, za radoznalost, za ustvarjalnost, za inovativnost, za …

 • Slovenka

  Ko smo že pri kvotah, kaj sem pravkar našla. Primci bi radi onemogočili nastop na volitvah pod pretvezo, da niso upoštevali ženskih kvot, da imajo torej premalo žensk na kandidatni listi. Če mene vprašate, je to pretveza, da se neprijetnega tekmeca odstrani s prizorišča:

  https://www.zurnal24.si/slovenija/alesu-primcu-prepovedali-kandidaturo-za-poslanca-309281

  • Soave

   Oprosti. Nisem videla, pa sem tudi jaz pripela . . . .

 • Anton

  Sposobne ženske ne potrebujemo kvot

  KRATKO IN JASNO POVEDANO!!!

  sarkazem press

  • PIA PlA

   Kdo za vraga pa pri nas še ugotavlja, kdo je sposoben in kdo ne?
   Važno je, da si “naš”.

 • dob

  so kvot?

 • šmentanamuha

  Pametna mlada Slovenka tale Tinaka Jecl. Like!!

 • Soave
 • Mihilus

  Feminizem je nastal zaradi realne zatiranosti žensk. Ženske niso smele imeti nobenega premoženja, po smrti moža so bile prepuščene dobrodelnim organizacijam, veliko jih je bilo obtoženih čarovništva, etc.

  Žal se je povsem izrodil. Gre se za popolno misandrijo (priviligiranje žensk napram moškim). Ženski karierizem je samo ena glava te troglave hidre. Drugi dve glavi sta splav, kjer se ženska lahko samostojno odloči o usodi nerojenega otroka oče pa pri temu nima nobene besede in tretja je ločitev brez krivdnih razlogov. Danes se ženska lahko odloči, da se bo ločila in v večini primerov pri taki ločitvi dobi otroke, nesorazmeren delež premoženja in pa še rento.

  Ženske se pokazale, da v večini primerov niso sposobne nositi odgovornosti, ki so jo pridobile s temi pravicami in cena za zlorabo teh pravic bo zelo visoka.

  • šmentanamuha

   Žal se moram strinjati s tabo, čeprav sem ženska.

 • Steiermark

  Diskriminacija “spolnih iztirjencev” je ta zakon, ker preprečuje kandidaturo oz. obvezno kvoto le teh…….lgbt queer sexualci bodo protestirali!

 • Olga_10

  Mlada, pametna, sposobna in lepa! Čestitke za odlično razmišljanje!

  • Valter BraniSlav

   Vendar ni Olgistka

 • antimur

  Rezultat spolnih kvot je viden v parlamentu, predvsem pri levaških strankah, kjer se je nabralo teh omejenih rdečih kobil za izvoz, ena je bolj butasta od druge, rezultat je pa razpadajoča država.

 • Get Smart

  Pomni:
  VSE bistvene zadeve sveta so preproste, le možgančke morate razbremeniti agitpropagande
  in pač obnoviti znanja, ki so vam BILA položena V ZIBKO.

  POLITIKA je SKRB, je delo za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.
  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  dela ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življe pa je KOMINTERNISTIČNA in njena katerakoli lokalna oblika, kot je tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNA “kultura smrti”.

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   feminizem kretinizem drkalizem pasjejebizem vegizem socializem itd. = KOMUNIZEM
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM
   globalno pa kaviržido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM,
   je
   AGITROPAGANDA KOMINTERNE = pranje možgančkov, laž, zavajanje …

   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«

   • Get Smart

    Skratka, tovarišice MURGL JUGOKOMUNJARICE in njihove drugarinice KOMINTERNACIONALKE (samoimenovane feministke lezbistke kretinistke drkalistke pasjejebistke, ono vukojebke nje …)
    se niso borile, se ne borijo in SE NE BODO borile za ženske,
    ker drugarinice so po delih in tudi po priznannju:
    “SMRTNE NEPRIJATELJICE LJUDI”.

    Vedno so, se in se bodo borile samo za očuvanje tekovina revolucije,
    vedno bodo blatile poštene ljudi, tako moške kot ženske,
    vedno bodo srale ljudem po glavah, vedno bodo nastavljale dupe in hrbet gazdi. Vedno.
    KOMUNIZEM = sužnjelastništvo,
    serbusovanje gazdam pa je ohranjanje takega stanja.

    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«

 • Hun

  se ena SDSovka k bo dobila sluzbo v Bruslu

  • Marijan Tončić

   Telebajs, ki se spet skriva za nekim izmišljenim sinonimom.

   • Hun

    hrvoje ne seri

 • Marijan Tončić

  Najboljši članek kar sem jih prebral v zadnji 62. letih. Bravo Tinkara, upam, da ti bodo s temi mislimi na vsakem koraku sledile vse prave ženske te dežele Kranjske, kolkor je je še ostalo in tudi izven naših meja. In upam, da te bodo podprli vsi moški, ki res čutijo, da so moški in želijo imeti ob sebi žensko, ki ve kaj pomeni biti ženska. Vsak od nas ima svoje mesto in narava je vam ženskam dala to mesto, ki je nenadomstljivo in zelo zelo pomembno.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!