Sveti Janez Pavel II. – Islamizem, smrtna rana Evrope

Foto: Twitter

“Povej tistim, ki jih boš srečal v Cerkvi tretjega tisočletja. Vidim Cerkev, ki ji je prizadejana smrtna rana. Mnogo globlja in boleča od tiste s tega tisočletja (komunizem in nacizem). Ime ji je Islamizem. Islamisti bodo zavzeli Evropo. Vidim množice, prihajajoče od zahoda do vzhoda.”

S temi besedami je sveti papež Janez Pavel II. v devetdesetih letih prejšnjega stoletja prijatelju Mauru Longhiju opisal svoje videnje o islamski invaziji na Evropo v začetku tretjega tisočletja, o kateri je te dni poročal LifeSiteNews. Papež Woytila je verjetno videl tudi pokole nedolžnih žrtev, celo otrok, ki so danes evropska realnost. Poznal je Evropo in nam v nemirnih ter duhovno zmedenih časih sporoča, da imamo Evropejci pravico braniti kulturo naših prednikov. Predvsem z življenjem po veri, ki se ne sramuje svojih krščanskih korenin in križev na javnih mestih in embalaži trgovskih izdelkov.

Kot kristjan nimam razloga, da bi dvomil o videnjih pokojnega papeža, saj je sveti papež Janez Pavel II. znan zagovornik medverskega dialoga med katoličani in muslimani. Bil je prvi papež v zgodovini, ki je leta 2001 vstopil v mošejo.

Priznam pa, da imam težave z razumevanjem “politike odprtih vrat” sedanjega papeža Frančiška
Morda je razlog tudi v tem, da prihaja z druge celine in zato ne pozna evropske izkušnje s turškimi vpadi. Papež Frančišek sicer več govori o previdnosti in svobodni presoji posamezne države kot o tem, koliko migrantov zmore sprejeti, a njegova razlaga pojava množičnih migracij, v katerem ne vidi grožnje, temveč le priložnost, je voda na mlin evropske in slovenske izrojene levice, ki z ustvarjanjem precedenčnih primerov teptanja schengenske meje leta 2015 ter letošnjim skrivanjem nezakonitega migranta v državnem zboru jasno sporoča, da je islamizem iz videnja Janeza Pavla II. v resnici njihova priložnost za revolucijo, s katero načrtujejo novi totalitarizem.

Videnje, ki pretresa Evropo
Papež Janez Pavel II. je v apostolski spodbudi Ecclesia in Europa zapisal, da mora biti dialog z islamom voden “preudarno, z jasnim zavedanjem o možnostih in omejitvah, ter z zaupanjem v božji odrešenjski načrt za vse njegove otroke”. Kot pravi Longhi, je pokojni papež še dodal: “Izvedli bodo invazijo na Evropo. Ta bo postala kot klet, stare relikvije, paviljoni, družinske dediščine. Vi, Cerkev tretjega tisočletja, morate omejiti invazijo. Ne z orožjem, to ne bo zadostovalo, temveč z vero, življenjem po veri!”  

Kopti brez glav, Jazidinje prodane v spolno suženjstvo, požgane katoliške cerkve na Bližnjem vzhodu, nedolžne žrtve, ki jih islamisti pobijejo in posilijo v Evropi so dovolj jasen znak, da mora biti “dialog z islamom voden preudarno, z zavedanjem o omejitvah“, kot pravi Janez Pavel II. v apostolski spodbudi Ecclesia in Europa.

Papež Janez Pavel II.: “Prav tako je potrebno upoštevati pomembno razliko med evropsko kulturo z njenimi globokimi krščanskimi koreninami in muslimansko mislijo.”

Sodobna Evropa in demokratična Evropa ima tudi svoje zunanje, prav tako pa tudi notranje duhovne meje, ki jih je treba spoštovati, sicer tvegamo zlom in uničenje motorja svetovne demokracije, ki so ga naši predniki pod vodstvom Adenauerja, Schumana in de Gasperija zgradili na temelju krščanskih vrednot. Videnje papeža Janeza Pavla II. razgalja Evropo in Slovenijo, ki ju vodijo moralno šibki, značajsko upogljivi ljudje brez vizije. Teroristični napadi po Evropi kažejo na popolnoma zgrešeno evropsko migrantsko politiko. Fake news o tem ne poročajo in v nasprotju z Novo24TV, Demokracijo, Breitbartom in drugimi demokratičnimi mediji ne razkrijejo nacionalnosti zločincev. Bojijo se, da bi se ljudje uprli njihovemu poskusu uničenja evropske civilizacije. Za papeža Frančiška vemo, da ga vodi krščanska ljubezen do ljudi v stiski, hkrati pa pogrešamo z njegove strani jasne besede o sodobni viziji Cerkve v Evropi, kakršna je v dokumentu Ecclesia in Europa, ter besede, kakršne je izrekel papež Benedikt XVI.

Rešitev na vidiku – zamenjava politikov, prepoved skrajnih levičarskih organizacij in izgon islamistov
Trenutno vladajoča politika v Evropi in Sloveniji ne zmore jasne besede proti ideološkim napadom na družino, zato je tiho tudi ob gnusnih spolnih napadih migrantov na evropske ženske, ki bi jih oblastniki morali v kali zatreti in preprečiti. Podobno politično odgovornost kot nemška kanclerka Merklova nosi tudi predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker, ki z dopuščanjem končanja življenj nerojenih otrok in spuščanjem teroristov v Evropo delata sramoto Evropski ljudski stranki in teptata njena načela in program.

Izgovarjanje na politični in humanitarni vidik migracij je le krinka, s katero skrajni levičarji s pomočjo naivnih in moralno pokvarjenih politikov izvajajo homoseksualizacijo, arabizacijo in šeriatizacijo Evrope. Na evropski ravni to počnejo Angela Merkel, Juncker in Tanja Fajon, doma pa nam Cerar-Židan-Erjavčeva vlada ruši ustavo, državni zbor spreminja v protiustavni azil, za hrbtom pa naseljuje državna stanovanja, počitniške kampe in centre z nezakonitimi migranti, večinoma Iranci, Afganistanci, Eritrejci in Pakistanci, ki jih za nameček mesečno oskrbuje s po 2000 evri davkoplačevalskega denarja. Slovenskim otrokom pa ne omogočijo niti brezplačne osnovne šole.

Zgodovina se ponavlja, dokler se ljudje ne spametujemo. Za demokratično Evropo odprtih meja, miru in blaginje ni druge možnosti kot prepoved skrajnih levičarskih skupin, nadzor nad financiranjem NVO iz tujine in izgon islamistov v dežele izvora. Slovenija pa mora končno podreti “berlinski zid” komunizma in se po vzoru Poljske znebiti boljševikov. Temeljito in brez naivnega humanizma. V duhu Janeza Pavla II.

Franci Donko