Volitve 2018 – vsem nam v poduk

Foto: sta

Državnozborske volitve in sestavljanje vlade nista le zanimiv medijski cirkus, ampak tudi šola političnega ozaveščanja volivcev. Tudi letošnje leto, 2018, nam ponuja jasne dokaze o stvareh, ki smo jih prej morda le slutili.

Že pred začetkom predvolilne kampanje so vsi “režimski” mediji – ne vem, kako bi jih imenoval, a vsi vemo, katere mislim – skupaj z nacionalko ubrali sinhronizirano skupno akcijo. Predsednike vseh levih strank, starih in novih, so kar naprej spraševali, jim sugerirali in od njih vlekli zagotovilo, da z Janšo in SDS pod nobenim pogojem ne bodo sodelovali. Ni pomemben program, ni pomembno, kako si posamezna stranka zamišlja vodenje države, kakšne so potrebe prebivalstva in kako si zamišljajo reševanje ključnih problemov države. Pomembno je le, da so “proti Janši”, pa čeprav ne vedo, zakaj.

Vzpostavljena in na nek način “legalizirana” ter od (medijske) javnosti sprejeta in pohvaljena je bila “izključevalnost” (da ne rečem “sovraštvo”), kot edini ključ povezovanja leve koalicije. Nikoli doslej se v samostojni demokratični Sloveniji ni tako jasno pokazalo, da je zapoved sovraštva do “notranjega sovražnika”, ki je bila vzpostavljena že leta 1941, zabetonirana pa 1945, še vedno živa in negovana.

In ta obsežen politični projekt je uspel. Vse stranke, ki so ponotranjile načelo izključevalnosti, so se povezale v koalicijo in oblikovale vlado. V njej končno ni Janše. Kaj pa sedaj? Kakšno lepilo naj jih sedaj povezuje? Program? Ali ga sploh imajo? Kar so uskladili z NSi, so čez noč zavrgli in prevzeli miselnost Levice. Ko je gospodarstvo začutilo, kam pes taco moli, so pa hitro rekli, da ne gre za program, ampak le za “usmeritve”. In še te “bodo veljale, če bodo veljale”.

Če vlada nima jasnega skupnega in operativnega programa, pa imajo gotovo posamezne stranke ali vsaj posamezni ljudje v teh strankah jasne parcialne programe, ki pa niso za javnost. Kako se bodo te parcialne želje usklajevale in uresničevale, bo še zanimivo. Še dobro, da je NSi pravočasno zapustila čoln, v katerem je več krmarjev kot veslačev. Kaj naj NSi s svojim jasnim gospodarskim programom sploh počne v tako izključevalni in zmedeni levi vladi?!

Neka nadstrankarska ali podstrankarska “koalicija”, ki si je pridobila naziv “globoka država”, pa ni prav nič zmedena in dobro ve, kako bo uresničevala svoj program. Samo en namig naj omenim: Predlani je nekdanji prvi nadzornik Darsa Robert Ličen v Tarči dejal, da je dolgo mislil, da politika nastavlja direktorje, a je zdaj spoznal, da lobiji nastavljajo politiko, ti pa nato gledajo stran, ko lobiji nato nastavljajo svoje ljudi. Dodati bi še moral, da se potem lahko polastijo velikih državnih investicij, jih finančno napihnejo, nato pa še zasipavajo z vedno novimi aneksi.

Dobili smo torej tipično levo vlado. Ne levo-sredinsko, ampak levo vlado. Iz vsega govorjenja in koalicijskega dogovarjanja je mogoče razbrati, kaj nas čaka: višji davki in obremenitve plač, bohotenje države in birokracije, preganjanje zasebne pobude in konkurenčnosti v zdravstvu in šolstvu, izčrpavanje državnega gospodarstva in bančništva, sprostitev zadolževanja države, zanemarjanje varnosti države in nadaljevanje ter zaostritev “kulturnega boja” – tudi za ceno nespoštovanja odločb ustavnega sodišča in aplavdiranja sodnemu pregonu še tistih redkih novinarjev in medijev, ki si upajo reči bobu bob.

Z razliko od tega pa iz predvolilnih programov NSi in SDS izhaja: nižji davki in nižje obremenitve plač, zmanjšanje birokracije in pocenitev države, sprostitev zasebne pobude in konkurence v zdravstvu in šolstvu, preganjanje korupcijskega izčrpavanja državnih finančnih tokov, umik države iz gospodarstva, zaustavitev zadolževanja države, krepitev obrambnih mehanizmov in varnosti države, spodbujanje medijske svobode in pluralnosti ter zagotavljanje pravne države in spoštovanja odločb ustavnega sodišča.

Že teh nekaj oznak kaže na bistveno, obsežno in pomembno razliko med slovensko levico in desnico. Če temu dodamo še odnos do tradicionalne krščansko-zahodne kulture, ki se kaže tudi v odnosu do klasične družine in migrantske invazije tujerodnih kultur, potem so razlike še bolj jasne.

Prehudo bi bilo reči, da so volitve 2018 “vsem nam v pogubo”, mirno pa lahko rečemo, da so vsem nam v poduk, kaj je politična levica in kaj politična desnica po slovensko. Upajmo, da to spoznanje ne bo zbledelo že do naslednjih volitev.

dr. France Cukjati

 • tarantela

  Spoštovani gospod Cukjati!
  Niso krivi levi mediji, strici iz ozadja itd., da so se volivci odločili tako, kot so se. sama sem simpatizirala s stranko SDS, potem pa sem se počasi ohlajala ,saj sem videla, in slišala kaj in kako deluje ta stranka in njen vodja. Stalno udrihanje po drugače mislečih, kot to počnejo na desnih medijih, ni demokracija: Prav tako imam občutek, da se ima orto desnica za nekaj več, samj se tudi državnih proslav noče udeležiti noben član te stranke in si prirejajo svoje ločene proslave, kot da zaničujejo večino Slovencev. Torej ste separatisti. Razmislite o tem.
  Pa lep pozdrav!

  • večni srb

   Udrihanje je na mestu, ker je levega fašizma odločno preveč, ampak desnica državnega terorja sploh ne omenja, obnašajo se kot, da smo hrvati in je Slovenijo med NOB doletela ista usoda kot njih, kar nikakor ni res. Ustaši so dobili državo pod pogojem, če nacistom pomagajo uničiti in izbrisati Slovenijo, obratno pa ni šlo.
   Ampak to ne velja za potomce partizanov, ki so isti drek kot nekoč fašisti, tako smo se znašli v situaciji, ko moramo slaviti partizane, njihove potomce pa zaničevati isto kot sovražnike njihovih slavnih prednikov, ker so isti, ni čudno, če so ljudje zmedeni.

   Cel politični prostor je kup dreka, saj nikogar več ne spoštujemo, če nas pa vsi zatirajo enako, skoraj polovica državljanov ne hodi več na volitve in ne izrablja nobenih demokratičnih vzvodov, zato smo že danes samo še en propadel evropski eksperiment. Pri nas ne bo več nikoli bolje, ni razloga za navdušenje nad politiko in eksperimentiranje, živimo v časih, kjer je najbolj pametno skrbeti samo za svojo rit, evropski pasoš pa je vreden več kot slovensko državljanstvo.

  • Simon Novak

   Popolnoma se strinjam s tvojim komentarjem, razen z začetkom, ko si Cukjatija naslovila Spoštovani

  • macon

   Etika in morala sta neodvisna od preštevanja večine ali manjšine in desnica zadosti opozarja na odkriti kriminal levice, ne samo na etični in moralni primankljaj.

   Svoje silne etične zahteva probaj aplicirati na vladajočo levico, ne samo na opozicijo. Udrihanje ali imeti se za nekaj več sta odkrito početje levice od 1945 dalje, ko so jim morali vsi molčati, drugače so jih pobili ali zaprli.

   Si pač en običajni navadni sistemski konformist, ki spoštuješ oblast, kakršnakoli že je, ker je oblast in ker ima moč. Pišeš pa same neumnosti.

 • večni srb

  Udri jače, manijače!
  Zakaj bi morala vojaško policijska džamaherija, kjer je vsak tretji državljan vključen v neke državne organizacije in sodeluje v nekem sistemu družbene samozaščite, še okrepiti svoj totalitarni aparat, če jih narod že zdaj ne mara. Ne rabimo, mogoče ima aparat nekaj problemov s par tisoč migranti iz Afrike, vendar očitno lepo obvladujejo 40.000 hrvatov, bosancev in albancev, ki normalno migrira v Slovenijo, isto kot vsako leto do sedaj. Razen hrvatov, noben drug narod ne pritiska na Slovenijo, to je edina država v neposredni soseščini, ki se je Sloveniji ni treba bati, ker niso toliko močnejši, ampak pri nas živi toliko ljudi od tam dol, da se nihče ne upira njihovim ozemeljskim in asimilacijskim težnjam. Vojska jim še pomaga, ker je tudi tam ogromno potomcev hrvatov, po nobeni logiki ne rabimo več lažne varnosti, ki se itak vedno sprevrže v korupcijo državnih organov.
  Drugih pomembnih inovacij pa jaz na desni nisem zasledil, sovraštvo proti izključno samo določenim rasam, rehabilitacija nacistov in razslojevanje prebivalcev na tri razrede državljanov, je zgleda cel njihov program. Nihče normalen tega ne bo podprl, zato ljudje raje pustijo levičarjem kar delajo že 30 let, pri čemer upajo, da jim bodo komunisti še naprej redno izplačevali bedne plače in še bolj mizerne socialne prejemke, in pa seveda, da totalitarni komunistični aparat ne bo prav njih odvlekel in nekam zaprl ali celo likvidiral. Ampak saj se je vse to dogajalo tudi pod opozicijo, demokracija ni v naš prostor prinesla nič novega, kdor se druži z Janšo, lahko ima samo probleme, denarja pa ne bo videl.

 • Andrej

  “Kaj pa sedaj? Kakšno lepilo naj jih sedaj povezuje? Program? Ali ga sploh imajo?”
  Povezuje jih skupno plenjenje državljanov. Laž. Prevara.

  • večni srb

   Drugače povedano, že 30 let uresničujejo en samo program, kako si razdeliti celo državo in postati največji kapitalist od vseh.
   Komunizem ni crknil, kot smo verjeli ampak se je zgolj spremenil. Nobene revolucije ni bilo, Slovenija je mentalno še vedno v Jugoslaviji, ki je nikoli več ne bo nazaj. Ampak to za komuniste sploh ni pomembno, če komunizma in juge ne bo, oni so zase poskrbeli, ne more biti takega kapitalizma, ki bi njim škodil, če pa že, bodo pač spet žrtvovali državljane, sami bodo propadli zadnji.
   Saj to igro se igrajo z nami že od začetka, silijo nas, da sovražimo demokracijo in kapitalizem, ki ju pri nas sploh ni, vsem nam pokradejo in nas zatrejo, potem nam pa po malem vračajo kakšne malenkosti, ki so itak naše, za katere so jih ubogi reveži zelo hvaležni in skupaj z levimi fašisti nabijajo po nekih hudobnih kapitalistih. Isti ljudje, ki jih tepejo in ropajo, jih o enem tudi rešujejo in branijo, to je pač narod pijanih in zarukanih hlapcev, kaj češ.

  • Simon Novak

   Andrejček, samo mirno, ne razburjaj se, škodi srcu

   • Borut Stari

    Ne se bat. Oblast je najboljše lepilo. Če nebi bili na oblasti oni bi bil kdo drug. Tega niso nikoli in ne bodo dovolili,

 • Olga2345

  Se popolnoma strinjam, spoštovani gospod Cukjati! Zdaj verjetno ob napadih na gospoda Logarja tudi slepi vidijo, da nista problem Janez Janša in SDS! To sta edini skali na katerih stoji slovenska država, zato pa taki napadi levičarskih talibanov, plačanih od Sorosa in udbomafije s Kučanom!

  • večni srb

   Polovica nas je nevolilcev, če bi bili na strani levice, bi jih izvolili, pa jih očitno ne.

  • FORT WORTH

   Podpis +++

 • Franc Šink

  Tudi če bi “program” imeli, sega ne bi držali.
  Program v politiki ne pomeni nič drugega, kot skupek laži in obljub.

  • večni srb

   Pahor nam že 15 let grozi z brutalnimi reformami, ki večkrat sploh niso skladne z Ustavo, niti s človekovimi pravicami, do sedaj je že vse uresničil in očitno namerava tudi dokončati svoj zločinski načrt.
   Isto velja za celotno levico in tudi tvojega župana, vsak dan posebej se potrudijo za kakšno malenkost, ki tebi vzame košček svobode, kapitala, sreče,… in da njim.

   Levica od desnih strank pričakuje isto, če nimajo nekih enotnih programskih izhodišč, toliko slabše za njih.

   • Franc Šink

    Sto obljub, sto želja.

    • večni srb

     To ti misliš, ker si preprost, v resnici se strici vsak teden malo usedejo skupaj in predebatirajo, oberejo slehernega prebivalca v tvojem kraju, zmenijo se za vsako posebnost in si razdelijo naloge, kdo bo pač najlažje vplival. Vse pa povezujejo totalitarni državni aparat, ki potem zapečati usodo naivnih lahkovernežev, ki misijo, da je politika nekaj za na kruh namazat, ker se te stvari pač ne odvijajo javno in pred njegovim nosom.
     Niso vsi enako pokvarjeni, včasih se kdo komu zasmili in mu kaj na hitro reče, v opozorilo, da je v programu in naj se pazi, ampak ljudje teh malenkosti ne jemljejo resno, ker si velika večina še zamisliti ne zna kako so fašisti pokvarjeni. Ljudje enostavno ne vedo, da je kdo res lahko tako nor in okruten, predvsem pa butast, ne verjamejo, da lahko sploh obstaja, kaj šele, da bi taki delali za državo. Pa so v glavnem tam sami taki.

     Za fašiste, je vse politika, vse za državo, državo pa le imajo.

     • soc

      Za polizobražence so vejice znanost, “fašist” pa beseda, ki se je nekako ne morejo znebiti iz vsakodnevnega besednjaka, podobno kot “jebo te…” ali “u p…u mater”…

      A če odštejeva fašiste kot levici najljubši izraz za opis svojih smrtnih sovražnikov (neki partijski govorec Popitove struje je v poznih sedemdesetih skoval celo anarhoklerofašiste), se s tvojimi opažanji močno strinjam. Zato namesto množice občin le nekaj pokrajin, lokalna “samouprava” na minimum, in stvari bodo precej bolj in prej pod drobnogledom kot danes, s tem pa lokalni strici močno skopljeni.

     • večni srb

      Fašizem je vladavina priviligiranih družinskih klanov, ki si podredijo ves aparat v državi. Kje pa ti živiš?

 • Simon Novak

  France, vzemi predpisano dozo tablet in idi počivat

 • FORT WORTH

  Zelo lepo napisano, predstavljeno ter analizirano.
  Ampak, vecina Slovencev ima aktiviran samo 5 minutni spomin.
  Spomin pa predstavlja ucenje iz napak.
  Tak clanek, kot ga je napisal Spostovani dr. Cukjati ga je potrebno non stop ponavljati in ponavljati.
  Z dosezki se je potrebno hvaliti non stop – ker pohvalil vas ne bo nihce.
  Kritizirali pa na vsakem koraku.

  • Simon Novak

   Ti ga kar ponavljaj in ponavljaj, še zame

   • FORT WORTH

    Tebi sem ti ze napisal, kar ti gre, pa tudi ti nimas spomina.
    Spomin pa je intelekt…
    Tako, da ce nic ne napises izpades pametnejsi.
    Lp

 • if

  Cukjati je povedal dejstva!

  Neempatičnost do prihodnosti RS je še zelo velika.
  Ko bo dovolj bolelo dovolj ljudi, bo prišla odrešitev!

  • večni srb

   Državo pa le imamo, vendar fašistično in svinjsko.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Fašistično, komunistično…isto sranje, drugo pakovanje

 • Borut Stari

  Biti na oblasti brez motečih elementov je najboljše lepilo.

 • Vera

  Ni kaj za dodati , ker kar ste napisal dr. Cukljati drži,kot pribito .

 • Tampa Beach

  Če do odrešitev pride, ko je krava že poginila in hiša pogorela je to običajno prepozno. Ali volilcem še ni jasno, da se s to vlado noče nihče niti v Ameriki niti v EU pogovarjat kaj šele sprejemat dogovore. Bojim se, da naslednjih volitev ne bo ali pa bodo nastavljene. Kaj bo od osiromašene dežele ostalo vprašajte islamsko skupnost, navdušene levičarje, mirovnike in ostale kulturmarksiste sigurno boste dobili zelo pozitiven in kritični odgovor. Hvala vam educirani volilci po sistemu, najbolje je da se sploh ne voli ker se tako ali tako ne da nič spremeni, a ne.

  • večni srb

   Ne razumeš, z Ameriko se pogovarjamo od začetka, in, kaj nam je to dobrega prineslo?
   Kličejo nas samo kadar nas rabijo, vsaj to.

 • Djuro Sumar

  Razlike med levico in desnico so pri nas tako jasne, da se večina volivcev mirne duše odloči za levico.
  Cukjati se pa zelo moti, ko pravi, da nimajo programa. Seveda ga imajo: zaustavite desnico. Že samo to je dovolj, da se večina odloči tako, kot se je odločila.

  • Lustrator

   Biti proti ni program, ampak antiprogram. Stranke brez programa sploh ne bi smele imeti pravice do kandidature na volitvah, vse kar je bilo pred volitvami obljubljeno, pa bi moralo biti na koncu mandata izerjano od vladajočih in njihovih volivcev, sicer sledi rubež. A ob teh kriterijih komiji ne bi imeli v parlamentu niti enega samega poslanca, kaj šele stranke. najlažje se je s tujim (skupnim) denarjem petelinit.

   • Djuro Sumar

    Med 2. svetovno vojno so imeli partizani program, boj proti okupatorju, domobranci pa program, boj proti partizanom. Anti program ne obstaja.Torej obstaja program: zaustavite desnico, ker je to največ, kar si želi večina slovenskih volivcev.

    • Lustrator

     Kakšen boj proti okupatorju neki, če so ta “boj” začeli z roko v roki z okupatorji in s sodelovanjem nadaljevali vse do samega konca vojne? Sploh veš, da je domobranstvo nastalo 2 leti po tem, ko so partizani začeli klati neoborožene slovenske politike, intelektualce, duhovnike, kmete, industrijalce? Sploh veš, da je nastalo kot odziv na akcijo, ki so jo septembra 43 izpeljali partizani skupaj s fašisti, ko so uničili slovensko četništvo in vaške straže na Turjaku in Grčaricah? Stvari, ki jih pišeš niso le napačne, ampak so DIAMETRALNO NASPROTNE resničnosti. Domobranstvo ni bilo nikoli politična organizacija, ampak je šlo za vojaško obrambno gibanje za zaščitenje Slovenije pred komunistično revolucijo. Partizani na drugi strani so bili na prvem mestu politična teroristična organizacija, ki je imela en sam namen: izvesti komunistično revolucijo in si po vojni pridobiti oblast.

     Večina slovenskih volivcev ne koliko je 2+2, prav tako ne njihov premier, a idiotizem ni njihova želja, ampak “realnost” vsiljena s strani režimskih medijev, javne uprave, sindikatov, pravosodja in ostalih podsistemov paradržave.

     • Djuro Sumar

      Teroristična organizacija, katero so podpirali zahodni zavezniki. Popolnoma vse si pomešal, oziroma prikrojil po svojih željah. Zgodovinska resnica je seveda diametralno nasprotna.

     • Lustrator

      Komunisti so bili v času pred 2. svetovno vojno v kraljevini jugoslaviji razglašeni za teroristično organizacijo, pa naj ti bo to prav ali ne – to ni moje MNENJE, to so DEJSTVA.

      Kakor je seveda tudi DEJSTVO, da podpora zaveznikov ne utemeljuje popolnoma ničesar, kar se tiče vojaške legitimnosti, ampak ravno nasprotno – zavezniki so v 2. svetovni vojni odgovorni za več vojnih zločinov celo od samih nacistov, saj si skupaj s Stalinom delijo “zasluge” za genocid in polstoletno tiranijo nad skoraj tretjino Evropo in večino Azije. To, da je Tita podprl umazani in zavedeni Churchill je le še dodatno obremenilno gradivo proti partizanom in ne obratno. Malo manj angleške pop filmske propagande in kakšno knjigo več, pa bo.

     • Djuro Sumar

      Bravo, do danes nisem vedel, da je Churchill vojni zločinec. Resnično pisariš same neumnosti.

     • Lustrator

      No, zdaj veš. Vse je jasno utemeljeno in dokazano že desetletja, samo še formalna obsodba manjka – le te pa seveda ne bo dokler bodo Angleži tako nekritično vase zagledan narod brez občutka odgovornosti.

     • Djuro Sumar

      Boš moral v angleščini napisati kakšno novo zgodovinsko knjigo. Poizkusi skupaj z Janezom Janšo, je tolk nor kot ti.

     • Lustrator

      Je že napisana, pa ne ena sama, pa ne le v angleščini. Če znaš brati, ti priporočam tole – Peter Batty v njej opiše stvari, ki bodo v naših učbenikih MORDA dovoljene takrat, ko boste komiji že nekaj desetletij pod rušo.

     • Djuro Sumar

      V naših učbenikih znanstvena fantastika ne bo nikdar prisotna, tako kot nikdar več ne bo veronauka v naših šolah. Ateizem prodira z velikimi koraki, verniki pa se boste itak pobili med seboj. Verske vojne so v teku odkar obstaja človeštvo.

     • Lustrator

      ne vem s katerega planeta prihajaš ti, a sam se ne spomnem kdaj je bila nazadnje na našem planetu VERSKA vojna. Izgovor veroizpovedi je namreč nekaj drugega kot vojna zaradi vere same.

      Kar se tiče “velikih korakov ateizma” – prav vsi narodi in kulture brez izjeme, ki so v svoj srž začele vgrajevati nihilistične, torej ateistične misli, so bodisi že izumrle ali pa so tik pred izumrtjem in seveda obratno. Človek brez dimenzije duhovnosti, je žival, gnila, pokvarljiva in egoistična kepa mesa, ki na poti do svoje materialne samouresničitve (v še več mesu) ne pozna nikakršne empatije, pravice, dobrote. Edini razlog, da se človeštvo ni izkoreninilo že takoj ko je imelo teoretično možnost (moč orožja) da bi to naredilo, je prav v veri. Če bi bili vsi ljudje ateisti, bi se v istem trenutku pobili. Zakaj? Saj vendar ne obstaja noben višji razlog, da bi dobri drug do drugega, kajne?

     • Djuro Sumar

      Trenutno največja (istočasno poteka nekaj manjših) verska vojna se dogaja prav ta hip v Evropi. Na svetu je število ateistov že prešlo 12% prebivalstva in stalno narašča. Z razvojem znanosti in izobraževanja bo počasi prevladalo na planetu.

     • Lustrator

      Velika večina znanstvenikov in intelektualcev je vernih, ne sodi po sovjetskih in zahodnoevropskih gofljačih z “Znanstvenimi “nazivi ideoloških družboslovnih fakultet.

      Moja trditev še vedno ostaja – več kot bo na svetu ateistov, več bo vojn, umorov, samomorov, kriminala in nesreče. Naredi mikroeksperiment in preživi nekaj dni obkrožen z verniki, nato pa nekaj dni z ateisti, pa boš videl o čem govorim – tudi če gre za sicer dobre prijatelje.

     • Djuro Sumar

      Tvoji komentarji ne zdržijo nobene resne presoje. Za znanstvenike vera ni nobena ovira. Vse življenje sem obkrožen z verniki in neverniki, tako, da preizkus opravljam vsakodnevno. Na kratko lahko rečem, da so neverniki manj agresivni in nikogar ne posiljujejo s svojim prepričanjem. To je razvidno tudi iz najinega komentiranja.

 • oto

  Kako otožno in kalimerovsko… Vključno s cmeranjem v Teharjah, ane, dr. Cukjati, mimo sv. Urha pa velik ovinek…

  • Lustrator

   Sploh veš kaj se je zgodilo na Urhu, teslo boljševiško? Si prebral kar so o dogodkih napisali partijski aparatčiki in vrgli v zapor vsakega, ki je pričal o resnici? Sram vas je lahko – ne le zato ker ste neizobraženi totalitarni hlapčki brez kritične distance do priučenih partijskih dogem, ampak zato, ker so praktično vsa vaša “praznovanja” ravno na mestih, kjer je slovenski narod najbolj trpel. le psihopat lahko praznuje dogodke krvave komunistične revolucije.

  • Soave

   Pa še nekaj o vedenju nasprotne strani. . . . . . .
   https://www.dlib.si/stream/URN:NBN:SI:doc-DQZIELWT/7a66d751-c31f-4ecf-8ecf-e9d890e48ef6/PDF
   file:///C:/Users/Uporabnik/Documents/Razno/Resnica%20o%20Dražgošah%20skozi%20oči%20domačina.pdf

 • Lea Pralines

  O ja politični veljaki so vedeli zakaj ne grejo v španovijo z janšo.Cukjati kaj se delate budalo in iščete razloge drugje…ki jih pa cela slovenija ve!Jasno in glasno!A ja kako to da vas ni biulo na proslavi na Urhu,pa janšre tudi ni bilo,kako to???In da bi pol bil janša s svojo stranko moj predsednik vlade..pol pa res ne vem kje živite..morda v argentini ?Belčki vaš čas je šel mimo..že dolgo tega!

  • branči

   raje normalen v belih oblačilih, kot mongoloidnirdeči klavec s krvavim predpasnikom!

   • Lea Pralines

    si res en domobranski malinovec…čudno da so te spustili iz polja..si na tabletih???

 • Common Sense

  Treba bo gledati čez en volilni cikel in zastaviti program srednjeročno.

  • večni srb

   Še en ostareli maneken, ki zna recitirati kar se mu reče.

   • Common Sense

    Kako si vedel? :)

 • Tona

  Žau za vsa kaos smo krivi isključno sami . To pa zato , ker ne premoremo ali pa nočemo spoštovati drug drugega . Mlade ne zanima kaj je bilo pod Titom , ampak kaj bo prinesu jutrajšni dan . Vse skozi je cil levega pola ali ta…v . Uniciti razvoj SLOVENIJE in demokracijo .

 • piko8

  Odlično napisano in analizirano g.dr. Cukljati!!
  A kaj, ko slovenclnm obljubiš višje davke, dražje storitve, si na volitvah nagrajen!!
  Razumi kdor more!!

 • xtc

  Cukljati mi prodaja tisto ,kar vem že iz SFRJ ve.
  definitivno,če hočete vreči Kučanovo komunistično kamarilo in imeti pravno državo je predpogoj popolna privatizacija skoraj vsega tudi naravnih parkov,bolnic vsega razen infrastrukture ,brez koncesionarsko zgrajene,privatizacija pa le za denar. torej zastava osebnega premoženja in firme.
  Država rabi samo dobro in močno plačane inšpekcijske službe in stroge kazni za inšpektorje,ki niso skrbeli za zadeve zadostno npr,bolnice,domovi,gostilna itd.
  Ko ni skoraj ničesar več državnega tudi paraziti izginejo ker jih lastniki preprosto izženejo,narod pa voli pametno,ker mora živeti od klastnega zaslužka ne sociale.

 • boogin1

  Slo državljani, nekateri, ne vsi ste volili tole in pokazali s kakšnim majhnim IQ razpolagate:
  V Sloveniji je totalitaristični režim. Domoljubi so označeni kot kriminalci, komunajzarska vlada je sestavljena iz šaljivcev, tretjerazrednih igralk, brisalcev usranih riti-beri JANI M., ki delijo sodbe na osnovi montiranih procesov brez dokazov. V vladi sedijo in zasedajo ministrske položaje in odločajo o usodi države osebe, ki na parlamentarnih volitvah sploh niso bile izvoljene. Motene osebe-skorajda še otroci v parlamentu bi uvedli nacionalizacijo in komunistično diktaturo. Najboljšemu menedžerju in županu Lj. Se enkrat odpiše 16 milijonov, drugič 5. Brišejo se dokazi, medtem sinovi na parkiriščih pobirajo po 200000 EUR. Policaji se grejo zastonj TAXI službo za nezakonite migrante, ki jih vozijo do prvega centra, kjer jih že čaka najmanj 1200 EUR.

 • Soave

  + + + + + + + + sijajno, g. Cukjati !
  Saj veliko Slovencev in Slovenk se vsega tega zaveda. A jaz upam, da se bo – morda – še kdo z nasprotne strani malo zamislil nad temi besedami. . . .

  ” Nikoli doslej se v samostojni demokratični Sloveniji ni tako jasno
  pokazalo, da je zapoved sovraštva do “notranjega sovražnika”, ki je bila
  vzpostavljena že leta 1941, zabetonirana pa 1945, še vedno živa in
  negovana.”

 • mona lisa

  Zadnje volitve so največji nateg slovenskega naroda. Na čelo države nastavit bebca ki ne ve dosti in še brihten ni posebno potem pa veselo krast in izžemat narod.

  • Lustrator

   Ne vem če bi se temu sploh še dalo reči slovenski narod. Recimo raje psevdo-homo sapiensov, ki so po slučaju naključij rojeni na geografskem območju republike Slovenije. Pravi Slovenec iz predkomunistične ere Šarca ne bi volil tudi če bi ga rezali pri živem telesu.

   • Zvone Cernac

    Pravi Slovenci iz predkomunistične ere so se zavedali, da so buržoazne volitve farsa, zato so izpeljali množično socialistično revolucijo.

 • Jožef

  Vsaka vam čast Lustrator in podobni, da imate jeklene živce in se smelo zoperstavite bolanemu umu, katerega patron je boljševizem in KPJ – KPS.
  Jaz sem s temi osebki opravil po najlažji poti z blokiranjem. Če ne vidim in ne slišim, me neboli.

  • Lustrator

   Hvala, tudi sam sem sicer na koncu s potrpežljivostjo in voljo, ko opažam kako globoko je spran in sprimitiviziran slovenski narod (kolikor se mu sploh še sme tako reči). A se zavedam, da če ne bomo mi – kdo drug bo širil neprijetno resnico v eter, ki ga več kot 90% obvladujejo režimski mediji? Sam kot demokrat verjamem v moč argumentov in bom pripravljen poseči za orožje le takrat, ko bodo vse ostale možnosti za obranitev naše slovenske domivine, vere, jezika, vrednot izčrpane. Dokler nas torej še ne koljejo po ulicah (čeprav so na to temo vedno manj sramežljivi) bom slovenstvo branil z močjo argumenta, ko pa se bo tovarišem dokončno utrgalo, ne bodo pomagale niti več besede, niti “ignor”. Dobro bi bilo, da bi se tega zavedali vsi, predno pridemo do situacije, ko bo možno Slovenijo in demokracijo braniti le še z orožjem – komiji namreč na ta trenutek komaj čakajo.

 • Zvone Cernac

  Cukjati, a še jokaš?

 • Ivan Friderik Novak

  Papist Franc, bodi krščansko pošten in uporabljaj kratico “dr.” za imenom in priimkom.
  Nisi doktor znanosti!!!

  • Luiggi

   Tebe je pa zihr sram,ki obozujes te tvoje rastrgane dohtarje,ki nimajo pojma o doktoratih!