Za levico je demokracija moteča

Odgovorni urednik televizijskega programa Nova24TV Aleksander Rant.

V zadnjih dveh letih smo bili priča izjemnim prizadevanjem medijev in leve politike, da zdajšnjo vlado prikaže kot diktatorsko, takšno, ki deluje proti demokraciji. Za dokazovanje tega so uporabili vsako, še tako majhno stvar. Od tega, da je nekdo brez maske jedel burek, do tega, da so oglobili levičarske dijaške aktiviste, ker so spodbujali nespoštovanje pravil v času množičnih okužb in umiranja ljudi v bolnišnicah zaradi covida-19. Vsaka zamenjava v državnih podjetjih, na direktoratih ali ministrstvih je bila označena za napad na demokracijo. Vsaka tožba, ki so jo vložili posamezniki in ni koristila levemu polu, je bila oklicana za zlorabo oblasti. Varovanje tujih državnikov pred ponorelo drhaljo je bilo opisano kot napad na mamice z otroki; bojda je policija v tej “diktaturi” zaplinila stare gospe, ki so želele v Dramo. V vseh dveh letih vladanja in spopadanja s pandemijo vlada ni imela niti minute miru, ni bila deležna nobene pohvale, nihče na levi ni hotel sodelovati pri ustavljanju širjenja novega kronavirusa. Zadnja zgodba je, da vlada kot protiuslugo Madžarski prodaja turistične bisere.

In kaj je resnica? No, resnica je kot vedno nasprotna od tega, kar govorijo levi politiki in mediji. Resnica je vsem dostopna – z dokumenti, s poročili, z objavami. Resnica je, da smo se najbolj zadolžili pod levimi vladami, najprej v mandatu Boruta Pahorja in nato še v mandatu Alenke Bratušek. Resnica je, da so državna podjetja, vsa, ki so se prodala, prodale leve vlade. Desne vlade niso prodale niti enega podjetja v državni lasti. Tudi sedaj Save ne prodaja vlada, pač pa zasebni sklad, ki mu je deleže Save prodala leva vlada – vlada Mira Cerarja. V času levih vlad smo imeli največ ilegalnih prehodov slovenske meje, spomnimo se le leta 2015. V času levih vlad smo imeli najhujšo finančno in gospodarsko krizo. V času levih vlad so sodišča po diktatu obsojala nasprotnike levega režima – Janšo, Magajno, Krkoviča itd. V času levih vlad je policija politično spregledala pranje iranskega denarja v NLB, tak spregled je uspel tudi tožilstvu. V času levih vlad je bilo razdeljeno na milijone evrov organizacijam, ki sleherniku nič ne koristijo, različnim nevladnikom torej. Nič pa se ni vlagalo v infrastrukturo, zdravstvo, socialno varstvo, domove za starejše, ceste itd. Mediji so v času levih vlad zamolčali vse afere svojih botrov, policija pa je ustrahovala tiste, ki so si upali o tem govoriti. Če ne verjamete, samo poglejte vse postopke proti Bojanu Požarju in vse vam bo jasno. Resnica je, da smo na indeksu svobode napredovali le pod desnimi vladami, pod levimi pa drseli proti diktaturam.

Dejstvo torej je, da smo po vseh parametrih danes, v času te vlade, kljub omejitvam bolj svobodni. Imamo več demokracije, več možnosti izražati svoje mnenje. Imamo bolj pluralen medijski trg, gospodarstvo okreva z neverjetno hitrostjo, največ Slovencev v zgodovini naše države ima službe, kar pomeni, da imajo ekonomsko svobodo, prvi pogoj vsake druge svobode. In to je za prave podpornike avtoritarnih sistemov moteče, nesprejemljivo. Levičarji vedo, da brez popolnoma podrejenih medijev, dobro financiranih NVO, javnega denarja in volilnih manipulacij ne morejo zmagati na volitvah. Zato se poslužujejo starega agitpropa vseh komunističnih sistemov – svoje nasprotnike obtožujejo tega, kar sicer počnejo sami.

Demokracija, ljudska volja, je levici španska vas. Ne zanimajo je vaše potrebe, želje, sanje. Ne zanima je izpolnjevanje obljub volivcem, zanimajo samo oblast. Oblast za vsako ceno, tudi prek trupel, če je treba, kot se je pokazalo v epidemiji. Trupel, ki so jih s svojim rovarjenjem proti ukrepom povzročili sami, sedaj pa jih pripisujejo vladi. Levica bo storila vse, da zaščiti aparat, ki jih je desetletja ohranjal na oblasti. Zato so tako alergični na menjave v policiji, saj ne bodo imeli kar avtomatsko imunitete pred kazenskim pregonom. Zato so tako alergični na širitev medijskega trga, ker to pomeni, da jim bo kdo kdaj postavil tudi kakšno neprijetno vprašanje in da ne bodo več nadzorovali “resnice”. Prav tako je levica alergična na menjave v državnih podjetjih, saj to pomeni, da denar davkoplačevalcev ne bo več odtekal v njihove žepe. Alergična je na zmanjševanje sredstev njihovim NVO, ker to pomeni, da njihove paravojske ne bodo več financirane.

Levica je vajena na oblasti ostajati s pomočjo dobro naoljenega stroja, aparata, ki na vsakih volitvah poskrbi, da se na čelo države postavi nova lutka, nov klovn, vladajo pa drugi, isti. Levica bo naredila vse, da je demokracija ne bi po naključju ovirala pri pohodu na oblast. Kajti resnično, laž je nesmrtna duša komunizma in nesmrtna je tudi njihova sla po oblasti, absolutni oblasti. In če je demokracija na poti, jo bodo pač zaobšli kot ničkolikokrat prej.

Aleksander Rant