1. september 2020 bo za šolarje osnovne šole Louisa Adamiča prav poseben dan: Vstopili bodo v prenovljeno šolo

V torek, 9. aprila 2019, sta župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič in predsednik uprave CGP d.d. Martin Gosenca podpisala pogodbo za širitev Osnovne šole Louisa Adamiča Grosuplje. Ob podpisu pogodbe pa sta se jima pridružila tudi direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar s sodelavko za javna naročila Tanjo Rauh in ravnateljica Osnovne šole Louisa Adamiča Grosuplje Janja Zupančič.

Spet je lep dan za občino Grosuplje, za naše šolarke in šolarje, za starše, zaposlene,” je ob podpisu pogodbe dejal župan dr. Peter Verlič in izbranemu izvajalcu podjetju CGP ob tej priložnosti tudi čestital. “To bo res lepa šola in jaz se je že močno veselim. V tem času, v času gradnje, pa seveda prosim za potrpljenje in strpnost tako učence, starše kot tudi zaposlene,” je še dejal in nam priporočil, naj spremljamo, kako bo šola rasla. To je vedno lepo. “1. septembra 2020 pa bo v občini Grosuplje na nebu spet zasijalo močno sonce, ko bomo nov prizidek tudi predali svojemu namenu. Se že veselim,” je svoje besede sklenil župan.

Predsednik uprave CGP Martin Gosenca se je sprva zahvalil županu in tudi Občini Grosuplje za izkazano zaupanje pri gradnji. “Imamo pa z gradnjo šol in na splošno visokogradniških objektov veliko izkušenj. Ena šola je bila zgrajena tudi za Občino Grosuplje, pred letom, dve, na Polici,” je še dejal.

Ravnateljica Janja Zupančič pa je ob podpisu pogodbe povedala, da nove učilnice in nova športna dvorana pomenijo res veliko izboljšanje za pogoje dela, kakovost pouka, za samo organizacijo dela v šoli. “Tako da bomo te pridobitve zelo veseli,” je dejala.

Obstoječi objekt Osnovne šole Louisa Adamiča Grosuplje se bo razširil za 8 učilnic s pripadajočimi pomožnimi prostori (kabineti, garderobe, sanitarije, tehnični prostori itd.). Širitev pa obsega tudi izgradnjo novega športnega objekta, v katerem se zagotovi 3 vadbene površine z možnostjo organiziranja uradnih panožnih tekmovanj (košarka, rokomet, odbojka, dvoranski nogomet …) s potrebnimi pomožnimi prostori (garderobe s tuši, sanitarije, prostor za športno opremo (blazine, stojala …)), tehničnim prostorom (za hrambo tribun, stolov, zaščite poda in drugih pripomočkov za organizacijo različnih dogodkov), prostorom za športne pedagoge in drugimi potrebnimi spremljajočimi prostori. Borilnice v obstoječem objektu šole se bodo preuredile v garderobe za učence.

Gre za okoljsko manj obremenjujočo gradnjo. Pogodbena vrednost pa znaša 3.892.202,84 evra z DDV.

C. Š.

 

  • Janez Pavel Kanc

    Ali jo bo obnovljeno blagoslovil RKC duhoven?

    • slaipowi

      Seveda. Zelo verjetno bo to Jože Plut, nekdanji šef vojaškega vikariata v Slovenski vojski, danes pa navaden duhovnik v zakotni vasici Polica. Zakaj so ga tako degradirali v RKC? Najbrž zaradi zlizanosti z SDS, pa so ga pač dali v minorno vasico v občini Grosuplje, kjer je vse SDS-ovsko. Pa še Brščić živi tam. Idealno okolje za Pluta. Najbrž se mu kolca po vojski.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!