3. razvojna os: Finančna konstrukcija nejasna, pojavljajo se birokratski zapleti

Foto: STA

Finančna konstrukcija hitre ceste med Velenjem in Slovenj Gradcem ostaja še nejasna, z določitvijo roka za zaprtje le-te se predstavniki vlade na sestanku s Korošci niso strinjali. Umeščanje trase od Slovenj Gradca do Holmca pa bo trajalo dlje, kot je podpisano v protokolu.

Koroška delegacija je v sredo zopet sedla za skupno mizo s predstavniki Darsa in vlade. Pričakovati je bilo konkretne informacije o zaprtju finančne konstrukcije za pričetek gradnje odseka med Velenjem in Slovenj Gradcem, a se je izkazalo, da je ta še vedno pod vprašajem. Državna sekretarka na ministrstvu za infrastrukturo Nina Mauhler je sicer pojasnila, da aktivnosti za zaprtje potekajo in da ima Dars dovolj sredstev za začetek gradnje. A ker finančna konstrukcija ni zaprta, ni mogoče objaviti razpisa za izvajalca gradbenih del, je na sestanku pojasnil predsednik uprave Darsa Tomaž Vidic. S pobudo koordinatorja Mladinske iniciative za 3. razvojno os Aljaža Verhovnika, da se kot sklep sestanka sprejme rok za zaprtje finančne konstrukcije, pa se zbrani niso strinjali, saj ni znano, kdaj bo rešitev dokončna.

“Aktivnosti za sprejem investicijskega programa potekajo v skladu s predvidenim planom. Končna potrditev tega je s strani ministrice za infrastrukturo predvidena do 1. junija 2019. Ta je podlaga za objavo javnega razpisa za iskanje izvajalca gradbenih del s strani Darsa. Do takrat pa bo morala posebna ekspertna skupina, sestavljena s strani predstavnikov ministrstev za infrastrukturo in finance ter Darsa, iz med šestih možnih scenarijev, ki jih obdelujejo, najti varianto zaprtja finančne konstrukcije,” je po sestanku sporočila Mladinska iniciativa za 3. razvojno os.

Pri odkupu zemljišč med Velenjem in Slovenj Gradcem pa je bilo govora o konkretnih številkah. Na omenjeni trasi je skupno 608 parcel, ki jih mora država odkupiti; do danes je bilo sklenjenih 62 pogodb za odkup, še 41 ponudb pa je bilo oddanih. Skoraj vsa zemljišča so odkupljena na prioritetni lokaciji Gabrke. To pomeni, da bi se gradnja letos najverjetneje lahko pričela na tem odseku, še sporoča mladinska iniciativa.

Ob tem pa v mladinski iniciativi ugotavljajo, da državne službe ne sodelujejo v smeri, da bi bila prostorska umestitev trase na relaciji Slovenj Gradec–Dravograd–Holmec čimprej končana, pojavljajo se birokratski zapleti. Državni prostorski načrt za traso med Slovenj Gradcem in Dravogradom naj bi bil zaključen leta 2021, za traso med Dravogradom in Holmcem pa leta 2023, čeprav podpisani protokol državi nalaga, da to stori do junija 2020. “V duhu teh okoliščin bo potrebna uskladitev naporov s strani vseh vpletenih ministrstev in državnih služb, glavno usmeritev in poenoteno delovanje pa bo moral podati predsednik vlade Marjan Šarec, od katerega pričakujemo jasno usmeritev vlade,” menijo v mladinski iniciativi.

E-koroska.si

 • Get Smart

  SOCIALIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM … vsi ti »-izmi« so t. i. POPULISTIČNE floskule, vse po vrsti so tvorbe kaviaržido KOMINTERNE = SUŽNJELASTNIŠTVO = kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.
  Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
  = FORUM 21 = FORUM 21 je MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA, ki ga je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVILA naropala v Sloveniji, predsednik pa je tovariš Milan KUćAN, ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
  in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije, ki so ga uradno preimenovali v LDS.
  DeSUS Levica SABratuške SD ŠARAC … in Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški LDS i tako dalje do tokija, so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur (KPJ + SKOJ), ki je dejansko ENA = KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.
  POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo).
  POLITIKE najprej RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM, torej ZA katero DRŽAVO DELAJO in na KAKŠEN NAČIN delajo za POLITEJO (državo), ne kot PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA PROPAGANDA in otroci neumno ponavljajo: “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”, “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogometaš je nedolžen kot prostitutka”, “nogomet krade” … in kar je še bulšitizmov in LAŽI, ki jih je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI (v lasti +90 % medijev na svetu) oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni stroj (v lasti 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji) naselil v oprane glavice OKUPIRANIH-zasužnjenih ljudi. Vzemimo primer »vsegliharstva«: nogometaš (napadalec) MESSI »je isti« (ker »vsi so isti«, nje«) kot nogometaš (golman) OBLAK? Ne. MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela (NA NAČIN) kot napadalec – zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO, ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla nogomet … ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO. Medtem pa OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO, ni isti kot MESSI, ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo … in DELA drugače kot MESSI, in sicer NA NAČIN, da BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

  • Get Smart

   MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI, RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji. “Vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isti klub”, “vsi igrajo za isto državo” … so LAŽNA VSEGLIHARJENJA, ali pa “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica”, kar OPRANI otroci radi ponavljajo, rajcajo jih kurbice, kar je v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST. Poštene kurbice so POŠTENE DELAVKE: ti pošteno plačaš, one ti nudijo spolne storitve. Za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH zločinskih PEDERČINA in KURBETIN, ki vam ROPAJO MILIJARDE, uničujejo vašo kulturo, v zameno pa vam nudijo storitev: “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”, skratka NISO VSI ISTI – osel v Lipici NI LIPIŠKI KONJ, ni LIPICANAC nje.
   ŠARAC ni slovenski premier, je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI FEJKpremier v Sloveniji, je nastopljena pi-ar mekanocurna lutka, ki pred kamerami svira kurtzu, prodaja maglu … LAŽE, kot pes teče. Vsi KOMINTERNOVCI in njihovi SERBUSI=hlapci so:
   –MURGL-srborvackoJUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji … oz. s starimi imeni: babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

   • Get Smart

    Samo v primeru NEDOKONČANIH »Stožic« je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku IZROPALA, beri BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila 220 MILIJONOV € za projekt, ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo 40 milijonov €, in pozor, BOSANCOV, ki so gradili STOŠCE nje, MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov, najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* lopovski in lažnivi đupljan nje NI PLAČAL ampak jih je nagnal domov BREZ PLAČILA.
    ———
    * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
    ki je pokazal socialno ozaveščenost.«
    ———
    Za koga dela »socialno ozaveščeno« MURGL JUGOKOMI govno? Kaj odmeva v Stošcah?
    – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
    – ZA koga? Za PARTIJU?
    – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
    – “Evviva communismo!”
    – “Bandiera rossa la triumfera!”
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo osvobodila.«

 • Vera

  Na Šarca se ni vredno zanašat, ker on ni nastavljen zato, da bi kaj delal. Njegovi sekretarji, še manj .

 • ROMAN Naprudnik

  finančna konstrukcija nejasna?
  kdaj in pri katerem poslu je sploh bila?

 • črnaovca

  Tiosti odsek ceste bi lahko bil že davno zgrajen če ne bi zavirali velejčani ki hočejo najprej cesto do Veleja za naprej jim je pa malo mar, čeprav iz Velenja proti Šentrupertu vodijo tri ceste, iz Koroške pa lahko prideš samo mimo Hude luknje

 • marker

  Pri vsaki zadevi, kjer je samooklicana ministrica zraven, izginjajo milijarde brez preglednosti, najemajo se posojila z visokimi obrestmi in se prodajajo državna podjetja za drobiž. Samo da Janša ni, pa če travo jemo, kajne?

 • Matjaz Zitnik

  Financna konstrukcija nejasna? Vedno je isto, samo da si svinje pri koritu napolnijo zepe.

 • Get Smart

  Kakšna je razlika med SKRAJNO in NESKRAJNO »levico«? Btw, koliko levih rokic imate? Eno SKRAJNO, eno SREDNJO, eno NESKRAJNO? Ali je SKRAJNA rama ali dlan?
  Sledimo? A vidite, da so to PODTAKNJENI vam bulšitizmi?
  Torej, po bulšit psevdosklepanju in imenovanju t. i. »NESKRAJNA« MURGL JUGOKOMUNISTIČNA “levica”, torej SD DeSUS ŠARAC SABratušak Levica LDS zares SMC … ki so le PREIMENOVANJA in “novi obrazi” ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE,
  DOKAZANO UBIJA otroke, posiljuje otroke, pse, laže, krade, ropa, mori, uničuje Slovenijo, uničuje vse, kar delo pridnih človeških rok, PARAZITIRA na vaših žuljih …
  POKRADLA je VSA podjetja v Sloveniji (polovico jih je prenesla na FORUM 21, pol pa na nabiralnike svojih kaviaržidoKOMINTERNISTISTIČNIH gospodarjev, od Amsterdama, Beograda, Cipra … i tako dalje do tokija nje). To je torej NESKRAJNA levica.

  • Get Smart

   Kaj pa dela “kao” SKRAJNA MURGL JUGOKOMUNISTIČNA levica?
   Razumete,
   otroci? Lepo napišite IME, vsakokrat napišite ime oddelka MURGL KOMI
   JUGE, o katerem govorite. Če govorite o MURGL JUGOKOMI vladi v Sloveniji
   (NE slovenski, ker ni slovenska, ampak V SLOVENIJI), potem pač
   napišete: ŠARAC-SD-DeSUS-SMC-SABratušak-Levica DELAJO oz. so naredili to
   pa to, ne koalicija, ne levićija, ne skrajnićija, ne progresivićija …
   saj so ta njihova samoimenovanja oz. t. i. »tehnični pojmi stroke«
   primerni le za poznavalce, ne pa za ljudi, ki ne vedo, kdo jih DNEVNO
   ROPA.

 • Get Smart

  BLATENJE pojma DRŽAVA (POLITEJA in z njo delo za državo/politejo, ki mu pravimo POLITIKA) je POMEMBEN del kaviaržidoKOMINTERNISTIČNE oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNE propagande. Cilj take lažne vsegliharsko podtikovalske propagande je vcepiti ljudem SOVRAŠTVO do LASTNE države (politeje) in vcepiti sovraštvo do DELA, do SKRBI ZA SVOJO DRŽAVO (delu oz. skrbi za svojo državo/POLITEJO pravimo POLITIKA).
  Zaradi POTURJENIH LAŽI veliko UBOGIH LJUDI verjame/veruje, da je na svetu neka stvarnost, ki se kakor imenuje država in ki menda ROPA, krade, laže, ubija …
  Država oz. POLITEJA VAS NE ROPA … politeja oz. država NE DELA, država samo je,
  je OKUPIRANA, okupator je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA.
  Okupatorjeve ZLOČINSKE lutke DELAJO: lažejo, kradejo, ropajo, morijo, uničujejo …
  »on dela nje« – FORUM 21 in stranke LMŠ_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak …
  MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA je združenje zločinskih kreatur, mekanocurnih pussićev in kastratov (transićev), pohabljalcev svojega in predvsem telesa ljudi.
  DRŽAVA (politeja) OBSTAJA le kot formalni okvir, je dogovor skupine o skupnih poslih (ki jim pravimo politika, kot zdaj že veste) oz. je VSE tisto, kar je znotraj njenih meja. DRŽAVA (oz. sestavni del DRŽAVE oz. POLITEJE) ste med drugim tudi vsi, ki ste državljani neke države, kar pomeni, da ko onanirate o »kao grdi DRŽAVI«, govorite o sebi, PLJUVATE v lastno skledo, SE STRELJATE V KOLENO nje, si podtikate zločinska dela ZLOČINCEV s podtaknjeno vam FEJK »kolektivno krivdo«.

  • Get Smart

   Če pa že morate uporabiti pojem država, MORATE povedati, katera DRŽAVA!
   Torej, pusići in transići KATERE DRŽAVE vas »tepihuju« in »sfukavajo«:
   –kaviaržidoKOMINTERN-istična država = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA,
   –muslićkulti islamska država = je le oddelek KOMINTERNE,
   –MURGL JUGOKOMUNISTIČNA država = je oddelek KOMINTERNE.
   MURGL JUGOKOMI kreature delajo za svojo POLITEJO (državo) MURGL KOMI JUGO.
   VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem = MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kamelojebizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido kominternističnih SUŽNJELASTNIKOV in njihovih SERBUSOV (hlapcev)oz. psov čuvajev, watchdogov, kot si sami pravijoi. VSI. Za razliko od teh kreatur,
   pa ČLOVEK dela za svojo pošteno državo:
   svobodno, pravno, pravično, človekoljubno, resnicoljubno … DRŽAVO (politejo).
   .
   Torej, tega in onega NE DELA NEKA DRŽAVA (država to, država ono, država je grda … VSE TO JE KOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI agitprop),ampak to počno MURGL JUGOKOMUNISTIČNI aparatčiki – »vojaki revolucije«, kot jim pravi tovariš Milan KUćAN, ki je PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, sami pa si mekanocurni pussići med drugim pravijo še »WATCHDOGI« = »psi čuvaji« naropanih pridobitev MURGL JUGOKOMUNISTIČNE revolucije.

   • Get Smart

    Onaniranje o SKRAJNIH (»extremnih«) oz. »SKRAJNISTIČNIH« (»extremističnih«) levicah, desnicah, sredinjicah … je bulšitizem.
    Tujka ekstrem pomeni skrajnost; ekstremna = skrajna = JE S KRAJA = je z začetka ali s konca, odvisno od gledišča = Wat the FAK?!
    Izbijte si iz glavic poturjene vam kretenizme, ker škodijo zdravju.
    Namesto onanije »SKRAJNA STRANKA Levica«, skladno z DEJSTVI pomenljivo rečete:
    stranka “Levica”, ker je to pač njeno uradno ime, ki jo je leta 2013 ustanovil FORUM 21. Na zasedanju FORUMA 21 jo je ustanovil kar sam tovariš Milan Kućan, ki je sicer tudi predsednik predsedstva centralnega komiteja komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji.
    .
    LEVIČIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = kaviaržido KOMINTERNIZEM = = SUŽNJELASTNIŠTVO = parazitiranje na človeku = izkoriščanje človeka =
    je »rak«, ki najeda vaše telo.
    »RAK« je parazit, ZAJEDAVEC, ni vaša »LEVA ROKICA«, je lahko in je tudi na LEVI ROKICI, ni pa RAK vaša LEVA ROKICA, ampak je TUJEK, parazitski tujek, je ALIEN, je INVADER, ki je vdrl v vaše telo in širi svoje zasevke do končnega UNIČENJA vašega telesa.

    Pamet v glavo.