Aleš Hojs prevzel vodenje mestnega odbora SDS v Ljubljani

Nekdanji minister za notranje zadeve Aleš Hojs (Foto: Polona Avanzo)

Nekdanji notranji minister Aleš Hojs je bil izvoljen za predsednika mestnega odbora SDS Ljubljana in bo nasledil Anžeta Logarja, ki je po lokalnih volitvah s tega mesta odstopil. Hojs je v luči kritičnega dogajanja v Ljubljani ob izvolitvi poudaril, da “vse to prav kliče po spremembah in da je čas, da se ljudem pokaže, da je lahko drugače”.

Mestni odbor SDS Ljubljana, najštevilčnejši lokalni odbor te stranke, je na poznopopoldanski seji za svojega novega predsednika izvolil podpredsednika SDS in nekdanjega ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa. Ljubljanski odbor je brez vodstva ostal dan po novembrskih lokalnih volitvah, ko se je dr. Anže Logar po 12 letih poslovil od lokalne politike.

Nekdanji notranji minister in zdaj tudi nekdanji podpredsednik stranke SDS Aleš Hojs je prevzel vodstvo mestnega odbora SDS Ljubljana. Ob tem mu je iskreno čestitala tudi stranka SDS.

https://twitter.com/strankaSDS/status/1630627293532913664?s=20

Kot je novi predsednik mestnega odbora Ljubljana povedal po izvolitvi, prevzema težko in odgovorno nalogo v okolju, ki ni najbolj naklonjeno desnemu političnemu polu. A ob tem poudaril, da to, kar se danes dogaja v Ljubljani, kar kliče k temu, da se lotimo sprememb in ozaveščanja meščanov, da je lahko tudi drugače. Ob tem je izpostavil razpad zdravstvenega sistema, aroganco mestne oblasti, več kot očitne indice korupcije in pa stalne podražitve mestnih komunalnih storitev.

Spomnimo, že včeraj je opozicija v ljubljanskem mestnem svetu ostro nasprotovala potrditvi izplačila nagrade za delovno uspešnost direktorici ZD Ljubljana Antoniji Poplas Susič. A je glasovalni stroj v ljubljanskem mestnem svetu, sestavljen iz svetnikov Liste Zorana Jankovića in Gibanja Svoboda, preglasoval zdravo pamet. Prav zaradi arogance in katastrofalnih razmer v zdravstvu, predvsem zaradi ogrožanja zdravja in demokracije pa tudi pitne vode z izgradnjo kanalizacijskega kanala C0 na območju ljubljanskega vodonosnika, so včeraj pred MOL potekali tudi protesti, ki so se jih udeležili tudi predstavniki SDS in SDM.

Ana Horvat