fbpx

Četverica se je pretvarjala glede identitete in oškodovanki odtujila nakit in gotovino!

Foto: Pixabay

Iz Policijske uprave Ljubljana poročajo, da so se včeraj na Lavrici do stanovanjske hiše pripeljali štirje neznani moški. Eden izmed njih se je oškodovanki predstavil kot delavec telekomunikacijskega podjetja in jo zamotil. Med tem pa so drugi moški izkoristili priložnost in preiskali notranjost hiše, ter pri tem odtujil nakit in gotovino.

S kraja dogodka se je četverica odpeljala z manjšim vozilom temne barve. Po navedbah policije še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi izsleditve neznanih storilcev in bodo o ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: moški star okoli 30 let, suhe postave visok med 170 in 180 cm, oblečen je bil v modre hlače.

“Storilci svoje načine izvrševanja prilagajajo in spreminjajo. Ker so žrtve običajno starejši občani, ki so pogosto premalo previdni, apeliramo na vse družinske člane in ostale znance, da se z njimi o tovrstni problematiki pogovarjate in jih na nenavadne obiskovalce večkrat opozorite. Občanom svetujemo, naj imajo svoje nenapovedane “obiskovalce” ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore,” svetujejo na policijski upravi.

Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del ipd., policisti svetujejo, naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo ljudje pozorni tudi na sam videz oseb (torej na njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila).

Foto: STA

Če navkljub previdnostnim ukrepom vendarle postanete žrtev kaznivega dejanja, priporočajo, da nemudoma o tem obvestite policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo. “Prav tako naj pokličejo policijo, če zaznajo pojav neznanih oseb in vozil in se jim njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želijo ostati anonimni, pa lahko pokličejo tudi na anonimno številko policije 080 1200”, še dodajajo.

Sara Kovač