fbpx

Dom na Osankarici v celoti pogorel

Foto: Bistričan.si/STA

Sinoči, okoli 20. ure, je zagorelo v Domu na Osankarici, občina Slovenska Bistrica. Posredovali so gasilci PGD Kebelj, Oplotnica, Tinje, Zgornja Bistrica, Slovenska Bistrica in Šmartno, ki so požar pogasili. Gasilcem je uspelo preprečiti, da bi zagorel tudi bližnji gozd. 

V požaru je v celoti zgorel dom, gasilci so uspeli obvarovali le del stavbe, kjer se nahaja muzej. Zaradi pojava manjših žarišč so na požarišču ostali gasilci PGD Kebelj na požarni straži. Vodja bistriške civilne zaščite Branko Hojnik je po poročanju STA povedal, da so gasilci na požarišču ostali vse do jutranjih ur.

Po požaru se je del objekta porušil. Pri sanaciji požarišča bo sodelovala občinska civilna zaščita, je objavil Urad RS za zaščito in reševanje. Ni še znano kakšen je vzrok požara in kolikšna je nastala škoda. Po besedah Hojnika je nastala velika škoda, pri gašenju pa so porabili preko 50 tisoč litrov vode. “Šlo je za eno večjih intervencij v zadnjem času,” je pojasnil.

Kriminalisti PU Maribor bodo danes, skupaj s strokovnjaki NFL, pričeli z ogledom in ugotavljanjem vzroka požara ter vseh okoliščin dogodka. Policisti v tem času zbirajo in preverjajo ostale okoliščine dogodka, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Dom se nahaja sredi Pohorskih gozdov na visokem barju pri Črnem jezeru. Dom je primerno izhodišče ali vmesna točka lepih sprehodov po Pohorju. Ogledamo si lahko bližnje Črno jezero, se sprehodimo do taborišča pohorskega bataljona ali še naprej do koče na Šumiku. V bližini je tudi razgledni stolp na Adamovem vrhu, Trije kralji in drugo, je zapisano na spletnem portalu hribi.net

Moje Podravje