Dr. Stane Granda pred četrtkovim vseslovenskim protestom: Slovenci smo utrujeni od nepravičnosti, nepoštenosti, neenakosti in nemoralnosti!

dr. Stane Granda

Za četrtek, 10. oktobra, ob 17. uri so številne civilnodružbene organizacije napovedale vseslovenski protest proti drugorazrednosti in številnim anomalijam našega sistema. Ob 16. uri pa bo najprej sveta maša v frančiškanski cerkvi v Ljubljani, nato pa bo ob 17. uri na Prešernovem trgu v Ljubljani še vseslovenski protest.

Odpis dolgov družini razvpitega ljubljanskega župana Zorana Jankovića, nespoštovanje odločb ustavnega sodišča glede financiranja zasebnih šol, nezakonito kadrovanje v Telekomu in številnih državnih podjetjih, afera Westinghouse in zaposlitev Šarčeve znanke N. H. na Sovi je le nekaj nedopustnih škandalov, ki so v zadnjem času sodu izbili dno, zato bodo številni državljani z udeležbo v četrtek pokazali, da imajo dovolj.

Udeležbo na vseslovenskem shodu 10. oktobra je med drugim napovedal predsednik Zbora za republiko France Cukjati in se tako pridružil številnim civilnodružbenim skupinam. Cukjati: “Zbor za republiko vedno čuti z ljudstvom in če ima ljudstvo mnogo za povedati v smislu občutka drugorazrednosti, potem ne more to iti brez Zbora za republiko.

Zgodovinar, publicist, član Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve in Zbora za republiko ter predsednik Združenja za slovensko besedo dr. Stane Granda pa je ob tem dejal: “Slovenija se je iz skupnosti samozavesti in vsestranskega optimizma ob osamosvojitvi v tridesetih letih spremenila v solzno dolino, katere prebivalci ne vedo, ne kod ne kam. V takem primeru niti ni treba vedeti, kako, zato je volilna udeležba vedno manjša.

Slovenci nismo utrujeni od zgodovine, ampak od nepravičnosti, nepoštenosti, neenakosti in nemoralnosti. To je globalna posledica vseh totalitarizmov, slovenskega, ki je bil eden najskrajnejših, pa še posebej. Propadanje mlade države je potekalo skozi relativiziranje temeljnih družbenih načel, zlasti skozi toliko razglašani načeli o več moralah in več resnicah.”

Proces samoočiščevanja Slovencev bo dolg in težak. Z njim pa je treba začeti. Problem ni v malo demokracije in njenih zlorabah, ampak v premalo demokracije in njenem vsestranskemu pačenju. Človek in njegovo delo nista nič, zlorabe in kraja vse. Socialne države že zdavnaj ni več. Poleg vseh vrst revščin vse bolj trka na vrata še energetska. Država je gluha za običajnega državljana, trese se za bogatega, ki je to postal s krajo in z goljufanjem.

Vrnitev k temeljnim socialnim in političnim ciljem slovenske osamosvojitve je edina pot, ki nas lahko reši zanesljivega umiranja na dolgi rok,” je sklenil dr. Granda.

V. D.

 • janko

  Enkratne izjave in zelo resnične! Velik mislec je g. Granda.

  • Olga101

   Še popolnoma strinjam!

  • Robi Drago

   Bolj debel kot velik :)

 • Anton

  A ne bi že enkrat prosil Avstrijo če nas vzame nazaj. 100 let stagniranja je bilo dovolj. Nekdo bo moral obnovit infrastukturo katero je postavila AO. Smo tudi odlični hlapci.

  • janko

   Genetsko izviramo od tam! To se da danes lepo in hitro znanstveno ugotoviti, pravzaprav so že. To se je tudi že vedelo pri nas in v svetu (tudi v ZDA) pred sto leti, vendar rdeča mafijska elita vse do danes ne dovoli o tem niti besedice!

   • freedomfighter

    Genetsko smo pomesani s prakticno vsakim narodom ki je sel.tu mimo…primorci so recimo vsi malo pomesani z italijani, prekmurci z madzari, stajerci z avstrijci itd…cistokrvni slovenec sploh ne obstaja…vprasanjeje ce sploh obstaja kaksen cistokrven prebivalc zemlje poleg plemen v amazoniji

    • janko

     Lej, že DNK vse pove. Potem je tu pisana zgodovina, pa medicina in morda še kaj. Smo v informacijski dobi. Samo da kontinuiteta o vsem molči, “naši” existenčno rabijo balkanizem, kalno vodo in čim več neslovencev!

     • freedomfighter

      Ja saj jaz sem govoril o dnk zgradbi povprecnega slovenca…na nasem teritoriju so geni kar mocno pomesani…ne vem pa od kdaj so madzari, italijani in avstrijci balkanci…res me zanima a ti si mnenja da smo slovenci kulturno in genetsko homogen narod kljub temu da zivimo na sticiscu treh kulturnih skupin in vecino obstoja smo bili pod tujo oblastjo…dnk lepo pomaka kako so se nasi predniki v zadnjih dva tisoc letih pomesali, jezik lepo kaze vplive tujine, kultura tudi saj se na vsakem predelu slovenije cuti vpliv drugega naroda itd…od avstrijskega jezika do italijanskega, madzarskega itd…smo v informacijski dobi pa ti zgleda ne znas pridobiti osnovnih informacij o lastnem narodu…ce ne zaupas meni ker nimas za to nobenega razloga si preberi kaksen znanstveni clanek o nasem dnk ali pa lahko das sam pregledati svoj dnk pa bos videl mesanico…samo ne se uciti o znanosti od politikov in itz politicnih knjig…enkrat sem dobil v roke neko knjigo ali clanek kjer je bedak trdil da imamo slovenci cist dnk…ne krbeti v clanku tudi ni objasnil kaj najbi bil cisti slovenski dnk…no v tem clanku je pisalo tudi da se lovek ni nikoli mesal s neandertalcem tako da…ne vem zakaj sem bral aprej glede a to da je e tu pisatelj pomazal svoje nepoznavanje genetike…homogen slovence je priblizno tak mit kot homogen american

  • Andrej

   Za živo glavo ne. Naša vlada vidi prihodnost Slovenije na Balkanu in v Rusiji. Da bo lažje so sem navlekli na tisoče in tisoče balkancev.

   • Steiermark

    na stotisoče, morda kar milion, kateri nas sedaj obvladujejo in peljejo v propad

  • jan Gedli

   Ja mogoče bo pod njihovo oblastjo ponovno zgrajena železnico Dravograd – Velenje, ki je sicer že bila zgrajena v cesarski Avstriji in demolirana za časa oblasti svetle prihodnosti, ki je še vedno na prestolu.

  • Steiermark

   Kot ti Janko odgovoril, genetsko nikoli nismo spadali in ne spadamo med balkanske slovane ampak smo ostali to kar smo bili, genetske osnove imamo iste z Bavarci, Avstrijci, nikakor pa ne z balkanci – slovani! Ker smo pa bili pred 100 zasužnjeni od balkansko maistrovske svojati, pa se nemore govoriti o hlapčevanju ampak zasužnjevanju!

  • SlumdogGodzilla

   Ne Anton mi smo boljši kot Avstrijci le marksizem moramo prebrodit, v sebi in v okupaciji.

 • RATATA

  Kaj naj napišemo na transparente, da ne bomo koga užalili?

  • SIMON ROZIC

   preprosto napišimo:
   JEBITE SE MED SEBOJ NESPOSOBNI KOMUNISTI,
   NAM PA PUSTITE ŽIVETI NORMALNO ŽIVLJENJE

   • RATATA

    O super, hvala ti. Le JEBITE bom zamenjal s FUKITE, da bo lepo pusluwensk!

 • IZBIRA

  Kuča, Kučan, da te ni sram! Omenjam samo vrhovnega, zato ker posledično tao velja za vse s komunizmom pokvarjeno DNK človeške mutante! Nevrjetno razčlovečene so te politikantske barabe!

 • freedomfighter

  Slovenci smo utrujeni nemoralnosti hahahah ta je pa dobra…politika je le obraz druzbe tako da takele bucke prodajajte komu drugemu

 • gabrijelobid

  Dokler bo bluzil Erjavec,Cerar, Bratuškova,Šarec torej levičarji bo tako,da ne bom našteval poimensko.

  • Novakec1

   To so lutke v ospredju, za rajo farbat, v ozadju pa dobro podmazana izdajalska srenja ob pomoči yugobrače uničuje Slovenijo in izvaja genocid nad avtohtonimi sloovcami.

 • Novakec1

  Od tega cviljenja ne bo nobene izboljšave za sloovce. Pritepenci ki vladajo in zasedajo ključne položaje pa v jok.

 • SlumdogGodzilla

  Socialne programe in izdatke naj zamenja majhen UTD, FURS in Nadzor naj zamenja enostavna avtomatska pragmatična nekrščanska Desetina. Vse kar ste suženjske generacije dajali v pokojnino naj vam izplačajo v enojnem znesku. Namesto zavarovanja naj bo servis banke brez obresti, ki kredit izdaja za človekove potrebe, ne materialne dobrine. Ljudje naj na tem servisu delajo zavarovane skade s svojim denarjem, ali pa jemljejo kredit ‘pri sebi’ iz prihodnosti brez obresti, s popolnoma nedoločenih rokom odplačila. UTD, Desetina in servis banke brez obresti konča vse marksistične prevare: ‘Socialne programe’, Pokojnino, zavarovanje in davke. Pač oddaja Vem bi morala na svobodni trg in veliko države bi se preobrazilo, a zaradi UTD in servisa banke brez obresti nihče ne bi bil v nevarnosti. To je human sistem, vsi nasprotniki takšnih idej ste nasprotniki teh idej zato, ker ste marksisti ali pa teistični marksisti oziroma Sionisti, s Cronenbergovskim črvom v glavi.

 • Nata

  + + + + + + G. Granda je zadel zelo dobro klimo nas vseh, ki nam je za Domovino.

  Res smo utrujeni !!
  Moj Bog, kaj vse bi lahko naredili v teh 29 letih !!
  Veste, kaj za nas 70 letnike pomeni 29 let ?? Ob osamosvojitvi smo bili polni življenja in upanja, da se bomo končno rešili rdečih spon !!
  Pa se vidi, da rdečkarjem nismo kos. Preveč pošteni smo in to v naši državi enostavno ne smeš biti.

  Kakšna škoda. Te neprestane borbe so marsikomu vzele upanje, da bo kdaj bolje.

 • Jezus Dinozavroljubec

  JA ČEMU JE PA TO PODOBNO? KAJ BI PA KRISTUS KRALJ REKEL? KRISTUS KRALJUJ, KRISTUS MAŠUJ!