Dve kazni v treh dneh: Janković po volitvah zlorablja redarsko službo za polnjenje prazne občinske blagajne!

Foto: Nova24TV

“V treh dneh sem dobil že dve kazni mestnega redarstva za nepravilno parkiranje, in to pred lastnim blokom. Zanimivo pri vsem tem je, da pred županskimi volitvami redarjev ni bilo nikjer, potem pa jih je Janković poslal pobirat denar Ljubljančanov,” nam je pisal bralec, jezen zaradi inkasantske politike ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Ljubljanski župan Zoran Janković je ob nastopu četrtega zaporednega županskega mandata poskrbel za to, da bodo prebivalci občutili njegovo vodenje z luknjami v lastnih denarnicah. Po podražitvah grobnin, parkirnin in vozovnic Ljubljanskega potniškega prometa nam je podražil še odvoz odpadkov in preskrbo z vodo.

Na nas se je obrnil Ljubljančan iz Bežigrada, ki je v treh dneh prejel kar dve kazni za nepravilno parkiranje. Zgodba je še toliko bolj nenavadna, ker so ga redarji občine Ljubljana oglobili kar pred njegovim blokom. Kot nam je povedal, Jankovićeva redarska služba patruljira tam vsak dan in piše globe za nepravilno parkiranje, in to celo tam, kjer so stanovalci do pred kratkim povsem legalno parkirali svoje avtomobile.

Dober menedžer in gospodar, ki lupi Ljubljančane? (Foto: STA)

Pri tem nam je še povedal, da redarjev tam ni bilo več kot mesec dni pred županskimi volitvami, po svoji novi zmagi pa je Janković zopet zagnal politiko pobiranja denarja Ljubljančanom. Njegovi zgrešeni projekti stanejo veliko denarja. In nič ni videti, da bi Janković pri tem deloval kot dober gospodar ali menedžer – luknjo v občinskem proračunu bodo krili Ljubljančani sami preko grobnin, parkirnin, vozovnic Ljubljanskega potniškega prometa, odvoza odpadkov, preskrbe z vodo ter glob redarske službe.

C. Š.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Komunisti znajo služiti samo na dva načina .
  Pisanje kazni in dvigovanje cen LPP – JPP in seveda DDV.

 • Peter

  Šerifove ninđe haraju gradom.

 • Duhec

  Jah no, očitno je dvakrat napačno parkiral. Janković pač vzpostavlja red, ki ga prej ni blo. In zakaj ni napisano kje je parkiral?! Mogoče pred vhodom v blok, na zelenici itd. Pomankljiv članek, kot ponavadi.

  • Grega

   Dej ne pametuj Duhec.. To kar se v Lj. dogaja (vsaj na na Glinškovi ploščadi je tako, kjer sem živel) pred bloki se krade, vlamljajo v avte, v kleti kradejo kolesa, kamere ne smeš dat v blok ali vsaj na parkirišče avtomobila. Zvečer po 20h so parkirišča vsa že zasedena parkiraš lahko le na travo…podzemnih garaž ni, trole so počasne, metroja ni. Jankovič pa na to samo še kasira parkirnine, to je bolano in primitivno, folk ga gre pa še kar volit.

   • janezxy

    Izvolili so ga IČI.Če pa je slovenec med njimi,mu naj petkrat zaračuna parkernino.

   • Peter

    Točno tako.

 • Grega

  Primitivni in pokvarjeni Jankovic.

 • Vera

  Ljubljančani ste imeli odlično izbiro v dr. Anžetu Logarju , toda izvolili ste si zlo namesto človeka , ki bi iz glavnega mesta naredil spet v ” slovensko mesto ” . Prišleki se morate prilagoditi nam , ne mi vam !

 • Franc Šink

  Komunizem je edina politična opcija, kjer se lahko legalno krade in ropa.

 • Marko

  Za potovanje v svojo “otačbin”v Bevograd potrebije ovaj novac.Vućić mu ne da nič za đabe……

 • Andrej

  Vsak isto počne. Pred volitvami obljublja raj na zemlji, potem pa pride streznitev. Če je v Ljubljani že ČETRTIČ tako, je kar prav. Zoki: lupi, guli, kradi, ….. še naprej. Ljubljana ima to rada.

 • učko

  Ha, ha, ha, “REDARSTVO” ! Kot v Jugovojski, ko smo imeli “redarstvo” in “požarstvo” !

 • učko

  Jah, denarci odtekajo v milijonskih potokih v Republiko Srpsko na Jankovićev račun ! Zdej njegovim mulcem še na Malto ni treba !!!

 • učko

  Glupavi Zlovenci i oni malo manje Zlovenci (čefurji) ali zato toliko GLUPAVIJI !!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Franc Šink

  ljubljančani imeli ste boljšo izbiro.

 • milanček

  ha-ha-ha-ha, kaj sedaj cvilite, izvolili ste ga in naj vas sedaj jebe v glavo, krade vam pa že tri mandate! cepci!

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Križana gora kaj za vraga ste volili u Lublan. To je šlo pa preko vse meja. Zlo vseh zla.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Zokijevi Lemingsi. Kamor jih napotiš, tam denar dobiš.

 • pajot

  na volitvah zmaga zmeraj tisti,ki šteje glasovnice. Zaenkrat jih štejejo boljševiki. S pritlikavcem na čelu.

 • lokec

  Jankovič ti samo odiraj Ljubljančane. V Ljubljano grem samo v skrajni sili.

 • soc

  Sorry, ampak tule pa tolčete prazno slamo zaradi res pritlehnega političnega aktivizma. Da redarji končno delajo, kar bi morali delati ves čas, je zgolj hvalevredno, ne pa nekaj, kar v rumeni varianti pribijate na križ. Pravila, ki veljajo povsod po EU, so narejena za ustrezno sobivanje ljudi. Tisti, ki jih ne spoštujejo, so upravičeno kaznovani. Enkrat, dvakrat ali desetkrat mi pa res dol visi. Kjer se ne parkira (vozi), se ne parkira (vozi) in verjetno je jasen razlog za to. Nasprotno od avtorja članka menim, da je redarstvo krepko premalo učinkovito v pregonu prekrškov. Naj se gredo učit v Singapur (kjer ni Srbov!).

  Pozicija: dokazani sovražnik Opankarja. Pa ne brezglavi aktivist katerekoli stranke, kar je tudi že zdavnaj očitno.

  • Peter

   Govora je o parkiriščih pred bloki, tako rekoč doma nimaš kje parkirati. Stanovalci niso krivi, če načrtovalci niso predvideli parkingov za toliko vozil.
   Nekaj drugega je parkiranje po mestu. OK?

   • Duhec

    Dokler sm živela v centru mesta, sm mela dovolilnico, C11. In ja, zraven je bla restavracija, dva lokala in UKC. Pogosto nism mela kje parkirat, sm pa na pločnik, ker se mi 500 m ni lublo hodit do garaže. Seveda sm dobla kazen in ne eno. Ko sm šla na MOL vprašat v čem je pol štos dovolilnice, so mi rekli, da mam pravico parkiranja, ki pa ni zagotovljeno. Ja tko je, zakon je tak in bo tak ostal. Sej ni interesa, da se Janković spravi v arest kamor sodi, da ni več župan. Poglej njegove protikandidate?! Nezanimivi apatični birokrati, ki nimajo stika z realnim svetom. In ja, sm se odselila. Na Brezovico kjer mamo super župana.

    • Peter

     Ko je že govora o Singapuru, civiliziranem kraju….Poskrbi najprej za infrastrukturo, investiraj v javni prevoz, da se ljudem ne bo treba voziti z avtomobili. Tisti pa, ki kljub temu, da je z javnim prevozom v službi prej kot z avtom, pa naj plačajo uporabo parkirišč. Ne pa po lublansk, ne zrihtaš nič, samo udri po narodu.
     balkan. Z malo, ker ni mišljeno kot geografski pojem.
     btw, rojen Lublančan, večino časa preživel u Lublan, zdaj na srečo živim na vasi…

     • Duhec

      Ne moremo se primerjat s Singapurjem, nikakor. Župan je tisti, ki vzpostavlja red na občinski ravni in kjerkoli parkirat pač ne more in ne sme bit dovoljeno. Sori, tko je in prav je tko. Vedno sm zagovarjala red.

    • FORT WORTH

     Poj pa si bliz praska…
     Hehehe

     • Duhec

      Niti ne, on je tam v gozdu za gasilskim domom, jst sm Podpeška.

   • soc

    Dragi kolega, tudi v LJ je v novejših blokovskih gradnjah (tam od poznih 60-ih ali zgodnjih 70-ih dalje) je na vsako blokovsko stanovanje predvideno brezplačno parkirišče ali celo plačljiva garaža. Takrat je bilo poprečje cca 0,9 avtomobila na družino. Danes je zgodba druga. V štiričlanski družini imamo vsak svoj avto, hvala Bogu ima hiša dovolj velik vrtni prostor za nekaj avtomobilov. Enaka družina v bloku bi pač imela v tem primeru svoj velik problem, ki pa si ga je naredila povsem sama. Ko kupiš avto, moraš vedeti, v kaj vse se spuščaš – če kupi psa, je večini jasno, če avto, pa večini ni.

    S kakšno pravico misliš, da ima vsakdo, ki si v Ljubljani v bloku omisli štirikolesno prevozno sredstvo , tudi pravico do brezplačnega parkiranja? Ne bo šlo. Citiram ti natanko Singapur, pa lahko veliko bliže Frankfurt, Dunaj… Če ne plačaš svojega, pač tvegaš in plačuješ kazni. Tudi v LJ po garažah so še na prodaj mesta, pa ni kandidatov, ker se trudijo izigravati pravila in načeoma pridejo precej ceneje skozi. A na Dunaju ne bo nihče bentil čez župana, ko dobi listek in račun, saj ve, da je pač zajebal sam. In da bo tako pod vsakim naslednjim županom.

    Zato mi gre v nos obregovanje v Opankarja tam, kjer dela po zakonih. In si končno ne krade zase.

    • Peter

     Poudariti sem hotel predvsem to, da naj mesto najprej uredi javni potniški promet da bo z njim večina prej v službi kot z avtom. Kar pa je v pristojnosti župana. Potem pa naj od meščanov začne pobirati. Ko sem še živel V Lju sem se vozil z avtom, včasih sem rekel, dajmo raje z avtobusom. Po enem tednu me je minilo, včasih še prej. In tako je ostal avto.
     Glede garaž, iz izkušnje ti povem, da v terasastih blokih še vedno čakajo v vrstah za nakup garaž, ki dosegajo astronomske cene.

     Tudi meni se je že zgodilo, da so mi avto v Rožni dolini odpeljali s pajkom, zato, ker je bil en meter čez črto. OK, kazen za napačno parkiranje, vendar odvoz s pajkom?

     Sicer pa, kot pravim, volijo ga, pa naj ga plačujejo, no.

    • Andreja Knego

     Tipično, nekdo iz hiše soli pamet nam blokovskim stanovalcem!
     Po tvoje so za blok, kjer je npr. 150 stanovanj, pred 40 leti uredili tudi 150 parkirnih prostorov izključno za ta blok??? Prosim, ce prideš v Ljubljano in nam posredujes fotko takega bloka!
     V zadnjih nekaj letih so začeli redarji talat listke po naseljih, kjer se je npr. zadnjih 40 let parkiralo lepo na obeh straneh ulice, zdaj pa kar naenkrat to nekoga moti, to je enostavno vsiljevanje volje mestne oblasti in nadlegovanje lastnih meščanov zgolj zaradi polnjenja proračuna! Hkrati pa dnevni prišleki veselo parkirajo na naših parkiriščih namesto da bi uporabljali famozni p+r.
     Ja, res smo sami krivi!

     • Zgornji

      DOBRO POVEDANO !!! ! !!! AMENNN !!! ! !!! Hvala .

  • macon

   Podpiram ureditev ljubljanskega parkiranja (in sem pred tem tudi sam tlačil avto na pločnike), zaprtje centra okoli tromostovja za promet, ureditev kongresnega trga in garaže pod njim, ureditev ploščadi pod uršulinsko cesto in Trga republike, kjer sta bili prej parkirišči.

   Sem pa povsem proti prepovedi vožnje osebnim vozilom na desnem pasu glavnih vstopnih cest kot je Celovška, ker je zaradi tega veliko večja gneča in ker tega niso nič testirali, samo uvedli so čez noč.

 • if

  Vsebina dokazuje praktično pot v propad vsega, kar je vezano na kliko, ki vodi Ljubljano in Slovenijo.
  Ta klika je antislovenstvo izraženo kot ukrepanje zoper vsebine ustavne in Prešernove Zdravljice. Ta klika je produkt stanja slovenske države na nivoju javnega mnenja in volitev.

 • Van Der Waals

  NČ BAT BOL KOT OGLOBIŠ VOLILCE RAJ TE VOLIJO… NA PRIMERU JANKOVIČ TO ŠE POSEBEJ DOBRO DRŽI!!!

 • Boco

  Zanimivo bi bilo narediti test osnov slovenskega jezika med temi redarji. Oziroma koliko jih je med njimi migrantov iz držav bivše juge.
  Mi je pa všeč kaj Jankovič dela ljubljančanom, vem da je privoščiljovst salbo čustvo ampak ne morem si pomagat. Smilijo se mi edino oni zavedni slovenci, ki ga niso volili in ki so kolatelarna škoda teh učinkovitih posegov tov. Zokija.

  • if

   Mnogi v Sloveniji govorijo polomljeno slovenščino kljub temu, da opravljajo javne funkcije.

   Zakaj je tako?

   Ker Slovenijo zlorablja Kardeljeva pohabljenost “komunizem bo odpravil narod in tako pripravil spajanje narodov”. Ljubljana teče v tej smeri!

  • me

   sami ćefurji, kot taksisti, sodniki, ……………….srbljana pać.
   HEBE SE MI ZA SLOVENIJO.

 • Duhec

  Kakorkoli, Jankovića je potrebno spravit v arest, se da, je mogoče, obstajajo razlogi in Ljubljani zagotovit sposobnega poštenega župana. Desnica ga še ni ponudla.

  • if

   Desnica je ponudila poštenega in sposobnega kandidata, ki je strokovno razgalil balaknizirane genitalije Jankovića, ljudi v aferi IranNLBgate …
   Duhec, vi tega še niste dojeli, ker ste prizadeti z vsebinami teh balkaniziranih genitalij!

   • Duhec

    Ma kaj naj repliciram na tak post?! Škoda besed.

    • if

     Ste replicirali!

     • Duhec

      Logar kot ekonomist bi moral vedet, da banko zanima denar in ni je banke na svetu, ki neb mela vsaj milijon evrov dnarja sumljivega izvora. Škoda, da Logar tega ne ve. In ja, zakoni so se pred dobrimi 5 leti zelo zaostrili zaradi financiranja terorizma. V NLBju pač ne. Sej bi lohk to kdorkol spremenil in ni. To, ko dnar priteče in pol gre, je zvoniti po toči in Logar sam meša meglo. Ne rečem, da ni brihtn, je pa funkcionalno nepismen. On je napiflan, o praksi nima pojma. In ja, sm ga spoznala, naduta megla je. WTF, cel lajf liže anuse. Kaj je dosegel?!

     • Darinka Igličar

      Saj zato privoscim tem narodu naj jih sf…ce so blesavi. Ha ha vse jim pobrat

 • xtc

  PRAVILNO topoumne ovce ,ki so ga volile trena stričt in mozt,očitno še premalo ,da so ga zopet izvolile.

 • Poserjemsenavse

  prav vam je…

 • Margu501

  Nič se mi ne smilijo, kar ste izvolili to imejte. Me zanima, je ta gospod šel na volitve, če ni naj molči in plačuje !

  • antimur

   Kaj pa če je šel, smilijo se mi tisti ljubljančani, ki niso kučanisti in morajo vseeno prenašati to kriminalno čefursko opico.

 • Claudio Moro

  CE BI AVTO BIL PRAVILNO PARKIRAN,NE BI DOBIL KAZNI TA GENIJ!

 • toxico

  še sliko kako si parkiral

 • Johan Jurgen

  Prosim prebivalec predela Bežigrad, pokažite nam fotografijo parkiranega vozila, ki naj bi bilo pa vaše pravilno parkirano. Hvala!

 • Silka

  Prav vam je kaj ste pa volili to barabo.

 • Zvone Cernac

  Jok brate, kje pa ste parkiral.

 • Olga101

  Sin ima preizkusno dobo štirih let, zaradi odpisanih petih miljonov, pa ata “služi”…

 • Vlado77

  Kaj še se mora še zgoditi, da tak tip ne zmaga še enkrat? A so Ljubljančani res tako nori?

  • DEATH TO COMMUNISM

   Volijo ga levaki in čefurji… torej – ni rešitve.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!