Furs v letu dni zasegel 2 milijona cigaret, 108 kilogramov droge in za 51 milijonov evrov ponarejenega blaga!

Foto: STA

Finančna uprava Republike Slovenije je v letošnjem letu zasegla 108 kilogramov drog, 2 milijona cigaret in 700 tisoč ponaredkov v vrednosti 51 milijonov evrov! Danes je dan slovenske carine, saj je na ta dan slovenska policija vzpostavila carino na hrvaški meji.

Slovenska finančna uprava je bila aktivna tudi v preteklem letu. Tako so slovenski mejni organi zasegli 2 milijona cigaret in 108 kilogramov drog. Med drugim so zasegli 700 tisoč ponaredkov in ponarejenega blaga v vrednosti 51 milijonov evrov!

Preberi tudi: Koga vara Šarec?

Po poročanju portala sobotainfo.com mejni organi vlagajo veliko energije v odkrivanje podcenjenega blaga, pri katerem se hoče izogniti plačilu davka in oškodovati državno blagajno.

https://twitter.com/FinancnaUPR/status/1181456895854481408

Danes je slovenski dan carine
Dne 8. oktobra 1991 so slovenski varnostni organi vzpostavili carino na hrvaški meji. S tem je bil vzpostavljen pomemben korak k slovenski osamosvojitvi. Drugi pomemben mejnik se je zgodil v letu 2004 z vključitvijo v Evropsko unijo, ko je Slovenija postala del enotnega evropskega carinskega prostora.

Luka Perš

 • piko8

  Manjka nam še “OSVOBODITEV” od Mafijskega Botra milana kurčana in leve drhali!!!

  • SlumdogGodzilla

   Janša je teistični marksist oziroma Sionist in del te iste marksistične kabale.

 • SlumdogGodzilla

  Furs bo imel po uvedbi avtomatične Desetine 2 zaposlena v celotni Sloveniji. Komunjeri so iz Fursa naredili Policijo in Nadzor. Kontraband naj zasega Policija.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!