Hrvaška policija aretirala do zob oborožene tihotapce migrantov

Foto: Radio Mrežnica

Radio Mrežnica poroča, da je hrvaška policija včeraj v okviru posebne kriminalistične preiskave, imenovane Klek, odvzela prostost trem do zob oboroženim tihotapcem ilegalnih migrantov.

Prijeli so tri hrvaške državljane, ki so sodelovali z večjim številom neznanih oseb iz Hrvaške ter Bosne in Hercegovine. Njihov cilj je bil prevoz ilegalnih migrantov iz BiH preko Hrvaške v Slovenijo.

V hišnih preiskavah in preiskavah osebnih vozil ter drugih prostorov so navedenim odvzeli tri prenosne telefone, ki so jih uporabljali za nezakonita dejanja, in večje število SIM-kartic hrvaških in bosanskih operaterjev. Zasegli so jim tudi ročno bombo M-75, kilogram eksploziva in 500 kosov različnega streliva ter nekaj denarja.

Preiskovalno akcijo so v sodelovanju s karlovško policijsko upravo izvajali policisti PU Ličko-senjskega območja v sodelovanju z Uradom za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala (Uskok). Prostost so odvzeli 46-letnemu hrvaškemu državljanu, ki je organiziral in vodil skupino. Sodelovali so še 40- in 23-letna hrvaška državljana ter več neznanih oseb iz Hrvaške in BiH.

Civilna iniciativa proti migrantskemu centru v Beli krajini pa je danes na Facebooku delila video posnetek Radia Bihać o gibanju številnih ilegalnih migrantov v skupini po poti Ličke Plješivice (planine na Hrvaškem, kjer manjši del meji z Bosno in Hercegovino, gre od Plitvičkih jezer do Like). Poleg tega drugi bosanski mediji poročajo, da je Plješivica samo ena od poti, na hrvaško stran s ciljem doseči Slovenijo pa se migranti gibljejo še na območju Bugara (naselje v občini Bihać), Lohovskih Brd (naselje v občini Bihać) in na območju Velike Kladuše.

Vse to potrjuje navedbe portala Kamenjar, da se migranti združujejo v večje skupine (po 100 in več), o čemer smo že poročali. V čudno luč pa postavlja izjave bosanskega notranjega ministra, ki je prejšnji teden za tamkajšnje medije povedal, da je okoli 4.000 ilegalnih migrantov že zapustilo BiH in da migrantov v Bosni skorajda ni več. (Bosanski mediji tudi v teh dneh poročajo, da v BiH prihajajo vsak dan novi.)

Celoten članek si lahko ogledate na portalu moja-dolenjska.

 • Andrej

  Pri nas je drugače. Tukaj država plačuje, da preko nevladnih organizacij uvažajo migrante.
  Najprej mi od plače trgajo, da se financira politika. Ta pooblasti nevladnike, da jim iz mojih dohodkov dajo plače, da uvažajo migrante, ki bodo živeli na državne, se pravi, na moje stroške. Če se oglasim sem pa ksenofob. Takle mamo.

  Včasih sem se smejal, če so kateri državi rekli BANANA REPUBLIKA. Zdaj bom pa vesel, ko bomo dosegli ta nivo. Smo daleč pod njim.

 • if

  Kdaj bo slovenska policija aretirala do “zob oboroženi” kriminal v vrhu slovenske oblasti?

  • Hribouc

   Še dolgo ne.
   Ker je komanda za vse institucije v Murglah.

 • Hribouc

  Srečujejo se policijski ministri držav, balkanskih, slovenske in evropskih in nakladajo in nakladajo in nakladajo.
  Oglašajo se predsedniki držav, navadni policaji in miličarji in nakladajo in nakladajo….
  Rezultat pa je jasen.
  V Bosni je bilo 5000 migrantov, bosanski minister vesel oznanja, da jih ni več!

  Rabimo še potrdilo slovenskega, da so šli čez deželo in naprej !
  IN KLAJ SO SE VSI TI LOPOVI POGOVARJALI VES ČAS?

  Nam so v kamere trobili eno, omogočali so pa drugo.
  DEUTSCHLAND uber alles ! Nemčija spet rabi 1 milijon delavcev!

  Od prejšnjih Milijon , jih dela 5.000!
  Ostali se ukvarjajo z biznisom. Droga, cigarete, kurbarija, vadba za teroriste in nadlegovanje domorodcev
  ter 24urni splošni kriminal!

  NEKDO BO MORAL DRAGO PLAČATI TA FUK !

  • Soave

   + + + + +

 • Anton

  glede nato, kako slabo je plačana policija pri nas, obstaja velika verjetnost, da je/da bo v prihodnje prišlo tudi do tihotapljanj migrantov s starni policije

  sarkazem press

  • Olga2345

   Mar jih že ne tihotapijo?

 • Olga2345

  V Slovenijo je po Hanziju prišlo v prvem polletju (!) 160 (!?!) nezakonitih migrantov!??? Vsi ostali so zgleda prišli na osebno povabilo Cerarja, Kučana, Fajonke, Šarca in Pahorja?

 • Olga2345

  Zaprli so Šiška zaradi “rušenja ustavne ureditve”! To da divjaki nezakonito prihajajo v državo s pomočjo trgovine z ljudmi “nevladnih” organizacij, ni “rušenje ustavne ureditve” države?!!!
  Bodo zaprli dva milijona Slovencev, ko se bomo prisiljeni braniti pred divjaki, ker policija ne dela nič?!!

  • šmentanamuha

   Šiškota so zaprli zato, da bodo sedaj lahko v miru naseljevali migrante po Sloveniji.

   • Zgornji

    :-(

 • Felikss_AH

  Dve stvari ki jih zdaj pogrešam iz časov Juge so metode graničarjev JNA… razpalili bi po ilegalnih prehodnikih meje tudi brez onega – Stoj Ko Ide… in izdajalci so šli brez pardona pred zid. Da bi tile NGOgnoji obstajali… nebi ih bilo niti za vzorec. Če bi ne samo Slovenija, tudi EU sledila tem metodam bi z mojega stališča bilo skoraj idealno… ja pa še pedri niso imeli nobene veljave, za lezbače pa komaj da se je vedelo.

  Tale orkestrirani kvazi Multikulturalizem mi tako najeda da če bi se reinkarniral moj dobri stari prijatelj Hitler in njegov SS ter Gestapo bi volil NSDAP. Potem bi seveda pizdil čez njih, a tudi to bi prenesel samo da bi lahko šel vsake toliko pogledat kako se imajo Levičarji, Komunisti, LGBTQP degeneriki in Kultur-Marxisti v kampih posebej njim namenjenim… sploh pa da ne omenjam enkratni pogled na morje te golazni v progastih “trenirkah”.

  Evo že samo misel na kaj takega deluje relaxacijsko… eh da mi je što nije…

  • Marija

   Kaj boš z EU saj ti jih vabijo.

 • Bandit123

  Kaj pomeni biti do zob oborožen. Puška ali pištola med zobmi ali kaj podobnega.

 • šmentanamuha

  Nas bo Korl zdej zaščitu, on že ima izkušnje na ministrstvu za obrambo.

  • Wqx Htr

   bo ja. on ma vagino med nogami.

  • Zgornji

   KAKO BO PARAZIT KDAJ KEJ DOBREGA NAREIL ??? NE MORE, KER NOČE !!! ! !!!

 • Dragan Krstič

  Pomota, to je bila Šiškova varda. So hoteli narediti državni udar pri sosedih.

 • Marija

  Zanima me samo eno. Zakaj Bosanci ne zaprejo svojih meja.Mislijo da bodo prej prišli v EU.če bodo uvažali migrante.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!