Inovativni študijski programi strateškega komuniciranja in medijev na Fakulteti za medije

Fakulteta za medije kot mlada, a dinamična akademska ustanova pokriva enega najhitreje spreminjajočih se segmentov sodobne družbe. Strateško komuniciranje in pa delo v sodobnih medijih namreč zahtevata strokovnjake s širokim spektrom znanj ter z ustrezno intelektualno širino. In temu dejstvu morajo slediti tudi študijski programi, namenjeni usposabljanju vrhunskih strokovnjakov na področju strateškega komuniciranja in strokovnjakov za delo v sodobnih medijskih organizacijah.

Teža Fakultete za medije se zrcali v iskanju prave mere med raziskovalnim, strokovnim in praktično uporabnim pristopom, ter med družboslovno in inženirsko-tehnološko držo na področju medijske produkcije. Na FAM predavajo tako izkušeni praktiki kot tudi  raziskovalno podkovani analitiki dogajanja na področju strateškega komuniciranja in medijev.

Fakulteta za medije s svojimi študijskimi programi sledi najsodobnejšim svetovnim trendom in kot takšna pomeni veliko dodano vrednost v slovenskem visokošolskem prostoru. Na fakulteti se izvajajo naslednji študijski programi:

 • dodiplomski visokošolski strokovni študijski program Mediji in novinarstvo
 • magistrski študijski program Mediji in novinarstvo
 • magistrski študijski program Strateško komuniciranje,
 • doktorski študijski program Strateško komuniciranje.

Velika prednost Fakultete je odlična oprema. Ponaša se z modernimi in sodobno opremljenimi računalniškimi učilnicami. Za delo so na voljo računalniki Apple z najnovejšo programsko opremo na tržišču, medijskih veščin pa se študenti lahko med drugim učijo v  najsodobnejšem televizijskem studiu.

Strokovnjakom, ki bodo diplomirali, magistrirali ali doktorirali na Fakulteti za medije, se zaradi izrazite multidisciplinarne narave izobraževanja ponujajo relativno široke zaposlitvene možnosti v slovenskem in mednarodnem prostoru, predvsem zaradi premišljene kombinacije uporabnih interdisciplinarnih znanj in praktičnih veščin.

Vpis na Fakulteto za medije bo potekal do 30.9. 2019.

Članek je oglasno sporočilo

 • Olga101

  Fake news študij? Kako v bleščečo embalažo zaviti laži in agitprop? Kako prijavljati drugače misleče?

 • Anton

  med inovativne študijske programe, kot obvezni program Vam predragi bodoči študentje ponujamo sovražni govor

  sarkazem press

 • Coeus

  “Strokovnjakom, ki bodo diplomirali, magistrirali ali doktorirali na Fakulteti za medije, se zaradi izrazite multidisciplinarne narave izobraževanja ponujajo relativno široke zaposlitvene možnosti v slovenskem in mednarodnem prostoru, predvsem zaradi premišljene kombinacije uporabnih interdisciplinarnih znanj in praktičnih veščin.”

  Se dobro, da take fake fakultete obstajajo, da lahko SDSovci prilezejo vsaj do fake izobrazbe.

  Kot prvo, to ne bodo strokovnjaki, ampak SDSovski rezimski pisuncki. Zaposlitvene moznosti v slovenskem prostoru so samo SDSovska politicna trobila. Mednarodni prostor je pa Madzarska z Orbanovimi politicnimi trobili :D

  • Olga101

   Zmotili ste se! SD-jevi! Fake news je njihova domena, s koreninami v Murglah!

   • Coeus

    SD-jevi fake news niti do gleznjev ne sezejo SDS-ovim fake news rezimskim medijem…. s koreninami pri Jansi aka Majerju. ;)