fbpx

Ivančna Gorica s prihodom Miklavža in prižigom lučk vstopila v božični čas

Foto: Gašper Stopar

Občina Ivančna Gorica je s prižigom prazničnih luči v centru Ivančne Gorice in ostalih večjih krajih po občini vstopila v božični čas. Naj bo prižig luči simboličen in naj tudi v nas prižge luč upanja.

Praznično okrasitev je pred občinsko stavbo simbolično prižgal župan Dušan Strnad. Ob tem je povedal, da leto, ki se počasi izteka, ni bilo lahko in enostavno, a so s skupnimi močmi in sodelovanjem veliko naredili. “Naša občina raste, se razvija, epidemija je še posebej pokazala, kako pomembno je skrbeti drug za drugega, da smo uvidevni in strpni drug do drugega. Hvaležen sem vsem, ki se trudite in na najrazličnejše načine pripomorete, da je v naši občini prijetno in domače živeti. In vsem otrokom, staršem, starim staršem in učiteljem, ki skrbite, da naši najmlajši odraščajo v dobre ljudi”, je povedal župan in prav zato z veseljem tudi letos povabil svetega Miklavža v našo občino, ki je razdelil preko 800 daril otrokom iz celotne občine. Vse občanke in občane pa vabi, da se v tem prazničnem decembru sprehodite po ulicah Ivančne Gorice in drugih krajih ter na varen način uživate v soju tisočerih lučk.

Foto: Gašper Stopar

Poleg praznične okrasitve pa je občina kljub posebnim časom poskrbela za otroški nasmeh na obrazih naših najmlajših. Tokrat je Višnja Gora zasijala v družbi Miklavža in njegovih spremljevalcev angelčkov. V starem mestnem jedru je vse pridne otroke, pa čeprav samo skozi avtomobilsko okno, pozdravil sveti Miklavž. “Slišal sem, da ste tudi v letošnjem letu pridno ubogali in pomagali svojim staršem, dedkom in babicam, se pridno učili in opravili še marsikatero dobro delo. Opažam tudi, da otroci rastejo, ne le v centimetrih, ampak tudi v dobroti srca. Zato smo z angeli prišli, da vam predamo darilca. Dragi otroci, ostanite dobri, pogumni in pazite drug na drugega. In ostanite še naprej lučke veselja za vse okrog vas.”

Foto: Gašper Stopar

Prvi od treh dobrih mož je še povedal, da se zelo rad vrača v prijetne in domače kraje ter občino, saj smo tu pridni in marljivi ljudje kot čebele. Prav zato je letošnje obdarovanje otrok izpeljal kar v Višnji Gori, kjer je nedavno svojo hišo “dobila” kranjska sivka.

Foto: Gašper Stopar

Sara Kovač