fbpx

Ivo Bajec, kandidat s široko podporo strank za župana Mestne občine Kranj

Ivo Bajec, kandidat za župana občine Kranj.

V Kranju je v tekmo za župana Mestne občine Kranj  vstopil neodvisni in nestrankarski kandidat – gospod Ivo Bajec.

Na uradni predstavitvi kandidata za župana, gospoda Iva Bajca, so bili prisotni predlagateljica in prva podpisnica Dr. Zvonka Zupanič Slavec ter podpornika gospod Miha Demšar in Marija Štremfelj, slovenska odlična alpinistka. Po začetnem govoru Dr. Zupanič Slavčeve je za govorniški pult stopil Ivo Bajec ter nagovoril zbrane novinarje, podpornike in svojo družino. Navedel je glavne razloge, ki so botrovali temu, da je sprejel kandidaturo, med razlogi pa je izstopalo dejstvo, da njegovo rojstno mesto po vseh kazalniki stagnira, če ne celo nazaduje, in ker želi Kranju ter njegovim prebivalcem zagotoviti lepšo prihodnost z realnimi ukrepi in cilji.

Svojo kandidaturo je oddal z zbranimi podpisi volivcev, njegov potencial, da se kot neodvisni kandidat spopade z izzivi Kranja, pa so prepoznali lokalni odbori treh političnih strank: Slovenske demokratske stranke, Nove Slovenije in Slovenske ljudske stranke, ki so ga tudi uradno podprli. V gospodu Bajcu vidijo povezovalno osebo, ki lahko s svojim znanjem, strpnostjo in odločnostjo zelo pripomore k napredku mestne občine Kranj. Vsi predsedniki lokalnih odborov strank, mag. Branko Grims (SDS), gospa Irena Dolenc (Nsi) in gospod Janeza Porenta (SLS), so v svojih nagovorih izpostavili, da je bil to vodilni razlog, da so se odrekli svojim strankarskim kandidatom. Tako je nastalo tudi volilno sporočilo “SKUPAJ ZA KRANJ”, ker samo enotni lahko napredujemo, so še dodali.

Z leve proti desni: Janez Porenta, Ivo Bajec (kandidat za župana), Irena Dolenc in mag. Branko Grims.

Vizija in glavni cilji župana v mandatu 2018-2022

 • Učinkovita občinska uprava v dobrobit vseh občanov.
 • Zagotoviti zaupanja vreden in pregleden sistem finančnega poslovanja občine z uporabo znanja in učinkovito prilagajanje sodobni informacijski družbi.
 • Skrb za zeleno okolje, izboljšanje obstoječe infrastrukture, urejanje obstoječih in novih obrtno poslovnih con in odprava degradiranih območij.
 • Celostna in trajnostno naravnana ureditev prometa, ustrezna skrb za javne zavode, preudarna socialna in stanovanjska politika.
 • Prepoznavnost Kranja kot eko turističnega in podjetniškega mesta ter mesta športa in kulture.
 • Kranj kot center Gorenjske ter povezovalec znanja in gospodarstva v regiji.

Kot župan se bo še zavzemal

 • Za krepitev podjetništvu naklonjenega okolja in vzpostavitev ustrezne infrastrukture, ki bo pripomogla in omogočila povečanje števila novih delovnih mest.
 • Izgradnja novega doma za starejše občane in oskrbovanih stanovanj za starejše občane.
 • Štiripasovnico Kranj – Šenčur.
 • Obnovo štadiona in športnega centra Kranj.
 • Vzpodbujanje turizma v mestu in na podeželju.
 • Povečanje kapacitet vrtcev.
 • Kranj kot varno in prebivalcem prijazno mesto.
 • Razvoj kmetijstva in oskrba Kranja z lokalno pridelano hrano.
 • Uvedba skupne kartice za občane Kranja za cenejše usluge (javni prevoz, gledališče, parkirnina, knjižnice itd.).

 

O mojem življenju
Sem Ivo Bajec, rojen 19. avgusta 1961 v Kranju. S starši in sestro sem živel v družinski hiši v Britofu. Osnovno šolo sem obiskoval v Predosljah in bil ves čas član smučarskega kluba Triglav Kranj ter eno leto tudi smučarskega Kluba Tržič. Moji disciplini sta bili slalom in veleslalom, kjer sem bil uspešen, kar dokazujejo medalje in pokali iz tistih časov. Po osnovi šoli sem se odločil, da bom šolanje nadaljeval na Tehnični pomorski šoli v Piranu. Zaradi krize v pomorstvu bi svojo kariero, kot poročnik trgovske mornarice – navigator, moral nadaljevati na tujih ladjah. Zato sem se prekvalificiral za Prometno transportnega tehnika na Slovenskih železnicah. Ob delu sem naredil še višjo šolo iz smeri logistike in napredoval do šefa postaje Kranj, kasneje do šefa sekcije in nazadnje do koordinatorja v SŽ – Tovorni promet d.o.o. za 10 Koridor, kjer sedaj vodim 442 delavcev, s katerimi odlično obvladujemo to področje logistike.

 

Vmes sem se poročil in rodila sta se mi sin in hči, ki sta danes že oba odrasla in vsak v svoji službi. Še vedno pa je v meni tlela skrita želja po spoznavanju tujih krajev in držav. Želja se mi je uresničila z nakupom motorja pred skoraj dvajsetimi leti. Preko zime skupaj z ženo narediva plan poti, potem pa se enkrat letno odpraviva na daljšo pot. Prevozila sva skoraj vso Evropo od Nordkapa, Turčije, Grčije, Italije, Španije … V prostem času, kar mi ga sploh ostane, pa se zelo rad posvetim delu na vrtu in sadnemu drevju. Posebno veselje mi predstavljajo izzivi gojenja rastlin, ki jim Gorenjska ni domovina: asimina, nashi, kaki, fige, kivi, goji jagode, aronija, kitajsko zelje, ameriške, sibirske borovnice in še kaj bi se našlo. Udeležil sem se veliko izobraževanj iz samooskrbe in seveda naravne – bio predelave, kar je le še potrdilo moje prepričanje in podporo lokalni oskrbi z zdravo pridelano hrano. Z ženo sva pred tremi leti postala babica in dedek, letos še enkrat. Imava dve prečudoviti vnukinji, ki nama z ženo v zadnjem času resnično v veliki meri polepšata dneve.

Več si lahko ogledate na portalu gorenjski-utrip.si.