Tudi Janković se trese pred SDS: Brezvladje želi izsiliti za dokončanje gradnje C0 kanala – S policijo danes spet nad kmete

Sporni C0 kanal ne bo nikoli dokončan, je obljubil mestni svetnik SDS Anže Logar. Foto: STA.

Ljubljanski župan Zoran Janković želi izkoristiti dneve brezvladja, potem ko je v ponedeljek odstopil premier Marjan Šarec, zato po naših zanesljivih informacija namerava že v ponedeljek zjutraj preiti v novo ofenzivo gradnje strupenega kanalizacijskega kanala C0. Danes se napoveduje zapora ceste, s pomočjo policije bodo poskušali preprečiti prihod traktorjev, da bi kmetje spet zavarovali svoja zemljišča. Če ima kdo čas, naj pride in to posname,” nase je nekaj minut čez osmo v nedeljo zvečer obvestil eden izmed kmetovalcev ob vodonosniku Kleče v Črnučah, Brane Grad, ki je eden najglasnejših kritikov delovanja ljubljanskega župana in državnih institucij, ki so popolnoma zatajile pri izdaji naravovarstvenih soglasij in nezakonitih gradbenih dovoljenj. Kot smo na Nova24TV že poročali, je Mestna občina Ljubljana načrtovala priklop na novo čistilno napravo kanalizacije s kar treh občin, poleg ljubljanske tudi medvoške in vodiške. Če bi bila gradnja C0 kanala ustavljena in gradbeno dovoljenje dokončno razveljavljeno, bi moral MOL vrniti za več kot 70 milijonov evropskih sredstev.

Naj spomnimo. Gradbeno dovoljenje za kanalizacijski kanal C0 je bilo ljubljanski občini izdano pred izdelavo predhodnega postopka presoje vplivov na okolje. Uslužbenci Arsa pa so pri izdaji posamičnih aktov povzemali kar mnenja, ki so jih v vlogo zapisali vlagatelji. Decembra je v javnost prišla informacija, da je iz vsebine notranjega revizijskega poročila mogoče razbrati tudi druge hude obtožbe na račun dela Arsovih uslužbencev, ki niso strokovno podkovani, ampak so bili tam politično nastavljeni.

Od 12 kilometrov dolgega cevovoda C0 so sporni štirje kilometri, ki potekajo po strogo varovanem vodovarstvenem območju oziroma na odseku Brod-Ježica, ki teče čez vodonosnik Kleče. Najpomembnejši del je tisti, v katerem revizorka zapiše, da ne zagotavlja, da ne bo prišlo do poslabšanja stanja podzemne ali površinske vode. Tega v postopkih namreč niso preverili. Postopki so bili vodeni napačno, kot omenjeni postopek, v katerem je MOL najprej dobil gradbeno dovoljenje in soglasja, šele nato pa je bil izdelan predhodni postopek presoje vplivov na okolje, kar je popolnoma v neskladju s predpisi, je poročala Slovenska tiskovna agencija.

Kmetje svojo zemljo branijo tudi s pomočjo varnostnih služb. Foto: Arhiv Nova24TV.

Ljubljanska občina bo nadaljevala gradnjo kanalizacijskega, dokler bo le to mogoče, v skladu s pridobljenimi gradbenimi dovoljenji, je konec novembra poudaril župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković. Državnemu zboru je očital, da projekt spodkopava zgolj zaradi njegovega priimka. Konec decembra je na seji mestne občine obtoževal tako leve in desne, da so se zarotili proti njemu. Direktor javnega podjetja Voka Snaga Krištof Mlakar, ki za MOL gradi C0 kanal, pa je dejal, da ga žalosti, da se je strokovna debata sprevrgla v politiziranje.

Nasilni incidenti v preteklosti v opomin na šerifovanje Zorana Jankovića
V preteklosti je zaradi nasilja s strani Mestne občine Ljubljane prišlo do več incidentov med gradbinci, mestnimi redarji in lastniki zemljišč na vodonosniku Kleče. Oktobra 2018 so nadzorniki poskušali prepričati voznike, naj kljub živi blokadi nadaljujejo vožnjo z bagri, a do tragedije k sreči ni prišlo, saj voznik ni želel upoštevati napotkov nadrejenega. Na kraj dogodka so nato prispeli še mestni redarji, ki so želeli kmetom izdati plačilne naloge, ker so blokirali pot, a so jih lastniki zemljišč izgnali s svoje zemlje. Ob tem je mestni redar grozil enemu izmed lastnikov zemljišč, da ga bo “sesul”.

Ko je mestni redar grozil lastniku, da ga bo sesul, so to posnele kamere Nove24TV. Foto: Arhiv Nova24tv.

Do incidenta je spet prišlo novembra 2019, ko je praktično celotna bežigrajska policijska patrulja blokirala pot kmetijski mehanizaciji, da je brez ustreznih gradbenih dovoljenj MOL lahko nadaljeval z rovarjenjem po privatnih zemljiščih. Kmetje so sicer najeli varnostne službe, nekateri jih še danes plačujejo vsakodnevno, da stojijo na privatnih zemljiščih.

Anže Logar postaja Jankovićeva nočna mora, zdaj ga straši še morebitna nova vlada
Zoran Janković je po naših informacijah nervozen, ker se lahko v prihodnjih tednih oblikuje nove desnosredinska vlada, zbrana okrog Janeza Janše, zaradi česar bi lahko tudi država odločneje posegla v afero C0 kanala in dokončno ustavila gradnjo. Okoljsko ministrstvo se je namreč v zadnjih mesecih obotavljalo in upočasnjevalo razplet oz. revizije postopka. Ker so se na ministrstvu zganili šele po dolgotrajnem opozarjanju ljubljanske svetniške skupine SDS pod vodstvom Anžeta Logarja in poročanja medija Nova24TV, se Zoran Janković dobro zaveda, kaj bi za njegov C0 kanal pomenil prihod Logarjeve SDS na oblast. Cilj Jankovića je končati z deli dovolj zgodaj, da bi država popustila, saj da bi bil strošek popolnega umika kanalizacijskega kanala prevelik.

T. F.

 • NoName
  • Joško

   Ne uporablja računalnika.

   • WISKY 1000

    On ima onega na kroglice

   • Peter

    Ne rabi. Procente zase zna na pamet zračunat, no.

  • if

   Hvala.

 • VERZIFIKATOR

  Zdaj bi se “z vsemi” pogovarjal že Cerar (udaren prispevek na MMC) :))))))))

  Mirko Scerar

  GLEJ GA, GLEJ

  Glej, ga, glej, Ostržek se oglaša
  zdaj, ko voda v grlo je pritekla,
  se beseda lesu je zarekla,
  šalo namreč res hudič odnaša.

  Rado bi ostalo še poleno
  malce vsaj na konju, pri ročajih,
  saj pri dosedanjih tolovajih
  je dobivalo le čez koleno.

  Ni več strička relevantno mnenje,
  prav imel je torej Pepe stari,
  naj nasvetov se ne zanemari,
  je okrog Ostržka silno vrenje.

  Če ne reši kože si lesene,
  v šolo spet bo moral, tja med knjige,
  takšne zaposlujejo ga brige,
  tokrat misli skrajno so iskrene.

  Naš Ostržek prav zares ne laže,
  nos se niti malce ni podaljšal,
  za pogovore se bo ozaljšal,
  z vsemi, saj mu drugega ne kaže.

  Lutka z vsemi bi se pogovarjal,
  prosi, naj na konju še obstane,
  tudi če na repu zgolj pristane,
  upa, da mu kdo bo odgovarjal.

  Oh, Ostržek, bitje ti leseno,
  nisi kriv, kar s tabo so storili,
  so te pač samo slabo vzgojili,
  da zdaj padel si pod vsako ceno.

 • VERZIFIKATOR

  Janko Zopanko

  VSE ZA KANAL

  Ko v Butalah v zraku je brezvladje,
  treba je vse nujno postoriti,
  s pametjo brž sporazum skleniti,
  odločili so butalski gadje.

  Za župana je prioriteta,
  inštalira da cevi kloake,
  da čez polje šle bodo odplake,
  naj že reši ta se stvar presneta.

  Dograditev je kloake nuja,
  spravi s silo se zato nad kmete,
  ki parcele so bile jim vzete,
  nič župan butalski ne zamuja.

  Prvo je kanala dokončanje,
  drugo vse lahko za zdaj počaka,
  pot spominov, druga vsa navlaka,
  za župana je preresno stanje.

  Zdaj moči vse uza kanal nabira,
  da konča se gradnja pravočasno,
  saj je še Butalcem končno jasno,
  da butalski svet se jim podira.

  Cev simbol je sicer vsega zlega,
  a rešitev hkrati je edina,
  da v podzemlje spravi se mrcina,
  kjer je za podgane pot pobega.

 • Amerikanc

  Kaj pa inšpektorji počnejo ? Ali so tudi vsi na listi, tako kot lekarnarji, trenerji, ravnatelji,… ?!

  • WISKY 1000

   Inšpektorji so podkupljeni

 • radikalni levičarji so psihopati…..vsi z rdečo zvezdo ideološko&finančno povezani so psihopati….takšna je pač psihološka narava komunista…..to je najbrž sedaj jasno celo sloveniji…..in ko komunistu rečeš NE, ne bom delal tako, kot hočeš ti izsiliti, se sesuje sam v sebe….ker danes nima več JLA, da bi mu odnašala rit….in ljudem bo počasi postalo jasno, kakšna manjšina prebivalstva so oni….mislim, da niti 1% prebivalstva ni radikalnih levičarjev – komunistov…..ostali, ki jim držijo štango, so se samoprodali za malce denarja in službo….ampak so sokrivi pri teh debaklih, ki jih tisti, ki jim vladajo počnejo….

 • Andrej

  Pri Zokiju je vedno brezvladje. To je šerifovski način, ki z demokracijo nima nobene zveze.

  • DEATH TO COMMUNISM

   Šerifi imajo ponavadi red na svojem področju, Jankovič je pa navaden mafijec…

 • Simon Rožič

  Dajte Jankovića zazidat v en od čistilnih jaškov, da se bo malo naužil
  lastnega smradu!

 • Hitrivlak

  Če bi bili kmetje enotni bi bilo malo drugače vse ampak nekateri so se ta Evre prodali in tako je ljubljanski don Zoki dobil dobil moč za ta svoj projekt.

  • Stajerka

   …ne glede na lastništvo, takšnega dovoljenja NE bi dobil NOBENEN župan……čeprav ga med 220 v Sloveniji NI takšnega bedaka kot je Zoki……da greš greznico speljat v studenčnico in to na močvirnem, potresnem terenu, res moraš bit kreten……in tisti, ki ti to dovoli prav tako…….
   …..sicer pa kaj je izjavil, da čez 20 let ko bo to pričelo puščat, njega več ne bo bolela glavva……

   • Simon Rožič

    …naj že vendar crkne! Pomagajmo mu in se rešimo največjega mafijoze
    v RS!

  • Simon Rožič

   …najprej ljudstvo osiromašiš, potem mu deliš s svoje bogato obložene mize
   drobtinice in če noče revež crknit, mora sprejeti še tako sprijeno ponudbo, ki ga bo
   edinega, pokopala v dreku, ki so ga ustvarili “veliki” socialkomunisti!

 • Stajerka

  ……sam da ni Janša…..pa če tudi kamenje, travo in lasten drek pojemo…….per TAKOJ spremenit zakon o glavnem mestu!!!

 • Unikatna

  Pred nekom pa se le trese…še premalo se trese…

 • if

  Naj se zgodi!

  Projekt “Kanal C0” mora pasti na osnovi dejstev, ki govorijo zoper kanal C0, oziroma v prid vzdrževanja trajnega vira pitne vode za celotno Ljubljano in širše pripadajoče območje.
  Posledično naj MOL vrne 70 milijnov tja, kjer jih je neupravičeno pridobil, kot kolateralna posledica naj pade Janković&Njegova nedemokratična uzurpacija demokratične RS …

  Sistem samodejnega rušenja nedemokratično vzpostavljenih domin je v teku!

 • alojz

  Teš6 se ponavlja. Vsi iz Šaleške doline so vpili kako nujno je novi blok. Ti isti sedaj zahtevajo zaprtje. Denarja pa ne bodo vrnili. To so politični projekti.

 • toxico

  kako lahko ta redar sploh šeta po privat lastnini

 • WISKY 1000

  Takoj postavit v prvotno stanje,bolje da se denar vrne kot da imajo ljubljančani po potresu fekalije v pipah,pa nisem ljubljančan pa mi ni vseeno.