fbpx

Jelinčič na mesto kmetijskega ministrstva predlaga Aleksandro Pivec!

Dr. Aleksandra Pivec (vir: eMaribor)

DESUS je včeraj zapustila vlado Janeza Janše. Kljub temu koalicija ni ogrožena, saj ima koalicija brez stranke SNS 47 glasov. Skupaj z njo pa kar 50. Zmago Jelinčič predlaga na ministrstvu za kmetijstvo Aleksandro Pivec

Zagotovo pa je današnje presenečenje, odstop ministra za zdravje Tomaža Gantarja in to v času, ko se Slovenija spopada z najhujšo zdravstveno krizo v zgodovini. V kolikor bo iz vlade odstopil tudi kmetijski minister iz stranke DESUS Jože Podgoršek, bo tudi tega potrebno nadomestiti.

Zmago Jelinčič predlaga, da v kolikor bo minister za kmetijstvo dr. Jože Podgoršek ravno tako odšel, Slovenska nacionalna stranka predlaga, da se na mesto ministrice za kmetijstvo vrne dr. Aleksandra Pivec, ki se je izredno dobro izkazala na tej poziciji.

“DeSUS – Demokratična stranka upokojencev Slovenije je izstopil iz Vlade RS in minister za zdravje dr. Tomaž Gantar je odstopil s svojega položaja. V kolikor bo minister za kmetijstvo dr. Jože Podgoršek ravno tako odšel, Slovenska nacionalna stranka predlaga, da se na mesto ministrice za kmetijstvo vrne dr. Aleksandra Pivec, ki se je izredno dobro izkazala na tej poziciji,” je na Facebooku zapisal vodja SNS, edine konstruktivne stranke v opoziciji.

DESUS je očino pozabljena zgodba in to je le slaba novica za upokojence. Za kmetijstvo, če se vrne Aleksandra Pivec pa bi bila to odlična novica!

eMaribor