fbpx

Jutri bo na Prešernovem trgu potekal shod Ukrajincev, ki živijo v Sloveniji

Foto: Pixabay

Ukrajinski aktivisti so se zbrali na demonstracijah v okviru svetovne kampanje “#UkraineUnitedWithTheWorld”. Jutri ob 13. uri bo tudi shod Ukrajincev, ki živijo v Sloveniji. Zbrali se bodo na Prešernovem trgu v Ljubljani.

21. in 22. januarja Ukrajinci po vsem svetu – v 44 mestih 25 držav – organizirajo demonstracije v okviru svetovne kampanje #UkraineUnitedWithTheWorld, posvečene dnevu enotnosti Ukrajine, ki ga vsako leto praznujemo 22. januarja. Udeleženci akcijskega načrta, ki bodo stali v “verigi enotnosti s svetom” okoli ali pred spomeniki, stavbami ali prepoznavnimi strukturami v svojih mestih, v rokah pa bodo držali zastavo Ukrajine, zastavo države, v kateri poteka akcija, in zastave drugih držav, ki danes aktivno podpirajo Ukrajino, ter tako pokazali, da je danes z Ukrajino ves civilizirani svet.

Trenutno je Ukrajina združena s celotnim svetom in obstaja zaradi široke podpore. Ukrajinski narod se zahvaljuje koaliciji držav za podporo, ki nas ohranja pri življenju in se bori proti ruski agresiji. Hkrati si Rusija prizadeva uničiti ukrajinsko prebivalstvo in obnoviti Sovjetsko zvezo v geografskih mejah, ki so obstajale pred njenim razpadom.

Zdaj je bolj kot kdaj koli prej pomembno ustaviti Rusijo, ki razume le jezik moči. To lahko dosežemo le z zmago ukrajinske vojske na bojišču, zato nujno potrebujemo sodobno zahodno orožje in podaljšanje sankcij.

22. januarja ob 13. uri bo na Prešernovem trgu potekal tudi shod Ukrajincev, ki živijo v Sloveniji in sodelujejo v svetovni kampanji #UkraineUnitedWithTheWorld. Organizatorji vabijo na shod predstavnike množičnih medijev in tudi vse, ki jih skrbi ruski napad na Ukrajino.

Demokracija