Kandidat za župana prestolnice Slovenije dr. Anže Logar predstavil “zmagovit program, ki s konkretnimi rešitvami odgovarja na izzive Ljubljane v prihodnosti”

dr. Anže Logar (Foto: Fb)

Pred enim tednom je poslanec SDS dr. Anže Logar, ki je tudi ljubljanski mestni svetnik, napovedal kandidaturo za ljubljanskega župana na letošnjih lokalnih volitvah. Sedaj je na svojem Facebook profilu objavil “zmagovit program, ki s konkretnimi rešitvami odgovarja na izzive Ljubljane v prihodnosti”. 

Logar uvodoma zapiše, da je “Ljubljana lepo mesto” ter nadaljuje:

“V zadnjem desetletju je nadoknadila infrastrukturni zaostanek, ki se je nakopičil zaradi nesposobnosti predzadnjih dveh mestnih uprav. Vsi ugotavljamo, da je mesto po izgledu in funkcionalnosti napredovalo.

Kaj pa kakovost življenja? Smo tudi na tem področju dosegli napredek?

⦁             So kolone in prometni zamaški preteklost?

⦁             Imamo javne storitve (voda, ogrevanje, odvoz smeti), ki nam jih mesto zaračuna po pošteni ceni?

⦁             Je javni transport v razcvetu – hiter in učinkovit, tako da se zmanjšuje potreba po uporabi osebnega avtomobila?

⦁             So nove tehnologije stalnica, ki nam lajšajo vsakdan? Je Ljubljana pametno mesto?

⦁             Imamo mestno upravo z ničelno stopnjo tolerance do korupcije?

⦁             Imajo meščani neposreden vpliv na sprejemanje odločitev, ki se dotikajo njihove neposredne bivanjske okolice?

Če je odgovor DA, živite na Dunaju, v Amsterdamu, v Gradcu, Münchnu,  Frankfurtu, Potsdamu …

Če pa živite v Ljubljani in uporabljate mestno infrastrukturo ter storitve, je odgovor NE. Nič ali zelo malo tega, kar si danes lahko predstavljamo pod pojmom moderno pametno mesto, je bilo storjenega v zadnjem desetletju. Tudi zato se Ljubljana na Mercerjevi lestvici kakovosti življenja, ki velja za eno najbolj verodostojnih tovrstnih lestvic, komaj kaj premakne. Še pomnite, Janković je pred volitvami 2010 napovedal, da bo po kakovosti življenja Ljubljana do konca mandata prišla med deseterico. V resnici je obstala. Na 75. mestu.

Čas je, da od zagotavljanja kvantitete (več in lepše) začnemo našim meščanom zagotavljati tudi kvaliteto – torej predvsem – BOLJŠE. Boljše življenje, boljši pogoji, boljša oskrba. To je možno samo s spremembo na čelu mestne oblasti. S programom za prihodnost, za ljudi in za lepši vsakdanji nasmeh.”Fotografija osebe Anže Logar.

Program se dotika vseh pomembnih področij
Program se dotika tudi zdravstvene problematike v MOL, tehnološkega razvoja, prometne infrastrukture pa tudi boja s korupcijo: “V Ljubljani brez korupcije bo veljala ničelna stopnja tolerance do korupcije. Sodelovali bomo samo s tistimi ponudniki storitev, katerih lastniki niso na črnih seznamih nekorektnega oziroma koruptivnega poslovanja,” med drugim zapiše kandidat SDS Anže Logar v predstavitvi programa.

Fotografija osebe Anže Logar.

Fotografija osebe Anže Logar.

Fotografija osebe Anže Logar.

Fotografija osebe Anže Logar.

Fotografija osebe Anže Logar.

Fotografija osebe Anže Logar.

Fotografija osebe Anže Logar.

Fotografija osebe Anže Logar.

Fotografija osebe Anže Logar.

Fotografija osebe Anže Logar.

Fotografija osebe Anže Logar.

Fotografija osebe Anže Logar.

C. Š.

 • Dado

  Nekaj “na hitro” , ne bo šlo. Pred Jankovićem se ni v Ljubljani zgradilo ali obnovilo(razen novi stanovanjski bloki in parkirišča) nič. Šele z Jankovićem se je začelo obnavljati in modernizirati. Sedaj pa bi SDS to pokasiral in se hvalil… ha,ha. Jok brate odpade. To so gadi. Logar naj še naprek dela za svojega šefa pa bo vse OK.

  • Varj0901

   To so samo se poskusi iz obupa, ta si je svojo kariero zapecatil z udinjanjem in zvestobo jansi, samo ne more se tega sprejeti, tako ga ljudje vidijo, kot jansevega najzvestejsega clana, mislijo si o njem isto kot o crncecu, samo to mu se ni povsem jasno, bo pa kmalu videl sebe bolj realno, svojo vlogo je odigral.

  • totex39

   Bedaki, ker niste nikoli izbrali pravega kandidata, skoz je bil izbran kandidat iz komunističnih logov za njih pa se ve, kakšni paraziti so to.

  • Cmerko

   Jok brate .
   To je problem ljubljane.
   Cifuristan skupaj z birokrati ki dalajo
   po vzoru beograda sarajeva…..
   Puno meni malo tebi dokler ima potem pa vojna in plenjenje…

 • Free

  Jeba je, ker so vsi župani praktično po vsej SLO samo obljubljali, na koncu nič naredili in pobasali silne “provizije” v svoj žep. Kar se tiče provizij verjetno Zoki ni izjema, je pa v vseh teh letih mestu (za spremembo od ostalih lopovov) tudi nekaj DAL. V temu se razlikuje od prejšnjih županov in županj. Močno dvomim, da bo en golobradi Anže lahko prepričal folk. Preveč pizdarij je bilo in trenutno je Zoki najboljša izbira. Ali je to “na žalost” ali ne, ne vem. Nov župan/ja bo prvo moral res prepričati prebivalce, in če bo prelomil obljube… Bog mu pomagaj. Bo verjetno po tradiciji starih, goljufivih pekov okusil “namakanje v Ljubljanici” Težka bo.

  • Novakec1

   Ti je zgoraj Simon naštel kaj je dal lublani bulani, še moj dodatek; iznakazu jo je in poselu z žefurji

   • Simon Novak

    Slovensko piši, zahojenec

    • Novakec1

     Vzemi apaurin, pa paz na herc.

  • Vin Dizl

   Free, povej mi, kaj pa je tebi konkretno izboljšal ta župan? a se ti zdi, da ti res kaj imaš od prenoveljnih promenad v centru? se ti zdi, da ti res kaj imaš od nedokončane žalosti Stožice? Se ti zdi, da ti smeti odvažajo po razumljivi ceni ali da plačuješ čedalje več? se ti zdi, da je voka čedalje cenejša ali med najdražjimi? se ti zdi, da imaš na obvoznici še tretji pas ali se vsako leto dlje voziš v čedalje večji gužvi? je po tvojem parkirišče pred blokom, ki se je desetletja prosto uporabljalo, zdaj pa ti ga bojo zarampali in zaračunali sto eurov letno, kakšna pridobitev zate? Če ne živiš v strogem centru, potem ti efektivno ne čutiš nobenega bistvenega napredka. Če pa živiš v strogem centrju, je pa edini efektivni napredek lepši razgled na pločnik.

 • VERRZIFIKATOR

  Janko z Viča

  ŽUPANOVA MICKA

  Kdo nikoli ni še slišal zanjo?
  Micka, Linhartova hči župana,
  dvesto trideset že let Ljubljana
  po pravici je ponosna nanjo.

  Kar na oder Micka se postavlja,
  štejemo zdaj tretje že stoletje,
  smeh izvablja igre te početje,
  vsaka štiri leta se ponavlja.

  Da Županova je Micka drama,
  tega Linhart v sanjah ni pomislil,
  mož komedijo si je zamislil,
  smešna ki je že po sebi sama.

  Pa tako je včasih v gledališču,
  da se žanri mešajo med sabo,
  stanje za kulturo da je slábo,
  da teater je pokopališče.

  Po zaslugi vrlih režiserjev
  Micka, ki edinka je župana,
  bolj se zdi Nevesta žal prodana,
  v krempljih parazitov in pozerjev.

  Naj se Linhart še tako potvarja,
  mešajo in pačijo se vloge,
  za režijo, stričke te uboge,
  plat zvona vse bolj in bolj udarja.

  Premočan je Linhartov scenarij,
  vse prešibke njega so potvorbe,
  težke njih z izvirnikom so borbe
  in nazadnje prava smer udari.

  V lastno past župan ko se ujame,
  tok dogajanj sam ko mož pospeši,
  vemo, Micko v igri kdo odreši,
  končno jo Anže za ženo vzame.

 • BlackOpsSystem

  zoki naj kar začne pakirat….sej njegove okostnjake iz omar bo pa Logar stresel na plano….potem pa z nasmehom na sodišče!!!

  • Simon Novak

   Dober vic za začetek delovnega dne

  • Steiermark

   Če bo do tega res prišlo, kar si srčno želimo vsi pošteni v Sloveniji, potem bo zoki verjetno dobil paralizo svojega nagravžnega ksihta, ko mu bo usta, za vedno, potegnilo v njegov znamenit “žabji nasmeh”i, na eno stran potegnjene žnable…….

 • Janez Novak

  Ljubljana brez korupcije? Misija nemogoče. Preveč je korumpiranih posameznikov, ki živijo na veliki nogi na račun korupcije.

 • Zgornji

  Ok, dober, ampak korupcijo je Težko odpraviti, kajti PRECEJ ZLOBNIH POHLEPNIH PARAZITSKIH LENUHOV SE JE ZAREDILO V NARODU , IN POZNAM JIH KAR NEKAJ, KI OD TEGA PREDOBRO ŽIVIJO !!! ! !!! No, pa kako modernejšo ročno uro naj si še kupi , da ne bo še sam postal “oldtimer” . Hvala.

 • Anton

  Čestitke Anže Logar, upam srčno, da postaneš župan Ljubljane.Pričakujem, da boš kot župan mesta dal prioriteto k modernizaciji/gradnji glavne železniške in avtobusne postaje našega glavnega mesta.Od začenši 19 st natančneje 1849 se železniška postaja ni razvijala tekom časa, ostala več ali manj nespremenjena.Kot prebivalec ki živim v ruralnem območju našega glavnega mesta pa sem naravnost zgrožen, da v 21 stoletju, v dobi digitalizacije še vedno ni vzpstavljeno v vseh naseljih na obrobju Ljubljane kanalizacijsko, kot tudi ne vodovodno omrežje.

  sarkazem press

  • Simon Novak

   Upaj dalje do volitev 2022

 • Slehernik

  Pameten in načelen mož, a v čefurgradu, ki je žalibog tudi naša prestolnica, nima možnosti.

  • Simon Novak

   Drugi del stavka drži

 • Simon Novak

  Nima niti promila šanse

 • Simon Novak

  Res je moral biti gnil jugoslovanski socializem, toliko je ustvaril, da ropajo in kradejo že več kot 25 let pa vendarle še nekaj malega ostaja.
  Na obali denimo je zgradil vse hotele, Splošno plovbo, Luko, Delamaris, Tomos, Mehanotehno, Izolsko bolnišnico, kakšen zdravstveni dom, šolo, vrtec… Kaj je zraslo, odkar ga ni več?
  Aja, Spar, Hoffer, Lidl, Leclerc in morda še kakšna štacuna.
  Drugega nič! Ampak res čisto nič!

 • Vin Dizl

  Nima niti najmanjše šanse, da zmaga. Sicer jaz bi obkrožil vsakega, ki bi obljubil spet oba vozna pasova za avtomobile na Celovški na primer, pas za avtobuse naj pa naredijo poleg, prostora je več kot preveč.

 • Silos

  Ga podpiram samo upanja pa žal nimam.

 • Kučko pod pručko

  Slovenska zastava na ljubljanskem gradu

  Veseli me, da se je za kandidaturo župana našega glavnega mesta odločil dr. Anže Logar, ki ga zaradi vsega, kar je že naredil, nadvse spoštujem. Je simpatičen, dober govornik, mlad, izobražen, strokoven in delaven. Predvsem pa je pošten v primerjavi z našim največjim lopovom Žepankovićem, ki je že od Mercatorja dalje navajen, da mu ob vsakem sklenjenem poslu pade v žep zajetna vsota gotovine.

  In če prištejemo k temu še to, da pripada stranki, ki je med vsemi najbolj domoljubna, bo vrnil Ljubljani slovenski navdih, ki ji ga je z naselitvijo Balkancev že povsem odvzel kriminalec z opankami. Na prvem mestu sodi k temu izobešenje slovenske zastave na gradu, čemur se Janković odločno upira in s tem provocira vso zavedno Slovenijo.

  Prepričan sem, da se bo našlo dovolj zavednih in razumnih Ljubljančanov, ki znajo ločiti kvaliteten program od tistega, kar ponuja dosedanji župan. Zelo jasno je povedal, da v svojem delu, če bo še župan, ne bo spremenil ničesar, kar z drugimi besedami pomeni nadaljevanje balkanizacije glavnega mesta, krajo našega premoženja in nudenje ugodnosti za njegove seksualne svinjarije!!!

  • Simon Novak

   Vzemi tablete in se pokrij, ampak samo predpisano dozo

  • Lewuh

   Ma ne bod pameten, k nisi.

   ————————————————————————————————————————-

   NAJ ŽIVI RDEČA ZVEZDA, KI NAM ZAGOTAVLJA VARNO IN TOPLO ŽIVLJENJE

   • Anton

    “NAJ ŽIVI RDEČA ZVEZDA, KI NAM ZAGOTAVLJA VARNO IN TOPLO ŽIVLJENJE”

    ta trditev je kontradiktorna kar me kajpak ne preseneča, upoštevajoč, da levuharji h katerim spadaš kajpak tudi ti, nikoli niso bili kaj prida na ti z zdravo kmečko pametjo, tud logika jim ne dela, k temu pritrjuejo informacije datirane z leta 1945 naprej, vkolikor ne upoštevamo informacij datiranih z leta 1918. Skratka odkar smo odšli iz monarha Avstroogrske se je razvoj, življenski standard, mentaliteta itditd Slovenca v primerjavi z ostalimi državami Evrope(upoštevajoč tudi/predvsem vključujoč države ki so delile enako/podobno usodo komunističnega režima) trendovsko kontinuirano slabšuje in temu procesu smo priča še dandanes, z izjemo obdobja 2004-08, ko je mandat dobila edina stranka pomladi, patriotska stranka SDS, s spoštovanim, eminentnim, Gospodom Janezom JANŠO.

    sarkazem press

 • Lea Pralines

  Čeprav mi je stranka SDS adijo…bom volil Logarja.Čerprav pretirava kar misli narediti za Ljubljano…za vse to bi rabil 987543 tisoč let.Ampak kljub temu ga bom volil,ker mi gre na k…c da je moj župan mafijozo,oz.baraba.

  • Simon Novak

   Če bi ti bila stranka SĐS adijo, nikoli ne bi volil Logarja, zato ne laži

 • Franci Pušenjak

  Dober program, vse je zelo nujno! Ne bi blo slabo izdelat še časovnico, kaj od tega bo katero leto? Vse ne gre naenkrat, je preprosto preveč!! Določiti tudi prioritete. Če mene vprašate je promet na prvem mestu, Lj se duši v zamaških, zato je zadnji čas, da se začne modernizacija prometa skozi semaforizacijo. V lj se vozimo od rdečega do rdečega semaforja, na Dunaju pa delajo zeleni valovi, kako to?? Vso srečo g.Logar in SDS!!

  • Novakec1

   Saj to ni promet, prej smrklanje.

 • totex39

  Srbin gradbeno spreminja Ljubljano, ampak to zaradi tega, ker ima on od tega profit. Ljudje pa se ne zavedajo, da drugega ne naredi nič, kar njemu ne pade v žep in to je njegov edini program.

 • Oregon

  takole pametnega, dobrega in poštenega župana kot bo Logar, Ljubljana še nikdar ni imela.

  • Simon Novak

   In ga ne bo

   • Lewuh

    Se čist strinjam.

    ————————————————————————————————————————-

    NAJ ŽIVI RDEČA ZVEZDA, KI NAM ZAGOTAVLJA VARNO IN TOPLO ŽIVLJENJE

 • Antonius

  Samo ena cvetka*penismankovićevega biznisa. Na Poljanah se je lotil obnove samskega doma. V njem so tri lastniška stanovanja v ostalih sobah po nadstropjih živijo pa priseljeni *slovenci* z bosanskega juga.
  Čudež se je zgodil v zgornji etaži pod streho, kjer delajo dve stanovanjski enoti, tlorisno precej bogatih površin. Komu sta namenjeni, ve pa samo ljubljanski župan *penismanković.
  Dela se izvajajo po *kapljicah*, zato nihče stanujočih v stavbi ne ve, koliko čas bo zidarsko vznemirjanje vseh stanovalcev trajalo. Dela izvaja srbska gradbena operativa iz Bosne.

  Volite Anžeta Logarja, da Ljubljana zopet postane *slovenska* prestolnica v kateri bo spoštovana družina kot jo poznamo z mamami, ati in njihovimi otroškimi nadebudneži.
  ——
  V sredo ob 9-ih naj pride kdor more na Prešernov trg, da se odpravimo pred sodišče in v kriminalni in krivosodni globoki državi s protestom podpremo preganjanega dr. Tadeja Strehovca.

  • Simon Novak

   Itak

  • kraljica vesolja

   O tem jst govorim, ja, ti bi kr steru te južne. Ne bo šlo tok zlahka, verjem mi.

   • Steiermark

    seveda “ne bo šlo tok zlahka”, ker se boste opirali, proti izgonu, z vsemi štirimi…..

 • Lewuh

  Samo SĐS lahko predstavi tak program, ki nima veze z realnostjo. Ljubljana je že dovolj pametna, tko da ne rabno takih “čudodelstev”. Če ne znate z dnarjem, ne vem, kako se greste lahko tko fine in poštene.

  ————————————————————————————————————————-

  NAJ ŽIVI RDEČA ZVEZDA, KI NAM ZAGOTAVLJA VARNO IN TOPLO ŽIVLJENJE

  • Novakec1

   Kar se prometa tiče boste kmal u rikverc vozil po lublani bulani.

 • kraljica vesolja

  A boš prvo steru južne pa ostale tujce iz LJ. Tričetr jih je, razmisli mal. Ma, nimaš šans, da zmagaš, no. Pa od kje ti dnar, kdo plača.

  • Novakec1

   Prvo vprašanje na mestu. Tisto o denarju je pa brez veze.

  • oto

   Šef(ek) mu bo odstopil del Orbanove pomoči-potrebnim…

 • Bandit123

  Podprem ga v trenutku, ko bo izstopil iz SDS, ker je kot človek v redu, a kaj ko mu nad glavo visi Janša. Na žalost si SDS-ovci tudi nosu ne upajo obrisati dokler Janez ne pokima.

 • janez cepec

  Logar je drgač čist solidn dečko, jebe ga to, ker se je velili luzer ustrašu, de bi ga utegnu na naslednih volitvah spodnest na mestu predsednika stranke, SDS bi uhka z Logarjem na čelu zmagala volitve, ne tko kot je zmagu velili luzer, in prevzela vlado, to pa komunajzarju Janezu ni po godu. zato ga je večni firer potisnu u zgubleno bitko za županske volitve. Logar se mu (še) ne upa upret in je s stisnjeno guzico privolu u kandidaturo. usi ti programi so zdej farbanje naivnih ovac. veliki lider, ups, luzer, tko ostaja dosmrtni predsednik stranke, tko kot njegov vzornik Tito, iz tega mesta ga pa uhka spravjo sam z nogami naprej, u trugi

 • črnaovca

  Dober program prepisan od Jankoviča in malo spremenjen. Moti samo tisti večni, bomo, nihče pa ne pove kako in kdaj

 • oto

  Volite Logarja! Odčepil bo prometne zamaške! Bwahahahaha….

 • Novakec1

  Kakšna zatava bo v naslednjem mandatu vihrala na Gradu, žefurska CCCC

 • Miha

  Če bi bil Logar proti korupciji, bi moral že zdavnaj izstopiti iz SDS.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!