Kar 16 civilnih iniciativ iz Ljubljane poziva javnost, naj gredo na volitve in volijo za novega župana!

Foto: iStock

Šestnajst civilnih iniciativ, ki delujejo na območju Mestne občine Ljubljana (Mol), je Ljubljančane in Ljubljančanke v sporočilu za javnost pozvalo, naj gredo 18. novembra na volitve in volijo za spremembo.

Kot v skupnem sporočilu navaja 16 civilnih iniciativ, med drugim tudi iniciativa Tržnice ne damo, same že dolga leta spremljajo in poznajo tudi temno plat “zelene prestolnice”. Izpostavljajo, da številni projekti, ki jim nasprotujejo, ne pomenijo rešitev težav prebivalcev, pač pa ustvarjajo nove težave: prometne zamaške, onesnažen zrak, prekomerno obremenjevanje z okoljskim hrupom, nočno osvetljevanje, poplavljene kleti, poškodovane temelje stavb, obremenjevanje s smradom, neurejeno odvažanje odpadkov in podobno.

Pri tem izpostavljajo najnovejši projekt, t. i. kanal C0, v okviru katerega Mestna občina Ljubljana (Mol) po njihovem mnenju v nasprotju s strokovnimi argumenti na silo gradi ogromno kanalizacijsko cev preko vodonosnika z najbolj kakovostno ljubljansko pitno vodo.

Janković dela mimo pravil stroke
Opozarjajo, da investitorji in tudi Mol večinoma ignorirajo njihove zahteve po upoštevanju okoljskih in prostorskih predpisov ter pravil stroke. Rešitev je zato po njihovem prepričanju sprememba pri vodenju in odločanju na Molu. “Nihče Ljubljančanom odločanja o Ljubljani ne bo vrnil, če se za to ne bomo potrudili sami,” so zapisali. Ljubljančane in Ljubljančanke so pozvali, naj preberejo volilne programe strank in kandidatov za župane ter na volitvah izberejo spremembo, ki jim je najbližja, še poroča STA.

C. Š.

 

 • Anton

  jap Jankoviću se lahko močno tresejo hlačniceza, tako močnega protikandidata, še nikoli ni imel za župana

  sarkazem press

 • opazovalec

  16 civilnih iniciativ +4 politične stranke podpira kandidata dr. (sicer brez kakšnih refrenc) Logarja. Na soočenje v Lutkovnem gledališču pa potrebeno pripeljati avtobus navijačev od drugod. ni kaj, velike možnosti za zmago.

  • Olga2345

   Mislite tistre, ki so imeli na roki napisano, da morajo voliti Jankovića in njegovo stranko na državnozborskih volitvah? Seveda se spomnimo! Še volitve so mu podaljšali z izgovorom, za eno uro!!!

   • opazovalec

    Čuj ti Olgica, ki obvladaš štetje do 5, tudi sam sem takrat šel na volitve v trenirki, od takrat naprej imam pa stalno na roki napisano številko kandidata, katerega nameravam obkrožit. malo zaradi pozabljivosti, malo pa zaradi heca. Vsekakor pa vse janeževe upognjence močno žalosti dejstvo, da jih je na volitvah po najboljšem vladnem 4-letnem madatu kar jih je dosedaj bilo (sicer po teh anj rezultatih sledil najpotop), premagal nek trgovec s sadjem, ki ga je IJJ “lastnoročno” vrgel iz firme in si nakopal doživljenskega sovražnika in si uničil politično kariero….
    Sicer pa še vedno trdim, da stranka, ki v prestolnici nima baze, o čemer govori dovažanje navijačev na predvolilno srečanje, nima velike možnosti vladanja. Za dr. Logarja mi je pa pravzaprav žal, je čisto spodoben politik, na žalost pa v Ljubljani neizvoljiv, kar ve tudi Veliki Vodja, ki se ga na ta način hoče znebiti.

 • Olga2345

  Bravo! Srecno Anže Logar!

 • Olga2345

  Bravo!

 • Novakec1

  Zokijevi rođaki vas bodo povozil da rečeš keks, ste v veliki manjšini.

 • Anton

  To je zadnji stadij pred popolno balkanizacijo Lublane. Hribovci pridemo na vrsto čez 20 do 30 let.

 • O’Brien

  Skupaj ga bomo premagali.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!