Kar 16 civilnih iniciativ iz Ljubljane poziva javnost, naj gredo na volitve in volijo za novega župana!

Datum:

Šestnajst civilnih iniciativ, ki delujejo na območju Mestne občine Ljubljana (Mol), je Ljubljančane in Ljubljančanke v sporočilu za javnost pozvalo, naj gredo 18. novembra na volitve in volijo za spremembo.

Kot v skupnem sporočilu navaja 16 civilnih iniciativ, med drugim tudi iniciativa Tržnice ne damo, same že dolga leta spremljajo in poznajo tudi temno plat “zelene prestolnice”. Izpostavljajo, da številni projekti, ki jim nasprotujejo, ne pomenijo rešitev težav prebivalcev, pač pa ustvarjajo nove težave: prometne zamaške, onesnažen zrak, prekomerno obremenjevanje z okoljskim hrupom, nočno osvetljevanje, poplavljene kleti, poškodovane temelje stavb, obremenjevanje s smradom, neurejeno odvažanje odpadkov in podobno.

Pri tem izpostavljajo najnovejši projekt, t. i. kanal C0, v okviru katerega Mestna občina Ljubljana (Mol) po njihovem mnenju v nasprotju s strokovnimi argumenti na silo gradi ogromno kanalizacijsko cev preko vodonosnika z najbolj kakovostno ljubljansko pitno vodo.

Janković dela mimo pravil stroke
Opozarjajo, da investitorji in tudi Mol večinoma ignorirajo njihove zahteve po upoštevanju okoljskih in prostorskih predpisov ter pravil stroke. Rešitev je zato po njihovem prepričanju sprememba pri vodenju in odločanju na Molu. “Nihče Ljubljančanom odločanja o Ljubljani ne bo vrnil, če se za to ne bomo potrudili sami,” so zapisali. Ljubljančane in Ljubljančanke so pozvali, naj preberejo volilne programe strank in kandidatov za župane ter na volitvah izberejo spremembo, ki jim je najbližja, še poroča STA.

C. Š.

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Tihotapca migrantov med vratolomno vožnjo ustavil šele stinger – ta nato pobegnil

Policisti so v sredo pri prevozu migrantov v Drašičih...

Pozor! Več kot 100 tisoč obrtnikov v prihodnjem letu čakajo bistveno višji računi za elektriko!

Energetska zbornica trdi, da so opozorila Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije...

Kaj je policija počela na domu Aleša Hojsa?

"Saj pravim, Udba v Svobodi. Verjetno sta policista delala...

Možnost popravnega izpita koalicije; Levice “neživljenjskost” zakona ne zanima

Na današnjem dnevnem redu državnega zbora je tudi predlog...