fbpx

Kar 16 civilnih iniciativ iz Ljubljane poziva javnost, naj gredo na volitve in volijo za novega župana!

Foto: iStock

Šestnajst civilnih iniciativ, ki delujejo na območju Mestne občine Ljubljana (Mol), je Ljubljančane in Ljubljančanke v sporočilu za javnost pozvalo, naj gredo 18. novembra na volitve in volijo za spremembo.

Kot v skupnem sporočilu navaja 16 civilnih iniciativ, med drugim tudi iniciativa Tržnice ne damo, same že dolga leta spremljajo in poznajo tudi temno plat “zelene prestolnice”. Izpostavljajo, da številni projekti, ki jim nasprotujejo, ne pomenijo rešitev težav prebivalcev, pač pa ustvarjajo nove težave: prometne zamaške, onesnažen zrak, prekomerno obremenjevanje z okoljskim hrupom, nočno osvetljevanje, poplavljene kleti, poškodovane temelje stavb, obremenjevanje s smradom, neurejeno odvažanje odpadkov in podobno.

Pri tem izpostavljajo najnovejši projekt, t. i. kanal C0, v okviru katerega Mestna občina Ljubljana (Mol) po njihovem mnenju v nasprotju s strokovnimi argumenti na silo gradi ogromno kanalizacijsko cev preko vodonosnika z najbolj kakovostno ljubljansko pitno vodo.

Janković dela mimo pravil stroke
Opozarjajo, da investitorji in tudi Mol večinoma ignorirajo njihove zahteve po upoštevanju okoljskih in prostorskih predpisov ter pravil stroke. Rešitev je zato po njihovem prepričanju sprememba pri vodenju in odločanju na Molu. “Nihče Ljubljančanom odločanja o Ljubljani ne bo vrnil, če se za to ne bomo potrudili sami,” so zapisali. Ljubljančane in Ljubljančanke so pozvali, naj preberejo volilne programe strank in kandidatov za župane ter na volitvah izberejo spremembo, ki jim je najbližja, še poroča STA.

C. Š.