Koprski in novomeški policisti med med vikendom prijeli 684 ilegalcev!

Datum:

V PU Novo mesto in PU Koper so policisti med vikendom skupno izsledili 684 ilegalcev. Gre za državljane Turčije, Iraka, Sirije, Palestine, Afganistana, Maroka, Pakistana, Rusije, Indije, Bangladeša, Sierre Leone, Nepala, Mongolije, Šri Lanke, Irana, Konga, Eritreje, Gvineje, Alžirije, Eritreje, Egipta, Gane in Kitajske.   

V PU Novo mesto so (med 29. 9. in 2. 10. 2023) prijeli sprovajalce in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo. Policisti so med opravljanjem nalog na območju Čateža ob Savi v noči na 30. 9. ustavili voznico kombija Opel vivaro, nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 44-letna državljanka Nemčije v vozilu prevaža tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo (13 državljanov Turčije, osem državljanov Iraka, štiri državljane Sirije in državljana Palestine). V noči na 1. 10. so na avtocesti iz smeri Obrežja proti Brežicam ustavljali voznika osebnega avtomobila Renault scenic hrvaških registrskih oznak. Voznik znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, zapustil avtocesto in v krožišču v Čatežu ob Savi izgubil oblast nad vozilom, trčil v brežino in peš pobegnil.

Policisti so do prihoda reševalcev nudili pomoč dvema državljanoma Turčije, ki ju je voznik prevažal v prtljažniku in sta se v nesreči poškodovala. Na območju Čateških Toplic so izsledili in prijeli tudi pobeglega voznika, 24-letnega državljana Turčije. V noči na 2. 10. so policisti v Trnju na območju Brežic opazili kombi hrvaških registrskih oznak. V kombiju je bilo 12 državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Voznik je še pred prihodom policistov s kraja pobegnil. Osumljencem kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje na območju PU Novo mesto
Policisti so med 29. 9. in 2. 10. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Rakovec, Kapele, Loče, Slovenska vas, Jesenice na Dolenjskem, Mokrice, Čatež ob Savi, Sela pri Dobovi, Brežice, Jereslavec, Mihalovec) izsledili in prijeli 230 državljanov Afganistana, 83 državljanov Maroka, 65 državljanov Pakistana, 38 državljanov Rusije, 23 državljanov Sirije, 22 državljanov Indije, 20 državljanov Bangladeša, 12 državljanov Sierra Leone, osem državljanov Nepala, osem državljanov Mongolije, osem državljanov Šrilanke, osem državljanov Turčije, pet državljanov Irana, pet državljanov Konga, tri državljane Gvineje, tri državljane Alžirije, tri državljane Eritreje, dva državljana Egipta, dva državljana Gane in dva državljana Iraka in na območju PP Črnomelj šest državljanov Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

PU Koper
Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 88 nezakonitih prehodov državne meje. 30. 9. Ob 4.05 so policisti v Lokvi ustavljali osebni avtomobil Kia, slovaških registracij, ki ni ustavil na znake policije, ampak je pospešil in odpeljal proti Italiji. Patrulja je zapeljala za vozilom in po približno 1 km vožnje naletela na prometno nesrečo, kjer je pobeglo vozilo v ostrem levem ovinku zapeljalo s ceste in se prevrnilo na bok. V vozilu je bila skupina 11 državljanov Kitajske, voznik pa je zbežal. Trije potniki so se pri trčenju lažje poškodovani in so bili odpeljani v SB Izola. Zadeva se še preiskuje. Ob 14.25 so policisti v Podgorju ustavili osebni avtomobil nemške registracije, ki ga je vozil 20-letni državljan Romunije z urejenim statusom v Nemčiji. Prevažal je 5 državljanov Turčije, ki so mejo prestopili nezakonito. 1. 10. Ob 11.15 so pri Fernetičih ustavljali osebni avtomobila Audi Q7. Voznik ni ustavil, temveč je pospešeno peljal proti Italiji. Policisti so mu sledili (na podlagi dogovora o čezmejnem policijskem sodelovanju) proti Opčinam in obveščali italijanske varnostne organe. Vozilo je ustavilo, voznik pa pobegnil. Prevažal je 5 državljanov Sirije in 2 državljana Iraka. Postopki še potekajo.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...