fbpx

Koprski policisti obravnavali migrante, tihotapca in napad psa

Fotografija je simbolična. (Foto: Policija)

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 35 nezakonitih prehodov državne meje. Hkrati so prijeli enega tihotapca migrantov, obravnavali napad psa in druge prekrške.

Dopoldan je v Srgaših 75-letno žensko ugriznil pes. Ugotovljeno je bilo, da je imela oškodovanka na povodcu manjšega psa, do njiju je pritekel večji pes, ki je manjšega najprej ugriznil za vrat, zatem pa še oškodovanko v roko, ker ju je hotela ločiti. Za lastnico večjega psa sledi hitri postopek po Zakonu o zaščiti živali, policisti pa bodo obvestili tudi VURS.

Pri Smokvici so ustavili osebni avtomobil Citroen Piccasso, ki ga je vozil 20-letni državljan Srbije. V vozilu so bile še tri osebe (2 državljana Afganistana in 1 državljan Iraka), ki so prestopile mejo nezakonito. Postopki še potekajo.

Ob 14.30 je na parkirišču za koprsko tržnico 65-letni voznik tovornega vozila želel plačati parkirnino in pri tem vidno pod vplivom alkohola skoraj padel. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,87 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Popoldan so v Kopru zasegli moped 15-letniku. Na tehničnem pregledu se je izkazalo, da vozilo presega dovoljeno konstrukcijsko hitrost. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 6.18 smo bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti ob izvozu za Postojno. 41-letna povzročiteljica je odvzela prednost 40-letni voznici in trčila  vanjo.  Obe  sta  lažje  poškodovani,  povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Sara Kovač