fbpx

Kršitev temeljne demokratične pravice: V Notranjih Goricah zopet ne morejo overiti podpisov za referendume!

Foto: Twitter

Na Krajevnem uradu Notranje Gorice tudi ta četrtek ne dela povezava, kar pomeni, da državljani ne morejo overoviti podpisov za referendum. Onemogočanje na vsakem koraku,” opozarja poslanka Slovenske demokratske stranke Alenka Jeraj. Ob njeni objavi so se oglasili tudi ostali, ki so imeli težave pri overjanju podpisov.

Trenutno poteka glavnina zbiranja podpisov za tri pomembne referendume – proti političnemu podrejanju RTV, proti povečanju števila ministrstev in proti ukinitvi dolgotrajne oskrbe.

Do konca postopka zbiranja podpisov imajo pobudniki le še nekaj dni – do srede 5. oktobra – toda tudi tokrat ni šlo brez zapletov. Kot je preko Twitterja sporočila poslanka Alenka Jeraj, se je zapletlo na Krajevnem uradu Notranje Gorice, kjer ob četrtkih ne dela povezava in državljani tako ne morejo overiti podpisov.

Ob tem je obvestila tudi ministrstvo za javno upravo, da tamkaj živečim ljudem omogoči enake pravice kot jih imajo po vseh uradih po Sloveniji. Onemogočanje temeljne demokratične pravice do zbiranja podpisov za referendum se namreč šteje za grobo kršitev izvajanja referendumske volje. Na ministrstvo za javno upravo smo se po pojasnila obrnili tudi v uredništvu Nova24TV in jih bomo objavili takoj, ko jih prejmemo.

To pa ni osamljen primer. Ob objavi Jerajeve so na nepravilnosti opozorili tudi ostali:

Sara Kovač