Letno kopališče v Ajdovščini je odprlo svoja vrata

Slika je simbolična. (Vir: Pixabay)

V petek, 16. junija, so ob 15. uri v Zavodu za šport Ajdovščina uradno odprli kopalno sezono. Bazen je odprt za vse, željne plavalnih zamahov. Vabljeni!

Pretekli vikend so vremenoslovci obljubili temperature okrog tridesetice. To je predstavljalo odlično priložnost za skok po osvežitev v ajdovski bazen, ki je prav pretekli vikend odprl svoja vrata.

V petek, 16. junija, je bil odprt od 15. ure dalje, v soboto in nedeljo pa med 10. in 18. uro. Tudi v tem tednu bodo odprti med tednom, in sicer od ponedeljka do četrtka med 15. in 19. uro. V petek, 23. junija, pa bo dan odprtih vrat od 15. ure dalje, vstopnine takrat ni. Sicer pa se cene vstopnic ne dražijo – za odrasle 5 evrov, za mlajše od 14 let 3 evre, za študente in upokojence pa 4 evre.

Foto: iStock

Ajdovsko kopališče nudi odlične možnosti za preživljanje prostega časa. Poleg bazena velikosti 50 x 16 metrov so v okolici tudi zelene površine za zavetje pred soncem, najmlajšim pa je na voljo bogat program otroških aktivnosti. Na kopališču so tudi manjše novosti, saj so s posebnimi tablami uredili signalizacijo, ki bo prispevala k večji varnosti kopalcev, nekaj sprememb je tudi v programu. Novost, ki se je v sklopu Zavoda za šport začela že v lanskem letu, je počitniški program za upokojence, ki bo na voljo med 19. in 23. junijem.

Ta je namenjen starejšim za izboljšanje psihofizične pripravljenosti in odstiranje ter preprečevanje težav z aktivnim življenjskim vsakdanom. Informacije in prijave so na voljo na tej povezavi. 26. junija pa se začenjajo tradicionalne športne počitnice, ki jih bo letos obiskalo več kot 1000 otrok.

Go-Portal