fbpx

Lovsko zvezo Slovenije bo še naprej vodil Lado Bradač

Foto: STA

Dosedanjemu predsedniku Lovske zveze Slovenije mag. Ladu Bradaču so na volilnem občnem zboru 17. decembra v Celju podelili nov štiriletni mandat. 

Z 98 glasovi za ga je izvolilo 108 od skupno 112 delegatov, predstavnikov 20 volilnih okolišev po Sloveniji. Le 10 glasovnic je bilo neveljavnih.

Nov mandat nastopi čez mesec dni
“Vesel sem visoke podpore, vsak glas je potrditev, da delam prav, prave stvari in na pravi način. Še naprej bom vztrajal pri izpolnjevanju ciljev in zavez Lovske zveze Slovenije,” je v zahvali ob izvolitvi povedal stari – novi predsednik Lovske zveze Slovenije, mag. Lado Bradač. Bradač bo funkcijo v mandatu 20202024 nastopil čez slab mesec dni.

Foto: Lovska zveza Slovenije

Prisotni delegati pa niso volili le predsednika, ampak tudi nove člane Nadzornega odbora LZS in sicer: Milana JurkovičaSandija KranjcaAntona LukančičaMilana Šajna in Branka Zlobka.

Foto: Lovska zveza Slovenije

Za člane Razsodišča so izvolili Jožeta CenčičaMarjana RupnikaJureta SkobirjaNika Šuštariča in Slobodana Tataloviča, člani Odbora etičnega kodeksa v novem mandatu pa so postali Dušan LeskovecAndrej SilaMiha MolanAndrej PrimcRudolf MajerGeza Bačič, Anton ŠukljeBranko Bec in Damjan Turinek. Po poročanju Lovske zveze Slovenije so delegati podprli tudi sprejem Lovskega dobrodelnega združenja Diana v članstvo LZS.

Hana Murn