fbpx

Mariborski župan Arsenović fizično napadel 13-letnika in pobegnil?

Župan Arsenovič (Foto: Družabna omrežja)

Požareport je na družbenem omrežju objavil elektronsko sporočilo očeta, v katerem je mariborskega župana obtožil hujše oblike nasilništva nad njegovim otrokom.

Požareport je prejel elektronsko sporočilo jeznega očeta, v katerem je ta mariborskega župana Sašo Arsenovića obtožil nasilništva nad njegovim sinom. Med pobiranjem teniških žogic iz PVC-kant za smeti naj bi župan najprej verbalno napadel skupino otrok, kasneje pa nad njegovim sinom krenil tudi fizično. Preden je zgroženemu očetu uspelo priti na kraj dogajanja, naj bi ta “strahopetno” pobegnil.

Incident naj bi se zgodil na velikonočni ponedeljek na teniškem igrišču Branik Maribor, kjer so otroci pobirali žogice iz PVC-kante za smeti, kamor ljudje mečejo neuporabne žogice. Med pobiranjem žogic naj bi mariborski župan verbalno krenil nad otroke, jih zmerjal in poniževal, kasneje, ko pa je enako dobil nazaj, pa naj bi se otrok lotil fizično. 13-letnika, čigar oče je medijem poslal tudi elektronsko pošto, naj bi celo davil, potem pa strahopetno pobegnil pred staršem.

Dejanje je ostro obsodil tudi predsednik SDM Maribor Luka Simonič in na Twitterju zapisal: “SDM Maribor poziva župana Arsenovića, naj nemuda odstopi s funkcije župana, če so navedbe resnične. Nasilje nad najstniki moramo obsoditi takoj in pozivamo tudi druge mladinske organizacije, da dejanje obsodijo.”

Na dogodek se je odzval tudi Arsenović in dejal, da se je odzval na vandalizem. “Na vandalizem sem se in se bom zmeraj odzval. Prav tako menim, da je nedopustno, da se na dobronamerna opozorila starejših najstniki (ali kdorkoli) odzivajo z žaljivkami in zmerjanji. Počakal sem, da je fant poklical očeta in tudi njemu povedal, da je sin poškodoval opremo teniškega kluba in se obnašal povsem nespoštljivo. Dogodku so bili priča tudi drugi. Razumem, da so še otroci in navihani, vseeno pa nimajo pravice uničevati tuje lastnine,” je zapisal Arsenovič v sporočilu, ki so ga poslali iz njegovega kabineta.

E-Maribor/Sara Kovač