Matej Lahovnik: “Tanja Fajon, ali so podjetja vašega svetovalca Sandija Češka, registrirana na Nizozemskem, načelna in poštena politika?”

Foto: STA

Vse več je opozoril in vse bolj kaže, da bo edina zaveza, ki jo bo izpolnila vlada Roberta Goloba, izpeljala samo davčne zaveze, s katerimi bo močno obdavčila državljanke in državljane. Pri tem ne bodo nobena izjema podjetniki, ki še ostajajo v Sloveniji in dajejo ljudem delovna mesta.

Tako sta denimo na novinarski konferenci predsednik vlade Robert Golob ter podpredsednica vlade in zunanja ministrica Tanja Fajon napovedala višanje davkov. Fajonova je tako državljanom “obljubila”, da bodo finance iz javnih sredstev zagotovljene z višanjem davkov. “Slovenija je med najbolj obdavčenimi po delu na svetu in najmanj obdavčenimi po premoženju na svetu. Spremembe bodo šle v smer preglednosti, sprememb dohodninske zakonodaje in tudi zakonodaje pri davku na premoženje,” pa državljanom sporoča Robert Golob.

S takšno politiko mnogi opozarjajo, da Golob sledi izključni politiki stranke Levica. Ekonomist dr. Matej Lahovnik pa Tanjo Fajon sprašuje, če je poslovanje njenega svetovalca za finance tudi tako pošteno, kot se sama zavzema za pošteno obdavčitev. “Tanja Fajon predlaga progresivno obdavčitev kapitala, njen glavni ekonomski svetovalec, drugi najbogatejši Slovenec Sandi Češko pa svoje naložbe v SLO upravlja preko nizozemske firme in noben medij je ne vpraša, ali se ji zdi to načelna in poštena politika,” je zapisal dr. Matej Lahovnik.

Celjski glasnik