Mestna občina Celje: V tem tednu začnejo s prenovo atletske steze stadiona Kladivar

V tem tednu se začenja prenova dotrajane atletske steze na Atletskem stadionu Kladivar. Dela bodo trajala približno dva meseca, s prenovo pa bodo znova omogočili ustrezne pogoje za treninge in organizacijo atletskih tekmovanj. Mestna občina Celje je bila sicer s prijavo uspešna na dveh razpisih, kjer bo za izvedbo omenjene investicije prejela sofinanciranje v skupni vrednosti do 168.973 evrov.

Pogodbena vrednost prenove atletske steze, ki bo zaključena predvidoma do konca oktobra, znaša 567.735,72 EUR, gradbena dela bo izvajalo podjetje Flora d.o.o. iz Kranja.

Pred dnevi so prejeli odločbo, da je Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport ugodilo njihovi vlogi in da bo investicijo Rekonstrukcija, adaptacija – AD Kladivar, sofinanciralo v višini do 100.000 evrov. Gre za javni razpis za izbor sofinanciranja investicij v obnovo večnamenskih športnih dvoran ali telovadnic in posodobitve vzpostavitve novih zunanjih športnih površin v letu 2023. Uspešni so bili tudi na javnem razpisu Fundacije za šport, od katere bomo za izvedbo tega projekta prejeli 68.973 evrov.

Ker zaradi dotrajanosti na stezi v zadnjem obdobju ni bilo več mogoče organizirati atletskih tekmovanj, je sanacija nujno potrebna. Atletsko stezo z osmimi stezami bodo preplastili z novo sintetično prevleko, ki bo omogočala izvedbo tekmovanj na najvišji ravni.

Z obnovo bo Mestna občina Celje poskrbela za izboljšanje pogojev za delovanje športnih društev, še posebej Atletskega društva Kladivar, katerega atletinje in atleti že vrsto let navdušujejo s svojimi dosežki. Na nedavnem svetovnem prvenstvu v atletiki je bilo denimo kar šest izmed trinajstih slovenskih udeležencev predstavnikov celjskega kluba.

Atletski stadion Kladivar predstavlja za Celje zelo pomembno športno infrastrukturo, saj je namreč stičišče vseh generacij tekmovalcev in rekreativcev, predvsem atletov. Stadion je namreč namenjen tako vrhunskemu športu kot tudi športu invalidov, vrtčevski in šolski vzgoji ter drugim rekreativcem.

Celjski glasnik