Mesto Maribor zapufano, občina pa po nov milijonski kredit?

Mariborski župan Saša Arsenović (Foto: STA)

Šport Maribor nima denarja za izvedbo Olimpijskega festivala evropske mladine, ki bo še ta mesec potekal v Mariboru. Zanj bi se občina na novo zadolžila.

Prav v Mariboru bo potekal največji večpanožni športni dogodek za mlade športnike in športnice, Olimpijski festival evropske mladine, ki bo med 23. in 29. julijem. A občina, kot da tega ni vedela že prej, hiti po finančno pomoč.

Tako je za ponedeljek, 17. julija, ob 17. uri sklicana izredna seja mestnega sveta z eno samo točko: odločanje o podaji poroštva družbi Šport Maribor za najem likvidnostnega kredita v višini največ en milijon evrov, s katerim bodo zagotovili denar za plačilo nastanitev in drugih stroškov Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM). Čeprav je Maribor že maja prejel sklep vlade o sofinanciranju organizacije in opreme v vrednosti 2,8 milijona evrov, je Šport Maribor z ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport in občino šele 5. julija sklenil tripartitno pogodbo. A ta zagotavlja financiranje šele po plačilu računov na podlagi izstavljenih zahtevkov.

Očitno so na levi strani vsi skupaj, tako župan kot država, zato ne čudi, da se to nikamor ne premakne.

Z Olimpijskega festivala evropske mladine bomo poročali tudi na portalu e-maribor.si, seveda če bo občina za kaj takega sploh našla denar. Očitno se ni dobro samo fotografirati, ampak tudi kaj narediti!

e-maribor