Mladi zdravniki svetujejo uporabo mask iz blaga za splošno prebivalstvo ob nujnih izhodih od doma!

Foto: Matic Štojs Lomovšek

Mladi zdravniki Slovenije v danih razmerah svetujemo uporabo mask iz blaga za splošno prebivalstvo ob nujnih izhodih od doma.

Ob tem je potrebno še vedno upoštevati vsa navodila glede higiene in omejitve stikov. Kirurških mask primanjkuje tudi za zdravstvene delavce, zato njihove uporabe ne priporočamo.

Fotografija osebe Mladi zdravniki Slovenije.

 • Andrej

  Zdaj imajo priložnost šivilje, ki so jim tajkuni sesuli fabrike.

 • lokec

  Gospodična diha neokužen triglavski zrak.

 • Waltter

  Kot kaze jih je nekdo aktiviral ker ne more zagotoviti zascitne opreme za prebivalstvo. Dejansko je res kar so napisali da zmanjsuje neposreden dotik z rokami, pa vendar edina zascita proti korona virusu je maska tipa ffp3 ta ima dovolj malo prepustnost delcev, ne pa ffp2 ki jih nabavljajo kakor zasilne resitve pri nas. Glede pranja pa so tako dali maksimalno kar premore pralni stroj in pa se potem polikat – tu ne gre za to da polagas to na odprto rano. Na osnovi tega kar so infektologi ze prej razlagali da se oblacila prerejo pri 60 % in da virus se tako unici je verjetno tale ukrep samo zato ker jih je malo strah pa od viska tako ali tako ne boli glava,.
  Ne vem zakaj nasi ne narocijo tako kot cehi zascitne opreme za folk pri kitajcih pa bi jo v par dneh dobili, ne pa da se nesposobni ljudje ukvarjajo z narocili.

  • Novakec1

   Paja pa še certifikat in homologacijo moraš imeti zraven maske

 • Ivan Ivanovič

  Hvala za vse nasvete, toda povejte nam tudi, koliko časa bo trajalo to izredno stanje. Za naše preživetje je pomembno tudi, da se nam ne sesuje gospodarstvo. Zaenkrat veliko hitreje umirajo podjetja in delovna mesta kot ljudje.

  • lokec

   Pojdi v Bergano in simuliraj ukrepe in posledice, med Slovenijo in Italijo.

 • Unikatna

  Pralne maske so tudi vredu. Ob vsaki uporabi jih opereš – 90 stopinj.

 • All Bot

  Uporabo mask je potrebno narediti obvezno, ne samo priporočat, da brezbrižnjakoviči ne kašljajo po vseh in po vsem. To je najlažji ukrep, ki ga lahko država sprejme, pa še gospodarstvu ne škoduje. Obvezna uporaba mask ali pa kazen, nič polovičnih ukrepov. Virusa se je potebno lotit z vsemi možnimi sredstvi po kladivo metodi, drugače je boljše, da ne naredimo nič in saj pustimo ekonomiji, da preživi. Bi radi ustavli to bolezen v čim hitrejšem času, brez da se nam sesuje gospodarstvo ali bomo to razvlekli na 18 mescev, pa bo na koncu več mrtvih zaradi gospodarske depresije, kot zaradi virusa. Zgleda da država ni še tam in ne jemle problema resno. Ko bodo maske obvezne in ko bo največja dovoljena skupina zbiranja 1 in ko bodo vse meje hermetično zaprte po tem bom pa verjel, da se mislite resno lotit virusa, do takrat, bo pa moje mnenje, da je za državo to samo še ena priložnost za razmetavanje davkoplačevalskega denarja.

 • Liberalec

  Halo. Že mesec dni poslušam razne “strokovnjake” in obe vladi, da so maske nepotrebne……..Kaj zato, ker jih ni bilo (še vedno jih primanjkuje), ali so vsi papige in ponavljajo drug za drugim.
  Janševi vladi in kriznemu štabu pa vseeno hvala za velik trud.